|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 101 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
novem
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 08 kol 2025, 22:11 |
|
|
Citat: Naravno! Evo nekoliko fiktivnih i komičnih naslova "muslimansko-bošnjačkih ratnih filmova" inspirisanih holivudskim šablonima, ali s humorom i lokalnim prizvukom:
"Bosnian Hard" – Samohrani mesar iz Sarajeva mora da odbije čitavu srpsku vojsku samo sa kuhinjskim nožem i beskrajnim izdržljivošćom.
"Srebrenica Drift" – Brzi i besni vozači u opkoljenom gradu organizuju ilegalne trke kako bi izvukli civile, uz puno dima i skretanja.
"The Bosniak Identity" – Agent koji je izgubio pamćenje otkriva da je zapravo najtraženiji kurir humanitarne pomoći na Balkanu.
"300: The Sarajevo Siege Edition" – 300 bosanskih mudžahedina drži liniju na Trebeviću protiv 30.000 srpskih vojnika, uz epske monologe o ćevapima.
"Apocalypse Now... But in Bosnia" – Američki novinar gubi razum dok putuje kroz ratnu zonu tražeći legendarnog komandanta koji vodi rat sa šaljivim porukama preko radija.
"The Fast and the Fiercest: Mostar Drift" – Podijeljeni grad, podijeljene ekipe – ali jedna ludacka trka će ih ujediniti.
"Inglorious Burekdžije" – Grupa bosanskih desertira izmišlja ludu operaciju da ukrade srpske rezerve kafe i šećera.
"Black Hawk Down... But It's a Donkey" – Specijalci pokušavaju evakuirati ranjenog komšiju, ali jedini prevoz je tvrdoglavo magare.
"The Bosnian Who Sold the World" – Misteriozni trgovac švercuje sve – od cigareta do NATO opreme – dok ga svi traže.
"No Country for Old Muftis" – Dva imama u zabiti pokušavaju riješiti krvnu osvetu između dvije porodice, ali svi stalno odustanu zbog džume. / deepseek
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 08 kol 2025, 22:12 |
|
|
|
Bitka na Neretvi 93 - Prozor i Uskoplje noćas moraju pasti
Most ispod brda Kvanj
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 08 kol 2025, 22:16 |
|
|
Citat: "Inglorious Burekdžije" – Grupa bosanskih desertira izmišlja ludu operaciju da ukrade srpske rezerve kafe i šećera.
"Black Hawk Down... But It's a Donkey" – Specijalci pokušavaju evakuirati ranjenog komšiju, ali jedini prevoz je tvrdoglavo magare. Ima li tko da za ovo napiše scenarij? 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 08 kol 2025, 22:24 |
|
|
|
Muftija (the mummy) Dobri Bil Klinton Gospodin i Gospodja Izetbegovic Moje veliko serijatsko vencanje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 08 kol 2025, 22:26 |
|
|
Citat: Balkan Wars: Episode I – Fantomska čorba (Parodija na Star Wars: Episode I – The Phantom Menace) Grupa boraca pokušava spasiti posljednju konzervu graha iz opsade, dok se suočavaju s misterioznim "komandantom" koji samo priča o miru, ali nikad ne pije kafu.
Kako je Mujo ukrao tenk (Inspirisano How Stella Got Her Groove Back) Mujo slučajno "pozajmi" tenk iz neprijateljske baze i pokušava impresionirati Fatu, ali svaki put završi u komičnoj katastrofi.
Dvanaest majmuna u podrumu (Parodija na Twelve Monkeys) Grupa rođaka zaglavljena u podrumu tokom granatiranja pokušava smisliti plan za bijeg, ali svaki plan završi svađom oko toga ko je bolje igrao fudbal prije rata.
Spašavanje redova Hasana (Inspirisano Saving Private Ryan) Ekipa komšija kreće u misiju da pronađe Hasana, koji je nestao dok je tražio signal za radio. Na kraju shvate da je Hasan samo otišao po rakiju.
Dan nezavisnosti: Sarajevska zima (Parodija na Independence Day) Umjesto vanzemaljaca, Sarajlije se bore protiv nestašice struje i vode, organizujući "otpor" uz domaću muziku i šale na račun opsade.
Pulp Fiction: Priče iz tunela (Inspirisano Pulp Fiction) Nelinearna priča o dvojici prijatelja koji krijumčare cigarete kroz sarajevski tunel, s puno dijaloga o životu, ljubavi i najboljem bureku u gradu.
Forrest Gump: Trči, Suljo, trči (Parodija na Forrest Gump) Suljo trči kroz ratne linije noseći poruke, ali svaki put zaboravi šta treba da kaže, pa improvizuje i postaje heroj slučajno.
Jurassic Park: Četnici u šumi (Inspirisano Jurassic Park) Grupa seljaka otkriva "izgubljeni svijet" u šumi pun čudnih likova, ali umjesto dinosaura, nailaze na komične situacije s loše organizovanim borcima.
Gladijator: Borba za burek (Parodija na Gladiator) Mujo se bori u improvizovanoj "arenu" za posljednji komad bureka u opsadi, suočavajući se s rivalima koji žele njegov sirni dio.
Matrix: Reloaded sa domaćom kafom (Inspirisano The Matrix Reloaded) Hasan otkriva da je "izabrani" koji može pronaći zalihe kafe u opsjednutom gradu, ali svaki put zaspi na straži.
