|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 79 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 00:32 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Ja UNPROFOR - zvao nisam.
A ...... zec. Ne prije priznanja, ne poslije priznanja, ne ako nema UN, ne ako dođe UN, ne petkom, ne subotom....
Ako Vi niste djelatnik ovakvog (Buda, Granić) MVP onda je to stvarno temeljna nepravda. Materijal ste za doministra. Odvjetnik svima (opravdanje za sve), samo ne Hrvatima. Oni ne smiju ništa. Plus, ono najvažnije, kako ugoditi strancima... UNPROFOR je zvala hrvatska vlast da se prekine srbijanska ofenziva. Došao je kada je ta ofenziva već davno prestala, ali mu se svejedno nije moglo reći ne. A ti bi trebao biti Hrvat i priznavati hrvatsku vlast, zar ne?
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 00:35 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Ceha je napisao/la: I što se dogodilo na Kupresu, u Posavini, u Buri 92? Pa dobili smo "po glavi" od strane nadmoćne tehnike, itekako moguće upravo od one koju smo sami pustili iz "mišolovke". Da je ta tehnika bila u našim rukama, priča bi bila drugačija.... Kupres i Posavinu su odlučili tenkovi, Buru artiljerija (a i ukopano pješaštvo). RH je imala koliko 1/6 JNA tehnike? Koliko bi u tom slučaju svejedno ostalo Srbima da smo nekim čudom i izvukli svu tehniku? Ajd malo misli.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 00:39 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ovo ti sam radiš. Već sam rekao, pokušavam pisati jasno i precizno. Izvucite moju rečenicu i kažite - NE to nije bilo tako, bilo je OVAKO.. A ne ove jeftine fore. Pa dao sam ti. Druge optužuješ za stvari koje radiš. Po tebi su Srbi padali na koljena i predavali se čim bi se pojavio netko iz HVa. Pogledaj što se dogodilo u Barutani u Bjelovaru.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 02:19 |
|
|
goran2hr je napisao/la: tetejac je napisao/la: A zašto ti sebi daješ za pravo da tvrdiš o stvarima o kojima veze nemaš? Kakve su ti to priče da su vojarnu u Zagrebu zauzeli neki lovci, samo se ušetali? Odakle ti teorija da avion sa 3000 metara ne može pogodit cilj? Odakle ti teorija da je manje zlo ući u otvoreni sukob i riskirati strašna razaranja i gomilu mrtvih od dogovorenog odlaska JNA iz vojarni? Odakle ti teorija da ja i većina Hrvata nismo znali da će to oružje biti upotrebljeno protiv nas? Odakle ti mozak i zaključak da misliš da nismo znali da će oni tenkovi zaustavljeni u Pologu pucat na Hrvate? Od dva zla izabrali smo manje, odlazak JNA i napuštanje vojarne i odlazak iz Hrvatske. Tebi je možda bolja opcija u sat vremena primit 300 granata raznog kalibra. Kažeš da si branitelj, zamisli sad u sat vremena 300 granata. Kako ti to izgleda? Na kraju priče imali smo mrtvih da ih na jednu ruku pobrojimo. Nama je to bilo važno. Opet vaša parada strawmana sa kojima se obračunavate... Jednu osrednju zagrebačku vojarnu (Prečko) zauzeli su NZ, lovci, dragovoljci... dojadilo im čekati MUP (koji možda nikada ne bi ni došao). I da, doslovno su se ušetali, u velikom broju, kao "išli svi pregovarati", a kada su već ušli unutra... Na sličnu foru pali su i razni manji objekti (vojni otpad, pekara..). Da, ono čime je tada raspolagala JNA, sa visina od > 4000 m, nije bila u stanju pogoditi cilj. Osim ako cilj nije čitavi grad. Vojarna Borongaj je imala PZO opremu srednjeg dometa i potjerali bi RVZ u vis. Na dijelu fronte gdje sam bio, dolazili su raketirati skoro svaki dan, oko 9 - 10 h, jer je to bilo iz smjera Bihaća, tj. u to vrijeme iz smjera Sunca. Tako da bi 15 minuta ranije, posade skidale ceradu sa trocijevca jer se znalo što je na redu. No jednom su bacili i veliku krmaču. E sad, pala je bezveze, na rub šume, gdje nije bilo baš ničega i napravila veliki krater. Pa ili je pilot bio antitalent za gađanje ili Hrvat pa nas nije ni htio pogoditi, a možda je bačena bezveze iz velike visine?! Opet Vi o otvorenom sukobu i potocima krvi. Gdje ja to tražim? Stvar je bila da ne ode tehnika i streljivo. Pa sad, pregovorima, podmićivanjem, blefiranjem, propagandom, izolacijom, odugovlačenjem..... pa ako baš nikako drugačije - puškama. Sve je dobro, jedino je loše - "uspješno iseljena vojarna" - gdje JNA odvuče sve što valja, a ostavi vandalizirani i minirani objekt. Ne znam ništa oko Pologa i što to Vi jeste ili niste znali?! Pa tih 300 granata stiglo je iz Zagreba, Dugog Sela, možda Jaske....?! Tristo granata u jednom satu nisam doživio. No znam kako to izgleda, kada te gađaju koječime po cijeli dan, onako po desetak svaki sat, uglavnom promašaji... A i kako to izgleda, kada nama stignu haubice, pa ušutkaju ekipu na drugoj strani i onda bude mir. 1. Mislim kako je manja opasnost bila ta tehnika, streljivo i ljudstvo opkoljeno u razdvojenim skladištima, ljudstvo miješanog sastava, nego isto, raspoređeno na terenu, objedinjeno i uklopljeno sa martićevcima i srpskim rezervistima. Gradovi su ionako bilo pod uzbunom, civili u skloništima ili evakuirani. Neko bi ostao bez krova, netko bez balkona..., u konačnici manje žrtava, nego sa svim tim puštenim na srpsku stranu. Pa i praksa, kada je došlo do sukoba oko vojarni, prošlo bi to bez masovnih žrtava, na bilo kojoj strani. Veće gubitke bi imao HV kada bi palo neko selo (grad) ili uletjeli u zajedu. Ponavljam se, ali za razoriti Vukovar trebalo im je > 3 mjeseca, za razoriti Zagreb - max 15 minuta (i to upravo uređen po drugi puta nakon Univerzijade)?! 2. Ta tehnika i streljivo, zapravo su plaćeni od strane hrvatskog naroda (desetljećima). Suludo i bizarno je to bilo dati neprijateljima. 3. Nisu u JNA bili toliki idioti, pa da su smatrali kako su dovoljno jaki za proboj ili zauzimanje tog mjesta - kako to ne bi učinili. Npr. Karlovac. Kada su vidjeli kako ni deblokada izvana ne daje rezultat - kreću u pregovore sa našim "genijalcima". Nije mi poznat takav povijesni presedan. 4. U suprotnoj situaciji, JNA nikada ne bi postupila tako. Npr. u XI 91. mjesecu, otvore koridor za Vukovar, pa svi slobodno otiđite, s puškama naravno. 5. Repovi tih mudrih odluka vuku se i do danas. Plaćaju se hrvatske mirovine martićevcima i JNA oficirima. Dijele se stanovi. Naravno, koga to sve veseli, ma tko sam ja da ga razuvjeravam i kvarim mu zadovoljstvo. Odgovorio sam ti precizno i rekao da ta tvoja ideja o blokadi vojarni i izgladnjivanju vojnika u istim ne drži vodu. Dao sam ti primjer i naveo kako je bilo. Šta tebi treba preciznije? Kakvi lovci čovječe o čemu pričaš? Daj čovječe uozbilji se. To je izuzetak i sreća za našu stranu i meni je drago da je tako bilo i da je na taj način uzeta vojarna ali nemoj biti dijete. Nakon zelene table išlo se na vojarnu u Pločama, zamišljam lovce kako bi je uzeli i smijem se. Ma koga boli patka odakle su granate koje su padale po nama, nevažno. Nismo bili u stanju zauzet sve vojarne, uzet oružje a JNA protjerat. Evo da ti ponovim opet - nismo bili u stanju i nismo imali kapacitet i nismo mogli zauzeti sve vojarne na način da zarobimo oružje a JNA protjeramo. Evo reću ti šta sam ja znao i većina Hrvata. Znali smo da ti tenkovi iz Pologa ne idu na vojnu vježbu već da će pucati na Hrvate. Znali smo isto tako da će oružje iz vojarni isto tako biti okrenuto protiv nas. U toj 1991 nismo mogli ništa napraviti da oružje zarobimo a JNA protjeramo. Nemoj me jebat glupostima. Kažeš bio si dragovoljac 1991 pa valjda si vidio kako je bilo ne moram ti ja ovdje pričat! Pričaj o lovcima i lovačkim puškama na barikadama i počecima obrane Hrvatske a ne o vojarnama. Uozbilji se.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 07:38 |
|
|
Gorane2hr, složit ćemo se svi s tobom da su naši pregovarači u ratu često kasnili za terenom pa bidu ispregovarali crtu primirja koja je bila na našu šćetu, jer smo niko ozemje već oslobodili. I da je od diplomacije Mate Granića najveći uspih šta je Imotski osta u Hrvatskoj.
No vratimo se na temu. Nije isto zauzet hotel Duilovo, vojnu bolnicu Križine, vojnu tiskaru, demagnetizacijsku postaju kod Bena, Dom JNA (danas hotel Ambasador), malu vojarnicu veze na Gripama...ili veću vojarnu poput Dračevca, Pisano kame ili Loru.. Pa u ST su na Visokoj imali vojarnu odakle je distribucijska točka vodovoda. Oni su mogli Splitu zavrnit vodu! Pa iz zgrade zapovidništva VPO (zgrada Banovina na zap.Rivi, danas ST gradsko poglavarstvo) su pucali okolo. Ima si i vojne stambene četvrti. Nije baš bilo pametno povirit noson na stranu od tih zgrada. Ovo di je sveučilišni kampus u Splitu bila ti je vojarna koja je zapremala veličinu jedneg kvarta. Okružena većinon vojnin stambenin zgradaman, ali uz dosta civilnih. Pa i kad su neprijatejski oficiri JNA otišli, nije to bilo lako zauzet.
Bilo je još malih vojnih objekata po Splitu, danas usrid grada, onda na istoku Splita. Fanatike ne vaja provocirat, ne davat in povoda. Di ih nima, moreš se usudit zauzet. Imaš na YouTubeu jednu emisiju na jednoj srpskoj TV, ovih godina snimjeno. I Šešelj i Vasiljković su izašli iz zatvora. Da ti čuješ kakve monstruozne stvari govori Vasiljković.
Uglavnon, oni su otišli ća na pobunjenički teritorij, CG, BiH, Srbiju. I jesu pucali s otin na nas. Razlika je šta ote granate i metci su dosta padali po našin vojnin položajiman po nenaseljenon, a ne po gradu di su bili. Bilo je i di su gradovi cilo vrime stradali, jasno.
Osijek i Karlovac su tu dosta stradali, ali nismo to dobro ispropagirali po svitu.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 12:33 |
|
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 13:02 |
|
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 13:04 |
|
|
Ceha je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Ja UNPROFOR - zvao nisam.
A ...... zec. Ne prije priznanja, ne poslije priznanja, ne ako nema UN, ne ako dođe UN, ne petkom, ne subotom....
Ako Vi niste djelatnik ovakvog (Buda, Granić) MVP onda je to stvarno temeljna nepravda. Materijal ste za doministra. Odvjetnik svima (opravdanje za sve), samo ne Hrvatima. Oni ne smiju ništa. Plus, ono najvažnije, kako ugoditi strancima... UNPROFOR je zvala hrvatska vlast da se prekine srbijanska ofenziva. Došao je kada je ta ofenziva već davno prestala, ali mu se svejedno nije moglo reći ne. A ti bi trebao biti Hrvat i priznavati hrvatsku vlast, zar ne? Što se priznavanja vlasti tiče, OK, ljudi su to izabrali, ja to moram trpjeti (osobito nakon 2000.), ali da ću za svaku budalaštinu vlasti tvrditi kako je to dobro - neću. Kao da su to neki veleumni nadljudi?! Na koji način Vi iskazujete priznavanje sadašnje Plenkovićeve (sutra možda Grbinove) vlasti ili vlasti Tomaševića u Zagrebu? Eto, Plenkoviću priznajem kao dobro nabavku Rafale-a, otkup plastične ambalaže mliječnih proizvoda, te sa rezervom ovaj izbor suca Turudića (treba vidjeti u što će se to dati??). Ostalo sve šteta i budalaštine. I sve to za 7 godina mandata. Plus nisam glasao za njega. I što ja tu mogu, priznavao ja njega ili ne?!
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 13:35 |
|
|
Ceha je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Pa dobili smo "po glavi" od strane nadmoćne tehnike, itekako moguće upravo od one koju smo sami pustili iz "mišolovke". Da je ta tehnika bila u našim rukama, priča bi bila drugačija....
Kupres i Posavinu su odlučili tenkovi, Buru artiljerija (a i ukopano pješaštvo). RH je imala koliko 1/6 JNA tehnike? Koliko bi u tom slučaju svejedno ostalo Srbima da smo nekim čudom i izvukli svu tehniku? Ajd malo misli. Kupres, Posavina.. Ili ne kopčate što je to kronologija i vremenska crta ili se nešto pravite, jer se ne uklapa u Vašu priču. U napadima na Kupres, Posavinu (i gdje sve ne) sigurno je korišteno oružje, streljivo, a vjerojatno i ljudstvo, prethodno "uspješno iseljeno" iz vojarni diljem RH. Pitanje je samo u kojem postotku. Da je više toga ostalo nama, manje njima, možda se Kupres i Posavina ne bi ni dogodili ili bi ishod bio drugačiji. To je ono u čemu se ne možemo (i ne trebamo) složiti. Gdje ja mislim kako je sve to bilo daleko opasnije, kada se rasporedilo na terenu, spojilo sa streljivom, gorivom, posadama rezervista i ostalim rodovima vojske. I onda dobiješ Kupres, Posavinu i što sve ne. Vi mislite suprotno, kako je ta vojska bila opasnija opkoljena u vojarnama, a primarno je bilo ne iritirati strance. Da osnažim Vaš stav, podsjećam na ratno vrijeme i riječi gradonačelnika Mladena Vedriša, kako treba iseliti vojarne, da bi mi mogli - razviti svoju vojnu industriju. Kad ono, umjesto razvoja industrije - pretvorba.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 13:53 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Ceha je napisao/la: UNPROFOR je zvala hrvatska vlast da se prekine srbijanska ofenziva. Došao je kada je ta ofenziva već davno prestala, ali mu se svejedno nije moglo reći ne.
A ti bi trebao biti Hrvat i priznavati hrvatsku vlast, zar ne?
Što se priznavanja vlasti tiče, OK, ljudi su to izabrali, ja to moram trpjeti (osobito nakon 2000.), ali da ću za svaku budalaštinu vlasti tvrditi kako je to dobro - neću. Kao da su to neki veleumni nadljudi?! Na koji način Vi iskazujete priznavanje sadašnje Plenkovićeve (sutra možda Grbinove) vlasti ili vlasti Tomaševića u Zagrebu? Eto, Plenkoviću priznajem kao dobro nabavku Rafale-a, otkup plastične ambalaže mliječnih proizvoda, te sa rezervom ovaj izbor suca Turudića (treba vidjeti u što će se to dati??). Ostalo sve šteta i budalaštine. I sve to za 7 godina mandata. Plus nisam glasao za njega. I što ja tu mogu, priznavao ja njega ili ne?! UNPROFOR je zvala izabrana hr vlast, koja je nastupala i u tvoje ime, bez obzira slagao se ti s tim ili ne. U tom trenutku nije bilo izbora, kasnije smo ga se riješili. Slobodno izložiš svoju situaciju, kako bi bilo da se rat nastavio bez UNPROFORa i koliko bi ljudi poginulo u toj priči.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 13:56 |
|
|
Ceha je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Već sam rekao, pokušavam pisati jasno i precizno. Izvucite moju rečenicu i kažite - NE to nije bilo tako, bilo je OVAKO.. A ne ove jeftine fore.
Pa dao sam ti. Druge optužuješ za stvari koje radiš. Po tebi su Srbi padali na koljena i predavali se čim bi se pojavio netko iz HVa.Pogledaj što se dogodilo u Barutani u Bjelovaru. Ništa Vi niste dali. Neke fore i doskočice. Ovo (boldano) je masna laž. Nađite post u kojem ja tvrdim kako je to bilo lako, a kamoli da koristim riječi - "padanje na koljena", "predavanje čim se neko pojavi" ili napišite što Vas je nagnalo da budete lažljivko? Ono što velim je kako ih se nije smjelo pustiti da odu nekažnjeno i odvuku što ih volja. I kako bi se to trebalo zvati drugačije, a ne "uspješno iseljena vojarna". Barutana u Bjelovaru? Eksplodira je manji dio uskladištenog (ne znam točno omjer), a ostatak (veći dio) je upotrijebio HV. Sjećam se kako smo i mi na fronti dobili neko streljivo - rekli su nam - "iz Bjelovara". Tragično je stradalo 11 (?) naših vojnika, nekoliko njihovih i taj luđak (major ili što već). Žao mi je naših ljudi i obitelji. E sad scenario, gdje je to skladište "uspješno iseljeno". Znači, HV ne dobiva ništa. JNA odvlači sve. I onda JNA sve skupa to streljivo, lijepo ugura u cijevi i ispali na Hrvate (u RH ili BiH). Ratna sreća je čudna stvar i moguće je kako bi oni baš sve to fulali. Ja pak mislim, kako to ne bi bilo tako i kako bi mi imali od toga više žrtava nego 11 vojnika. Tako da je u nekoj surovoj ratnoj računici, Bjelovar bila naša pobjeda. No naravno, obojica možemo nagađati i ja dopuštam, kako ste Vi možda u pravu, pa zbog tih JNA skladišta nitko ne bi stradao.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 14:09 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Ceha je napisao/la: Kupres i Posavinu su odlučili tenkovi, Buru artiljerija (a i ukopano pješaštvo).
RH je imala koliko 1/6 JNA tehnike? Koliko bi u tom slučaju svejedno ostalo Srbima da smo nekim čudom i izvukli svu tehniku?
Ajd malo misli.
Kupres, Posavina.. Ili ne kopčate što je to kronologija i vremenska crta ili se nešto pravite, jer se ne uklapa u Vašu priču. U napadima na Kupres, Posavinu (i gdje sve ne) sigurno je korišteno oružje, streljivo, a vjerojatno i ljudstvo, prethodno "uspješno iseljeno" iz vojarni diljem RH. Pitanje je samo u kojem postotku. Da je više toga ostalo nama, manje njima, možda se Kupres i Posavina ne bi ni dogodili ili bi ishod bio drugačiji. To je ono u čemu se ne možemo (i ne trebamo) složiti. Gdje ja mislim kako je sve to bilo daleko opasnije, kada se rasporedilo na terenu, spojilo sa streljivom, gorivom, posadama rezervista i ostalim rodovima vojske. I onda dobiješ Kupres, Posavinu i što sve ne. Vi mislite suprotno, kako je ta vojska bila opasnija opkoljena u vojarnama, a primarno je bilo ne iritirati strance. Da osnažim Vaš stav, podsjećam na ratno vrijeme i riječi gradonačelnika Mladena Vedriša, kako treba iseliti vojarne, da bi mi mogli - razviti svoju vojnu industriju. Kad ono, umjesto razvoja industrije - pretvorba. Te priče o dogovorenom ratu su proizvod srpske kuhinje. Nisi mi komentirao bjelovarski slučaj. Da se krenulo na kasarne, takvih bi slučajeva bilo više, bilo bi više mrtvih, a u konačnici ne bi ni dobili priznanje. Što se dogodilo na Kosovu 1999? Francska i UK su malo malo slali svoje nosače aviona u Jadran. Pa mi onda objasni kako ćeš, u takvim uvjetima bilo što preuzeti? Neki lokalni slučajevi su bili mogući, ali za to je bilo potrebno dosta sreće i da se dosta zvijezda poklopi, kao što je vidljivo iz datih primjera. Što se tiče oružja, Kupresa i Posavine, već sam ti dao omjere, ali da smo i imali nešto od ovoga, ne bi bilo veće razlike, samo bi neke stvari dulje trajale. Posavina je bila strateški interes Srba, oni su imali vojsku, mi ne. Naš maksimum je tu bio zadržati koji mostobran uz Savu. S Kupresom je slična priča, s time da nam se moglo i posrećiti, a onda bi imali malo jače karte. Slično ide i za Buru 92. Ali evo, reda radi. Pretpostavimo da je netko ubio Račana i uspio spriječiti predaju TO JNA. Pretpostavimo nadalje da smo imali više oružja i bili pripremljeniji za obračun s JNA. Kako to mijenja MZ pritisak i smanjuje vjerojatnost za Bjelovarske scenarije uništavanja hr. gradova? Hrvatska nije Slovenija, Hrvatskoj se javno prijeti, pojedina područja RH svijet doživljava kao Kosovo. Koju korist bi imao i da si zauzeo sve što želiš zauzeti, pa da ti interveniraju RF i UK i proglase zaštićenu "Krajinu"? A da smo i imali oružja samo bi bili blizu Srbima, ne bi čak ni egal bili, oni su se za ovaj rat spremali deset godina, od Titove smrti.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 14:16 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Ceha je napisao/la: Pa dao sam ti. Druge optužuješ za stvari koje radiš.
Po tebi su Srbi padali na koljena i predavali se čim bi se pojavio netko iz HVa. Pogledaj što se dogodilo u Barutani u Bjelovaru.
Ništa Vi niste dali. Neke fore i doskočice. Ovo (boldano) je masna laž. Nađite post u kojem ja tvrdim kako je to bilo lako, a kamoli da koristim riječi - "padanje na koljena", "predavanje čim se neko pojavi" ili napišite što Vas je nagnalo da budete lažljivko? Ono što velim je kako ih se nije smjelo pustiti da odu nekažnjeno i odvuku što ih volja. I kako bi se to trebalo zvati drugačije, a ne "uspješno iseljena vojarna". Objasni mi, kako bi ih "kaznio" i kako bi ih spriječio u evakuaciji svega i svačega. Diplomacija nam je bila Granićeva, vidjelo se koliko vrijedi. Ajde molim te, objasni mi kako si to zamislio. Kako to ne bi bilo padanje na koljena, predavanje čim se netko pojavi i slične stvari? Jer iz tvojih upisa proizlazi upravo to, impliciraš. goran2hr je napisao/la: Barutana u Bjelovaru? Eksplodira je manji dio uskladištenog (ne znam točno omjer), a ostatak (veći dio) je upotrijebio HV. Sjećam se kako smo i mi na fronti dobili neko streljivo - rekli su nam - "iz Bjelovara". Tragično je stradalo 11 (?) naših vojnika, nekoliko njihovih i taj luđak (major ili što već). Žao mi je naših ljudi i obitelji. E sad scenario, gdje je to skladište "uspješno iseljeno". Znači, HV ne dobiva ništa. JNA odvlači sve. I onda JNA sve skupa to streljivo, lijepo ugura u cijevi i ispali na Hrvate (u RH ili BiH). Ratna sreća je čudna stvar i moguće je kako bi oni baš sve to fulali. Ja pak mislim, kako to ne bi bilo tako i kako bi mi imali od toga više žrtava nego 11 vojnika. Tako da je u nekoj surovoj ratnoj računici, Bjelovar bila naša pobjeda. No naravno, obojica možemo nagađati i ja dopuštam, kako ste Vi možda u pravu, pa zbog tih JNA skladišta nitko ne bi stradao. Malo mu je falilo da digne sve u zrak. A luđaka nije falilo. I zamisli si sada takav scenarij posvuda po RH. Što bi s time dobio? Dovoljno je da rukne jedan jedini puta (koliko je bilo vojarni, stotinjak?) i da imaš par tisuća mrtvih, barem. JNA nije falilo streljiva. Nama je. I dobro bi nam došlo i dobro nam je došlo. Ali nema koristi od šenžera metataka ako si ga dobio tako da si razneseš nogu.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 15:44 |
|
|
Morao bi se ponavljati, po ne znam koji put, a to mi je lagano dosadilo. Ako je moguće, čitajte ma doslovno, ako ne, zabavite se strawman forama. JNA nije imala sve karte u rukama, da su mogli, a nisu, izašli bi iz vojarni i zauzeli gradove ili se borbom probili van. Ako bi bilo snage, zauzeti to, ako ne, sačekao bi dok ne počnu jesti čizme i uprtače. Nije mi ni stalo nekoga preobratiti, ako je onda bio defetist u strahu od fanatika, neka strahuje od fanatika i danas. Nemojte biti kritični prema Mati Graniću, jer s njim "pušete u istu trubicu".
