HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 sij 2025, 22:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1871 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 75  Sljedeća

Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
1. Da 35%  35%  [ 65 ]
2. Ne 46%  46%  [ 86 ]
3. Ne znam 20%  20%  [ 37 ]
Ukupno glasova : 188
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 28 vel 2017, 19:07 

Srazmijerno podosta argentinskih zastava sugeriraju da argentinski narod ne dijeli isti stav.

Vrh

PostPostano: 28 vel 2017, 20:37 

Citat:
Da nisam papa, već bi bio u Međugorju i ispovjedao bi” – Papin blagoslov za Vicku i Gospin dar za Papu.

Mnogo je bilo svjedočenja o Papinim gledanjima na Međugorje. Brojna su pohranjena u međugorskom arhivu. Tako je Papa rekao vidjelici Mirjani Dragićević-Soldo u jednom privatnom razgovoru 1987. godine: “Da nisam papa, već bih bio u Međugorju i ispovijedao bih”

Sveti Otac Ivan Pavao II. bio je marijanski papa i bio je sklon Međugorju. To se može zaključiti iz brojnih njegovih susreta i kontakata s biskupima, svećenicima, hodočasnicima, vidiocima…

Marija je za njega bila Majka Crkve i put koji vodi prema Kristu. Sveti Otac nije službeno priznao međugorska ukazanja, ali je u njih vjerovao i to je mnogima rekao. Tijekom svojeg pontifikata provodio je ono na što je Gospa pozivala.
Mnogo je bilo svjedočenja o Papinim gledanjima na Međugorje. Msgr. Maurillo Krieger, prijašnji biskup Florianopolisa (Brazil) bio je u Međugorju četiri puta i o susretima s Papom je napisao: “Nakon privatne mise s Papom 1988., Sv. Otac mi je, a da ga nitko nije ništa pitao, rekao: ’Molite za mene u Međugorju.’ Rekao sam Papi jednom drugom zgodom: ’Idem u Međugorje četvrti put.’ Papa se malo sabrao i rekao: ’Međugorje, Međugorje. To je duhovno središte svijeta.’ Isti dan sam razgovarao s drugim brazilskim biskupima s Papom za vrijeme ručka i rekao sam mu: ’Svetosti, mogu li reći vidiocima iz Međugorja da im vi šaljete svoj blagoslov?’ On je odgovorio: ’Da, da’, i zagrlio me.”
Skupini liječnika koji posebno brane dostojanstvo nerođenoga života, 1. kolovoza 1989. Papa je rekao: “Da, danas je svijet izgubio smisao nadnaravnoga. U Međugorju su mnogi tražili i našli ovaj smisao u molitvi, postu i ispovijedi.”
Korejski katolički tjednik (“Katoličke novine”) objavio je 11. studenog 1990. zanimljiv članak, što ga je napisao predsjednik korejske biskupske komisije msgr. Angelo Kim: “Pri kraju posljednje Biskupske sinode u Rimu, korejski biskupi bili su pozvani na objed kod Pape. Msgr. Kim tom se prigodom obratio Papi riječima: “Zahvaljujući vama, Poljska je oslobođena od komunizma.” A Papa je na to uzvratio: “Nisam to ja učinio. To je djelo Djevice Marije, kako je ona to obznanila u Fatimi i Međugorju…

Papa je rekao fra Jozi Zovku 20. srpnja 1992. godine: “Brinite se za Međugorje, čuvajte Međugorje, ne umarajte se, ustrajte. Hrabro, ja sam s vama. Branite, slijedite Međugorje.”

Nadbiskup iz Paragvaja msgr. Felipe Santiago Benetez, u studenom 1994., pitao je Svetog Oca je li ispravno dati odobrenje da se vjernici okupe u duhu Međugorja, pogotovo sa svećenikom iz Međugorja. Sveti Otac je odgovorio: “Odobri sve što se odnosi na Međugorje.”
Na pitanje nadbiskupa Patricka F. Floresa iz San Antonija u Teksasu (SAD) da ne zna što bi učinio – bi li zabranio ili dopustio da mnogi iz njegove nadbiskupije idu u Međugorje, Papa je rekao: “Pusti narod neka ide, tamo se moli.” Ohrabren tom izjavom, rekao je tada Papi: “Ali i mene zovu da pođem s njima u kolovozu.” Papa mu je kazao: “Idi i moli se za mene”, te je on u Međugorje otišao s Papinim blagoslovom.
Dr. Franjo Tuđman, bivši predsjednik Republike Hrvatske, 15. ožujka 1997. godine, rekao je sljedeće: “Ponavljam da mi je pri mom zadnjem razgovoru s njim papa Ivan Pavao II. rekao da bi želio posjetiti i Međugorje.”
Gospa je u susretima s vidiocima često molila za Svetog Oca, posebice za njegovo zdravlje. Po svjedočanstvu vidjelaca, 13. svibnja 1982., poslije atentata na Papu, Gospa je rekla: “Njegovi su ga neprijatelji pokušali ubiti, ali ja sam ga zaštitila.” Gospa šalje preko vidjelaca 26. rujna 1982. svoju poruku Papi: “Neka se smatra ocem svih ljudi, a ne samo kršćana; neka navješćuje neumorno i hrabro poruku Mira i Ljubavi među ljudima.”

Najpoznatija međugorska vidjelica Vicka i njezin suprug Mario odmah nakon vjenčanja i svadbene večere u siječnju 2002. godine otišli su u Rim na audijenciju kod Svetog Oca. Na audijenciji je bilo 17 bračnih parova.
Drugi po redu bio je bračni par Mijatović, vidjelica Vicka i njezin muž Mario. Klekli su pred Papin dolazak.
Vicka se predstavila: “Ja sam Vicka iz Međugorja”, Papa ju je pogledao i s osmijehom ponovio tri puta: “Vicka, Vicka, Vicka” i pomilovao je tri puta po licu, a potom ih je i blagoslovio. Za njih je to bio jedan od najljepših trenutaka u životu.

Vrh

PostPostano: 28 vel 2017, 20:39 

daramo je napisao/la:
Srazmijerno podosta argentinskih zastava sugeriraju da argentinski narod ne dijeli isti stav.

Koji to mentoli vec moraju biti hahahaha zamisljam ono..dolazi iz ARGENTINE da puze po hercegovackom vrelom kamenu ocekujuci neki *** palac.

Vrh

PostPostano: 28 vel 2017, 20:55 

Mrsko mi je kopi pejstat pa ću nakačit link

http://rastimo-u-vjeri.com/papin-izasla ... medugorja/

Hihihi, zadnja rečenica :D

Vrh

PostPostano: 28 vel 2017, 21:48 

Bura je prava Hrvatica, katolkinja u neprijateljskom islamskom Sarajevu. Nesalomljiv duh.

Vrh

PostPostano: 28 vel 2017, 21:54 

Najmanje što Vatikan teoretski može ići je "privatna ukazanja", "odlučite sami hoćete li vjerovati". Nikome neće reći da ne ide.
Nerealan scenarij da će izgubiti takvo mjesto molitve i konverzija, danas kad ih nema previše u Europi.

Ovo "ozdravljenja" ne uzimajte kao ovaj lažac i manipulator "Ledolomac", kao argument za priznanje. Vatikan ima jasan stav nekoliko stoljeća. Čuda i ozdravljenja sama po sebi nisu argument za ukazanja, ako uz to ne idu drugi argumenti. Nevezano za Međugorje.

Citat:
"Ja ću se ograničiti na pastoralni nauk i stoga ne mogu odgovarati na pitanja o istinitosti Međugorja”, istaknuo je nadbiskup, i dodao da što se tiče plodova vjere, Međugorje se ne može zanijekati. “Plodovi vjere su po meni pozitivni. Pod plodove mislim na molitvu krunice, euharistijsko klanjanje, post i pokoru jer to sve potiče razvoj vjere. U Međugorju vidimo ljude koji se vraćaju sakramentima, vidimo obraćenja, promjene u načinu življenja, sudjelovanja u euharistijskom slavlju, ispovijedi, ozdravljenja i to se sve događa u Međugorju. To ne možemo zanijekati niti ignorirati pastoralno.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2017, 13:15 

BBC je napisao/la:
Ovo "ozdravljenja" ne uzimajte kao ovaj lažac i manipulator "Ledolomac", kao argument za priznanje. Vatikan ima jasan stav nekoliko stoljeća. Čuda i ozdravljenja sama po sebi nisu argument za ukazanja, ako uz to ne idu drugi argumenti. Nevezano za Međugorje.

Ja stvarno nemam pojma kakav ti problem imaš sa mnom i koju logiku koristiš, ali ja upravo govorim to što si i ti sad napisao. :neznam

Pastoralni aspekti su jedna stvar, autentičnost samih ukazanja druga.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2017, 15:22 

bura je napisao/la:
Mrsko mi je kopi pejstat pa ću nakačit link

http://rastimo-u-vjeri.com/papin-izasla ... medugorja/

Hihihi, zadnja rečenica :D

Burence :wub

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2017, 16:23 

Čini se da se žena koja je izgurala kroz maternicu samoga Boga autenticno ukazuje samo onih 10% najbogatijih svjetskih katolika koji žive u katoličkim državama Zapadne Europe.

Autentičnost ukazanja korelirana s GDP-em.
Per capita.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2017, 16:44 

Čini se da nisi upućen. Kroz stoljeća po čitavom svijetu, uglavnom siromašni krajevi.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2017, 21:09 

Naravno da vjerujem, imam i osobni primjer iz Međugorja i osobno me nervira ovo gore "ne"...kao da sam na Jutarnjem ali dobro...

Ovaj Papa je sramota za Crkvu, čovjek priznaje i homoseksualce i razvrat

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2017, 21:15 

Isto se odnosi i na Gospu Sinjsku, isto su mnoge teofobi kojima je mozak ispran u prošlom vijeku pokušali promijenit povijest i maknuti Gospu i vjeru od "čuda"

Ništa čudno, još jedan utjecaj soroševskih medija na Hrvate...

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2017, 01:40 

Šta su to nadri-svećenici u Sarajevu grdo zajebali pa Papin izaslanik za Međugorje, Poljak, odgodio dolazak za mjesec dana ?
Da su problemi bili tehničke porirode valjda bi se odgodilo do sljedećeg leta avionom ili slično. Ne znam, čudno.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2017, 17:16 

Robbie MO je napisao/la:
Čini se da se žena koja je izgurala kroz maternicu samoga Boga autenticno ukazuje samo onih 10% najbogatijih svjetskih katolika koji žive u katoličkim državama Zapadne Europe.

Autentičnost ukazanja korelirana s GDP-em.
Per capita.

slika

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2017, 12:24 

Međugorje je veliki potencijal za evangelizaciju i obnovu vjere

slika

Međugorje ima veliki potencijal za evangelizaciju i obnovu vjere, rekao je posebni izaslanik pape Franje za Međugorje poljski nadbiskup mons. Henryk Hoser u razgovoru za poljske medije, objasnivši da Međugorje vidi kao mjesto više „kristološko nego marijansko“, prenosi portal Bitno.net.

U Međugorju se neprestano klanja pred Presvetim sakramentom, redovito se ispovijeda, održava pobožnost Križnog puta, dakle događa se sakramentalna praksa koja je u većini župa zapadne Europe zanemarena ili nestala. U tom smislu to mjesto može biti jak poticaj za obnovu vjere u vjernika“, rekao je mons. Hoser, a prenosi Bitno.net.

Istodobno, nema sumnje da su zbog velikog priljeva hodočasnika pastoralne potrebe veće nego mogućnosti. Iako je u Međugorju oko 50 ispovjedaonica, znam da nema uvijek dovoljno ispovjednika, posebice onih koji bi mogli ispovijedati na nekoliko jezika – rekao je Hoser, ponovivši kako njegova misija ima isključivo pastoralni karakter, utvrđivanje pastoralnih potreba hodočasnika i kako najbolje odgovoriti na njih.

S vidiocima se neće susretati jer ne ulazi u problematiku ukazanja, a rekao je kako papa od njega očekuje da opiše sustav pastoralne skrbi i utvrdi je li adekvatna za toliko hodočasnika, što se odnosi na podjelu sakramenata, ali i smještaj hodočasnika.

Hoser je demantirao priče da je u Međugorju ozdravio od malarije, kako su pisali neki poljski mediji.

preuzeto sa vecernji.hr

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2017, 12:29 

Dobra prica poljskog nadbiskupa :palacgore1

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2017, 12:35 

koliko sam skužio, ovo znači najmanje uduplavanje hodočasnika u idućih par godina. očekujem najezdu južnokorejanaca, treba probrati među njima velike industrijalce i dovesti nešto u Mostar.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2017, 12:45 

evo kako je Međugorje evangeliziralo jednog Vitežanina, trajno nastanjenog u Novom Travniku.

slika
slika

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2017, 12:59 

dudu je napisao/la:
koliko sam skužio, ovo znači najmanje uduplavanje hodočasnika u idućih par godina. očekujem najezdu južnokorejanaca, treba probrati među njima velike industrijalce i dovesti nešto u Mostar.

Jebali majku svoju kakav ste vi kamenjarski ološ , da sad Matan ustane iz groba odmah bi se vratio nazad osramoćen jer ni u najluđim snovima ne bi mogao zamisliti da će mu potomci biti baš ovako kvarni i čak ponosni na svoje varanje. :zubati

Ali mora vam se priznati da ste pravi hrišćani i katolici , jer kad ste ovako besramno drski u svome laganju i varanju i čak to ne krijete , onda je to recept za uspeh hrišćanstva zato što su svi izvorni hrišćani a i muslimani bili isto ovako drski u svojim prevarama i tako uspostavili svoje religije.

Dakle , što je očitija laž i prevara to je veća mogućnost za uspeh.

Svaka čast , da su za vas znale rimske pape u srednjem veku , danas ne bi bilo švajcarske garde nego škutorske garde kojima su Mediči zavideli. :zubati

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2017, 13:04 

čekaj malo, gdje je ovdje prevara ako poljski nadbiskup s divljenjem opisuje Međugorje kao nedosanjani uzor Zapadu i kao mjesto masovne evangelizacije ili narodski rečeno katolizacije?

naravno, pored ove činjenice, mene zanima i to da hrvatski narod od ovog profitira na način da si osigura trajni boravak na ovim prostorima.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2017, 14:44 

joe enter je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Jebali majku svoju kakav ste vi kamenjarski ološ , da sad Matan ustane iz groba odmah bi se vratio nazad osramoćen jer ni u najluđim snovima ne bi mogao zamisliti da će mu potomci biti baš ovako kvarni i čak ponosni na svoje varanje. :zubati

Ali mora vam se priznati da ste pravi hrišćani i katolici , jer kad ste ovako besramno drski u svome laganju i varanju i čak to ne krijete , onda je to recept za uspeh hrišćanstva zato što su svi izvorni hrišćani a i muslimani bili isto ovako drski u svojim prevarama i tako uspostavili svoje religije.

Dakle , što je očitija laž i prevara to je veća mogućnost za uspeh.

Svaka čast , da su za vas znale rimske pape u srednjem veku , danas ne bi bilo švajcarske garde nego škutorske garde kojima su Mediči zavideli. :zubati

Tek smo poceli.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2017, 14:47 

pogodili smo nišu, preko 1.3 milijarde katolika (broj raste) su naši potencijalni gosti.

Dobro došli u Međugorje!
Welcome to Medjugorje!
Willkommen in Medjugorje!
Benvenuti a Medjugorje!
Vítejte v Medžugorí!
Witamy w Medziugorje!
https://www.facebook.com/40861558595751 ... 65/?type=3

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2017, 14:51 

dudu je napisao/la:
pogodili smo nišu, preko 1.3 milijarde katolika (broj raste) su naši potencijalni gosti.

Dobro došli u Međugorje!
Welcome to Medjugorje!
Willkommen in Medjugorje!
Benvenuti a Medjugorje!
Vítejte v Medžugorí!
Witamy w Medziugorje!
https://www.facebook.com/40861558595751 ... 65/?type=3

Vatikan ako oce u fino, mi cemo u fino, al ako nece, mi cemo svoj pos'a :kava

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2017, 15:03 

slika

Sve je lepo što mislite na svoj narod i kako treba praviti posla svome narodu , ali to ne umanjuje činjenicu da ste obični ne latin lovers već LATIN CHEATERS. :zubati

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2017, 15:16 

pa eto, prevarite vi cijeli svijet, makar pravoslavni, iako je 4 puta manji od katoličkog. nek muslimani nešto naprave. naravno, svi znamo da je to nezamislivo i da samo Hrvati imaju sposobnost "natjerati" desetine milijuna ljudi po svijetu da bespogovorno vjeruju da imaju kanal s nebom na standardnom hrvatskom jeziku, što će reći da je glavni jezik evangelizacije u svijetu danas hrvatski. sveti kršćanski jezici: latinski, hebrejski, starogrčki, aramejski i hrvatski.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1871 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: