|
|
Stranica: 130/141.
|
[ 3523 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
novem
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 14:28 |
|
|
Harezm je napisao/la: Ivan Pavao II nije bio ništa manje "revolucionaran" u odnosu na Franju. Poljubio "Kuran" i bio jedan od predvodnika pobjede liberalizma nad Sovjetima. Samo je pomogao i Hrvatima, pa je našim katolicima drag. ... i to se ne zaboravlja.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 14:30 |
|
|
Harezm je napisao/la: Ivan Pavao II nije bio ništa manje "revolucionaran" u odnosu na Franju. Poljubio "Kuran" i bio jedan od predvodnika pobjede liberalizma nad Sovjetima. Samo je pomogao i Hrvatima, pa je našim katolicima drag. To je bio za širu javnost, al je bio Hard Core za RKC.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 14:32 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Citat: poniznost, skromnost i bliskost s narodom. Umjesto da boravi u Apostolskoj palati, papa Franjo je izabrao jednostavni dom, a umjesto luksuznih limuzina, koristio je skromne automobile Tradicionalisti: kolutanje očima, ne daju se zavarati populizmom Klasični low-IQ populizam. Nitko se nije zapitao jesu li troškovi osiguranja veći za privatnu rezidenciju i "skromne automobile" u usporedbi sa Apostolskom palačom i papamobilom. Ali bitno je da se on pokaže skromnijim od prethodnika i suptilno pošalje poruka kako ništa prije njega nije valjalo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 14:33 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Citat: Među 135 kardinala koji imaju pravo glasa pri izboru novog pape je i bivši vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić. Naime, on je najstariji član Kardinalskog zbora s pravom glasa, s obzirom da će tek u septembru napuniti 80 godina. Kao najstariji član, ima neke specijalne protokolarne funkcije? Nedavno sam pogledala njegov intervju za Radioteleviziju Herceg-Bosne. Tada je izjavio da je sudjelovao na Konklavama za izbor dvojice papa, Bendikta i Franje. Sada će imati priliku birati i budućeg papu, odnosno to će biti treći put da sudjeluje pri izboru pape. Opisao je kako izbor izgleda, naravno s naglaskom da govori samo o onome o čemu kardinali koji u javnosti smiju govoriti. https://www.youtube.com/watch?v=SwG_MR1yDTU
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor 2.0
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 14:36 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 14:40 |
|
|
Brane je napisao/la: Harezm je napisao/la: Ivan Pavao II nije bio ništa manje "revolucionaran" u odnosu na Franju. Poljubio "Kuran" i bio jedan od predvodnika pobjede liberalizma nad Sovjetima. Samo je pomogao i Hrvatima, pa je našim katolicima drag. To je bio za širu javnost, al je bio Hard Core za RKC. Ne, to je bilo u skladu s Drugim Vatikanskim Koncilom. Nedavno, u jednoj raspravi na ovom forumu, netko je prozvao papu Franju zbog njegove izjave da sve religije vode Bogu. Postavila sam dokumente Drugog Vatikanskog Koncila koji o tome govore. I papa Ivan Pavao II i papa Franjo su govorili u skladu s Drugim Vatikanskim. Govor Ivana Pavla II iz 1985, prije 40 godina. Kršćani i muslimani, imamo mnogo toga zajedničkog, kao vjernici i kao ljudi. Živimo u istom svijetu, izbrazdanom brojnim znakovima nade, ali i višestrukim znakovima tjeskobe. Abraham je za nas isti uzor vjere u Boga, pokornosti njegovoj volji i povjerenja u njegovu dobrotu. Mi vjerujemo u istoga Boga, jedinoga Boga, živoga Boga, Boga koji stvara svjetove i vodi svoja stvorenja do njihova savršenstva. Stoga se moje misli okreću i moje srce podiže Bogu: o samom Bogu vam prvenstveno želim govoriti; o Njemu, jer u Njega vjerujemo, vi muslimani i mi katolici, i govoriti vam o ljudskim vrednotama koje imaju svoj temelj u Bogu, tim vrednotama koje se tiču razvoja naših osoba, kao i vrednotama naših obitelji i naših društava, kao i međunarodne zajednice. Nije li Božji misterij najviša stvarnost o kojoj ovisi sam smisao kojeg čovjek daje svom životu? I nije li to prvi problem koji se mladom čovjeku predstavlja kada razmišlja o tajni svog postojanja i vrednotama koje namjerava odabrati kako bi izgradio svoju rastuću osobnost? https://laudato.hr/Novosti/Svijet/Ivan- ... emo-u.aspx
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 14:44 |
|
|
|
"U današnjem svijetu, prepunom problema i izazova, Sveti Otac Franjo bio je toliko potreban glas razuma i mira. Bio je uzor ljudima jer je bio čovjek iz naroda čije su riječi i djela razumjeli i prihvaćali kršćani širom svijeta, a cijenili i uvažavali svi kojima je stalo do pravednosti i suosjećanja s drugima.
Bilo da je govorio o ratu kao porazu politike i izdaji vjere ili pozivao na zaštitu najslabijih i najranjivijih u društvu, bile su to iskrene riječi potkrijepljene njegovim jednostavnim i poniznim vođenjem Katoličke crkve od samog početka.
Imao je hrabrosti i ustrajnosti otvoriti Crkvu ljudima i poslušati glasove suvremenog doba po čemu će ga i povijest sigurno pamtiti. Put kojim je poveo Katoličku crkvu ostaje najveći izvor nade u bolji, pravedniji i mirniji svijet.
U ime hrvatskog naroda i svoje osobno, izražavam duboku tugu zbog smrti Svetog Oca Franje, kao i trajnu zahvalnost za sve što je učinio za ljude u svijet", napisao je Milanović.
Potpisujem
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 14:59 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jeremy10
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 15:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Puljić je v.d. Papa ima li ovlasti povesti križarski rat? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 15:17 |
|
|
Harezm je napisao/la: Ivan Pavao II nije bio ništa manje "revolucionaran" u odnosu na Franju. Poljubio "Kuran" i bio jedan od predvodnika pobjede liberalizma nad Sovjetima. Samo je pomogao i Hrvatima, pa je našim katolicima drag. Pa e, naš čovjek.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 15:17 |
|
|
Brane je napisao/la: Harezm je napisao/la: Ivan Pavao II nije bio ništa manje "revolucionaran" u odnosu na Franju. Poljubio "Kuran" i bio jedan od predvodnika pobjede liberalizma nad Sovjetima. Samo je pomogao i Hrvatima, pa je našim katolicima drag. To je bio za širu javnost, al je bio Hard Core za RKC. Za razliku od ovog, antipape.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 15:18 |
|
|
jeremy10 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Puljić je v.d. Papa ima li ovlasti povesti križarski rat?  Ovo bi bilo dobro. Od Pounja do Carigrada pa Jeruzalema i Egipta  Deus vult.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 15:19 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Moja sućut katolicima. Čuj sućut. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1472 of 2558 - 57.54%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 15:35 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Moja sućut katolicima. Čuj sućut.  Maltene slavlje, ono riknuo je antipapa 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 15:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88719 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Plenković se nije zadnji susreo, JD Vance ga je uzrujao.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 15:47 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Plenković se nije zadnji susreo, JD Vance ga je uzrujao. A dobro JD Vance je Hillbilly, on se ionako ne broji u normalne ljude 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 15:50 |
|
|
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1472 of 2558 - 57.54%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jeremy10
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 15:57 |
|
|
Ceha je napisao/la: jeremy10 je napisao/la: ima li ovlasti povesti križarski rat?  Ovo bi bilo dobro. Od Pounja do Carigrada pa Jeruzalema i Egipta  Deus vult. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 16:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88719 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Naša Kvačica je napisao/la: :zubati  U videu, dere se jako na Papu jer misli da ovaj ne čuje.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 16:11 |
|
|
jeremy10 je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ovo bi bilo dobro. Od Pounja do Carigrada pa Jeruzalema i Egipta  Deus vult.  Bumo preimenovali Carigrad u Francekovo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 16:12 |
|
|
jeremy10 je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ovo bi bilo dobro. Od Pounja do Carigrada pa Jeruzalema i Egipta  Deus vult.  Ko iz serije The Young Pope 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Magnus
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 16:58 |
|
|
 Nadam se da ćemo napokon dobiti pravog Papu i srušiti 2 vatikanski koncil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 17:32 |
|
|
|
Pa s obzirom na stavove o LBTQu, jedino su crnci tu i normalni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 19:03 |
|
|
Ceha je napisao/la: Pa s obzirom na stavove o LBTQu, jedino su crnci tu i normalni. Sad si me podsjetio na ovaj intervju
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Cro-realizam
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 21 tra 2025, 19:12 |
|
|
Magnus je napisao/la: Nadam se da ćemo napokon dobiti pravog Papu i srušiti 2 vatikanski koncil
slijedeći papa može biti samo još gori jer je kardinalski zbor nakrcan hereticima koje je Franjo imenovao. Jednom kad si je Crkva dopustila heretika na čelu, ne znam ima li natrag
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|