HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 sij 2025, 11:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 272 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: borilački sportovi
PostPostano: 22 lis 2009, 11:30 

jesi li skužio da samo mi raspravljamo.
pa di ste sportaši, branitelji opstojnosti i bića hrvatske herceg bosne.
svi u dvorane kondu nabijat!
jebala vas kladionica i trosatno pijenje kave uz iščitavanje svih mogućih novina i raspravljanje svih mogućih tema.
znoja pustit!

Vrh

PostPostano: 22 lis 2009, 11:35 

caporegime je napisao/la:
jesi li skužio da samo mi raspravljamo.
pa di ste sportaši, branitelji opstojnosti i bića hrvatske herceg bosne.
svi u dvorane kondu nabijat!
jebala vas kladionica i trosatno pijenje kave uz iščitavanje svih mogućih novina i raspravljanje svih mogućih tema.
znoja pustit!

Oni su pametniji - što bi se bezze znojili kada je samo jedan primjerak vatrenog oružja 1000x učinkovitiji od svih naših udaraca i trikova :pistolji

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 22 lis 2009, 12:29 

RajvoSa je napisao/la:

a zašto ne bi mogao izdržati?
pa smisao takvih borilačkih metoda je da si već upoznat s određenim vještinama s kojima možeš i u ringu.
u ringu ne mogu samo oni koji nemaju kondicije.
prosječan čovjek koji se ne bavi sportom, pa čak i sportaš nekog nebiralačkog sporta teško da bi izdržao više od runde čak i laganijeg sparinga.
cijelo tijelo ti mora biti pripremljeno na specifične kretnje, rad mišića kao i eksplozivnost.

rajvosa zipa ovo
http://www.youtube.com/watch?v=9RWAcGXS6zw

Kondicija je ključ svega i tome se posvećuje osobita pažnja što se tiče Krav-Mage.

Recimo vježbe tipa gdje je 5-6 napadača pokušavaju stjerat u kut, tu se i 30 sekundi čine kao vječnost.

Tema je sukob boksač-karateka?5-6 napadača,imalo obučenih u bilo čemu protiv jednog,hm...

Vrh

PostPostano: 22 lis 2009, 13:50 

ne baš 5:1. sam cikatić jednom rekao da dobro obučeni poznavalac borilačkih vještina može izdržati s najviše trojicom neobučenih ali motiviranih.
nije pravilo ali je to otprilike to.
moja misao je bila 1:1 a da se radi o borcima otprilike jednakih kvaliteta, svaki u svojoj vještini.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2009, 13:53 

:smajl043 :smajl043

Vrh

PostPostano: 22 lis 2009, 14:59 

ne baš 5:1. sam cikatić jednom rekao da dobro obučeni poznavalac borilačkih vještina može izdržati s najviše trojicom neobučenih ali motiviranih.
nije pravilo ali je to otprilike to.
moja misao je bila 1:1 a da se radi o borcima otprilike jednakih kvaliteta, svaki u svojoj vještini.

Blaga prednost je na strani karatea,iz jednostavnog razloga-udarci nogom koje boks ne koristi (ako si mislio na klasični boks,a ne kickbox i sl.?).Borci iste težinske kategorije i sl.
Ako je težina krucijalna,onda je i boxer u prednosti.
Primjer je iz TWD,ali poanta je udarac nogom:

Jerome prima udarce,ali mu ne smeta :zubati
Teško je tu dati generalni sud,sve zavisi tko s kim ,kako...

Vrh

PostPostano: 22 lis 2009, 15:26 

capo-bio na boksu kod dede i radjen je drzao par treninga..neznam jel on jos uvijek u reprezentaciji trener..uglavnom preporucio bi svima koji u zg,a zanima ih boks,da odu u omegu..
sto se tice dennis survivala,izrazito zanimljiv i dinamican trening,ne lose izgleda..cak mi se i jako svidjelo..a ne volim ove price tko bi koga..to je jos ludje od rangiranja navijackih skupina :aleale ..
ja svoj sud donio,a rekao da moze biti da u krivu..sarajevo ima svoj emisljenje i sve 5..uz to da ponovim,govorim o ringu..ulica je sasvim druga stvar,plus jos vise ljudi..

markan-neznam jesi gledao u zadnje vrijeme child die fausta..covjek dosao iz cistog boksa,noge gotovo da n ekoristi,a redovito marise u k-1..covjek se cak okusao i u mma..stvarno za respket,znajuci koji mu background..
no opet imas primjer remya bonjaskog,koji koristi ruke,jednako kao alvaro recoba desnu nogu u nogometu :zubati ..

Vrh

PostPostano: 22 lis 2009, 15:29 

btw-da mene napdane 5-6 osoba,put pod noge,brze od usaina bolta i dwaina chambersa..teoriju i praksu prepustam vama :zubati

Vrh

PostPostano: 22 lis 2009, 16:29 

http://www.youtube.com/watch?v=qxm09n5l ... re=related

Vrh

PostPostano: 22 lis 2009, 16:51 

Tulkas je napisao/la:
http://www.youtube.com/watch?v=qxm09n5lIMk&feature=related

Primjer prerađenih tehnika iz aikidoa,popularno ga zovu "real aikido":

Mislim da su ovi momci iz Novog Sada.Idući vikend je u Banja Luci "sajam" borilačkih vještina,naglasak na nanbudo u njihovom klubu.Ako stignem,vidimo se gore.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2009, 09:42 

patriot je napisao/la:
capo-bio na boksu kod dede i radjen je drzao par treninga..neznam jel on jos uvijek u reprezentaciji trener..uglavnom preporucio bi svima koji u zg,a zanima ih boks,da odu u omegu..
sto se tice dennis survivala,izrazito zanimljiv i dinamican trening,ne lose izgleda..cak mi se i jako svidjelo..a ne volim ove price tko bi koga..to je jos ludje od rangiranja navijackih skupina :aleale ..
ja svoj sud donio,a rekao da moze biti da u krivu..sarajevo ima svoj emisljenje i sve 5..uz to da ponovim,govorim o ringu..ulica je sasvim druga stvar,plus jos vise ljudi..

markan-neznam jesi gledao u zadnje vrijeme child die fausta..covjek dosao iz cistog boksa,noge gotovo da n ekoristi,a redovito marise u k-1..covjek se cak okusao i u mma..stvarno za respket,znajuci koji mu background..
no opet imas primjer remya bonjaskog,koji koristi ruke,jednako kao alvaro recoba desnu nogu u nogometu :zubati ..

pa ja sam bio kod dede.
:aleale :aleale

možda smo i sparirali. :zivili :zivili

Vrh

PostPostano: 23 lis 2009, 09:58 

Mar-kan je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
http://www.youtube.com/watch?v=qxm09n5lIMk&feature=related

Primjer prerađenih tehnika iz aikidoa,popularno ga zovu "real aikido":

Mislim da su ovi momci iz Novog Sada.Idući vikend je u Banja Luci "sajam" borilačkih vještina,naglasak na nanbudo u njihovom klubu.Ako stignem,vidimo se gore.

vrhunska izvedba, iako ne mogu se otet dojmu da je ovo samo lijepa prezentacija, obzirom da tu nema prave opasne situacije nego su pokreti napadača prilagođeni tehnici obrane.
niti onome koji se brani a zna nešto, ne može biti svejedno u pravoj šori. to je posve drugo okruženje, mnogi dobri borci na treningu se oduzmu u stvarnosti osobito ako idu o šabloni a pred sobom imaju budalu koja je spremna i primit i ne boji se.
molim ekipu da se vrati stranicu niže i dobro pogleda klip iz neke ruske dvorane, box vs karate i da svoj sud.
moje je mišljenje da noge nisu primarno oružje, napad nogom je uvijek rizičan ako nisi baš totalno jak s nogama i ako se protivnik ne zna dobro zatvoriti.
napad nogom, koji se dobro blokira, ako je uslijedio protunapad ručnim tehnikama, često može biti koban za napadača.
po meni nogama je najbolje dovršavati napad započet rukama, s tim da ne znači nužno da se rukama mora i udarit u pravo mjesto.
napad rukama mora natjerati protivnika na povlačenje ili blokadu, pri čemu obrana više nije u 100% pregledu dešavanja.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2009, 10:49 

vrhunska izvedba, iako ne mogu se otet dojmu da je ovo samo lijepa prezentacija, obzirom da tu nema prave opasne situacije nego su pokreti napadača prilagođeni tehnici obrane.
niti onome koji se brani a zna nešto, ne može biti svejedno u pravoj šori. to je posve drugo okruženje, mnogi dobri borci na treningu se oduzmu u stvarnosti osobito ako idu o šabloni a pred sobom imaju budalu koja je spremna i primit i ne boji se.
molim ekipu da se vrati stranicu niže i dobro pogleda klip iz neke ruske dvorane, box vs karate i da svoj sud.
moje je mišljenje da noge nisu primarno oružje, napad nogom je uvijek rizičan ako nisi baš totalno jak s nogama i ako se protivnik ne zna dobro zatvoriti.
napad nogom, koji se dobro blokira, ako je uslijedio protunapad ručnim tehnikama, često može biti koban za napadača.
po meni nogama je najbolje dovršavati napad započet rukama, s tim da ne znači nužno da se rukama mora i udarit u pravo mjesto.
napad rukama mora natjerati protivnika na povlačenje ili blokadu, pri čemu obrana više nije u 100% pregledu dešavanja.

Psihološka-mentalna priprema je posebna tema.Inače se tome ne pridaje puno pažnje jer mentalni trening je puno bitniji.
Svaka prezentacija se radi malo usporeno.

Majstor će pomesti nogom i blokadu i onog tko blokira.Kod napadača sa nožem,pogotovo u skučenom prostoru,nikad se ne napada rukama.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2009, 12:13 

Mar-kan je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:

Kondicija je ključ svega i tome se posvećuje osobita pažnja što se tiče Krav-Mage.

Recimo vježbe tipa gdje je 5-6 napadača pokušavaju stjerat u kut, tu se i 30 sekundi čine kao vječnost.

Tema je sukob boksač-karateka?5-6 napadača,imalo obučenih u bilo čemu protiv jednog,hm...

Ma niste me dobro razumjeli, spomenuo sam vježbu u kontekstu nabijanja i testiranja kondicije mada ta vježba ima i taktičku stranu. Rekoh da je Krav-Maga prije svega praktična vještina iliti metoda koja ni u snu ne zagovara suprostavljanje grupama napadača. Zapravo fokus je na pametno izbjegavanje ulaska u takvu bezizlaznu situaciju (Krav-Maga također ima fokus na držanju napadača na distanci i po svaku cijenu izbjeći bliski kontakt ili pad na pod, tada situacija postaje problematična).

Konkretno, cilj te vježbe sa 5-6 napadača je upravo mobilnost, držanje svih napadača u vidokrugu i pronalazak slabe točke kroz koju se možeš probiti i naravno zbrisati :ujko

Vrh

PostPostano: 23 lis 2009, 12:54 

Mar-kan je napisao/la:

Psihološka-mentalna priprema je posebna tema.Inače se tome ne pridaje puno pažnje jer mentalni trening je puno bitniji.
Svaka prezentacija se radi malo usporeno.

Majstor će pomesti nogom i blokadu i onog tko blokira.Kod napadača sa nožem,pogotovo u skučenom prostoru,nikad se ne napada rukama.

majstor će i dobro amortizirati udarac nogom i dok je napadač na jednoj nozi ili dok vraća nogu, u napadu složit seriju od koje se ne oporavlja.
sve ovisi tko pametnije koristi vlastito znanje.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2009, 13:01 

Naravno.Ali ja nikad nisam vidio da se majstor namjerio na majstora u stvarnom životu mimo tatamija...

Vrh

PostPostano: 23 lis 2009, 13:38 

i to je istina markane.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2009, 14:29 

Dobra tema , moram priznati..Osobno, najvise favoriziram aikido jer sam i sam neko vrijeme prakticirao taj velicanstvani borilacki sport.. Ne, nisam nikakav majstor, ali dovoljno naucih da bi izbjegao podmukle iznenadne udarce..

