Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
5 km ispod 30 minuta. Eh, jada... Po prvi puta pluća mogu a noge ne. Uvijek je bilo obratno. Inače u Zg ove godine eksplozija trčanja. Napokon su ljudi shvatili da je važnije da si ti fit nego da gledaš kako drugi trče.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
Je, evo potvrde, 300 milja, jeble ih milje. Ipak je OK, imam još 300km fore na drugim tenama (koristio sam Brooks i Adidas naizmjenično zadnjih 12 mjeseci). Aplikacija je zakon.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
Problemi s koljenom se polako otklanjaju s promjenom na "neprirodni" način trčanja gdje se forsira brzi kontakt samo gornjeg dijela (25-33% površine) stopala s zemljom. Na ovaj način se težište amortizacije stresa od kontakta s tlom transferira s koljena na listove.
Prije ovoga sam koristio neutralni stil (kontakt s tlom je bio ravnomjerno raspoređen između prednjeg dijela (s tim da prednji dio udara tlo prvi) i pete), koji je isto OK i "prirodniji", ali ipak izgleda (barem kod mene) propušta previše opterećenja na koljeno.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
5 km ispod 30 minuta. Eh, jada... Po prvi puta pluća mogu a noge ne. Uvijek je bilo obratno. Inače u Zg ove godine eksplozija trčanja. Napokon su ljudi shvatili da je važnije da si ti fit nego da gledaš kako drugi trče.
Ako imaš bol u nogama dok trčiš, to je zato što mišići ne dobijaju dovoljno kiseonika. I dalje su ti pluća problem.
Problemi s koljenom se polako otklanjaju s promjenom na "neprirodni" način trčanja gdje se forsira brzi kontakt samo gornjeg dijela (25-33% površine) stopala s zemljom. Na ovaj način se težište amortizacije stresa od kontakta s tlom transferira s koljena na listove.
Prije ovoga sam koristio neutralni stil (kontakt s tlom je bio ravnomjerno raspoređen između prednjeg dijela (s tim da prednji dio udara tlo prvi) i pete), koji je isto OK i "prirodniji", ali ipak izgleda (barem kod mene) propušta previše opterećenja na koljeno.
Smorićeš listove,a onda i potkoljenice.Dok sam aktivno igrao,na prstima samo sprintanje,sve ostalo normalan trk.I naravno,ne dizati noge previše gore dole.
Smorićeš listove,a onda i potkoljenice.Dok sam aktivno igrao,na prstima samo sprintanje,sve ostalo normalan trk.I naravno,ne dizati noge previše gore dole.
Listovi nikad ne bi bili problem, uvijek valja žrtvovati mišićno tkivo kako bi sačuvao zglobove. Nažalost nakon manje od tjedna ovog novog stila, sav stres od dodira sa tlom je stvorio problem s ahilovom tetivom (desna noga naravno koja ipak podnosi gro tereta jer se nju nesvjesno favorizira). S obzirom da to može postati puno opasnije i sporije za oporavak, vraćam se na stari stil. Ovo baš sranje, ko premještanje stolica na Titaniku.
Listovi nikad ne bi bili problem, uvijek valja žrtvovati mišićno tkivo kako bi sačuvao zglobove. Nažalost nakon manje od tjedna ovog novog stila, sav stres od dodira sa tlom je stvorio problem s ahilovom tetivom (desna noga naravno koja ipak podnosi gro tereta jer se nju nesvjesno favorizira). S obzirom da to može postati puno opasnije i sporije za oporavak, vraćam se na stari stil. Ovo baš sranje, ko premještanje stolica na Titaniku.
Godinu dana me zezao skočni nakon što sam ga 'izvrnuó' trčeći na prstima (mali nogomet,vještačka trava fuj!) ,sreća pa je lakša ozljeda bila.
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8418 Lokacija: Na rubu egzistencije
Ministry of Sound je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
probaj zalit poslije trčanja (prilikom tuširanje) ledenom vodom.
meni je to, uz spužvastu rolu, jako pomoglo.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
probaj zalit poslije trčanja (prilikom tuširanje) ledenom vodom.
meni je to, uz spužvastu rolu, jako pomoglo.
Ide alternativno obloga s ledom pa onda infracrveno zagrijavanje, ako uspiješ stimulirat cirkulaciju u taj dio, pomaže.
Nakon 7 tjedana na novom programu se vide dobri pomaci, 10km za 55:10, mogao bi i polu maraton ispod 2 sata ako se ovako nastavi. Problem je što je vruće vrijeme već tu, a bit će još gore. Nove tene (stare i više nego potrošene nakon cirka 700km) su Asics Gel Nimbus 17.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.