HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 lis 2025, 16:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 815 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 33  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kreacionizam all about
PostPostano: 15 tra 2013, 08:16 

BBC je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
Idi bij bitku sa muslimanima.

Kakav ultimativni dokaz tražite?

Još čekam od markana glavne teze kreacionizma.

Isti onaj dokaz kojim je priroda nadarila sve druge životinjske vrste. Za njih ne postoje missing links.
Tebe treba lobotomirati jer si znanstveni inkvizitor. Ne tako davno je tip koji je izmislio lobotomiju dobio nobelovu za medicinu. Nema druge nego da na tebi probamo tu operaciju.

Znači evolucija vrijedi za sve osim ljude, tako sam te shvatio. Postoje dokazi za druge vrste ali ne i za ljude?

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tr ... _evolution

Ljudi ti nude ovo, tebi ne valja. Čekaj onda da pronađu u zemlji one koje ti odgovaraju, to ne ruši evoluciju.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 08:18 

Mar-kan je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
Idi bij bitku sa muslimanima.

Kakav ultimativni dokaz tražite?

Još čekam od markana glavne teze kreacionizma.

Kad ubrzo svijet pritisnu nevolje,lako ćeš postati vjernik.Do tada preporučujem čítanje Svetih spisa;-)
Pisao sam o većini toga,potraži na forumu.

E ne može tako, krivi vi ste vi(mi), ljudi a religijom samo možete opravdati svoje postupke.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 08:25 

BBC je napisao/la:
Inače, bolje sebi postaviti pitanje zašto bi priroda ljude pravila nesposobnim za preživljavanje na ovoj planeti. Sve druge životinjske i biljne vrste su savršeno prilagođene za ovaj planet, i još se usavršavaju. Samo priroda ljude pravi sve manje fizički prilagođenim ovoj planeti. Upravo kao da smo gosti ovdje i nikada i nismo imali zajednički put sa razvojem svih životinjskih vrsta.

Jedan veći majmun posjeduje snagu da čovjeku može ruku iz zgloba isčupati. Kakvu snagu za svoju veličinu imaju ljudi. Upravo nikakvu.

I mi se usavršavamo i prilagođeni smo inače nas ne bi bilo ovoliko.
A postoji kultura, civilizacija koja oblikuje čovjeka. Inače, postoje i divljaci koji su isto životinje, ljudi ostavljeni u prirodi žive skoro kao životnije, ne liče na tebe.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 09:39 

BBC je napisao/la:
Inače, bolje sebi postaviti pitanje zašto bi priroda ljude pravila nesposobnim za preživljavanje na ovoj planeti. Sve druge životinjske i biljne vrste su savršeno prilagođene za ovaj planet, i još se usavršavaju. Samo priroda ljude pravi sve manje fizički prilagođenim ovoj planeti. Upravo kao da smo gosti ovdje i nikada i nismo imali zajednički put sa razvojem svih životinjskih vrsta.

Jedan veći majmun posjeduje snagu da čovjeku može ruku iz zgloba isčupati. Kakvu snagu za svoju veličinu imaju ljudi. Upravo nikakvu.

Veći majmun može iščupati ruku i malom majmunu. Što to dokazuje? Mali majmun opet ima svoje mjesto u prirodi, zar ne?

Mislim da su ljudi odlična vrsta, što su i dokazali naseljavajući sve kontinente i praktično vladaju planetom.
Čak i ne računajući mozak s kojim smo van konkurencije, tjelesno nisu slabi ni po jednom kriteriju.

Mogu živjeti u svim klimatskim uvjetima.
Mogu pojesti i svariti sve osim celuloze, pa nikad ne ostanu gladni. Pa koliko je nesposoban npr. panda kad jede samo bambusovo lišće. Nema lišća, nema pande. A čovjeku, ako nema mesa, bit će bobica. Ako nema bobica, bit će jabuka, Ako nema jabuka, uhvatit će kakvog guštera oglođat ga. :zubati
Mogu se razmnožavati tijekom cijele godine. Ne trebaju im ni posebni uvjeti, uvijek su za :zubati , ne treba ni čekati da se ženka počne tjerat kao kod većine drugih
Žive u zajednicama gdje su mladunčad pod zaštitom skupine. Lav ili tigar mogu savladati jednog čovjeka, ali već cijelo krdo ne mogu. Dok krdo krava pobjegne kad lav napadne tele, krdo ljudi uvijek brani dijete.
Ljudi imaju šake koje su univerzalne i mogu se koristiti na nebrojeno načina, od branja plodova, držanja oružja, hvatanja, udaranja, penjanja na drvo, plivanja, nema mjesta gdje se druga vrsta može sakriti da je čovjek ne može pronaći.

Ti gledaš današnjeg čovjek koji dan provede u uredu. Pogledaj ljude u prašumi koji nemaju doticaj s civilizacijom. Oni se uvijek prilagode i žive bez problema.

1339 of 2558 - 52.35%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 10:49 

Lebowski je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Isti onaj dokaz kojim je priroda nadarila sve druge životinjske vrste. Za njih ne postoje missing links.
Tebe treba lobotomirati jer si znanstveni inkvizitor. Ne tako davno je tip koji je izmislio lobotomiju dobio nobelovu za medicinu. Nema druge nego da na tebi probamo tu operaciju.

Znači evolucija vrijedi za sve osim ljude, tako sam te shvatio. Postoje dokazi za druge vrste ali ne i za ljude?

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tr ... _evolution

Ljudi ti nude ovo, tebi ne valja. Čekaj onda da pronađu u zemlji one koje ti odgovaraju, to ne ruši evoluciju.

Što ti to meni govoriš. Sami evolucionisti kažu da imaju problem sa tim prijelazom. Nema to veze sa mnom. Nemaju problem sa prijelazima kod ptica i sisavaca životinja.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 10:54 

Naša Kvačica je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Veći majmun može iščupati ruku i malom majmunu. Što to dokazuje? Mali majmun opet ima svoje mjesto u prirodi, zar ne?

Mislim da su ljudi odlična vrsta, što su i dokazali naseljavajući sve kontinente i praktično vladaju planetom.
Čak i ne računajući mozak s kojim smo van konkurencije, tjelesno nisu slabi ni po jednom kriteriju.

Mogu pojesti i svariti sve osim celuloze, pa nikad ne ostanu gladni. Pa koliko je nesposoban npr. panda kad jede samo bambusovo lišće. Nema lišća, nema pande. A čovjeku, ako nema mesa, bit će bobica. Ako nema bobica, bit će jabuka, Ako nema jabuka, uhvatit će kakvog guštera oglođat ga. :zubati
Mogu se razmnožavati tijekom cijele godine. Ne trebaju im ni posebni uvjeti, uvijek su za :zubati , ne treba ni čekati da se ženka počne tjerat kao kod većine drugih
Žive u zajednicama gdje su mladunčad pod zaštitom skupine. Lav ili tigar mogu savladati jednog čovjeka, ali već cijelo krdo ne mogu. Dok krdo krava pobjegne kad lav napadne tele, krdo ljudi uvijek brani dijete.
Ljudi imaju šake koje su univerzalne i mogu se koristiti na nebrojeno načina, od branja plodova, držanja oružja, hvatanja, udaranja, penjanja na drvo, plivanja, nema mjesta gdje se druga vrsta može sakriti da je čovjek ne može pronaći.

Ti gledaš današnjeg čovjek koji dan provede u uredu. Pogledaj ljude u prašumi koji nemaju doticaj s civilizacijom. Oni se uvijek prilagode i žive bez problema.

Glupo ti to. Mali majmun naraste i dostigne top formu. Mislim da ti nisi skužio što sam ja htio reći. Naša fizionomija nije ni blizu prilagođena za život na ovoj planeti, kao što sve druge životinje jesu. Ruke, stopala, čula, čitavo tijelo, svaki mišić, kost. Kao da su nas tu bacili sa neke druge planete, jer ne pratimo razvoj ostatka ove planete.

Ljudi u prašumi se jesu prilagodili, ali ih priroda nije prilagodila takvom životu. Kad čovjek naiđe na gustu šumu mora se koristiti mačetom, ili jednostavno zaobilazi dok ne nađe prolaz. Životinja skoči na drvo i preko stabala zaobiđe to gusto žbunje.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:06 

BBC je napisao/la:

Glupo ti to. Mali majmun naraste...

Nisam mislio na istu vrstu. Gorila npr. može raščerupati gibona, može vjerojatno i čimpanzu.
Gibon je mali i slabiji, neće nikad narasti, ali ne znači da je nesposoban za preživljavanje.

1339 of 2558 - 52.35%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:11 

Nebitna je veličina kod životinja. Uvijek su za svoju veličinu puno jači od ljudi. Pa nas je priroda unakazila da nam ni probavni sustav i sustav žvakanja hrane nije prilagođen prirodi.
Mi smo kažnjeni od prirode, ne nagrađeni inteligencijom. Treba se upitati zašto smo mi jedini "izrodi".

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:17 

Naš ljudski DNK također podliježe entropiji,kroz povijest naš DNK je sve "lošiji" i propada.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:20 

Ne kontam ja vas dvojicu nikako.

Zašto je ljudski DNK loš?

Što nedostaje fizičkoj snazi čovjeka i njegovom probavnom sustavu?

1339 of 2558 - 52.35%

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:24 

BBC je napisao/la:
Nebitna je veličina kod životinja. Uvijek su za svoju veličinu puno jači od ljudi. Pa nas je priroda unakazila da nam ni probavni sustav i sustav žvakanja hrane nije prilagođen prirodi.
Mi smo kažnjeni od prirode, ne nagrađeni inteligencijom. Treba se upitati zašto smo mi jedini "izrodi".

Zato šta čovjek ima razvijeniji mozak, i mišična snaga mu nije potrebna da riješi probleme s kojim se suočava.

Povećanjem ljudske inteligencije, razvoj fizičke snage postaje sekundaran.

Inače ima jedan prilog kreacjonizmu.

Naime genetika je saznala da su svi ljudi nastali od jednog muškarca i jedne žene.

E sad ima više teorija o tome, jedna je da je moguće je da je taj čovjek imao nasljednu mutaciju koja mu je omogućila veću inteligenciju, tako da su njegovi potomci bili uspješniji od ostalog življa.

To san reka svojim ričima, al oprilike tako

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:25 

Ljudski geni slabe iz razloga što smo tehnologijom zaobišli zakone prirode, tj. darvinizam, ili najjači preživljavaju

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:26 

Odi na Vlašić živjeti i ostavi torbe doma, pa ćeš vidjeti što fali.
Fali sve u biti, ako porediš ljude sa svim drugim životinjskim i biljnim vrstama. To što preživljavamo je zato jer prkosimo prirodi. Možda ti krivo tumačiš pojam "priroda".

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:27 

BBC je napisao/la:

Fali sve u biti, ako porediš ljude sa svim drugim životinjskim i biljnim vrstama. To što preživljavamo je zato jer prkosimo prirodi. Možda ti krivo tumačiš pojam "priroda".

ti krivo tumačiš pojam prirode, majmun prkosi džungli penjanjem po stablima, a čovjek izmišljenim oruđem

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:29 

divljak je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Zato šta čovjek ima razvijeniji mozak, i mišična snaga mu nije potrebna da riješi probleme s kojim se suočava.

Povećanjem ljudske inteligencije, razvoj fizičke snage postaje sekundaran.

Vrlo krivo razmišljanje u temelju. Priroda ostale životinje nije unakazila fizičkim nesposobnostima, kako ih nadarivala većom inteligencijom.
Takve vaše teorije su moguće ako kažete da smo mutanti i da smo se u jednom trenutku strašno brzo prebacili na drugi kolosijek. Ali to više nije evolucionizam. Pa nije do mene.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:31 

divljak je napisao/la:

Inače ima jedan prilog kreacjonizmu.

Naime genetika je saznala da su svi ljudi nastali od jednog muškarca i jedne žene.

Wow, dobar argument. Zahvaljujem. :palacgore1

divljak je napisao/la:
E sad ima više teorija o tome, moguće je da je taj čovjek imao nasljednu mutaciju koja mu je omogućila veću inteligenciju, tako da su njegovi potomci bili uspješniji od ostalog življa.

To san reka svojim ričima, al oprilike tako

Ok, jedan muškarac, ali za tu teoriju treba nam onda i ta jedna žena. I još nam treba u isto vrijeme i na istom mjestu. Šansa da se dogodi još jedna ista mutacija, u isto vrijeme i na istom mjestu je siguran sam jako mala.

1339 of 2558 - 52.35%

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:33 

BBC je napisao/la:

Vrlo krivo razmišljanje u temelju. Priroda ostale životinje nije unakazila fizičkim nesposobnostima, kako ih nadarivala većom inteligencijom.
Takve vaše teorije su moguće ako kažete da smo mutanti i da smo se u jednom trenutku strašno brzo prebacili na drugi kolosijek. Ali to više nije evolucionizam. Pa nije do mene.

Neka vrsta je po svakoj logici trebala razvijat moždane sposobnosti.

Neke životinje su brze i lagane, druge su teške, spore ali jake, logično bi biolo da postoji i životinja koja je pametna.

U doba kad je nasta prvi čovik, stvorenja od kojih se razvija je bilo jako malo, zamisli malo da nam je svima predak Ajnštajn, ljudi bi vjerojatno danas bili još slabiji, ali pametniji u prosjeku

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:33 

divljak je napisao/la:
BBC je napisao/la:

ti krivo tumačiš pojam prirode, majmun prkosi džungli penjanjem po stablima, a čovjek izmišljenim oruđem

To onda nije evolucionizam i postepena prolagodba. Priroda ne poznaje nuklearnu energiju, oruđe i Facebook. Prilagođava te sad, prilagođava te prema okruženju. I tako milijunima godina.
Očito smo dokaz da priroda ima dvostruka mjerila za svu planetu i druga mjerila za nas ljude. Ali onda treba dati teoriju zašto je to tako. Priroda nije pristrana, nikad. Teorija evolucije to ne objapšnjava, nimalo. Realnija je ona luda teorija da su nas vanzemaljci napravili u laboratoriju.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:35 

BBC je napisao/la:

To onda nije evolucionizam i postepena prolagodba. Priroda ne poznaje nuklearnu energiju, oruđe i Facebook. Prilagođava te sad, prilagođava te prema okruženju. I tako milijunima godina.
Očito smo dokaz da priroda ima dvostruka mjerila za svu planetu i druga mjerila za nas ljude. Ali onda treba dati teoriju zašto je to tako. Priroda nije pristrana, nikad. Teorija evolucije to ne objapšnjava, nimalo. Realnija je ona luda teorija da su nas vanzemaljci napravili u laboratoriju.

sve šta je čovjek izmislija radi po prirodnim zakonima, uopće te ne razumijem.

Ajde LOL mi objasni ko je stvorija vanzemaljce

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:37 

Zašto misliš da ja imam objašnjenje za to kad ni znanstvenici ne znaju objasniti. Ući po starim teorijama dok ne smsile bolju. Ni prvi, ni zadnji put u povijesti.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:40 

BBC je napisao/la:
Zašto misliš da ja imam objašnjenje za to kad ni znanstvenici ne znaju objasniti. Ući po starim teorijama dok ne smsile bolju. Ni prvi, ni zadnji put u povijesti.

Čovjek je mašina za razmišljanje

Ima ruke s kojim može raditi, ima jezik i grlo s kojim može pričati, i ima mozak koji odlično probavlja informacije.

Ima sve djelove ko ostale životinje sisavci, samo drugačije razvijene, tj. pogodne razvijenom mozgu

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:42 

BBC je napisao/la:

Pa nisu ljudi uvijek imali laptope i živjeli u betonu. :zubati

Nekad davno su ljudi hodali po brdima i dolinama, živjeli su u prirodi, gdje bi drugo. I dobro su se snašli, naselili su cijeli planet i razmnožili se do 7 milijardi. To nije uspjelo svakoj vrsti.

Većina životinja je prilagođena točno određenom području. Kažeš čovjek prkosi na Vlašiću. Pa što panda ili tigar ne prkosi? Zato što neće ili zato što ne može?

1339 of 2558 - 52.35%

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:48 

BBC je napisao/la:

Pa nisu ljudi uvijek imali laptope i živjeli u betonu. :zubati

Nekad davno su ljudi hodali po brdima i dolinama, živjeli su u prirodi, gdje bi drugo. I dobro su se snašli, naselili su cijeli planet i razmnožili se do 7 milijardi. To nije uspjelo svakoj vrsti.

Većina životinja je prilagođena točno određenom području. Kažeš čovjek prkosi na Vlašiću. Pa što panda ili tigar ne prkosi? Zato što neće ili zato što ne može?

Pa je tu smo, znači nekako se prilagodili. Ali to ima više veze sa tim da smo paraziti i krademo drugima (životinje i biljke) ono što je njima priroda milijunima godina podarila.
Priroda nas nikad ne bi nadarila da posiječemo prašumu koju je ona stvarala milijunima godina da bi napravili pašnjake za krave koje jedemo. Priroda ne stvara nametnike takve vrste, nikada.

Pa, što i gdje je krenulo krivo ?

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:51 

BBC je napisao/la:

Pa je tu smo, znači nekako se prilagodili. Ali to ima više veze sa tim da smo paraziti i krademo drugima (životinje i biljke) ono što je njima priroda milijunima godina podarila.
Priroda nas nikad ne bi nadarila da posiječemo prašumu koju je ona stvarala milijunima godina da bi napravili pašnjake za krave koje jedemo. Priroda ne stvara nametnike takve vrste, nikada.

svaka druga vrsta da je sposobna bi napravila isto, tako da šta se tiće priode na Zemlji, čovjek joj je najveći uspjeh

Prioroda nije stabla, prašume, tice i voda, priroda je zakon jačega(čitaj sposobnijeg).

Sve u prirodi se može objasnit zakonom akcije i reakcije

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:54 

divljak je napisao/la:
BBC je napisao/la:

svaka druga vrsta da je sposobna bi napravila isto.

Možda. Ali bi onda kao i kod ljudi odstupala od pravila koje priroda ima za sve drugo na planeti. Trenutno nije tako, pa bezveze o tome i pričati.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 815 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: