|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 36 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Neznam
|
Naslov: Re: Okreni drugi obraz Postano: 04 lis 2024, 01:56 |
|
|
Heiser je već ozbiljnija priča
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Okreni drugi obraz Postano: 04 lis 2024, 08:38 |
|
|
zalutala je napisao/la: The elohim are spiritual inhabitants The biblical use of elohim is not hard to understand once we know that it isn’t about attributes. What all the figures on the list have in common is that they are inhabitants of the spiritual world. In that realm there is hierarchy. zalutala je napisao/la: Are the elohim real? Those who want to avoid the clarity of Psalm 82 argue that the gods are only idols. As such, they aren’t real. This argument is flatly contradicted by Scripture. It’s also illogical and shows a misunderstanding of the rationale of idolatry. Pa lijepo ti piše.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Neznam
|
Naslov: Re: Okreni drugi obraz Postano: 04 lis 2024, 09:52 |
|
|
Pročitati cijeli tekst na linku Citat: Elohim does not imply polytheism
The importance of this list can be summarized with one question: Would any Israelite, especially a biblical writer, really believe that the deceased human dead and demons are on the same level as Yahweh? No.
The usage of the term elohim by biblical writers tells us very clearly that the term is not about a set of attributes. Even though when we see “G-o-d” we think of a unique set of attributes, when a biblical writer wrote elohim, he wasn’t thinking that way. If he were, he’d never have used the term elohim to describe anything but Yahweh.
Consequently, there is no warrant for concluding that plural elohim produces a pantheon of interchangeable deities. There is no basis for concluding that the biblical writers would have viewed Yahweh as no better than another elohim. A biblical writer would not have presumed that Yahweh could be defeated on any given day by another elohim, or that another elohim (why not any of them?) had the same set of attributes. That is polytheistic thinking. It is not the biblical picture.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Okreni drugi obraz Postano: 04 lis 2024, 10:13 |
|
|
Pa pročitaj do kraja.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Neznam
|
Naslov: Re: Okreni drugi obraz Postano: 04 lis 2024, 10:19 |
|
|
Pročitao, naravno. Sve u skladu s onim što sam citirao. Nije promjenio mišljenje do kraja teksta
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Okreni drugi obraz Postano: 04 lis 2024, 10:35 |
|
|
Ovisi gdje razumom povučeš crtu između multiformnog monoteizma i monolatrizma.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Okreni drugi obraz Postano: 04 lis 2024, 16:04 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Ovisi gdje razumom povučeš crtu između multiformnog monoteizma i monolatrizma. Ovisi koliko poznaješ Bibliju i hebrejski. Osobno se ne mogu pohvaliti da od hebrejskog znam išta, Bibliju poznajem(naravno ne kao profesori čije radove sam postavila). Postavila sam ti rad Ante Popovića( Anto Popović je hrvatski bosanskohercegovački bibličar i profesor Svetoga pisma na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu u Nedžarićima.[1] https://hr.wikipedia.org/wiki/Anto_Popovi%C4%87) i Heisera(već sam postavila podatke o jemu pa da se ne ponavljam). Heiser mi vuče na pretestanta, nisam sigurna, no to je bio ratzlog zbog kojeg sam postavila i njegov rad. Htjela sam postaviti više mišljenja. Tražila sam i pravoslavno nisam uspjela naći. Ukratko postavim radove dvojice profesora, bibličara, poznavatelja hebrejskog jezika i ti sad tu tuliš o razumu. Ako misliš da bolje od dvojice navedenih poznaješ Bibliju i hebrejski od njih skidam kapu. No u tom slučaju izvoli obraditi knjigu Postanka kao oni, pa obrazloži svoje mišljenje i pokaži i dokaži nam gdje počinje razum. Ne izvlačiti crtice iz njihovih radova, nego lijepo kao oni uzmi Knjigu Postanka po mogućnosti na hebrejskom, i pokaži nam točno gdje razum počinje.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Okreni drugi obraz Postano: 04 lis 2024, 16:07 |
|
|
Zna li tko jel Karl Marx što pisao o navedenim psalmima(Knjizi Postanka)? Možda bi njegov rad na tu temu pokazao gdje počinje razum, jer dvojica profesora su očito nerazumni ljudi.
|
|
Vrh |
|
|
Neznam
|
Naslov: Re: Okreni drugi obraz Postano: 04 lis 2024, 16:15 |
|
|
zalutala je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Ovisi gdje razumom povučeš crtu između multiformnog monoteizma i monolatrizma. Ovisi koliko poznaješ Bibliju i hebrejski. Osobno se ne mogu pohvaliti da od hebrejskog znam išta, Bibliju poznajem(naravno ne kao profesori čije radove sam postavila). Postavila sam ti rad Ante Popovića( Anto Popović je hrvatski bosanskohercegovački bibličar i profesor Svetoga pisma na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu u Nedžarićima.[1] https://hr.wikipedia.org/wiki/Anto_Popovi%C4%87) i Heisera(već sam postavila podatke o jemu pa da se ne ponavljam). Heiser mi vuče na pretestanta, nisam sigurna, no to je bio ratzlog zbog kojeg sam postavila i njegov rad. Htjela sam postaviti više mišljenja. Tražila sam i pravoslavno nisam uspjela naći. Ukratko postavim radove dvojice profesora, bibličara, poznavatelja hebrejskog jezika i ti sad tu tuliš o razumu. Ako misliš da bolje od dvojice navedenih poznaješ Bibliju i hebrejski od njih skidam kapu. No u tom slučaju izvoli obraditi knjigu Postanka kao oni, pa obrazloži svoje mišljenje i pokaži i dokaži nam gdje počinje razum. Ne izvlačiti crtice iz njihovih radova, nego lijepo kao oni uzmi Knjigu Postanka po mogućnosti na hebrejskom, i pokaži nam točno gdje razum počinje. Malo previše odgovaranja na trolanje
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Okreni drugi obraz Postano: 04 lis 2024, 16:25 |
|
|
Neznam je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ovisi koliko poznaješ Bibliju i hebrejski. Osobno se ne mogu pohvaliti da od hebrejskog znam išta, Bibliju poznajem(naravno ne kao profesori čije radove sam postavila). Postavila sam ti rad Ante Popovića( Anto Popović je hrvatski bosanskohercegovački bibličar i profesor Svetoga pisma na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu u Nedžarićima.[1] https://hr.wikipedia.org/wiki/Anto_Popovi%C4%87) i Heisera(već sam postavila podatke o jemu pa da se ne ponavljam). Heiser mi vuče na pretestanta, nisam sigurna, no to je bio ratzlog zbog kojeg sam postavila i njegov rad. Htjela sam postaviti više mišljenja. Tražila sam i pravoslavno nisam uspjela naći. Ukratko postavim radove dvojice profesora, bibličara, poznavatelja hebrejskog jezika i ti sad tu tuliš o razumu. Ako misliš da bolje od dvojice navedenih poznaješ Bibliju i hebrejski od njih skidam kapu. No u tom slučaju izvoli obraditi knjigu Postanka kao oni, pa obrazloži svoje mišljenje i pokaži i dokaži nam gdje počinje razum. Ne izvlačiti crtice iz njihovih radova, nego lijepo kao oni uzmi Knjigu Postanka po mogućnosti na hebrejskom, i pokaži nam točno gdje razum počinje. Malo previše odgovaranja na trolanje Nije previše. Vidjet ćemo koliki će biti njegov odgovor kada pročita Bibliju na hebrejskom i pokaže nam kako se razumom povlači crta između multiformnog monoteizma i monolatrizma. Ipak je on razuman, uz to poznaje hebrejski, ma to je za njega mačji kašalj. Tja će tamo neki profesori, bibličari i ini
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Okreni drugi obraz Postano: 04 lis 2024, 16:37 |
|
|
ChatGPT ima svijetlu budućnost.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|