|
|
Stranica: 2/5.
|
[ 103 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
darije11
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 16 srp 2026, 13:10 |
|
|
Machak je napisao/la: U pravu si, ali ljudi su navikli da slijede. Hajde ti dokaži da je neki vjerski činovnik radi lične koristi i da tumači po svom, razapeće te. a sta ako ja necu nikoga da slijedim
_________________ Istina pretočena u muziku – da li biste se usudili poslušati?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 16 srp 2026, 13:14 |
|
|
darije11 je napisao/la: ali ga drugacije zovemo - jesi to htjela reci Može biti neki vjeruju u đavla koji ih je prevario da je bog, jer sjetimo se đavo je otac laži.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1660 of 2558 - 64.89%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
darije11
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 16 srp 2026, 21:04 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: darije11 je napisao/la: ali ga drugacije zovemo - jesi to htjela reci Može biti neki vjeruju u đavla koji ih je prevario da je bog, jer sjetimo se đavo je otac laži. a sta cemo ako nas svi varaju gore je raj dole je pakao a mozda nije tako ako smo mi sad u paklu gdje osjetimo i bol i tugu i sve lose ako je tako onda ima samo raj jos ili je i to utopija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 16 srp 2026, 21:12 |
|
|
darije11 je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la:
Može biti neki vjeruju u đavla koji ih je prevario da je bog, jer sjetimo se đavo je otac laži.
a sta cemo ako nas svi varaju gore je raj dole je pakao a mozda nije tako ako smo mi sad u paklu gdje osjetimo i bol i tugu i sve lose ako je tako onda ima samo raj jos ili je i to utopija Nemoj sad dolaziti na glupe ideje. Potraži si pravu pomoć asap.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 16 srp 2026, 21:49 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: darije11 je napisao/la: ali ga drugacije zovemo - jesi to htjela reci Može biti neki vjeruju u đavla koji ih je prevario da je bog, jer sjetimo se đavo je otac laži. To je priča o alahu, samo ime znači bog na arapskom, a traži robove, a ne slobodne ljude.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 17 srp 2026, 16:45 |
|
|
darije11 je napisao/la: Machak je napisao/la: U pravu si, ali ljudi su navikli da slijede. Hajde ti dokaži da je neki vjerski činovnik radi lične koristi i da tumači po svom, razapeće te. a sta ako ja necu nikoga da slijedim Mi, kao stvorena bića, imamo slobodu izbora da slijedimo Stvoritelja, sve ostalo vodi u nestanak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
darije11
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 18 srp 2026, 22:43 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: darije11 je napisao/la:
a sta cemo ako nas svi varaju gore je raj dole je pakao a mozda nije tako ako smo mi sad u paklu gdje osjetimo i bol i tugu i sve lose ako je tako onda ima samo raj jos ili je i to utopija
Nemoj sad dolaziti na glupe ideje. Potraži si pravu pomoć asap. "as soon as possible" imamo mi i nasih rijeci za to ali ako uvijek mislimo da smo samo mi u pravu tu nema diskusije ako se ne smije reci svoje misljenje a da nekoga ne posaljes doktoru gdje je tu slobodno misljenje i stav zasto nebi neko drugacije mislio nego ti
|
|
| Vrh |
|
 |
|
darije11
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 18 srp 2026, 22:44 |
|
|
Ceha je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la:
Može biti neki vjeruju u đavla koji ih je prevario da je bog, jer sjetimo se đavo je otac laži.
To je priča o alahu, samo ime znači bog na arapskom, a traži robove, a ne slobodne ljude. svaka cast
|
|
| Vrh |
|
 |
|
darije11
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 18 srp 2026, 22:45 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: darije11 je napisao/la:
a sta ako ja necu nikoga da slijedim
Mi, kao stvorena bića, imamo slobodu izbora da slijedimo Stvoritelja, sve ostalo vodi u nestanak. slazem se da imamo slobodu izbora a da li to vodi u nestanak to je vec za diskusiju
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 18 srp 2026, 22:49 |
|
|
darije11 je napisao/la: VBA2024 je napisao/la:
Nemoj sad dolaziti na glupe ideje. Potraži si pravu pomoć asap.