Inace slazem se da svaki borilacki sport ima i prednosti ali i mana.. Taekwondoo recimo izgleda vrlo vrlo atraktivno kada se suprostave dva taekwondasa medjusobno, ali kontra thai boxera ne izgleda najbolje jer u taekwou se ruke koriste vrlo malo.. tehnika rukama je slabija strana.
Opet s druge strane kada bi bilo samo lupanje nogama niko im nista ne bi mogao.. kick, thai i slicni su mi isuvise "sirovi" sportovi, nema elegancije kao u aikidu recimo..
Krav maga drugovi moji je specijaliziran za "marisanu" u nemogucim uvjetima.. Rov, auto, uski prolazi, manja prostorija kao toalet dakle tamo gde borilacki sportovi u kojima treba malo vise mjesta za ucinkovite poteze ne prolaze najbolje.. Jednog super obucenog krav-ma(N)gasa stavite u rov sa super thai boxerom.. Mozete mislit sta bi se desilo...

Vrh

PostPostano: 23 lis 2009, 18:57 

Jedan od meni dražih načina borbe-filozofije je Bruce Lee-jev JEET KUNE DO.Mnogi ga smatraju i pretečom MMA,mješanih borilačkih vještina.

On je inzistirao da borilačka tehnika (boks,mačevanje,kung fu...) treba biti uključena na temelju njene učinkovitosti u stvarnim borbenim situacijama.
Jedna od najbitnijih točki ovog koncepta jeste - osobno eksperimentiranje s različitim protivnicima i stilovima tijekom vremena.Dok se ne nađe sistem koji nam odgovara potpuno.

Ukratko-fluidnost,poput vode...

Vrh

PostPostano: 23 lis 2009, 19:42 

Bruce je Bruce...

Vrh

PostPostano: 24 lis 2009, 19:19 

Tulkas je napisao/la:
Bruce je Bruce...

On je bio Ajnštajn,Lenoardo Da Vinči,Mikelandjelo borilačkih vještina...

Vrh

PostPostano: 25 lis 2009, 17:37 

u studenom, ako sve ostane kako treba, jer jednom se već izjalovilo, trebali bi gledati još jednog hrvata u borbi za svjetski naslov u profi boxu u supermiddleweight kategoriji.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 13:50 

http://www.youtube.com/watch?v=1p7juDXctCs

najbolji srpski borac ljubi "patos" nakon okršaja sa ni blizi najboljim hrvatskim borcem

Vrh

PostPostano: 03 stu 2009, 15:38 

Mar-kan je napisao/la:
Jedan od meni dražih načina borbe-filozofije je Bruce Lee-jev JEET KUNE DO.Mnogi ga smatraju i pretečom MMA,mješanih borilačkih vještina.

On je inzistirao da borilačka tehnika (boks,mačevanje,kung fu...) treba biti uključena na temelju njene učinkovitosti u stvarnim borbenim situacijama.
Jedna od najbitnijih točki ovog koncepta jeste - osobno eksperimentiranje s različitim protivnicima i stilovima tijekom vremena.Dok se ne nađe sistem koji nam odgovara potpuno.

Ukratko-fluidnost,poput vode...

Lep post! :palacgore1

Sorry na mešanju u mušku temu, ali ne mogu a da se ne prisetim kako me ćale još kao klinkicu sa kikicama vukao na sve bioskopske projekcije Bruce Lee-a..slika
Koje je to oduševljenje bilo.. :smijeh

Danas u Beogradu se, vidim, neki klinci sprdaju sa čitavom tom famom i tvrde da su se na Bruce-a najviše ložili Ganciji zbog onih nun-čake fora iz kasnijih domaćih komedija.
Ukratko, nemaju pojma! :wub :zubati :palacgore2

p.s. interesantni su i oni klinci i street fight

slika

Vrh

PostPostano: 03 stu 2009, 15:50 

Jeste da na Balkanu svako žensko zna "red" i gdje se ne bi trebala miješat, ali ovdje nema potrebe za isprikom :zubati

Ja bi bio najsretniji čovjek na svijetu kada bi konačno uspio natjerat sve kolegice i ženske članove obitelji da počnu trenirat Krav ili nešto drugo korisno.

Mirnije se spava kad znaš da žensko čeljade samo može unakazit bilo kojeg siledžiju ili običnog seljačinu :smajl004

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 272 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: