|
|
Stranica: 11/18.
|
[ 433 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 28 sij 2022, 23:30 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: A zašto je onda Bog stvorio đavola, a po hrišćanskom nauku morao je da ga stvori, jer on je kao svemoguć stvorio sve.
Bog je stvorio Lucifera. Anđela. Što znači da mu prvobitna zamisao nije bila da postane to što je postao. Zašto toleriše njegovu pobunu? Jel ne može ili neće da ga uništi. Ako ne može, onda nije svemoguć, a hrišćanski nauk kaže da jeste. Pa ako poštujemo tu dogmu da je svemoguć, onda je jedino objašnjenje da ne želi da ga uništi. Zašto ne želi?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 28 sij 2022, 23:32 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Neuroplastija ipak ima svoja ograničenja, ne može sve da popravi, inače bi se ljudi potpuno oporavljali posle doživljenog šloga npr. Naravno da ne može. I u znanstvenim krugovima se još uvijek raspravlja o tome. Nije tema, ima dosta radova na tu temu. Citat: Extensive Cortical Rewiring after Brain Injury https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6525913/Carmello Šešelj je napisao/la: Što znači da mu prvobitna zamisao nije bila da postane to što je postao.
Ne. Ali to je nuspojava mogućnosti slobodne volje koja je data stvorenjima. Carmello Šešelj je napisao/la: Zašto toleriše njegovu pobunu? Jel ne može ili neće da ga uništi. Ako ne može, onda nije svemoguć, a hrišćanski nauk kaže da jeste. Pa ako poštujemo tu dogmu da je svemoguć, onda je jedino objašnjenje da ne želi da ga uništi. Zašto ne želi?
Citat: Kad se zlo pojavilo u svemiru, Bog je mogao odmah uništiti Sotonu, međutim, zamislite oca koji ima petero djece i jedno od te djece dođe ocu i kaže: „Tata, apsolutno me više ne zanimaju tvoja pravila, želim da idem svojim putem, na svoj način, želim biti isti kao ti”, iako dijete ima samo sedam ili osam godina, ono je nesvjesno i nezrelo. Ali dijete kaže: "Želim ići svojim putem, ne želim više slušati što mi ti govoriš." A tata kaže: "Je li tako, sine?" "Da", kaže sin. I otac uzme sjekiru i odsiječe mu glavu. Možemo li zamisliti što bi druga djeca mislila o tom ocu? Rekli bi: “Tiranin! Zašto mu nije dao još jednu priliku? On je nepravedan, bez ljubavi." Ovaj odgovor nam pomaže razumjeti zašto je Bog dopustio da zlo postoji na ovoj planeti šest tisuća godina, zašto su tisuće djece ubijene, milijuni bolesnih ljudi koji žive na ovoj planeti...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 29 sij 2022, 00:02 |
|
|
|
Barem koliko ja znam, jedna od brojnih razlika između anđela i ljudi je da ljudi imaju slobodnu volju, a anđeli ne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 29 sij 2022, 00:12 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Barem koliko ja znam, jedna od brojnih razlika između anđela i ljudi je da ljudi imaju slobodnu volju, a anđeli ne. Anđeli imaju slobodnu volju. Trećina se pobunila protiv Stvoritelja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 29 sij 2022, 01:04 |
|
|
|
I još nešto. Ako Bog nije želeo da ga anđeli koji su ostali uz njega smatraju tiraninom, onda smo mi ti koji plaćamo cenu toga. Manje smo mu bitni i u redu mu je da patimo. I još plus, Lucifer može u otvorenu pobunu protiv Boga bez posledica, a ja ću da gorim u paklu celu večnost ako pojebem komšiji ženu...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 29 sij 2022, 01:11 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: I još nešto. Ako Bog nije želeo da ga anđeli koji su ostali uz njega smatraju tiraninom, onda smo mi ti koji plaćamo cenu toga. Manje smo mu bitni i u redu mu je da patimo. I još plus, Lucifer može u otvorenu pobunu protiv Boga bez posledica, a ja ću da gorim u paklu celu večnost ako pojebem komšiji ženu... Karmelo, to su sve metafore i slike, nemoj kao oni manijaci po Americi da bukvalno i doslovno tumacis Bibliju... Slike pakla i raja, Boga i djavola, kako ih neki prezentuju, to nije ni za vrtic...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 29 sij 2022, 01:24 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: I još nešto. Ako Bog nije želeo da ga anđeli koji su ostali uz njega smatraju tiraninom, onda smo mi ti koji plaćamo cenu toga. Manje smo mu bitni i u redu mu je da patimo. I još plus, Lucifer može u otvorenu pobunu protiv Boga bez posledica, a ja ću da gorim u paklu celu večnost ako pojebem komšiji ženu... Karmelo, to su sve metafore i slike, nemoj kao oni manijaci po Americi da bukvalno i doslovno tumacis Bibliju... Slike pakla i raja, Boga i djavola, kako ih neki prezentuju, to nije ni za vrtic... Naravno da ne tumačim bukvalno. Ja u to ni ne verujem, za mene je to obična bajka za budale. Nego pričam sa tvrdokornim vernikom rečnikom koji najbolje razume.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 29 sij 2022, 01:28 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Naravno da ne tumačim bukvalno. Ja u to ni ne verujem, za mene je to obična bajka za budale. Nego pričam sa tvrdokornim vernikom rečnikom koji najbolje razume.
Nije bajka za budale...to je jos gore od onog komunistickog - opijum za narod... Hriscanstvo je duboko uzidano u 1700 godine evropske civilizacije, od kulture, obicaja, arhitekture, svesti i duhovnosti ljudi... to je mnogo siri kontekst koji je najvazniji...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 29 sij 2022, 01:35 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Naravno da ne tumačim bukvalno. Ja u to ni ne verujem, za mene je to obična bajka za budale. Nego pričam sa tvrdokornim vernikom rečnikom koji najbolje razume.
Nije bajka za budale...to je jos gore od onog komunistickog - opijum za narod... Hriscanstvo je duboko uzidano u 1700 godine evropske civilizacije, od kulture, obicaja, arhitekture, svesti i duhovnosti ljudi... to je mnogo siri kontekst koji je najvazniji... Pusti civilizaciju, kulturu, svest i duhovnost ljudi. To su sociološka pitanja. Ovde pričamo o teologiji, ne o posledicama hrišćanstva na svetovne stvari. Ja mislim da su nekoliko jevanđelja, od njih gomile, koja su odabrali članovi komisije cara Konstantina u Nikeji 300 godina posle Hristove smrti, bajka. I znajući način na koji je nastao Novi zavet, moram da budem malouman da bih verovao da je to apsolutna i neporeciva istina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 29 sij 2022, 01:54 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Pusti civilizaciju, kulturu, svest i duhovnost ljudi. To su sociološka pitanja. Ovde pričamo o teologiji, ne o posledicama hrišćanstva na svetovne stvari.
Ja mislim da su nekoliko jevanđelja, od njih gomile, koja su odabrali članovi komisije cara Konstantina u Nikeji 300 godina posle Hristove smrti, bajka. I znajući način na koji je nastao Novi zavet, moram da budem malouman da bih verovao da je to apsolutna i neporeciva istina.
To su nedokazive stvari... zato se zove vera i religija... Meni je zanimljivo to da gledam sa istorijskog stanovsta, pojavili su se i Svici sa Mrtvog mora pre nekoliko desetina godina. koji bacaju drugu svetlost na najranije faze hriscanstva... ima tu dosta nedoumica i pitanja na koja nemaju odgovor ni naucnici... Najprimerenije je to staviti u kontekst jos Starog Zaveta, odakle sve pocinje, monoteizam kao susta suprotnost politeizmu Rima... hriscanstvo je bilo toliko revolucionarno u ono vreme, samo kao takvo je moglo napraviti proboj do srca rimske imperije, koje je u opadanju svoje moci potrazilo i drugaciji duhovni sadrzaj... implikacije toga su toliko dalekosezne, i dan danas oblikuju ovaj svet, ma koliko se forsirala materijalisticka stvarnost... Francuski filozof Voltaire je mudro zakljucio - Kad ne bi bilo Boga, trebalo bi ga izmisliti...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 29 sij 2022, 01:58 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: I još nešto. Ako Bog nije želeo da ga anđeli koji su ostali uz njega smatraju tiraninom, onda smo mi ti koji plaćamo cenu toga. Manje smo mu bitni i u redu mu je da patimo. I još plus, Lucifer može u otvorenu pobunu protiv Boga bez posledica, a ja ću da gorim u paklu celu večnost ako pojebem komšiji ženu... Znaš način na koji je nastao NZ, a ne znaš elementarne stvari iz kršćanske teologije? Nema "pobune" bez posljedica, jasno piše što će se desiti sa "pobunjenicima" koji budu ustrajni u pobuni. Robbie MO je napisao/la: Jednog dana će biti moguće pronaći Isusov kostur i potvrditi ga DNK analizom, na temelju rekonstruiranog obiteljskog stabla. Taj dan nećeš dočekati, jer... Citat: Prvoga dana u tjednu, veoma rano, dođoše žene na grob s miomirisima što ih pripraviše. Kamen nađoše otkotrljan od groba.
Uđoše, ali ne nađoše tijela Gospodina Isusa. I dok su stajale zbunjene nad tim, gle, dva čovjeka u blistavoj odjeći stadoše do njih. Zastrašene obore lica k zemlji, a oni će im: "Što tražite Živoga među mrtvima?Nije ovdje, nego uskrsnu! Sjetite se kako vam je govorio dok je još bio u Galileji: 'Treba da Sin Čovječji bude predan u ruke grešnika, i raspet, i treći dan da ustane.'"
I sjetiše se one riječi njegovih, vratiše se s groba te javiše sve to jedanaestorici i svima drugima. A bile su to: Marija Magdalena, Ivana i Marija Jakovljeva. I ostale zajedno s njima govorahu to apostolima, ali njima se te riječi pričiniše kao tlapnja, te im ne vjerovahu. A Petar usta i potrča na grob. Sagnuvši se, opazi samo povoje. I vrati se kući čudeći se tome što se zbilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 29 sij 2022, 04:39 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Pusti civilizaciju, kulturu, svest i duhovnost ljudi. To su sociološka pitanja. Ovde pričamo o teologiji, ne o posledicama hrišćanstva na svetovne stvari.
Ja mislim da su nekoliko jevanđelja, od njih gomile, koja su odabrali članovi komisije cara Konstantina u Nikeji 300 godina posle Hristove smrti, bajka. I znajući način na koji je nastao Novi zavet, moram da budem malouman da bih verovao da je to apsolutna i neporeciva istina.
To su nedokazive stvari... zato se zove vera i religija... Meni je zanimljivo to da gledam sa istorijskog stanovsta, pojavili su se i Svici sa Mrtvog mora pre nekoliko desetina godina. koji bacaju drugu svetlost na najranije faze hriscanstva... ima tu dosta nedoumica i pitanja na koja nemaju odgovor ni naucnici... Najprimerenije je to staviti u kontekst jos Starog Zaveta, odakle sve pocinje, monoteizam kao susta suprotnost politeizmu Rima... hriscanstvo je bilo toliko revolucionarno u ono vreme, samo kao takvo je moglo napraviti proboj do srca rimske imperije, koje je u opadanju svoje moci potrazilo i drugaciji duhovni sadrzaj... implikacije toga su toliko dalekosezne, i dan danas oblikuju ovaj svet, ma koliko se forsirala materijalisticka stvarnost... Francuski filozof Voltaire je mudro zakljucio - Kad ne bi bilo Boga, trebalo bi ga izmisliti... zidovstvo je napravilo proboj a onda su ga rimljani preoblikovali u krscanstvo. Samo pazi da su prvih par papa bili flavijanci. Flavijanci su pokorili zidove,pobili klerike i odnjeli svete spise u rim. Znaci samo su oni mogli tumacit zidovima spise.Iznimka je pokoji rabbi koji je predhodno odselio u rimsko carstvo. Malo kasije iza svega toga prgava zidovska vjera postaje mirno krscanstvo koje voli placat porez rimskom carstvu. Slicno ce se dogodit islamu u europi.Islamski svijet ce kolabrirat,mozda ga i pokorimo a ove ovdije ce reformirat i stvorit neki pepsi islam.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Grobi i Sesa ne znaju da su vernici... Postano: 29 sij 2022, 11:32 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: A onih devet (od Deset) zapovesti koje postujes? Zasto ih postujes?
Zato što smo društvene životinje. Bez poštovanja određenih "zapovijedi" i bez empatije prema drugim pripadnicima vlastite vrste, civilizacija ne može opstati. Slične stvari imaš i kod drugih životinjskih vrsta, gdje se jedinke ponašaju po određenim "pravilima" unutar svojeg čopora i poštuju nekakvu hijerarhiju, bez da imaju ikakve svete tekstove koji ih tome podučavaju. Čista biološka uvjetovanost i selekcija. "Ne ubij (pripadnika vlastite vrste)", "Ne ukradi (od pripadnika vlastitog plemena)", "Poštuj oca i majku... (jer je tako veća šansa da će se tvoji potomci brinuti za tebe kad oslabiš)", "Ne učini preljuba... (mora se znati tko je čije dijete)... Sve te općeljudske zapovijedi imaju vrlo logično svjetovno objašnjenje koje je usmjereno ka opstanku i napretku ljudske vrste. One koje se odnose na Boga su samo dodatak i variraju od vremena do vremena te od religije do religije. aleksije radicevic je napisao/la: Znas da ih je ljudima predstavio Mojsije, koji je nedvosmileno potvrdio da ih je dobio od Boga. Onoga u kojeg hriscani veruju, a nisu dosla od tvoje vise sile. Pa ako imas poverenja u Zapovesti, zasto ne prihvatas Onoga od koga su dosle ljudima? Taman to ti nedostaje, pa bi se moglo reci da ih postujes svih deset.
Mojsije je legendarna figura. Čak i ako je postojao kao stvarna osoba u nekom obliku, "zapovijedi" o kojim pričaš su postojale davno prije njega (jer je i civilizacija postojala davno prije). Priča o Mojsiju je samo židovsko narodno objašnjenje tih pravila isto kao što su drugi narodi i civilizacije iz tog vremena imali svoje legendarne priče i objašnjenja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Grobi i Sesa ne znaju da su vernici... Postano: 29 sij 2022, 11:58 |
|
|
dunno je napisao/la: Zato što smo društvene životinje. Bez poštovanja određenih "zapovijedi" i bez empatije prema drugim pripadnicima vlastite vrste, civilizacija ne može opstati.
Ako smo samo "životinje", što će nam empatija, zašto bih se brinuo za civilizaciju, ako smo samo nakupina molekula, što će nam svijest o bilo čemu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Grobi i Sesa ne znaju da su vernici... Postano: 29 sij 2022, 12:30 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ako smo samo "životinje",
Biološki smo životinje, sviđalo se to nekome ili ne sviđalo. Ako Bog postoji, iz nekog razloga nas je stvorio po istoj špranci kao i ostale životinje. Očito mu je pritom ponestalo mašte pa je za nas koristio isti kalup kao i za ostale bezdušne primate. Mar-kan je napisao/la: što će nam empatija, zašto bih se brinuo za civilizaciju, ako smo samo nakupina molekula, što će nam svijest o bilo čemu?
Zanimljiv mi je taj vjernički oblik nihilizma. "Ako moja religija nije ispravna i ako JA neću vječno živjeti, život općenito (kao fenomen u kozmosu) je bezvrijedan i nema smisla". Jako egocentrično/antropocentrično razmišljanje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Grobi i Sesa ne znaju da su vernici... Postano: 29 sij 2022, 13:00 |
|
|
dunno je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ako smo samo "životinje",
Biološki smo životinje, sviđalo se to nekome ili ne sviđalo. Ako Bog postoji, iz nekog razloga nas je stvorio po istoj špranci kao i ostale životinje. Očito mu je pritom ponestalo mašte pa je za nas koristio isti kalup kao i za ostale bezdušne primate. Ako inženjeri postoje, iz nekog razloga su stvorili sve kamione po istoj špranci kao i automobile. Očito im je pritom ponestalo mašte pa su koristili isti kalup kao i za ostala prometala...znam da se vrti oko "homologacije", čega već. Biologija ništa ne govori o svijeti, kompjuter je samo hrpa elemenata bez struje i softvera. Ateisti svode čovjeka samo na materiju, pa zato i pitam sa kojeg stanovišta nastupaš dunno je napisao/la: Zanimljiv mi je taj vjernički oblik nihilizma. "Ako moja religija nije ispravna i ako JA neću vječno živjeti, život općenito (kao fenomen u kozmosu) je bezvrijedan i nema smisla". Jako egocentrično/antropocentrično razmišljanje.
Izvoli, pojasni smisao besmisla.  Citat: Da bih nastavio s ateizmom, trebao bih vjerovati da ništa ne proizvodi sve, neživot proizvodi život, slučajnost proizvodi fino ugađanje, kaos proizvodi informacije, nesvjesnost proizvodi svijest, a nerazum proizvodi razum. Jednostavno nisam imao toliko vjere..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Grobi i Sesa ne znaju da su vernici... Postano: 29 sij 2022, 13:25 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ateisti svode čovjeka samo na materiju, pa zato i pitam sa kojeg stanovišta nastupaš Nije stvar u "svođenju na materiju", nego u činjenici da bez materije nema svijesti. Svijest je produkt nurona (koji su jelte materija). Mar-kan je napisao/la: Izvoli, pojasni smisao besmisla.  To što će molekule ručka koje su sada na stolu za par sati biti u kanalizaciji, ne znači da je besmisleno sjesti na ručak sa najmilijima i uživati u tom trenutku. Ne treba nam laž kako će obrok trajati vječno da bi taj trenutak imao smisla.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Grobi i Sesa ne znaju da su vernici... Postano: 29 sij 2022, 14:05 |
|
|
dunno je napisao/la: Nije stvar u "svođenju na materiju", nego u činjenici da bez materije nema svijesti.
Svijest je produkt nurona (koji su jelte materija).
Ako je svijest produkt materije, onda ona i ne postoji kao takva, svijest je onda prosto velika količina jednostavne aktivnosti? Da li trebamo uopće da je posjedujemo? Odakle nam svijest, osjećaj da postojimo, i naše shvatanje da stvarnost ima smisla? Odakle nam osjećaji za dobro i zlo, i ljubav i brigu za druge itd.? Tih osobina nema u običnoj materiji. dunno je napisao/la: To što će molekule ručka koje su sada na stolu za par sati biti u kanalizaciji, ne znači da je besmisleno sjesti na ručak sa najmilijima i uživati u tom trenutku. Ne treba nam laž kako će obrok trajati vječno da bi taj trenutak imao smisla.
Isto pitanje, reperi za užitak, čemu služe? Dovoljno bi bilo samo da pojedemo bilo što što će zadovoljiti naše nutri potrebe, užitak jedenja u društvu i sam okus hrane su sasvim irelevantni za sam proces unošenja hrane.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 29 sij 2022, 14:43 |
|
|
|
Tko hoće prihvatit kršćansku viru, prihvatit će. Tko ne želi, ne će. Ma koliko in mi sad podastirali dokaze i razloge. Elemente kršćanstva dosta se može objasnit ka' u znanosti, no dolazi se kad-tad do dila di se ne može objasnit tako, nego moraš virovat. Jer to onda ne bi bila vira, nego znanje. A kad to moreš stavit u škvaru ka' znanje, onda nimaš ono božansko. Onda bi čovik to moga sam izvest, napravit, shvatit, stavit se u ulogu Boga. Moraš daklen virovat.
Nalaziti brojne razloge za ne virovati u kršćanske istine pokazije elemente opsidnutost Zlin. Nije pritirano to reć. Opirat se Bogu i stalno bivat odvitnik za ono protiv, na strani Protivnika. Izlike o bajkama su promašene. Činjenica je da je Biblija pisana u ono vrime. Stari Zavit je pisan u doba kad su supostojale (polu)civilizacije želizneg doba s mnoštvon nepismenih i barbarska plemenska društva i poludivji judi. U ona su vrimena judi virovali u prirodne pojave ka' božanstva i bojali se svega, neprestano u glavaman kreirali demone u koje su duboko virovali. Klanjali se svačemu šta je zbog fenomena pareidolije zasličilo na antropomorfno. Virovali su u magičnost obične lutke.
Takvim poludivjin judiman tribalo je duboku teološku istinu, vrlo napridnu za svoje vrime, pridočit na načine na koji bi njihov poludivji mozak to moga prihvatit i shvatit.
U ta vrimena još nije bila shvaćena apstraktnost broja. Recimo, dva čovika i dvi stine. Jesu različite varijable, ali množitej in je isti broj. Tadašnji čovik to nije shvaća, to je koncept koji je dosta kasnije shvaćen u judskoj povisti.
Di ćeš takvima objasnit tako složenu stvar ka' šta je duhovno biće?
Ostaje pitanje zašto se pojedini kolege forumaši opiredu prihvaćanju kršćanskih istina. Jesu li ih odbacili ka' dica zbog određenih stvari? Razočaranje, neshvaćanje? Jesu li se potrudili prihvatit ih? Šta in je nejasno? Šta in je neshvatljivo? Šta in je nepojmivo?
Čuda se događadu, proroci postojidu. Samo ih triba znat i htit vidit i čut.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 24 ožu 2022, 04:39 |
|
|
Izuzetan hriscanski mislilac! Nisam znao nista o njemu do ove Juriceve emisije koju preporucujem. 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bwa
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 24 ožu 2022, 19:35 |
|
|
 Rajko Bundalo pa još Hrvat
_________________ "Još jedno ljeto gospodnje nadvilo se nad ubogim crnogorskim kršem , kršem koje ljeto suši,a zima smrzne".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 24 ožu 2022, 21:22 |
|
|
|
Jebo te Bio sam los Dva Oce nasa Pa mogu jos
Sustina te vjere tj religije.
Nekidan mi Turkinja jedna donijela par baklava iz Turske. Koska marka, reko vid slavizma, kocka - oni ne izgovaraju C. I kao hajd gore, mi sjedimo, haj na kafu. Gore puna kuca, inkl stara nena. Odmah börek, salata, ovo ono.. poce prica, odakle si tamo vamo, Bosna, aaa Bosna, i rasprava o religiji posto je sestra udata za Austr a tetka bila, dok ovaj nije umro. Jedino nana maramu na glavi. Da ne duljim. I veli nana meni „a u Allaha vjerujes“? Kreveljio sam se nekoliko sekundi dok iz obzira prema domacici nisam izustio da, da..i onda jos par puta potvrdio, da, pa da..
A kontam poslije, koji kurac se mi normalni ljudi moramo pretvarati radi ovih osjecaja ovih monoteista…ko su oni??
Religija je opium za narod - bar to se ZNA !
_________________ Der Staat bin ich!
za vise savjeta zapratiteme
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 24 ožu 2022, 21:50 |
|
|
|
Još jedan ateist koji vjeruje u alaha.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 24 ožu 2022, 21:57 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Još jedan ateist koji vjeruje u alaha. Objašnjenje terminologije u bošnjačkom jeziku: Ateist - u džamiju ide klanjat samo petkom Komunist - u džamiju ide samo na Bajram Ustaša/četnik - uopće ne ide u džamiju
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 24 ožu 2022, 22:00 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Još jedan ateist koji vjeruje u alaha. Druze Kvacice, ovo sto si ti iscito nebi iscito ni funkcionalni analfabet. Kakav Allah kakvi bakraci. Vi vjernici ste na granici psihickog oboljenja. Bez uvrede, nije nista licno.
_________________ Der Staat bin ich!
za vise savjeta zapratiteme
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|