|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 73 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dunno
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 20:56 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: dunno je napisao/la: Čemu služe pluća nakon uskrsnuća tijela, gdje jedinka više ne može umrijeti?  U tome je poanta. Stvoritelj je dizajnirao ljudsko biće tako kako jest. Stvorio je prirodne zakone takve kakvi jesu. Stvorio je atmosferu, procese disanja itd. Ti sad očekuješ da On sve mijenja, ukine pluća jer čovjek više ne može umrijeti? Ne očekujem. Nego kažem da mi cijela priča više baca na nedorađenu ljudsku mitologiju, nego na ozbiljnu mogućnost u stvarnosti.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 20:57 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Pa samo je pitanje vremena kad će se pojaviti dovoljno moćan računar koji će moći simulirati ljudski mozak. I kad će se naći neko ko će 100% moći "skinuti" podatke iz ljudskog mozga na taj računar. Šta će biti poslije i kako će to izgledati niko ne zna. Mnogi filmovi i serije su se bavile tom tematikom(Black Mirror recimo) i jako je intrigirajuće. Ali nakon što kopiraš podatke iz mozga u računalo to nije čovjek nego i dalje samo obično računalo koje izvršava program sa podacima. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1213 of 2558 - 47.42%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 21:07 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Hm, pitanje je što je čovjek i jesmo li u matrici.  Ipak mogu zamislit vječni život i to poprilično lako. Već sad su bionički udovi jako razvijeni, skoro kao pravi. Uopće nismo daleko od toga da iskopiramo mozak u androida i uz pomoć AI nastavimo dalje živjeti. Ne trebaju nam hrana, voda i zrak, pa i sex. Zar nije to raj?  Samo dobre baterije i priključak na struju. Možda ovo poticanje na nerazmnožavanje je logično jer ako imaš takve androide, eliti obični ljudi nisu potrebni. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 21:09 |
|
|
Dobro Junuze, recimo da ti sutra iskopiramo podatke iz mozga u androida. Je li ok onda da te riješimo tijela, što ćeš na dva mjesta?
1213 of 2558 - 47.42%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 21:14 |
|
|
Mi i jesmo biološki roboti. Hajde, trpamo bilje i meso u sebe umjesto el. energije ali principi su isti.
Ovisi koliko volimo svoje tijelo. Svi ga volimo sa 20 ali sa 70 nisam baš siguran, pogotovo ako je bolesno. Itekako bi bilo dobro imat alternativu.
Kao što rekoh, pametnije se iskopirati nego smrzavati.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 21:33 |
|
|
Nikad mi ne odgovoriš na pitanje.
1213 of 2558 - 47.42%
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 21:48 |
|
|
Pa odgovorio sam ti. Sa 20 ne bih se kopirao ali za koju godinu zašto ne?  i uništio staro tijelo. Mijenjam mobitel svake 2 g. više mi nije bitno koji je, ali se podaci stalno prebacuju i dopunjavaju.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 22:10 |
|
|
dunno je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Stvoritelj je dizajnirao ljudsko biće tako kako jest. Stvorio je prirodne zakone takve kakvi jesu. Stvorio je atmosferu, procese disanja itd. Ti sad očekuješ da On sve mijenja, ukine pluća jer čovjek više ne može umrijeti?
Ne očekujem. Nego kažem da mi cijela priča više baca na nedorađenu ljudsku mitologiju, nego na ozbiljnu mogućnost u stvarnosti. Kakva mitologija? Ti sam, kao jedinka, potvrđuješ stvaranje i postojanje u materijalnom svijetu. Zašto bi bilo nemoguće da živiš neograničeno?
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 22:20 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 16:33 Postovi: 11396 Lokacija: Global South
|
Naša Kvačica je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Pa samo je pitanje vremena kad će se pojaviti dovoljno moćan računar koji će moći simulirati ljudski mozak. I kad će se naći neko ko će 100% moći "skinuti" podatke iz ljudskog mozga na taj računar. Šta će biti poslije i kako će to izgledati niko ne zna. Mnogi filmovi i serije su se bavile tom tematikom(Black Mirror recimo) i jako je intrigirajuće. Ali nakon što kopiraš podatke iz mozga u računalo to nije čovjek nego i dalje samo obično računalo koje izvršava program sa podacima.  Kako ces to znati. Nisu li svi tvoji osjecaju, sva tvoja iskustva, sve sto znas i osjecas samo elektricni impulsi u mozgu. Koja je razlika ako 5o sve bude u računalu
_________________ HBEXIT 2070
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 27 ruj 2023, 22:34 |
|
|
Nekako mi nije neobično i neshvatljivo da nastavimo beskonačno živjeti kao androidi no otvara se pitanje zašto bi? O.K. ja jesam autor junuzarija  ali nisam neki znanstvenik pa da bih bio bitan. Netko će te odluke sigurno donosit, tko zaslužuje živjeti besmrtno a tko ne. E sad, tko god to je, on je Bog. Pa kad me pitate vjerujem li u Boga. Pa, vjerojatno. 
