|
|
Stranica: 54/79.
|
[ 1955 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 12 tra 2020, 15:03 |
|
|
|
Ljudska masta moze svasta. Ima ukazanja po cijelom svijetu, ali ne mogu da vjerujem da ljudi danas mogu povjerovati u takve stvari? Na sto je do sada Gospa ukazala, sta je vizionarski iznijela, na sto nas je upozorila, na sto uputila...? Sta je vidjelici Mirjani do sada rekla? -Trebas biti hrabra -Mirjana, izabrala sam te i rekla ti sve potrebno -Brzo si shvatila moje poruke, a tako moraš shvatiti da i ja moram otići -Ljubite i nemajte straha, jer djeco moja, u ljubavi nema straha. -Moje oči i moje srce će biti ovdje i kada se ne budem više ukazivala.......
Na kraju izabrana Mirjana rece:
Govorila mi je o tajnama, ali o tome ne mogu ništa reći.» Ovo vrijedja svaku prosjecnu inteligenciju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 12 tra 2020, 16:59 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1832 Lokacija: Sarajevo
|
Lapo-lapo je napisao/la: Ljudska masta moze svasta. Ima ukazanja po cijelom svijetu, ali ne mogu da vjerujem da ljudi danas mogu povjerovati u takve stvari? Na sto je do sada Gospa ukazala, sta je vizionarski iznijela, na sto nas je upozorila, na sto uputila...? Sta je vidjelici Mirjani do sada rekla? -Trebas biti hrabra -Mirjana, izabrala sam te i rekla ti sve potrebno -Brzo si shvatila moje poruke, a tako moraš shvatiti da i ja moram otići -Ljubite i nemajte straha, jer djeco moja, u ljubavi nema straha. -Moje oči i moje srce će biti ovdje i kada se ne budem više ukazivala.......
Govorila mi je o tajnama, ali o tome ne mogu ništa reći.» Ovo vrijedja svaku prosjecnu inteligenciju. Prvo si postavljate pitanje kako ljudi danas mogu vjerovati u takve stvari. Ovim porucujete da tocno znate o kojim stvarima govorite. Medjutim, potom postavljate dodatna pitanja u kojima se pitate sto je to Gospa uopce sto mi ukazuje da ustvari ni Vam nije jasno o cemu govorite. Gospa nije nikada niti bila, niti kada je hodala Zemljom niti je sada kada posjeduje spoznajno mnogo vise, bilo kakav vizionar. Upravo suprotno, bila je sasvim sigurno priprosto seoska zena cista srca i nevina, ogranicenog znanja, ali velike spoznaje. Kako i da bude vizionar kada ustvari porucuje da stvari nisu predodredjene nego posljedica. Ali opet koristite termine koji uopce nisu mjerodavni ovdje. Kazete da to vrijedja prosjecnu inteligenciju. Koju inteligenciju pitao bih, valjda je jasno da ne postoji samo jedna. Sto je prosjecna inteligencija o kojoj Vi govorite?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sheet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 12 tra 2020, 19:14 |
|
|
|
Ima i među ljudima ograničenog znanja, ali velike spoznaje i vizionarstva, sa razlikom da ne sole drugima svoju pamet nego rade nove tehnologije i razvijaju se....
Zašto smatrate da ako se gospa nekom javila da se nije javila njemu nego da to sad mora bit zakon. Možda se gospa nekom javila al nemoraju to svi znat, pogrešno smatrate da to javljanje znači nešto drugima i da je to ko odlazak u toplice na obnovu i razvoj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 12 tra 2020, 19:35 |
|
|
DaniKU je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Ljudska masta moze svasta. Ima ukazanja po cijelom svijetu, ali ne mogu da vjerujem da ljudi danas mogu povjerovati u takve stvari? Na sto je do sada Gospa ukazala, sta je vizionarski iznijela, na sto nas je upozorila, na sto uputila...? Sta je vidjelici Mirjani do sada rekla? -Trebas biti hrabra -Mirjana, izabrala sam te i rekla ti sve potrebno -Brzo si shvatila moje poruke, a tako moraš shvatiti da i ja moram otići -Ljubite i nemajte straha, jer djeco moja, u ljubavi nema straha. -Moje oči i moje srce će biti ovdje i kada se ne budem više ukazivala.......
Govorila mi je o tajnama, ali o tome ne mogu ništa reći.» Ovo vrijedja svaku prosjecnu inteligenciju. Prvo si postavljate pitanje kako ljudi danas mogu vjerovati u takve stvari. Ovim porucujete da tocno znate o kojim stvarima govorite. Medjutim, potom postavljate dodatna pitanja u kojima se pitate sto je to Gospa uopce sto mi ukazuje da ustvari ni Vam nije jasno o cemu govorite. Gospa nije nikada niti bila, niti kada je hodala Zemljom niti je sada kada posjeduje spoznajno mnogo vise, bilo kakav vizionar. Upravo suprotno, bila je sasvim sigurno priprosto seoska zena cista srca i nevina, ogranicenog znanja, ali velike spoznaje. Kako i da bude vizionar kada ustvari porucuje da stvari nisu predodredjene nego posljedica. Ali opet koristite termine koji uopce nisu mjerodavni ovdje. Kazete da to vrijedja prosjecnu inteligenciju. Koju inteligenciju pitao bih, valjda je jasno da ne postoji samo jedna. Sto je prosjecna inteligencija o kojoj Vi govorite? Zanima me ko je postavljao ovakva smisljena pitanja i na sta lice ovi odgovori?! Zao mi je ako nekoga vrijedjam ovim stavom, ali u meni se sve buni protiv ovakvih prica. Pitanja i ishod kratkih odgovora vidjelaca.1. Kao prvo, recite mi: koliko bi Gospa, koju vi obično vidite, mogla biti visoka? Oko 165 cm. - Ovako kao ja (Vicka). 2. Izgleda li više "šlank", vitka ili...? Izgleda više vitka. 3. Koliko bi joj se moglo dati kilograma? Oko 60 kilograma. 4. Koliko bi joj se moglo dati godina? Od 18 do 20 godina. 5. Kad je s Djetetom Isusom, izgleda li starija? Izgleda obično - jednako izgleda. 6. Kad je Gospa s vama, stoji li uvijek ili... Uvijek stoji! 7. Na čemu stoji? Na nekom oblačiću. 8. Kakve je boje taj oblačak? Oblačak je bjelkaste boje. 9. Jeste li je ikada vidjeli da kleči? Nikada! (Vicka, Ivan, Ivanka...) 10. Naravno da vaša Gospa ima i svoje lice. Kakvo je ono: okruglasto ili više duguljasto - ovalno? Više je duguljasto - ovalno - normalno. 11. Kakve je boje njezino lice? Normalno - više je bijelo - rumenkasto na jagodicama. 12. Kakve je boje njezino čelo? Normalno - uglavnom bijelo kao i lice. 13. Kakve su Gospine usnice - deblje ili tanje? Normalne - lijepe - više su tanje. 14. Kakve su boje? Rumenkaste - naravne boje. 15. Ima li Gospa neke rupice na licu, kao što ih obično mi ljudi imamo? Redovito nema - možda malo, ako se smije. (Mirjana) 16. Primjećuje li se obično neki blagi smiješak na njezinu licu? Možda - više kao neka neopisiva blagost - smiješak se vidi kao nekako ispod kože. (Vicka) 17. Kakve su boje Gospine oči? Oči su divne! Izrazito plave boje. (svi) 18. Krupnije ili...? Normalne - možda malo krupnije. (Marija) 19. Kakve su joj trepavice? Nježne - normalne. 20. Kakve su boje njezine trepavice? Normalne - nisu posebne boje. 21. Tanje ili... Obične - normalne. 22. Naravno da Gospa ima i nos. Kakav je on: oštar ili...? Lijep, mali nosić (Mirjana) - normalan, harmoničan s licem. (Marija) 23. A Gospine obrve? Obrve su tanušne - normalne - više crne boje. 24. Kako je obučena vaša Gospa? Obučena je u jednostavnu žensku haljinu. 25. Kakve je boje njezina haljina? Haljina je sive boje - možda malo plavkasto-sive boje. (Mirjana) 26.Je li haljina zategnuta oko tijela ili slobodno pada? Slobodno pada. 27. Dokle joj haljina dopire prema dolje? Dolje do oblačića na kojemu stoji - gubi se u oblaku. 28. Dokle oko vrata? Normalno - do početka vrata. 29. Vidi li se dio Gospina vrata? Vidi se vrat, ali se ne vidi ništa od prsiju. 30. Dokle dopire rukavima? Do šaka. 31. Je li Gospina haljina ičim obrubljena? Nije ničim. 32. Je li Gospa ičim u struku utegnuta - opasana? Nije ničim. 33. Na Gospinu tijelu, koje vi vidite, opaža li se ženskost njezina tijela? Naravno da opaža! Ali ništa posebno. (Vicka) 34. Ima li na Gospi još išta osim ove opisane haljine? Ima veo na glavi. 35. Koje je boje taj veo? Veo je bijele boje. 36. Potpuno bijel ili...? Potpuno bijel. 37. Što joj veo pokriva? Pokriva joj glavu, ramena i cijelo tijelo s leđa i sa strana. 38. Dokle on prema dolje dopire? Dopire dolje do oblačića, kao i haljina. 39. Dokle je sprijeda pokriva? Pokriva je s leđa i sa strana. 40. Izgleda li veo čvršći, deblji nego Gospina haljina? Ne izgleda - sličan je haljini. 41. Ima li na njemu ikakva nakita? Nema nikakva nakita. 42. Je li on ičim obrubljen po krajevima? Nije ničim. 43. Ima li Gospa uopće ikakva nakita? Nema nikakva. 44. Na primjer, na glavi ili oko glave? Da - ima na glavi krunu od zvijezda. 45. Ima li uvijek zvijezde oko glave? Redovito ima - ima uvijek. (Vicka) 46. Na primjer: kada se ukaže s Isusom? Isto tako. 47. Koliko ima zvijezda? Ima ih dvanaest. 48. Kakve su boje? Zlatne - zlatkaste boje. 49. Jesu li i kako su povezane međusobno? Nečim su povezane - kako bi stajale. (Vicka) 50. Vidi li se imalo Gospine kose? Vidi joj se malo kose. 51. Gdje se vidi? Malo iznad čela - ispod vela - s lijeve strane. 52. Kakve je boje? Crne boje. 53. Vidi li se u Gospe ikada ijedno uho? Ne - ne vidi nikada. 54. Kako to? Ma, uši joj pokriva veo. 55. U što Gospa obično gleda za vrijeme ukazanja? Obično gleda u nas - nekada u nešto drugo, ono što pokazuje. 56. Kako Gospa pritom drži svoje ruke? Ruke su slobodne, opušteno raširene. 57. Kada drži sklopljene ruke? Gotovo nikada - možda nekada na "Slavaocu". 58. Miče li, gestikulira rukama za vrijeme ukazanja? Ne gestikulira, osim ako što pokazuje. 59. Kud su joj kod raširenih ruku okrenuti dlanovi? Dlanovi su joj redovito opušteni prema gore - prsti su isto opušteni. 60. Vide li joj se tada i nokti? Vide djelomično. 61. Kakvi su - koje su boje? Naravne boje - čisti snježni nokti. 62. Jeste li ikada vidjeli Gospine noge? Ne - nikada - njih uvijek pokriva haljina. 63. Na kraju, je li Gospa stvarno lijepa, kako ste govorili? Ma, ustvari mi ti nismo ništa o tomu kazali - njezina se ljepota ne da opisati - to nije ova naša ljepota - to je nešto rajsko - nešto nebesko - nešto što ćemo tek u raju vidjeti - i to samo donekle.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sheet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 12 tra 2020, 21:18 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Zanima me ko je postavljao ovakva smisljena pitanja i na sta lice ovi odgovori?! Zao mi je ako nekoga vrijedjam ovim stavom, ali u meni se sve buni protiv ovakvih prica.
Ma, ustvari mi ti nismo ništa o tomu kazali - njezina se ljepota ne da opisati - to nije ova naša ljepota - to je nešto rajsko - nešto nebesko - nešto što ćemo tek u raju vidjeti - i to samo donekle.
Preskočena su pitanja o sportu, kad je gospa bila na olimpijadi i digla 180kg u mrtvom dizanju 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 12 tra 2020, 21:20 |
|
|
Sheet je napisao/la: Ima i među ljudima ograničenog znanja, ali velike spoznaje i vizionarstva, sa razlikom da ne sole drugima svoju pamet nego rade nove tehnologije i razvijaju se....
Zašto smatrate da ako se gospa nekom javila da se nije javila njemu nego da to sad mora bit zakon. Možda se gospa nekom javila al nemoraju to svi znat, pogrešno smatrate da to javljanje znači nešto drugima i da je to ko odlazak u toplice na obnovu i razvoj. Iz pozicije vjernika meni uopce nije bitno je li se Gospa ukazala ili ne (a ja to i ne mogu znati, nego samo mogu vjerovati da se ukazala), bitni su plodovi koji dolaze iz Medjugorja koje je postalo mjesto molitve ljudi iz cijeloga svijeta. Ono sto je vazno je da su stvari koje dolaze iz Medjugorja Bogu na slavu i to je jedino bitno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 12 tra 2020, 21:26 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: DaniKU je napisao/la: Prvo si postavljate pitanje kako ljudi danas mogu vjerovati u takve stvari. Ovim porucujete da tocno znate o kojim stvarima govorite.
Medjutim, potom postavljate dodatna pitanja u kojima se pitate sto je to Gospa uopce sto mi ukazuje da ustvari ni Vam nije jasno o cemu govorite.
Gospa nije nikada niti bila, niti kada je hodala Zemljom niti je sada kada posjeduje spoznajno mnogo vise, bilo kakav vizionar. Upravo suprotno, bila je sasvim sigurno priprosto seoska zena cista srca i nevina, ogranicenog znanja, ali velike spoznaje. Kako i da bude vizionar kada ustvari porucuje da stvari nisu predodredjene nego posljedica. Ali opet koristite termine koji uopce nisu mjerodavni ovdje.
Kazete da to vrijedja prosjecnu inteligenciju. Koju inteligenciju pitao bih, valjda je jasno da ne postoji samo jedna. Sto je prosjecna inteligencija o kojoj Vi govorite?
Zanima me ko je postavljao ovakva smisljena pitanja i na sta lice ovi odgovori?! Zao mi je ako nekoga vrijedjam ovim stavom, ali u meni se sve buni protiv ovakvih prica. Pitanja i ishod kratkih odgovora vidjelaca.1. Kao prvo, recite mi: koliko bi Gospa, koju vi obično vidite, mogla biti visoka? Oko 165 cm. - Ovako kao ja (Vicka). 2. Izgleda li više "šlank", vitka ili...? Izgleda više vitka. 3. Koliko bi joj se moglo dati kilograma? Oko 60 kilograma. 4. Koliko bi joj se moglo dati godina? Od 18 do 20 godina. 5. Kad je s Djetetom Isusom, izgleda li starija? Izgleda obično - jednako izgleda. 6. Kad je Gospa s vama, stoji li uvijek ili... Uvijek stoji! 7. Na čemu stoji? Na nekom oblačiću. 8. Kakve je boje taj oblačak? Oblačak je bjelkaste boje. 9. Jeste li je ikada vidjeli da kleči? Nikada! (Vicka, Ivan, Ivanka...) 10. Naravno da vaša Gospa ima i svoje lice. Kakvo je ono: okruglasto ili više duguljasto - ovalno? Više je duguljasto - ovalno - normalno. 11. Kakve je boje njezino lice? Normalno - više je bijelo - rumenkasto na jagodicama. 12. Kakve je boje njezino čelo? Normalno - uglavnom bijelo kao i lice. 13. Kakve su Gospine usnice - deblje ili tanje? Normalne - lijepe - više su tanje. 14. Kakve su boje? Rumenkaste - naravne boje. 15. Ima li Gospa neke rupice na licu, kao što ih obično mi ljudi imamo? Redovito nema - možda malo, ako se smije. (Mirjana) 16. Primjećuje li se obično neki blagi smiješak na njezinu licu? Možda - više kao neka neopisiva blagost - smiješak se vidi kao nekako ispod kože. (Vicka) 17. Kakve su boje Gospine oči? Oči su divne! Izrazito plave boje. (svi) 18. Krupnije ili...? Normalne - možda malo krupnije. (Marija) 19. Kakve su joj trepavice? Nježne - normalne. 20. Kakve su boje njezine trepavice? Normalne - nisu posebne boje. 21. Tanje ili... Obične - normalne. 22. Naravno da Gospa ima i nos. Kakav je on: oštar ili...? Lijep, mali nosić (Mirjana) - normalan, harmoničan s licem. (Marija) 23. A Gospine obrve? Obrve su tanušne - normalne - više crne boje. 24. Kako je obučena vaša Gospa? Obučena je u jednostavnu žensku haljinu. 25. Kakve je boje njezina haljina? Haljina je sive boje - možda malo plavkasto-sive boje. (Mirjana) 26.Je li haljina zategnuta oko tijela ili slobodno pada? Slobodno pada. 27. Dokle joj haljina dopire prema dolje? Dolje do oblačića na kojemu stoji - gubi se u oblaku. 28. Dokle oko vrata? Normalno - do početka vrata. 29. Vidi li se dio Gospina vrata? Vidi se vrat, ali se ne vidi ništa od prsiju. 30. Dokle dopire rukavima? Do šaka. 31. Je li Gospina haljina ičim obrubljena? Nije ničim. 32. Je li Gospa ičim u struku utegnuta - opasana? Nije ničim. 33. Na Gospinu tijelu, koje vi vidite, opaža li se ženskost njezina tijela? Naravno da opaža! Ali ništa posebno. (Vicka) 34. Ima li na Gospi još išta osim ove opisane haljine? Ima veo na glavi. 35. Koje je boje taj veo? Veo je bijele boje. 36. Potpuno bijel ili...? Potpuno bijel. 37. Što joj veo pokriva? Pokriva joj glavu, ramena i cijelo tijelo s leđa i sa strana. 38. Dokle on prema dolje dopire? Dopire dolje do oblačića, kao i haljina. 39. Dokle je sprijeda pokriva? Pokriva je s leđa i sa strana. 40. Izgleda li veo čvršći, deblji nego Gospina haljina? Ne izgleda - sličan je haljini. 41. Ima li na njemu ikakva nakita? Nema nikakva nakita. 42. Je li on ičim obrubljen po krajevima? Nije ničim. 43. Ima li Gospa uopće ikakva nakita? Nema nikakva. 44. Na primjer, na glavi ili oko glave? Da - ima na glavi krunu od zvijezda. 45. Ima li uvijek zvijezde oko glave? Redovito ima - ima uvijek. (Vicka) 46. Na primjer: kada se ukaže s Isusom? Isto tako. 47. Koliko ima zvijezda? Ima ih dvanaest. 48. Kakve su boje? Zlatne - zlatkaste boje. 49. Jesu li i kako su povezane međusobno? Nečim su povezane - kako bi stajale. (Vicka) 50. Vidi li se imalo Gospine kose? Vidi joj se malo kose. 51. Gdje se vidi? Malo iznad čela - ispod vela - s lijeve strane. 52. Kakve je boje? Crne boje. 53. Vidi li se u Gospe ikada ijedno uho? Ne - ne vidi nikada. 54. Kako to? Ma, uši joj pokriva veo. 55. U što Gospa obično gleda za vrijeme ukazanja? Obično gleda u nas - nekada u nešto drugo, ono što pokazuje. 56. Kako Gospa pritom drži svoje ruke? Ruke su slobodne, opušteno raširene. 57. Kada drži sklopljene ruke? Gotovo nikada - možda nekada na "Slavaocu". 58. Miče li, gestikulira rukama za vrijeme ukazanja? Ne gestikulira, osim ako što pokazuje. 59. Kud su joj kod raširenih ruku okrenuti dlanovi? Dlanovi su joj redovito opušteni prema gore - prsti su isto opušteni. 60. Vide li joj se tada i nokti? Vide djelomično. 61. Kakvi su - koje su boje? Naravne boje - čisti snježni nokti. 62. Jeste li ikada vidjeli Gospine noge? Ne - nikada - njih uvijek pokriva haljina. 63. Na kraju, je li Gospa stvarno lijepa, kako ste govorili? Ma, ustvari mi ti nismo ništa o tomu kazali - njezina se ljepota ne da opisati - to nije ova naša ljepota - to je nešto rajsko - nešto nebesko - nešto što ćemo tek u raju vidjeti - i to samo donekle. Razumijem da vidite ova pitanja drugacije od mene jer ja nemam nikakvih problema s njima. Ali pretpostvljam da su postavljena s ciljem da se sazna vise o samom Gospinom izgledu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sheet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 12 tra 2020, 21:44 |
|
|
Citat: Iz pozicije vjernika meni uopce nije bitno je li se Gospa ukazala ili ne (a ja to i ne mogu znati, nego samo mogu vjerovati da se ukazala), bitni su plodovi koji dolaze iz Medjugorja koje je postalo mjesto molitve ljudi iz cijeloga svijeta. Ono sto je vazno je da su stvari koje dolaze iz Medjugorja Bogu na slavu i to je jedino bitno.
Ti vjeruješ u ukazivanje, možda i ja vjerujem u ukazivanje al ne na tvoj način nego kao psihijatar, i tu sad dolazimo do toga da to ukazivanje nemora ništa značit nego ti vjeruješ da tu nečeg ima od običnog ukazivanja. Šta misliš da netko cuje glasove u glavi i ti glasovi mu govore šta da radi, reko bi da je lud. A šta da cuješ na radiju neke glasove koje ti govore šta da radiš (da se pomoliš, ideš u crkvu...), ajde to je kao normalno. A šta da čuješ na livadi glas neke prikaze koja ti nešto govori, ne traži te ništa, nemoraš nikog ubit, nemoraš ic u crkvu, i šta bi ti reko, reko bi ljudima da ti se nešto ukazalo pa bi tražio šta bi to moglo bit, nije korona, nisu egzosomi, valjda gospa i onda si iskonstruiraš u glavi ono ludilo iz prvog primjera gdje ti netko nešto govori i ti moraš to radit u slavu Bogu jer je to jedino bitno. Ak je to tebi jedino bitno onda.... dolazimo na one glasove u glavi gdje je jedino bitno šta govore ti glasovi. Da te pitam, čovjek oboli i čuje glasove u glavi (da nekog ubije), bude li vjernik ili ateista to napravio??
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 12 tra 2020, 21:47 |
|
|
|
To je nešto slično mislim biskup Perić govorio. Priznavao je ukazanje, ali nije priznavao da je to bila Gospa.
A mi svakako ne možemo znati. Slažem se sa Dani KU, možemo samo gledati po plodovima (rezultatima). Rezultat je da se ljudi mole i obraćaju, dakle Međugorje je dobro.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1377 of 2558 - 53.83%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 12 tra 2020, 21:59 |
|
|
Sheet je napisao/la: Citat: Iz pozicije vjernika meni uopce nije bitno je li se Gospa ukazala ili ne (a ja to i ne mogu znati, nego samo mogu vjerovati da se ukazala), bitni su plodovi koji dolaze iz Medjugorja koje je postalo mjesto molitve ljudi iz cijeloga svijeta. Ono sto je vazno je da su stvari koje dolaze iz Medjugorja Bogu na slavu i to je jedino bitno.
Ti vjeruješ u ukazivanje, možda i ja vjerujem u ukazivanje al ne na tvoj način nego kao psihijatar, i tu sad dolazimo do toga da to ukazivanje nemora ništa značit nego ti vjeruješ da tu nečeg ima od običnog ukazivanja. Šta misliš da netko cuje glasove u glavi i ti glasovi mu govore šta da radi, reko bi da je lud. A šta da cuješ na radiju neke glasove koje ti govore šta da radiš (da se pomoliš, ideš u crkvu...), ajde to je kao normalno. A šta da čuješ na livadi glas neke prikaze koja ti nešto govori, ne traži te ništa, nemoraš nikog ubit, nemoraš ic u crkvu, i šta bi ti reko, reko bi ljudima da ti se nešto ukazalo pa bi tražio šta bi to moglo bit, nije korona, nisu egzosomi, valjda gospa i onda si iskonstruiraš u glavi ono ludilo iz prvog primjera gdje ti netko nešto govori i ti moraš to radit u slavu Bogu jer je to jedino bitno. Ak je to tebi jedino bitno onda.... dolazimo na one glasove u glavi gdje je jedino bitno šta govore ti glasovi. Da te pitam, čovjek oboli i čuje glasove u glavi (da nekog ubije), bude li vjernik ili ateista to napravio?? Komentarom iznad ste vec pokazali da uistinu niste otvoreni za diskusiju nego provokaciju, a ja u to ne bih trosio vrijeme. Na slavu Boga (u katolickoj denominaciji kojoj ne pripadate prema svemu sudeci jer ne razumijete terminologiju koja bi Vam trebala biti poznata da ste katolik) znaci proslavljati Boga, ciniti djela koja ce uvelicati njegovu ljubav i dobrotu. Ako zelite mozete vrlo lako pronaci koja su to tocno djela koja se dogadjaju u Medjugorju, a na slavu su Boga. Ja bih naveo samo neka od njih: obracenja, dobrocinstva, ozdravljena od raznih psihickih i fizickih bolesti, zajednicka molitva, veliki broj ispovijedi, druzenja mladih i organiziranje festivala duhovne glazbe, itd. Kroz sve ove godine ova prikaza kako ti Gospu nazivas nikada nije pozvala na cinjenje bilo kakvog zla, nego iskljucivo na cinjenje dobra.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sheet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 12 tra 2020, 22:26 |
|
|
DaniKU je napisao/la: Sheet je napisao/la: Ti vjeruješ u ukazivanje, možda i ja vjerujem u ukazivanje al ne na tvoj način nego kao psihijatar, i tu sad dolazimo do toga da to ukazivanje nemora ništa značit nego ti vjeruješ da tu nečeg ima od običnog ukazivanja.
Šta misliš da netko cuje glasove u glavi i ti glasovi mu govore šta da radi, reko bi da je lud. A šta da cuješ na radiju neke glasove koje ti govore šta da radiš (da se pomoliš, ideš u crkvu...), ajde to je kao normalno. A šta da čuješ na livadi glas neke prikaze koja ti nešto govori, ne traži te ništa, nemoraš nikog ubit, nemoraš ic u crkvu, i šta bi ti reko, reko bi ljudima da ti se nešto ukazalo pa bi tražio šta bi to moglo bit, nije korona, nisu egzosomi, valjda gospa i onda si iskonstruiraš u glavi ono ludilo iz prvog primjera gdje ti netko nešto govori i ti moraš to radit u slavu Bogu jer je to jedino bitno. Ak je to tebi jedino bitno onda.... dolazimo na one glasove u glavi gdje je jedino bitno šta govore ti glasovi.
Da te pitam, čovjek oboli i čuje glasove u glavi (da nekog ubije), bude li vjernik ili ateista to napravio??
Komentarom iznad ste vec pokazali da uistinu niste otvoreni za diskusiju nego provokaciju, a ja u to ne bih trosio vrijeme. Na slavu Boga (u katolickoj denominaciji kojoj ne pripadate prema svemu sudeci jer ne razumijete terminologiju koja bi Vam trebala biti poznata da ste katolik) znaci proslavljati Boga, ciniti djela koja ce uvelicati njegovu ljubav i dobrotu. Ako zelite mozete vrlo lako pronaci koja su to tocno djela koja se dogadjaju u Medjugorju, a na slavu su Boga. Ja bih naveo samo neka od njih: obracenja, dobrocinstva, ozdravljena od raznih psihickih i fizickih bolesti, zajednicka molitva, veliki broj ispovijedi, druzenja mladih i organiziranje festivala duhovne glazbe, itd. Kroz sve ove godine ova prikaza kako ti Gospu nazivas nikada nije pozvala na cinjenje bilo kakvog zla, nego iskljucivo na cinjenje dobra. Citat: Komentarom iznad ste vec pokazali da uistinu niste otvoreni za diskusiju nego provokaciju Predpostavljam da i drugi citaju, a i sama tema govori o tome. Vidi sad ovo, Forum, "Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?", najbolje da samo pišemo DA ili NE. Gdje ti vidiš provokaciju, nisi otvoren za diskusiju a nisi za provokacije Citat: Na slavu Boga (u katolickoj denominaciji kojoj ne pripadate prema svemu sudeci jer ne razumijete terminologiju koja bi Vam trebala biti poznata da ste katolik) znaci proslavljati Boga, ciniti djela koja ce uvelicati njegovu ljubav i dobrotu. A ko sad provocira, da ja nisam provociro ti bi sad mene provociro, "ciniti djela koja ce uvelicati njegovu ljubav i dobrotu". A vidi, da ne ciniš ta djela da li bi on tebe volio i bio dobar?? NE, ha znao sam, kako si se razotkrio. Ja znam da me voli pa nemam potrebe titrat oko njega za razliku od drugih. Citat: Kroz sve ove godine ova prikaza kako ti Gospu nazivas nikada nije pozvala na cinjenje bilo kakvog zla, nego iskljucivo na cinjenje dobra. Aha, za Boga moraš činit djela i veličat ga, a Gospa se zadovoljava sa činjenjem dobrim. Ajd sad ti meni reci da postoji neka grupacija koja to nemože shvatit pa Bog šalje Gospu samo toj skupini "kojoj ništ nije jasno" na dodatne instrukcije, zašto misliš da su drugima potrebne te instrukcije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 12 tra 2020, 22:31 |
|
|
U redu je to sto se poziva na druzenje, cinjenje dobrog, odrzavanju vjere.... a sto se tice ozdravljenja, vec sam prije rekla, nema cvrstih dokaza za to, osim psiholoskih pozitivnih reakcija koje mogu dovesti do kratkorocnog poboljsanja zdravlja, ali ne i potpunog ozdravljenja. Ta dobra djela ljudi i sve sto se nadovezuje na to su u konstantnom padu zadnjih godina. Ponekad mi se cini da su zloca i ludilo prevladali ili se samo ja licno lose i sporo nosim s promjenama, koje sve manje razumijem i odobravam. Nemam ja nista protiv vjere u boga, ni protiv pravih vjernika, ali je sve nekako degradirano u posljednjim godinama, pa i to. Pocev od pape koji ima cudne stavove, koji se petlja u stvari nevezane za vjeru i katolicanstvo uopsteno, pa do svestenih lica koja su sve manje uzor skrusenog i postenog zivota, sa sve manje dostajanstva, strpljenja i ostalog. Da ne pametujem evo video zapis sa danasnje mise u Splitu. Kakav je primjer ovaj razgoropadjeni svestenik i vjernici oko njega? O cemu se tu radi? Meni jako ruzan prizor, bez opravdanja... https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/region/video-u-splitu-u-crkvi-napadnuta-novinarka-priklijestili-joj-ruku-crkvenim-vratima-bacili-mobitel-547924
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 12 tra 2020, 22:38 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 12 tra 2020, 23:20 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: DaniKU je napisao/la: Prvo si postavljate pitanje kako ljudi danas mogu vjerovati u takve stvari. Ovim porucujete da tocno znate o kojim stvarima govorite.
Medjutim, potom postavljate dodatna pitanja u kojima se pitate sto je to Gospa uopce sto mi ukazuje da ustvari ni Vam nije jasno o cemu govorite.
Gospa nije nikada niti bila, niti kada je hodala Zemljom niti je sada kada posjeduje spoznajno mnogo vise, bilo kakav vizionar. Upravo suprotno, bila je sasvim sigurno priprosto seoska zena cista srca i nevina, ogranicenog znanja, ali velike spoznaje. Kako i da bude vizionar kada ustvari porucuje da stvari nisu predodredjene nego posljedica. Ali opet koristite termine koji uopce nisu mjerodavni ovdje.
Kazete da to vrijedja prosjecnu inteligenciju. Koju inteligenciju pitao bih, valjda je jasno da ne postoji samo jedna. Sto je prosjecna inteligencija o kojoj Vi govorite?
Zanima me ko je postavljao ovakva smisljena pitanja i na sta lice ovi odgovori?! Zao mi je ako nekoga vrijedjam ovim stavom, ali u meni se sve buni protiv ovakvih prica. Pitanja i ishod kratkih odgovora vidjelaca.1. Kao prvo, recite mi: koliko bi Gospa, koju vi obično vidite, mogla biti visoka? Oko 165 cm. - Ovako kao ja (Vicka). 2. Izgleda li više "šlank", vitka ili...? Izgleda više vitka. 3. Koliko bi joj se moglo dati kilograma? Oko 60 kilograma. 4. Koliko bi joj se moglo dati godina? Od 18 do 20 godina. 5. Kad je s Djetetom Isusom, izgleda li starija? Izgleda obično - jednako izgleda. 6. Kad je Gospa s vama, stoji li uvijek ili... Uvijek stoji! 7. Na čemu stoji? Na nekom oblačiću.
8. Kakve je boje taj oblačak? Oblačak je bjelkaste boje.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 13 tra 2020, 00:14 |
|
|
Sheet je napisao/la: DaniKU je napisao/la: Komentarom iznad ste vec pokazali da uistinu niste otvoreni za diskusiju nego provokaciju, a ja u to ne bih trosio vrijeme.
Na slavu Boga (u katolickoj denominaciji kojoj ne pripadate prema svemu sudeci jer ne razumijete terminologiju koja bi Vam trebala biti poznata da ste katolik) znaci proslavljati Boga, ciniti djela koja ce uvelicati njegovu ljubav i dobrotu.
Ako zelite mozete vrlo lako pronaci koja su to tocno djela koja se dogadjaju u Medjugorju, a na slavu su Boga.
Ja bih naveo samo neka od njih: obracenja, dobrocinstva, ozdravljena od raznih psihickih i fizickih bolesti, zajednicka molitva, veliki broj ispovijedi, druzenja mladih i organiziranje festivala duhovne glazbe, itd.
Kroz sve ove godine ova prikaza kako ti Gospu nazivas nikada nije pozvala na cinjenje bilo kakvog zla, nego iskljucivo na cinjenje dobra.
Citat: Komentarom iznad ste vec pokazali da uistinu niste otvoreni za diskusiju nego provokaciju Predpostavljam da i drugi citaju, a i sama tema govori o tome. Vidi sad ovo, Forum, "Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?", najbolje da samo pišemo DA ili NE. Gdje ti vidiš provokaciju, nisi otvoren za diskusiju a nisi za provokacije Citat: Na slavu Boga (u katolickoj denominaciji kojoj ne pripadate prema svemu sudeci jer ne razumijete terminologiju koja bi Vam trebala biti poznata da ste katolik) znaci proslavljati Boga, ciniti djela koja ce uvelicati njegovu ljubav i dobrotu. A ko sad provocira, da ja nisam provociro ti bi sad mene provociro, "ciniti djela koja ce uvelicati njegovu ljubav i dobrotu". A vidi, da ne ciniš ta djela da li bi on tebe volio i bio dobar?? NE, ha znao sam, kako si se razotkrio. Ja znam da me voli pa nemam potrebe titrat oko njega za razliku od drugih. Citat: Kroz sve ove godine ova prikaza kako ti Gospu nazivas nikada nije pozvala na cinjenje bilo kakvog zla, nego iskljucivo na cinjenje dobra. Aha, za Boga moraš činit djela i veličat ga, a Gospa se zadovoljava sa činjenjem dobrim. Ajd sad ti meni reci da postoji neka grupacija koja to nemože shvatit pa Bog šalje Gospu samo toj skupini "kojoj ništ nije jasno" na dodatne instrukcije, zašto misliš da su drugima potrebne te instrukcije. Rekao sam Vam vec, postoji razlika izmedju argumentirane diskusije i ovoga sto Vi cinite. U ovakve razgovore ne bih trosio vrijeme. Zasto sam spomenuo da niste katolik jer ako niste (a na osnovu Vasih upisa vidim da niste) ne polazimo s istih osnova te buduci na Vas pristup koji ste pokazali necemo daleko stici.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 13 tra 2020, 00:26 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: U redu je to sto se poziva na druzenje, cinjenje dobrog, odrzavanju vjere.... a sto se tice ozdravljenja, vec sam prije rekla, nema cvrstih dokaza za to, osim psiholoskih pozitivnih reakcija koje mogu dovesti do kratkorocnog poboljsanja zdravlja, ali ne i potpunog ozdravljenja. Ta dobra djela ljudi i sve sto se nadovezuje na to su u konstantnom padu zadnjih godina. Ponekad mi se cini da su zloca i ludilo prevladali ili se samo ja licno lose i sporo nosim s promjenama, koje sve manje razumijem i odobravam. Nemam ja nista protiv vjere u boga, ni protiv pravih vjernika, ali je sve nekako degradirano u posljednjim godinama, pa i to. Pocev od pape koji ima cudne stavove, koji se petlja u stvari nevezane za vjeru i katolicanstvo uopsteno, pa do svestenih lica koja su sve manje uzor skrusenog i postenog zivota, sa sve manje dostajanstva, strpljenja i ostalog. Da ne pametujem evo video zapis sa danasnje mise u Splitu. Kakav je primjer ovaj razgoropadjeni svestenik i vjernici oko njega? O cemu se tu radi? Meni jako ruzan prizor, bez opravdanja... https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/region/video-u-splitu-u-crkvi-napadnuta-novinarka-priklijestili-joj-ruku-crkvenim-vratima-bacili-mobitel-547924Bojim se da Bog nije imao zamisao da ga dokucimo razumom nego da mu prilazimo vjerom. Ali opet ne bih se slozio s Vama da nema cvrstih dokaza za ovo sto govorite. Ako zelite cvrste znanstvene dokaze da je netko ozdravio u nekog Gospinom svetistu molim Vas da se potrudite kako bi ih pronasli. Uistinu postoje i to je sasvim dobro dokumentirano. Bar je Vatikan oko toga veoma oprezan. Zasto ste se toliko usmjerili na lose primjere? Kako je ogroman broj onih pozitivnih. Iznosite puno pausalnih ocjena i tesko je bilo sto konkretno komentirati. Navodite recimo da papa cini puno losih stvari, ali koje su to lose stvari koje vezete za papu? Iznimka potvrdjuje pravilo i nemojte o cijeloj Crkvi suditi ako reakciju nekog svecenika prepoznajete kao negativnu. Pa koliko svecenika ima na svijetu trenutno? Koliko divnih stvari cine. Evo Vi ste nasli samo jednom u Hrvatskoj i odmah niti jedan nije dobar. Ali to je jedan od njih stotine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 13 tra 2020, 06:49 |
|
|
DaniKU je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: U redu je to sto se poziva na druzenje, cinjenje dobrog, odrzavanju vjere.... a sto se tice ozdravljenja, vec sam prije rekla, nema cvrstih dokaza za to, osim psiholoskih pozitivnih reakcija koje mogu dovesti do kratkorocnog poboljsanja zdravlja, ali ne i potpunog ozdravljenja. Ta dobra djela ljudi i sve sto se nadovezuje na to su u konstantnom padu zadnjih godina. Ponekad mi se cini da su zloca i ludilo prevladali ili se samo ja licno lose i sporo nosim s promjenama, koje sve manje razumijem i odobravam. Nemam ja nista protiv vjere u boga, ni protiv pravih vjernika, ali je sve nekako degradirano u posljednjim godinama, pa i to. Pocev od pape koji ima cudne stavove, koji se petlja u stvari nevezane za vjeru i katolicanstvo uopsteno, pa do svestenih lica koja su sve manje uzor skrusenog i postenog zivota, sa sve manje dostajanstva, strpljenja i ostalog. Da ne pametujem evo video zapis sa danasnje mise u Splitu. Kakav je primjer ovaj razgoropadjeni svestenik i vjernici oko njega? O cemu se tu radi? Meni jako ruzan prizor, bez opravdanja... https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/region/video-u-splitu-u-crkvi-napadnuta-novinarka-priklijestili-joj-ruku-crkvenim-vratima-bacili-mobitel-547924Bojim se da Bog nije imao zamisao da ga dokucimo razumom nego da mu prilazimo vjerom. Ali opet ne bih se slozio s Vama da nema cvrstih dokaza za ovo sto govorite. Ako zelite cvrste znanstvene dokaze da je netko ozdravio u nekog Gospinom svetistu molim Vas da se potrudite kako bi ih pronasli. Uistinu postoje i to je sasvim dobro dokumentirano. Bar je Vatikan oko toga veoma oprezan. Zasto ste se toliko usmjerili na lose primjere? Kako je ogroman broj onih pozitivnih. Iznosite puno pausalnih ocjena i tesko je bilo sto konkretno komentirati. Navodite recimo da papa cini puno losih stvari, ali koje su to lose stvari koje vezete za papu? Iznimka potvrdjuje pravilo i nemojte o cijeloj Crkvi suditi ako reakciju nekog svecenika prepoznajete kao negativnu. Pa koliko svecenika ima na svijetu trenutno? Koliko divnih stvari cine. Evo Vi ste nasli samo jednom u Hrvatskoj i odmah niti jedan nije dobar. Ali to je jedan od njih stotine. Ne, ne sudim po jednom losem primjeru, vec je na zalost mnogo losih primjera, posebno tokom proteklih godina. Vrlo malo osude prema postupcima koji definitivno nisu dobri dolazi od poglavara crkve, mnogo ovlastenja za stvari koje skoro da nemaju veze sa crkvom, vrlo malo obrazovnog vjerskog pristupa, materijalizam, distanca od vjernika i moglo bi se tu nabrajati.... Ima dobrih i cestitih ljudi medju svestenstvom, ali ti nekako ne dolaze do izrazaja i nisu u prvom planu. Vjernici ocekuju vise u svakom slucaju i osluskujuci njihove razgovore smatram da nisu zadovoljni i da sve manje imaju povjerenja u iste. Bez obzira na moj licni stav o religiji, crkva i vjera su potreba naroda i cesto jedina utjeha u teskim trenucima, ali svestenstvo mora da shvati da ako se previse udalji od naroda, ogradi, ako se postavi gordo i da los primjer, ako napravi jos vecu distancu, izgubice te vjernike, ne na nacin da ce oni prestati da vjeruju, nego ce vjerovati u svojoj samoci, a ne s njima skupa, sto nije dobro ni za vjernika ni za svestenstvo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 13 tra 2020, 10:29 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: DaniKU je napisao/la: Bojim se da Bog nije imao zamisao da ga dokucimo razumom nego da mu prilazimo vjerom.
Ali opet ne bih se slozio s Vama da nema cvrstih dokaza za ovo sto govorite. Ako zelite cvrste znanstvene dokaze da je netko ozdravio u nekog Gospinom svetistu molim Vas da se potrudite kako bi ih pronasli. Uistinu postoje i to je sasvim dobro dokumentirano. Bar je Vatikan oko toga veoma oprezan.
Zasto ste se toliko usmjerili na lose primjere? Kako je ogroman broj onih pozitivnih. Iznosite puno pausalnih ocjena i tesko je bilo sto konkretno komentirati. Navodite recimo da papa cini puno losih stvari, ali koje su to lose stvari koje vezete za papu?
Iznimka potvrdjuje pravilo i nemojte o cijeloj Crkvi suditi ako reakciju nekog svecenika prepoznajete kao negativnu. Pa koliko svecenika ima na svijetu trenutno? Koliko divnih stvari cine. Evo Vi ste nasli samo jednom u Hrvatskoj i odmah niti jedan nije dobar. Ali to je jedan od njih stotine.
Ne, ne sudim po jednom losem primjeru, vec je na zalost mnogo losih primjera, posebno tokom proteklih godina. Vrlo malo osude prema postupcima koji definitivno nisu dobri dolazi od poglavara crkve, mnogo ovlastenja za stvari koje skoro da nemaju veze sa crkvom, vrlo malo obrazovnog vjerskog pristupa, materijalizam, distanca od vjernika i moglo bi se tu nabrajati.... Ima dobrih i cestitih ljudi medju svestenstvom, ali ti nekako ne dolaze do izrazaja i nisu u prvom planu. Vjernici ocekuju vise u svakom slucaju i osluskujuci njihove razgovore smatram da nisu zadovoljni i da sve manje imaju povjerenja u iste. Bez obzira na moj licni stav o religiji, crkva i vjera su potreba naroda i cesto jedina utjeha u teskim trenucima, ali svestenstvo mora da shvati da ako se previse udalji od naroda, ogradi, ako se postavi gordo i da los primjer, ako napravi jos vecu distancu, izgubice te vjernike, ne na nacin da ce oni prestati da vjeruju, nego ce vjerovati u svojoj samoci, a ne s njima skupa, sto nije dobro ni za vjernika ni za svestenstvo. Gledajte, svi moji upisi se odnose na svecenike dok se ne bih usudio bilo sto reci o svestenicima jer stvarno nisam upucen u stanje u u pravoslavnoj Crkvi. Ono sto bih se usudio primijetiti je da ste prethodno naveli da se papa mijesa u puno stvari dok ovdje navodite da ustvari crkva ne osudjuje mnogo losih stvari. Cini mi se da istovremeno mislite da se Crkva previse uplice i premalo sto bi bilo cudno. Inace stvarno nemam osjecaj da se Crkva u Hrvatskoj ili BiH povlaci i odvaja od naraoda, naprotiv toliko je aktivnosti u Crkvi da je duhovni zivot stvarno aktivan. Razumijem da nije u svakom mjestu isto, ali toliko ima svetista, hodocasca, svetih misa, molitvenih susreta, molitvi krunica i drugih sadrzaja da mogu reci da covjek uistinu moze puno toga pronaci za sebe. Pa evo upravo u ovomu svemu medjugorje prednjaci u BiH. Sto se tice specificne situacije toliko je evo sadrzaja i svetih misa koji se uzivo prenose da ukoliko covjek to zeli stvarno moze po cijeli dan pratiti. Daleko od toga da se meni svaki svecenik dopada jer svatko do nas ima svoje preferencije, ali to mi ne predstavlja nikakvu prepreku. Trebalo bi biti jasno da je svecenik svet po svojoj sluzbi, a ne po tomu kakav je covjek. Svaki sakrament koji udijeli svecenik ima jednaku snagu bez obzira sto mi mislili o tom sveceniku i kakav on uistinu bio. Meni je to bitno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 13 tra 2020, 10:52 |
|
|
DaniKU je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Ne, ne sudim po jednom losem primjeru, vec je na zalost mnogo losih primjera, posebno tokom proteklih godina. Vrlo malo osude prema postupcima koji definitivno nisu dobri dolazi od poglavara crkve, mnogo ovlastenja za stvari koje skoro da nemaju veze sa crkvom, vrlo malo obrazovnog vjerskog pristupa, materijalizam, distanca od vjernika i moglo bi se tu nabrajati.... Ima dobrih i cestitih ljudi medju svestenstvom, ali ti nekako ne dolaze do izrazaja i nisu u prvom planu. Vjernici ocekuju vise u svakom slucaju i osluskujuci njihove razgovore smatram da nisu zadovoljni i da sve manje imaju povjerenja u iste. Bez obzira na moj licni stav o religiji, crkva i vjera su potreba naroda i cesto jedina utjeha u teskim trenucima, ali svestenstvo mora da shvati da ako se previse udalji od naroda, ogradi, ako se postavi gordo i da los primjer, ako napravi jos vecu distancu, izgubice te vjernike, ne na nacin da ce oni prestati da vjeruju, nego ce vjerovati u svojoj samoci, a ne s njima skupa, sto nije dobro ni za vjernika ni za svestenstvo.
Gledajte, svi moji upisi se odnose na svecenike dok se ne bih usudio bilo sto reci o svestenicima jer stvarno nisam upucen u stanje u u pravoslavnoj Crkvi. Ono sto bih se usudio primijetiti je da ste prethodno naveli da se papa mijesa u puno stvari dok ovdje navodite da ustvari crkva ne osudjuje mnogo losih stvari. Cini mi se da istovremeno mislite da se Crkva previse uplice i premalo sto bi bilo cudno. Inace stvarno nemam osjecaj da se Crkva u Hrvatskoj ili BiH povlaci i odvaja od naraoda, naprotiv toliko je aktivnosti u Crkvi da je duhovni zivot stvarno aktivan. Razumijem da nije u svakom mjestu isto, ali toliko ima svetista, hodocasca, svetih misa, molitvenih susreta, molitvi krunica i drugih sadrzaja da mogu reci da covjek uistinu moze puno toga pronaci za sebe. Pa evo upravo u ovomu svemu medjugorje prednjaci u BiH. Sto se tice specificne situacije toliko je evo sadrzaja i svetih misa koji se uzivo prenose da ukoliko covjek to zeli stvarno moze po cijeli dan pratiti. Daleko od toga da se meni svaki svecenik dopada jer svatko do nas ima svoje preferencije, ali to mi ne predstavlja nikakvu prepreku. Trebalo bi biti jasno da je svecenik svet po svojoj sluzbi, a ne po tomu kakav je covjek. Svaki sakrament koji udijeli svecenik ima jednaku snagu bez obzira sto mi mislili o tom sveceniku i kakav on uistinu bio. Meni je to bitno. I svestenike i svecenike kao svestena lica sam strpala u isti kos, naravno one za koje smatram da lose obavljaju svoju duznost i da su se donekle udaljili od svog poziva na vise nacina. Sto se tice pape i njegovog mijesanja u neke druge stvari, koje imaju jako malo ili cak nimalo veze s religijom, njegova recenica da se pravi hriscanin ne mijesa u politiku, da bi to sam demantovao primajuci u posjetu politicare sumnjivog morala, njegovo ponasanje u javnosti, kao sto je bio incident s vjernicom koju je klepio po ruci, sto je za svaku osudu, a ne za nalazenje kojekakvih opravdanja i jos mnogo primjera koje bih mogla navesti tjeraju na pomisao i jednog prosjecnog covjeka, vjernika, da zastane i pomisli ,,ovo nesto nije kako bi trebalo da bude,,! Prisustvo misama ne mora uvijek da predstavlja poboznost. U malim mjestima je to vecinom zbog ugleda porodice, da bi se sacuvao dobar glas i da bi neko rekao ,,dobra katolicka porodica,, sto znamo sta je prije znacilo, a da li je to i danas tako, upitno je. Vremena se mijenjaju, pa tako i pogledi na religiju. Treba je uskladiti sa novonastalom situacijom. Ljudi zadnih godina prolaze mnoga iskusenja, dozivljavaju razne neuspjehe, tesko odrzavaju porodicu na okupu, kidaju se familijarne veze, sve je materijalisticko, pa ponekad i sama crkva ima visoke cijene za svoje usluge utjehe i nade. Dobar svestenik mora bezuslovno biti i dobar covjek.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sheet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 13 tra 2020, 18:11 |
|
|
DaniKU je napisao/la: Rekao sam Vam vec, postoji razlika izmedju argumentirane diskusije i ovoga sto Vi cinite. U ovakve razgovore ne bih trosio vrijeme.
Zasto sam spomenuo da niste katolik jer ako niste (a na osnovu Vasih upisa vidim da niste) ne polazimo s istih osnova te buduci na Vas pristup koji ste pokazali necemo daleko stici.
Pa moji argumenti su da netko glumi nekakvog vjernika i nisu mu bitni drugi ljudi nego nekakva slava Bogu i fundamentalizam, a to nije daleko od nasilja i napadanje nevjernika. A to spominjanje da ja nisam katolik bi zvučalo ko da ja tebi govorim da nisi musliman ili pravoslavac ili tak nešt. U mom gradu je katolička crkva i nijedna đamija i zato mi je bezveze tvoje inzistiranje da ja nisam katolik. Toliko o širenju ljubavi i slavi Bogu. Ja sam katolik u svojoj državi a privatno nisam i to je velika razlika. Ako ne želiš necu ti dalje dosađivat 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 13 tra 2020, 18:16 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Ti malo sa kvačicama, malo bez njih.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 13 tra 2020, 18:39 |
|
|
Sheet je napisao/la: Pa moji argumenti su da netko glumi nekakvog vjernika i nisu mu bitni drugi ljudi nego nekakva slava Bogu i fundamentalizam, a to nije daleko od nasilja i napadanje nevjernika.
Možda kod muslimana je tako, kod katolika je upravo suprotno. Što veći fundamentalist, to je mirniji i bolji čovjek. I molim držimo se teme. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1377 of 2558 - 53.83%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 13 tra 2020, 22:47 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: DaniKU je napisao/la: Gledajte, svi moji upisi se odnose na svecenike dok se ne bih usudio bilo sto reci o svestenicima jer stvarno nisam upucen u stanje u u pravoslavnoj Crkvi.
Ono sto bih se usudio primijetiti je da ste prethodno naveli da se papa mijesa u puno stvari dok ovdje navodite da ustvari crkva ne osudjuje mnogo losih stvari. Cini mi se da istovremeno mislite da se Crkva previse uplice i premalo sto bi bilo cudno.
Inace stvarno nemam osjecaj da se Crkva u Hrvatskoj ili BiH povlaci i odvaja od naraoda, naprotiv toliko je aktivnosti u Crkvi da je duhovni zivot stvarno aktivan. Razumijem da nije u svakom mjestu isto, ali toliko ima svetista, hodocasca, svetih misa, molitvenih susreta, molitvi krunica i drugih sadrzaja da mogu reci da covjek uistinu moze puno toga pronaci za sebe. Pa evo upravo u ovomu svemu medjugorje prednjaci u BiH.
Sto se tice specificne situacije toliko je evo sadrzaja i svetih misa koji se uzivo prenose da ukoliko covjek to zeli stvarno moze po cijeli dan pratiti.
Daleko od toga da se meni svaki svecenik dopada jer svatko do nas ima svoje preferencije, ali to mi ne predstavlja nikakvu prepreku. Trebalo bi biti jasno da je svecenik svet po svojoj sluzbi, a ne po tomu kakav je covjek. Svaki sakrament koji udijeli svecenik ima jednaku snagu bez obzira sto mi mislili o tom sveceniku i kakav on uistinu bio. Meni je to bitno.
I svestenike i svecenike kao svestena lica sam strpala u isti kos, naravno one za koje smatram da lose obavljaju svoju duznost i da su se donekle udaljili od svog poziva na vise nacina. Sto se tice pape i njegovog mijesanja u neke druge stvari, koje imaju jako malo ili cak nimalo veze s religijom, njegova recenica da se pravi hriscanin ne mijesa u politiku, da bi to sam demantovao primajuci u posjetu politicare sumnjivog morala, njegovo ponasanje u javnosti, kao sto je bio incident s vjernicom koju je klepio po ruci, sto je za svaku osudu, a ne za nalazenje kojekakvih opravdanja i jos mnogo primjera koje bih mogla navesti tjeraju na pomisao i jednog prosjecnog covjeka, vjernika, da zastane i pomisli ,,ovo nesto nije kako bi trebalo da bude,,! Prisustvo misama ne mora uvijek da predstavlja poboznost. U malim mjestima je to vecinom zbog ugleda porodice, da bi se sacuvao dobar glas i da bi neko rekao ,,dobra katolicka porodica,, sto znamo sta je prije znacilo, a da li je to i danas tako, upitno je. Vremena se mijenjaju, pa tako i pogledi na religiju. Treba je uskladiti sa novonastalom situacijom. Ljudi zadnih godina prolaze mnoga iskusenja, dozivljavaju razne neuspjehe, tesko odrzavaju porodicu na okupu, kidaju se familijarne veze, sve je materijalisticko, pa ponekad i sama crkva ima visoke cijene za svoje usluge utjehe i nade. Dobar svestenik mora bezuslovno biti i dobar covjek. Poslusat cemo sto nam govore jer smo otisli izvan okvira teme. Mozete otvoriti drugu temu ako zelite pa mozemo tamo samo nastaviti na ovo o cemu pisete.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 13 tra 2020, 22:55 |
|
|
|
Moze, hajde na neki chat. Ti si izgleda onaj bosanac. On je tako pisao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 14 tra 2020, 22:49 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Moze, hajde na neki chat. Ti si izgleda onaj bosanac. On je tako pisao. Ne znam s kim me povezujete. Pogledajte i vidjet cete da sam na forumu od prvih dana. Temu cete pretpostavljam otvoriti na istom pod-forumu i ako to ucinite vidjet cu pa cu se pridruziti. Chat oduzima mnogo vremena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|