|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 127 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MRSHO
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 13:12 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Mi i nemamo imperativ teritorialnog povezivanja.
Zna se na kavim načelima će se formirati Treći. Diskontinuitet, nove općinske granice itd.
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 13:17 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Mi i nemamo imperativ teritorialnog povezivanja.
Zna se na kavim načelima će se formirati Treći. Diskontinuitet, nove općinske granice itd. Ja ne vidim zašto bi tebi bio toliki problem preselit se u Bugojno ili Vakuf i tamo živjeti među hrvatskim stanovništvom. Dali bi vam pare za preseljenje, otvorili tvrtke kako bi imali radna mjesta i mogli pristojno živjeti. Opet je to srednja Bosna. Isti mentalitet.
_________________ Sve će prekriti snijegovi, ružmarin i šaš...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 13:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Uostalom Žepče i Usora su u još boljim uvjetima od LD, jer uopće nisu enklave. Naime, naslanjaju se na prijateljsku RS!
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 13:20 |
|
|
hinterland je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Mi i nemamo imperativ teritorialnog povezivanja.
Zna se na kavim načelima će se formirati Treći. Diskontinuitet, nove općinske granice itd. Ja ne vidim zašto bi tebi bio toliki problem preselit se u Bugojno ili Vakuf i tamo živjeti među hrvatskim stanovništvom. Dali bi vam pare za preseljenje, otvorili tvrtke kako bi imali radna mjesta i mogli pristojno živjeti. Opet je to srednja Bosna. Isti mentalitet. ti bi mi dao pare? Ministry of Sound je napisao/la: Uostalom Žepče i Usora su u još boljim uvjetima od LD, jer uopće nisu enklave. Naime, naslanjaju se na prijateljsku RS! Korektni su odnosi, što jest - jest...
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 13:26 |
|
|
Pare bi dala vlada Republike Hrvatske. Hrvatska bi od toga ima višestruke koristi. Imali bi teritorijalno lijepu cjelinu, a ne ovaj perec. Po meni nakon preseljenja bi svi morali živjeti u tim novim općinama pet godina. Prvo bi živjeli od socijalne pomoći dok se ne otvore nova radna mjesta, a nakon toga od rada. Dobili bi svi odštete za preseljenje. Uselili bi ste se u muslimanske kuće.
|
|
Vrh |
|
|
Jopa
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 14:10 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Mi i nemamo imperativ teritorialnog povezivanja.
Zna se na kavim načelima će se formirati Treći. Diskontinuitet, nove općinske granice itd. Ja sam rekao da se moze stvoriti nesto bolje od entiteta a to je vlast na MZ u onim djelovima gdje su Hrvati vecina...
|
|
Vrh |
|
|
Jopa
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 14:11 |
|
|
hinterland je napisao/la: Pare bi dala vlada Republike Hrvatske. Hrvatska bi od toga ima višestruke koristi. Imali bi teritorijalno lijepu cjelinu, a ne ovaj perec. Po meni nakon preseljenja bi svi morali živjeti u tim novim općinama pet godina. Prvo bi živjeli od socijalne pomoći dok se ne otvore nova radna mjesta, a nakon toga od rada. Dobili bi svi odštete za preseljenje. Uselili bi ste se u muslimanske kuće. Da pogotovi bi dala u ovakvoj situaciji. Moram se sližiti opet sa onim mojim brojem 4
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 14:37 |
|
|
Pa ne bi to bilo danas. Kažem da govorim o budućnosti za nekih 20 i više godina.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 15:28 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Uostalom Žepče i Usora su u još boljim uvjetima od LD, jer uopće nisu enklave. Naime, naslanjaju se na prijateljsku RS! Istina. Iako, ako se poveže LD preko zapadnotravničkih sela i Vlašića s Dobretićima i Jajcem, nije ni ona enklava A dobro odmjerenim rezom kod Kaćuna nije ni Lepenica enklava. Iako se Lepenica može povezati i preko parka prirode koji je u hrvatskoj županiji i u kojem je svakim danom sve manje zelembaća, a naziva se Konjic P.S. moguća je i određivanje granica uskoplja tako da se uklopi prijeratnohrvatska Bistrica, te da se preko Sebešića spoje na LD.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 15:32 |
|
|
hinterland je napisao/la: Pa ne bi to bilo danas. Kažem da govorim o budućnosti za nekih 20 i više godina. Mi jačamo, oni padaju. Većina gradova u SBŽu je naša. Oni imaju dosta sela i par kasaba koje sve više i više propadaju. Zašto bi enklave trebale biti nemoguće? U prošlom ratu smo osim Vareša izgubili Bugojno, Travnik i Fojnicu, odnosno njihove hrvatske djelove. Također smo izgubili i Sutjesku, te naša sela oko Konjica (iako je par sela iznad Konjica vojno obranjeno i još i dandanas hrvatsko). OS plan je u dobu kada hrvatska strana drži 18-ak% BiH. Danas držimo malo više.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 16:11 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ministry of Sound je napisao/la: Uostalom Žepče i Usora su u još boljim uvjetima od LD, jer uopće nisu enklave. Naime, naslanjaju se na prijateljsku RS! Točno, nisu enklave već eksklave .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 16:14 |
|
|
Glupi ste. Zapadno od poteza Travnik - Kiseljak nema hrvatskih, već muslimanske enklave. Ne gledaju se obojene općine nego naselja koja drže Hrvati.
|
|
Vrh |
|
|
Bošnj@k
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 16:17 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2012, 12:14 Postovi: 372 Lokacija: Evo me u kući
|
MRSHO je napisao/la: hinterland je napisao/la: Ja ne vidim zašto bi tebi bio toliki problem preselit se u Bugojno ili Vakuf i tamo živjeti među hrvatskim stanovništvom. Dali bi vam pare za preseljenje, otvorili tvrtke kako bi imali radna mjesta i mogli pristojno živjeti. Opet je to srednja Bosna. Isti mentalitet. ti bi mi dao pare? Ministry of Sound je napisao/la: Uostalom Žepče i Usora su u još boljim uvjetima od LD, jer uopće nisu enklave. Naime, naslanjaju se na prijateljsku RS! Korektni su odnosi, što jest - jest... Drago mi je da je tako ali opreza nikad dosta. Odnosi su bili korektni i do devedesetih...ostatak priče nam je poznat!
