HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 lis 2025, 19:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 426 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima
PostPostano: 02 svi 2012, 17:43 

kemo je napisao/la:
Glava je napisao/la:
Plasim se nepismenost nece iZpariti

Radoh bi vidjeo tvoj slovenački :biceovodobro

Kakav sad slovenački?

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 17:47 

ManInBlack je napisao/la:
kemo je napisao/la:
Sa ponicanjem religija, više će se ulagati u obrazovanje i pomoć u siromašne države. Otvara se sve više škola i u Africi. Polako se diže nivo obrazovanja.

Znanost raste, možda uskoro kakvu alternativu istražimo za brže gojenje hrane, itd. Samo znanost i pamet ljudi i pomoć ljudi medju sobom može da pomogne. Naše ruke pomažu koje rade, a ne molitve.

Znaš kolega ne valja se igrati boga ;) gledam prije par dana na 'animal planet' dokumentarac pod nazivom 'planeta mutanata' i tamo znanstvenik lijepo objasni da sa svakim začećem dolazi do određenih genetskih promjena. Ako te mutacije pomognu preživljavanju ploda on i preživi i dalje dijeli svoje gene, u suprotnom propada i kraj priče. E sad naši znanstvenici vole da se igraju boga pa su odlučili na životu ostaviti sve što je pred određeno za propadanje i izumiranje, istovremeno trajno slabeći ljudsku vrstu. Ti očekuješ da će genetski modificirana hrana pomoći opstanku čovječanstva?

Molitva pomaže ljudima!

kemo je napisao/la:
Hvala što si priznao koliko je koristna religija za ljudstvo ;)

Nisam znao da je religija izmislila nuklearno oružje, navođene projektile, eksploziv,... stvarno je zločasta za ljudstvo :)

A ti si verovatno za ono ako dete ima kraću nogu ili boluje od neke boleštine odmah macom u glavu jer može da prenese loše gene?!

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 17:47 

kemo je napisao/la:
Sa ponicanjem religija, više će se ulagati u obrazovanje i pomoć u siromašne države. Otvara se sve više škola i u Africi. Polako se diže nivo obrazovanja.

Znanost raste, možda uskoro kakvu alternativu istražimo za brže gojenje hrane, itd. Samo znanost i pamet ljudi i pomoć ljudi medju sobom može da pomogne. Naše ruke pomažu koje rade, a ne molitve.

Znaš kolega ne valja se igrati boga ;) gledam prije par dana na 'animal planet' dokumentarac pod nazivom 'planeta mutanata' i tamo znanstvenik lijepo objasni da sa svakim začećem dolazi do određenih genetskih promjena. Ako te mutacije pomognu preživljavanju ploda on i preživi i dalje dijeli svoje gene, u suprotnom propada i kraj priče. E sad naši znanstvenici vole da se igraju boga pa su odlučili na životu ostaviti sve što je pred određeno za propadanje i izumiranje, istovremeno trajno slabeći ljudsku vrstu. Ti očekuješ da će genetski modificirana hrana pomoći opstanku čovječanstva?

Molitva pomaže ljudima!

kemo je napisao/la:
Hvala što si priznao koliko je koristna religija za ljudstvo ;)

Nisam znao da je religija izmislila nuklearno oružje, navođene projektile, eksploziv,... stvarno je zločasta za ljudstvo :)

Nije religija izmislila ni sablje, noževe, sulice pa su jih svejedno barbari upotrebili za masovno klanje onih koji nisu htjeli da misle kao oni :)
Ko koristi danas eksploziv nego religiozni ljudi? Muslimanske samoubice, republikanci(u nulo religiozna strana) u Ameriki za napad na Afgha, Iraq, pa sada bi htjeli i Iran.
Good Game religion.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 17:48 

kemo je napisao/la:
Glava je napisao/la:
Plasim se nepismenost nece iZpariti

Cek, ti spominjes obrazovanje, :D ne ja. Ako ce religija ispariti ovo Z ne uliva nadu ni za religiju, ni nepismenost.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 17:48 

Znaš kolega ne valja se igrati boga ;) gledam prije par dana na 'animal planet' dokumentarac pod nazivom 'planeta mutanata' i

Ma i ta znanstvena zajednica je ponekad gora od Inkvizicije. Tip koji je izmislio Lobotomiju je dobio nobelovu nagradu za medicinu. Ludilo.

A ne mogu nikako objasniti kako su dinosaurusi bili onoliko veliki. Pogotovo ne mogu objasniti reptile ptice sa rasponom krila od nekoliko metara. I insekti sa rasponom krila do 2 metra.
Fizika to ne dozvoljava. Postoji jedino objašnjenje, da planeta zemlja raste na neki način. I za vrijeme dinosaursa je bila puno manja gravitacija.

Odgovor znanstvene zajednice na tu problematiku i nelogičnost je "Šuti, ne pričaj o tome. Neka klinci uče teorije kakve su već sad, nastao bi veliki nered".

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 17:50 

Vii je napisao/la:
kemo je napisao/la:

Kakav sad slovenački?

gosn kemo je "izluglalo" da Slovenci zaista nemaju promene kao u srpsko, ali, jelte, jos uvek ne komunicirqmo na slovenackom gosn kemo.
Iako ste "obrazovani" :D

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 17:50 

Glava je napisao/la:
kemo je napisao/la:

Cek, ti spominjes obrazovanje, :D ne ja. Ako ce religija ispariti ovo Z ne uliva nadu ni za religiju, ni nepismenost.

Hrvatski nije moj materni jezik, i plačeš kad pogriješim u gramatiki.

Ti ne bi bez googla znao ni sastaviti jedne rečenice a da te slovenac razumije.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 17:51 

Kemo, što ako bih ja tebi rekla da znam više onih koji su se obratili nego onih koji su napustili Boga i vjeru? U 2Oth century?

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 17:51 

joe enter je napisao/la:

A ti si verovatno za ono ako dete ima kraću nogu ili boluje od neke boleštine odmah macom u glavu jer može da prenese loše gene?!

Ne razumijem što ti znače sljedeće riječi: verovatno, dete, boleštine,macom :neznam

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 17:52 

BBC je napisao/la:

Znaš kolega ne valja se igrati boga ;) gledam prije par dana na 'animal planet' dokumentarac pod nazivom 'planeta mutanata' i

Ma i ta znanstvena zajednica je ponekad gora od Inkvizicije. Tip koji je izmislio Lobotomiju je dobio nobelovu nagradu za medicinu. Ludilo.

A ne mogu nikako objasniti kako su dinosaurusi bili onoliko veliki. Pogotovo ne mogu objasniti reptile ptice sa rasponom krila od nekoliko metara. I insekti sa rasponom krila do 2 metra.
Fizika to ne dozvoljava. Postoji jedino objašnjenje, da planeta zemlja raste na neki način. I za vrijeme dinosaursa je bila puno manja gravitacija.

Odgovor znanstvene zajednice na tu problematiku i nelogičnost je "Šuti, ne pričaj o tome. Neka klinci uče teorije kakve su već sad, nastao bi veliki nered".

i zanimljivo je sve ono sto se izucavalo prije einsteina kao i ove moderni pokusaji da ga se srusi te citava svita znanstvenika koji unatoc svemu i dalje stoje na darwinovom shvacanju evolucije

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 17:52 

kemo je napisao/la:
Glava je napisao/la:

Hrvatski nije moj materni jezik, i plačeš kad pogriješim u gramatiki.

Ti ne bi bez googla znao ni sastaviti jedne rečenice a da te slovenac razumije.

gosn kemo, vi ste Slovenac?

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 17:53 

Vii je napisao/la:
Kemo, što ako bih ja tebi rekla da znam više onih koji su se obratili nego onih koji su napustili Boga i vjeru? U 2Oth century?

Ja tebi kažem, da ateista ne postaješ samo tako što kažeš "nema boga zato što ja tako mislim"... Ateista postaneš kad dugo vremena racionalno razmišljaš, istražuješ, čitaš i dodješ do logičkog poznanja, da neke stvari ne štimaju.

Šta ako bi mi rekla? .. ništa BS.. nemaš šta pametno kazat pa izmišljuješ.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 17:53 

Evo ima jedan sto se predstavlja kao Albanac na drugoj temi i tvrdi da je iz istocne Makedonije :zubati

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 17:55 

Ibar je napisao/la:
i zanimljivo je sve ono sto se izucavalo prije einsteina kao i ove moderni pokusaji da ga se srusi te citava svita znanstvenika koji unatoc svemu i dalje stoje na darwinovom shvacanju evolucije

U zadnje vrijeme se pokazuje da darwinove teorije imaju velikih šupljina i problema.

Imaju i Einsteinove, ali on je to sam ljudski i mudro nagovijestio da će se dogoditi. Updatiranje teorija. Darwin je tvrdoglavo ostao pri svom, tako je i ne može biti drugačije.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 18:01 

BBC je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

U zadnje vrijeme se pokazuje da darwinove teorije imaju velikih šupljina i problema.

Imaju i Einsteinove, ali on je to sam ljudski i mudro nagovijestio da će se dogoditi. Updatiranje teorija. Darwin je tvrdoglavo ostao pri svom, tako je i ne može biti drugačije.

Bas sam slusao vladimira paara nedavno. super on to objasni :palacgore1

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 18:01 

joe enter je napisao/la:

Ne razumijem što ti znače sljedeće riječi: verovatno, dete, boleštine,macom :neznam

Pa što odmah ne kažeš da ne razumeš?!

Ti si vjerovatno za ono ako dijete ima kraću nogu ili neku bolest odmah velikim čekićem u glavu jer može prenijeti loše gene?!

Ako ti neko iz obitelji dobije primjerice šum na srcu ili dobije rak u ranoj dobi života ne treba ga slati kod liječnika jer bog je preodredio ko će preživjeti , tako da ima samo molitvu kao opciju ozdravljenja i produžetka života , ali uz uvjet da se ne rasplođava , znači kastracija čim se ustanovi da je bolestan o nosi loše gene za koje bog je odredio da izumru.

Ja se ispričavam ali ja sam to isčitao iz tvojih redova u postu , ako to nije tako onda mi ukaži gde sam pogrešio?!

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 18:04 

kemo je napisao/la:
Vii je napisao/la:

Ja tebi kažem, da ateista ne postaješ samo tako što kažeš "nema boga zato što ja tako mislim"... Ateista postaneš kad dugo vremena racionalno razmišljaš, istražuješ, čitaš i dodješ do logičkog poznanja, da neke stvari ne štimaju.

Šta ako bi mi rekla? .. ništa BS.. nemaš šta pametno kazat pa izmišljuješ.

Pa isti takvi su bili pa sad su vjernici. Što je to? Imaš li odgovor?
Poznajem jedan primjer čovjeka koji nije vjerovao u Boga dok su ostali članovi njegove obitelji vjerovali. Kada su putovali (on, žena i troje djece) svi su poginuli u prometnoj nesreći osim tog čovjek (koji nije vjerovao) i čovjek se je obratio. Podigao je križ u svome dvorištu. Inače, čovjek je iz Like. Istinit slučaj.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 18:05 

gosn kemo Bog se pise velikim slovom!

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 18:12 

joe enter je napisao/la:

Pa što odmah ne kažeš da ne razumeš?!

Ti si vjerovatno za ono ako dijete ima kraću nogu ili neku bolest odmah velikim čekićem u glavu jer može prenijeti loše gene?!

Ako ti neko iz obitelji dobije primjerice šum na srcu ili dobije rak u ranoj dobi života ne treba ga slati kod liječnika jer bog je preodredio ko će preživjeti , tako da ima samo molitvu kao opciju ozdravljenja i produžetka života , ali uz uvjet da se ne rasplođava , znači kastracija čim se ustanovi da je bolestan o nosi loše gene za koje bog je odredio da izumru.

Ja se ispričavam ali ja sam to isčitao iz tvojih redova u postu , ako to nije tako onda mi ukaži gde sam pogrešio?!

Priroda će se pobrinuti za sve ;)

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 18:47 

Vii je napisao/la:

Vidjeli su, da dobiješ džabe kekse i sok u crkvi.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 18:50 

kemo je napisao/la:
Vii je napisao/la:

Baš se i ne bih složila. :confused1 To si bio u crkvi pa znaš?

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 18:54 

Sad ga nisam ništa shvatila.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 19:05 

Vii je napisao/la:
kemo je napisao/la:

Baš se i ne bih složila. :confused1 To si bio u crkvi pa znaš?

Ni to ne dobijete? Pa onda stvarno neznam zašto bih, ko hodao u crkvi. Aja zaboravih ja, da uzmu pare od tebe. Da, da.

"bog": pare su zlo, dajte jih meni. trololo.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 19:12 

Lijep križ u Vukovaru.

slika

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 19:12 

Si bio?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 426 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: