HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 stu 2024, 01:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3026 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 122  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Papa Franjo
PostPostano: 14 pro 2020, 01:40 

Planina je napisao/la:
bi li izabrao ovakvu KC ili Ortodokse?

E jes ti izbor. :zubati Uzmi čitaj Bibliju, mani se ljudskih pametovanja, nastradaćeš.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 01:42 

Miša mu, ne valjaju ni jedni ni drugi, ja zaboravio da si ti protestant. :D :zubati

Evo jedna za tebe: :zubati

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 01:45 

Planina je napisao/la:
Miša mu, ne valjaju ni jedni ni drugi, ja zaboravio da si ti protestant. :D :zubati

Rugala se sova sjenici, tako i ovi pljuvači na KC. Zapnu za neku marginalnu stvar u religiji i guslaju.
Btw, ja sam katolik sa dna kace. :zubati

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 01:45 

Agathonikos je napisao/la:
Svaki put premrem od straha kad ugledam ovo zdanje u pozadini, pomislim na svog prijatelja gospodina Franciska i rimsku kuriju i pomislim, ta nije valjda dotle došlo :D

https://www.google.com/search?q=baphome ... 60&bih=464

Bafomet u Arkanzasu, stolnom gradu sotonjara Klintonovih.

Još kad vidiš sidaša Bila sa crvenim cipelicama od dečje kože, ko i njegova izopačena bratija, dođe ti da lansira "Satane" na njine žureve i orgije.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 01:49 

Mar-kan je napisao/la:
Planina je napisao/la:

Rugala se sova sjenici, tako i ovi pljuvači na KC. Zapnu za neku marginalnu stvar u religiji i guslaju.
Btw, ja sam katolik sa dna kace. :zubati

Na misi samo za Božić i Uskrs i to na dnu Crkve na nogama ako ne i vanka?

Primijetio sam da to budu najkvalitetniji ljudi, dok prve klupe, e tih se čuvaj. :zubati

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 03:03 

Robbie MO je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Kukavni Hrvati,Poljaci,Slovaci i Mađari , što ih jadi nađoše od umetničkog gej lobija iz Vatikana. =))

http://www.theoldrobots.com/Movie2.html
Katolički sveci u 21.veku. :zubati

Ovo samo pokazuje da idolopoklonstvo kršćanstvu konstantno radi probleme, zato su pravoslavci barem 3D prikaze zabranili, iako su 2D dozvoljeni. :zubati Nisam siguran jesu li dozvoljene ikone koje bi se gledale kroz 3D naočale. :zubati

Kad dopustiš klanjanje kipovima, onda na kraju možeš završiti da se klanjaš ovakvom prikazu sveca:

slika

:zubati

I pravoslavci i katolici se slažu da prikazivati Isusa Bogočoveka je OK iz čistog razloga što apostoli i ljudi videli Boga tj.Isusa svojim očima pa shodno tome mogu ga prikazivati.
Ali(veliko ali) ti zaboravljaš da biblija kaže da je čovek stvoren na božju sliku i priliku , katolici su to shvatili doslovnije i realnije nego pravoslavci i zato imaju kipove , dok pravoslavci su napravili tzv.kompromis pa nemaju kipove , i ikone im nisu realan prikaz ljudski već imaju tzv.oblik svetosti i zato su likovi na ikonama onako izduženi da ne kažem karikaturni.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 04:17 

Meni je interesantno da je ikome ovo interesantno u 2020. Nitko ovog globalističkog socijalista ne doživljava.

Vjernici jer je izdao vjeru i dogme, a ostali normalni ljudi jer je globalist, socijalist, ublehar i pajac.

Ne znam tko ga više zove "papa" osim nevjernika.

Ovo mi je kao šamaranje paraplegičara. Vidio i ne zanima me.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 06:06 

Reconquista je napisao/la:
Meni je interesantno da je ikome ovo interesantno u 2020. Nitko ovog globalističkog socijalista ne doživljava.