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 19:40 |
|
|
Zar smo mi izgubili rat?
Kakve veze ima jesu li vojarne pale zauzete ili napustene.
Ko je na kraju pobijedio?
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 20:33 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Zar smo mi izgubili rat?
Ko je na kraju pobijedio? Zar su Japanci pobijedili Amerikance u II sv. ratu? Pa zašto se i dan danas Amerikanci zamaraju porazom u Pearl Harbor-u? Analiziraju gdje su pogriješili, pišu knjige, snimaju dokumentarne i igrane filmove... Ko je na kraju pobijedio?
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 22:07 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Morao bi se ponavljati, po ne znam koji put, a to mi je lagano dosadilo. Ako je moguće, čitajte ma doslovno, ako ne, zabavite se strawman forama. JNA nije imala sve karte u rukama, da su mogli, a nisu, izašli bi iz vojarni i zauzeli gradove ili se borbom probili van. Ako bi bilo snage, zauzeti to, ako ne, sačekao bi dok ne počnu jesti čizme i uprtače. Nije mi ni stalo nekoga preobratiti, ako je onda bio defetist u strahu od fanatika, neka strahuje od fanatika i danas. Nemojte biti kritični prema Mati Graniću, jer s njim "pušete u istu trubicu". JNA nije ni trebala zauzeti gradove, dovoljno je bilo da dignu pola industrije u zrak. A to su mogli. Kamikaza stil.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 22:07 |
|
|
goran2hr je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Zar smo mi izgubili rat?
Ko je na kraju pobijedio? Zar su Japanci pobijedili Amerikance u II sv. ratu? Pa zašto se i dan danas Amerikanci zamaraju porazom u Pearl Harbor-u? Analiziraju gdje su pogriješili, pišu knjige, snimaju dokumentarne i igrane filmove... Ko je na kraju pobijedio? Mi nismo poraženi u Bitci za vojarne.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 09 vel 2024, 05:22 |
|
|
Dobro, evo Goran2hr spomenia je pokušaj proboja iz vojarna.
Naime, mi smo jedno vrime držali taktiku da smo paralizirali vojarne. Bia je nikor od naših visokih dužnosnika to govoria, nije bia Mate Granić. Nisu mogli nikamo bez napada, niti k pobunjeniciman, barem ne lagodno (a tko je otiša, nije se više bia vraća). Jedna pat-pozicija di su se Srbi mogli kompromitirat. Na kraju i početku svega, tribalo je izvuć i našu dicu koja su bila u JNA. 10.000 vojno spremnih ročnika u vršnoj dobi za vojno dilovanje. Srbi su mogli u svaken trenutku ubit sve njih. Mi njihove nismo mogli, nismo mogli uzvratit iston miron (niti bi bilo pametno). Prvo, ne držimo vojarne. Drugo, da ih ideš zauzet, budi siguran da bi Hrvati ili bili prisiljeni pucat ili bidu bili vezani, ili "poginuli od hrvatskog napada" (ubili oni a optužili nas), ili doista da u puškaranju poginu i hrvatski vojaci. Ali i vojnici drugih nacionalnosti.
Ne zaboravi da je po meni jedna od kjučnih točaka cileg Domovinskeg rata bila onda kad je poginia onin mali Makedonac Sašo Gešoski kad su bili prosvidi isprid Komande VPO u Splitu, bilo je zbog sela Kijeva. Znaš kako je to prikazano po TV i to je vidila cila bivša država? Znaš kakvon su sramu bili izloženi Hrvati u JNA, Hrvati ročnici? Znaš li kako je naša diplomacija morala trčat u Makedoniju sanirat situaciju. Bila je situacija naoštrenosti na Hrvatsku. Tribalo bi vidit novinske napise i TV-snimke od dnevnika i TV-emisija u Makedoniji. Ovi naš diplomat govori da je situacija bila usijana. Božja srića, ovi nisu zabrazdili u mržnji prima Hrvatiman. Zamisli da se okrenulo javno mišljenje po SFRJ kod onih ravnodušnih i onih koji nisu bili protiv Hrvata (ukjučujuć i Srbe) ali in je bilo ža' da se raspada Jugoslavija? Pa da zazivadu mobilizaciju i slanje na Hrvatsku, da se javjadu u dragovojce za na ratišće!? Znaš li kakve su se priče vodile, analize "a da su ovo napravili Srbinu ili Crnogorcu"... a mislin da bi i da je Musliman strada bilo gusto. Zamisli kako bi onda tek bilo teško Hrvatskoj da smo u nikoj akciji pobili pusto ročnika iz otih republika i pokrajina.
Možda si blizak Špegeljevon stavu. "Krenimo i sve zauzmimo." Možda bi i upalilo, ne kažen da je tvoja besmislena i neutemeljena, naprotiv. Di je bila povojna situacija u vojarni odnosno vojnon skladišću oružja, to se poduzelo. Tako je Ademi se angažira kod zaleđa Rogoznice n.pr.. Di su Hrvati držali kjučne pozicije, pridali bidu oružje, surađivali su iznutra (tako da nije svaki Hrvat koji je osta u JNA "oportunistički izdajnik koji je čeka tko će pobidit", nego je gleda napravit korisno za hrvatsku stvar koliko je bilo god moguće, od zavlačenja i usporavanja do potiha izručivanja oružja i omogućavanja odlaska vojnika).
Postoji i još jedan psihološki čimbenik. Kod mrziteja i psihopata nima pomoći. Kod imalo inteligentnijih judih to ostavja traga. Znaš kad smo omogućili da ročnici izađedu ća, da srpski ročnici se vratidu doma. Osobito kod vojarna koje su se pridale. Nismo ih pobili, nego smo organizirali neka momci priko Mađarske ili inih država dojdu doma. Nisu ih baš dočekali špalire za primlaćivanje. Niti smo pucali po konvojima iz vojarna di smo dogovorili da se ne pridadu nego otiđedu ća. Onaj tko ima mozga vidia je da su se Hrvati držali riči. Ne mari za budale koje su provocirale s tri prsta kad su odlazili ća, oni su doživili poraz jer više nisu bili vojno nazočni u tomen dilu Hrvatske. Taj grad je moga napokon disat, funkcionirat, organizirat gospodarski život. Vratimo se našem humanen odnosu prima vojnicima koje smo pustili ća. Teško je njiman zadržat napaljenost protiv neprijateja, nisi ti više onaj dehumanizirani demon. Nabiješ in osićaj krivnje, osobito ako su imali prigodu vidit šta je bilo sa zarobjenin hrvatskin vojniciman. Ako ništa drugo, nisi in da goriva za mržnju protiv tebe.
Vratimo se na onu poziciju di je Hrvatska, uza sve, imala 10.000 svojih ročnika u JNA. Izgubit toliko vojno sposobnih vojnika odmah u početku rata, da te dočeka -10.000 a protivnik nadmoćniji brojem i tehnikom, to su već uviti di bis mora iskat mir po svaku cinu, da se ne usudin izgovorit da bismo sebi iskopali teren za kapitulaciju.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 09 vel 2024, 05:36 |
|
|
Mislin da imamo posebnu temu o Logorištu, ali evo i ovdi malo https://www.braniteljski-portal.hr/4-studenog-1991-operacija-logoriste/Citat: 4. studenog 1991. godine, tenkovi JNA u 8 i 40 sati počeli su proboj iz vojarne Logorište, uz jaku topničku i minobacačku podršku, u četiri pravca, prema Svetoj Doroteji, prema Bariloviću te dio prema Dugoj Resi, te prema Banjskom Selu i Leskovcu. U tom trenutku u vojarni Logorište bilo je 67 tenkova, 10 borbenih oklopnih vozila, 100 kamiona i drugih vozila te jako puno topničkog, raketnog i streljačkog naoružanja. Uz tehniku, u trenutku izlaska u vojarni je prema dostupnim podacima, bilo 685 pripadnika JNA i domaćih četnika.
Blokada vojarne Logorište u tom je trenutku bila u nadležnosti 110. brigade.
Zapovjednik Operativne zone Karlovac Izidor Češnjaj, 29. listopada donio je zapovjed kojom je točno određena i zona odgovornosti brigada, a granica razgraničenja odgovornosti 137. i 110. bila je na crti Ladvenjak- Belajske Poljice.
Snage iz Logorišta, predvođene domaćim četnicima, doslovno su protutnjale krajem i iza sebe, na pravcima svojih djelovanja, ostavili 14-ero ubijenih i masakriranih civila od kojih je najstarija bila 92-godišnja Ana Mihalić.
Bez ikakvih problema kretali su se i kroz prije postavljena minska polja koja nisu djelovala. Šestog studenog oko 11 sati, neprijatelji predvođen potpukovnikom Borom Ercegovcem koji je bio zapovjednik Logorišta, preko lansirnog mosta u Malićima završili su s izvlačenjem snaga i izvukli 33 tenka, 10 BOV-a, 51 kamion naoružanja, municije i 10 drugih, specijalnih vozila.
Tijekom akcije Logorište, odnosno u nekoliko dana koliko je trajala, od direktnih sukoba, granatiranja, raketiranja, kažu podaci, poginulo je 6 pripadnika 110. brigade, te 17 iz 137. brigade i 3. bojne 2.A brigade, svi s područja Duge Rese.
Nije vojarna dilovala sama za se. Sigurno su imali potporu s pobunjeničkog područja otkamo su zacilo napravili napad kojin postrojbaman za zauzet ozemje, što automatski razvlači hrvatske snage. Sigurno je radila dalekometna paljba sa srpske strane iz inih vojarna, pobunjeničkog ozemja, zrakoplovstvo. Jesmo li mogli bolje? Možda jesmo. Možda smo mogli pokušat pucat u kamione sa striljivon? Aj pogodi u kojen su, a tko zna jesu li unutra bili vezani hrvatski ili koji drugi nesrpski i necrnogorski ročnici? Slidi odsudna obrana. Možda su radijskon vezon minirali eksplozivna punjenja tako da ako ZNG osvoji kamion, eksplodira sve usrid Karlovca.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 09 vel 2024, 05:47 |
|
|
Evo recimo ovo https://www.kafotka.net/292Položaji JNA u kasarni “Robert Domani”, Luščić s kojih je gađan i razaran grad. Onda ću iz članka iz jednih novina (Ministry, držin se tvojeg naputka, bez poveznice) prinit ovo Citat: unutar Logorišta bilo je 67 tenkova, 10 borbenih oklopnih vozila, 100 kamiona i ostalih vozila, ali i velike zalihe naoružanja, topničkog, raketnog i streljačkog. Rapolaže se podacima da je u proboju sudjelovalo 685 pripadnika JNA i domaćih pobunjenika.
na tomen je dijelu Korana stvarala liniju razgraničenja između branitelja i pobunjenika,
Proboj je krenuo 4. studenog u 8.30 sati, a prethodila mu je jaka topnička i minobacačka paljba neprijateljskih snaga.
