HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 pro 2025, 17:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 319 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vjerujete li u Boga?
PostPostano: 01 kol 2009, 07:49 

ero je napisao/la:
Sve tvoje misli su nepovezane i nedaju odgovore.

Ozbiljno!!?
A sta daju?!
Jel mozda 10 litara mlika?!!

Citat:
Razum je dio osjecaja???? Osjecaji su uvijek bili protiv razuma,i uvjek su osjecaji i religija bili povezani. Razum nikad ne moze donijet srecu, samo vjera i osjecaji mogu.

Sta si bleno- nego cega su dio?!
To sto neko podlegne osicaima ne govori protiv razuma
nego o slaboci tog nekog, o njegovoj nemoci!
Razum je, recimo, krovni osicaj, al ipak dio sustava osicaja!
Pomocu osicaja mi RAZUMIMO svit i sebe!
S osicaima je ko i sa spolnoscu- il te jebu il si jebac!

Osicai ne donose sricu- vec se sritnim OSICAS!
Pobida, boljitak..., sve sto osobu jaca i daje joj snagu
pa je jaca i mocnia- to je srica!!

Dok ova tvoja vira donosi utjehu, jer ne mogu svi bit pobidnici!
Ona koristi osicaje- suosica, daje nadu, podstice skrusenost...

Citat:
Nigdje se ne spominje kako Bog razmislja. Ispocetka je bila Bozija objava, ali Adamom rod je polako gubio vezu sa Bogom nakon protjerivanja iz raja, ali i dan danas u najzabacenijim plemenima postoje vjerovanja.

Kakve veze ima Jahve s virovanjem zabaceni plemena.

Ma stalno se spominje:
Vidi Jahve, sve je dobro pa stvori... i tako danima.
Pa je onda ljut, pa zbog cega kazni koga...
sve je objasnjeno kako i zasto Jahve ucini!
A narod je poceo gubit viru, kad je poceo gubit zemlju
a nju je poceo gubit kad je prifatio neki Drugi Svit
neki nebeski, rajski; u kom su kuce od cokolade...

Citat:
Ne, nijedna civilizacija nije propala zbog krscanstva, nego zbog nemorala,a to je ono zbog cega ce i europska civilizacija propasti.

Je, svaka nabrojana je propala podrovana krscanstvom!
Jer nemoral i kurupcia- to je srz krscanstva!
I ne samo nemoral- vec iskrivljeni moral
moral koi svetim proglasava sve ono sto vodi propasti!!!
Ideja krscanstva je otilovljena u komunizmu!!!
A ideja svecenstva, onog podzemnog- u krscanstvu!

Europa ima jos puno prid sobom, samo joj triba malo oporavka!
Nie mala stvar oko 2000g. krscanstva, pa ratovi, pa komunizam...
Jos malo i bice lipsa i cilia neg ikad do sada, razigrana i vrckava!

Citat:
Muslimani jos drze do religije i oni su buduci stanovnici svijeta.

Pa sta bi ti- Allahu se more brze doc
kod Jahvea privise birokracie!

Citat:
Vidim da ovo nigdje ne vodi i samo cu jedno reci.
Ti nisi nevjernik, ti si vjernik.Ti nemas dokaz da Bog ne postoji. Po cemu si onda drugaciji od nas. Ti VJERUJES da Bog ne postoji. Samo nazalost to nije prava vjera. Pravu vjeru covjek osjeti. Ja i volio da svi vi ateisti osjetite sto ja osjetim kad sam u Medjugorju. Onda bi znali da Bog postoji.

S kim se ti svadas, jel te to bog uzeo!!?

