|
|
Stranica: 87/122.
|
[ 3026 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 pro 2020, 09:01 |
|
|
weasel je napisao/la: divizija je napisao/la: To je zato što ga više nitko ne doživljava, on je laprdalo kojeg vlastito stado ignorira.
Samo je problem što je nakrcao kojekakve kardinale u zbor, pa bi idući put moglo biti još gore. Ai to može biti i dobro, jer je vrijeme da laici krenu u financijski bojkot Vatikana, srž svih ovih problema je što su puni ko brod. Krenimo redom, zavrnut im pipu u Hrvatskoj, dobijaju milijardu kuna u Hrvatskoj za šta... koji će njima klinac toliki novci...a šta god ih pitaš treba platit, daj za vječanje, daj za krštenje daj za krizmu... nema kraja.... Ne dobivaju milijardu već godištnje u grubo oko 250-300 milijuna. A drugo, s obzirom da je RH sljednik SR Hrvatske koja je pokrala 90% crkvene imovine, onda mora to i vraćati. Znači, za državu Hrvatsku je ovaj način vraćanja novaca mic po mic puno povoljniji. Inače, da nije bilo krađe crkvene imovine, ja bih se složio da tko je vjernik neka plaća poseban porez svojoj vjerskoj ustanovi, ali također uz uvjet da se od meni naplaćenog poreza ne daje razno raznim LGBTima, razno raznim kvazi udrugama za ljudska prava, razno raznim kulturnjacima za koje znam da im je vrh blaćenje hrvatske kulture ili da moji novci idu srbskim manjincima s kojima onda pišu biltene protiv hrvatske države.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 pro 2020, 13:14 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
weasel je napisao/la: divizija je napisao/la: To je zato što ga više nitko ne doživljava, on je laprdalo kojeg vlastito stado ignorira.
Samo je problem što je nakrcao kojekakve kardinale u zbor, pa bi idući put moglo biti još gore. Ai to može biti i dobro, jer je vrijeme da laici krenu u financijski bojkot Vatikana, srž svih ovih problema je što su puni ko brod. Krenimo redom, zavrnut im pipu u Hrvatskoj, dobijaju milijardu kuna u Hrvatskoj za šta... koji će njima klinac toliki novci...a šta god ih pitaš treba platit, daj za vječanje, daj za krštenje daj za krizmu... nema kraja.... To ne ide Papi već za service vjernicima i održavanje nekretnina. Poslije nemoj nama doći kukati kako ti niču džamije a crkve propadaju. Baš volim ove instant Boljševike. Revolucija za sekund.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 24 pro 2020, 23:17 |
|
|
Dragi Francisko i uzorita rimska kurijo, srećnu Badnje veče i čestit Božić želi vam vaš prijatelj, gospodin Aga.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 25 pro 2020, 00:31 |
|
|
BBC je napisao/la:
To ne ide Papi već za service vjernicima i održavanje nekretnina. Poslije nemoj nama doći kukati kako ti niču džamije a crkve propadaju. Baš volim ove instant Boljševike. Revolucija za sekund. Pa vidiš postavlja se pitanje kog će vraga njima nekretnine i zemljišta, feudalno doba i srednji vijek je davno prošao. Ako nemaju novaca za to neka ih prodaju nismo mi tu da ih financiramo. U svakom selu pop ima najbolji auto pa ti meni reci jeli to normalno? I to sve nema nikakve veze s džamijama. Zna se koji je recept za njih, nema stranih donacija, i komplikacija papira za izgradnju da bi lakše napravili nuklearnu centralu.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 25 pro 2020, 00:32 |
|
|
dane-croatia je napisao/la:
Ne dobivaju milijardu već godištnje u grubo oko 250-300 milijuna. A drugo, s obzirom da je RH sljednik SR Hrvatske koja je pokrala 90% crkvene imovine, onda mora to i vraćati. Znači, za državu Hrvatsku je ovaj način vraćanja novaca mic po mic puno povoljniji. Inače, da nije bilo krađe crkvene imovine, ja bih se složio da tko je vjernik neka plaća poseban porez svojoj vjerskoj ustanovi, ali također uz uvjet da se od meni naplaćenog poreza ne daje razno raznim LGBTima, razno raznim kvazi udrugama za ljudska prava, razno raznim kulturnjacima za koje znam da im je vrh blaćenje hrvatske kulture ili da moji novci idu srbskim manjincima s kojima onda pišu biltene protiv hrvatske države. Sutra im treba vratiti sve zemljište i prijeći na novi način financiranja gdje im daju pojedinci novac a ne država i to ne njima nego svim vjerskim organizacijama.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 25 pro 2020, 12:28 |
|
|
Aga Sotono bježi sa teme.
|
|
Vrh |
|
|
Reis Sejdo
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 25 pro 2020, 12:30 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Dragi Francisko i uzorita rimska kurijo, srećnu Badnje veče i čestit Božić želi vam vaš prijatelj, gospodin Aga.
