|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 73 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 10:39 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Mar-kan je napisao/la: dunno je napisao/la: Ne znam kako se to uklapa u koncept vječnosti, ako tamo neće biti ni smrti, ni seksa. Tko kaže da neće biti? Citat: Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih. I blagoslovi ih Bog i reče im: "Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorovima što puze po zemlji! Citat: I doda Bog: "Evo, dajem vam sve bilje što se sjemeni, po svoj zemlji, i sva stabla plodonosna što u sebi nose svoje sjeme: neka vam budu za hranu! Baš je kao političar. Sve obeća, izabereš ga, i ništa ne ostvari.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 10:47 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: dunno je napisao/la: Ne znam kako se to uklapa u koncept vječnosti, ako tamo neće biti ni smrti, ni seksa. Tko kaže da neće biti? Citat: 27 Pristupe mu neki od saduceja, koji niječu uskrsnuće. Upitaše ga: 28 "Učitelju! Mojsije nam napisa: Umre li bez djece čiji brat koji imaše ženu, neka njegov brat uzme tu ženu te podigne porod bratu svomu. 29 Bijaše tako sedmero braće. Prvi se oženi i umrije bez djece. 30 Drugi uze njegovu ženu, 31 onda treći; i tako redom sva sedmorica pomriješe ne ostavivši djece. 32 Naposljetku umrije i žena. 33 Kojemu će dakle od njih ta žena pripasti o uskrsnuću? Jer sedmorica su je imala za ženu." 34 Reče im Isus: "Djeca se ovog svijeta žene i udaju. 35 No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. 36 Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća." Meni iz ovoga izgleda da neće biti seksa. A čini mi se da je to i nauk KC. Što se tiče tog dijela iz Postanka u vezi hrane, to mi također nema smisla. Funkcija hrane je održavanje tijela na životu. Ako nema smrti, što će ti hrana? Ni anđeli ne jedu.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 11:08 |
|
|
dunno je napisao/la: Meni iz ovoga izgleda da neće biti seksa. A čini mi se da je to i nauk KC.
Izvađeno iz konteksta rasprave Isusa sa saducejima, tu se govori o jednom periodu nakon uskrsnuća. dunno je napisao/la: Što se tiče tog dijela iz Postanka u vezi hrane, to mi također nema smisla. Funkcija hrane je održavanje tijela na životu. Ako nema smrti, što će ti hrana?
Stvoritelj je napravio ljude takve kakvi jesu, kao stvorenja. Možemo postaviti pitanje što će nam uživanje u hrani preko čula okusa, mirisa...valjda da uživamo u hrani. Da nije puka funkcija unosa namirnica. dunno je napisao/la: Ni anđeli ne jedu. Ljudi nisu anđeli. Ne znamo njihovu "anatomiju", doduše na par mjesta se spominje ovo, riječ je o mani koju su jeli Izraelci u pustinji... Citat: A narod si svoj hranio hranom anđeoskom, slao mu s neba gotov kruh koji je imao u sebi svaku slast i ugađao svakom ukusu.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 12:55 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: dunno je napisao/la: Meni iz ovoga izgleda da neće biti seksa. A čini mi se da je to i nauk KC.
Izvađeno iz konteksta rasprave Isusa sa saducejima, tu se govori o jednom periodu nakon uskrsnuća. Kontekst je prilično jasan. Nikakav "određeni period nakon uskrsnuća" se ne spominje. Mar-kan je napisao/la: dunno je napisao/la: Što se tiče tog dijela iz Postanka u vezi hrane, to mi također nema smisla. Funkcija hrane je održavanje tijela na životu. Ako nema smrti, što će ti hrana?
Stvoritelj je napravio ljude takve kakvi jesu, kao stvorenja. Možemo postaviti pitanje što će nam uživanje u hrani preko čula okusa, mirisa...valjda da uživamo u hrani. Da nije puka funkcija unosa namirnica. Osjet uživanja u hrani služi potpuno istoj funkciji kao i osjet uživanja u seksu - preživljavanje i razmnožavanje. Bez osjećaja uživanja nikome se ne bi dalo raditi te stvari.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 13:21 |
|
|
dunno je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Izvađeno iz konteksta rasprave Isusa sa saducejima, tu se govori o jednom periodu nakon uskrsnuća.
Kontekst je prilično jasan. Nikakav "određeni period nakon uskrsnuća" se ne spominje. Psalam... Citat: Bezumnik reče u srcu: »Nema Boga!« Kraj priče.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 14:25 |
|
|
Ne znam kakve veze ima taj psalam sa pitanjem funkcije tijela nakon uskrsnuća. Najbolje svaku temu zaključiti sa psalmom i "kraj priče".
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 14:33 |
|
|
dunno je napisao/la: Ne znam kakve veze ima taj psalam sa pitanjem funkcije tijela nakon uskrsnuća. Najbolje svaku temu zaključiti sa psalmom i "kraj priče". Vezano uz tvoju opasku kontekst je jasan. Nije jasan. Tako možemo izvući taj psalam i zaključiti da nema Boga. Prije toga navedeno, od stvaranja čovjeka pa nadalje - u zemaljskom raju, čovjek je bio (uvjetno) besmrtan i imao je materijalno tijelo, rečeno mu je da se razmnožava itd itd. Nakon Pada, imamo to što imamo, poslije će Zemlja biti obnovljena i vraćena u stanje prije Pada, kao i živa bića. Ne znam što nije jasno
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 14:59 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Vezano uz tvoju opasku kontekst je jasan. Nije jasan. Tako možemo izvući taj psalam i zaključiti da nema Boga. Mutiš vodu, ne znam zašto. Ljudi ga pitaju kojem bratu će pripasti žena nakon uskrsnuća tijela (u prijevodu: s kime će biti u braku i spavati nakon uskrsnuća), on im odgovara da se ljudi na ovom svijetu žene i udaju, a da nakon uskrsnuća toga nema i da će ljudi biti poput anđela. Ne može biti jasnije i nedvosmislenije. Mar-kan je napisao/la: Prije toga navedeno, od stvaranja čovjeka pa nadalje - u zemaljskom raju, čovjek je bio (uvjetno) besmrtan i imao je materijalno tijelo, rečeno mu je da se razmnožava itd itd. Nakon Pada, imamo to što imamo, poslije će Zemlja biti obnovljena i vraćena u stanje prije Pada, kao i živa bića. Ne znam što nije jasno Nije jasno ono što sam i pitao. Čemu bi služilo fizičko tijelo u besmrtnoj vječnosti, ako znamo da je svaki organ tog tijela namijenjen za preživljavanje i razmnožavanje?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 15:11 |
|
|
dunno je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Vezano uz tvoju opasku kontekst je jasan. Nije jasan. Tako možemo izvući taj psalam i zaključiti da nema Boga. Mutiš vodu, ne znam zašto. Ljudi ga pitaju kojem bratu će pripasti žena nakon uskrsnuća tijela (u prijevodu: s kime će biti u braku i spavati nakon uskrsnuća), on im odgovara da se ljudi na ovom svijetu žene i udaju, a da nakon uskrsnuća toga nema i da će ljudi biti poput anđela. Ne može biti jasnije i nedvosmislenije. Prouči tko su bili saduceji, njihove stavove i filozofiju, odnos prema Isusu itd. Onda pogledaj što piše prije, što poslije da razumiješ kontekst. dunno je napisao/la: Nije jasno ono što sam i pitao. Čemu bi služilo fizičko tijelo u besmrtnoj vječnosti, ako znamo da je svaki organ tog tijela namijenjen za preživljavanje i razmnožavanje? Pa dao si sam odgovor, da materijalno tijelo živi, održava i prenosi život. Uz Božju pomoć.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 15:38 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Prouči tko su bili saduceji, njihove stavove i filozofiju, odnos prema Isusu itd. Onda pogledaj što piše prije, što poslije da razumiješ kontekst. Znam da su negirali uskrsnuće, znam da su ga htjeli zajebat pitanjem, potpuno nebitno za ovu temu... Odgovor je bio jasan i nedvosmislen. Nakon uskrsnuća je nebitno čija je žena, jer svakako neće više spavati ni sa kim. Mar-kan je napisao/la: Pa dao si sam odgovor, da materijalno tijelo živi, održava i prenosi život. Uz Božju pomoć.
To nije odgovor na moje pitanje. Čemu služe pluća? Za apsorbiranje kisika iz zraka i prenošenje istog u krv, kako bi se biološki procesi u tijelu mogli nesmetano odvijati i jedinka ne bi umrla.Čemu služe pluća nakon uskrsnuća tijela, gdje jedinka više ne može umrijeti? U tome je poanta.
|
|
Vrh |
|
|
oak
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 15:44 |
|
|
Da čovjek živi vječno se neće nikada ostvariti a i ne treba, pa koja budala bi željela vječno živjeti na ovome svijetu Znam da je nevjernicima teško ali nema od toga ništa. Smrt ostaje kao univerzalna pravda za svakog čovjeka na ovom svijetu nakon koje dolazi vječni život ili propast, bez iznimke. To će tako i ostati.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 16:00 |
|
|
dunno je napisao/la: Čemu služe pluća nakon uskrsnuća tijela, gdje jedinka više ne može umrijeti? U tome je poanta. Stvoritelj je dizajnirao ljudsko biće tako kako jest. Stvorio je prirodne zakone takve kakvi jesu. Stvorio je atmosferu, procese disanja itd. Ti sad očekuješ da On sve mijenja, ukine pluća jer čovjek više ne može umrijeti? Dakle, moguće da padneš i povrijedš se. Gravitacija i dalje djeluje. Onda imaš ovo: Otkrivenje... Citat: Posred gradskoga trga, s obje strane rijeke, stablo života što rodi dvanaest puta, svakog mjeseca svoj rod. A lišće stabla za zdravlje je narodima.
Nećeš umrijeti, možda su moguće neke povrede i lijek za iste. Možemo nagađati.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 16:13 |
|
|
Vječno što se tiče znanosti teško, jer naša zvijezda Sunce će svakako prije ili kasnije potrošiti vodik u svojoj jezgri i vremenom se ohladiti, što će se onda dogoditi i sa našom galaksijom. Ako bi živjeli vječno to bi bilo u mraku svemira gdje se ništa zanimljivo ne događa i što i ne bi bilo zanimljivo. S druge strane ljudska smrt je isprogramirana u genima, kao jedan od načina zaštite DNK. Sasvim je moguće da će znanost naći načina da isključi taj prirodni zaštitni mehanizam i produži životni vijek barem što se tiče prirodne smrti. Već postoje vrste meduza koje ne poznaju prirodnu smrt: https://www.24sata.hr/tech/jedino-bice- ... cno-641433Naravno, od ratova, nesreća i bolesti nas nitko ne može zaštititi, tu bi uvijek ostala mogućnost pogibije.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 16:21 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Vječno što se tiče znanosti teško, jer naša zvijezda Sunce će svakako prije ili kasnije potrošiti vodik u svojoj jezgri i vremenom se ohladiti, što će se onda dogoditi i sa našom galaksijom. Ako bi živjeli vječno to bi bilo u mraku svemira gdje se ništa zanimljivo ne događa i što i ne bi bilo zanimljivo. . Stvoritelju, koji je stvorio nepoznat broj zvijezda, problem natankati Sunce po potrebi? Ili ovako, kao što je bilo tijekom stvaranja... Citat: Noći više biti neće i neće trebati svjetla od svjetiljke ni svjetla sunčeva: obasjavat će ih Gospod Bog i oni će kraljevati u vijeke vjekova
|
|
Vrh |
|
|
Burekspinat
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 16:35 |
|
|
Mar-kan, jel vjerujes da je Biblija rijec Bozija?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 17:13 |
|
|
Burekspinat je napisao/la: Mar-kan, jel vjerujes da je Biblija rijec Bozija? Ja čija je
|
|
Vrh |
|
|
Burekspinat
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 17:21 |
|
|
Pa zasto onda ne vjerujes da je Zemlja ravna ploca (oblik slican pizzi zapravo) kako je napisano u Bibliji? Ispada da je Knjiga Postanka laz po vama
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 17:50 |
|
|
Burekspinat je napisao/la: Pa zasto onda ne vjerujes da je Zemlja ravna ploca (oblik slican pizzi zapravo) kako je napisano u Bibliji? Ispada da je Knjiga Postanka laz po vama ajd mani me tih dječjih fora.
|
|
Vrh |
|
|
Burekspinat
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 18:04 |
|
|
Zasto su djecije fore, ozbiljno pitam, pitanje je za sve tu koji vjeruju u Bibliju ali ne u sve djelove vec selektivno biraju.
|
|
Vrh |
|
|
Burekspinat
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 18:36 |
|
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 20:13 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Burekspinat
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 20:21 |
|
|
Krug =/ kugla
Otvorim poslije posebnu temu di ce svi imat sansu da opovgrnu moju tvrdnju
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 20:31 |
|
|
Kršćanski autori koji su pisali da je zemlja okrugla; Euzebije Cezarejski (oko 265. – 340.) Grgur iz Nise (335. – 395.) Bazilije Veliki (329. – 379.) Sv. Jeronim Dalmatinac (347. – 420.) Sv. Augustin (354. – 430.) Justin Mučenik (oko 100. – 165.) Klement Aleksandrijski (150. – 215.) Origen (185. – 254.) Ivan Zlatousti (347. – 407.) Beda Prečasni (672./3. – 735.) Ivan Škot Eriugena (815. – 877.) Albert Veliki (oko 1200. – 1280.) Toma Akvinski (1225. – 1274.) Izidor Seviljski (556. – 636.) Hildegard iz Bingena (1098. –1179.) Ivan Damaščanski (675. – 749.) Ivan Sacrobosco (1195. – 1256.) Pierre d’Ailly (1359. – 1420.)
Naravno bilo ih je i koji su pisali da je ravna, oni su; Laktancije (265. – 345.) Kozma (6. st.)
Sami prosudite
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 20:34 |
|
|
Burekspinat je napisao/la: Krug =/ kugla
Otvorim poslije posebnu temu di ce svi imat sansu da opovgrnu moju tvrdnju Otvori. U međuvremnu sam postavila kršćanske pisce koji su pisali da je zemlja okrugla i one koji su pisali da je ravna. Valja je broj onih koji su pisali da je okrugla u odnosu na one koji su pisali da je ravna dovoljno za opovrći tvoju tvrdnju
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 20:47 |
|
|
Pa samo je pitanje vremena kad će se pojaviti dovoljno moćan računar koji će moći simulirati ljudski mozak. I kad će se naći neko ko će 100% moći "skinuti" podatke iz ljudskog mozga na taj računar. Šta će biti poslije i kako će to izgledati niko ne zna. Mnogi filmovi i serije su se bavile tom tematikom(Black Mirror recimo) i jako je intrigirajuće.
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|