HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 kol 2026, 03:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3523 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Papa Franjo
PostPostano: 25 tra 2025, 16:00 

Daj mi svoj blagoslov = odobri mi, zaželi mi uspjeh, složi se sa mnom, podrži me.

Nemaš moj blagoslov da to uradiš = ne slažem se s tim.

1664 of 2558 - 65.05%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 16:10 

Naša Kvačica je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Ne filozofiram. Da želiš pročitati ono što je rekao, pročitao bi da je rekao da je to bolest, kao što i je.

parafilija (njem. Paraphilie, od para- + -filija), psihoseksualni poremećaj postizanja spolnoga užitka putem atipičnih objekata (djece, životinja, pojedinih predmeta i dr.) te neuobičajenoga ponašanja (obnaživanjem u javnosti, nanošenjem ili izlaganjem boli i dr.). Utvrđuje se medicinski ako je riječ o prevladavajućem načinu doživljavanja užitka te kada izaziva negativne psihičke i fizičke posljedice osobama koje takve aktivnosti prakticiraju, a osobito onima kojima izravno štete, za što se u većini društava kaznenopravno odgovara.
https://www.enciklopedija.hr/clanak/parafilija

Moj odgovor je da se u cijelosti slažem i s papom Franjom i strukom.
Ne znam šta još hoćeš. Mišljenje samog Boga?
Daj ohladi malo, verglaš danima po istoj stvari koja nema utemeljenja ni u stavu Crkve ni u stavu struke.

Ako sam dobro shvatio, pedofil je bolestan a peder nije bolestan?

U medicinskoj enciklopediji iz osamdesetih opisana je bolest "pederastija". Navedena je i terapija.

Zaboravio sam detalje, ali fora je u tome da je u SAD-u liječenje neke osobe vrlo skupo. Ali je bilo (ili još uvijek je?) besplatno za duševne bolesnike. I likovi su to koristili (zloupotrebljavali), da se radi liječenja (od bilo čega) deklariraju kao homoseksualci (u to vrijeme duševni bolesnici) i dobiju besplatno liječenje. Pa bili oni zaista homoseksualci ili ne.
I pored djelovanja LGBT lobija, motiv je bio da ih se makne kao teret zdravstvenog sustava. Kako? Pa proglasiti ih normalnima, tj. nisu više duševni bolesnici.
To je odrađeno na nekakvom kongresu njihovih psihologa. I ta odluka je prošla na glasanju tijesnom većinom. Više nisu bili - duševni bolesnici. No, nedugo iza toga, nekolicina onih koji su prvotno glasali za to, predomislila se i željela povući svoj glas (čime bi ta odluka bila odbačena). Ali, više im nisu dali ponovno glasanje - to je tako ostalo, a onda još i nametnuto ostatku planeta.

Kao što se pokazalo da je i IK laž i smeće od odluke, ali HDZ ne da nazad. Čak niti na referendum.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 16:15 

zalutala je napisao/la:

Ako sam dobro shvatio, pedofil je bolestan a peder nije bolestan?

Pročitaj što crkva kojoj pripadaš naučava.
KKC ne naučava da je homoseksualnost bolest.
https://hbk.hr/wp-content/uploads/2018/ ... -Crkve.pdf

Ako ti se da pročitaj i ovo.
https://www.bitno.net/academicus/teolog ... tavljanja/

Ako ti se da i ovo
https://hrcak.srce.hr/file/255102

Ukratko, RKC ne naučava da je homoseksualnost bolest, dok za pedofiliju to izrijekom kaže. Ako si katolik trebao bi uvažiti nauk RKC. Ako nisi uzalud sam postavila i KKC i Encikliku pape Ivana PavlaII i esej pape (u vrijeme kada je pisao emeritusa) Benedikta XVI

Jeste li Vi pročitali ovo?

„Ne lijegaj s muškarcem kako se liježe sa ženom! To bi bila grozota.” (Levitski zakonik, 18:22)

„Ako bi muškarac legao s muškarcem kao što se liježe sa ženom, obojica bi počinila odvratno djelo. Neka se smaknu i krv njihova neka padne na njih.” (Levitski zakonik, 20:13)

„Zbog toga ih je Bog predao sramotnim strastima: žene njihove zamijeniše naravno općenje protunaravnim; jednako muškarci, ostavivši prirodno općenje sa ženom, usplamtješe pohotom jedan za drugim, vršeći – muškarci s muškarcima – sramotne stvari i na sebi primajući pravednu plaću za svoje zablude. I kako nisu smatrali vrijednim čuvati pravu spoznaju Boga, Bog ih je predao pokvarenom shvaćanju da bi činili što ne dolikuje […] Oni, iako poznaju odredbu Božju prema kojoj vršioci toga zaslužuju smrt, ne samo da to čine, već i odobravaju onima koji to čine.“

Pa ako može jedna interpretativna izjava?

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 16:19 

goran2hr je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Ne piši svašta. Ako ne znaš što je blagoslov malo pretraži.
Blagoslov označava podjelu božanske milosti osobi ili stvari.

Bio sam jasan. Između ostalog, blagoslov znači i dati odobrenje. Barem je tako u hrvatskom jeziku.

Izgleda da nismo učili isti hrvatski.
Evo što kaže hrvatski jezični portal:
Definicija
dati blagoslov, izvršiti obred blagoslova uz posebnu molitvu i simboliku
https://hjp.znanje.hr/index.php?show=se ... 1vWg%3D%3D
A hrv. Wikipedia kaže da je blagoslov:
Blagoslov označava podjelu božanske milosti osobi ili stvari. Cilj je blagoslova promicanje sreće i napretka te zaštita i očuvanje.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Blagoslov

Ne nađoh da je blagoslov to što ti tvrdiš.
Može biti da smo učili različite jezike i išli na različite vjeronauke.
Drugog objašnjenja nemam.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 16:22 

Daj mi svoj blagoslov = odobri mi, zaželi mi uspjeh, složi se sa mnom, podrži me.

Ma prave se ludi.

Nitko od homoseksualaca koji traže te skupne blagoslove ne smatra da radi išta loše prakticirajući istospolnu vezu, isto kao što nijedan svećenik koji daje takav blagoslov paru ne smatra da je to loše. Ni jedni ni drugi to ne kriju, javno to govore.

To su notorne činjenice o kojima je besmisleno polemizirati.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 16:26 

goran2hr je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Pročitaj što crkva kojoj pripadaš naučava.
KKC ne naučava da je homoseksualnost bolest.
https://hbk.hr/wp-content/uploads/2018/ ... -Crkve.pdf

Ako ti se da pročitaj i ovo.
https://www.bitno.net/academicus/teolog ... tavljanja/

Ako ti se da i ovo
https://hrcak.srce.hr/file/255102

Ukratko, RKC ne naučava da je homoseksualnost bolest, dok za pedofiliju to izrijekom kaže. Ako si katolik trebao bi uvažiti nauk RKC. Ako nisi uzalud sam postavila i KKC i Encikliku pape Ivana PavlaII i esej pape (u vrijeme kada je pisao emeritusa) Benedikta XVI

„Ne lijegaj s muškarcem kako se liježe sa ženom! To bi bila grozota.” (Levitski zakonik, 18:22)

„Ako bi muškarac legao s muškarcem kao što se liježe sa ženom, obojica bi počinila odvratno djelo. Neka se smaknu i krv njihova neka padne na njih.” (Levitski zakonik, 20:13)

„Zbog toga ih je Bog predao sramotnim strastima: žene njihove zamijeniše naravno općenje protunaravnim; jednako muškarci, ostavivši prirodno općenje sa ženom, usplamtješe pohotom jedan za drugim, vršeći – muškarci s muškarcima – sramotne stvari i na sebi primajući pravednu plaću za svoje zablude. I kako nisu smatrali vrijednim čuvati pravu spoznaju Boga, Bog ih je predao pokvarenom shvaćanju da bi činili što ne dolikuje […] Oni, iako poznaju odredbu Božju prema kojoj vršioci toga zaslužuju smrt, ne samo da to čine, već i odobravaju onima koji to čine.“

Gle, sigurna sam da su pape koje sam navela i biskupska konferencija koja je pisala KKC to isto pročitali.
Tako da, držim se onog što piše u KKC.
Eto toliko od mene.
Ako misliš da znaš bolje od biskupske konferencije koja je pisala KKC, a Bože moj možda je i to moguće, no ja i dalje ostajem pri onome što piše u KKC.(nekako više vjerujem HBK nego anonimnim teolozima po forumima).

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 16:28 

zalutala je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Bio sam jasan. Između ostalog, blagoslov znači i dati odobrenje. Barem je tako u hrvatskom jeziku.

Definicija
Blagoslov označava podjelu božanske milosti osobi ili stvari. Cilj je blagoslova promicanje sreće i napretka te zaštita i očuvanje.

https://jezikoslovac.com/word/21k4

2. pren. čin odobravanja [dobiti čiji blagoslov; dati svoj blagoslov dati odobrenje, odobriti

Uobičajeno u hrvatskom jeziku - odobriti - blagosloviti.

Da budem jasan, nisam hejter i ne veselim se papinoj (ili bilo čijoj) smrti. A da je radio čudne poteze i pričao svašta - je. Sa u konačnici po KC lošim rezultatom.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 16:29 

zaba1111 je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:

Ne mora se mjenjati dogma da bi se napravio kaos u Crkvi. Dovoljno je pisati dvoznacne dokumente i vec si napravio kaos. U njemackoj Crkvi nikoga ne zanima sta pise i kako se interpretira recimo Fiducia supplicans. Za njih tamo pise da se homoseksualci mogu vjencavati i da ih treba vjencavati i to i cine. Kad ih netko upita zasto. Reci ce tako rekao papa i pozvati se na dvoznacnost i nejasnost dokumenta.

Odlika Franjinog ponitifkata za razliku od prethodnika jest upravo u tome. Nejasnoci odnosno bolje reci svjesnoj dvoznacnosti ucenja kojim se moze manipulirati i kojega moze tumaciti kako tko hoce i u svim slucajevima ce biti ispravno. Rekli bi kod nas ne mozes ga uhvatiti ni za glavu ni za rep.

To sto se netko uhvatio toga da nijedna dogma nije promjenjena je glupost. Ucenje katolicke Crkve ne sastoji se samo od svecano proglasenih dogmi. Dogme su u velikoj vecini donosene radi donosenja jasnoce tamo gdje se pojavljivalo krivovjerje. Medjutim vecina katolickog ucenja jest dogma bila ona kad svecano i javno proglasena ili nebila.

Zato će Frano, ukoliko dođe nama draži papa, ubrzo biti zaboravljen , bez posljedica na katolicki nauk.
Ako njegove nejasnoće novi papa pravilno pojasni, nauk neće trpiti.

Da nauk =))
Iz njemacke se ispisalo milion katolika a sve za samo jednu godinu.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 16:47 

Kako god, svecenici svaki dan daju blagoslov gresnicima svih vrsta, na vama je da objasnite zašto bi homići trebali biti Iznimka,
Poželjno bi bilo bez izmišljanja tipa papa blagoslivlja gay parove , jer se tako nepotrebno razvodnjava rasprava .

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 16:48 

goran2hr je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Definicija

https://jezikoslovac.com/word/21k4

2. pren. čin odobravanja [dobiti čiji blagoslov; dati svoj blagoslov dati odobrenje, odobriti

Uobičajeno u hrvatskom jeziku - odobriti - blagosloviti.

Da budem jasan, nisam hejter i ne veselim se papinoj (ili bilo čijoj) smrti. A da je radio čudne poteze i pričao svašta - je. Sa u konačnici po KC lošim rezultatom.

Dobro, hoćemo li mi ovdje razgovarati o blagoslovu u kršćanskom značenju ili u prenesenom značenju?
Millim, mogao si s te stranice postaviti i ovu definiciju, valjda o ovome razgovaramo: 1. a. bibl. zazivanje nad nekim (ob. oca na samrti nad djecom) za moć plodnosti i života, za materijalno obilje i društveni položaj b. kršć. čin koji obavlja posvećena osoba (svećenik), kojim se, po zazivu Božjem, blagoslovljenoj osobi želi Božja zaštita na poseban način, spada u niz obreda koji se zovu sakramentalije (može biti posebna molitva i posebna religiozna simbolika).
Nećemo valjda razgovarati o blagoslovu u prenesenom značenju.
Malo ozbiljnosti i korektnosti ne bi škodilo.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 16:51 

zaba1111 je napisao/la:

Kako god, svecenici svaki dan daju blagoslov gresnicima svih vrsta, na vama je da objasnite zašto bi homići trebali biti Iznimka,
Poželjno bi bilo bez izmišljanja tipa papa blagoslivlja gay parove , jer se tako nepotrebno razvodnjava rasprava .

Dakle, četvrti put na ovoj temi ponovit ću isto, nisam rekao da papa ne treba blagosloviti pedere.

I usput zazivam blagoslov Isusa Krista da vam otvori oči i počnete čitati tuđe postove.

1664 of 2558 - 65.05%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 16:52 

Kvačici sam već odgovorila.
Ne razumijem zašto se ponovno razvlači ista priča.
Ako sam ovdje nešto pogrešno napisala, neka me netko ispravi, a ne ponovno vrtiti istu priču koja se ovdje već danima vrti
zalutala je napisao/la:

Pa tako reci. Gej je ok.

Zašto onda ne date odmah i te pederske brakove, u čemu je problem? Čekate dok se priviknu primitivni tradicionalisti ili?

Ne znam zašto to mene pitaš?
Ali evo, tebi za ljubav, ponovit ću ono što je rekao papa Franjo(taj intervju sam već postavila na prethodnim stranicama).
Rekao je da je Bog odredio što je brak i da se to ne može promijeniti.
Valjda znaš da je sam Isus ustanovio Sakramente, jedan od njih je i brak, i kao što kaže papa: Bog je to odredio i to se ne može mijenjati.
Eto, nadam se da sam ti uspjela dati zadovoljavajući odgovor.
Od tih pederskih brakova nema ništa.
A ovo o čemu vi raspravljate je pastoralni blagoslov a ne Sakrament(brak).

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 16:53 

dunno je napisao/la:

Ma prave se ludi.

Nitko od homoseksualaca koji traže te skupne blagoslove ne smatra da radi išta loše prakticirajući istospolnu vezu, isto kao što nijedan svećenik koji daje takav blagoslov paru ne smatra da je to loše. Ni jedni ni drugi to ne kriju, javno to govore.

Ovo si žešće izmislio, svaki svećenik, kao i svaki normalan čovjek smatra da to nije dobro, vjerovatno i sami homići znaju da bi bolje bilo da to nisu.
Ali kao što je papa Frano, nedavno preminuli, pojasnio intencija je prihvatiti odbačene.
Jasno je da homiće smatra invalidnima i da ih zbog toga ne treba isključiti iz blagoslova .

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 16:58 

zalutala je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Gle, sigurna sam da su pape koje sam navela i biskupska konferencija koja je pisala KKC to isto pročitali.
Eto toliko od mene.
Ako misliš da znaš bolje od biskupske konferencije koja je pisala KKC, a Bože moj možda je i to moguće, no ja i dalje ostajem pri onome što piše u KKC.(nekako više vjerujem HBK nego anonimnim teolozima po forumima).

Znamo koristiti Google search, ali što ti misliš što znače spomenuti citati iz Biblije? Imaš li vlastitu glavu, razum, savjest?

1664 of 2558 - 65.05%

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 17:04 

zalutala je napisao/la:

Eto toliko od mene.

Znamo koristiti Google search, ali što ti misliš što znače spomenuti citati iz Biblije? Imaš li vlastitu glavu, razum, savjest?

Da li je papa negdje spomenuo kako istospolno obćenje nije grieh?

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 17:06 

zaba1111 je napisao/la:
dunno je napisao/la:

Ma prave se ludi.

Ovo si žešće izmislio, svaki svećenik, kao i svaki normalan čovjek smatra da to nije dobro, vjerovatno i sami homići znaju da bi bolje bilo da to nisu.
Ali kao što je papa Frano, nedavno preminuli, pojasnio intencija je prihvatiti odbačene.
Jasno je da homiće smatra invalidnima i da ih zbog toga ne treba isključiti iz blagoslova .

Eto, samo ovo označeno je problem, o tome govorimo cijelo vrijeme. Normalno da ne treba nikoga isključiti.

Treba blagosloviti i griješnike, i bolesne, i invalide. Potrebno i poželjno. :palacgore1

Ono što ne treba je proglašavati bolesnog zdravim. Prvo što nije istina, drugo što je štetno.

E sad tebi je jasno, nema tu navijanja, i ja se nadam da si ti u pravu, ali ne znam na osnovu čega, previše je tu dvosmislenih stvari da bi bio tako siguran.

1664 of 2558 - 65.05%

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 17:09 

zalutala je napisao/la:

Eto toliko od mene.

Zbilja više nemam pojma što očekuješ da ti kažem.
Već sam ne znam ni sama koliko puta citirala Katekizam u kojem piše da homoseksualne sklonosti nisu grijeh al da homoseksualni odnosi jesu.
Odgovorila sam ti na tvoje pitanje po pitanju gay brakova da od toga nema ništa(pročitaj taj upis).
Postavila definiciju, ne u prenesenom(metaforičkom) značenju, nego u kršćanskom, blagoslova.

Sad bih ja iz par citata trebala iščitati što? Da su homoseksualni odnosi grijeh?
Pa to sam ne znam ni sama koliko već puta napisala(ruku na srce citirala sam KKC). Bi li bio zadovoljan da sam napisala da je to grijeh bez da sam se pozivala na KKC?
Bi li u tom slučaju bio zadovoljan?
ni sama ne znam koliko puta do sada sam napisala(citirajuči KKC) da su homoseksualni odnosi grijeh i sad se od mene traži ne znam što.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 17:11 

dane-croatia je napisao/la:

Zapravo jest. Nazvao je homoseksualni par kao "dvoje ljudi koji se vole", ljubav nije grijeh. Umjesto da blagoslovi npr. "dvoje ljudi koji su bolesni" nitko nije potpuno zdrav, ili barem "dvoje ljudi koji su griješni" pa što svi smo griješnici. Ne mislim da sam išta bolji od pedera, ili "dvoje ljudi koji su invalidi" svi imamo greške pa i ja i ti itd.

Imao je toliko opcija, a na kraju je izabrao sotonističku.

1664 of 2558 - 65.05%

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 17:15 

zalutala je napisao/la:

Već sam ne znam ni sama koliko puta citirala Katekizam u kojem piše da homoseksualne sklonosti nisu grijeh al da homoseksualni odnosi jesu.
Odgovorila sam ti na tvoje pitanje po pitanju gay brakova da od toga nema ništa(pročitaj taj upis).
Postavila definiciju, ne u prenesenom(metaforičkom) značenju, nego u kršćanskom, blagoslova.

Sad bih ja iz par citata trebala iščitati što? Da su homoseksualni odnosi grijeh?
Pa to sam ne znam ni sama koliko već puta napisala(ruku na srce citirala sam KKC). Bi li bio zadovoljan da sam napisala da je to grijeh bez da sam se pozivala na KKC?
ni sama ne znam koliko puta do sada sam napisala(citirajuči KKC) da su homoseksualni odnosi grijeh i sad se od mene traži ne znam što.

Imati sklonosti nije problem, nitko sklonosti nije ni spomenuo, problem je upravo u tome što rade.

A što rade, bivši papa Franjo kaže "vole se". Voljeti je glagol. Glagoli označavaju radnju. Evo ti reci kako se vole dvoje homoseksualaca koji se vole? Možda sam ja u zabludi. Što rade kad se vole?

1664 of 2558 - 65.05%

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 17:29 

Evo ti reci kako se vole dvoje homoseksualaca koji se vole? Možda sam ja u zabludi. Što rade kad se vole?

Može biti platonska ljubav.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 17:35 

zalutala je napisao/la:

Imati sklonosti nije problem, nitko sklonosti nije ni spomenuo, problem je upravo u tome što rade.

A što rade, bivši papa Franjo kaže "vole se". Voljeti je glagol. Glagoli označavaju radnju. Evo ti reci kako se vole dvoje homoseksualaca koji se vole? Možda sam ja u zabludi. Što rade kad se vole?

Ako ćemo cjepidlačiti, glagoli označavaju; radnju, stanje, zbivanje itd.
Voljeti nije radnja nego stanje(emocija).

Znam što želiš čuti. Da, rade to što želiš čuti i da grješnici su
Već sam o tome s tobom raspravljala na prethodnim stranicama, no nisi mi odgovorio na pitanja. Pa evo ponavljam pitanje, valjda ćeš sada odgovoriti.
Dvije osobe koje se vole(grješnici) i traže blagoslov, traže li Boga?
Mogu li dvije osobe koje se vole(grješnici) vremenom spoznati svoje grijehe, raskinuti sa svojim grješnim načinom života i život posvetiti vjeri?
Postoji li takva mogućnosz?

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 17:37 

zaba1111 je napisao/la:
dunno je napisao/la:

Ma prave se ludi.

Kao što rekoh, ovo su notorne stvari oko kojih je besmiseno polemizirati, tako da ni ne planiram.

Ako ti smatraš da dva homoseksualca koja žive skupa u vezi i dolaze do svećenika po blagoslov kao par, smatraju da je ta veza nešto loše ili da svećenik koji sa iskrom u očima i kolarom u duginim bojama blagoslivlja taj par smatra da ovi čine nešto loše, onda ti negiraš stvarnost.

Oni tim činom blagoslova slave svoju vezu I NITKO OD NJIH TO NE KRIJE. To što vi zabijate glavu u pijesak je vaš problem.

zaba1111 je napisao/la:

https://www.vaticannews.va/en/pope/news ... tions.html

Papa Franjo osuđuje uskogrudne katolike koji šire govor mržnje prema LGBT osobama u Crkvi. Sram te bilo... :zubati

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 17:39 

i_jopet je napisao/la:
Evo ti reci kako se vole dvoje homoseksualaca koji se vole? Možda sam ja u zabludi. Što rade kad se vole?

Može biti platonska ljubav.

Ne može. Zbog definicije. Homo-seks-ualac. Mora biti uključen seks.

Inače su samo prijatelji.

1664 of 2558 - 65.05%

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 17:41 

dane-croatia je napisao/la:

Zapravo jest. Nazvao je homoseksualni par kao "dvoje ljudi koji se vole", ljubav nije grijeh. Umjesto da blagoslovi npr. "dvoje ljudi koji su bolesni" nitko nije potpuno zdrav, ili barem "dvoje ljudi koji su griješni" pa što svi smo griješnici. Ne mislim da sam išta bolji od pedera, ili "dvoje ljudi koji su invalidi" svi imamo greške pa i ja i ti itd.

Imao je toliko opcija, a na kraju je izabrao sotonističku.

Meni je težko ovako prepričavanje uzeti nešto zdravo za gotovo, jerbo se papi Franji svašta stavlja u usta.
Ima ovaj točan papin navod gdje izričito kaže:

"Biti homoseksualac nije zločin. Nije zločin - da, ali je grijeh. Dobro, ali prvo napravimo razliku između grijeha i zločina", rekao je papa Franjo u razgovoru za agenciju AP, Vatikan, 24. siječnja 2023.

I po meni su neke izjave pape bile hod po rubu između osuditi grieh ili biti milosrdan prema grešniku. S druge strane, mi ljudi smo takvi da često oštro osuđujemo grieh koji nam se gadi (homoseksualnost), a s druge strane relativiziramo griehove poput pohlepe za novcem, oholosti, ubijanja drugih ljudi, heteroseksualna bludničtva...

Tako da, slušam i čitam previše običnih ljudi koji olako i licemjerno bacaju blato na jednog papu, izvlačeći mu pojedine izjave iz konteksta i tumačeći njegovu milosrdnost spram grešnika kano prihvaćanje grieha.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2025, 17:42 

"Dragi moji Hrvati! Papa vas voli, Papa vas grli i prima! Papa vas blagoslivlja!" Ivan Pavao II.
Svi znamo da među Hrvatima ima i grješnika, i preljubnika i ubojica, i homoseksualaca itd.
Jel papa Ivan Pavao II ovim blagoslovom blagoslovio i takve?
Pitanje je čisto zbog toga što neki ne shvaćaju što znači blagoslov

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3523 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: