|
|
Stranica: 58/135.
|
[ 3373 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: Etno-reljefni prikaz Postano: 25 ožu 2021, 13:03 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Etno reljefni prikaz vrleti siverno od Travnika, Jajca, te krajeva prima Zenici, dila donjevakufske, dobretićke, skendervakufske, teslićke općine. Za Zenicu nismo sasvim sigurni da je točan etnički prikaz naselja Zenice, jer mnoga su mala naselja izvan grada pripojena naselju Zenici, a sasvim su drugeg etničkeg sastava.
Možda postojidu etnička grupiranja unutar samih sela, odnosno da sela nisu sasvim izmišana, ali tih podataka niman.
Kad još ovako pogledate, vidi se kolike su budale bile u muslobošnjačkom vrhu. Imali su sve kriterije da bidu mogli ić oslobodit susidne općine. Ali ne, oni se okrenuli na Hrvate u Travniku, Zenici... Ka da i dotad nisu živili uz Hrvate pa in nije smetalo. Mnoštvo izbiglica nije izlika za napast saveznika a radi utravanja svojih: muslimanske izbiglice i prognanici su se smistili po Hrvatskoj, ali i drugin zemjama. Kad to nije bio "njihov rat". Srba su se bojali, a ustalom, cijeli vrh aBiH su im Kosovci bili. Izetbegovićevi su prije bili Živkovići, ovaj se do 81. islamskim Srbinom izjašnjavao...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 25 ožu 2021, 16:53 |
|
|
Ceha je napisao/la: Par točkica oko Viteza Divjak Večeriska Gaćice...zeleno? Što predstavlja, stanovništvo?
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 25 ožu 2021, 23:08 |
|
|
Da iako su to 50:50 naselja što se tiče stanovništva. Nisam znao da smo držali Vranisku? Kuda su išle linije u Krušćici?
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 26 ožu 2021, 11:53 |
|
|
Ceha je napisao/la: weasel je napisao/la: Ceha što kažeš na ideju da napravimo fokusirane detaljne mape sukoba u Mostaru, Srednjoj Bosni ? Da se vidi svako brdo i cesta Ja sam za U čemu bi radio? Pa naravno u paintu Uzmemo karte srednje bosne i hercegovine i u velikoj rezoluciji napravimo. Klasična karta paint stilla samo još dodamo detalj s gradovima, na primjer izrežemo kartu s googla mapsa di je prikazan Novi travnik da se vide linije detaljno kroz grad. I tako čitava srednja bosna, evenutalno ubacimo neka važnija sela na isti način. Ja mogu hercegovinu odradit ti SBK ili obrnuto?
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 26 ožu 2021, 18:26 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ceha je napisao/la: Par točkica oko Viteza Divjak Večeriska Gaćice...zeleno? Što predstavlja, stanovništvo? Da, ali po popisu iz 2013
|
|
Vrh |
|
|
nikolasmo
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 26 ožu 2021, 18:30 |
|
|
Karta za ZP Mostar i ZP Tomislavgrad 1994., sa stare stranice slobodanpraljak.com tako da bi trebala biti precizna što se tiče stanja nakon rata sa Muslimanima: Karta elektroenergetskog sustava Središnje Bosne iz 2006. gdje se vidi što je pod EPHZHB a šta pod EPBIH. Nek Markan pogleda kartu i vidi je li stvarno stanje. Zavrtaljka i Bašino brdo su po njoj u EPBIH području, e sad jesu li se naši povukli nakon sukoba tko će znati:
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 26 ožu 2021, 19:09 |
|
|
weasel je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ja sam za U čemu bi radio? Pa naravno u paintu Uzmemo karte srednje bosne i hercegovine i u velikoj rezoluciji napravimo. Klasična karta paint stilla samo još dodamo detalj s gradovima, na primjer izrežemo kartu s googla mapsa di je prikazan Novi travnik da se vide linije detaljno kroz grad. I tako čitava srednja bosna, evenutalno ubacimo neka važnija sela na isti način. Ja mogu hercegovinu odradit ti SBK ili obrnuto? https://www.openstreetmap.org/#map=15/44.1564/17.7934Imaš ovo, tu su administrativne granice iscrtane, zapravo i nije problem To je ovo što je Sokolić vadio. Od gradova su "podijeljeni" bili; Mostar, Uskoplje, Vitez i Novi Travnik ("podjela je pod navodnicima", znači da ih cijele nije kontrolirao HVO). Fronte su ovog tipa; Ovdje se još da docrtati i Ravne Brčko i Usora, međutim tamo nije bilo sukoba. U kojoj rezoluciji bi to radio? Razinu nižu od ovih; Ili dvije; Jer poanta je i da bude pregledno
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 26 ožu 2021, 19:14 |
|
|
Pa na razini rezolucije da se vidi čitava enklava, možemo slagati i više tih "slika" manjeg "zooma" u jednu veliku, na taj način dobijemo i fokus i širinu. Napravim jednu ugrubo pa da vidiš što mislim
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 26 ožu 2021, 19:15 |
|
|
nikolasmo je napisao/la: Karta za ZP Mostar i ZP Tomislavgrad 1994., sa stare stranice slobodanpraljak.com tako da bi trebala biti precizna što se tiče stanja nakon rata sa Muslimanima: Karta elektroenergetskog sustava Središnje Bosne iz 2006. gdje se vidi što je pod EPHZHB a šta pod EPBIH. Nek Markan pogleda kartu i vidi je li stvarno stanje. Zavrtaljka i Bašino brdo su po njoj u EPBIH području, e sad jesu li se naši povukli nakon sukoba tko će znati: Dobre su karte, ali je slaba rezolucija Za kartu elektroprivreda, bila je priča da su se nadležnosti mijenjale poslije rata. Npr. da je netko iz rubnih mjesta mogao biti pretplatnik i druge elektroprivrede. Ovo žuto bi bila njihova maksimalistička karta, tipa "gdje je i jedan musliman"... Zažutili su oni i Kupres i Ramu, ako pogledaš malo bolje.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 26 ožu 2021, 19:15 |
|
|
weasel je napisao/la: Pa na razini rezolucije da se vidi čitava enklava, možemo slagati i više tih "slika" manjeg "zooma" u jednu veliku, na taj način dobijemo i fokus i širinu. Napravim jednu ugrubo pa da vidiš što mislim Ajd
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 26 ožu 2021, 19:31 |
|
|
Ta karta EPBiH je dosta različita od one tvoje Ceha gdje si utrpao i Sebešić pod EP HZHB. Ali mislim da je pogrešna. Je li zaista toliko malo općine Travnik pod EP HZHB? Možda ja griješim, mislio sam da je Nova Bila malo sjevernije. Lijepo je vidjeti Jajce, doduše neki Muslimani s juga općine su se kasnije prebacili na muslimansku struju navodno. Ali svejedno EP HZHB drži skoro cijelu općinu, tj. sve ono što je bitno.
Btw, po toj karti EP HZHB drži malo više Kreševa nego što je HVO držao u ratu ako se ne varam. Lijepo. Isto mislim da je pod EP HZHB veći komad Fojnice. Ali da, čini se da ništa od Zavrtaljke i B Brda.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 26 ožu 2021, 19:43 |
|
|
Jefferson Davis je napisao/la: Ta karta EPBiH je dosta različita od one tvoje Ceha gdje si utrpao i Sebešić pod EP HZHB. Ali mislim da je pogrešna. Je li zaista toliko malo općine Travnik pod EP HZHB? Možda ja griješim, mislio sam da je Nova Bila malo sjevernije. Lijepo je vidjeti Jajce, doduše neki Muslimani s juga općine su se kasnije prebacili na muslimansku struju navodno. Ali svejedno EP HZHB drži skoro cijelu općinu, tj. sve ono što je bitno.
Btw, po toj karti EP HZHB drži malo više Kreševa nego što je HVO držao u ratu ako se ne varam. Lijepo. Isto mislim da je pod EP HZHB veći komad Fojnice. Ali da, čini se da ništa od Zavrtaljke i B Brda. Karta bi trebala biti pogrešna, da. Zašto bi se mi samo povlačili?
|
|
Vrh |
|
|
Ronaldinho
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 27 ožu 2021, 12:14 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 27 ožu 2021, 12:22 |
|
|
vidili smo
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
nikolasmo
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 27 ožu 2021, 22:36 |
|
|
Ceha je napisao/la: Dobre su karte, ali je slaba rezolucija Za kartu elektroprivreda, bila je priča da su se nadležnosti mijenjale poslije rata. Npr. da je netko iz rubnih mjesta mogao biti pretplatnik i druge elektroprivrede. Ovo žuto bi bila njihova maksimalistička karta, tipa "gdje je i jedan musliman"... Zažutili su oni i Kupres i Ramu, ako pogledaš malo bolje. Žuta je temeljnja boja karte, oni su zapravo obojili samo ono što je pod EPHZHB i to u Središnjoj Bosni. Za bolju rezoluciju skini je sa image servisa. Znam da je ona druga lošija ali daju se razaznati neke stvari, npr. da je u Općini Jablanica granica bila između Doljana i Kosnih Luka, Kosne Luke je držala ABiH ne kraju sukoba. Gornja Slatina je bila pod HVO, sve ostalo ABiH. U Rami Hudutsko, Tošćanica, Lizoperci bili pod ABiH, na kraju rata... Ovo sam vam poslao jer sam vidio da planirate raditi karte u velikoj rezoluciji pa da što preciznije uradite...
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 28 ožu 2021, 09:59 |
|
|
Po toj karti EP mi u Fojnici nemamo praktički ništa, u Vitezu su Muslimani prištekali i Ahmiće na svoju EP, u Travniku držimo minijaturni komadićak a isto se može reći i za NT, u Uskoplju isto slabo, jedino su Kiseljak Kreševo Busovača i Jajce na oko pristojni. A i tu njihov načelnik u Busovači i Jajcu. Sve u svemu ne znam kako će se to podijelit u Srednjoj Bosni, mi često spomenemo granice EP kao po tome će se, to bi možda i moglo u slučaju nekakvog entiteta, slobodan protok ljudi i robe pa je teritorijalni kontinuitet i geoekonomski smisao nebitan, ali ako pričamo o potpunom razlazu to jednostavno tako ne može ići, nema smisla nikakvog i nije ekonomski održivo. I ovako sve propada a kamoli da se svaka općina pocijepa na 5 dijelova, mi zarobljeni u enklavama koje isto toliko smetaju i Muslimanima jer onda moraju oko nas kozjim putevima. Jednostavno ako pričamo o konačnom razlazu i graničnim punktovima SBK ili ide nekome cijeli ili se može podijeliti po geoekonomskom ključu, a tu su neke smislene cjeline dolina Vrbasa (potez Uskoplje- Bugojno- Jajce), dolina Lašve (potez Travnik- NT- Vitez- Busovača), te dole Kiseljak sa satelitima (Fojnica i Kreševo) iako i to čini jednu cjelinu sa Lašvom, u biti u SBK imamo 2 aorte, cesta Uskoplje- Jajce te cesta Travnik- Kiseljak, dijeli ih planina Vranica. Da je hrvatski element jači u dolini Vrbasa a muslimanski u dolini Lašve onda bi se tu razišli bez problema, punktove na Vranicu i mirna Bosna, međutim situacija je obrnuta. A nekakve razmjene stanovništva danas nikoga ne zanimaju, neće nitko svoje ognjište u Vitezu zamijeniti stanom u Bugojnu, tko već seli taj seli za Njemačku.
Što se tiče HNK Jablanica je ključna točka, bez Jablanice iz Mostara za Ramu i Srednju Bosnu moraš kružit okolo u 3 pm a radi se isto o kasabi od par tisuća ljudi, mi bez Konjica i možemo ali recimo da smo uzeli Jablanicu i Klis imali bi direktan cestovni spoj Mostar- Srednja Bosna (i za Ramu i Uskoplje i za Fojnicu u opciji sa Kostajnicom i Klisom). Ovako bez Jablanice šta će nam Istočni Mostar? 40 000 nepotrebnih Muslimana koji ništa ne donose. Zašto se masa forumaša za to zalaže? U toj opciji konačnog razlaza bez Jablanice treba porušiti sve mostove na Neretvi i zabunkerisati se na Čabulji i Čvrsnici i amen. Jablanica je centar cijelog tog kanjona i sve ceste idu preko nje. Jablanici gravitiraju i Grabovice i Drežnice (zato ih se i nije uzimalo jer bez Jablanice nemaju smisla) pa i gore spomenuti Hudutsko, Tošćanica, Lizoperci itd. Ne čudi me ako su to držali Muslimani 94. To su sve sateliti Jablanice. Realno isto važi i za Doljane kamoli Kosne Luke. Kad su Tutini vratili Doljane i navodno nastala bježanija u Jablanici to je trebalo uzeti. Ista priča i za Fojnicu kad su nas zaustavili s vrha. Ključne točke. Nije smio pasti ni Klis. Ni Bugojno. Ni Travnik. Ma. Ne znam. Ovo Svevišnji ne bi ispravio. Mi smo u Dejton ušli sa 26-27% i onda mrkonjićkim džepom nadomirili okolinu Sarajeva, dio HNK, itd. Ako ičemu valjamo tih 26-27% ćemo i izvući kad se nakarada bude raspadala. Sve manje od toga biti će još jedan poraz hrvatske politike. Za neupućene tih 27% je taman HBK+ ZHK+ HNK+ SBK+ PK.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 28 ožu 2021, 12:04 |
|
|
Tek sad shvaćam jednu stvar, ako smo u 1994., svaka kombinacija u kojoj mi spajamo Srednju Bosnu tj. Lepenicu sa Ramom totalno siječe Muslimane, njima je jedina veza Sarajeva sa Zenicom i Tuzlom bila preko Vranice, mi da smo uzeli Vranicu nakon Hera oni bi bili presječeni full. Zato i pristaju na Washington i 50:50 Federaciju tada, to je muslimanska kapitulacija, potpiši Alija dok nas nisu presjekli skroz. Sarajevo u okruženju, Srbima ne mogu odbit ni metra, krenule i hrvatske kontre, da nisu tada pristali na Washington šta bi im ostalo? Washington je muslimanska kapitulacija nakon naših napredovanja oko Rame i Fojnice, da smo tu uzeli Vranicu oni bi bili pocijepani full. I ovako su imali tunele i kozje puteve.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 28 ožu 2021, 18:09 |
|
|
Planina je napisao/la: Po toj karti EP mi u Fojnici nemamo praktički ništa, u Vitezu su Muslimani prištekali i Ahmiće na svoju EP, u Travniku držimo minijaturni komadićak a isto se može reći i za NT, u Uskoplju isto slabo, jedino su Kiseljak Kreševo Busovača i Jajce na oko pristojni. A i tu njihov načelnik u Busovači i Jajcu. Sve u svemu ne znam kako će se to podijelit u Srednjoj Bosni, mi često spomenemo granice EP kao po tome će se, to bi možda i moglo u slučaju nekakvog entiteta, slobodan protok ljudi i robe pa je teritorijalni kontinuitet i geoekonomski smisao nebitan, ali ako pričamo o potpunom razlazu to jednostavno tako ne može ići, nema smisla nikakvog i nije ekonomski održivo. I ovako sve propada a kamoli da se svaka općina pocijepa na 5 dijelova, mi zarobljeni u enklavama koje isto toliko smetaju i Muslimanima jer onda moraju oko nas kozjim putevima. Jednostavno ako pričamo o konačnom razlazu i graničnim punktovima SBK ili ide nekome cijeli ili se može podijeliti po geoekonomskom ključu, a tu su neke smislene cjeline dolina Vrbasa (potez Uskoplje- Bugojno- Jajce), dolina Lašve (potez Travnik- NT- Vitez- Busovača), te dole Kiseljak sa satelitima (Fojnica i Kreševo) iako i to čini jednu cjelinu sa Lašvom, u biti u SBK imamo 2 aorte, cesta Uskoplje- Jajce te cesta Travnik- Kiseljak, dijeli ih planina Vranica. Da je hrvatski element jači u dolini Vrbasa a muslimanski u dolini Lašve onda bi se tu razišli bez problema, punktove na Vranicu i mirna Bosna, međutim situacija je obrnuta. A nekakve razmjene stanovništva danas nikoga ne zanimaju, neće nitko svoje ognjište u Vitezu zamijeniti stanom u Bugojnu, tko već seli taj seli za Njemačku.
Što se tiče HNK Jablanica je ključna točka, bez Jablanice iz Mostara za Ramu i Srednju Bosnu moraš kružit okolo u 3 pm a radi se isto o kasabi od par tisuća ljudi, mi bez Konjica i možemo ali recimo da smo uzeli Jablanicu i Klis imali bi direktan cestovni spoj Mostar- Srednja Bosna (i za Ramu i Uskoplje i za Fojnicu u opciji sa Kostajnicom i Klisom). Ovako bez Jablanice šta će nam Istočni Mostar? 40 000 nepotrebnih Muslimana koji ništa ne donose. Zašto se masa forumaša za to zalaže? U toj opciji konačnog razlaza bez Jablanice treba porušiti sve mostove na Neretvi i zabunkerisati se na Čabulji i Čvrsnici i amen. Jablanica je centar cijelog tog kanjona i sve ceste idu preko nje. Jablanici gravitiraju i Grabovice i Drežnice (zato ih se i nije uzimalo jer bez Jablanice nemaju smisla) pa i gore spomenuti Hudutsko, Tošćanica, Lizoperci itd. Ne čudi me ako su to držali Muslimani 94. To su sve sateliti Jablanice. Realno isto važi i za Doljane kamoli Kosne Luke. Kad su Tutini vratili Doljane i navodno nastala bježanija u Jablanici to je trebalo uzeti. Ista priča i za Fojnicu kad su nas zaustavili s vrha. Ključne točke. Nije smio pasti ni Klis. Ni Bugojno. Ni Travnik. Ma. Ne znam. Ovo Svevišnji ne bi ispravio. Mi smo u Dejton ušli sa 26-27% i onda mrkonjićkim džepom nadomirili okolinu Sarajeva, dio HNK, itd. Ako ičemu valjamo tih 26-27% ćemo i izvući kad se nakarada bude raspadala. Sve manje od toga biti će još jedan poraz hrvatske politike. Za neupućene tih 27% je taman HBK+ ZHK+ HNK+ SBK+ PK. Upravo tako. CCa, toliki ti je postotak i RS-Kosovo; 25,053-10,887=14166 27,7% BiH BiH ima 51.129km2. Trebalo je uzeti ta brda Jablanice i Fojnice, a njih spucati u par geta tima IstoĆni (bez Potoka i sjevera), dio kanjona Konjica (u Zabrđu je HV iznad grada), komad Bugojna i Travnika... Samo... Nama je 28% bio početni postotak na pregovorima. Srbima 53. To je značilo samo 19% za muslimane. Na kraju su muslimani dogurali do 33,5%. Mi smo im dali 10%, a Srbi 5. Toliko o našim "pregovaračima". U srednjoj se u rat uključio UNPROFOR. Englezi su spriječili pad Gornjeg Vakufa i Starog Viteza(ok, te kuće nisu bile ni bitne), a Francuzi su omogućili preuzimanje Fojnice muslimanima (i naš idiot od zapovjednika). U Bugojnu smo popušili jer smo ih pustili da rade što ih je volja, a u Travniku su nas ubili mudžahedinima (no ne i u Novoj Biloj na jugu). U Konjicu smo se povukli bezveze, a Jablanicu (i Fojnicu) nismo uzeli iz istog razloga. Šteta što se na kraju nije ovo odvilo; https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... govine.pngMi smo ratovali sa Srbima, a ovi su nas zajbavali. Krenuli u rat za vrijeme Maslenice, pokrenuli Neretvu 93 za vrijeme Medačkog džepa. Da smo ovo riješili... Ne bi danas problema bilo.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 28 ožu 2021, 18:12 |
|
|
Planina je napisao/la: Tek sad shvaćam jednu stvar, ako smo u 1994., svaka kombinacija u kojoj mi spajamo Srednju Bosnu tj. Lepenicu sa Ramom totalno siječe Muslimane, njima je jedina veza Sarajeva sa Zenicom i Tuzlom bila preko Vranice, mi da smo uzeli Vranicu nakon Hera oni bi bili presječeni full. Zato i pristaju na Washington i 50:50 Federaciju tada, to je muslimanska kapitulacija, potpiši Alija dok nas nisu presjekli skroz. Sarajevo u okruženju, Srbima ne mogu odbit ni metra, krenule i hrvatske kontre, da nisu tada pristali na Washington šta bi im ostalo? Washington je muslimanska kapitulacija nakon naših napredovanja oko Rame i Fojnice, da smo tu uzeli Vranicu oni bi bili pocijepani full. I ovako su imali tunele i kozje puteve. Da. Oni u Neretvi 93 koriste 4 od svojih 7 korpusa. Travnički se sprema napasti na Vitez, a Tuzlanski na Vareš. Inače, od 7 korpusa su 6 ratovali s nama, Bihaćki nije imao gdje; 1. Sarajevo 2. Tuzla 3. Zenica 4. Mostar 5. Bihać 6. Konjic 7. Travnik Totalno su nestali, jedini izlaz im je bio-protektorat RH.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 29 ožu 2021, 02:22 |
|
|
Planina je napisao/la: Što se tiče HNK Jablanica je ključna točka, bez Jablanice iz Mostara za Ramu i Srednju Bosnu moraš kružit okolo u 3 pm a radi se isto o kasabi od par tisuća ljudi, mi bez Konjica i možemo ali recimo da smo uzeli Jablanicu i Klis imali bi direktan cestovni spoj Mostar- Srednja Bosna (i za Ramu i Uskoplje i za Fojnicu u opciji sa Kostajnicom i Klisom). Ovako bez Jablanice šta će nam Istočni Mostar? 40 000 nepotrebnih Muslimana koji ništa ne donose. Zašto se masa forumaša za to zalaže? U toj opciji konačnog razlaza bez Jablanice treba porušiti sve mostove na Neretvi i zabunkerisati se na Čabulji i Čvrsnici i amen. Jablanica je centar cijelog tog kanjona i sve ceste idu preko nje. Jablanici gravitiraju i Grabovice i Drežnice (zato ih se i nije uzimalo jer bez Jablanice nemaju smisla) pa i gore spomenuti Hudutsko, Tošćanica, Lizoperci itd. Ne čudi me ako su to držali Muslimani 94. To su sve sateliti Jablanice. Realno isto važi i za Doljane kamoli Kosne Luke. Kad su Tutini vratili Doljane i navodno nastala bježanija u Jablanici to je trebalo uzeti. Ista priča i za Fojnicu kad su nas zaustavili s vrha. Ključne točke. Nije smio pasti ni Klis. Ni Bugojno. Ni Travnik. Zaobić će ih se mostom, kao i kod Pelišca. Jablanica nije nezaminjiva. Što se tiče Istočnog Mostara, koga briga za njih. Ne triba nan. Podić zid prima njima i zbogom. Fojnica je priča o naivnom virovanju zapadnim obećanjima, samo je u glavnoj ulozi Francuska. Zanimljiv mi je taj podatak o Doljanima. Kad su ih to vratili?
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 29 ožu 2021, 04:21 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 29 ožu 2021, 09:14 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Planina je napisao/la: Što se tiče HNK Jablanica je ključna točka, bez Jablanice iz Mostara za Ramu i Srednju Bosnu moraš kružit okolo u 3 pm a radi se isto o kasabi od par tisuća ljudi, mi bez Konjica i možemo ali recimo da smo uzeli Jablanicu i Klis imali bi direktan cestovni spoj Mostar- Srednja Bosna (i za Ramu i Uskoplje i za Fojnicu u opciji sa Kostajnicom i Klisom). Ovako bez Jablanice šta će nam Istočni Mostar? 40 000 nepotrebnih Muslimana koji ništa ne donose. Zašto se masa forumaša za to zalaže? U toj opciji konačnog razlaza bez Jablanice treba porušiti sve mostove na Neretvi i zabunkerisati se na Čabulji i Čvrsnici i amen. Jablanica je centar cijelog tog kanjona i sve ceste idu preko nje. Jablanici gravitiraju i Grabovice i Drežnice (zato ih se i nije uzimalo jer bez Jablanice nemaju smisla) pa i gore spomenuti Hudutsko, Tošćanica, Lizoperci itd. Ne čudi me ako su to držali Muslimani 94. To su sve sateliti Jablanice. Realno isto važi i za Doljane kamoli Kosne Luke. Kad su Tutini vratili Doljane i navodno nastala bježanija u Jablanici to je trebalo uzeti. Ista priča i za Fojnicu kad su nas zaustavili s vrha. Ključne točke. Nije smio pasti ni Klis. Ni Bugojno. Ni Travnik. Zaobić će ih se mostom, kao i kod Pelišca. Jablanica nije nezaminjiva. Što se tiče Istočnog Mostara, koga briga za njih. Ne triba nan. Podić zid prima njima i zbogom. Fojnica je priča o naivnom virovanju zapadnim obećanjima, samo je u glavnoj ulozi Francuska. Zanimljiv mi je taj podatak o Doljanima. Kad su ih to vratili? Što viši zid, to bolje.... Planina je napisao/la: @Ceha odvratno to sve, nemam šta dodat. @Sokolić čuo si za masakr u Doljanima i na Stipića Livadama https://kamenjar.com/28-srpnja-1993-pok ... ca-livadi/Vraćeni su nakon par dana Gdjegod je "aBiH" radila neku ofenzivu - ratni zločin su napravili. Onak
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 29 ožu 2021, 10:15 |
|
|
Ceha je napisao/la: Planina je napisao/la: Tek sad shvaćam jednu stvar, ako smo u 1994., svaka kombinacija u kojoj mi spajamo Srednju Bosnu tj. Lepenicu sa Ramom totalno siječe Muslimane, njima je jedina veza Sarajeva sa Zenicom i Tuzlom bila preko Vranice, mi da smo uzeli Vranicu nakon Hera oni bi bili presječeni full. Zato i pristaju na Washington i 50:50 Federaciju tada, to je muslimanska kapitulacija, potpiši Alija dok nas nisu presjekli skroz. Sarajevo u okruženju, Srbima ne mogu odbit ni metra, krenule i hrvatske kontre, da nisu tada pristali na Washington šta bi im ostalo? Washington je muslimanska kapitulacija nakon naših napredovanja oko Rame i Fojnice, da smo tu uzeli Vranicu oni bi bili pocijepani full. I ovako su imali tunele i kozje puteve. Da. Oni u Neretvi 93 koriste 4 od svojih 7 korpusa. Travnički se sprema napasti na Vitez, a Tuzlanski na Vareš. Inače, od 7 korpusa su 6 ratovali s nama, Bihaćki nije imao gdje; 1. Sarajevo 2. Tuzla 3. Zenica 4. Mostar 5. Bihać 6. Konjic 7. Travnik Totalno su nestali, jedini izlaz im je bio-protektorat RH. Koje je to ludilo bilo, to kao da je kod nas Zadarska, Šibenska, Karlovačka, Vukovarska i Dubrovačka brigada krenula u napad na slovence 1991. dok nas Srbi za vrat drže.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 29 ožu 2021, 12:26 |
|
|
weasel je napisao/la: Ceha je napisao/la: Da. Oni u Neretvi 93 koriste 4 od svojih 7 korpusa. Travnički se sprema napasti na Vitez, a Tuzlanski na Vareš.
Inače, od 7 korpusa su 6 ratovali s nama, Bihaćki nije imao gdje; 1. Sarajevo 2. Tuzla 3. Zenica 4. Mostar 5. Bihać 6. Konjic 7. Travnik
Totalno su nestali, jedini izlaz im je bio-protektorat RH.
Koje je to ludilo bilo, to kao da je kod nas Zadarska, Šibenska, Karlovačka, Vukovarska i Dubrovačka brigada krenula u napad na slovence 1991. dok nas Srbi za vrat drže. Nijhovih 7 korpusa bi kod nas bilo 1.zg 2.rijeka 3.osijek 4. varaždin 5. gospić 6. krapina 7. virovitica i da kontroliramo manje od 15% države, Split, Zadar, Brod, Dalmacija, Posavina je pala, gospić je zabita enklava, no mi planiramo naoasti Mađarsku koja nas je cijelo vrijeme potpomagala U napadu na Sloveniju bi i imali neke šanse, njih je duplo manje nego nas. Mađara je duplo više, to bi bila bolja usporedba...
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Treće veliko ništa Postano: 29 ožu 2021, 21:40 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|