_________________ Federacija BiH: Sveto rimsko carstvo hrvatskog naroda
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 25 pro 2020, 12:33 |
|
|
BBC je napisao/la: Aga Sotono bježi sa teme. A kome da čestitam blagdane ako ne svojim prijateljima, gospodine BBC. Prijatelj je mio, ma koje vjere bio
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 25 pro 2020, 13:14 |
|
|
Ako uništiš obrambenu moć zapadne granice ateisti će vam okupirati Srbiju.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 30 pro 2020, 22:29 |
|
|
weasel je napisao/la: dane-croatia je napisao/la:
Ne dobivaju milijardu već godištnje u grubo oko 250-300 milijuna. A drugo, s obzirom da je RH sljednik SR Hrvatske koja je pokrala 90% crkvene imovine, onda mora to i vraćati. Znači, za državu Hrvatsku je ovaj način vraćanja novaca mic po mic puno povoljniji. Inače, da nije bilo krađe crkvene imovine, ja bih se složio da tko je vjernik neka plaća poseban porez svojoj vjerskoj ustanovi, ali također uz uvjet da se od meni naplaćenog poreza ne daje razno raznim LGBTima, razno raznim kvazi udrugama za ljudska prava, razno raznim kulturnjacima za koje znam da im je vrh blaćenje hrvatske kulture ili da moji novci idu srbskim manjincima s kojima onda pišu biltene protiv hrvatske države. Sutra im treba vratiti sve zemljište i prijeći na novi način financiranja gdje im daju pojedinci novac a ne država i to ne njima nego svim vjerskim organizacijama. Znam onako uzput slučajeve gdje su na oduzetom crkvenom zemljištu napravljena turistička i stanbena naselja uz more. Jednostavno, to što biš ti htio je i teoretski nemoguće... A druga stvar, zašto izbor davanja novaca ograničiti samo na vjerske zajednice? Znači, moje novce će bez pitanja davati Soroševim potrčkalima, gayevima, srbskoj manjini..., a ja ću onda dodatno morat davat novce onima koje doista podupirem? To što biš ti htio je nasilje ideologije nad religijom.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 31 pro 2020, 16:16 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: weasel je napisao/la: Sutra im treba vratiti sve zemljište i prijeći na novi način financiranja gdje im daju pojedinci novac a ne država i to ne njima nego svim vjerskim organizacijama. Znam onako uzput slučajeve gdje su na oduzetom crkvenom zemljištu napravljena turistička i stanbena naselja uz more. Jednostavno, to što biš ti htio je i teoretski nemoguće... A druga stvar, zašto izbor davanja novaca ograničiti samo na vjerske zajednice? Znači, moje novce će bez pitanja davati Soroševim potrčkalima, gayevima, srbskoj manjini..., a ja ću onda dodatno morat davat novce onima koje doista podupirem? To što biš ti htio je nasilje ideologije nad religijom. Da se mene pita nikome ni kap državne love nebi pala. Ni kojekakvim NGO gay soroš, botovima i neradnicima a bome ni popovima. Nek se i jedni i drugi sami financiraju. Ima država pametnija posla.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 31 pro 2020, 21:41 |
|
|
weasel je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Znam onako uzput slučajeve gdje su na oduzetom crkvenom zemljištu napravljena turistička i stanbena naselja uz more. Jednostavno, to što biš ti htio je i teoretski nemoguće... A druga stvar, zašto izbor davanja novaca ograničiti samo na vjerske zajednice? Znači, moje novce će bez pitanja davati Soroševim potrčkalima, gayevima, srbskoj manjini..., a ja ću onda dodatno morat davat novce onima koje doista podupirem? To što biš ti htio je nasilje ideologije nad religijom.
Da se mene pita nikome ni kap državne love nebi pala. Ni kojekakvim NGO gay soroš, botovima i neradnicima a bome ni popovima. Nek se i jedni i drugi sami financiraju. Ima država pametnija posla. U demokratskim družtvima bi se o tome odlučivalo na referendumima.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 01 sij 2021, 21:39 |
|
|
Tako je. Zapravo je kompletno nedemokratski i nekrscanski i neEuropski uvoziti miljune Muslimana i neEuropljana u Europu pogotovo bez referenduma.
Korumpirani neoliberali nikad nisu pitali narod zele li bit zaminjeni Arapima, Somalijcima, Pakistancima, Indijcima.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 02 sij 2021, 14:08 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: weasel je napisao/la: Da se mene pita nikome ni kap državne love nebi pala. Ni kojekakvim NGO gay soroš, botovima i neradnicima a bome ni popovima. Nek se i jedni i drugi sami financiraju. Ima država pametnija posla. U demokratskim družtvima bi se o tome odlučivalo na referendumima. U demokratskim društvima je nedopustivo da se bilo koju nedržavnu organizaciju financira javnim novcem, to ne postoji na zapadu. Za sve vas klerikalce jedno pitanje, bi ki rađe milijardu kuna popovima za Aute ili milijardu kuna u demografiju?
|
|
Vrh |
|
|
Purger111
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 02 sij 2021, 17:09 |
|
|
weasel je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: U demokratskim družtvima bi se o tome odlučivalo na referendumima.
U demokratskim društvima je nedopustivo da se bilo koju nedržavnu organizaciju financira javnim novcem, to ne postoji na zapadu. Za sve vas klerikalce jedno pitanje, bi ki rađe milijardu kuna popovima za Aute ili milijardu kuna u demografiju? Za klerikalce je pravo pitanje je li "papa" katolik odnosno je li ovaj "papa" uistinu papa?
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 02 sij 2021, 21:25 |
|
|
weasel je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: U demokratskim družtvima bi se o tome odlučivalo na referendumima.
U demokratskim društvima je nedopustivo da se bilo koju nedržavnu organizaciju financira javnim novcem, to ne postoji na zapadu. Za sve vas klerikalce jedno pitanje, bi ki rađe milijardu kuna popovima za Aute ili milijardu kuna u demografiju? Ti imaš podatak da ,,popovi'' milijardu kuna potroše na aute? Sveukupno za sve potreba, Crkva godištnje dobije od države između 200 i 300 milijuna. Ja iz prve ruke na pr. vidim da je Crkva u prvim redovima kad se pomaže siromasima i u utjecaju na narod po pitanju moralnosti. Tu joj država nije niti do koljena niti će ikad biti. Nema bolje podloge od vjere u Evanđelje za vršenje pomoći i podizanja morala u narodu. Tu je Crkva jednostavno nezamjenjiva, ter što Crkva bude više gubila utjecaj među narodom, narod će biti u većem moralnom razsulu. Primjera na Zapadu koliko hoćeš...
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 02 sij 2021, 21:29 |
|
|
Purger111 je napisao/la: weasel je napisao/la: U demokratskim društvima je nedopustivo da se bilo koju nedržavnu organizaciju financira javnim novcem, to ne postoji na zapadu.
Za sve vas klerikalce jedno pitanje, bi ki rađe milijardu kuna popovima za Aute ili milijardu kuna u demografiju? Za klerikalce je pravo pitanje je li "papa" katolik odnosno je li ovaj "papa" uistinu papa? Problem svih nas je užasno velika doza oholosti i umišljenosti, ter zbog toga svi mislimo da trebamo biti pape (makar bili i ateisti), generali, premijeri...
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 02 sij 2021, 21:42 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Ti imaš podatak da ,,popovi'' milijardu kuna potroše na aute? Sveukupno za sve potreba, Crkva godištnje dobije od države između 200 i 300 milijuna. Ja iz prve ruke na pr. vidim da je Crkva u prvim redovima kad se pomaže siromasima i u utjecaju na narod po pitanju moralnosti. Tu joj država nije niti do koljena niti će ikad biti. Nema bolje podloge od vjere u Evanđelje za vršenje pomoći i podizanja morala u narodu. Tu je Crkva jednostavno nezamjenjiva, ter što Crkva bude više gubila utjecaj među narodom, narod će biti u većem moralnom razsulu. Primjera na Zapadu koliko hoćeš... Ne bi trebali dobivati ništa, žive prebogato i puni su para. Jadna ti majka ako ti oni trebaju pomagati. I naravno da su zamijenjivi, oni su tu za duhovnu potporu a ne za socijalu, za socijalu je država.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 02 sij 2021, 22:51 |
|
|
weasel je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Ti imaš podatak da ,,popovi'' milijardu kuna potroše na aute? Sveukupno za sve potreba, Crkva godištnje dobije od države između 200 i 300 milijuna. Ja iz prve ruke na pr. vidim da je Crkva u prvim redovima kad se pomaže siromasima i u utjecaju na narod po pitanju moralnosti. Tu joj država nije niti do koljena niti će ikad biti. Nema bolje podloge od vjere u Evanđelje za vršenje pomoći i podizanja morala u narodu. Tu je Crkva jednostavno nezamjenjiva, ter što Crkva bude više gubila utjecaj među narodom, narod će biti u većem moralnom razsulu. Primjera na Zapadu koliko hoćeš... Ne bi trebali dobivati ništa, žive prebogato i puni su para. Jadna ti majka ako ti oni trebaju pomagati. I naravno da su zamijenjivi, oni su tu za duhovnu potporu a ne za socijalu, za socijalu je država. Bez Crkve narodu postaje normalno vršiti ubojstvo nerođene djece i poticati samoubojstvo po sobnoj želji i želji bližnjega. To se dogodilo samo nakon prvih par naraštaja elite koji su se udaljili od Crkve. Još par naraštaja bez Crkve i Hitler ili Staljin će postati prosječni umjereni političari. Tko će davati u ime države socijalu i bilo što drugo, ako se podpuno odbaci kršćanski moral? Ti voliš s nekim indexsovim primjerima loših svećenika dokazivati nešto obćenito o Crkvi. Crkvi je glavni uzor Evanđelje i ona nikad u cjelini ne će moći biti niti približno loša kano bilo koja druga institucija koju će voditi ateisti. Ako je Crkva loša, onda sve drugo može biti samo još 10 puta gore...
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 02 sij 2021, 23:01 |
|
|
dane-croatia je napisao/la:
Bez Crkve narodu postaje normalno vršiti ubojstvo nerođene djece i poticati samoubojstvo po sobnoj želji i želji bližnjega. To se dogodilo samo nakon prvih par naraštaja elite koji su se udaljili od Crkve. Još par naraštaja bez Crkve i Hitler ili Staljin će postati prosječni umjereni političari. Tko će davati u ime države socijalu i bilo što drugo, ako se podpuno odbaci kršćanski moral? Ti voliš s nekim indexsovim primjerima loših svećenika dokazivati nešto obćenito o Crkvi. Crkvi je glavni uzor Evanđelje i ona nikad u cjelini ne će moći biti niti približno loša kano bilo koja druga institucija koju će voditi ateisti. Ako je Crkva loša, onda sve drugo može biti samo još 10 puta gore... Ne treba narodu crkva da bi se držao morala, ili jesi moralan ili nisi. To ne ovisi o religioznosti osobe. Nisam ja tu kako bi sudio je li crkva dobra ili loša već tvrdim kako nemaju oni šta primati novac poreznih obveznika. Porez se mora plaćati samo državi i zna se za šta ide javan novac. Crkva ne spada u tu kategoriju. Oni uopće ne plaćaju porez u RH, je li to normalno? I nisi mi odgovorio vrlo jednostavno pitanje, bi li te novce koji se sad daju crkvi rađe dao u demografske mjere? Nemaju oni na šta trošit tolike milijune osim na luksuz.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 03 sij 2021, 16:12 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Bez Crkve narodu postaje normalno vršiti ubojstvo nerođene djece i poticati samoubojstvo po sobnoj želji i želji bližnjega. To se dogodilo samo nakon prvih par naraštaja elite koji su se udaljili od Crkve. Još par naraštaja bez Crkve i Hitler ili Staljin će postati prosječni umjereni političari. .. I s crkvom koja je puna ko brod je isto. sama crkva danas ne brani nerođene potiče islamizaciju i tolerira sodomizam i koješta drugo. Takva je jer je pod utjecajem svjetovnog, a pdo utjecajeme je svjetovnog jer je PUNA KO BROD. To je loe za crkvu i crkvi treba malo KRIŽA u vidu bijede da se vrati evanđelju. Crkva danas ne brani moral, a razlog tme je što je krcata lovom.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 03 sij 2021, 19:54 |
|
|
weasel je napisao/la: dane-croatia je napisao/la:
Bez Crkve narodu postaje normalno vršiti ubojstvo nerođene djece i poticati samoubojstvo po sobnoj želji i želji bližnjega. To se dogodilo samo nakon prvih par naraštaja elite koji su se udaljili od Crkve. Još par naraštaja bez Crkve i Hitler ili Staljin će postati prosječni umjereni političari. Tko će davati u ime države socijalu i bilo što drugo, ako se podpuno odbaci kršćanski moral? Ti voliš s nekim indexsovim primjerima loših svećenika dokazivati nešto obćenito o Crkvi. Crkvi je glavni uzor Evanđelje i ona nikad u cjelini ne će moći biti niti približno loša kano bilo koja druga institucija koju će voditi ateisti. Ako je Crkva loša, onda sve drugo može biti samo još 10 puta gore... Ne treba narodu crkva da bi se držao morala, ili jesi moralan ili nisi. To ne ovisi o religioznosti osobe. Nisam ja tu kako bi sudio je li crkva dobra ili loša već tvrdim kako nemaju oni šta primati novac poreznih obveznika. Porez se mora plaćati samo državi i zna se za šta ide javan novac. Crkva ne spada u tu kategoriju. Oni uopće ne plaćaju porez u RH, je li to normalno? I nisi mi odgovorio vrlo jednostavno pitanje, bi li te novce koji se sad daju crkvi rađe dao u demografske mjere? Nemaju oni na šta trošit tolike milijune osim na luksuz. Moralnost itekako ovisi o vjeri osobe. Ako ne vjerujem u ono što je Isus govorio (s time ne mislim obezvrjeđivati i druge vjere koje također imaju ulogu promicanja moralnosti), tada nemam čvrsto određenu moralnost i ona postaje vrlo raztezljiv pojam koju ja mogu prilagođavat i relativizirat po svojoj volji. Onaj tko istinski vjeruje u Evanđelje, taj vrlo malo ili nikako može vrludat i opravdavat svoje griehe. Takav čovjek ne će biti bezgrešan, ali ne će moći za nešto tvrditi da je dobro ako nije dobro i to će ga usmjeravati u životu. Već sam ti dao dosta jasan odgovor oko tvog pitanja. Ako je jači utjecaj Crkve, tada će obitelji imati i više djece. Bez utjecaja Crkve, nestaje morala, a time obitelj propada duhovno, a onda joj nikakav novac ne može pomoći.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 03 sij 2021, 20:04 |
|
|
divizija je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Bez Crkve narodu postaje normalno vršiti ubojstvo nerođene djece i poticati samoubojstvo po sobnoj želji i želji bližnjega. To se dogodilo samo nakon prvih par naraštaja elite koji su se udaljili od Crkve. Još par naraštaja bez Crkve i Hitler ili Staljin će postati prosječni umjereni političari. .. I s crkvom koja je puna ko brod je isto. sama crkva danas ne brani nerođene potiče islamizaciju i tolerira sodomizam i koješta drugo. Takva je jer je pod utjecajem svjetovnog, a pdo utjecajeme je svjetovnog jer je PUNA KO BROD. To je loe za crkvu i crkvi treba malo KRIŽA u vidu bijede da se vrati evanđelju. Crkva danas ne brani moral, a razlog tme je što je krcata lovom. Ovo što si rekao za Crkvu, vriedi i za narod. Narod Zapada nikad nije živio bolje u cjelini, a duh mu je na nikad nižoj razini. Čovjek koji ima lagodan život očito teže doživi Boga i on mu postane dalek i čak prepreka u uživanju i komociji. U Crkvu kano i u politiku dođu ljudi iz naroda. Možda bi po tvom načinu razmišljanja svima trebalo malo patnje da postanu bolji. Ako ima loših primjera u Crkvi, koliko tek puno toga izvan Crkve ne valja.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 03 sij 2021, 20:12 |
|
|
Crkva je propala skroz i s papa Franjom će nastavit još dalje propadat. Stvarno mislim da će kršćanstvo, na žalost, opstat samo u pravoslavlju.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 03 sij 2021, 20:21 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Ovo što si rekao za Crkvu, vriedi i za narod. Narod Zapada nikad nije živio bolje u cjelini, a duh mu je na nikad nižoj razini. Čovjek koji ima lagodan život očito teže doživi Boga i on mu postane dalek i čak prepreka u uživanju i komociji. U Crkvu kano i u politiku dođu ljudi iz naroda. Možda bi po tvom načinu razmišljanja svima trebalo malo patnje da postanu bolji. Ako ima loših primjera u Crkvi, koliko tek puno toga izvan Crkve ne valja.
Ali Crkva mora biti duhovni i moralni vođa naroda. Ona to ne može biti jer je posvjetovljena, a to je posljedica PARA. Ne može se služiti dvojici gospodara, Bogu i bogatstvu.Izan Crkve i unutar nje je sve manja razlika, jer je Crkva sve više svjetovna ZBOG PARA. A ako sol obljutavi, čime će se ona osoliti?U suštini da, Bog daje križ čovjeku da ga potakne da se promijeni na bolje, a Crkvi danas treba PUNO KRIŽA, prije svega im treba oduzet novac.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|