|
|
Stranica: 140/141.
|
[ 3523 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 26 tra 2025, 21:27 |
|
|
daramo je napisao/la: Takvih nema, svi vodeći kandidati Talijani su Franjina struja. Tko od crnaca bi mogao biti? Jedino bi to trebao biti i netko tko bi bio kontra imigracija, da ne dovede još svojih kod nas. Neka spika kao s Obamom. On s Afroamerikancima veze imao nije.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 26 tra 2025, 21:30 |
|
|
zalutala je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Normalno da ga ljevičari brane kad je njihov. Ljevičari su tri koplja iznad ovih naših desničara. Ne brane ga oni zato što je njihov, nego zato što znaju da ovo vrijeme jednostavno nije prikladno za ovakva pisanja, a ovo im je došlo ko kec na desetku da se mogu zgražati nad onim što pišu ovi biseri. Mogli su ovaj članak objaviti za tjedan dana, deset dana, nebitno. Bez obzira kaj je članak istinit?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 26 tra 2025, 21:36 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ne brane ga oni zato što je njihov Ali pomaže. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1347 of 2558 - 52.66%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 26 tra 2025, 21:37 |
|
|
Ceha je napisao/la: daramo je napisao/la: Takvih nema, svi vodeći kandidati Talijani su Franjina struja. Tko od crnaca bi mogao biti? Jedino bi to trebao biti i netko tko bi bio kontra imigracija, da ne dovede još svojih kod nas. Neka spika kao s Obamom. On s Afroamerikancima veze imao nije. Ako bude netko obdaren zdravim razumom ja sam sretan koje god boje bio.
1347 of 2558 - 52.66%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 26 tra 2025, 21:39 |
|
|
dunno je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ne može se to suzdržat, mora se baš na dan papine sahrane ovakvu naslovnicu i članak objaviti.
Kratko razdoblje između smrti jednog pape i izbora novog je najbolje vrijeme za introspekciju i sravnjivanje računa. Ostatak vremena je za ogromnu većinu vjernika ipak rezerviran za papolatriju, iskrenu ili neiskrenu, a dok je sede vacante onda se malo slobodnije govori.  Kao što sam već rekla, jednostavno nije prikladno vrijeme. To govorim od dana kada je papa umro, tu su me napadali zbog toga. Ruku na srce ovdje smo svi anonimni, pa se može razumjeti i da si čovjek u nekoj anonimnosti da oduška. Ali na dan papine sahrane ovakavu naslovnicu i članak a sutra će ljudima pričat kako brane kršćanske vrijednosti. Niđe veze. Mogli su se strpiti koji dan pa objaviti. Nemam ja ništa protiv kritike, ali ne kaže se badava: za sve postoji vrijeme i mjesto Kao što sam već rekla, ljevičari ne moraju malim prstom maknuti, ovi im sve serviraju na pladnju.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 26 tra 2025, 21:41 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ne brane ga oni zato što je njihov Ali pomaže.  Papa je bio dosta usporediv s Komšićem. Komšić nije musliman, ali je njihov. Papa nije LGBTovac, ali je provodio njihovu politiku (s ogradom na to koliko je mogao, jer je ipak imao jaču opoziciju). Nemreš komunista izabrat na čelo katoličke crkve.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 26 tra 2025, 21:42 |
|
|
zalutala je napisao/la: dunno je napisao/la: Kratko razdoblje između smrti jednog pape i izbora novog je najbolje vrijeme za introspekciju i sravnjivanje računa. Ostatak vremena je za ogromnu većinu vjernika ipak rezerviran za papolatriju, iskrenu ili neiskrenu, a dok je sede vacante onda se malo slobodnije govori.  Kao što sam već rekla, jednostavno nije prikladno vrijeme. To govorim od dana kada je papa umro, tu su me napadali zbog toga. Ruku na srce ovdje smo svi anonimni, pa se može razumjeti i da si čovjek u nekoj anonimnosti da oduška. Ali na dan papine sahrane ovakavu naslovnicu i članak a sutra će ljudima pričat kako brane kršćanske vrijednosti. Niđe veze. Mogli su se strpiti koji dan pa objaviti. Nemam ja ništa protiv kritike, ali ne kaže se badava: za sve postoji vrijeme i mjesto Kao što sam već rekla, ljevičari ne moraju malim prstom maknuti, ovi im sve serviraju na pladnju. A kad bi trebalo biti prikladno vrijeme? Kad izaberu drugog papu koji će nastavit putem ovog? Pa daj me nemoj... I mi stvari radimo radi nas, čemu bi se bojali nekih krezubih ljevičara?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 26 tra 2025, 21:47 |
|
|
zalutala je napisao/la: dunno je napisao/la: Kratko razdoblje između smrti jednog pape i izbora novog je najbolje vrijeme za introspekciju i sravnjivanje računa. Ostatak vremena je za ogromnu većinu vjernika ipak rezerviran za papolatriju, iskrenu ili neiskrenu, a dok je sede vacante onda se malo slobodnije govori.  Kao što sam već rekla, jednostavno nije prikladno vrijeme. To govorim od dana kada je papa umro, tu su me napadali zbog toga. Ruku na srce ovdje smo svi anonimni, pa se može razumjeti i da si čovjek u nekoj anonimnosti da oduška. Ali na dan papine sahrane ovakavu naslovnicu i članak a sutra će ljudima pričat kako brane kršćanske vrijednosti. Niđe veze. Mogli su se strpiti koji dan pa objaviti. Nemam ja ništa protiv kritike, ali ne kaže se badava: za sve postoji vrijeme i mjesto Kao što sam već rekla, ljevičari ne moraju malim prstom maknuti, ovi im sve serviraju na pladnju. Suština je važnija od forme. Tebi je čini se važniji običaj i pristojnost od suštine tj. kakvi su plodovi. Kao brat kršćanin te moram upozoriti da je to farizejstvo. Pretvaraš katolike u udrugu građana. Papino djelovanje je važnije od poštovanja prema funkciji. Plodovi su zapravo najvažniji, sve drugo je drugorazredno. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Koga briga koji je datum, ovo su važne stvari.
1347 of 2558 - 52.66%
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 26 tra 2025, 21:51 |
|
|
Ceha je napisao/la: zalutala je napisao/la:
Kao što sam već rekla, jednostavno nije prikladno vrijeme. To govorim od dana kada je papa umro, tu su me napadali zbog toga. Ruku na srce ovdje smo svi anonimni, pa se može razumjeti i da si čovjek u nekoj anonimnosti da oduška. Ali na dan papine sahrane ovakavu naslovnicu i članak a sutra će ljudima pričat kako brane kršćanske vrijednosti. Niđe veze. Mogli su se strpiti koji dan pa objaviti. Nemam ja ništa protiv kritike, ali ne kaže se badava: za sve postoji vrijeme i mjesto Kao što sam već rekla, ljevičari ne moraju malim prstom maknuti, ovi im sve serviraju na pladnju.
A kad bi trebalo biti prikladno vrijeme? Kad izaberu drugog papu koji će nastavit putem ovog? Pa daj me nemoj... I mi stvari radimo radi nas, čemu bi se bojali nekih krezubih ljevičara? Moramo šutiti inače će nas proglasiti radikalnima. 
1347 of 2558 - 52.66%
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 26 tra 2025, 21:52 |
|
|
Ceha je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ljevičari su tri koplja iznad ovih naših desničara. Ne brane ga oni zato što je njihov, nego zato što znaju da ovo vrijeme jednostavno nije prikladno za ovakva pisanja, a ovo im je došlo ko kec na desetku da se mogu zgražati nad onim što pišu ovi biseri. Mogli su ovaj članak objaviti za tjedan dana, deset dana, nebitno.
Bez obzira kaj je članak istinit? Djelomično je istinit. Nisu naveli što je Pavičić rekao(postavila sam poveznicu na podcast Mrežnica) da su naši novinari prije 15 godina imali informaciju da je Vatikan premrežila srpska diplomacija(i naša diplomacija je imala tu informaciju). 3 godine prije pape Franje srpska diplomacija je počela pripremati teren a naši su sjedili prekriženih ruku. Pošteno govoreći ima ovdje dosta i naše krivnje, o tome Pavičić govori u podcastu, da sad ne prepričavam sve, ako hoćeš potraži i pogledaj. Na kraju krajeva, već sam rekla, mogli su sačekati koji dan pa ovo objaviti, ne baš danas. Ili su mogli objaviti dok je bio živ. Možete me napadati koliko hoćete, no i dalje smatram da se ovih dana malo trebalo pripaziti šta se piše.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 26 tra 2025, 21:56 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ceha je napisao/la: A kad bi trebalo biti prikladno vrijeme?
Kad izaberu drugog papu koji će nastavit putem ovog?
Pa daj me nemoj...
I mi stvari radimo radi nas, čemu bi se bojali nekih krezubih ljevičara?
Moramo šutiti inače će nas proglasiti radikalnima.  Nigdje nisam rekla da treba šutjeti. Rekla sam da se s objavom ovog članka moglo sačekati koji dan a ne baš na dan papine sahrane Al dobro, ako je vama ovo ok, a Bože moj.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 26 tra 2025, 22:25 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 6127 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Proglašavati pokojnog papu za sotonistu je svako pretjerano, ali ja bih rado da njegov nasljednik istraži malo konekcije.
Uglavnom, red je da dođe papa koji će crkvu vratiti na normalne postavke, ovo omekavanje neće privući nikoga.
Što sad netko misli, ako popustimo pred LGBTQ zahtjevima da će takvi doći u crkvu i početi se moliti Bogu intenzivno kao i kršćani s pravim obiteljskim vrijednostima?
Ne, to ni nije njihov cilj, pa i sad postoje neke heretičke crkve sa duginim bojama gdje lezbiljke sveštenice vjenčavaju gay parove, i opet nema navale.
LGBTQ ne traži sudjelovanje ni neke kršćanske vrijednosti, ne samo zato što su kršćanske vrijednosti i oni sami po sebi nekompatibilni što god neki papa govorio, nego zbog toga što to ni nije svrha.
Svrha je da ušutkaju svaku sposobnost društva da ih kritizira a to je ostalo sada samo u crkvi.
Po školama su već uspjeli, na zapadu, da to suzbiju, u institucijama, medicinsku profesiju su pervezirali s trans pokretom, zadnje uporište su vjerska uvjerenja, na koja imamo ustavna prava i gdje smijemo biti anti sve to.
E tu nam oni dođu i hoće da nas spriječe da imamo mogućnost kritike. To je sve što hoće.
Naravno da im nije cilj pojačati katoličke redove, ali ako katolička crkva popusti LGBTQ-u izgubit će i ljude koje ima, već čujem dosta kritike prema crkvi kako je premekana, korumpirana, da su svećenici pedofili, a ako popuštaju ovakvima onda bih rekao da su pedofili preuzeli i vodeće uloge.
_________________ Poštujmo različitosti, uvažavajmo posebnosti, slavimo kulturne i etničke raznolikosti BiH! To Europa voli čuti, u modi je "diversity".
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 26 tra 2025, 22:36 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ceha je napisao/la: A kad bi trebalo biti prikladno vrijeme?
Kad izaberu drugog papu koji će nastavit putem ovog?
Pa daj me nemoj...
I mi stvari radimo radi nas, čemu bi se bojali nekih krezubih ljevičara?
Moramo šutiti inače će nas proglasiti radikalnima.  Da, ta spika sa cenzurom je uvijek takva 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 26 tra 2025, 22:39 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ceha je napisao/la: Bez obzira kaj je članak istinit?
Djelomično je istinit. Nisu naveli što je Pavičić rekao(postavila sam poveznicu na podcast Mrežnica) da su naši novinari prije 15 godina imali informaciju da je Vatikan premrežila srpska diplomacija(i naša diplomacija je imala tu informaciju). 3 godine prije pape Franje srpska diplomacija je počela pripremati teren a naši su sjedili prekriženih ruku. Pošteno govoreći ima ovdje dosta i naše krivnje, o tome Pavičić govori u podcastu, da sad ne prepričavam sve, ako hoćeš potraži i pogledaj. Na kraju krajeva, već sam rekla, mogli su sačekati koji dan pa ovo objaviti, ne baš danas. Ili su mogli objaviti dok je bio živ. Možete me napadati koliko hoćete, no i dalje smatram da se ovih dana malo trebalo pripaziti šta se piše. Ovo su dani kada će te čuti. Ako se izabere "Franjo II" onda se priča u vjetar. Ako razumiješ što mislim. Ovo je pogrešno, ovo je 100% pogrešno i to nije put kojim bi KC trebao ići, to nije Kristov put. To je put nestanka i propasti, put u pakao. Ako se to dogodi, ok, deus vult, ali rađe bi da se ne dogodi. A KC je krenula putem protestanskih propasti, pusti formu na stranu sad, kao što kaže kvačica, ovo su ozbiljne stvari.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 26 tra 2025, 22:40 |
|
|
zalutala je napisao/la: Nigdje nisam rekla da treba šutjeti. Rekla sam da se s objavom ovog članka moglo sačekati koji dan a ne baš na dan papine sahrane Al dobro, ako je vama ovo ok, a Bože moj. Kad se izabere novi papa, koji bi bio kopija ovog? Ovo je ok, uzak je put u spasenje, a širok u propast.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 27 tra 2025, 03:50 |
|
|
Ceha je napisao/la: zalutala je napisao/la: Djelomično je istinit. Nisu naveli što je Pavičić rekao(postavila sam poveznicu na podcast Mrežnica) da su naši novinari prije 15 godina imali informaciju da je Vatikan premrežila srpska diplomacija(i naša diplomacija je imala tu informaciju). 3 godine prije pape Franje srpska diplomacija je počela pripremati teren a naši su sjedili prekriženih ruku. Pošteno govoreći ima ovdje dosta i naše krivnje, o tome Pavičić govori u podcastu, da sad ne prepričavam sve, ako hoćeš potraži i pogledaj.
Na kraju krajeva, već sam rekla, mogli su sačekati koji dan pa ovo objaviti, ne baš danas. Ili su mogli objaviti dok je bio živ. Možete me napadati koliko hoćete, no i dalje smatram da se ovih dana malo trebalo pripaziti šta se piše. Ovo su dani kada će te čuti.Ako se izabere "Franjo II" onda se priča u vjetar. Ako razumiješ što mislim. Ovo je pogrešno, ovo je 100% pogrešno i to nije put kojim bi KC trebao ići, to nije Kristov put. To je put nestanka i propasti, put u pakao. Ako se to dogodi, ok, deus vult, ali rađe bi da se ne dogodi. A KC je krenula putem protestanskih propasti, pusti formu na stranu sad, kao što kaže kvačica, ovo su ozbiljne stvari. Ako su ovo zbilja jedini dani kada će te čuti, onda bi makar mogli pisati punu istinu a ne poluistinite huškačke članke. Već sam napisala da su izostavili ovo što je Pavičić rekao. Čovjek je korektno rekao da je do naše lijenosti i inferiornosti za razliku od ovih
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 27 tra 2025, 03:57 |
|
|
Privitak:
8f1f8c509bfdbec1671efc6d8876eff2.jpg [ 256.89 KiB | Pogledano 753 put/a. ]
Ti smjerni nacionalisti iz Hrvatskog tjednika pišu i ovo: Godine 2015. posjetio je Sarajevo i susrevši se s vjernicima nije pokazao ni mrvicu empatije niti je izustio ime hrvatsko. Nije se solidarizirao sa strašnom ratnom žrtvom hrvatskih katolika, uključujući i same svećenike, koju su podnijeli baš zato što su katolici i Hrvati. Kome, gdje i zašto papa Franjo ljubi ruke na ovoj slici?
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 27 tra 2025, 09:36 |
|
|
zalutala je napisao/la: Već sam napisala da su izostavili ovo što je Pavičić rekao. Čovjek je korektno rekao da je do naše lijenosti i inferiornosti za razliku od ovih
Mala digresija, ali 90% tih mainstream katoličkih komentatora su teški beskičmenjaci i ulizice koji samo papagajski ponavljaju vatikansku liniju. Gadljivo je gledati kako isti ljudi koji su nizali hvalospjeve Benediktu sada nižu hvalospjeve Franji, a sutra će i njegovom nasljedniku, tko god da bude. Intelektualno dno.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 27 tra 2025, 12:03 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 6127 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Nema se tu šta puno raspravljati, svaki papa će u svojih 99.98% djelovanja biti identičan, poruke ljubavi, mira, tolerancije, obilasci po svijetu, približavanje sukobljenih svjetskih vođa kada je to moguće. To se ionako ne događa zbog pape nego zbog tog što su neki 2 vođe odlučili da približe stavove, a kako su javnost okretali protiv druge strane sada im treba nekakva pomirujuća veza, pa za to iskoriste papu.
Jedino zapravo bitno gdje se papa od pape razlikuje, je ovo pitanje otvaranja LGBTQ zajednicama.
Za mene je posve pogrešno sročeno reći da "Blagoslivlja gay par". Postojalo je mnogo drugih načina da se odvoji grešnik od grijeha.
Recimo, za vjernika koji sgriješi bludno ne kažeš da bagoslivljaš bludnika, nego vjernika koji je pogriješio.
Korištenje riječi par za takav odnos jasno je da se otvaraju mala vrata prihvaćanju toga.
Znači sav odnos prema papi se može definirati kroz ovo, jel podržavate to ili ne?
Ako podržavate to znači vi ćete pridržati ta vrata LGBTQ zajednici dok se ne pojavi netko da ih posve razvali.
Ili ako ne podržavate to što je papa rekao o njima i općenito toj temi, onda zapravo mislite da bi netko drugi od stotina preostalih kardinala bio bolji papa. Jer kao što rekoh, svi će u većini stvari raditi isto, ovo je ono po čemu se papa Franjo razlikovao.
I ne, ja nisam nasjeo na ono ljubljenje nogu i sl., nemožeš ljubiti nogu ljudima koji su kao djeca bili zlostavljani od strane pedofila a ignorirati činjenicu da homoseksualnost i pedofilija idu ruku pod ruku.
_________________ Poštujmo različitosti, uvažavajmo posebnosti, slavimo kulturne i etničke raznolikosti BiH! To Europa voli čuti, u modi je "diversity".
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 27 tra 2025, 12:53 |
|
|
dunno je napisao/la: zalutala je napisao/la: Već sam napisala da su izostavili ovo što je Pavičić rekao. Čovjek je korektno rekao da je do naše lijenosti i inferiornosti za razliku od ovih
Mala digresija, ali 90% tih mainstream katoličkih komentatora su teški beskičmenjaci i ulizice koji samo papagajski ponavljaju vatikansku liniju. Gadljivo je gledati kako isti ljudi koji su nizali hvalospjeve Benediktu sada nižu hvalospjeve Franji, a sutra će i njegovom nasljedniku, tko god da bude. Intelektualno dno. Da je Pavičić onaj najobičniji mali crv i takav bi bio ljudska, novinarska i moralna gromada naspram ovih, nemam riječi kojim bih ih nazvala. Osobno ova zbivanja o kojima je riječ nisam pratila u realnom vremenu. Mogu jedino reći Bogu hvala da sam poslušala što je Pavičić rekao, pa išla malo više o tome pročitati, jer tko zna kakvo bi mi mišljenje oblikovali ovi smjerni nacionalisti, desničari, veliki katolici, branitelji tradicionalnih kršćanskih vrijednosti i iza čega se sve već ne skrivaju pri svom "novinarskom" izvještavanju. Pavičić ništa nije slagao. I Jurič je u Pdcastu Velebit rekao da su informacije imali prije 15 godina. I odmah zatim priču prebacio na beogradskog kardinala i još nekog(nisam zapamtila ime). Novinar i gost Jonjić koji se zaklinju u kršćanske vrijednosti, koji ljudima oblikuju mišljenja(ima nas koji zbivanja nismo pratili u realnom vremenu), "propuste" reći da je srpska diplomacije već za ponitifikata pape Benedikta premrežila Vatikan, da su naši tri godine prije izbora pape Franje imali tu informaciju i da po tom pitanju ništa nisu radili. Nego sva krivnja na papu Franju, i još se usude u naslov Podcasta staviti:PODCAST VELEBIT – Jonjić: Zbog licemjernog ekumenizma papa Franjo je žrtvovao Stepinca https://www.youtube.com/watch?v=u27FSieTbMQ&t=3065s a u samom podcastu licemjerja, insinuacija i slično na ntu, a nigdje kršćanskog priznanja naših grijeha. Cijenila sam Juriča, volila sam pogledati njegove Podcaste, i zbilja ne znam što mu je ovo sve trebalo. Nadalje, jučer sam postavila poveznicu na 24. sata, o onom članku naših smjernih nacionalista. Kasnije naletim na Jutarnji, u komentaru netko napisao da ovi "nisu čuli" svjedočenje svećenika. Nisam znala o čemu piše, otvorim članak i za razliku od 24. sata Jutarnji je objavio i ovo: Godine 2015. posjetio je Sarajevo i susrevši se s vjernicima nije pokazao ni mrvicu empatije niti je izustio ime hrvatsko. Nije se solidarizirao sa strašnom ratnom žrtvom hrvatskih katolika, uključujući i same svećenike, koju su podnijeli baš zato što su katolici i Hrvati. Inače se na ovom forumu papine slike komentiraju punom parom, no još nitko nije prepoznao ovu sliku i napisao o čemu je riječ. A riječ je o tome da su ovi vrli desničari iz Hrvatskog tjednika u pasusu kojeg sam citirala jedino istinito napisali: ime grada, godinu i ime pape. Riječ je o svjedočanstvu ovog svećenika kojem je papa ljubio ruke prilikom posjeta sarajevu https://www.24sata.hr/news/svecenik-iz- ... ke-1046686Našla sam još članaka o svjedočanstvima časnih sestara i slično. Ako su Pavičić i ostali koje si naveo intelektualno dno, ovi su za razliku od njih ne samo intelektualno nego i moralno dno.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 28 tra 2025, 07:39 |
|
|
dunno je napisao/la: Ceha je napisao/la: Papa je poglavar KCa. On bi trebao imati jasnu granicu.
Ceha je napisao/la: Treba biti lider katolika, ne LGBTovaca.
Mora, treba... Pomirite se s tim da je KC apsolutna monarhija i da papa ne mora i ne treba ništa. Može raditi doslovno što mu padne na pamet i nitko osim Boga mu ne može ništa. Vaše je da gutate i žalite što nas je granica Zapadnog i Istočnog carstva smjestila na pogrešnu stranu pa nemamo svoju nacionalnu crkvu koja bi sada seirila nad cirkusom koji se događa preko Jadrana, kao što su se i lokalni katolici prije 20 godina naslađivali nad cirkusom u protestantskim crkvama tvrdeći da Duh sveti nikada neće dopustiti takav cirkus u KC. Pricas gluposti. Nacionalna Crkva nikad ne rjesava probleme hereze. Kako papa luta tako bi mogao lutati i patrijarh, i opcija bi ti bila napustiti teoretsku Hrvatsku Crkvu i prijeci u stajzanam Srpsku ili tako. Zamisli samo Uzinic postane patrijarh i siri svoj nauk Pola pravoslavnih Crkava ti ne opci vise sa Carigradskom i obrnuto. Nacionalne Crkve nisu nikakvo rjesenje
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 28 tra 2025, 07:43 |
|
|
Ceha je napisao/la: zalutala je napisao/la: Neki minimum ljudske i vjerske kulture bi se u ovakvim danima trebao pokazati. Pod krinkom vjere, pozivanja na pravo na svoej mišljenje, branjenja nauka, nepopuštanja sodomistima i sotonistima, na sam Uskrsni ponedjeljak(kažeš da si vjernik pa bi trebao znati što je to) razvlačiš i sprdaš tek preminulog poglavara RKC. Vjernik si, Uskrsna osmina još uvijek traje, pogledaj svoje upise. Ponovit ću se, za mene kao katolkinju je porazno da je na sam dan papine smrti više poštovanja(ako ne vjerničke onda ljudske kulture) iskazao Robi, ako ništa drugo suzdržavao se od sprdanja, izrazio sućut na koju si se ti ismijao(mogao si taj njegov upis makar zaobići). Pa i Joe, inače veliki kritičar pape i RKC je birao riječi. Ali "veliki pravovjerni katolici" za razliku od ove dvojice su se iskazali. Misliš da braniš nauk RKC, da jedino ti znaš što je božja volja. Zapitaj se što je to?
I za kraj: Jel i jedna crkvena dogma promijenjena? Jel promijenjen crkveni nauk?
I ja ti fino kažem, ovog "papu" su više voljeli nevjernici, nego vjernici KCa. I tebi je to očito, a uporno zatvaraš oči pred istinom. Dogme nisu mijenjane, nisu još prekršene, ali su savijane, spremane da puknu. To nije nikakva tajna. Doista ga hvale samo nevjernici, ali svejedno nikad nece niti im pada napamet uci u Crkvu. Na kraju krajeva kad te hvali jutarnji list znas koliko je sati. Kletva dabogda te jutarnji hvalio nije bila nikad ocitija
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 28 tra 2025, 09:17 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Pricas gluposti. Nacionalna Crkva nikad ne rjesava probleme hereze. Kako papa luta tako bi mogao lutati i patrijarh, i opcija bi ti bila napustiti teoretsku Hrvatsku Crkvu i prijeci u stajzanam Srpsku ili tako. Zamisli samo Uzinic postane patrijarh i siri svoj nauk Pola pravoslavnih Crkava ti ne opci vise sa Carigradskom i obrnuto. Nacionalne Crkve nisu nikakvo rjesenje
A apsolutna monarhija sa primjesama diktature i kulta ličnosti jest? Kod pravoslavnih patrijarh nema ni blizu moć kao papa i puno se lakše pobuniti protiv njegovih ideja nego katolicima protiv papinih. Većina pravoslavaca možda jeste međusobno u šizmi, ali katoličkom svijetu nije ništa drugačije. Razlika je samo što pravoslavni otvoreno kažu da nisu u jedinstvu s nekim, dok katolici glume da jesu, iako i slijepac vidi da KC u Poljskoj i KC u Njemačkoj ne propovijedaju istu vjeru i da nisu u stvarnom jedinstvu.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 28 tra 2025, 09:20 |
|
|
dunno je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Pricas gluposti. Nacionalna Crkva nikad ne rjesava probleme hereze. Kako papa luta tako bi mogao lutati i patrijarh, i opcija bi ti bila napustiti teoretsku Hrvatsku Crkvu i prijeci u stajzanam Srpsku ili tako. Zamisli samo Uzinic postane patrijarh i siri svoj nauk Pola pravoslavnih Crkava ti ne opci vise sa Carigradskom i obrnuto. Nacionalne Crkve nisu nikakvo rjesenje
A apsolutna monarhija sa primjesama diktature i kulta ličnosti jest? Kod pravoslavnih patrijarh nema ni blizu moć kao papa i puno se lakše pobuniti protiv njegovih ideja nego katolicima protiv papinih. Većina pravoslavaca možda jeste međusobno u šizmi, ali katoličkom svijetu nije ništa drugačije. Razlika je samo što pravoslavni otvoreno kažu da nisu u jedinstvu s nekim, dok katolici glume da jesu, iako i slijepac vidi da KC u Poljskoj i KC u Njemačkoj ne propovijedaju istu vjeru i da nisu u stvarnom jedinstvu. Kako god okreneš, nacionalna crkva je samo nacionalna crkva i neće riješiti puno. Problemi vezani uz teologiju su druga dimenzija i nisu vezani za granice crkve. To je više opći problem korupcije koji se događa u bilo kojoj vrsti ljudskog udruživanja u organizacije.
1347 of 2558 - 52.66%
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Papa Franjo Postano: 28 tra 2025, 09:22 |
|
|
dunno je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Pricas gluposti. Nacionalna Crkva nikad ne rjesava probleme hereze. Kako papa luta tako bi mogao lutati i patrijarh, i opcija bi ti bila napustiti teoretsku Hrvatsku Crkvu i prijeci u stajzanam Srpsku ili tako. Zamisli samo Uzinic postane patrijarh i siri svoj nauk Pola pravoslavnih Crkava ti ne opci vise sa Carigradskom i obrnuto. Nacionalne Crkve nisu nikakvo rjesenje
A apsolutna monarhija sa primjesama diktature i kulta ličnosti jest? Kod pravoslavnih patrijarh nema ni blizu moć kao papa i puno se lakše pobuniti protiv njegovih ideja nego katolicima protiv papinih. Većina pravoslavaca možda jeste međusobno u šizmi, ali katoličkom svijetu nije ništa drugačije. Razlika je samo što pravoslavni otvoreno kažu da nisu u jedinstvu s nekim, dok katolici glume da jesu, iako i slijepac vidi da KC u Poljskoj i KC u Njemačkoj ne propovijedaju istu vjeru i da nisu u stvarnom jedinstvu. Isto je to. Papa u tradicionalnom katolicanstvu nema ni blizu moc kakvu su mu dali modernisti i tu je nastao sav problem. Da ne govorimo o tome (jer smo bezbroj puta pricali) da pravoslavlje ima sasvim druge probleme i bit vjere nije zakopati se u proslost. Svako vrijeme nosi svoje probleme, pitanja i trazi odgovore koje pravoslavne Crkve upravo zbog zakopanosti ne mogu odgovoriti ni rijesiti.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|