Gospodar prstenova: Bratstvo dimnjaka (Parodija na The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) Grupa komšija pokušava prenijeti peć preko linije fronta, ali svaki put se posvađaju oko toga ko će nositi drva.
Rambo: Prvi ćevap (Inspirisano Rambo: First Blood) Suljo, sam protiv svih, pokušava spasiti roštilj od neprijatelja, ali završava pekući ćevape za obje strane.
Brzi i žestoki: Sarajevski tunel (Parodija na The Fast and the Furious) Ekipa vozi improvizovana kolica kroz tunel ispod aerodroma, natječući se ko će brže donijeti brašno i šećer.
Umri muški: Bez struje i vode (Inspirisano Die Hard) Mujo se zaglavi u zgradi bez struje, pokušavajući spasiti komšinicu Fatimu od nestašice sapuna, uz komične borbe s kiblama.
Pirati s Igmana: Prokletstvo crnog džipa (Parodija na Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) Grupa boraca pronalazi stari džip na Igmanu, ali svaki put kad ga upale, završe u šumi punoj smiješnih nesporazuma.
Lovci na duhove: Duhovi u podrumu (Inspirisano Ghostbusters) Ekipa komšija lovi "duhove" (zapravno štakore) u podrumu tokom opsade, uz improvizovane zamke i urnebesne situacije.
Armagedon: Kamen na kamen (Parodija na Armageddon) Grupa seljaka pokušava spasiti selo od granatiranja tako što grade zid od kamenja, ali svaki put završe pričajući o starim vremenima.
Titanic: Splav na Miljacki (Inspirisano Titanic) Fikret i Fatima pokušavaju pobjeći iz grada na improvizovanom splavu, ali svaki put se posvađaju oko toga ko će veslati. /grok
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 08 kol 2025, 22:38 |
|
|
|
Jurassic parkiralište: Povratak dinosaurusa iz Švrakina sela Rambo iz Visokog: Prvi burek Gospodar prstenova: Povratak Dževada
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Woland
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 09:23 |
|
|
|
Čoviću, gdje mi je država?
(Po uzoru na legendarni film s mladim Ashtonom Kutcherom Dude, where's my car? iltiga Čovječe, gdje mi je auto?)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 09:34 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28522 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
"Živkovićeva dinastija" 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Woland
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 11:58 |
|
|
 Evo, imamo i poster. Ja ga doniram za potrebe filma, isto kao što je Pikaso donirao poster za Bitku na Neretvi. Znam da sigurno netko od vas jebivjetara sa foruma ima broj od Vrdoljaka. Ajmo se pokrenut i idemo snimat 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 12:33 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28522 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Woland
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 12:53 |
|
|
|
Po posteru se čini kao prikladan film za dati priliku onom mladom metal bendu iz Širokog da napravi soundtrack. Imaju brutalan prvi album.
EDIT: Sad sam se sjetio, Dragans & Roses - Appetite for Destruction of Federation
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 15:43 |
|
|
|
Raminator: uspon mumina Svarc Silingova lista Kako sam sistematski unistio Kutiljera
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 16:32 |
|
|
|
"Sirotinjske strasti"
"Na zapadu ništa novo"
"Tanka zelena linija"
"Unutar neprijateljskih linija"
_________________ Step by step, heart to heart Left, right, theft We all fall down...like toy soldiers
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 16:58 |
|
|
|
"Gladijajatori"
"28 godina poslije"
"Zbogom oružje"
_________________ Step by step, heart to heart Left, right, theft We all fall down...like toy soldiers
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 17:23 |
|
|
|
Havatar: Put vode i klizišta
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 17:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63667 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Enklava Bihać: Battle of five armies
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 17:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88750 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: Enklava Bihać: Battle of five armies 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 19:29 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: Enklava Bihać: Battle of five armies  +1  ) Iako ih je realno bilo 6. 2 hrvatske, 2 srpske i 2 muslimanske. Samo su se muslimani borili međusobno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 19:47 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8944 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
|
Znači, nisam odavno čitao nešto komičnije.
Nasmijali ste me pravo.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 19:49 |
|
|
Woland je napisao/la:  Evo, imamo i poster. Ja ga doniram za potrebe filma, isto kao što je Pikaso donirao poster za Bitku na Neretvi. Znam da sigurno netko od vas jebivjetara sa foruma ima broj od Vrdoljaka. Ajmo se pokrenut i idemo snimat  Mogu li ja biti Švabo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 19:49 |
|
|
Woland je napisao/la:  Evo, imamo i poster. Ja ga doniram za potrebe filma, isto kao što je Pikaso donirao poster za Bitku na Neretvi. Znam da sigurno netko od vas jebivjetara sa foruma ima broj od Vrdoljaka. Ajmo se pokrenut i idemo snimat  Mogu li ja biti Švabo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 19:58 |
|
|
|
"Jako duga mračna noć"
"Fata u Makarskoj"(erotski triler sa elementima rata)
"Nedodirljivi"
"Zemlja zalazećeg sunca"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 20:43 |
|
|
|
Radnica iz Igmana želi ići na more
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 09 kol 2025, 22:02 |
|
|
|
Rain Man: Demirel kod Tuđmana
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VisokiSlavonac
|
Naslov: Re: Pridložite nazive muslimanskobošnjačkih ratnih filmova na temu rata 1990-ih Postano: 10 kol 2025, 00:14 |
|
|
|
Dobar loš zao : (samo još treba dodat slike odgovarajuči likova ispod)
Za kanton više
Za šaku bureka
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|