Tulkas je napisao/la:
Svarog, jel ti to meni hoces pricati o odnosima snaga Srba i Hrvata u BiH sekund prije rata?
Samo u BL i okolici je bilo i vojske i naoruzanja vise no sto su i Hrvati i Muslimani imali u cijeloj BiH 1992.
Kome ti suplju prodajes covjece?? lako se bilo kurcit s tom silom 1992.
Tebi ? Nee...Ti si koliko vidim malo ' polupao loncice '.. nije lako tebi biti objektivan,jer kako sam shvatio, i ti si Hrvat iz Banja Luke (sta ti ja mogu)... i vjerovatno si i ti i tvoji ,tih ratni godina morao bježati odnosno , bili ste protjerani iz BL ..Bas, kao sto je i jedan moj prijatelj Srbin (sreo ga prije par dana) morao guliti iz Mostara , poslije ubistva oca mu . Kojeg su ustase ubili bukvalno na pragu rodjene kuce, pred njim i majkom.
( ipak,iskreno se nadam se da su tvoji , svi živi. )
Shuplje kažeš ...Šta šuplje, i gdje vidis kurcenje?
Ako pažljivije i objektivnije razaberes prethodne postove , drugi su pominjali 'silu nebesku'.
Sto se tice naoružanja i municije , gdje sam ja rekao da nam je nedostajalo? Nije. Od početka do kraja rata imali smo je dovoljno.
Možda te zbunjuje to sto je nismo razdjelili sa vama i Muslimanima na ravne časti
Jbga oprosti... Šta ćeš , kad smo prokletinje...Pretpostavljam da bi vi ,da ste bili na nasem mjestu ,to odradili mnogo korektnije.
A sto se tice banjaluckog korpusa ... On jeste bio jedan od najjacih i najiskusniji ,na svim podrucjima bivse YU zahvacenih ratom.
Bio je ukljucen u borbe od samih pocetaka ratnih dejstava ...Prepun iskusnih i prekaljenih boraca .
Brigade poput 16. , 2 .Krajiske, 6.Sanske i drugih ratovale su gotovo po svim ratistima , i van zone Prvog Krajiskog korpusa... puneci vam groblja i bolnice..
Da budemo jasni potpuno, nikad niko iz tih brigada , nije optužen za ratni zločin .
I onda svako malo ,nekakav mudrov pomene kako ste bili pred Banja Lukom .
Daj ljudi, mante se *ranja.
Tom logikom im se može odgovoriti ..pa mi nismo bili pred Sarajevom...mi smo bili
U Sarajevu.
Takodje, može se reci da su svojevremeno srpske snage bile pred Zagrebom, Sibenikom,Osjekom, Karlovcem...itd,itd...
Uostalom , evo ti jedan od mojih komentara ,..sta mislis da je u njemu shuplja... ?
post223100.html#p223100sinko, u sarajevu ste bili dok još rat nije ni počeo. pred siskom, karlovcem i tako to ste bili dok još borba sa jna nije ni počela.
a do banjaluke se došlo sa jako velike udaljenosti.
ni pred osijek, ni vinkovce ni sisak ni karlovac vi niste dotjerali liniju iz daleka.
srbi su tu bili od početka rata.
i koliko god su htjeli nisu mogli dalje.
i dan danas svim hrvatskim vojnicima razvuče se osmjeh na spomen akcija iz 95 (godine u kojoj ste još uvijk imali više teškog oružja nego i cijela hv u hrvatskoj, hvo i a bih u bih)