I sta ositis u Medugorju, a?!?
Jel te prodju trnci, jel se usplahiris
sve ti toplo i lipo, kad sklopis oci, jos vise
pa polako te obuzima nesto, cilog
ko viter sto lisce breze nevidljivio drazi
i iziso bi iz sebe, jer si dio neceg
neceg, stoposto veceg- jer te obuzima
i dajes mu se, pridajes, pripuscas
nek te uzme, nek te nosi, nek te ugradi u sebe
oces bit dio tog osicaja, tog stanja
oces bit taj osicaj, to stanje, ta- VICNOST!!!
...
E, tako je isto i sa spolnim opcenjem
mislis vicnost- a ono par minuta!
A da je lipo- lipo je; i tio bi uvik, ko ne bi
al nemeres uvik, a neko nikad!
Najgori su oni koi ne mogu a zele!!!
Ne, ne, najgori su oni koi MORAJU
jer TO upravlja njima, strah ih!!!
Boje se tome podat jer ne bi znali stat
ubrzo bi se sodomogomorizirali!!!

Tako je sa svime sto je najlipse- nekom je najodvratnie!
Kazu: Cistima je sve cisto...

I di sam ja reko kako bog ne postoi- a lazovcino!
Meni dokazi o bogu ne tribaju, ne triba mi ni jedna knjiga
koja bi mi "pomogla da ositim pravog boga i viru"
koja bi mi tribala pokazat moc Jahve, Allaha...
ja imam svoj narod i njegov duh je moj BOG!!!

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 13:46 

Naravno da nisam vjernik!!!

Vjernike smatram intelektualnim lijenčinama a one koji ih vode inteligentnim hohštaplerima.

Još bih dodao da je procenat vjernika u jednom narodu obrnuto proporcionalan tehnološkom napretku ili bogatsvu tog naroda. Izuzetak od ovog pravila, po pitanju bogatstva, su jedino muslimnske zemlje sa naftom.

------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=fWI0f-DFJ9E

http://www.putvjernika.com/
http://www.islambosna.ba

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 14:03 

globalni_dzihad je napisao/la:

Vjernike smatram intelektualnim lijenčinama a one koji ih vode inteligentnim hohštaplerima.

Još bih dodao da je procenat vjernika u jednom narodu obrnuto proporcionalan tehnološkom napretku ili bogatsvu tog naroda. Izuzetak od ovog pravila, po pitanju bogatstva, su jedino muslimnske zemlje sa naftom.

Pogledaj moto ovog podforuma pa ćeš skontat da si lijenčina ti, malo light-filozofiranja i pametovanja dovodi do ateizma, a duboka filozofija vraća čovjeka vjeri :palacgore2

Mislim da ti Hroboatos bez problema može nabrojati desetine najvećih umova povijesti, koji su u isto vrijeme bili vjernici.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 15:31 

sv.Toma veliki intelektualac,ucenjak rodjen u 13.st., dao nesaglediv doprinos teologiji, smatra se jednim od najpametnijih ljudi, a njegova djela se i dan danas izucavaju. Pred samu smrt je dozivio mistican dozivljaj Boga, te je naredio da se sve njegove knjige spale, jer sve sto je on napisao je slama, naspram onoga sto Bog stvarno jest. Kako jedan osjecaj moze srusiti tisuce i tisuce stranica ljudske misli...

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 15:49 

RajvoSa je napisao/la:

Pogledaj moto ovog podforuma pa ćeš skontat da si lijenčina ti, malo light-filozofiranja i pametovanja dovodi do ateizma, a duboka filozofija vraća čovjeka vjeri :palacgore2

Mislim da ti Hroboatos bez problema može nabrojati desetine najvećih umova povijesti, koji su u isto vrijeme bili vjernici.

Desetine umova :smajl007 ?! Sve ono što istinski vrijedi na Zapadu su stvorili milijuni umova kojima je potpuno jasno da je "religija opijum za narod". Mislim, nemam ja ništa protiv da svako puši svoj opijum ali ne preko tuđe (moje) grbače. Da ti pojasnim:

U Njemačkoj je pristip religiji ispravan i tamo svatko plaća crkveni porez ako želi i ako vjeruje (postoje dvije kase, katolička i protestantska a muslimani se i ne zalažu previše da se i oni uguraju u ovaj ne-baš-povoljni zakon). Otkako je ovaj zakon uveden milijuni "vjernika" su se ispisal iz svoje crkve.

U Hrvatskoj, u kojoj je Crkva bila najveći oponent socijalizmu (papci i notorne neznalice to zovu komunizam), Crkva se iz petnih žila trudila da sruši socijalizam. Kada je Crkva, konačno, uspjela u svom naumu i kada je radničku klasu prepustila domaćim i stranim gulikožama, vidi Vraga, Crkva je svoju guzu smjestila u socijalizam tj. ugradila je sebe u državu i sada Crkva prima novce od države uredno i svakog mjeseca a sve to na račun poreskih obveznika.

Dakle, u ovom drugom dijelu više ne govorim o teološkim aspektima nego o vrlo očiglednom bezobrazluku Crkve, dvoličnosti i dvostrukim standardima!

Kontaš sada o čemu pričam, bez light filozofije :zivili ?

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 15:51 

ero je napisao/la:
sv.Toma veliki intelektualac,ucenjak rodjen u 13.st., dao nesaglediv doprinos teologiji, smatra se jednim od najpametnijih ljudi, a njegova djela se i dan danas izucavaju. Pred samu smrt je dozivio mistican dozivljaj Boga, te je naredio da se sve njegove knjige spale, jer sve sto je on napisao je slama, naspram onoga sto Bog stvarno jest. Kako jedan osjecaj moze srusiti tisuce i tisuce stranica ljudske misli...

Ne čini li ti se da je Toma malo puk'o pred smrt :zivili ?

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 15:56 

RajvoSa je napisao/la:

Desetine umova :smajl007 ?! Sve ono što istinski vrijedi na Zapadu su stvorili milijuni umova kojima je potpuno jasno da je "religija opijum za narod". Mislim, nemam ja ništa protiv da svako puši svoj opijum ali ne preko tuđe (moje) grbače. Da ti pojasnim:

U Njemačkoj je pristip religiji ispravan i tamo svatko plaća crkveni porez ako želi i ako vjeruje (postoje dvije kase, katolička i protestantska a muslimani se i ne zalažu previše da se i oni uguraju u ovaj ne-baš-povoljni zakon). Otkako je ovaj zakon uveden milijuni "vjernika" su se ispisal iz svoje crkve.

U Hrvatskoj, u kojoj je Crkva bila najveći oponent socijalizmu (papci i notorne neznalice to zovu komunizam), Crkva se iz petnih žila trudila da sruši socijalizam. Kada je Crkva, konačno, uspjela u svom naumu i kada je radničku klasu prepustila domaćim i stranim gulikožama, vidi Vraga, Crkva je svoju guzu smjestila u socijalizam tj. ugradila je sebe u državu i sada Crkva prima novce od države uredno i svakog mjeseca a sve to na račun poreskih obveznika.

Dakle, u ovom drugom dijelu više ne govorim o teološkim aspektima nego o vrlo očiglednom bezobrazluku Crkve, dvoličnosti i dvostrukim standardima!

Skačeš sa jedne teme na drugu...govorili smo o vjeri a ne o materijalnim dobrima crkve :neznam

Moram ti reći da je zbog određenih ratnih događaja (i uloge Caritasa i katoličke crkve) u Sarajevu kao i ponašanja nekih svećenika u Hercegovini, moja obitelj (dobro, ne svi) je malo posvađana sa crkvom kao institucijom a otvoreno preziremo neke svećenike - no to apsolutno ne znači da bi odbacili našu vjeru :zivili

Dvije stvari...ja bez ikakvih problema mogu mrziti debelog svećenika u novoj "mečki" a opet voljeti svoju vjeru više no iko drugi. Treba biti u stanju odvojiti stavove. A u globalu je katolička crkva jedna vrlo pozitivna i humanitarna organizacija, i za nju bi i ateisti trebali imati poštovanja.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 16:06 

RajvoSa je napisao/la:

Skačeš sa jedne teme na drugu...govorili smo o vjeri a ne o materijalnim dobrima crkve :neznam

Moram ti reći da je zbog određenih ratnih događaja (i uloge Caritasa i katoličke crkve) u Sarajevu kao i ponašanja nekih svećenika u Hercegovini, moja obitelj (dobro, ne svi) je malo posvađana sa crkvom kao institucijom a otvoreno preziremo neke svećenike - no to apsolutno ne znači da bi odbacili našu vjeru :zivili

Dvije stvari...ja bez ikakvih problema mogu mrziti debelog svećenika u novoj "mečki" a opet voljeti svoju vjeru više no iko drugi. Treba biti u stanju odvojiti stavove. A u globalu je katolička crkva jedna vrlo pozitivna i humanitarna organizacija, i za nju bi i ateisti trebali imati poštovanja.

Poštovanje prema Crkvi?! Spaljivanje vještica u ime Boga, spaljivanje naučnika u ime Boga (valjda si čuo za zlosretnog Brunu) i da ne nabrajam ludosti koje je Crkva provodila dok je imala vlast i moć ?!

Stari moj, dok je Crkva vladala Europom, mi smo bili slika i prilika Talibana a Zapad je krenuo u svoj uspon tek tada kada je Crkvu smjestio tamo gdje ista pripada :evotigana !

ps

Jel Crkva još uvijek tvrdi da je Zemlja centar Svemira ili su već uvidjeli zabludu :zivili ?

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 16:09 

RajvoSa je napisao/la:

Poštovanje prema Crkvi?! Spaljivanje vještica u ime Boga, spaljivanje naučnika u ime Boga (valjda si čuo za zlosretnog Brunu) i da ne nabrajam ludosti koje je Crkva provodila dok je imala vlast i moć ?!

Stari moj, dok je Crkva vladala Europom, mi smo bili slika i prilika Talibana a Zapad je krenuo u svoj uspon tek tada kada je Crkvu smjestio tamo gdje ista pripada :evotigana !

ps

Jel Crkva još uvijek tvrdi da je Zemlja centar Svemira ili su već uvidjeli zabludu :zivili ?

Prika, nisi fer u diskusiji, skačeš sa jedne teme na drugu, iz sadašnjosti u srednji vijek itd. Naravno da je crkva imala ozbiljnih greški i problema u prošlosti. A opet je i ta "zatucana" crkva temelj zapadne kulture, civilizacije...

Riječ je o crkvi danas, kao i o vjeri općenito.

Preozbiljno shvataš, kao da širiš propagandu, ne brini, nisam tu da te pokrstim (uostalom mene je forumaš markozzz optužio da nisam pravi katolik), samo light razmjena mišljenja :kava

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 16:13 

Ta prica o Crkvi je ateisticka propaganda, a ona se temelji na pripisivanju pogrijesaka grijesnih ljudi koji izmedju ostalih cine Crkvu, samoj vjeri. Kakve veze imaju pogrijeske nekog pape sa postojanjem Boga, i sa ispravnoscu vjere?

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 17:00 

RajvoSa je napisao/la:

Prika, nisi fer u diskusiji, skačeš sa jedne teme na drugu, iz sadašnjosti u srednji vijek itd. Naravno da je crkva imala ozbiljnih greški i problema u prošlosti. A opet je i ta "zatucana" crkva temelj zapadne kulture, civilizacije...

Riječ je o crkvi danas, kao i o vjeri općenito.

Preozbiljno shvataš, kao da širiš propagandu, ne brini, nisam tu da te pokrstim (uostalom mene je forumaš markozzz optužio da nisam pravi katolik), samo light razmjena mišljenja :kava

Mislim da trenutno ti i ja govorimo o Crkvi i ne vidim razlog zasto da zaboravimo nebrojene grijehe Crkve, grijehe za koje se Crkva, uzgred rečeno, nije ni izvinila. Crkva danas funkcionira na identičnim principima na kojim je funkcionirala i prije 500 godina. Za tvoju informaciju, znaš li da i odjel zloglasne Inkvizicije (malo zloglasniji od zloglasne OZNA-e :zubati ) i dan danas posoji?!

Rajvosa moj, ako smo Hrvati i ako je vakat težak (a jeste, nije da nije), ipak to nije razlog da budemo licemjerni, zar ne :zivili ?!

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 17:03 

ero je napisao/la:
Ta prica o Crkvi je ateisticka propaganda, a ona se temelji na pripisivanju pogrijesaka grijesnih ljudi koji izmedju ostalih cine Crkvu, samoj vjeri. Kakve veze imaju pogrijeske nekog pape sa postojanjem Boga, i sa ispravnoscu vjere?

Nikakve, baš kao što ni Miloševićevi grijesi nemaju veze sa zločinima JNA u Vukovaru, npr :kava ...

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 17:11 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom

Zakon je diskriminacijski za vjernike. Ako katolici i protestanti plaćaju 3% (lupam) od svojih dohodaka za vjerske zajednice, ateisti i agnostici bi trebali plaćati identični iznos u humanitarne svrhe ili humanitarne fondove.

Ili riješiti kao u Hrvatskoj, da država raspoređuje vjerskim zajednicama po veličini (na osnovu službenih popisa stavništva).

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 17:30 

lider30 je napisao/la:

Zakon je diskriminacijski za vjernike. Ako katolici i protestanti plaćaju 3% (lupam) od svojih dohodaka za vjerske zajednice, ateisti i agnostici bi trebali plaćati identični iznos u humanitarne svrhe ili humanitarne fondove.

Ili riješiti kao u Hrvatskoj, da država raspoređuje vjerskim zajednicama po veličini (na osnovu službenih popisa stavništva).

Izvini ali ja baš nikakvu logiku ne vidim u tvojim izjavama. Poći ću od pretpostavke da ne znaš kako djeluje socijalni sustav u Njemačkoj, pa ću ti to malo pojasniti:

Stanovnici Njemačke, ako nisu u stanju sami zaraditi za preživljavanje, dobijaju pomoć od države i to u visini cca. 350 Eura po osobi plus plaćen stan za cijelu obitelj. Dakle, stanovnici Njemačke nisu prisiljeni da se prostituiraju i traže pomoć od vjerskih organizacija, kao ovo ovdje, npr:

http://sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/090824036

Dakle, u Njemačkoj se ne može desiti scenario iz Zagreba, da pobožni Caritasovi radnici seksualno naplaćuju svoje usluge gladnoj i nezbrinutoj djeci.

Drugi problem u Hrvatskoj je što svi plaćaju (kroz porez) novac koji se dodjeljuje vjerskim zajednicama iako neki nisu vjernici i ne koriste usluge istih. Valjda ti je jasno da je ova "pravda na hrvatski način" najobičnija pljačka ljudi koji nisu vjernici, a da je ponavljam, Crkva smjestila svoju guzu u mrski im socijalizam, jer umjesto da i za njih vrijede zakoni tržišta (kao i za uboge radnike), Crkva uredno svakog prvo prima novce od države te da se ovi novci čak ni ne oporezuju :smajl037 :pistolji !

Da li vam je konačno jasno šta ja to konkretno zamijeram Crkvi :zivili (ova lista bi imala još stavki ali, da vas ne poplašim :zubati ...)

