|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 107 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 06 lip 2023, 22:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59806 Lokacija: DAZP HQ
|
kako nismo uspjeli pobogu kad smo osvojili komandu ABIH u Mostaru? opis videa: Snimak od 10. maja 1993. godine. Dan ranije, 9. maja 1993., postrojbe HVO-a i HV-a napale su zgradu Vranica u Mostaru, gdje su se nalazili Komanda 4. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine i Radio BiH Ratni studio Mostar. Nakon ovog snimka uhapsili su pripadnike Armije BiH iz zgrade Vranica. predivno.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Paša
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 06 lip 2023, 22:05 |
|
|
hajd pročitaj jos jednom šta sam napisao prije
_________________ gubitak stanovništva: Republika Vlaška -65.000 od 850.000 (2013.) 7,5 % Federacija: -75.000 od 1.660.000 (2013.) 4,5 % dakle skoro duplo veći gubitak stanovništva u Vlaškoj 7,5 % naspram 4,5 % u FBH
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 06 lip 2023, 22:06 |
|
|
dudu je napisao/la: Srbi nigdje u Sarajevu nisu imali jasnu etničku većinu pa nisu mogli uspostaviti kontrolu osim Grbavice? Sva su naselja nacionalno mjesovita bila, nerijetko u omjeru pola pola, cak i Stup koji je misli se bio vecinski hrvatski, nije to bio. Stup 1 mjesna zajednica sa cirka 50% Hrvata i stup 2 sa 1900 muslimana, 2000 Srba, 900 Hrvata i 500 jugoslovena. Takva su bila prakticno sva naselja, sa nekom blagom vecinom jednog ili drugog naroda. Grbavica je takodje bila nacionalno mjesovita, ali naselje sa jako puno vojnih stanova sto je tradicija oduvijek, nekada se to naselje zvalo Poglavnikovo, gradjene su kuce za zeljeznicke radnike i imenovano je po poglavniku. Danas su opstale samo dvije ove kuce, skrivene medju novim zgradama. dok je samo naselje u praksi gradjeno kao spavaonica za oficire, koji su sluzbovali u Marsalci koja se nalazila preko rijeke Ove zgrade "oficiruse" i okolne su kasnije postale Grbavica 1, dok je na mjestu kuca Poglavnikovog naselja odnosno kod stadiona, izgradjeno naselje Grbavica 2. To naselje je dva mjeseca bilo nicija zemlja, nitko ga nije kontrolirao, a onda pocetkom lipnja 1992. JNA iseljava iz Marsalke i prelaze Miljacku i ostaju na Grbavici 2 koja je tako pala u srpske ruke. Saptom.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 06 lip 2023, 22:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59806 Lokacija: DAZP HQ
|
može li se na mapi nekako pokazati gdje su po gradu Srbi bili na barikadama prije samog početka sukoba, nekako sam dojma da se sve to događalo u samom gradu, a ne samo na periferiji?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Paša
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 06 lip 2023, 22:34 |
|
|
tu gdje je sada sjedište OHR-a simbolika baš otprilike gdje su se na slici skupili demonstranti ispred zgrade OHRa naravno da je u gradu tu je bio "ulaz" na Grbavicu tako su "zapišali" odmah teritoriju koju su kasnije i okupirali tu je odmah i jevrejsko groblje sa kojeg su kasnije pucali na masu koja se okupila u znak protesta 5. aprila ispred zgrade skupštine i Holiday Inna i sa kojeg je kasnije pucao šešelj i njegov učenik Picousti Vučić
_________________ gubitak stanovništva: Republika Vlaška -65.000 od 850.000 (2013.) 7,5 % Federacija: -75.000 od 1.660.000 (2013.) 4,5 % dakle skoro duplo veći gubitak stanovništva u Vlaškoj 7,5 % naspram 4,5 % u FBH
|
|
Vrh |
|
|
mijat_tomic
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 00:09 |
|
|
Da niste isli preglasavat srbe nista od ovog ne bi bilo. Sami pali, sami se ubili jedina vam je je sreca sto su vam naivni hrvati oslobodili sve sto danas imate. Sreca u nesteci je sto hrvati visu nisu tako naivni danas, skuzili s kakvim sljamom imaju posla. Trebalo je 30 god ali i to je napredak
_________________ 28.4.2023 - Krstaski vladar FBiH Christian Schmidt salje SDFA djamijase na vjecna lovista
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 00:37 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2406 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Svako se danas fata tipkovnice, pogotovo mnogi vole trkeljat o hrvatsko-muslimanskom sukobu. Metak isto ubija i Hrvata i Muslimana. Pašo ajde na temu predviđenu za ovakav razgovor pa da ti ja ispričam koju o ratu u Mostaru sad kad sam dobre volje
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 00:56 |
|
|
dudu je napisao/la: može li se na mapi nekako pokazati gdje su po gradu Srbi bili na barikadama prije samog početka sukoba, nekako sam dojma da se sve to događalo u samom gradu, a ne samo na periferiji? Ako mislis na one barikade nakon ubojstva Gardovica, ja se sjecam samo onih najspominjanijih muslimanske sam obiljezio zutom bojom, Kobilja glava, Mojmilo, kod Zeljinog stadiona ili Hrasno brdo gdje su sandzaklije... srpske, kod Bozic pumpe u Rajlovcu na izlazu prema Visokom, dvije u Pofalicima i na mostu Bratstva i Jedinstva na Grbavici, jedna pored druge i tu se i pucalo, kao i barikada na Vrbanja mostu odnosno tu gdje je danas OHR.. na toj barikadi je bilo puno ranjenih, i te barikade je organizirao Rajko Dukic sa provjerenim SDS kadrovima koji su vjerojatno vec imali iskustvo iz rata u Hrvatskoj. Ova barikada u Pofalicima je presjekla grad pa su i civili isli da je sruse. Jedan od barikadista je bio i Batko zloglasni.
|
|
Vrh |
|
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 02:42 |
|
|
dudu je napisao/la: predivno. Rekao bih čovjek da je Armija držala linije na Aveniji, a ne da su jedino po Cernici i Mahali i imali svoje redovne brigade, što se tiče zapadne strane grada. Tamo gdje je Armija bila uredno organizovana, nije se ni mogla probiti linija. Komanda je, ako sam dobro razumio, u stvari bila na teritoriji HVO-a. Učinak vam je slab. Čak i po vašoj projekciji. Urbano područje dimenzija 800 metara x 1500 metara. I to u gradu kojeg danas morate da dijelite sa "gubitnicima" i gdje moraš iz jednog dijela stolnog do drugog da ideš a da zatvoriš oči da ne vidiš zastavu sa ljiljanima u pozadini... Da ne govorimo o usporedbi sa sunarodnjacima u srednjoj Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 05:57 |
|
|
Fino ste se kotrljali niz Hum i niz Vrde
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 09:09 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Nedzarici neosvojivi za alijinu vojsku, pored okruzenja imali su Srbe na dlanu sa nebodera u Vojnickom polju, i nista. Da li je abih "oslobodila" što oko i unutar Sarajeva, do Dejtona? U ljeto 95. su uzeti neki dijelovi teritorija koji je bio zacrtan da se u potpunosti zauzme tokom operacije za deblokadu grada koja je kao sto znamo propala. Da je rat nastavljen mislim da bi Vogosca kad tad morala pasti tako da bi se i grad deblokirao. A u samom gradu na pocetku mislim da je tu i tamo poneka cetvrt mijenjala gazdu. Moze guglati koga zanima, ja se ne sjecam tacno, ali znam da su u nekom od dijelova grada stradali seseljevci pa je nakon te akcije taj dio grada bio pod kontrolom vlade.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 09:56 |
|
|
Nego, nesto gledam ovu kartu koju sam postavio i pitam se - a mozda neko od vas malo vojno strucnijih moze pojasniti, zasto se napada na tri pravca, umjesto da se svim raspolozivim snagama ide iskljucivo prema Vogosci, tj. tamo gdje je VRS bila najtanja???
Da li tu pije vode ijedan argument osim to da se "neprijatelju takodjer razvuku snage"? Mislim, ovi su se ionako tu ukopavali pune 4 godine - sta se tu ima razvlaciti..
|
|
Vrh |
|
|
Paša
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 10:04 |
|
|
mijat_tomic je napisao/la: Da niste isli preglasavat srbe nista od ovog ne bi bilo. Sami pali, sami se ubili jedina vam je je sreca sto su vam naivni hrvati oslobodili sve sto danas imate. Sreca u nesteci je sto hrvati visu nisu tako naivni danas, skuzili s kakvim sljamom imaju posla. Trebalo je 30 god ali i to je napredak jesil glup prirorodno ili si pak išao na nekekurseve jado nepismeni pa i rvati su "preglasavali" referendum o nezaviznosti je održan uz podršku i izlazak i rvata na referendum i glasanja ZA a šta misliš jado jadni da smo ostali sa srbima pa sa JNA vas pobacali u more ne bi ti imo ni H od Erceg Bosne a Rvacka bi vječno ostala kao pereca jado jadni, glupi
|
|
Vrh |
|
|
Paša
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 10:37 |
|
|
dudu je napisao/la: može li se na mapi nekako pokazati gdje su po gradu Srbi bili na barikadama prije samog početka sukoba, nekako sam dojma da se sve to događalo u samom gradu, a ne samo na periferiji? eto ti na karti
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 10:59 |
|
|
Haram je napisao/la: Nego, nesto gledam ovu kartu koju sam postavio i pitam se - a mozda neko od vas malo vojno strucnijih moze pojasniti, zasto se napada na tri pravca, umjesto da se svim raspolozivim snagama ide iskljucivo prema Vogosci, tj. tamo gdje je VRS bila najtanja???
Da li tu pije vode ijedan argument osim to da se "neprijatelju takodjer razvuku snage"? Mislim, ovi su se ionako tu ukopavali pune 4 godine - sta se tu ima razvlaciti.. Jel poznajes taj kraj uopste... samo gledanje na mapu ne govori mnogo... Da bi uzeo Vogoscu sa severa, prvo si morao da uzmes Ilijas... tamo su vodjene teske borbe od pocetka do kraja... Kljucna tacka tu je Semizovac, tu je i putna raskrsnica, bez toga nema prilaza Vogosci... ABiH je pokusala sa severoistoka, ovaj put koji ide od Semizovca gore-desno, to je magistrala ka Olovu i Tuzli... tu je teren ubiboze za napad, sve do Nisicke visoravni, vijugav put usecen u brda... tu je jako tesko napadati i uzeti povoljne kote i samu magistralu... a i sam napad je bio lose organizovan. Pitanje je sto nisu napali iz samog grada, iz pravca Kobilje Glave, Zuca, Poljina... ocigledno je bilo pretesko odatle... Ovaj napad sa 3 strane imao je smisla...da je negde napravljen proboj, nastala bi velika rupa, i prakticno deblokada grada, ali cela akcija je katastrofalno vodjena, to svedoce i sami vojnici i oficiri koji su u tome ucestvovali.
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 11:09 |
|
|
Haram je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Da li je abih "oslobodila" što oko i unutar Sarajeva, do Dejtona? U ljeto 95. su uzeti neki dijelovi teritorija koji je bio zacrtan da se u potpunosti zauzme tokom operacije za deblokadu grada koja je kao sto znamo propala. Da je rat nastavljen mislim da bi Vogosca kad tad morala pasti tako da bi se i grad deblokirao. A u samom gradu na pocetku mislim da je tu i tamo poneka cetvrt mijenjala gazdu. Moze guglati koga zanima, ja se ne sjecam tacno, ali znam da su u nekom od dijelova grada stradali seseljevci pa je nakon te akcije taj dio grada bio pod kontrolom vlade. Ništa se ne mora. Glavni dijelovi kraja rata je HV intervencija. Yu je bila načeta sankcijama, nisu imali goriva za intervenciju (dužu od mjesec dana). S HVom oko BL, čak bi i vaša vojska, koje nije ništa dobila, pobjedila ni u jednoj bitci u ratu, bi negdje mogla ući.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 11:13 |
|
|
DzonBG je napisao/la: Haram je napisao/la: Nego, nesto gledam ovu kartu koju sam postavio i pitam se - a mozda neko od vas malo vojno strucnijih moze pojasniti, zasto se napada na tri pravca, umjesto da se svim raspolozivim snagama ide iskljucivo prema Vogosci, tj. tamo gdje je VRS bila najtanja???
Da li tu pije vode ijedan argument osim to da se "neprijatelju takodjer razvuku snage"? Mislim, ovi su se ionako tu ukopavali pune 4 godine - sta se tu ima razvlaciti.. Jel poznajes taj kraj uopste... samo gledanje na mapu ne govori mnogo... Da bi uzeo Vogoscu sa severa, prvo si morao da uzmes Ilijas... tamo su vodjene teske borbe od pocetka do kraja... Kljucna tacka tu je Semizovac, tu je i putna raskrsnica, bez toga nema prilaza Vogosci... ABiH je pokusala sa severoistoka, ovaj put koji ide od Semizovca gore-desno, to je magistrala ka Olovu i Tuzli... tu je teren ubiboze za napad, sve do Nisicke visoravni, vijugav put usecen u brda... tu je jako tesko napadati i uzeti povoljne kote i samu magistralu... a i sam napad je bio lose organizovan. Pitanje je sto nisu napali iz samog grada, iz pravca Kobilje Glave, Zuca, Poljina... ocigledno je bilo pretesko odatle... Ovaj napad sa 3 strane imao je smisla...da je negde napravljen proboj, nastala bi velika rupa, i prakticno deblokada grada, ali cela akcija je katastrofalno vodjena, to svedoce i sami vojnici i oficiri koji su u tome ucestvovali. Ne znam jbg zato i pitam. Na ovoj karti je sve "ravno" takoreci. Ali zasto se onda uopste napadalo prema Vogosci ako je taj teren nepovoljan? To da je napad bio lose organizovan sam i ja negdje citao, ali i to da je armija tu po prvi put od pocetka rata imala vise granata od VRS pa se "na jednu njihovu odgovaralo kanonadom", sto je tokom cijelog rata bilo obrnuto. I opet corak. Ceha, znam. Najjaci ste. A pritom i najljepsi i najneviniji i najcistiji i najcestiji. Da vas bog nije dao covjecanstvu na dar trebalo bi vas izmisliti.
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 11:35 |
|
|
Haram je napisao/la:
Ne znam jbg zato i pitam. Na ovoj karti je sve "ravno" takoreci. Ali zasto se onda uopste napadalo prema Vogosci ako je taj teren nepovoljan? To da je napad bio lose organizovan sam i ja negdje citao, ali i to da je armija tu po prvi put od pocetka rata imala vise granata od VRS pa se "na jednu njihovu odgovaralo kanonadom", sto je tokom cijelog rata bilo obrnuto.
I opet corak.
. https://www.google.com/maps/@43.8740732 ... ?entry=ttuPogledaj na ovoj mapi... iz centra grada ide zuti put na sever, preko Ciglana, Kosevskog stadiona, groblja Bare, pa sve do Kobilje glave... to je sve uspon. Na Kobiljoj Glavi je sad neka moderna dzamija, to je najvisa tacka na tom delu. Levo od toga, gde pise Streliste Zuc, to je ono brdo sa velikom antenom, oko njega su se vodile krvave bitke. Sa Kobilje glave krece spustanje do Hotonja, tu su vam bile isturene pozicije... desno su Poljine, tamo gde Bakir i ekipa danas imaju hacijende. Od Hotonja, preko Vogosce do Semizovca je sve ravno, ali treba tome prici. Levo od Semizovca je put do Ilijasa i Visokog, tu je isto sve ravno, ali desno prema Olovu, mala reka Ljubina, a oko sve strma brda. Tu oko mesta Srednje su bile velike borbe. Na tom delu je poslo po zlu. Inace Srbi su najvise krvlju platili bas pozicije u Ilijasu, tu je ravno, a napadani su sa okolnih brda, i iz pravca Visokog. Da ste to uzeli na vreme, lakse bi deblokirali grad... ovako, iz ovog pravca odakle ste krenuli... pogibeljno, bukvalno generale da izvedete na vojni sud.
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 12:26 |
|
|
Paša je napisao/la: mijat_tomic je napisao/la: Da niste isli preglasavat srbe nista od ovog ne bi bilo. Sami pali, sami se ubili jedina vam je je sreca sto su vam naivni hrvati oslobodili sve sto danas imate. Sreca u nesteci je sto hrvati visu nisu tako naivni danas, skuzili s kakvim sljamom imaju posla. Trebalo je 30 god ali i to je napredak jesil glup prirorodno ili si pak išao na nekekurseve jado nepismeni pa i rvati su "preglasavali" referendum o nezaviznosti je održan uz podršku i izlazak i rvata na referendum i glasanja ZA a šta misliš jado jadni da smo ostali sa srbima pa sa JNA vas pobacali u more ne bi ti imo ni H od Erceg Bosne a Rvacka bi vječno ostala kao pereca jado jadni, glupi Srbima bi bili samo teret kao što ste nama bili. *** bi Srbin za vas ratovao. Bježali ste vi Hrvatima i lizali nam guzu da vas branimo da vas Srbi ne pokolju. Sad drugu priču pričaš. Kako je ono rekao atif, ‘dugo sno vas čekali’ E načekat će te se idući put kad zakurla. Pa idi Srbima jer vas mi ne fermamo. Ko vas jebe.
|
|
Vrh |
|
|
Paša
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 12:27 |
|
|
Ceha je napisao/la: Haram je napisao/la: U ljeto 95. su uzeti neki dijelovi teritorija koji je bio zacrtan da se u potpunosti zauzme tokom operacije za deblokadu grada koja je kao sto znamo propala. Da je rat nastavljen mislim da bi Vogosca kad tad morala pasti tako da bi se i grad deblokirao. A u samom gradu na pocetku mislim da je tu i tamo poneka cetvrt mijenjala gazdu. Moze guglati koga zanima, ja se ne sjecam tacno, ali znam da su u nekom od dijelova grada stradali seseljevci pa je nakon te akcije taj dio grada bio pod kontrolom vlade. Ništa se ne mora. Glavni dijelovi kraja rata je HV intervencija. Yu je bila načeta sankcijama, nisu imali goriva za intervenciju (dužu od mjesec dana). S HVom oko BL, čak bi i vaša vojska, koje nije ništa dobila, pobjedila ni u jednoj bitci u ratu, bi negdje mogla ući. au sile i kurca što nisi osvajo 93, 94 nego kad je Armija RBIH slamala 3 godine JNA i četnike, a srbija bila sjebana sankcijama UVEDENIM zbog Bošnjaka, i kad ste se 3 godine ko pičke ušutili i naoružavali onda došli NA GOTOVO !! a to što veze nemaš šta je i na drugim ratištima postignuto je druga priča i to sve protiv 530 tenkova JNA i ostale sile oružja uz EMBARGO NA ORUŽJE, gle šta sve sad šupci šalju Ukrajini i sa vojskom koja je tek stvarana sve što ste postigli je bio čisti dogovor sa četnicima od izdaje Posavine 92 pa do same Oluje gdje su četničke pičke pobjegle glavom bez obzira a imali su npr. 20 tenkova M-84 !!! (Armija RBIH uspjela zarobit tek 9 za vrijeme cijelog rata) pa do prodora nadomak Banja Luke uostalom po broju nakokanih četnika sve je jasno dok smo ih mi namlatili 30.000 vi za cijelo vrijeme domovinskog rata u Hrvatskoj niste ni 4.000 u BH ne znam da li ste par stotna jer praktični niste nigdje sa četnicima ni ratovali, sve su bili dogovori i dogovorena bježanija zato ne prdi, da nije bilo Armije RBiH imao bi perecu i SAO Krajine na 30 km od Zagreba odakle bi vas Martć mogao rokat Orkanima kao maja 95 poklopi se ušima
|
|
Vrh |
|
|
Paša
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 12:31 |
|
|
tetejac je napisao/la: Paša je napisao/la: jesil glup prirorodno ili si pak išao na nekekurseve jado nepismeni pa i rvati su "preglasavali" referendum o nezaviznosti je održan uz podršku i izlazak i rvata na referendum i glasanja ZA
a šta misliš jado jadni da smo ostali sa srbima pa sa JNA vas pobacali u more ne bi ti imo ni H od Erceg Bosne a Rvacka bi vječno ostala kao pereca
jado jadni, glupi Srbima bi bili samo teret kao što ste nama bili. *** bi Srbin za vas ratovao. Bježali ste vi Hrvatima i lizali nam guzu da vas branimo da vas Srbi ne pokolju. Sad drugu priču pričaš. Kako je ono rekao atif, ‘dugo sno vas čekali’ E načekat će te se idući put kad zakurla. Pa idi Srbima jer vas mi ne fermamo. Ko vas jebe. jado jadni *** si ti obični i pored slanja tuđmanovih bojovnika i bruku oružjq niste bili sposobni uzet dvije ulice u Mostaru uostalom, nema veze u drugom poluvremenu ćemo se vidjet kad nema JNA sa 530 tenkova da blokira 2/3 teritorije i da vam dođe kao kec na desetku da nas blokirate da možete pljačkat konvoje i švercat preko Škutorlenda sad ćete da se kupate u Neumu kad vas pobacamo
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 12:54 |
|
|
DzonBG je napisao/la: Pitanje je sto nisu napali iz samog grada, iz pravca Kobilje Glave, Zuca, Poljina... ocigledno je bilo pretesko odatle.... Ko kaze da nisu. Prve godine rata imali su napad na Poljine u kojem ih je poginulo na stotine, o tome muslimanski dokumentaristi nece nikada pricati puno, tek se svake godine polozi cvijece na spomenik tamo kod McDonaldsa ispod groblja Bare. Ta akcija je bila klasicni debakl, prvo su u akciju krenuli bez ikakvih obavjestajnih podataka, krenuli po mraku i magli na srpske polozaje ne znajuci ni gdje su. Upali u prve rovove a Srbi bili u drugom redu, i tu su ih pomlatili. A najvece gubitke su imali u povlacenju, kada ih je njihov M84 pokosio tu di je danas spomenik u Barama. Covjek na strojnici nije znao da su to njegovi, nije ni znao da su isli u akciju, i pobio ih tko zna koliko. Brojke se i skrivaju, ali sjecam se da je jako puno smrtovnica bilo. Takvih akcija su imali puno, samo na Trebevicu dvije tri, sutra slave jednu godisnjicu 8. lipnja. Oni probiju srpsku crtu, uspenju se na Vidikovac, i onda ne znaju sto dalje. Srbi u kontru krenu sa Pragama, koje izmasakriraju zbunjene muslimanske borce. Sutra im je godisnjica pogibje Dine Magode, i jos desetaka suboaraca na Vidikovcu.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 13:46 |
|
|
Paša je napisao/la: tetejac je napisao/la: Srbima bi bili samo teret kao što ste nama bili. *** bi Srbin za vas ratovao. Bježali ste vi Hrvatima i lizali nam guzu da vas branimo da vas Srbi ne pokolju. Sad drugu priču pričaš. Kako je ono rekao atif, ‘dugo sno vas čekali’ E načekat će te se idući put kad zakurla. Pa idi Srbima jer vas mi ne fermamo. Ko vas jebe. jado jadni *** si ti obični i pored slanja tuđmanovih bojovnika i bruku oružjq niste bili sposobni uzet dvije ulice u Mostaru uostalom, nema veze u drugom poluvremenu ćemo se vidjet kad nema JNA sa 530 tenkova da blokira 2/3 teritorije i da vam dođe kao kec na desetku da nas blokirate da možete pljačkat konvoje i švercat preko Škutorlenda sad ćete da se kupate u Neumu kad vas pobacamo Ja koliko se sjećam uzeli smo vam zapovjedništvo, pa ste bili i u đačkom domu pa isparili pa u hotel mostaru pa isparili lagano pa se kao zaletili na Raštane pa isparili, zalet na Hum i Vrde pa se kotrljali a znali ste se zakotrljat i na Vardi na putu za muzej. Ništa, čekat ćemo drugo poluvrijeme da vam pet komada uvalimo
|
|
Vrh |
|
|
Paša
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 13:55 |
|
|
tako je, nema nista bez drugog poluvrmena da se konačno popitamo za zdravlje junačko samo nemoj pizdit i OPET zvat tuđmana i bojovnike nemoj bit pička, kad se kurčiš sa HVO kurčite se sami
ponavljam, neće bit 530 tenkova JNA kojima su nas četnici blokirali u startu okupirajući 2/3 teritorije
sad imaju raspalih 16 tenkova M-84 na Manjaći
tako da se možemo sa škutorima ovaj poput pošteno pozabavit
|
|
Vrh |
|
|
mijat_tomic
|
Naslov: Re: Najdetaljnija karta opsade Sarajeva koja se može naći na internetu Postano: 07 lip 2023, 14:00 |
|
|
Paša je napisao/la: mijat_tomic je napisao/la: Da niste isli preglasavat srbe nista od ovog ne bi bilo. Sami pali, sami se ubili jedina vam je je sreca sto su vam naivni hrvati oslobodili sve sto danas imate. Sreca u nesteci je sto hrvati visu nisu tako naivni danas, skuzili s kakvim sljamom imaju posla. Trebalo je 30 god ali i to je napredak jesil glup prirorodno ili si pak išao na nekekurseve jado nepismeni pa i rvati su "preglasavali" referendum o nezaviznosti je održan uz podršku i izlazak i rvata na referendum i glasanja ZA a šta misliš jado jadni da smo ostali sa srbima pa sa JNA vas pobacali u more ne bi ti imo ni H od Erceg Bosne a Rvacka bi vječno ostala kao pereca jado jadni, glupi Znam sve to retardirinjo muslimanski, ja sam bio dijete pa nisam mogao nikoga preglasavat. Ne znam koji je idiot od hrvata isao tada preglasavat srbe, sumnjam da ih ima na ovom forumu. Zato i kazem naivni hrvati debilu
_________________ 28.4.2023 - Krstaski vladar FBiH Christian Schmidt salje SDFA djamijase na vjecna lovista
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|