_________________ Naše ja nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati, i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 16:26 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Glupi ste.
Zapadno od poteza Travnik - Kiseljak nema hrvatskih, već muslimanske enklave. Ne gledaju se obojene općine nego naselja koja drže Hrvati. Da potkrijepim kartom... Pošto vi naše "enklave" otpisujete u nekim potencialnim sukobima kao lak plijen munđosa, evo mog razmišljanja u vezi toga. Jedine enklave koje ja vidim na potezu zapadno od linije su bošnjačke Geostrateški gledano ovo je jedna cjelina koja je kompaktno vezana za područje južne Hrvatske sa odličnom prometnom infrastrukturom, cestovnom i pomorskom. Bez ozbira na to, što je kiseljaku bliže Sarajevo od primjerice Splita.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 16:28 |
|
|
MRSHO koliko se bosnjackih sela nalazi na cestovnom potezu iz doline Lasve do Hercegovine..
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 16:29 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 16:31 |
|
|
hinterland je napisao/la: Da potući ćemo se oko srednje Bosne i prepostavljam cijelu je izgubiti. Je li to gore ili humano preseljenje s čim bi dobili pola srednje Bosne? Ti pretpostavljaš?Očigledno nisi iz mojih krajeva...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 16:56 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25822 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ibar je napisao/la: MRSHO koliko se bosnjackih sela nalazi na cestovnom potezu iz doline Lasve do Hercegovine.. Svega nekoliko. Najviše desetak.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 16:57 |
|
|
Koliko se sela nalazi na cestovnom potezu iz doline Lasve do Hercegovine?
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 19:42 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Vidim vi ovdje opet fašiste spominjete dijeljenje "Bosne". Kako ćemo se mi tuć sa Muslimanima, bla, bla, bla... E sad će te vi vidjet kako će ju čika lola iz Šeera podijelit sunce vam vaše. Šta se mi imamo sikirat šta ćemo sa zelenima i sa Srbima? Evo kako će to bit. Dakle sve šta vidite da je omeđeno crvenom linijom, je velika slobodarska hercegbosanska republika, trn u oku ćetnicima i zelembaćima. Sve izvan nje je neprijateljska FBiH, koja svakako odgovara i jednom i drugom od preostalih naroda. Srbi više neće morat bit u manjem entitetu, dapače, u njihov entitet im se vraća Rajvosa, ogromna područja zapadne Bosne ilitiga Krajine, pa čak i uključujući donje livanjsko polje, da nam se gospodin Aga razveseli . Koridor im je ogroman, a i bolji i bezbrižniji. Štoviše, Muslimani su svakako velikom većinom potomci doseljenika iz Raške, ili islamizirani Srbi, pa eto sad Srbi imaju priliku da u ovoj velikoj demokratskoj državi vrate Muslimane na vjeru svojih pradjedova, ilitiga svetosavlje i da svi žive skupa veseli u državi koja više ne izgleda onako smješno ko RS, sa svim onim džepovima i uskim područjima, koje ustaški dušmani vrebaju. A što se Muslimana tiče vraća im se čitavo Podrinje, Prijedor, Doboj, opet je Banja Luka slobodna od ćetnićkog hagresora. Srebrenica više nije u genocidnom entitetu. Dakle, svima sve paše. Fantastičan kompromis Naravno da znam da ovo ne bi prihvatili ni jedni, ni drugi ali eto valjda kontate da se zajebajem. Pametnijeg posla momentalno nemam.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 19:44 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Koliko se sela nalazi na cestovnom potezu iz doline Lasve do Hercegovine? Od Sebešića do Uskoplja misliš? Samo Bistrica i Krupa. A i jedna i druga su prije rata bile hrvatske.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 19:47 |
|
|
Trebao si stavit zutu liniju, ovako je nepregledno...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 21:05 |
|
|
Rekao se da se srednja Bosna neće moći obraniti jer je Bošnjaka najmanje 1,5 milijuna a Hrvata u srednjoj Bosni 200 tisuća. Doći će Sarajlije, Tuzlaši, Zeničani osvajati te prostore. Slično tako kao što vi zborite su zborili Srbi za vrijeme RSK pa znamo kako su prošli. Neće se za te krajeve boriti samo stanovnici tih krajeva. Bez vojne intervencije HV-a Bošnjaci uzimaju cijelu srednju Bosnu. To vam je valdja jasno. Sam zakon brojeva govori tako.
|
|
Vrh |
|
|
Jopa
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 21:10 |
|
|
NoviSeer - tvoja karta je jedna od boljih što sam vidio. Mogao si spojiti posavinu sa dojnim krajevima..
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Owen-Stoltenbergov plan Postano: 05 ruj 2012, 21:20 |
|
|
I šta vrijedi 1,5 mio napadača na skučen prostor? Koliko ih može napadati u isto vrijeme, kakvi su logistički zahtjevi za takve operacije na takvim terenima?
Pa Žepče su 2 godine napadali svim snagama u nezamisljivom srazmjeru pa dokle su došli? I na Lašvansku dolinu je u ofenzivama navaljivalo i do 10x više napadača nego branitelja.
Ne laprdaj kad nemaš pojma.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|