|
|
Stranica: 123/141.
|
[ 3523 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 22 vel 2025, 21:26 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28557 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
dunno je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Kad će ovaj papa više krepat hebo on svoju m. Ima 89 godina, što čeka više??! Papa nije dobro, oglasio se Vatikan: https://www.index.hr/vijesti/clanak/pap ... ostalo_d_0Možda si ga naslutio... Nekako sad ispadam ja kriv...? To mi nije drago. Bože, hoću li biti proklet..?!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 22 vel 2025, 21:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88919 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Umro točno mjesec dana nakon inauguracije Trumpa, jako prigodno da trumpizam utječe i na izbore u katoličkoj crkvi.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 22 vel 2025, 21:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88919 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Bobovac je napisao/la: dunno je napisao/la: Papa nije dobro, oglasio se Vatikan: https://www.index.hr/vijesti/clanak/pap ... ostalo_d_0Možda si ga naslutio... Nekako sad ispadam ja kriv...? To mi nije drago. Bože, hoću li biti proklet..?! Ti si cimokatolik, kod tebe Franjo ionako nema ( nije imao?) nadležnost
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 22 vel 2025, 22:18 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 vel 2025, 12:14 |
|
|
|
Ajd, nadajmo se da će novi papa biti netko normalan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 vel 2025, 12:19 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28557 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Kad je umirao Vojtila tad je narod iskreno molio za njega. Puno su svećenici zazivali molitve za njegovo zdravlje.
Jutros pak na misi svećenik nabrzaka, reda radi, onako... spomenu narodu da se mole za zdravlje Papi... samo što nije odmahnuo rukom dok je to govorio.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 vel 2025, 12:52 |
|
|
Ceha je napisao/la: Ajd, nadajmo se da će novi papa biti netko normalan. Južne Amerikance treba staviti na crnu listu sljedećih 500 godina zbog druga Franje. Najbolje bi bilo da odaberu Hrvata ili nekog Afrikanca. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 vel 2025, 13:25 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45365 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Baš sam gledao listu favorita za nasljednika, nema nijedan iz Latinske Amerike, jedino iz SAD-a. Zanimljivo da su među favoritima najkonzervativniji kandidati Nizozemac i Afrikanac.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 vel 2025, 13:38 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 vel 2025, 19:13 |
|
|
|
Nema poziva da ga se proglasi svecem još dok je na aparatima, koje ne smiju isključiti zbog katoličkog nauka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 vel 2025, 21:04 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Kad je umirao Vojtila tad je narod iskreno molio za njega. Puno su svećenici zazivali molitve za njegovo zdravlje.
Jutros pak na misi svećenik nabrzaka, reda radi, onako... spomenu narodu da se mole za zdravlje Papi... samo što nije odmahnuo rukom dok je to govorio. Napravio je i previše. Za ovog ljigavca je čak postojalo i proročanstvo o zadnjem papi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 vel 2025, 21:10 |
|
|
daramo je napisao/la: Baš sam gledao listu favorita za nasljednika, nema nijedan iz Latinske Amerike, jedino iz SAD-a. Zanimljivo da su među favoritima najkonzervativniji kandidati Nizozemac i Afrikanac. Problem je što je napunio listu raznoraznim wokeovcima. Realno, tu je i greška Benedikta, što se odrekao službe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Burekspinat
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 vel 2025, 21:10 |
|
Pridružen/a: 12 lis 2018, 19:35 Postovi: 256 Lokacija: Kut kafane
|
|
Mislim da je papa nakon njega po prorocanstvu zadnji papa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 vel 2025, 21:12 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8218 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Ceha je napisao/la: daramo je napisao/la: Baš sam gledao listu favorita za nasljednika, nema nijedan iz Latinske Amerike, jedino iz SAD-a. Zanimljivo da su među favoritima najkonzervativniji kandidati Nizozemac i Afrikanac. Problem je što je napunio listu raznoraznim wokeovcima. Realno, tu je i greška Benedikta, što se odrekao službe. Mislim da je Benedikt bio prisiljen abdicirati, da se nije svojevoljno odrekao službe.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 vel 2025, 21:13 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45365 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ceha je napisao/la: daramo je napisao/la: Baš sam gledao listu favorita za nasljednika, nema nijedan iz Latinske Amerike, jedino iz SAD-a. Zanimljivo da su među favoritima najkonzervativniji kandidati Nizozemac i Afrikanac. Problem je što je napunio listu raznoraznim wokeovcima. Realno, tu je i greška Benedikta, što se odrekao službe. Istina, Franjo je osigurao pobjedu za novog woke papu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Banya
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 vel 2025, 21:13 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2024, 19:58 Postovi: 2862 Lokacija: Hrvatinićev grad
|
daramo je napisao/la: Baš sam gledao listu favorita za nasljednika, nema nijedan iz Latinske Amerike, jedino iz SAD-a. Zanimljivo da su među favoritima najkonzervativniji kandidati Nizozemac i Afrikanac. Bit će papa jeruzalemski patrijarh, Pierbattista Pizzaballa.
_________________ ...and these villages of yours...
ut Vlachus non imperet!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 vel 2025, 21:14 |
|
|
kiler je napisao/la: Ceha je napisao/la: Problem je što je napunio listu raznoraznim wokeovcima.
Realno, tu je i greška Benedikta, što se odrekao službe.
Mislim da je Benedikt bio prisiljen abdicirati, da se nije svojevoljno odrekao službe. I meni je to sumnjivo, nepojmljiv potez u novijoj povijesti KC.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 vel 2025, 21:18 |
|
|
Banya je napisao/la: daramo je napisao/la: Baš sam gledao listu favorita za nasljednika, nema nijedan iz Latinske Amerike, jedino iz SAD-a. Zanimljivo da su među favoritima najkonzervativniji kandidati Nizozemac i Afrikanac. Bit će papa jeruzalemski patrijarh, Pierbattista Pizzaballa. Kardinal Pietro Parolin, 70, Italija Kardinal Fridolin Ambongo Besungu, 65, Kongo Kardinal Wim Eijk, 71, Nizozemska Kardinal Péter Erdő, 72, Mađarska Kardinal Luis Antonio Tagle, 67, Filipini Kardinal Raymond Burke, 76, Sjedinjene Američke Države Kardinal Mario Grech, 67, Malta Kardinal Matteo Zuppi, 69, Italija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 23 vel 2025, 21:47 |
|
|
|
Nije umro! Javlja se iz bolesničke postelje, šalje selame Ukrajini, Rohindžama, Sudanu, Palestini i nekakvom Kivuu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 24 vel 2025, 09:23 |
|
|
daramo je napisao/la: kiler je napisao/la: Mislim da je Benedikt bio prisiljen abdicirati, da se nije svojevoljno odrekao službe.
I meni je to sumnjivo, nepojmljiv potez u novijoj povijesti KC. Naravno da je prisiljen, vidi se iz aviona. Službeni razlog što je abdicirao je starost, a zamijeni ga također đuturum bez pola pluća kojem već 12 godina ne pada na pamet da abdicira, iako je zadnjih godina u gorem stanju nego Benedikt kada je odstupio. I sasvim slučajno vodi dijametralno suprotnu politiku od njega.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Banya
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 24 vel 2025, 09:39 |
|
|
daramo je napisao/la: Banya je napisao/la: Bit će papa jeruzalemski patrijarh, Pierbattista Pizzaballa.
Kardinal Pietro Parolin, 70, Italija Kardinal Fridolin Ambongo Besungu, 65, Kongo Kardinal Wim Eijk, 71, Nizozemska Kardinal Péter Erdő, 72, Mađarska Kardinal Luis Antonio Tagle, 67, Filipini Kardinal Raymond Burke, 76, Sjedinjene Američke Države Kardinal Mario Grech, 67, Malta Kardinal Matteo Zuppi, 69, Italija Raymonda Burka ni vlastita mater ne bi izabrala.
ut Vlachus non imperet!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Banya
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 24 vel 2025, 09:41 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Nije umro! Javlja se iz bolesničke postelje, šalje selame Ukrajini, Rohindžama, Sudanu, Palestini i nekakvom Kivuu. Pričamo o papi... nije umjesno.
ut Vlachus non imperet!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 24 vel 2025, 10:40 |
|
|
Banya je napisao/la: Raymonda Burka ni vlastita mater ne bi izabrala.
Ne znam bi li ga mater izabrala, ali kardinalski zbor sigurno neće. Najbolje čemu se konzervativci mogu nadati je neki "umjerenjak" koji će održavati drugovatikanski status quo kao Franjini prethodnici. A i takav umjerenjak bi bio premija u ovakvoj klimi, veća je vjerojatnost za Franju II., novi izdržljiviji model koji će završiti započeto. Inače, izvještaji o Franjinom stanju zadnjih dana su neozbiljni. Svako jutro je dobro i popravlja se, svaku večer je kritično i pogoršava se. Copy/paste.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 24 vel 2025, 10:43 |
|
|
Banya je napisao/la: daramo je napisao/la: Kardinal Pietro Parolin, 70, Italija Kardinal Fridolin Ambongo Besungu, 65, Kongo Kardinal Wim Eijk, 71, Nizozemska Kardinal Péter Erdő, 72, Mađarska Kardinal Luis Antonio Tagle, 67, Filipini Kardinal Raymond Burke, 76, Sjedinjene Američke Države Kardinal Mario Grech, 67, Malta Kardinal Matteo Zuppi, 69, Italija
Raymonda Burka ni vlastita mater ne bi izabrala. Pricamo o jednom od cjenjenijih kardinala, jednom od rijetkih koji se ne boje reci istinu pa i po cjenu polozaja. Tako da nije umjesno
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 24 vel 2025, 13:10 |
|
|
kiler je napisao/la: Ceha je napisao/la: Problem je što je napunio listu raznoraznim wokeovcima.
Realno, tu je i greška Benedikta, što se odrekao službe.
Mislim da je Benedikt bio prisiljen abdicirati, da se nije svojevoljno odrekao službe. Lako moguće, no svejedno... Ako vjera traži žrtvu...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|