|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 30 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
novem
|
Naslov: Re: Kad će Muslimani objaviti brojku koliko ih je 1991. sudjelovalo u agresiji na Hrvatsku? Postano: 28 tra 2025, 08:57 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Primarijus je napisao/la:
Musliman sam koliko je i postojala neka 1. proleterska brigada iz sarajeva koja je ratovala u Dubrovniku. To što ispadaš diletant teški koji lupa gluposti po forumu nije moja krivica i kad te ispravim, što sam za tebe musliman to je tvoj mentalni problem koji samo dodatno pokazuje kako ti rezoniraš i zaključuješ. Znači ja sad branim bošnjake jer sam napisao da AI piše gluposti (navodi nepostojeće brigade). Svaka čast, pametan si u pm.
A zašto Vas nervira spominjanje sarajevskih proletera na Dubrovniku 1991.godine? Nebi "proleteri" bili problem da sve ne zaudara na cvieće.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kad će Muslimani objaviti brojku koliko ih je 1991. sudjelovalo u agresiji na Hrvatsku? Postano: 28 tra 2025, 09:05 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Preuzimanje relevantnih podataka iz AI izvora je jako opasno. Odnosno, prihvaćanje tih podataka nekritički nije dobro. Ajmo ovako. Prihvaćaš li rezultate Wikipedije "nekritički" i smatraš li ih generalno "jako opasnim"? Bolje upućeni to sigurno možda čine, ali većina u međuvremenu ne. No, u jednom si u pravu. On što se doista može učiniti jeste na sve rezultate podataka AI obavezno staviti izvor. Inače tada već može biti problem jer sami ne možemo rasuditi, dali to možemo uzeti kao relevantno ili ne.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Kad će Muslimani objaviti brojku koliko ih je 1991. sudjelovalo u agresiji na Hrvatsku? Postano: 28 tra 2025, 14:18 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 9105 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
novem je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: Preuzimanje relevantnih podataka iz AI izvora je jako opasno. Odnosno, prihvaćanje tih podataka nekritički nije dobro. Ajmo ovako. Prihvaćaš li rezultate Wikipedije "nekritički" i smatraš li ih generalno "jako opasnim"? Bolje upućeni to sigurno možda čine, ali većina u međuvremenu ne. No, u jednom si u pravu. On što se doista može učiniti jeste na sve rezultate podataka AI obavezno staviti izvor. Inače tada već može biti problem jer sami ne možemo rasuditi, dali to možemo uzeti kao relevantno ili ne. Imam iskustva s tim. Ne pišem ti ovo bezveze. A Wikipediu sigurno ne koristim kao izvor informacija temama koje su mi bitne, osim tabela za kvalifikacije na SP ili EP. S tim danti Wikipediu uvijek netko može ispraviti. AI baš i ne. Naletio sam na nagaznu minu, jer sam bio lijen nešto prethodno provjeriti. Dakle, tražio sam neke autore i imena knjiga koje su objavili. Autore znam, pa me nije moglo prevariti, ali naslove knjiga nisam znao detaljno, pa sam nekritički preuzeo. A preuzeo sam jer sam prethodno imao dobro iskustvo s nečim sličnim. Sreća pa sam imao više sreće nego pameti.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kad će Muslimani objaviti brojku koliko ih je 1991. sudjelovalo u agresiji na Hrvatsku? Postano: 29 tra 2025, 08:59 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: novem je napisao/la:
Ajmo ovako. Prihvaćaš li rezultate Wikipedije "nekritički" i smatraš li ih generalno "jako opasnim"? Bolje upućeni to sigurno možda čine, ali većina u međuvremenu ne. No, u jednom si u pravu. On što se doista može učiniti jeste na sve rezultate podataka AI obavezno staviti izvor. Inače tada već može biti problem jer sami ne možemo rasuditi, dali to možemo uzeti kao relevantno ili ne.
Imam iskustva s tim. Ne pišem ti ovo bezveze. A Wikipediu sigurno ne koristim kao izvor informacija temama koje su mi bitne, osim tabela za kvalifikacije na SP ili EP. S tim danti Wikipediu uvijek netko može ispraviti. AI baš i ne. Naletio sam na nagaznu minu, jer sam bio lijen nešto prethodno provjeriti. Dakle, tražio sam neke autore i imena knjiga koje su objavili. Autore znam, pa me nije moglo prevariti, ali naslove knjiga nisam znao detaljno, pa sam nekritički preuzeo. A preuzeo sam jer sam prethodno imao dobro iskustvo s nečim sličnim. Sreća pa sam imao više sreće nego pameti. E da. Onda naleti nešto ovako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Kad će Muslimani objaviti brojku koliko ih je 1991. sudjelovalo u agresiji na Hrvatsku? Postano: 29 tra 2025, 12:28 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 9105 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
novem je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la:
Imam iskustva s tim. Ne pišem ti ovo bezveze.
A Wikipediu sigurno ne koristim kao izvor informacija temama koje su mi bitne, osim tabela za kvalifikacije na SP ili EP. S tim danti Wikipediu uvijek netko može ispraviti. AI baš i ne.
Naletio sam na nagaznu minu, jer sam bio lijen nešto prethodno provjeriti. Dakle, tražio sam neke autore i imena knjiga koje su objavili. Autore znam, pa me nije moglo prevariti, ali naslove knjiga nisam znao detaljno, pa sam nekritički preuzeo. A preuzeo sam jer sam prethodno imao dobro iskustvo s nečim sličnim. Sreća pa sam imao više sreće nego pameti.
E da. Onda naleti nešto ovako.
Ovo je nešto drugo po meni. Ovaj problem ide u smjeru utjecaja na općeniti narativ. Ja sam tražio konkretne podatke, a dobio izmišljen rezultat.
Ali, nije to bilo samo tako. ChatGPT je osim naziva knjige izmislio ISBN broj, godinu i broj izdanja, mjesto izdavanja, izdavača. Gadan zajeb ako ne ne provjeriš.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|