|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 35 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Na današnji dan 1. veljače 1999.g umro HRV. general Nijaz Batlak-Daidža Postano: 20 sij 2012, 12:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ova informacija vjerujem nije bila poznata široj javnosti. Daidža izgleda nije praštao. Citat: Među zatočenicima ilegalnih zatvora koji su bili u nadležnosti famoznog Biroa bio je i Ilija Stanić, dugogodišnji suradnik UDB-e i navodni ubojica ustaškog zločinca Vjekoslava Maksa Luburića, koji je uhapšen kao pripadnik TO BiH na Dobrinji, po nalogu Omera Behmena. Stanićevo hapšenje tada je tražio Nijaz Batlak, alijas Mate Šarlija, obećavajući zauzvrat oružje i novac za Teritorijalnu obranu BiH. Stravične torture i mučenja koje je prošao u tajnim zatvorima Biroa za istraživanje zločina, Stanić je preživio pukom srećom, zahvaljujući tadašnjem potpredsjedniku Vlade RBiH Rusmiru Mahmutćehajiću koji je, nakon što je saznao za hapšenja nevinih ljudi i odvođenje u ilegalne zatvore, od načelnika CSB-a Sarajevo Bakira Alispahića i šefa sarajevskog Sektora SDB-a Munira Alibabića krajem '92. zatražio hitnu akciju.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Na današnji dan 1. veljače 1999.g umro HRV. general Nijaz Batlak-Daidža Postano: 20 sij 2012, 13:34 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Svaka mu čast !
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Na današnji dan 1. veljače 1999.g umro HRV. general Nijaz Batlak-Daidža Postano: 20 sij 2012, 13:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nisam mislio na taj način. Ja mislim da je Luburić trebao biti izveden na suđenje, i da je itekako bio krvoločan. Poanta upisa je bila da se javnosti predoči jedan detalj iz Sarajeva koji mnogima nije bio poznat.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Infinity
|
Naslov: Re: Na današnji dan 1. veljače 1999.g umro HRV. general Nijaz Batlak-Daidža Postano: 02 vel 2012, 11:03 |
|
|
Je li ovo moj zemljak?
_________________ Nemojte da mislite da nećete odvesti Republiku Srpsku u pakao, a srpski narod možda u nestanak, jer srpski narod ne može da se odbrani ako bude rata ovdje.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Na današnji dan 1. veljače 1999.g umro HRV. general Nijaz Batlak-Daidža Postano: 05 vel 2012, 22:27 |
|
|
pored svih zasluga, trebalo bi mu i zahvalit poradi osnivanja zukine jedinice, vrhunsko opremanje i daljnju ispomoc iste, dokle su to uvjeti dopustali
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
crtica
|
Naslov: Re: Na današnji dan 1. veljače 1999.g umro HRV. general Nijaz Batlak-Daidža Postano: 07 vel 2012, 12:40 |
|
|
pa da malo osvjezimo.... Mato Sarlija-Dajdža-Nijaz Batlak slikano u Makarskoj na dan prisege(pocetkom1992) Prve dobrovoljacke pukovnije "Kralj Tomislav" Na plozaju u mjestu Čule-Dobro Selo veljaca '92 Nadam se da ce se neki od mojih suboraca ovdje prepoznati, nazalost neki od njih vise nisu medju zivima
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Na današnji dan 1. veljače 1999.g umro HRV. general Nijaz Batlak-Daidža Postano: 10 vel 2012, 21:32 |
|
|
primjer da u svakom kukolju ima i žita....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
|
Senad_uco
|
Naslov: Re: Na današnji dan 1. veljače 1999.g umro HRV. general Nijaz Batlak-Daidža Postano: 25 stu 2013, 11:14 |
|
|
Ovaj prvi s desna sam ja, pa Dumina sa cigarom, Pašo sa mitrljezom,dole sjedi Mustafa, Zoki, Meho,..
|
|
Vrh |
|
|
tulove grede
|
Naslov: Re: Na današnji dan 1. veljače 1999.g umro HRV. general Nijaz Batlak-Daidža Postano: 28 stu 2013, 11:20 |
|
|
Samo da istaknem momka iznad slova 'r'. Strasan ratnik i borac. Svjetlost vjecna svjetlila Ti!
|
|
Vrh |
|
|
tulove grede
|
Naslov: Re: Na današnji dan 1. veljače 1999.g umro HRV. general Nijaz Batlak-Daidža Postano: 28 stu 2013, 11:30 |
|
|
pagan je napisao/la: pored svih zasluga, trebalo bi mu i zahvalit poradi osnivanja zukine jedinice, vrhunsko opremanje i daljnju ispomoc iste, dokle su to uvjeti dopustali Jesi pametan
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|