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 17:36 

Zlocini su cinjeni i u ime hrvatstva. Pa shodno tvom razmisljanju ti bi se trebao odreci hrvatstva, jer je hrvatstvo krvo zbog tih zlocina.
Isusa su ubili farizeji i zaveli narod. Tim se u Bibliji naglasio problem manipuliranja vjerom, samo sto ljudi ni tad, ni dan danas ne prenose pouke iz Biblije u svoj zivot.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 17:44 

ero je napisao/la:
Zlocini su cinjeni i u ime hrvatstva. Pa shodno tvom razmisljanju ti bi se trebao odreci hrvatstva, jer je hrvatstvo krvo zbog tih zlocina.
Isusa su ubili farizeji i zaveli narod. Tim se u Bibliji naglasio problem manipuliranja vjerom, samo sto ljudi ni tad, ni dan danas ne prenose pouke iz Biblije u svoj zivot.

Pusti sad zločine, tema je Crkva ili, generalno, vjerske organizacije. Suština je da sve vjerske organizacije prodaju "Boga" a jedina suštinska razlika je da im je "Bog" ponešto različito upakiran :zivili

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 17:54 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom

Izvini ali ja baš nikakvu logiku ne vidim u tvojim izjavama. Poći ću od pretpostavke da ne znaš kako djeluje socijalni sustav u Njemačkoj, pa ću ti to malo pojasniti:

Stanovnici Njemačke, ako nisu u stanju sami zaraditi za preživljavanje, dobijaju pomoć od države i to u visini cca. 350 Eura po osobi plus plaćen stan za cijelu obitelj. Dakle, stanovnici Njemačke nisu prisiljeni da se prostituiraju i traže pomoć od vjerskih organizacija, kao ovo ovdje, npr:

Dakle, u Njemačkoj se ne može desiti scenario iz Zagreba, da pobožni Caritasovi radnici seksualno naplaćuju svoje usluge gladnoj i nezbrinutoj djeci.

Drugi problem u Hrvatskoj je što svi plaćaju (kroz porez) novac koji se dodjeljuje vjerskim zajednicama iako neki nisu vjernici i ne koriste usluge istih. Valjda ti je jasno da je ova "pravda na hrvatski način" najobičnija pljačka ljudi koji nisu vjernici, a da je ponavljam, Crkva smjestila svoju guzu u mrski im socijalizam, jer umjesto da i za njih vrijede zakoni tržišta (kao i za uboge radnike), Crkva uredno svakog prvo prima novce od države te da se ovi novci čak ni ne oporezuju :smajl037 :pistolji !

Da li vam je konačno jasno šta ja to konkretno zamijeram Crkvi :zivili (ova lista bi imala još stavki ali, da vas ne poplašim :zubati ...)

Sad što si ti pun predrasuda prema njima, ja ne mogu pomoći. Svašta se nađe u jednoj od najvećih religiji, svašta se nađe u organizaciji kao Crkva, koja je ogromna i možda najveća takva na svijetu piramidalne organizacijske strukture.

Još će nalaziti puno pojedinačnih loših primjera i u budućnosti, jer je jednostavno ogromna organizacija. I svašta je se u povijesti koristilo kao plašt za nečije nečasne radnje, tako da to uopće nije nekakav razlog za ukidanje, jer bi onda većinu država ukinuli.

Dokle god država financira razne nevladine i druge udruge, te samo u Hrvatskoj za sve te udruge se da mnogo više novca iz proračuna, nego što idu dotacije religijskim organizacijama, ja sam za to da država daje svoj obol u financiranju vjerskih zajednica.

Jer za većinu tih udruga građani, koji ih financiraju porezima nisu ni čuli ili uopće ne podržavaju njihovo djelovanje. Zašto njima ide novac iz proračuna? Sve europske države imaju ogroman broj nevladinih udruga, koje gutaju silna proračunska sredstva.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 17:58 

lider30 je napisao/la:

Sinko- tvoje naklapanje je trećerazredna protuvjerska apologetika
kao izašla iz društva borbenih bezbožnika Jemeljana Jaroslavskoga.
Možda nije baš korektno da na ovakove tirade "odgovaram" ex-cathedra
i, realno, ad hominem, podcjenjujući sugovornika.

No hebiga- nemam vrjemena ni interesa za zatucanost bilo koje vrste,
bilo teističke, bilo ateističke.
Ponekad požalim za dobrim starim vrjemenima artikuliranih ateista
i agnostika, mentalno razvijenih osoba (Epikur, Lukrecije, Hume,
Nietzsche, Darwin, Marx, Camus, ..).

Dojadiše mi ovi džihadlije pionirskoga tipa, argumentacije
od koje dobijem grč zijevanja.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 19:01 

lider30 je napisao/la:
Sad što si ti pun predrasuda prema njima, ja ne mogu pomoći. Svašta se nađe u jednoj od najvećih religiji, svašta se nađe u organizaciji kao Crkva, koja je ogromna i možda najveća takva na svijetu piramidalne organizacijske strukture.

Još će nalaziti puno pojedinačnih loših primjera i u budućnosti, jer je jednostavno ogromna organizacija. I svašta je se u povijesti koristilo kao plašt za nečije nečasne radnje, tako da to uopće nije nekakav razlog za ukidanje, jer bi onda većinu država ukinuli.

Dokle god država financira razne nevladine i druge udruge, te samo u Hrvatskoj za sve te udruge se da mnogo više novca iz proračuna, nego što idu dotacije religijskim organizacijama, ja sam za to da država daje svoj obol u financiranju vjerskih zajednica.

Jer za većinu tih udruga građani, koji ih financiraju porezima nisu ni čuli ili uopće ne podržavaju njihovo djelovanje. Zašto njima ide novac iz proračuna? Sve europske države imaju ogroman broj nevladinih udruga, koje gutaju silna proračunska sredstva.

1. Niti ne tvrdim da je Crkva jedina parazitska organizacija u Hrvatskoj ali je daleko najveća i najskuplja. Konacno, objasni mi apsurd: vi Hrvati sa ovog foruma ste najveći protivnici " zlog komunizma" (socijalizma, kaže se ispravno ;) ) ali ne vidite ništa nelogično i nemoralno u činjenici da Crkva sruši socijalizam radnicima a za sebe izbori klasične socijalističke privilegije?! Molim te, objasni mi ova fenomen, pa da nastavimo zdravu diskusiju :zivili

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 19:12 

Hroboatos je napisao/la:
Sinko- tvoje naklapanje je trećerazredna protuvjerska apologetika
kao izašla iz društva borbenih bezbožnika Jemeljana Jaroslavskoga.
Možda nije baš korektno da na ovakove tirade "odgovaram" ex-cathedra
i, realno, ad hominem, podcjenjujući sugovornika.

No hebiga- nemam vrjemena ni interesa za zatucanost bilo koje vrste,
bilo teističke, bilo ateističke.
Ponekad požalim za dobrim starim vrjemenima artikuliranih ateista
i agnostika, mentalno razvijenih osoba (Epikur, Lukrecije, Hume,
Nietzsche, Darwin, Marx, Camus, ..).

Dojadiše mi ovi džihadlije pionirskoga tipa, argumentacije
od koje dobijem grč zijevanja.

Sa Jaroslavom si me fakat nokautiro :zubati , za njega ti čak nisam ni čuo :smajl007 .

Nego, u mojoj profesiji pravila dokazivanja su nijansu konkretnija i strožija a procedura se odvija ovim nizom:

1.aksiom
2.lema
3.teorema
4.dokaz

Nejse, sad imamo 2 mogućnosti:

1. da ti meni, kao intelektualno sofisticiraniji :klanjam , dokažeš da ima ima Boga
2. da ja tebi, iako intelektualno neuporedivo inferiorniji, pokušam dokazati da je Crkva samo stara varalica koja ima par milenija provjerene i dokazane najbolje mušterije: intelktualne lijenčine

Poteži prvi :smajl004 !

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 19:58 

Nego, u mojoj profesiji pravila dokazivanja su nijansu konkretnija i strožija a procedura se odvija ovim nizom:

1.aksiom
2.lema
3.teorema
4.dokaz
!

a korolar? :ujko

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 20:08 

Robbie MO je napisao/la:

1.aksiom
2.lema
3.teorema
4.dokaz
!

a korolar? :ujko

Ma kakav crni korolar, mislim da i aksiom i lemu treba nogirati, inače ovo postaje prekomplicirano :kava .

Inače, kolege smo, u širem kontekstu :zivili ?

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 20:24 

Inače, kolege smo, u širem kontekstu :zivili ?

u širem kontekstu.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 20:58 

Evo džihad za tebe. :biceovodobro

1. Dokaži da za svaki konveksni mnogokut postoji bar jedan pravac koji raspolavlja i površinu i opseg mnogokuta.

i jedan lagan kojeg mogu svi probat riješit:

2. Na bijelo slikarsko platno površine 80x50 cm slikar zamahne kantu plavu boje i prospe ju po platnu.
Dokaži da na platnu postoje 2 točke iste boje, koje su udaljene točno 5 cm.

:gunsmilie
(Nešto ovako. )
slika

Vrh

PostPostano: 27 kol 2009, 06:37 

Jesi ti to mene nazvao intelektualnom lijenčinom?

Inače, postotak vjernika u najmoćnijoj i najrazvijenijoj državi svijeta je oko 80%, od čega se 76% osjećaju kršćanima, i ima oko 20% ateista.

S kime da je usporedimo? Da budem radikal, usporedit ću je sa sjevernom Korejom, 0% vjeruje u Boga, zemlja obilja i tehnologije, ili Kinom, sa svojim outsourcingom :ucelo , Kubom? vjernika ni za lijeka, tehnologija cvijeta i bogatstvo u izobilju :smajl006

No dobro, da ne budem samo radikalan, ti ćeš meni vjerojatno odgovoriti primjerima Nizozemske ili Francuske. Da unaprijed odgovorim, kršćanstvo je život po vrijednosti, kršćanstvo nije neki fratar ili biskup.

Jedan moj pajdo radi kao pripadnik specijalne policije i bio je u Čapljini prošle godine kada je došlo do fizičkog obračunavanja između dvije crkvene struje u Hercegovini. Njemu su se tada zgadili i jedni i drugi, kaže od tad više ne ide u crkvu, pomoli se kući.

Znači, pitanje "postoji li Bog" je potpuno nepovezano s pitanjem "je li onaj svećenik lopov". To su dvije odvojene stvari, koje traže dva odgovora.

Život po Kristovom učenju daje sve potrebno čovjeku. Ako neki svećenik zlouporabi vjeru i radi suprotno vrijednostima, nije to dokaz da vrijednosti ne valjaju, nego upravo dokaz zla koje neminovno dolazi ako se radi kako ne treba.

Stoga te države Francuska, Nizozemska i slične, su u velikoj opasnosti. Život u relativizmu bez kulture vrijednosti donosi smrt. Ti kako ih ti zoveš "napredni" narodi praktično izumiru. Djeca se ne rađaju, ne zato jer nema novca, nego zato jer nema moralnog oslonca, nema ljubavi, nema žrtve, jer u relativizmu je jednako dobro što god odabereš.

Zato će ti, kako ih ti nazivaš "napredni" narodi, Francuzi, Nizozemci i ostali se maknuti s lica zemlje da naprave prostor drugima. Relativizam uništava narod u svega par generacija, pa bi recimo do 2050 sve trebalo biti jasno. Trenutno su najizgledniji kandidati za zamjenu muslimani koji čine oko 10%, ali sačekajmo ipak, možda nasupti obrat kroz obraćenje, nije gotovo dok sudija ne svira kraj. :biceovodobro

1413 of 2558 - 55.24%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: