HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 pro 2024, 22:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1852 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 75  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu
PostPostano: 14 stu 2013, 14:37 

tuzla255 je napisao/la:
Ako je Isus Bog, kakav je to Bog koji nezna stvari ?

Marko 13:32 "Ali o tom času i tom danu ne zna niko, ne, ni anđeli koji su na nebu, niti sin, nego samo Otac".

Ne očekujem da ćeš shvatiti, ali evo. :zubati

Iz Evanđelja po Ivanu:

Reče mu Toma: "Gospodine, ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?" 6 Odgovori mu Isus:
"Ja sam Put i Istina i Život:
nitko ne dolazi Ocu osim po meni.
Da ste upoznali mene,
i Oca biste moga upoznali.
Od sada ga i poznajete
i vidjeli ste ga."
Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!" 9 Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?"
"Tko je vidio mene, vidio je i Oca.
Kako ti onda kažeš: 'Pokaži nam Oca'?
Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni?"

Vrh

PostPostano: 14 stu 2013, 14:40 

tuzla255 je napisao/la:
ManInBlack je napisao/la:

Nije mi cilj 'ubijediti' te nego uvjeriti te, mislim da je tebi bijede pun k, a vjere ti očito fali!

Vama muslimanima je džabe objašnjavati sveto trojstvo. No evo nešto, je li te ikada zaboljela duša? Ako jeste onda si spoznao da boli drugačije od upaljenih pluća ili pokvarenog kutnjaka. Kada ti netko blizak umre, je li pustio dušu? Već sam te podijelio na dva dijela :D i sada se sjeti da je bog stvorio čovjeka na svoju sliku i priliku ;) evo i treće: Ti si sin oca svoga i nosiš očeve gene? Što si ti? Mix roditeljskih gena, nositelj vlastitih (mutiranih) gena i sa vlastitim duhom (dušom) kako hoćeš, te tri stvari čine tebe čovjekom-.

Po našem vjerovanju Isus je sin božiji, dakle 'nositelj božijih gena' sa božanskom dušom. :D

Džabe vama crtati. :zivili

A onda je bog stvorio i zemlju i onda je po tvojoj teoriji i ona Bog, a iako imam gene moga oca i ako je on doktor nauka ne znači da ću i ja biti već ću samo biti njegov sin koji ću imat poseban status kod njega i bolji položaj kod njega u odnosu na tebe, onda dalje Bog je sve stvorio pa i svinju rekao je budi i ono je bilo iiiiiii
Nikako da objasniš ovaj stih pričaš da obožavaš neke trećine koje su jedno???
Timotijeva 2:5 Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek Krist Isus
Kako ovdje u bibliji piše da je Isus Krist čovjek

Pa dašta je nego čovjek. Sumpora ti... Pa neće biti kenjac...

Vrh

PostPostano: 14 stu 2013, 15:10 

orleanski je napisao/la:
tuzla255 je napisao/la:
A onda je bog stvorio i zemlju i onda je po tvojoj teoriji i ona Bog, a iako imam gene moga oca i ako je on doktor nauka ne znači da ću i ja biti već ću samo biti njegov sin koji ću imat poseban status kod njega i bolji položaj kod njega u odnosu na tebe, onda dalje Bog je sve stvorio pa i svinju rekao je budi i ono je bilo iiiiiii
Nikako da objasniš ovaj stih pričaš da obožavaš neke trećine koje su jedno???
Timotijeva 2:5 Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek Krist Isus
Kako ovdje u bibliji piše da je Isus Krist čovjek

Pa dašta je nego čovjek. Sumpora ti... Pa neće biti kenjac...

Ne bacajte biserje... :zubati

Ovo je pacijent za ordinaciju Joe Entera :sega

Vrh

PostPostano: 14 stu 2013, 15:41 

tuzla255 je napisao/la:
Znaš li da je jedna čitava sura u Kuranu posvećena Merjem r.a. (Mariji)
A Isus nije sin božiji.
Jer ima sura u Kuranu koja to opisuje.

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
* 1. Reci: "On je Allah - Jedan!
* 2. Allah je Utočište svakom!
* 3. Nije rodio i rođen nije,
* 4. i niko Mu ravan nije!"

Istinu je rekao uzvišeni Allah
Znam sad ćeš reći kako kad ni sa kim Merjem nije spavala, a onda po toj logici i Adam je sin božiji a ne da smo mi svi Božija stvorenja.

Ma kako nije sin Bozji kad je rekao: Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina! Slušajte ga! (Mt 17,5)
Bog i jest jedan, tko je rekao da nije?! Samo je jedan Bog, a tri su Bozanske osobe, Otac, Sin i Duh Sveti -Sveto Trojstvo. Bog Otac, Bog Sin (pravi Bog i pravi covjek) i Bog Duh Sveti, i to se spominje u Bibliji. Pa Isus je krsten u ime Oca, Sina i Duha Svetog (Sveto Trojstvo)

Ako je Isus zacet po Duhu Svetom i rodjen od djevice Marije ( a ti vjerujes da je Bogu sve moguce) , sta on moze biti nego pravi Bog i pravi covjek. Od oca Boga i majke Marije koja je bila ljudsko bice i ''hodala po zemlji''. Kao sto rekoh vec, ti imas krv od oca i majke.

I sad mi objasni otkud Bog, i zasto u Kur'anu pise ( odnosno, kakvi su dokazi za to) da Isus nije razapet nego im se samo ucinilo( mislim da tako pise, ispravi me ako grijesim).
Zar to nije malo nelogicno?! Cuj, ucinilo im se?!

Vrh

PostPostano: 14 stu 2013, 16:57 

Bura me zabrinjava. Odbjegla od daidža.

Vrh

PostPostano: 14 stu 2013, 16:59 

Fratre, umjesto što se trudiš objasniti mu, deder ga na daljinski krsti i poškropi svetom vodicom

Vrh

PostPostano: 14 stu 2013, 17:06 

Fratre, umjesto što se trudiš objasniti mu, deder ga na daljinski krsti i poškropi svetom vodicom

i ja se pitam. katoličkim svećenicima je dužnost da privode novo stado, a u BIH potencijalnih kandidata na meleone, a oni jedva drže i ovo postojeće. :zubati

Vrh

PostPostano: 14 stu 2013, 17:19 

Jeste vi skužili filozofiju ovih bosanskih muslimana ? Ovo nije izoliran slučaj.
Navlače na kip Isusa kondome u Sarajevu. Onda kad su Hrvati puno ljuti na njih, radi svega što rade, jer su bezobrazna stoka dolete ovdje sa spikom "pa Biblija vam kaže da morate zaboraviti i okrenuti drugi obraz".

Marš u PM.

Vrh

PostPostano: 14 stu 2013, 17:21 

BBC je napisao/la:
Jeste vi skužili filozofiju ovih bosanskih muslimana ? Ovo nije izoliran slučaj.
Navlače na kip Isusa kondome u Sarajevu. Onda kad su Hrvati puno ljuti na njih jer su bezobrazna stoka dolete ovdje sa spikom "pa Biblija vam kaže da morate zaboraviti i okrenuti drugi obraz".

Marš u PM.

Tu spiku mogu Muslimani teološki nepismenim Hrvatima-katolicima,jer odlično se zna na što je Isus mislio kad je spomenuo i drugi obraz-ako si pod okupacijom,okreni i drugi obraz da ne pogineš uzalud,dok ne dođe tvoj trenutak da streseš okupatora,tj kad se narod okrene Bogu,onda se i stvore uvjeti da se pomlate okupatori.

Vrh

PostPostano: 14 stu 2013, 17:25 

Zaboravio sam gore da se dobije pravi smisao:
-Pa Biblija vam kaže da morate zaboraviti i okrenuti drugi obraz.
- Cool Broto, pa mi volimo Isusa. Ajte budite malo Raja kao nekad davno.

Vrh

PostPostano: 14 stu 2013, 22:24 

pa računali valjda, ko 71 malo, a 73 već čisto pretjerivanje.

Vrh

PostPostano: 14 stu 2013, 22:40 

dudu je napisao/la:

i ja se pitam. katoličkim svećenicima je dužnost da privode novo stado, a u BIH potencijalnih kandidata na meleone, a oni jedva drže i ovo postojeće. :zubati

Ovo je za mene totalna nepoznanica. :wink :basket

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 03:12 

Evo pošto me nije bilo nekoliko dana vidim bili ste aktivni, poneki uvredljivi ali nikako i ubjedljivi.
Znam da ovi ko BBC trude se namjerno da provociraju da bi povećali mržnju kako sam kaže al nema veze, time samo sebe opisuje i pokazuje kakva je osoba.

Eh sad da odgovorim na sva pitanja i da postavim nova jer ako se neko potrudi i pokaže mi da sam u zabludi možda i promjenim mišljenje a ja isto tako očekujem od vas.
Ovdje sam vidio jedino da je Markan načitana osoba i govori sa argumentima i jako je pristojna osoba i vidi se da je čovjek vjernika, sad druga je stvar što ja mislim da je u zabludi i on za mene tako isto misli.
Al da ne odugovlačim da počem odgovarati na pitanja.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 03:15 

doc je napisao/la:

Jel ovako izgleda uobičajena muslimanska propovijed?

Jel ovaj dio od 1:30 tradicionalan dio propovijedi ili je novijeg karaktera?

Pa jesil prvo vidio gdje je održana hudba (propovjed) u Iraku i šta oni sad kad su došle američke okupacione snage (tako sami sebe nazivaju) trebali su da ih dočekuju sa cvijećem, što vi niste dočekali srbe u Vukovaru sa cvijećem.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 03:19 

BBC je napisao/la:
dudu je napisao/la:

i kako se mire s postojanjem Izraela koji zapravo negira istinitost Kurana s obzirom da nema govora o tome da će Židovi obnoviti svoju državu. Izrael i njegovo postojanje je jasan znak da je islam lažan, a zato ga muslimani toliko ne podnose i nikad neće imati mira po tom pitanju.

Zanimljiva opservacija.

U islamu je najavljeno da će pred kraj svijeta biti formirana jevrejska država da će srušti Mesdžidul Aksu (treće sveto mjesto u islamu) u cilju izgradnje prijestolja za Dedžala (antikrista), znači sve ovo je nagovješteno sad da vam na široko objašnjavam nema svrhe jer malo ko čita duge postove na forumima.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 03:28 

orleanski je napisao/la:
tuzla255 je napisao/la:
Ako je Isus Bog, kakav je to Bog koji nezna stvari ?

Marko 13:32 "Ali o tom času i tom danu ne zna niko, ne, ni anđeli koji su na nebu, niti sin, nego samo Otac".

Ne očekujem da ćeš shvatiti, ali evo. :zubati

Iz Evanđelja po Ivanu:

Reče mu Toma: "Gospodine, ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?" 6 Odgovori mu Isus:
"Ja sam Put i Istina i Život:
nitko ne dolazi Ocu osim po meni.
Da ste upoznali mene,
i Oca biste moga upoznali.
Od sada ga i poznajete
i vidjeli ste ga."
Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!" 9 Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?"
"Tko je vidio mene, vidio je i Oca.
Kako ti onda kažeš: 'Pokaži nam Oca'?
Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni?"

Pa ako je rekao da je Isus Bog (u što ja ne vjerujem) al eto uzećemo da je tu rečeno da je Bog zašto onda ovdije sebe negira
"Eli, Eli! Lama sabakthani"-a to znači: "Bože moj, Bože moj! Zašto si me ostavio?" (Matej 27,46)

Kako će dozivati Boga kad je on sam Bog onda nema potrebe da sam sebe doziva???

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 03:43 

bura je napisao/la:
tuzla255 je napisao/la:
Znaš li da je jedna čitava sura u Kuranu posvećena Merjem r.a. (Mariji)
A Isus nije sin božiji.
Jer ima sura u Kuranu koja to opisuje.

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
* 1. Reci: "On je Allah - Jedan!
* 2. Allah je Utočište svakom!
* 3. Nije rodio i rođen nije,
* 4. i niko Mu ravan nije!"

Istinu je rekao uzvišeni Allah
Znam sad ćeš reći kako kad ni sa kim Merjem nije spavala, a onda po toj logici i Adam je sin božiji a ne da smo mi svi Božija stvorenja.

Ma kako nije sin Bozji kad je rekao: Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina! Slušajte ga! (Mt 17,5)
Bog i jest jedan, tko je rekao da nije?! Samo je jedan Bog, a tri su Bozanske osobe, Otac, Sin i Duh Sveti -Sveto Trojstvo. Bog Otac, Bog Sin (pravi Bog i pravi covjek) i Bog Duh Sveti, i to se spominje u Bibliji. Pa Isus je krsten u ime Oca, Sina i Duha Svetog (Sveto Trojstvo)

Ako je Isus zacet po Duhu Svetom i rodjen od djevice Marije ( a ti vjerujes da je Bogu sve moguce) , sta on moze biti nego pravi Bog i pravi covjek. Od oca Boga i majke Marije koja je bila ljudsko bice i ''hodala po zemlji''. Kao sto rekoh vec, ti imas krv od oca i majke.

I sad mi objasni otkud Bog, i zasto u Kur'anu pise ( odnosno, kakvi su dokazi za to) da Isus nije razapet nego im se samo ucinilo( mislim da tako pise, ispravi me ako grijesim).
Zar to nije malo nelogicno?! Cuj, ucinilo im se?
!

Kao prvo, u samoj Bibliji postoje tri verzije navodnog raspeca:

1. Isus je razapet na krizu:

38 Tada razapeše s njime dva razbojnika, jednoga zdesna, drugoga slijeva. 39 A prolaznici su ga pogrđivali mašući glavama: 40 "Ti koji razvaljuješ Hram i za tri ga dana sagradiš, spasi sam sebe! Ako si Sin Božji, siđi s križa!"
Evandjelje po Mateju, 27:38-40

42 "Druge je spasio, sebe ne može spasiti! Kralj je Izraelov! Neka sada siđe s križa pa ćemo povjerovati u nj!
Evandjelje po Mateju, 27:42

29 Prolaznici su ga pogrđivali mašući glavama: "Ej, ti, koji razvaljuješ Hram i sagradiš ga za tri dana, 30 spasi sam sebe, siđi s križa!"
Evandjelje po Marku, 15:29-30

2. Isus je razapet na drvetu:

29 Petar i apostoli odvrate: "Treba se većma pokoravati Bogu negoli ljudima! 30 Bog otaca naših uskrisi Isusa kojega vi smakoste objesivši ga na drvo.
Djela Apostolska, 5:29-30

38 kako Isusa iz Nazareta Bog pomaza Duhom Svetim i snagom, njega koji je, jer Bog bijaše s njime, prošao zemljom čineći dobro i ozdravljajući sve kojima bijaše ovladao đavao." 39 "Mi smo svjedoci svega što on učini u zemlji judejskoj i Jeruzalemu. I njega smakoše, objesivši ga na drvo!
Djela Apostolska, 10:38-39

28 Premda ne nađoše nikakva razloga smrti, zatražiše od Pilata da ga smakne. 29 Pošto pak izvršiše sve što je o njemu napisano, skinuše ga s drveta i položiše u grob
Djela Apostolska, 13:28-29

23 on koji na uvredu nije uvredom uzvraćao i mučen nije prijetio, prepuštajući to Sucu pravednom; 24 on koji u tijelu svom grijehe naše ponese na drvo da umrijevši grijesima pravednosti živimo
Prva Petrova poslanica, 23:24

3. I treca verzija, verzija u kojoj VRLO JASNO pise je da Isus uopste NIJE raspet:

5 Tako i Krist ne proslavi sam sebe postavši svećenik, nego ga proslavi Onaj koji mu reče: Ti si sin moj, danas te rodih, 6 po onome što pak drugdje veli: Zauvijek ti si svećenik po redu Melkisedekovu. 7 On je u dane svoga zemaljskog života sa silnim vapajem i suzama prikazivao molitve i prošnje Onomu koji ga je mogao spasiti od smrti. I bi uslišan zbog svoje predanosti: 8 premda je Sin, iz onoga što prepati, naviknu slušati
Poslanica Hebrejima 5:5-9

Naravno, muslimanima Biblija nije pokazatelj niti relevantan faktor, ali sve ovo samo pokazuje kako je kontradiktorna Biblija i do koje mjere su je ljudi mijenjali. Naravno, u tome leze ociti razlozi spustanja Kur'ana. Naveo bih samo jos sta Kur'an kaze za slucaj Isaa a.s.:

Ali zato što su zavjet prekršili i što u Allahove dokaze nisu povjerovali, što su ni krive ni dužne vjerovjesnike ubijali i što su govorili: "Naša su srca okorjela" - Allah im je, zbog nevjerovanja, njihova srca zapečatio, pa ih je samo malo vjerovalo -
i zbog nevjerovanja njihova i zbog iznošenja teških kleveta protiv Merjeme
i zbog riječi njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika!" A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili,
već ga je Allah uzdigao Sebi. - A Allah je silan i mudar.
I nema nijednog sljedbenika Knjige koji, kada bude umirao, neće u njega onako kako treba povjerovati, a na Sudnjem danu on će protiv njih svjedočiti.
.....
O sljedbenici Knjige, ne zastranjujte u svome vjerovanju i o Allahu govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov poslanik, i Riječ Njegova koju je Merjemi dostavio, i Duh od Njega; zato vjerujte u Allaha i Njegove poslanike i ne govorite: "Trojica su!" Prestanite, bolje vam je! Allah je samo jedan Bog - hvaljen neka je On! - zar On da ima dijete?! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji, i Allah je dovoljan kao svjedok.
Mesihu neće biti zazorno da prizna da je Allahov rob, pa ni melekima, Njemu najbližim. A one kojima bude zazorno da se Njemu klanjaju, i koji se budu oholili, Allah će ih sve pred Sebe sakupiti:

An-Nisa', 155-159, 171-172

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 03:50 

JERUSALEM: Pronađena najstarija Biblija, po njoj Isus nije razapet

Najstarija Biblija pronađena u Jerusalemu govori kako Isusova ‘braća’ ne smatra Isusa Bogom nego učiteljem. Također, iz nje se može saznati kako Isus nije razapet, kao i još mnogo toga (http://www.vesti.rs/Vesti/JERUSALEM-Pro ... zapet.html)

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 03:57 

orleanski je napisao/la:
soli255 je napisao/la:
Slušaj da ne bude zabune ja Isu a.s. (Isusa) volim više nego i oca i mater zajedno jer to je i moj poslanik ali vi ga ne volite čim ste od njega napravil cirkus stavljanjem na krst, to je isto ko kad bi ja u znak poštovanja prema srebreničanima uzviukivao nož žica Srebrenica, pato je najveća uvreda za njih a tako i za Isusa (Isa a.s.) to razapinjanje.
Druga stvar šta da je kojim slučajem ubijen na giljotini ili vješanjem štabi mjesto krštenja i krsta na vratu bi nosio giljotinu i giljotinio se.

Okej. Kad je riječ o križu i tome da smo "mi" napravili cirkus stavljanjem Isusa na križ. Tko bi to uopće napravio od normalnih ljudi? Kome bi to uopće palo na pamet? :huh

Ajmo lijepo secirati sve skupa. Bog lijepo poručuje preko proroka: "Čovječe, moje misli nisu tvoje misli i moji putevi nisu tvoji putevi."

Reci mi što znači "islam". Samo mi to odgovori: "Islam znači _____."

"Islam" je rijec koja oznacava predanost, pokornost i potcinjenost. Tako, kao jedna religija, islam znaci potpunu predanost, pokornost i potcinjenost Allahu (Bogu) i Njegovim zakonima.

Osnovna vjerovanja su sljedeca:

vjera u jednog i jedinog Boga, Allaha

vjera u princip Bozije pravde

vjera da Allah salje uputu covjeku preko svojih poslanika

vjera da Allah nikad ne ostavlja covjeka bez upute i vodjstva

vjera u zivot poslije smrti

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 04:15 

dudu je napisao/la:
kako muslimani tumače činjenicu da su praktički oduvijek donji i beznačajani na svjetskoj mapi, muslimanima mahom pripadaju inferiorne države, od kojih do prije sto godina nijedna nije bila vrijedna spomena, a neke su postale u međuvremenu čisto zbog rente koju zarađuju naftom?!

i kako se mire s postojanjem Izraela koji zapravo negira istinitost Kurana s obzirom da nema govora o tome da će Židovi obnoviti svoju državu. Izrael i njegovo postojanje je jasan znak da je islam lažan, a zato ga muslimani toliko ne podnose i nikad neće imati mira po tom pitanju.

Vidi se da ne poznaješ istoriju upravo je sad obrnuto, do prije par stotina godina od raspada rimskog carstava nije bilo značajnije katoličke države a ustvari i ove što su postale velike imperije ni jedna nije osim austrougarske katolička sve su protestantske.

I kod Muslimana se desilo obrnuto od onoga što se desilo Katolicima, kada su Muslimani počeli da žude za ovozemaljskim uživanjima i napustili Kur'an desilo im se ovo što se desilo a kada su Kršćani napustili papu i katoličko shvatanje vjere uznapredovali su .
Al ovo je ne bitno ovo ti dođe ko ona dječija rasprava ko je jači Tarzan ili Brus li.
To koja država po snazi stoji iza koje religije ne znači da je to ispravno i da je neki argument.
Ako ćeš iskreno USA, Njemačkom, Engleskom... vladaju Jevreji a tu se slažemo i ja i vi da su oni proklet narod zato što su iznevjerili dato povjerenje i što su ubijali Božije poslanike.

A sad kad sam spomeno Jevreje u onoj bitci koju vi nazivate Armagedon koja će se desiti u Šamu (današnja sirija) Kršćani i Muslimani će zajedno se boritio protiv Jevreja koji će slijediti Dedžala (antikrista) i kada ta zajednička vojska bude gotov pred porazom na zemlju će se spustit Isa a.s. kod Damaska i kada ga Dedžal ugleda poče će se topiti kao što se so topi u vodi i Dedžal će početi bježati i Isa a.s. će ga stići i reći: ,,Dugujem ti udarac kojim me nećeš preteći'', pa će ga stići kod istočnih vrata Ludda i ubit će ga.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 04:24 

NAdam se da sam korektno odgovorio na sva pitanja a ako sam koje izostavio, tu sam .
Mada možda opet uskoro dođem do Mostara pa se možemo vidjeti jer meni ne smeta ni uživo sa nekim pričati.
Ko želi može se javiti na privatne poruke.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 06:49 

BBC je napisao/la:
Zaboravio sam gore da se dobije pravi smisao:
-Pa Biblija vam kaže da morate zaboraviti i okrenuti drugi obraz.
- Cool Broto, pa mi volimo Isusa. Ajte budite malo Raja kao nekad davno.

Nije Biblija tako miroljubiva i Isus kako ti predstavljaš

Evanđelje po Luki 19-27
A moje neprijatelje – one koji me ne htjedoše za kralja – dovedite ovamo i smaknite ih pred mojim očima!’«

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 09:14 

Sta danas propovjedaju vjerske vodje islama

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 09:44 

Tulkas je napisao/la:
Sta danas propovjedaju vjerske vodje islama

Biranje Komšića i 100% graDŽansko-islamska.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2013, 10:10 

tuzla255 je napisao/la:
bura je napisao/la:

Zar to nije malo nelogicno?! Cuj, ucinilo im se?
!

Kao prvo, u samoj Bibliji postoje tri verzije navodnog raspeca:

1. Isus je razapet na krizu:

38 Tada razapeše s njime dva razbojnika, jednoga zdesna, drugoga slijeva. 39 A prolaznici su ga pogrđivali mašući glavama: 40 "Ti koji razvaljuješ Hram i za tri ga dana sagradiš, spasi sam sebe! Ako si Sin Božji, siđi s križa!"
Evandjelje po Mateju, 27:38-40

42 "Druge je spasio, sebe ne može spasiti! Kralj je Izraelov! Neka sada siđe s križa pa ćemo povjerovati u nj!
Evandjelje po Mateju, 27:42

29 Prolaznici su ga pogrđivali mašući glavama: "Ej, ti, koji razvaljuješ Hram i sagradiš ga za tri dana, 30 spasi sam sebe, siđi s križa!"
Evandjelje po Marku, 15:29-30

2. Isus je razapet na drvetu:

29 Petar i apostoli odvrate: "Treba se većma pokoravati Bogu negoli ljudima! 30 Bog otaca naših uskrisi Isusa kojega vi smakoste objesivši ga na drvo.
Djela Apostolska, 5:29-30

38 kako Isusa iz Nazareta Bog pomaza Duhom Svetim i snagom, njega koji je, jer Bog bijaše s njime, prošao zemljom čineći dobro i ozdravljajući sve kojima bijaše ovladao đavao." 39 "Mi smo svjedoci svega što on učini u zemlji judejskoj i Jeruzalemu. I njega smakoše, objesivši ga na drvo!
Djela Apostolska, 10:38-39

28 Premda ne nađoše nikakva razloga smrti, zatražiše od Pilata da ga smakne. 29 Pošto pak izvršiše sve što je o njemu napisano, skinuše ga s drveta i položiše u grob
Djela Apostolska, 13:28-29

23 on koji na uvredu nije uvredom uzvraćao i mučen nije prijetio, prepuštajući to Sucu pravednom; 24 on koji u tijelu svom grijehe naše ponese na drvo da umrijevši grijesima pravednosti živimo
Prva Petrova poslanica, 23:24

3. I treca verzija, verzija u kojoj VRLO JASNO pise je da Isus uopste NIJE raspet:

5 Tako i Krist ne proslavi sam sebe postavši svećenik, nego ga proslavi Onaj koji mu reče: Ti si sin moj, danas te rodih, 6 po onome što pak drugdje veli: Zauvijek ti si svećenik po redu Melkisedekovu. 7 On je u dane svoga zemaljskog života sa silnim vapajem i suzama prikazivao molitve i prošnje Onomu koji ga je mogao spasiti od smrti. I bi uslišan zbog svoje predanosti: 8 premda je Sin, iz onoga što prepati, naviknu slušati
Poslanica Hebrejima 5:5-9

Naravno, muslimanima Biblija nije pokazatelj niti relevantan faktor, ali sve ovo samo pokazuje kako je kontradiktorna Biblija i do koje mjere su je ljudi mijenjali. Naravno, u tome leze ociti razlozi spustanja Kur'ana. Naveo bih samo jos sta Kur'an kaze za slucaj Isaa a.s.:

Ali zato što su zavjet prekršili i što u Allahove dokaze nisu povjerovali, što su ni krive ni dužne vjerovjesnike ubijali i što su govorili: "Naša su srca okorjela" - Allah im je, zbog nevjerovanja, njihova srca zapečatio, pa ih je samo malo vjerovalo -
i zbog nevjerovanja njihova i zbog iznošenja teških kleveta protiv Merjeme
i zbog riječi njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika!" A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili,
već ga je Allah uzdigao Sebi. - A Allah je silan i mudar.
I nema nijednog sljedbenika Knjige koji, kada bude umirao, neće u njega onako kako treba povjerovati, a na Sudnjem danu on će protiv njih svjedočiti.
.....
O sljedbenici Knjige, ne zastranjujte u svome vjerovanju i o Allahu govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov poslanik, i Riječ Njegova koju je Merjemi dostavio, i Duh od Njega; zato vjerujte u Allaha i Njegove poslanike i ne govorite: "Trojica su!" Prestanite, bolje vam je! Allah je samo jedan Bog - hvaljen neka je On! - zar On da ima dijete?! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji, i Allah je dovoljan kao svjedok.
Mesihu neće biti zazorno da prizna da je Allahov rob, pa ni melekima, Njemu najbližim. A one kojima bude zazorno da se Njemu klanjaju, i koji se budu oholili, Allah će ih sve pred Sebe sakupiti:

An-Nisa', 155-159, 171-172

Ccccc, al ga kopi pejstas :D

http://www.islambosna.ba/forum/dijalog- ... peca/?wap2

I nisi mi uopce odgovorio.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1852 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: