|
|
Stranica: 2/11.
|
[ 269 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Jiv
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 20 lip 2022, 09:56 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2021, 01:54 Postovi: 2102 Lokacija: Južna Bosna
|
Po slobodnoj procjeni koliki postotak prisutnih na tim misama su Bosanci?
_________________ Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu. _________________ Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 20 lip 2022, 10:02 |
|
|
Jiv je napisao/la: Po slobodnoj procjeni koliki postotak prisutnih na tim misama su Bosanci? Ja osobno poznajem oko 30tak ljudi iz Bosne takoreci privrzenim tradiciji (medju njima ima i svecenika), a jedan je momak usao u tradicionalisticku bogosloviju prosle godine. Naravno ne mogu svi prisustvovati svake nedjelje misi zbog trenutne situacije ali i zbog situacije opcenito. Jedan od poznatijih svecenika naklonjenih tradiciji je svakako bio pokojni Adnan Mihael zaredjen kao novus ordo svecenik. A poznat je svakako i Elvir Tabakovic (kupresak) on je usao u tradicionalisticki red
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
andora
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 20 lip 2022, 10:11 |
|
|
Bosanci=Hrvati iz BiH Pereci=Hrvati iz RH
_________________ Ponosna moja je zemlja Novorusija Ruska gruda nam sveta već tisuć ljeta
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 20 lip 2022, 10:14 |
|
|
U HR ima svakako vise jer imaju osnovanu zupu, a na podrucju HR djeluje i Bratstvo sv PijaX koje ima 3-4 kapelice u vise gradova. e sad koliko medju njima ima onih iz BIH tesko mi je znati jer ne idem na mise u HR
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
andora
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 20 lip 2022, 10:14 |
|
|
Nego gdje ideš na misu?
_________________ Ponosna moja je zemlja Novorusija Ruska gruda nam sveta već tisuć ljeta
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 20 lip 2022, 10:17 |
|
|
andora je napisao/la: Nego gdje ideš na misu? Njemacka
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 20 lip 2022, 10:29 |
|
|
Mozda nije zgoreg spomenuti. Najpoznatije "globalno" glasilo tradicionalnih katolika je gloria.tv. Ima i svoju HR inacicu https://gloria.tv/post/n6XbfMKTkBhc1hpzaLsL6pomR
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 20 lip 2022, 11:55 |
|
|
U Njemackoj su to: https://katholisches.info/samo na njemackom i od Piusa https://fsspx.news/deuz Njemacki jos 3 druga jezika
|
|
Vrh |
|
 |
andora
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 27 lip 2022, 09:31 |
|
|
Krstjanine kako se financira Svećeničko bratsvo svetog Pia X?
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 27 lip 2022, 09:56 |
|
|
andora je napisao/la: Krstjanine kako se financira Svećeničko bratsvo svetog Pia X? Vecinom dobrotvornim prilozima vjernika. Svecenstvo kroz mise velikim djelom. Jedan dio kroz skole, vrtice i staracke domove.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 08 srp 2022, 09:15 |
|
|
Bratstvo sv. Pia X dobilo 3 nova svecenika. Bratstvo sada broji preko 700 svecenika u svijetu
Privitak/ci: |

13-der-erste-segen-der-neupriester.jpg [ 368.17 KiB | Pogledano 2829 put/a. ]
|

14-gruppenfoto-nach-der-zeremonie.jpg [ 341.52 KiB | Pogledano 2829 put/a. ]
|

02-ermahnung-der-weihekandidaten.jpg [ 255.02 KiB | Pogledano 2829 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 21 srp 2022, 15:37 |
|
|
Zanimljivo je pratiti istinitost tvrdnji da novus ordo prati protestantizaciju KC. Njemacki biskupi blagoslovili "stakleni oltar" koji doslovno ne moze sluziti kao oltar, eventualno se na njega moze staviti knjiga (protestantizam ambon u sredini)
Na stranu to sto je kanonima propisano da oltar ne smije biti od stakla

Screenshot (16).png [ 453.94 KiB | Pogledano 2714 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 22 ruj 2022, 15:06 |
|
|
Traditionis custodes, Desiderio desideravi i njihova stajališta o Misi (I.) https://christusrexhrvatska.blogspot.co ... derio.html
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 29 ruj 2022, 07:45 |
|
|
Kardinal Müller o situaciji u Njemackoj
Što mislite koji je razlog pokušaja reforme Crkve promjenom morala, principa, nauka i tradicije?
Mnogi dobro plaćeni dužnosnici u establišmentu „njemačke Crkve” – najvećem poslodavcu u Njemačkoj – pate od činjenice da je učenje Crkve o braku i šestoj i devetoj zapovijedi Dekaloga u suprotnosti s glavnim strujama društva nakon seksualne revolucije. Oni ne mogu podnijeti proturječje između Božje volje i njihova osobnog ponašanja, niti podrugljive komentare svojih suvremenika o „katoličkom svijetu vjere i morala koji je zaostao u srednjem vijeku”. Stoga se i oni žele predstaviti kao moderni i slijediti znanost psihologije i sociologije. Žele biti priznati kao ravnopravni, a ne da ih se smatra autsajderima – kao “podlo dijete nacije“, kako se je žalio biskup Aachena.
Mislite li da je Crkva u Njemačkoj izložena riziku raskola s Rimom?
U svojoj slijepoj oholosti oni ne vide podjelu, nego rade na preuzimanje sveopće Crkve. Njemačka je premalo igralište za njihovo vježbanje vladajuće ideologije. Umjesto toga, oni tvrde da imaju vodeću ulogu u sveopćoj Crkvi – ništa manje nego da impresioniraju cijeli svijet svojom mudrošću i oslobode zaostale i neobrazovane katolike i njihove biskupe u drugim zemljama, uključujući papu, od tereta Objave i božanskih Zapovijedi. Njihov cilj je transformacija Crkve Trojedinog Boga u svjetovnu socijalnu organizaciju (NGO). Tada bismo konačno došli do “religije sveopćeg bratstva”, tj. religije bez Boga Objave u Kristu, bez istine koja nadilazi konačni razum, bez dogmi i sakramenata kao sredstava milosti potrebnih za spasenje. Sve je to onako kako je opisao veliki ruski filozof religije Vladimir Solovjev u svojoj Kratkoj priči o Antikristu (1899.). Svjetskom vladaru bezbožne sveopće filantropije proturječi (u Solovjovoj priči) papa Petar II., koji daje sljedeće priznanje Antikristu koji se postavio na Božje prijestolje: „Naš jedini Gospodin je Isus Krist, Sin živoga Boga“.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 29 ruj 2022, 07:48 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 30 ruj 2022, 10:02 |
|
|
Jučer je bio Miholj, blagdan vođe nebeske vojske
Među nebeskim anđelima nijedan ne nadilazi sv. Mihaela u slavi (Sv. Alfons Marija de Liguori)
Među nebeskim anđelima nijedan ne nadilazi sv. Mihaela u slavi, a po sv. Baziliju i ostalima, niti mu je ravan i to iz više razloga. Prvo jer je sv. Mihael bio izabran da sruši oholost Lucifera i svih pobunjenih anđela i izbaci ih iz Neba. Dušo moja, ako ljubiš ovog sv. Arkanđela, koji toliko ljubi ljude, raduj se uzvišenosti koju on uživa u Raju, a budući da je on zaštitnik cijele Crkve i svih vjernika, moli ga da bude tvoj posebni zaštitnik kod Boga, koji ga jako ljubi i uživa kada vidi da svi slave ovog arkanđela koji je njemu tako vjeran i gorljiv u službi.
U misi za pokojne Crkva moli: Neka se udostoji sv. Mihael uvesti vas u svjetlost vječnu. Bogoslovci objašnjavaju ovu molitvu tako što kažu da sv. Mihaelu pripada čast službe dovođenja svih duša Isusu Kristu sucu, koje odlaze s ovog svijeta u stanju milosti. Štiti me, moj dragi Arkanđele i učini moju dušu dostojnom da se na dan moje smrti po tvojim rukama pokaže pred Gospodinom urešena Božjom milošću.
Crkva moli sv. Mihaela u ime svih vjernika da ih u času smrti brani od napadaja đavla kako ih ne bi nadvladali i tako bi bili zauvijek izgubljeni. Sv. Mihaele, brani nas u času smrti, da ne propadnemo na strašnom sudu. Ah, dragi moj Arkanđele, Pakao ima puno oružja za borbu protiv mene u času moje smrti. Ta oružja su moji grijesi, s kojima će tada nastojati da me dovede do očaja. Pakao sprema velike napasti kako bi me naveo da padnem u grijeh. Ti si pobijedio đavla i izgnao ga iz Neba, pobjedi ga i za mene, i otjeraj ga od mene u času moje smrti, molim te iz ljubavi prema Bogu kojega ti tako ljubiš. O Marijo, Kraljice anđela, zapovijedi sv. Mihaelu da mi pomogne u času moje smrti. Amen.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 30 ruj 2022, 10:14 |
|
|

mihael-arkanđeo.jpg [ 58.89 KiB | Pogledano 2245 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
storarare
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 30 ruj 2022, 15:53 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8641 Lokacija: Tu negde
|
Za koga glsaju Katolički Tradicionalisti?
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 30 ruj 2022, 19:04 |
|
|
Po savjesti. Samo ne za HDZ
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 30 ruj 2022, 19:06 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Po savjesti. Samo ne za HDZ ..zasto..mislis bolje za most.. 
|
|
Vrh |
|
 |
storarare
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 30 ruj 2022, 21:24 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8641 Lokacija: Tu negde
|
krstjanin je napisao/la: Po savjesti. Samo ne za HDZ A u Nemačkoj za koga glasaju ?
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 01 lis 2022, 16:30 |
|
|
Ne znam iskreno. Cinjenica je da ne postoji stranka koja se zalaze za krscanske posebito katolicke vrijednosti tako da svakako je tesko izabrati izmedju zala.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 04 lis 2022, 13:50 |
|
|
Prvi put nakon nekoliko decenija je slavljena Pontifikalna liturgija u crkvi male brace u Becu. Naime crkva je pripadala italijanskoj zajednici ali je od 5. mjeseca 2022 predata Bratstvu sv. Pija X na stalno upravljanje. Ne bi to bilo nista cudno da je do crkava lako doci. Medjutim poznato je da modernisti crkve radije prodaju muslimanima, profaniraju ili nesto deseto samo da ne dodju u ruke tradicionalnim vjernicima

pontifikalamt_10.jpg [ 111.88 KiB | Pogledano 2707 put/a. ]
|

pontifikalamt_6_4.jpg [ 77.06 KiB | Pogledano 2707 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 05 lis 2022, 11:51 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolički tradicionalisti Postano: 06 lis 2022, 07:52 |
|
|
Za hrvatske vjernike u župi svetog Nikole Tavelića u Melbourneu po prvi put nakon nekoliko desteljeca služena je tradicionalna staroslavenska (glagoljska) Misa.

297086185_598699361624038_7286852552479434523_n.jpg [ 69.31 KiB | Pogledano 2473 put/a. ]
|

297031263_598697714957536_3210321192322750526_n.jpg [ 67.55 KiB | Pogledano 2473 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|