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 28 ruj 2023, 10:32 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Kakva mitologija? Ljudska. Kao i tisuće drugih sličnih priča koje ne smatramo realnim samo zato što su nastale nekom drugom vremenu, prostoru i kulturnom krugu.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 28 ruj 2023, 20:44 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Hm, pitanje je što je čovjek i jesmo li u matrici.  Ipak mogu zamislit vječni život i to poprilično lako. Već sad su bionički udovi jako razvijeni, skoro kao pravi. Uopće nismo daleko od toga da iskopiramo mozak u androida i uz pomoć AI nastavimo dalje živjeti. Ne trebaju nam hrana, voda i zrak, pa i sex. Zar nije to raj?  Samo dobre baterije i priključak na struju. Možda ovo poticanje na nerazmnožavanje je logično jer ako imaš takve androide, eliti obični ljudi nisu potrebni.  Da ti nisi transhumanist kume? 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 28 ruj 2023, 21:08 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 28 ruj 2023, 23:14 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Sad sam čitao i izgleda jesam. https://lidermedia.hr/tehno/transhumani ... raj-136287Svatko je tko koristi mobitel umjesto dozivanja.  U članku koji si podijelio ne spominju ljude koji koriste mobitel umjesto dovikivanja Moram priznati malo je jezivo, naročito onaj dio o vojsci. Na stranu članak. Zamislimo da ti naprave novo tijelo, dvadestogodišnjaka i um učitaju i spoje s tim tijelom(ili kako to već rade). Tvoje staro tijelo umre. Bi li došao na sahranu svom starom tijelu? Odnosno sam sebi 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 28 ruj 2023, 23:45 |
|
|
Htio sam reći koristimo se maksimalnom tehnologijom koja nam je pristupačna Sutra, da nam budu dostupne jače bioničke ruke koristili bi ih kao što danas mobitele koristimo.
Što se tiče pitanja, kakva sahrana. To je kao da odijelo staro baciš.
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 01 lis 2023, 17:12 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ipak mogu zamislit vječni život i to poprilično lako. Već sad su bionički udovi jako razvijeni, skoro kao pravi. Uopće nismo daleko od toga da iskopiramo mozak u androida i uz pomoć AI nastavimo dalje živjeti. Ne trebaju nam hrana, voda i zrak, pa i sex. Zar nije to raj?  Samo dobre baterije i priključak na struju. A ako ti netko beskonačno dugo nanosi bol a ne možeš pobjeći kroz smrt, nije li to definicija pakla ?
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 14 lis 2023, 08:55 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Htio sam reći koristimo se maksimalnom tehnologijom koja nam je pristupačna Sutra, da nam budu dostupne jače bioničke ruke koristili bi ih kao što danas mobitele koristimo.
Što se tiče pitanja, kakva sahrana. To je kao da odijelo staro baciš. Naravno da se koristimo tehnologijom koja nam je dostupna i koja nam uvelike olakšava život. No ovdje nije riječ o tome, nego o nastojanju da tehnologija osigura vječni život. Ti bi tijelo koje te služilo recimo 70 godina odbacio kao staro odijelo? A um(sjećanje) koji bi ti bio učitan u novo tijelo bi bilo sjećanje iz tog odbačenog tijela. Npr djeca, s odbačenim tijelom su stvorena. Prva ljubav bi bila sjećanje odbačenog tijela itd. i tako šire
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 14 lis 2023, 09:48 |
|
|
Jedan problem sa tim kopiranjem svijesti je da je to umnožavanje. Kad eventualno kopiraš svoju svijest u računalo, i dalje imaš svoju svijest u glavi.
Ta dva uma su jednaka samo u trenutku kopiranja. Već pet dana ili pet minuta poslije, tvoj um je drugačiji od kopiranog uma u računalu. Dalje ta kopija se ne mora napraviti jedna, može se napraviti 100 kopija, koje će opet svake sekunde postajati više različite jer će imati različita iskustva.
Na kraju, kako ide priča.
1. Kopiraš si um u računalo. 2. Liječnici ti čestitaju i kažu kako je kopiranje prošlo bez problema. 3. Ti si sretan jer si iskopirao um u računalo. 4. ... e sad, što je pod 4? Hoćeš li zaželjeti svojoj kopiji sreću i onda ubiti sebe, jer nema smisla da vas je dvojica. Ili ima?
1213 of 2558 - 47.42%
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 14 lis 2023, 16:51 |
|
|
5:58
Dobije se "blizanac" .. potencijalno stotine njih. Ne produži se sopstveni život. Kad je tako već u multiverse onda je i kod lokalnog kopiranja.
Vječni život je moguć samo ako se mijenjaju dotrajali dijelovi tijela bez da se kopira svijest.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 15 lis 2023, 14:52 |
|
|
VBA2024 je napisao/la:
5:58
Dobije se "blizanac" .. potencijalno stotine njih. Ne produži se sopstveni život. Kad je tako već u multiverse onda je i kod lokalnog kopiranja.
Vječni život je moguć samo ako se mijenjaju dotrajali dijelovi tijela bez da se kopira svijest.
Naletila sam na emisiju Face Tv u kojoj je gostova K.Mišak(na rubu znanosti). U toj emsiji je rekao da je u Japanu ženi um učitan u računalo(žena je već pokojna) i da ona svom unuku čita priče za laku noć. Otkud njemu ta informacija ne znam, no uzmimo da je točna. To je isto neki oblik vječnog života koji se propagira. Logično je pitanje hoće li učitani um ostati na tom nivou da unuku čita priče ili će biti svjestan unukovog odrastanja?
|
|
Vrh |
|
 |
The Green Zebra
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 15 lis 2023, 17:17 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Jedan problem sa tim kopiranjem svijesti je da je to umnožavanje. Kad eventualno kopiraš svoju svijest u računalo, i dalje imaš svoju svijest u glavi.
Ta dva uma su jednaka samo u trenutku kopiranja. Već pet dana ili pet minuta poslije, tvoj um je drugačiji od kopiranog uma u računalu. Dalje ta kopija se ne mora napraviti jedna, može se napraviti 100 kopija, koje će opet svake sekunde postajati više različite jer će imati različita iskustva.
1. Kopiraš si um u računalo. 2. Liječnici ti čestitaju i kažu kako je kopiranje prošlo bez problema. 3. Ti si sretan jer si iskopirao um u računalo. 4. ... e sad, što je pod 4? Hoćeš li zaželjeti svojoj kopiji sreću i onda ubiti sebe, jer nema smisla da vas je dvojica. Ili ima? Pa naravno da ima smisla, bolje više.  Al ak hoćeš skroz prijeći i ubit se imalo bi smisla valjda da te uspavaju i ubiju da se ne stvore nova iskustva.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 15 lis 2023, 17:24 |
|
|
The Green Zebra je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jedan problem sa tim kopiranjem svijesti je da je to umnožavanje. Kad eventualno kopiraš svoju svijest u računalo, i dalje imaš svoju svijest u glavi.
1. Kopiraš si um u računalo. 2. Liječnici ti čestitaju i kažu kako je kopiranje prošlo bez problema. 3. Ti si sretan jer si iskopirao um u računalo. 4. ... e sad, što je pod 4? Hoćeš li zaželjeti svojoj kopiji sreću i onda ubiti sebe, jer nema smisla da vas je dvojica. Ili ima? Pa naravno da ima smisla, bolje više.  Al ak hoćeš skroz prijeći i ubit se imalo bi smisla valjda da te uspavaju i ubiju da se ne stvore nova iskustva. Ok, dakle sutra se izumi mogućnost kopiranja, ti bi rekao ubijte me kad završi kopiranje?
1213 of 2558 - 47.42%
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: Vječni život, Bog vs čovječanstvo(kriogenika, AI) Postano: 15 lis 2023, 20:11 |
|
|
zalutala je napisao/la: Naletila sam na emisiju Face Tv u kojoj je gostova K.Mišak(na rubu znanosti). U toj emsiji je rekao da je u Japanu ženi um učitan u računalo(žena je već pokojna) i da ona svom unuku čita priče za laku noć. Otkud njemu ta informacija ne znam, no uzmimo da je točna. To je isto neki oblik vječnog života koji se propagira. Logično je pitanje hoće li učitani um ostati na tom nivou da unuku čita priče ili će biti svjestan unukovog odrastanja? Taj u računalo učitani duh je jedno, a duhovno biće bake je nešto drugo. I tehnički jer nije kopija svega i u smislu kopije. Duhovno biće bake je ne znamo gdje pa si mislimo da ga nema, pa da živi kroz tu nepotpunu kopiju dalje. Ja na te nepotpune kopije gledam kao na komercijalni proizvod i ništa više.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 82 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|