1. listopada kada je Krizni štab Vlade RH odlučio održavati veze s JNA o napuštanju objekata. Narednih dana, pogotovo od 4. listopada, JNA započinje s organiziranim napadom i zauzimanjem strateških pozicija na desnoj obali Korane s kojih će poslije udarati po Karlovcu.
Prema dogovoru komisije koju su činili predstavnici EZ, HV-a te JNA započinje deblokada vojarni i napuštanje od strane JNA, no zapovjednik vojarne Logorište Boro Ercegovac u Petrinji prima zapovijedi i usuglašava plan proboja, jer hrvatskim snagama ne žele ostaviti vrijednu tehniku. Dva dana kasnije započinju žestoki srpski napada na susjednu četvrt Turanj, a onda i akcija “Skela” kojom je JNA preko Korane ubacila dodatno ljudstvo u vojarnu.
Branitelji imaju tu informaciju jer su je presreli prisluškivanjem. U večernjim satima 3. studenog započinje akcija vojne policije HV-a, osvajanje i zauzimanje skladišta JNA Jamadol, koja je uspješno provedena.
Vode se tenkovske borbe, a srpske snage do večernjih sati probijaju se do Podvožića. Zbog snažnog pritiska hrvatskih snaga neprijetelj se pregrupirava dan kasnije te proboj nastavlja prema Ladvenjku i premošćuju Koranu u Selišću i Donjem Velemeriću, dok se paralelno vode žestoke borbe na Turnju. No, toga dana u 13.30 sati dolazi do obustave vatre na svim frontovima, jer je tako bilo dogovoreno u Hagu, pa su srpske snage nastavile nesmetan proboj te 6. studenog u jutarnjim satima stigli na područje Vojnića oko 11 sati, a dan kasnije hrvatske snage ušle su u Logorište i preuzele preostalu tehniku.
Tijekom svojeg pohoda neprijetljske snag počinile su više ratnih zločina. Prvoga dana u prijepodnevnim satima u Belajskim Poljicama u podrumu jedne kuće, dok su tamo bili starica i njezine dvoje invalidne djece ubacili su tri ručne bombe od kojih je ona preminula. U Podvožiću su iz pješačkog naoružanja ubili šestero civila.
Zapovjednik vojarne Boro Ercegovac u svojem izvješću navodi da je uspio prebaciti na okupirano područje ukupno 30 tenkova, jedan tenk za izvlačenje. tenk nosač mosta, borbeni transporter, devet borbenih oklopnih vozila, cisternu goriva te 51 vozilo natovareno vojnim sredstvima i opremom. Navodi se da su hrvatske snage, koje nazivaju ustašama, uništile pet tenkova, a još dva da su pogođena, kao i da je u vojarni ostalo 19 tenkova.
Materijalna šteta nakon proboja također je bila zastrašujuća, čak 600 uništenih objekata, što stambenih, što gospodarskih, ali i sakralnih i školskih zgrada.
Borbena akcija Logorište vodila se u vrijeme intenzivnih pregovaranja na razini sukobljenih strana i EZ-a, kao i učestalih inzistiranja međunarodne zajednice na prekidu vatre s obje strane, što je uzrokovalo nekoordiniranost i neusklađenost u provedbi zadaća unutar hrvatskih obrambenih snaga, napomenuli su analitičari.
Ovi su otišli ća. Isto tako mogli su ostat ka mostobran i odskočna daska pobunjeničke paradržave za širenje na zapad. Hvala Bogu nisu se tega sitili. U oten članku i još nikiman stojidu brojke od 19 do 21 vojni objekt. Na jednen drugen mistu naša san brojku od 39 raznih vojnih objekata JNA u Karlovcu i okolici. Skrižajka je iz rada https://repozitorij.pmf.unizg.hr/islandora/object/pmf%3A9503/datastream/PDF/viewOva nije potpuna, ovo su danas vidjivi vojni objekti i bivši objekti. https://karlovacki.hr/na-danasnji-dan-prije-30-godina-proboj-tenkova-jna-iz-vojarne-u-logoristu/Citat: Vojarnu je blokirala 110. brigada Zbora narodne garde i policija, a od pokušaja napada odustalo se zbog stalnih pregovora i primirja. Akcija izvlačenja nazvana „Bura“ bila je pravo iznenađenje za hrvatske postrojbe, a krenula je u četiri pravca: prema Svetoj Doroteji, prema Bariloviću, prema Dugoj Resi, te prema Banjskom Selu i Leskovcu.
Proboj je završio 6. studenoga 1991. godine. Velikosrpske snage su preko lansirnog mosta u Malićima uspjeli izvući 33 tenka, 10 BOV-a, 51 kamion naoružanja, strjeljiva i 10 drugih, specijalnih vozila.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 09 vel 2024, 07:07 |
|
|
Evo malo o razaranjiman. https://www.ogulinusrcu.com/1663-godisnjica-napada-jna-i-kordunskih-srba-na-karlovac-i-duga-resuCitat: Osobito žestoke borbe vodile su se u prigradskom naselju Turnju koji je gotovo cijeli pao u ruke Srba, a hrvatski branitelji bili su potisnuti do samog mosta preko Korane koji je ulaz u grad. Ipak, nadljudskim naporima malobrojna hrvatska vojska uspjela je obraniti most i odbaciti neprijatelja. Narednih dana velikosrpske snage su u još nekoliko navrata neuspješno pokušale osvojiti Turanj. Zbog žestine i intenziteta borba, brojnih ispaljenih projektila svih kalibara i razrušenosti Turanj su prozvali mali Vukovar.
Na samo središte grada ispaljeno je cijelo punjenje VBR-a. Najviše je stradao pogon Pamučne industrije Duga Resa, na koju su, osim pripadnika tadašnje JNA, pucali kordunski Srbi, iako su i sami u njoj radili. Osim Pamučne, pogođeni su i robna kuća, općina, kino, srednja škola.
Taj najžešći napad na Karlovac tijekom Domovinskog rata trajao je tri dana, a ubijeno je 136 branitelja i stanovnika Karlovca.
Ovaj broj mrtvih sadrži i one na borbama prilazu gradu. Citat: Tog 4. listopada 1991. godine oko 14 sati na Karlovac i Dugu Resu počeli su padati projektili iz smjera Korduna, počeo je opći napad na Karlovac, kao ključnu točku na kojoj je Hrvatska bila “najtanja”.
U gradu i bližoj okolici bilo je smješteno čak 39 vojnih objekata što je Karlovac činilo pravom militariziranom zonom.
Pred sam početak rata JNA je u grad rasporedila dodatne snage, uključujući i niške specijalce u vojarni Petrova Gora u strogom centru grada.
Napad na Karlovac je započeo topničkom pripremom prilikom čega je tisuće projektila zasulo grad.
Nakon toga su snage JNA tenkovima preko Slunjskih brda došle do samih prilaza gradu.
https://kaportal.net.hr/ka-retrovizor/4123290/veliki-manevri-sloboda-71-prije-pola-stoljeca-bili-su-velika-stvar-20-godina-kasnije-ista-vojska-rusila-je-grad/Zanimjiv je izbor grada di su našli demonstrirat silu, uoči siče Hrvatske i slamanja Hrvatskeg prolića. Još nije bila sidnica u Karađorđevu. Citat: "Sloboda 71", Karlovački tjednik, 14. listopada 1971.
U čast 30. obljetnice revolucije i stvaranja JNA na području Bele Krajine, zapadne Bosne, Like, Banije, Korduna i Pokuplja, održani su prošlog tjedna manevri oružanih snaga SFRJ "Sloboda 71". Manevri su bili velika vježba mira, posvećeni istovremeno našoj slobodi i neizmjernoj želji da tu slobodu čuvamo i sačuvamo. ... U svečanom defileu o kojem opširnije pišemo na 7. strani sudjelovala su četiri ešalona (pješadijski, motorizirani, oklopni i zračni) sa 27 podešalona u koloni dugoj 6 kilometara. ... u 42 minute prošlo je 6076 vojnika, 600 vozila i 138 oruđa raznih kalibara. Ovim defileom simbolično su predstavljene sve naše oružane snage: operativne, teritorijalne, partizanske, omladinske i druge.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 17 vel 2024, 23:51 |
|
|
Ceha je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Morao bi se ponavljati, po ne znam koji put, a to mi je lagano dosadilo. Ako je moguće, čitajte ma doslovno, ako ne, zabavite se strawman forama. JNA nije imala sve karte u rukama, da su mogli, a nisu, izašli bi iz vojarni i zauzeli gradove ili se borbom probili van. Ako bi bilo snage, zauzeti to, ako ne, sačekao bi dok ne počnu jesti čizme i uprtače. Nije mi ni stalo nekoga preobratiti, ako je onda bio defetist u strahu od fanatika, neka strahuje od fanatika i danas. Nemojte biti kritični prema Mati Graniću, jer s njim "pušete u istu trubicu". JNA nije ni trebala zauzeti gradove, dovoljno je bilo da dignu pola industrije u zrak. A to su mogli. Kamikaza stil. Valjda iz neznanja prenapuhavate stvari. Rafineriju u Sisku redovno gađaju i pale - i ona radi. HDZ s pobrinuo da danas više ne radi. Iz Plive su kemikalije bile odvezene cisternama a rezervoari napunjeni vodom. U pogon Jamnice su doslovno ušli, krali i razarali, nekoliko dana pošto su od tamo potjerani - pogon ponovno radi i isporučuje. Radila je masa poduzeća skoro pa na liniji. Zapravo prodajete fore o "dogovorenom ratu" i "dobroj JNA" koja nas je mogla razoriti i okupirati, ali eto - "nisu to željeli" - ma pravi drugari... I ne, nisu mogli. Pokazali su što imaju, mogu i znaju, a stigli s dokle su mogli. I što Vam to znači "pola industrije" = kapitulacija?! Pa srušili su u Vukovaru "Borovo" i je su li se Hrvati zbog toga predali?
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 18 vel 2024, 00:36 |
|
|
Ceha je napisao/la: goran2hr je napisao/la:
Zar su Japanci pobijedili Amerikance u II sv. ratu?
Pa zašto se i dan danas Amerikanci zamaraju porazom u Pearl Harbor-u? Analiziraju gdje su pogriješili, pišu knjige, snimaju dokumentarne i igrane filmove...
Ko je na kraju pobijedio?
Mi nismo poraženi u Bitci za vojarne. Pa ako povjerujemo Vama, kako smo imali posla s "fanaticima", "kamikazama", delijama i sl., a za slobodu svoje države trebamo biti zahvalni strancima - Mi nismo poraženi u Bitci za vojarne. Ako pak mislimo, kako su to bili oportunisiti, mediokriteti, zločinci, pokoji luđak, produkt negativne selekcije po nacionalnoj i partijskoj liniji, koji su Hrvatskoj učinili maksimalno zla kojeg su mogli učiniti, te omjer onoga što su odvukli naspram onog što su izgubili - Mi nismo pobijedili u Bitci za vojarne. Priča postaje tim gora, ako se uzme u obzir kako imamo embargo, nemamo vojnu industriju, najveći dio odvučenog - platili su Hrvati, plus zlo koje je Hrvatima u RH i BiH učinjeno tim odvučenim ("uspješno iseljenim").
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tajne priuzimanja najvažnije baze u Hrvatskoj Postano: 18 vel 2024, 09:52 |
|
|
Da ponovim još jednom. Nismo mogli uzet vojarne. Nismo imali kapacitet. Rekao sam ti kako je bilo u par navrata. Ne znam Gorane koji ti film vrtiš u glavi da ponavljaš non stop šuplju priču. Jebem ti granate. Da ih nisu odvukli iz vojarni, tukli bi nas granatama iz Kragujevca. Ova ti je priča šuplja Gorane.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|