"as soon as possible" imamo mi i nasih rijeci za to ali ako uvijek mislimo da smo samo mi u pravu tu nema diskusije ako se ne smije reci svoje misljenje a da nekoga ne posaljes doktoru gdje je tu slobodno misljenje i stav zasto nebi neko drugacije mislio nego ti To što pišeš ranije zvuči depresivno, a ne samo kao mišljenje. Zato pomoć.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 18 srp 2026, 23:33 |
|
|
darije11 je napisao/la: ali ga drugacije zovemo - jesi to htjela reci Ne, nisam to htjela reći. Bog koji se potpuno ponizio, postao čovjekom, kako bi kroz vlastitu patnju i smrt spasio čovječanstvo je jedinstven događaj(kako teološki tako i povijesni). Slijedom toga, jedinstven događaj, jedan Bog. Nema puno filozofiranja, makar oko toga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 18 srp 2026, 23:45 |
|
|
darije11 je napisao/la: a sta cemo ako su ljudi izmislili boga samo zato sto se boje smrti pa ce onda ako vjeruju ziviti vjecno Mislim da to samo djelomično drži vodu. Ne znam puno, no iz onoga što znam, nisu ljudi samo iz tog razloga izmišljali razne bogove. Mislim čak da je većinski bilo iz razloga da opišu prirodne pojave; npr. bog sunca, bog mora i slično. A ako pogledaš kako su najranije religije opisivale zagrobni život, u zagrobnom životu su patili i loši i dobri(zagrobni život nije bio neko sretno mjesto). Sigurno je i strah od smrti kumovao, no ne znam jel to bio glavni "pokretač".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Neznam
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 19 srp 2026, 13:35 |
|
|
Prema Bibliji, lažni poganski bogovi, tj svi osim jedinog pravog Boga Izraelova su demoni. 17 Žrtvovahu zlodusima koji Bog nisu, bogovima kojih ne poznavahu prije, došljacima koji stigoše nedavno i koje oci njihovi ne štovahu. https://biblija.ks.hr/ponovljeni-zakon/3219 Što dakle hoću reći? Idolska žrtva da je nešto? Ili idol da je nešto? 20 Naprotiv, da pogani vrazima žrtvuju, ne Bogu. A neću da budete zajedničari vražji. https://biblija.ks.hr/prva-poslanica-korincanima/10
_________________ franciscan controlled mindset
|
|
| Vrh |
|
 |
|
darije11
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 19 srp 2026, 17:51 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: darije11 je napisao/la: "as soon as possible" imamo mi i nasih rijeci za to ali ako uvijek mislimo da smo samo mi u pravu tu nema diskusije ako se ne smije reci svoje misljenje a da nekoga ne posaljes doktoru gdje je tu slobodno misljenje i stav
zasto nebi neko drugacije mislio nego ti
To što pišeš ranije zvuči depresivno, a ne samo kao mišljenje. Zato pomoć. ma to ti se cini , nisam uopste depresivan tip , samo neko ko eto diskutira o svemu jer samo u razgovoru mozemo cuti druga misljenja a ne samo svoje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
darije11
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 19 srp 2026, 17:54 |
|
|
zalutala je napisao/la: darije11 je napisao/la: ali ga drugacije zovemo - jesi to htjela reci Ne, nisam to htjela reći. Bog koji se potpuno ponizio, postao čovjekom, kako bi kroz vlastitu patnju i smrt spasio čovječanstvo je jedinstven događaj(kako teološki tako i povijesni). Slijedom toga, jedinstven događaj, jedan Bog. Nema puno filozofiranja, makar oko toga. hajd dobro , to govorimo znaci samo o isusu hristu , ali u drugim religijama imamo druge nazive za njihovog boga kako to
|
|
| Vrh |
|
 |
|
darije11
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 19 srp 2026, 18:02 |
|
|
zalutala je napisao/la: darije11 je napisao/la: a sta cemo ako su ljudi izmislili boga samo zato sto se boje smrti pa ce onda ako vjeruju ziviti vjecno Mislim da to samo djelomično drži vodu. Ne znam puno, no iz onoga što znam, nisu ljudi samo iz tog razloga izmišljali razne bogove. Mislim čak da je većinski bilo iz razloga da opišu prirodne pojave; npr. bog sunca, bog mora i slično. A ako pogledaš kako su najranije religije opisivale zagrobni život, u zagrobnom životu su patili i loši i dobri(zagrobni život nije bio neko sretno mjesto). Sigurno je i strah od smrti kumovao, no ne znam jel to bio glavni "pokretač". a mozda je i bolje ne znati sve
|
|
| Vrh |
|
 |
|
darije11
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 19 srp 2026, 18:08 |
|
|
Neznam je napisao/la: Prema Bibliji, lažni poganski bogovi, tj svi osim jedinog pravog Boga Izraelova su demoni. 17 Žrtvovahu zlodusima koji Bog nisu, bogovima kojih ne poznavahu prije, došljacima koji stigoše nedavno i koje oci njihovi ne štovahu. https://biblija.ks.hr/ponovljeni-zakon/3219 Što dakle hoću reći? Idolska žrtva da je nešto? Ili idol da je nešto? 20 Naprotiv, da pogani vrazima žrtvuju, ne Bogu. A neću da budete zajedničari vražji. https://biblija.ks.hr/prva-poslanica-korincanima/10e sad to je bilo jako davno ti paganski bogovi i mi kazemo vidi ih kako sugrijesili a ako i za nas budu to isto pricali oni koji ce biti ovde za par hilöjada godina
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 19 srp 2026, 18:41 |
|
|
darije11 je napisao/la: VBA2024 je napisao/la:
To što pišeš ranije zvuči depresivno, a ne samo kao mišljenje. Zato pomoć.
ma to ti se cini , nisam uopste depresivan tip , samo neko ko eto diskutira o svemu jer samo u razgovoru mozemo cuti druga misljenja a ne samo svoje Ok, meni je tako zvučalo. Drago mi je što nije tako. Koje je sad tvoje mišljenje, da su svi bogovi izmišljeni, pa i sam Stvoritelj?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 19 srp 2026, 22:22 |
|
|
darije11 je napisao/la: zalutala je napisao/la:
Ne, nisam to htjela reći. Bog koji se potpuno ponizio, postao čovjekom, kako bi kroz vlastitu patnju i smrt spasio čovječanstvo je jedinstven događaj(kako teološki tako i povijesni). Slijedom toga, jedinstven događaj, jedan Bog. Nema puno filozofiranja, makar oko toga.
hajd dobro , to govorimo znaci samo o isusu hristu , ali u drugim religijama imamo druge nazive za njihovog boga kako to Nije suština u nazivima bogova u drugim religijama. Govorim o jedinstvenom događaju. Teološki i povijesno jedinstven događaj. Niti prije niti kasnije se nije dogodio. Utjelovljenje, život, muka, smrt i Uskrsnuće.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 19 srp 2026, 22:25 |
|
|
darije11 je napisao/la: zalutala je napisao/la:
Mislim da to samo djelomično drži vodu. Ne znam puno, no iz onoga što znam, nisu ljudi samo iz tog razloga izmišljali razne bogove. Mislim čak da je većinski bilo iz razloga da opišu prirodne pojave; npr. bog sunca, bog mora i slično. A ako pogledaš kako su najranije religije opisivale zagrobni život, u zagrobnom životu su patili i loši i dobri(zagrobni život nije bio neko sretno mjesto). Sigurno je i strah od smrti kumovao, no ne znam jel to bio glavni "pokretač".
a mozda je i bolje ne znati sve Zašto si onda otvorio temu i postavio pitanje na koje sam replicirala ako je možda bolje ne znati sve 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 20 srp 2026, 08:30 |
|
|
darije11 je napisao/la: Machak je napisao/la: U pravu si, ali ljudi su navikli da slijede. Hajde ti dokaži da je neki vjerski činovnik radi lične koristi i da tumači po svom, razapeće te. a sta ako ja necu nikoga da slijedim Onda obično budeš izopćen. Ljudi su sebi dali za pravo da tumače vjeru i da postavljaju božja pravila. Ako kažeš da nešto skrnave, onda ti kažu da si bezbožnik i šta već. U nekim drugim vremenima takve su spaljivali na lomačama, kamenovali i slično. Ako nećeš nikog da slijediš onda si ateista 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
plovidba
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 20 srp 2026, 10:34 |
|
|
darije11 je napisao/la: kada pitate svakog od vjernika bilo koje religije postoji li bog svi ce reci da postoji i da je to bas onaj njihov. i naravno samo onaj njihov bio to isus hrist alah ili neki indiski ili bilo koji drugi svi ce reci ima samo onaj moj a zar nije mozda istina da i postoji samo jedan ali su ga ljudi prisvojili a u stvari je to samo jedan jedini samo ga drugacije zovemo sta mislite o tome ili ste i vi od onih koji govore moj je pravi ostali su lazni???????  odavno se o tom sve zna samo je jedan bog za sve religije i za sve ateiste i agnostike , ah ,,,da,,ateisti i agnostici su najradikalniji u svojoj fundamentalističkoj religioznosti
|
|
| Vrh |
|
 |
|
darije11
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 20 srp 2026, 15:13 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: darije11 je napisao/la:
ma to ti se cini , nisam uopste depresivan tip , samo neko ko eto diskutira o svemu jer samo u razgovoru mozemo cuti druga misljenja a ne samo svoje
Ok, meni je tako zvučalo. Drago mi je što nije tako. Koje je sad tvoje mišljenje, da su svi bogovi izmišljeni, pa i sam Stvoritelj? pa sad gledaj ovako ja sam osoba- barem sebe tako smatram i vidim - koja pokusava sve da nekako logicki razjasni i da ima neki smisao - bar za mene - ali ukratko jako davno ljudi nisu mogli da sve objasne pa su jedino objasnjenje trazili u necem natprirodnom to je bilo i logicno kako ljudi sazrijevaju imaju i neki drugi vid razmisljanja jer kad grom udari u nesto to ne mora biti kazna a danas se legende jako brzo sire i potrebno je da se nesto desi za sta nema realno objasnjenje i odmah se stvori legenda i to je sasvim realno e sad moje misljenje kad vec pitas mozda ce me neki osuditi a neki razumiti a moje je misljenje da nesto postoji sto mi sad evo da kazem ovako "napredni" ne mozemo objasniti ne zelim pobijati one koji vjeruju a nisam ni od onih koji ne vjeruju prozivio sam mnogo sa obadvije vrste da tako kazem tako da mi nije tesko da razumijem kako mi kazemo i vjernike i nevjernike hehe a da li si ti imala iskustva u tom pogledu recimo - sjecanja na prijasnje zivote
|
|
| Vrh |
|
 |
|
darije11
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 20 srp 2026, 15:15 |
|
|
zalutala je napisao/la: darije11 je napisao/la:
hajd dobro , to govorimo znaci samo o isusu hristu , ali u drugim religijama imamo druge nazive za njihovog boga kako to
Nije suština u nazivima bogova u drugim religijama. Govorim o jedinstvenom događaju. Teološki i povijesno jedinstven događaj. Niti prije niti kasnije se nije dogodio. Utjelovljenje, život, muka, smrt i Uskrsnuće. imas li ti mozda neka sjecanja na uskrsnuce - a to nije samo glupost - mnogi se ljudi sjecaju prijasnjih zivota
|
|
| Vrh |
|
 |
|
darije11
|
Naslov: Re: Koliko bogova ima na ovom svijetu... Postano: 20 srp 2026, 15:17 |
|
|
zalutala je napisao/la: darije11 je napisao/la: a mozda je i bolje ne znati sve
Zašto si onda otvorio temu i postavio pitanje na koje sam replicirala ako je možda bolje ne znati sve  tezina moje rijeci je na "mozda" ali to ne znaci da sam ja u pravu a smatram da onaj ko otvori temu treba i da je duzan da prati temu i da odgovara na postavljena pitanja - i da da neko svoje misljenje ne da opovrgne tudje misljenje nego i da cuje druga misljenja
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|