Vjernici jer je izdao vjeru i dogme, a ostali normalni ljudi jer je globalist, socijalist, ublehar i pajac.

Ne znam tko ga više zove "papa" osim nevjernika.

Ovo mi je kao šamaranje paraplegičara. Vidio i ne zanima me.

Mi ljudi smo danas postali takvi da sve živo kritiziramo, nikog ne poštujemo i gotovo svi mislimo da smo upravo mi osobno najpametniji, a drugi svi su glupi...
Takvo stanje je normalno i poželjno kod ateista, ali kad takvo stanje uhvati kršćanina, onda tu nastaje veliki problem...

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 14:28 

Apropo kipova

slika

Šljašteći Gospin kip moje prijateljice vidjelice Vicke. Godinama je molim da mi otkrije tajnu premaza, ali bez uspjeha.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 14:39 

Kaže volim te ko brata ali business je business.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 14:41 

Apropo kipova

slika

Šljašteći Gospin kip moje prijateljice vidjelice Vicke. Godinama je molim da mi otkrije tajnu premaza, ali bez uspjeha.

Pa dragi g.Aga, vi, kao vrsni kemičar, niste upoznati sa tim premazima? Ne mogu da vjerujem, ccc..

slika

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 14:45 

Ma probao sve, ne ide. Još samo s ptičijim mlijekom nisam probao, ali morati ću.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 15:08 

Nećemo se zavaravati... PC sudjeluje u lažnom "ekuminezmu" i "dijalogu". Prijatelji drugovatikanske novus ordo sekte.

slika

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 15:15 

Ma probao sve, ne ide. Još samo s ptičijim mlijekom nisam probao, ali morati ću.

Moraćete da se ekumenizujete - izirate. Farba radi samo u katolik modu.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 15:22 

Ja bih rekao da u tom novus ordo ljubakanju sa neskrivenim poletom učestvuje samo onaj kompleksaš iz Carigrada, ostali su prilično uzdržani i svode te susrete na pro forme žvake o 'jedinstvu'.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 15:26 

Mar-kan je napisao/la:
Moraćete da se ekumenizujete - izirate. Farba radi samo u katolik modu.

Moja Vicka kaže da ne moram, a kome ću vjerovati ako ne njoj, gospodine Markane.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 15:38 

Što se tiče luminescentnih premaza, Vicka kaže da su dobri ali da trebaš poznavati tajne njihovog sušenja i da im trebaš dodati još dva sastojka u istom odnosu, ali nije rekla koja, što mi u tom traganju za premazom još više otežava posao.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 16:08 

Ja bih rekao da u tom novus ordo ljubakanju sa neskrivenim poletom učestvuje samo onaj kompleksaš iz Carigrada, ostali su prilično uzdržani i svode te susrete na pro forme žvake o 'jedinstvu'.

Ne možeš se ljubakati, prijateljevati, bratimiti i jedničariti s onima koji relativiziraju Kristovo učenje, apostole, Crkvene oce, doktore Crkve, svece... mijenjaju liturgiju i izvode nekanonske spletke u hijerarhiji... Ne možeš tvrditi da sljediš Krista dok druguješ s Njegovim progoniteljima... ispadaš isti kao oni...

No uzalad pričam kad su obje strane raskolničke pa normalno da kao takve druguju... a Magoglio je prije koju godinu rehabilitirao Luthera na 500. obljetnicu, još jednog raskolnika što je naravno logično...

Bilo kako bilo, Kristova Crkva će trijumfirati i opet će bit jedna, univerzalna i apostolska prije nego što dođe "sin propasti".

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 18:55 

Pitanje za katolike ovdje: Da li se molite redovito za Svetog Oca, biskupe, svećenike, za svog župnika?

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 19:21 

Za papu Franju olvejs, a i na misi.
Za ove ostale samo na misi.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 23:26 

*gospodin Purger

Ne računajući carigradskog klovna, teško da tu ima bilo kakvog bratimljenja, ljubakanja i jedničarenja, bar kad su pomjesne PC u pitanju. Sve je to izvještačeno i mehanički, što bi ekumenistički hipernastrojeni episkop Grigorije, nekad zahumsko-hercegovački a danas frankfurtski i cijele Njemačke, s tugom u glasu i sa suzom u oku rezignirano zaključio.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2020, 23:57 

frankfurtski

diseldorfski

Vrh

PostPostano: 15 pro 2020, 03:05 

*gospodin Purger

Ne računajući carigradskog klovna, teško da tu ima bilo kakvog bratimljenja, ljubakanja i jedničarenja, bar kad su pomjesne PC u pitanju. Sve je to izvještačeno i mehanički, što bi ekumenistički hipernastrojeni episkop Grigorije, nekad zahumsko-hercegovački a danas frankfurtski i cijele Njemačke, s tugom u glasu i sa suzom u oku rezignirano zaključio.

Citat:
The World Council of Churches (WCC) is a worldwide Christian inter-church organization founded in 1948 to work for the cause of ecumenism.[1] Its full members today include the Assyrian Church of the East, the Oriental Orthodox Churches, most jurisdictions of the Eastern Orthodox Church, the Old Catholic Church, the Lutheran Churches, the Anglican Communion, the Mennonite Churches, the Methodist Churches, the Moravian Church and the Reformed Churches, as well as the Baptist Churches and Pentecostal Churches.[1][2][3] Notably, the Catholic Church is not a full member, although it sends delegates to meetings who have observer status.[1][4] The WCC arose out of the ecumenical movement and has as its basis the following statement(...)

Ne možeš tvrditi da si univerzalna "ortodoksna" crkva i onda biti član tijela s drugim crkvama koje nisu u jedinstvu s tobom, naučavaju doktrine suprotne onima koje držiš istinitima itd... Prema Crkvenim ocima ne bi smio prijateljevati s njima, moliti se s njima niti udruživati... Ajde zamisli da je Sveti Atanazije prijateljevao s Arijancima umjesto da je čuvao Kristov nauk?

Citat:
Moreover, some Eastern Orthodox bishops have assisted in the ordination of Anglican bishops; for example, in 1870, the Most Reverend Alexander Lycurgus, the Greek Orthodox Archbishop of Syra and Tinos, was one of the bishops who consecrated Henry MacKenzie as the Suffragan Bishop of Nottingham.[43][self-published source] From 1910–1911, the era before World War I, Raphael of Brooklyn, an Eastern Orthodox bishop, "sanctioned an interchange of ministrations with the Episcopalians in places where members of one or the other communion are without clergy of their own".[44] Bishop Raphael stated that in places "where there is no resident Orthodox Priest", an Anglican (Episcopalian) priest could administer Marriage, Holy Baptism, and the Blessed Sacrament to an Orthodox layperson.

Je l' vidiš šta vi izvodite? I onda to nazivate "ortodoksnim" kršćanstvom...

Citat:
Significantly, at the close of the council Pope Paul VI and Orthodox Patriarch Athenagoras mutually lifted their respective excommunications in the Catholic–Orthodox Joint Declaration of 1965.[42] This, however, was largely symbolic of intentions to eventually restore full communion between the churches.

Bratimljenje s Montinijem, notornim modernistom, koji je izveo puč u Vatikanu...

Citat:
The Vatican II Decree on Ecumenism has driven Catholic efforts to reach out to the Orthodox over the last 60 years.[Notes 2] The dialogue that took place between 1963 and 1979 has been described as a "dialogue of charity".

Dijalog "ljubavi"...

Vidim da i s drugim "religijama" (iako kršćanstvo priznaje samo jednu religiju, onu Kristovu), promovirate jedne te iste lažne "ekumenske" "dijaloge" i sl., baš kao i Vatikan zadnjih 60 godina...

Za razliku od svetaca koji su istinu propovijedali otvoreno, kao i Krist, unatoč progonima i mučenjima... vi se bratimite s kim god stignite...

Citat:
Pope Pius XI stated in 1928, that the only means by which the world Christian community was to return to faith, was to return to Roman Catholic Worship. In this regard, the Papacy rejected, to a great extent, the idea of the participation of the Catholic Church within the World Council of Churches. Pius XI stated that the ‘One true Church’ was that of the Roman Catholic denomination, and therefore there was the implication that the Catholic Church was not permitted at this stage to engage with other denominations, which the Papacy considered to be irrelevant. The Catholic Church therefore did not attend the 1948 meeting of the WCC, in addition to the idea that all members of the church were barred from attending WCC conferences.

E vidiš, ovako se ponaša univerzalna (katolička), apostolska i ortodoksna Crkva.

Citat:
Pope John XXIII took a different stance however, and in 1958 he was elected as the head of the Catholic Church. Ecumenism was a new element of catholic ideology which had been permitted, which was signified to a great extent, when John XXIII met with the then Archbishop of Canterbury, Geoffrey Fisher.

Ovako se, naprotiv, ponaša svjetovna liberalna drugovatikanska crkva nakon 1958.

Vrh

PostPostano: 15 pro 2020, 09:24 

Episkop Grigorije o ekumenizmu kod pravoslavnih.

Jedna od najznačajnijih činjenica koje se tiču Crkve 20. vijeka je ekumenski pokret. NJegov značaj se ogleda u tome što su u njega sada aktivno uključene sve hrišćanske Crkve kako bi prevladale podjele prošlosti i ponovo uspostavile jedinstvo hrišćanske Crkve. Svidjelo se to nama ili ne, u ekumenskom pokretu prednjačili su protestanti (već od početka 19. vijeka). U Katoličkoj crkvi ekumenizam je polako sazrijevao da bi se svom silinom projavio poslije Drugog vatikanskog sabora. Kod pravoslavnih to ide najsporije, ali zahvaljujući izuzetnim naporima nekih istaknutih teologa i pastira Crkve (da pomenem samo oca Georgija Florovskog i vladiku Nikolaja) i mi polako hvatamo korak sa drugim Crkvama.

I dok se prva generacija pravoslavnih teologa i jeraraha sa puno entuzijazma angažovali u ekumenskom pokretu, njihovi nastavljači nemaju više njihovog žara. Oni odnose sa nepravoslavnima održavaju uglavnom mehanički i bez istinske želje da razumiju sagovornike i njihove argumente, držeći da je Božija milost izlivena samo na njih i da sa ostalima mogu imati odnos jedino ako se svi drugi saobraze njihovim rasudama i pred-rasudama.

Ne pretendujemo da tačno znamo kojim putem treba da ide ekumenski dijalog, ali se slažemo sa Kongarom kojim putevima ne smije da ide: 1) putem povratka svih u okrilje Pravoslavne (Kongar bi rekao Katoličke) crkve, i 2) odgađanjem jedinstva među hrišćanima do eshatona (izgovarajući se da će eventualno jedinstvo hrišćana biti čudo koje će Bog učiniti na svršetku vremena). Prvi put je put isključivosti i integrizma, a drugi put je bjekstvo od istorijskog zadatka i projava ekumenskog pesimizma i vječnog odlaganja pod poznatim izgovorom da baš „sada nije vrijeme“.

Dakle, ekumenskog dijaloga mora biti ako smo kao pravoslavni hrišćani uopšte odgovorni ne samo za sebe nego i za druge. Naravno, ključno pitanje ostaje: do koje granice zajedništvo može podnijeti različitost. Ali upravo zato potreban je iskren i odgovoran dijalog, prije svega sa katolicima ali i sa ostalim hrišćanima, a ne stav umišljenosti i snishodljivog ophođenja prema svima koji nisu pravoslavni.

No, ako se odustajanje od dijaloga ili fingiranje dijaloga bez iskrenog i bratskog pristupa pravda strahom od antiekumenista koji bi mogli izazvati eventualni raskol, onda se čovjek pita da li je moguće da se ovakvi argumenti ozbiljno zastupaju. Da li je moguće odustati od borbe za uspostavljanje ponovnog jedinstva Hristove crkve zbog toga što bi neki ostrašćeni fanatici (a ostrastio ih je neodgovorni pristup naše Crkve prema tom pitanju) mogli da se pobune protiv toga? Ili da čak istupe iz Crkve koja traga za jedinstvom.

Na ta retorička pitanja dovoljno je odgovoriti samo ovo: da su drevni oci Crkve (na koje se tako često pozivamo, a tako malo ugledamo) na način današnjih zastrašenih jeraraha prilazili problemima sa kojima su bili suočeni, oni ni jedan jedini ne bi riješili. Da su oci odustajali od suočavanja sa izazovima svoga vremena (kao što je izazov našeg vremena ekumenizam) zato što se to ponekim ostrašćenim fanaticima nije činilo prihvatljivim, ne samo što bi postupili nezrelo i neodgovorno, nego istorija Crkve ne bi ni postojala. Svaki njen novi korak bio bi onemogućen strahom od terora crkvenih ekstremista koji u svim vremenima kao korov pokušavaju da uguše plemenite biljke u crkvenoj bašti.

Ako ove uprkos njima ipak uspijevaju, to je zato što su oci Crkve povlačili hrabre i odlučne poteze a nisu se skrivali i bježali od onih kojima je jedinstvo Crkve Hristove toliko mrsko da ne štede truda da ga na svaki način spriječe.

Što se tiče nas čije eparhije zahvataju i prostore koji nisu tradicionalno pravoslavni, ali na kojima i pravoslavni žive kao manjina, nama je kristalno jasno da je dijalog sa nepravoslavnima ne samo poželjan, nego i nužan.

Da bi živjeli normalnim životom, pravoslavni i u sredinama u kojima su manjina moraju biti integrisani u društvo u kojem se nalaze, a da bi se ta integracija odvijala na dostojanstven način, paralelno sa njom mora se odvijati i dijalog crkava (npr. pravoslavne i katoličke) koji će, što više odmiče, i jednoj i drugoj strani pokazivati da među njima ima neuporedivo više sličnosti nego razlika i još manje suprotnosti i isključivosti, a time i manje razloga za netrpeljivost i neprijateljstvo.

Odustajanje od iskrenog i odgovornog dijaloga u takvim (a po mom mišljenju i u svim drugim) sredinama, značilo bi prepustiti sopstvene vjernike predrasudama onog drugog (ali i njihovim vjerskim fanaticima – jer od njih nijedna Crkva nažalost nije slobodna). A od tog drugog, kao manjinska zajednica, pravoslavni u tim sredinama na kraju krajeva egzistencijalno zavise.

Zato mi, kako iz teoloških uvjerenja, tako i iz pastirskog odgovornog staranja, nećemo odustati od trezvenog dijaloga sa katolicima i drugim hrišćanima u nadi da će nas na tom putu uvijek rukovoditi Božija milost i njegovo bezgranično čovjekoljublje koje sve ljude dobre volje podjednako grli i miluje.

Vrh

PostPostano: 15 pro 2020, 12:57 

Citat:
True Reform: Liturgy and Ecclesiology in Sacrosanctum Concilium by Massimo Faggioli

(pp. 20-22) The role which 'Ressourcement' played in Sacrosanctum Concilium and Vatican II. Mentions how post-conciliar church borrows heavily from Eastern & Russian Orthodoxy.

slika

slika

slika

slika

Kako lijepo, V2 je našao inspiraciju za "novu teologiju" kod vaše "nove teologije".

Citat:
“The members of Sant´Egidio were the ones who organized the interreligious meeting in Assisi in 1986, with the Pope praying side by side with the Dalai Lama, Orthodox metropolitans, Buddhist monks, Jewish rabbis, Muslim muftis, and gurus and shamans...”

slika

Organizatori čari "ekumenizma"...

Još neke "čarolije" "prekrasne" modernizirane "ortodoksne" teologije... "Boga je nemoguće upoznati" (Isus Krist?), "Energije", duboko spiritualno "gledanje pupka"...

I tako možemo u nedogled...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3026 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 122  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: