|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Graničar18
|
Naslov: Međumuslimanski genocid,babini vs alijini Postano: 30 lis 2023, 12:25 |
|
|
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Međumuslimanski genocid,babini vs alijini Postano: 04 stu 2023, 22:41 |
|
|
Naslov videa "Kako je Babo podijelio Krajinu". Mogli su napisati i "Kako je Alija podijelio Krajinu". Jednako istinito
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Međumuslimanski genocid,babini vs alijini Postano: 04 stu 2023, 23:16 |
|
|
Koja je točno priča iza tog konflikta? Meni to nikako nije jasno i nisam nigdje vidio da je taj sukob dobro objašnjen Često mi je teško kod Muslimana nać neki povijesni materijal koji podrobno objašnjava što se događalo na ovim prostorima, sve je nešto o logorima, šehidima, kako sam ja ovo, kako sam ono... Fali im materijala o planiranju operacija, taktici itd
Jel bi netko znao reć zašto je baš u 9. mjesecu 93.-e Babo podigao pobunu? Zašto su Kladušani pošli za Babom? Kako se to bilo borit brat protiv brata s jedne i druge strane? Zašto su materijali o tom sukobu tako minorni? Čovjek bi očekivao jednu epizodu Kings and Generals o tom sukobu
|
|
Vrh |
|
|
hilbert
|
Naslov: Re: Međumuslimanski genocid,babini vs alijini Postano: 05 stu 2023, 15:58 |
|
|
Cazinska Krajina je bila medju najnerazvijenijim regijama BiH. Ljudi su odatle isli trbuhom za kruhom u Hrvatsku, Sloveniju i dalje na Zapad. Onda se pojavi Babo i stvori malo ekonomsko cudo u tom zaostalom kraju. To je razlog zasto su ljudi krenuli za njim, ali i nepovjerenje prema centralnoj vlasti u Sarajevu za koju su decenijama vjerovali da ih je zapostavila, ma tko god tamo vladao. Nemalu ulogu je sigurno odigrao i nedostatak ili manjak nacionalne svijesti. No ti ljudi su makar bili uglavnom sekularni za razliku od panislamista iz SDA koji ih optuzuju za toboznju izdaju i kojima su mudzahedini bili borci za cjelovitu BiH. I sjetimo se da je Fikret Abdic dobio izbore za SDA, a ne onaj nebitni, mladomuslimanski patuljcic koji je bio zeljeni kandidat srpske obavjestajne kuhinje koja ga je prvo podmetnula Hamdiji Pozdercu i na kraju opet dovukla sa smetljista kada se rasturala Jugoslavija.
Pitanje, zasto su se Babini tek u poodmakloj 93oj odlucili na pobunu je zaista zanimljivo. Objasnjenje mozda lezi u tada bezizlaznoj situaciji za Bosnjake. Svi su bili ubijedjeni da ce BiH nestati kao drzava, tako da je Babo odlucio da nema vise smisla gajiti iluzije o opstanku BiH i krenuo na spasavanje svog kraja. Mene zanima zasto je surovao sa Srbima, a pobjegao Hrvatima? Kcerka Elvira mu se izjasnjava kao Hrvatica. Svi tamo imaju hrvatske putovnice. Koliko njih se izjasnjavaju kao Hrvati ne znam, ali znam da ih bosnjastvo ne interesuje i da mnogi za sebe kazu da su Bosanci ili jednostavno samo Muslimani.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Međumuslimanski genocid,babini vs alijini Postano: 06 stu 2023, 17:36 |
|
|
hilbert je napisao/la: Mene zanima zasto je surovao sa Srbima, a pobjegao Hrvatima? Kcerka Elvira mu se izjasnjava kao Hrvatica. Svi tamo imaju hrvatske putovnice. Koliko njih se izjasnjavaju kao Hrvati ne znam, ali znam da ih bosnjastvo ne interesuje i da mnogi za sebe kazu da su Bosanci ili jednostavno samo Muslimani. S kim je mogo šurovat kad su 93,94 i 95 bili sa svih strana opkoljeni Srbima ?!
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Međumuslimanski genocid,babini vs alijini Postano: 07 stu 2023, 00:14 |
|
|
hilbert je napisao/la: Pitanje, zasto su se Babini tek u poodmakloj 93oj odlucili na pobunu je zaista zanimljivo. Objasnjenje mozda lezi u tada bezizlaznoj situaciji za Bosnjake. Svi su bili ubijedjeni da ce BiH nestati kao drzava, tako da je Babo odlucio da nema vise smisla gajiti iluzije o opstanku BiH i krenuo na spasavanje svog kraja. Mene zanima zasto je surovao sa Srbima, a pobjegao Hrvatima? Kcerka Elvira mu se izjasnjava kao Hrvatica. Svi tamo imaju hrvatske putovnice. Koliko njih se izjasnjavaju kao Hrvati ne znam, ali znam da ih bosnjastvo ne interesuje i da mnogi za sebe kazu da su Bosanci ili jednostavno samo Muslimani. Babo je proglasio državu unutar Owen-Stoltenberg plana, nakon što se HB proglasila republikom, a Izetbegović priznao RS. Jednostavno se činilo da će Izetbegović izgubiti rat, Babo je bio član pregovaračkog tima, vidio je što se događa. A i čovjek je trebao biti predsjedavajući predsjedništva.
|
|
Vrh |
|
|
socks5
|
Naslov: Re: Međumuslimanski genocid,babini vs alijini Postano: 07 stu 2023, 02:09 |
|
|
Babo nije želio mudžahedine dok su ovi iz Sarajeva opalili po tekbiru. Na kraju im se tekbir odbio od glavu, kroz glavu
_________________ Ajatolah KAVAZOVIĆ. Veliki vođa muslimana
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Međumuslimanski genocid,babini vs alijini Postano: 23 stu 2023, 12:51 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Međumuslimanski genocid,babini vs alijini Postano: 23 stu 2023, 13:22 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Zarobljena 4 brigada babine vojske na stadionu u Bihaću. https://youtu.be/wBh39myhpzA?si=fmu-xSWer3gjuZ0YDobili bi ovi Alijini po lampi da nije bilo nas. Vratiše Srbi Kladušu i babine nabrzaka nazad. Naša greška.Trebalo je pustiti da ih potamane i da se međusobno istrijebe
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Međumuslimanski genocid,babini vs alijini Postano: 23 stu 2023, 13:50 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Zarobljena 4 brigada babine vojske na stadionu u Bihaću. https://youtu.be/wBh39myhpzA?si=fmu-xSWer3gjuZ0YDobili bi ovi Alijini po lampi da nije bilo nas. Vratiše Srbi Kladušu i babine nabrzaka nazad. Naša greška.Trebalo je pustiti da ih potamane i da se međusobno istrijebe Da je Bihać završio kao Srebrenica, tamo bi sada vladao Babo, ne bi nikom padalo na pamet upadati prije HVa u Petrovac. Fino bi napravili našu zonu sve do Une, ušli u Prijedor i Kozaru, ne bi bilo ni srpske mitomanije u Staroj Gradiški.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Međumuslimanski genocid,babini vs alijini Postano: 23 stu 2023, 15:22 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Zarobljena 4 brigada babine vojske na stadionu u Bihaću. https://youtu.be/wBh39myhpzA?si=fmu-xSWer3gjuZ0YDobili bi ovi Alijini po lampi da nije bilo nas. Vratiše Srbi Kladušu i babine nabrzaka nazad. Naša greška.Trebalo je pustiti da ih potamane i da se međusobno istrijebe Čitam u komentarima ispod kad su ih poslije ovog postrojavanja na stadionu pustili i rasporedili u razne jedinice 5 korpusa,ovi pobjegli iz tih jedinica i ponovo otišli u babine. Dugo su izdržali.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Međumuslimanski genocid,babini vs alijini Postano: 23 stu 2023, 15:37 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Zarobljena 4 brigada babine vojske na stadionu u Bihaću. https://youtu.be/wBh39myhpzA?si=fmu-xSWer3gjuZ0YDobili bi ovi Alijini po lampi da nije bilo nas. Vratiše Srbi Kladušu i babine nabrzaka nazad. Naša greška.Trebalo je pustiti da ih potamane i da se međusobno istrijebe U novembru 94 su babini opet bili u Kladuši. https://youtu.be/u32bMKT3I7E?si=LtH_sHwqBEvNpiM1
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Međumuslimanski genocid,babini vs alijini Postano: 23 stu 2023, 15:38 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Međumuslimanski genocid,babini vs alijini Postano: 23 stu 2023, 15:46 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Međumuslimanski genocid,babini vs alijini Postano: 23 stu 2023, 16:19 |
|
|
Babini su digli bunt kada je bio OS plan i kada je HB proglasila neovisnost, kolovoz 93.
U pola godine su izgubili, pa su se onda okrenuli Srbima, nakon što je potpisan WS. Pola godine nakon WSa (cca) su opet u sedlu.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|