|
|
Stranica: 10/14.
|
[ 328 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
caporegime
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 27 lis 2009, 19:34 |
|
|
stratilat je napisao/la: Nisam jugonostalgičar ali kamo sreće da se pizdarija nije desila.Sada bi forumi EX YU bili daleko "osakaćeniji" za teme vezane za politiku i istoriju.Zamislite neki češki,poljski ili švajcarski topic:politika.A kod nas gdje god okreneš recikliraju se hvalospjevi i bljutave istine o pobjedama i porazima. Ili pak da je rat bio neki katalizator za ekonomski bum.Pa sve popaljeno i porušeno da se vaspodigne i obnovi,a ne da kad kreneš na more sama čamotinja i pustolija.Ljetos kad sam ja kreno,pa na parkingu kod Mliništa,pijem kavu iz termosice i njuvaram i nađem pet-šest mađarskih metaka (7.62),neotvorenu konzervi IKAR-a i vojničko ćebe.14 godina poslije tik uz cestu.Ali...djeca se ne rađaju, ne zato što je trenutne ekonomska kriza ovakva već zato što su pametni, kreativni i produktivni digli ruke i otišli opa na more se ide. jel kod nas? u zemlju na koju si pucao? zar ti nije neugodno? da te sretnem zakucao bi ti čekić u glavu bez jebemti.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
npuizin1
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 27 lis 2009, 20:10 |
|
|
hegemonista je napisao/la: npuizin1 je napisao/la: Bivši sam pripadnik 4 gardijske brigade,koji sam izravno sudjelovao u borbama po šumama Dinare. Pričate gluposti,o nekim velikim gubicima 4 gbr. Kada je počela akcija izgubili smo 4 čovjeka iznad velikih kotlenica prilikom probijanja njihovih bunkera uz svu otežavajuću okolnost,mečava ,dubok snjeg,hrv.-mus. zaraobljenike na četnićkim bunkerima. Tada je poginuo i jedan pripadnik u Livanjskom polju. Toliko o našim velikim gubicima. Samo na znanje,pratim i njihove forume,Bosansko- grahovački portal priznaje da smo im 23.12 1994 godine napravili velike gubitke (oko 200 mrtvih),i taj poraz su nazvali GRAHOVAČKA KADINJAĆA. Malo ljudi znaju o akciji ZIMA 94,ona je tako bila važna da se otvorila vrata za OLUJU i deblokadu BIHAĆA. To je bila akcija gdje se prvi put u ratu uspostavila ravnoteža.
OVOM PRILIKOM POZDRAVLJAM FAJTERE 7 GARDIJSKE BRIGADE, U SVOJE IME I SVIH PRIPADNIKA 4 GARDIJSKE BRIGADE UZ PORUKU " jesmo ih gazili" Di ti je to.........,valjda Velike torine, da li si mislio na to!!!??? Od sajkovića prema crnom lugu u planini, 3km prema planini od livanjskog polja
|
|
Vrh |
|
|
npuizin1
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 27 lis 2009, 20:40 |
|
|
stratilat je napisao/la: Pa ovako.Teško mi je povjerovati da ja koji sam iz potonjih dešavanja izašao sa činom vodnika,svojevremeno sam prozreo namjere HV-e,a da to isto nisu uvidjeli debelguzi generali VRS ili VJ (koje vi prizivate u svojim stavovima o učešću Srbije u sukobu unutar BiH).Od katoličkog Božića do "oluje" je velik vremenski raspon da se nije moglo namaknuti daleko više resursa na vašem putnom pravcu.Kao lukavo ste prišli Kninu iza leđa "da se Vlasi nedosjete".Ajde de.Minorne gubitke na sopstvenoj strani pravdate na taj način da su nastradali bili nekakvi domobrani što nesporim,a vrhunski fighteri jesu dečki iz zdruga ili gardisti.OK.Ali suprostavljeni vama?Najnakaradniji korpus,sa najnakaradnijim lokalnim brigadama (glamočka,grahovska i petrovačka).pojačane rezervnim sastavom milicije i pohvatanim dezerterima.Popunjenost recimo grahovske je bio toliki da formacijski nisu zadovoljavali ni seosku stražu.Od Nuglašica i Crnog Luga imali ste nasuprot sebe 2 T-55 kojem onom iznad Grkovaca nedostajale su gusjenice.Lokalne tobdžije su privukli haubice svojim kućama tako da anegdota iz tog vremena koja je kolala nije bila nimalo smiješna.Naime jednom prilikom kad se trebalo da uzvrati po vašim položajima radio vezom pozivaju lokalnog lolu.Javlja mu se žena i obznanjuje da YY upravo je oprao kosu i nemože izlazit van dok mu se neosuši a komšija XX je otišao do Grahova pa će doći tek pred mrak. Niko qrtzom mrdno nije osam mjeseci,kao vjerujući da će se ustaše same povući ili šta već.Sve aktivnosti sprovođene sa naše strane bile su morate priznati više manje kozmetičke... Koliko je logično da VRSK se sprema za parade u Slunju a neuviđaju preko već najavljenog "Blijeska" nadolazeću "Oluju",i neproglašavaju opštu mobilizaciju nego uvježbavaju evakuaciju ? Ćedo,slušaj na dinari su srbi radili bunkere prema vojnim upustvima ,osobno sam ih vidio,to nisu mogle napraviti seoske straže. Na dinari su ostajali pantere,niški specijalci,martić milicija,na Mrkonjić gradu smo satrali Arkanovce kao malu djecu. Ono šta nam je bilo na putu to smo odradili.Vjerovali smo u sebe a vaše nas snage nisu zanimale. I srbija je imala gardijske brigade(ja sam bio na dedinju "titova garda"),razlika je u tome što su tamo kod vas zapovjednici iza vojske,a kod nas obrnuto.Srpske brigade su spore,nisu tako pokretljive,mi smo već bili navikli na rat,dok to vaše brigade nisu,to je bila naša prednost. U naoružanju smo bili isti.Moral je bio na našoj strani. Dočasnićki kadar je kod nas bio dominantan,oni su bili glavna snaga naše vojske(kičma). Šepurine u ona vremena,kamp za obuku kraj Zadra,smatrao se trenutno jedan od najboljih u svijetu,obuku su vodili legionari i bivši pripadnici legije stranaca. Koliko ste znali o ratovanju,pokazali ste na Vukovaru,kad vas je goloruki narod zadržao 3 mjeseca,i pritom uništili 300 oklopnjaka i 10000 ljudi ispalo iz pogona. Vi ste na Vukovaru doživili poraz u vojnom smislu,a mi smo za to vrijeme jačali Hercegovinu i ostale krajeve. Vodili ste 4 rata,i sve ste izgubili;TOLIKO O VAMA KAO FAJTERIMA!!!
|
|
Vrh |
|
|
npuizin1
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 27 lis 2009, 20:48 |
|
|
|
Vrh |
|
|
bobo mostarac
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 27 lis 2009, 21:40 |
|
|
stratilat je napisao/la: Nisam jugonostalgičar ali kamo sreće da se pizdarija nije desila.Sada bi forumi EX YU bili daleko "osakaćeniji" za teme vezane za politiku i istoriju.Zamislite neki češki,poljski ili švajcarski topic:politika.A kod nas gdje god okreneš recikliraju se hvalospjevi i bljutave istine o pobjedama i porazima. Ili pak da je rat bio neki katalizator za ekonomski bum.Pa sve popaljeno i porušeno da se vaspodigne i obnovi,a ne da kad kreneš na more sama čamotinja i pustolija.Ljetos kad sam ja kreno,pa na parkingu kod Mliništa,pijem kavu iz termosice i njuvaram i nađem pet-šest mađarskih metaka (7.62),neotvorenu konzervi IKAR-a i vojničko ćebe.14 godina poslije tik uz cestu.Ali...djeca se ne rađaju, ne zato što je trenutne ekonomska kriza ovakva već zato što su pametni, kreativni i produktivni digli ruke i otišli Da ste 'pobedili' nitko vam ne bi bio ravan, a ovako su "reciklirane bljuvotine istine i poraza", jer ste popušili i "herojski se pokazali" u povjesnoj Kninskoj bežaniji! I kao ono "slučajno" je našao pored ceste "neotvorenu konzervi IKAR-a i vojničko ćebe"! Chedo, to si ti točno došao na mjesto gdje si bio i ostavio svoje ćebe! A to, što bi ti volio da dignemo ruke i odemo, jer bi ti tako bilo lakše nego s nama ratovati, malo morgen! Koristim priliku pozdraviti "npuzin1" i "hegemonistu" za odlične video zapise, koji su pravi i vrijedni dokumenti iz naše slavne povijesti, što se mora sačuvati u našoj Arhivi! Moram pozdraviti i autora teme: Operacija "Zima '94", jer ne smijemo zaboraviti naše vitezove, koji su dali sve što su imali za ovu divnu i veličanstvenu pobjedu, koja je bila odlučujuća u oslobađanju i stvaranju Hrvatske države. Neka im je vječna slava i hvala!
_________________ Znam dvije istine: Prva: Da ima Boga! Druga: To nisam ja!
|
|
Vrh |
|
|
hegemonista
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 27 lis 2009, 21:41 |
|
Pridružen/a: 14 lis 2009, 20:05 Postovi: 123 Lokacija: 33T XU 27530; 65722
|
npuizin1 je napisao/la: hegemonista je napisao/la: Di ti je to.........,valjda Velike torine, da li si mislio na to!!!??? Od sajkovića prema crnom lugu u planini, 3km prema planini od livanjskog polja To može biti jedino iznad Velikih Poljanica kada je trećou bojnu smjenila jedna skupina četvrte, inače prostor južno od Klečara istočno od Malih poljana naziva se Vražji Vrtli.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 27 lis 2009, 22:09 |
|
|
stratilat je napisao/la: Koliki je tvoj udio u slavi Hrvata?Koji je tvoj udio,a da nije forumska aktivnost? Dovoljno velik da bih znao sta je i kako bilo, od pocetka pa do kraja.. Od vasih kurcenja do kukanja..Od nasih suza do slave.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
stratilat
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 10:46 |
|
|
moje pojavljivanje na forumu je isključivo zarad Mar-kanovog pisanja koje pije vode.Nemam namjere da se prepucavam sa kojekakvim ciber-domoljubima,koji "oluju" su vidjeli na you tube-u.A ovaj što copa čekićom,hakuna matata matori dogovorićemo se dogodine da upriličimo susrete
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 11:14 |
|
|
stratilat je napisao/la: moje pojavljivanje na forumu je isključivo zarad Mar-kanovog pisanja koje pije vode.Nemam namjere da se prepucavam sa kojekakvim ciber-domoljubima,koji "oluju" su vidjeli na you tube-u.A ovaj što copa čekićom,hakuna matata matori dogovorićemo se dogodine da upriličimo susrete možemo još i ove srbine, možemo još i ove.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 11:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Smirite strasti. Kad bi došlo do makljaže bivših pripadnika svih vojski, brzo bi se opet zaratilo, i to prvo u Bosni.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 11:26 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Smirite strasti. Kad bi došlo do makljaže bivših pripadnika svih vojski, brzo bi se opet zaratilo, i to prvo u Bosni. Iskreno,mislim da bi se bivši pripadnici vojski najmanje konfrontirali jer znaju kakve strahote rat donosi.Usput bih se zahvalio g.Mati Rupiću na dokumentima iz njegovih priloga.
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 11:27 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Smirite strasti. Kad bi došlo do makljaže bivših pripadnika svih vojski, brzo bi se opet zaratilo, i to prvo u Bosni. mali spravak, za vrijeme rata ja sam bio srednjoškolac, pa sam poslan kući u tri navrata mojih neuspješnih bjegova od kuće što u hv što u hos. da ne bi ispalo da se kitim tuđim perjem.
|
|
Vrh |
|
|
stratilat
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 12:16 |
|
|
moja savjest je čista,nisam se ogriješio o običaje ratovanja tako da nemam problema glede ljetovanja na Jadranu,slušanja "hladnog piva","majki","kud idijota",gledanja "odmori se zaslužio si tata",šopingovanja na Žitnjaku i Jakomiru pušenju "boss klasika" i"walter wolf-a".A upravo zarad takvih što sve znaju o domovinskom ratu i pride prijete,kad mi djeca poodrastu neće mi predstavljati problem da godišnji odmor ponovo provodim u Grčkoj ili Turskoj (jebeš crnogorsko primorje). Evo sad obećavam da neću više upuštati se u "pljuvačinu" sa onima koji nisu stigli danima kisnuti u šumi,gledati leševe ljudi sa kojima si do prije par trenutaka pušio cigar i smijao se,koji neprekršiše 6-e Božije zapovijesti nad onima koje nisi ni poznavao*...
*vezano za naslov teme a u kontekstu ovog napisanog,kome služi ona bujadara iznad Vrbice gdje sam se "upisao"?Ja iz BL on iz ST.Niti moja niti njegova
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 12:54 |
|
|
stratilat je napisao/la: moja savjest je čista,nisam se ogriješio o običaje ratovanja tako da nemam problema glede ljetovanja na Jadranu,slušanja "hladnog piva","majki","kud idijota",gledanja "odmori se zaslužio si tata",šopingovanja na Žitnjaku i Jakomiru pušenju "boss klasika" i"walter wolf-a".A upravo zarad takvih što sve znaju o domovinskom ratu i pride prijete,kad mi djeca poodrastu neće mi predstavljati problem da godišnji odmor ponovo provodim u Grčkoj ili Turskoj (jebeš crnogorsko primorje). Evo sad obećavam da neću više upuštati se u "pljuvačinu" sa onima koji nisu stigli danima kisnuti u šumi,gledati leševe ljudi sa kojima si do prije par trenutaka pušio cigar i smijao se,koji neprekršiše 6-e Božije zapovijesti nad onima koje nisi ni poznavao*... e ova ti je dobra, slušaš hladno pivo, majke, kud idijote, ko ono evo volim hrvatsku. pa ovi nabrojani ne vole hrvatsku. ko da ja kažem, volim srbiju čeda i čanak su mi do jaja a gledam i b92 *vezano za naslov teme a u kontekstu ovog napisanog,kome služi ona bujadara iznad Vrbice gdje sam se "upisao"?Ja iz BL on iz ST.Niti moja niti njegova
|
|
Vrh |
|
|
outlaw1000
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 14:10 |
|
|
Pozdrav za svakoga. Na vezu u ograđenom web stranice karta iz manevar. Oprostite za pogrešno pisanje, ja ne govorim dobro hrvatski. Ja sam Mađarska. http://ddrrh.com/forum/index.php?topic=2186.0
_________________ Oprostite za pogrešno pisanje, ja ne govorim dobro hrvatski.
|
|
Vrh |
|
|
hegemonista
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 17:23 |
|
|
outlaw1000 je napisao/la: Pozdrav za svakoga. Na vezu u ograđenom web stranice karta iz manevar. Oprostite za pogrešno pisanje, ja ne govorim dobro hrvatski. Ja sam Mađarska. http://ddrrh.com/forum/index.php?topic=2186.0Jel´ to radni zemljovid, operacije "Zima 94" ?
|
|
Vrh |
|
|
outlaw1000
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 17:37 |
|
|
Pozdrava! Ja sam tako žao, i oprostite za greške. Moguće je vidjeti sliku ako se zaista samo registrirani http://ddrrh.com/forum na forum.
|
|
Vrh |
|
|
outlaw1000
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 17:39 |
|
|
Ja to ne znam na žalost kako je potrebno bih staviti karte do naplatiti sliku ako bih to znam onda.
|
|
Vrh |
|
|
hegemonista
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 17:41 |
|
|
outlaw1000 je napisao/la: Ja to ne znam na žalost kako je potrebno bih staviti karte do naplatiti sliku ako bih to znam onda. Kösz a választ
|
|
Vrh |
|
|
outlaw1000
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 17:42 |
|
|
Nincs mit "borac"
|
|
Vrh |
|
|
outlaw1000
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 17:42 |
|
|
Odakle ti ?
|
|
Vrh |
|
|
hegemonista
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 17:43 |
|
|
Zamolio bih urednika da okači radnu kartu operacije "Zima94" radi lakšek soprazumjevanja sa članovima koji aktivno pišu; zbog vremenske distance nisu baš sigurni u preciziranju određenih detalje u prostoru. Hvala
|
|
Vrh |
|
|
hegemonista
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 17:51 |
|
|
Citat: Odakle ti ?
_________________ Oprostite za pogrešno pisanje, ja ne govorim dobro hrvatski. Ja sam Mađarska. Sok magyar az én lányok. Annyira róla.
|
|
Vrh |
|
|
npuizin1
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 18:53 |
|
|
hegemonista je napisao/la: npuizin1 je napisao/la: Od sajkovića prema crnom lugu u planini, 3km prema planini od livanjskog polja To može biti jedino iznad Velikih Poljanica kada je trećou bojnu smjenila jedna skupina četvrte, inače prostor južno od Klečara istočno od Malih poljana naziva se Vražji Vrtli. Ma dobro,nije toliko ni bitno,teško je reći precizno bez topografske karte. Da,u pravu si,nas 1 satniju treće bojne je zamjenila druga postrojba,ćini mi se treća satnija treće bojne.Imali smo četiri mrtva i dva teško ranjena.
|
|
Vrh |
|
|
npuizin1
|
Naslov: Re: Operacija "ZIMA '94" - Prva bihaćka kriza Postano: 28 lis 2009, 19:01 |
|
|
hegemonista je napisao/la: Zamolio bih urednika da okači radnu kartu operacije "Zima94" radi lakšek soprazumjevanja sa članovima koji aktivno pišu; zbog vremenske distance nisu baš sigurni u preciziranju određenih detalje u prostoru. Hvala Ta karta se svaku malo mjenjala,pa se ne možemo oslonit na nju.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|