HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 sij 2025, 14:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1871 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 75  Sljedeća

Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
1. Da 35%  35%  [ 65 ]
2. Ne 46%  46%  [ 86 ]
3. Ne znam 20%  20%  [ 37 ]
Ukupno glasova : 188
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 06 ožu 2017, 19:45 

useless je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Nesrećnicima koji žive bolje i od mene i od tebe :ucelo

Nesretnik do nesretnika iz centra Rima. Neki su izgradili kuce u okolici Medjugorja.

Ako sutra Vicka baci teret s'duše i kaže da je sve to bila prevara i laž , ko će se izvinjavati prevarenima?? , možda ti?? , biskup ovaj onaj?? , fratri?? , Čović??

Ili ćete reći za objašnjenjeda je u zadnje vreme Vicka malo prsla s'mozgom pa misli da joj se Gospa ne javlja i da joj se nikad nije javljala , ali zaproavo se njoj Gospa redono javlja ali to Vickia ne zna u ovvom trenutku , tako da vaše donacije i prilozi nisu nikako uzeluudni i nisu plod prevare. :zubati

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 20:16 

Robbie MO je napisao/la:
Papa ne može bitno naštetiti Medjugorju jer je ovaj Papa izgubio aureolu nedodirljivog, s obzirom da , iz perspektive većine katolika, "svašta lupeta". Ovi koji dolaze mislim da spadaju medju one koji i ne vole bas Papu, ili im je jače "vlastito mišljenje" od Papinog, a dosta je i hodočasnika protestanata koji nemaju nikakve veze s Papom.

Hodočasnika i dalje do vrha puno Medjugorje.

trebalo bi sve ove s foruma posjesti u bus i odvesti u Međugorje, ne bi im vilicu sastavili deset dana nakon što vide to (gospodarsko) čudo.

otvorio Bingo šoping centar u Međugorju, dok je u Bosni početna plaća 350 KM, u Međugojru je 800. :zubati

slika

pogledajte koliko je to love za HDZ-ov fond :kava
slika

slika

slika

kad gledaš ove prelijepe slike možeš se samo grohotom nasmijati na sve opaske ovih likova koji 300 evra na skupu u životu nisu vidjeli.

slika

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 20:29 

Jesu li to kadrovi s javnog TVBiH servisa na hrvatskom jeziku :D
Ja kad obojim svoj kip i postanem vidjelac ima da formiram 5 federalnih jedinica i 16 TV kanala.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 20:33 

dudu je napisao/la:
otvorio Bingo šoping centar u Međugorju, dok je u Bosni početna plaća 350 KM, u Međugojru je 800. :zubati

Ne baš u Međugorju, par km izvan Međugorja.

slika[/quote]

Jao slike :tt1

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 20:33 

A tek kreće sezona u narednim tjednima stižu turisti iz 28 zemalja.
Hodočasnici su većinom upravo onaj dio katolika koji nije zadovoljan trenutnim crkvenim autoritetima, niti se obaziru na njih, tako da negativne izjave mogu samo biti još veći poticaj pojedincima da dođu, Franjo radi super reklamu.

Netko ima i po nekoliko tv kanala i jedinica pa nemože privući 2 turista godišnje a netko bez ičega 2 milijuna godišnje :aleale

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 20:36 

Čak razmišljam da obojim dva kipa da bi mi se Gospa ukazivala dva puta dnevno a ne samo jednom kao što se ukazuje vidjelici Vicki.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 20:39 

Zašto ne moj Aga ako Haso može okiti Bingo krunicama i slikama Gospe možete i vi svoju kuću.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 21:07 

A šta ako mi vidjelica Vicka ne otkrije tajnu premaza kipova ili za nju bude tražila astronomsku sumu i tako me omete u mojoj nameri da i ja postanem vidjelac?
Gledaću da se nekako dogovorim s njom. Recimo, prvi hotel koji otvorim nazvaću "Vidjelica Vicka" uz 30-godišnje delenje zarade tog hotela s njom po principu 50%:50%. Mislim da ovakvu ponudu ne bi trebala odbiti.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 21:10 

netko je pitao za Gospine poruke.

http://www.medjugorje.hr/hr/medjugorski ... ne-poruke/

tu vam je sva arhiva.

http://www.medjugorje.hr/files/html/por ... e%20hr.htm

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 21:13 

Ukazanje je neverovatan fenomen jer nema materijallnog predmeta(kip,ikona,slika,mošti,..) čemu uobičajno hodočasnci hodočaste , već je to živa osoba koja tvrdi da komunicira sa svetom osobom tipa Gospa.

Sličan fenomen u svome veličanstvenom kretenizmu je i tzv.Sveti Oganj u Jerusalimu koji već kao takav odavno fercera , što će reći da su besrasmnost i drskost u varanju tupavih vernika smislili pravoslavci. :zubati

Šta mislite jel bi Vicka pristala na detektor laži?? , ili bar da prikopčamo one popove koji su bili u Međugorju kad je ova prvi put postala Videlica??
Ne mora da bude na televiziji nego samo da stručnjak za detektor saopšti rezultate javno sutradan. :zubati

Pravoslavni popovi ne daju kamerama i naučnicima da na licu mesta snime i provere to spontano paljenje vatre , i nisu naravno saopštili razloge , ali se nagađa da je razlog da bi naučmnic i kamere poremetili božje balanse u crkvenom prostoru i ne bi se onda moglo dogoditi samozapaljenje. :zubati

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 21:22 

ima i kip Isusa Krista u Međugorju koji se non stop znoji. Međugorje je full package.

slika

slika

zadnji put kad sam bio u Međugorju bilo je hrpa nekakvih pakistanskih ili indijskih katolika koji su po 5 minuta natapali maramice s Isusovog raspela.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 21:26 

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 21:32 

dudu je napisao/la:

15. studenog 1984.
“Draga djeco! Vi ste izabrani narod,..."

:D :zubati

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 21:33 

dudu je napisao/la:

=))

Poruka je vrh vrhova.

Super mi je što se prvo obraća sa "djeco" , a posle korisiti deminutiv iliti umanjenicu "dječice". =))

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 21:34 

sad si me s ovim videom i uvodnom pjesmom podsjetila na događanja prije par godina kad sam naučio Zdravo Marijo na latinskom i arapskom. u to vrijeme sam puno radio u Hercegovini, a pokojni djed i baka su svaki dan, ali baš svaki, slušali misu iz Međugorja. toliko mi je to ušlo u uho da sam se nakon par mjeseci ulovio kako napamet znam moliti na arapskom jer se svaki dan molilo i na arapskom. =))

slika

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 21:35 

dudu je napisao/la:

Želim imati zbirku Gospinih svakodnevnih depeša vidjelici Vicki kako bi što serioznije proučio materiju i maksimalno se uputio u tajne zanata.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 21:35 

s one strane dinare je napisao/la:
dudu je napisao/la:

15. studenog 1984.
“Draga djeco! Vi ste izabrani narod,..."

:D :zubati

25. lipnja 1985.
“Pozivam vas da pozovete sve na molitvu krunice. Krunicom ćete pobijediti sve nedaće koje sotona sada želi nanijeti Crkvi katoličkoj! Molite krunicu, svi svećenici! Posvetite vrijeme krunici!”
(Ovu poruku Gospa je uputila na pitanje Marije Pavlović: “GOSPE, ŠTO ŽELIŠ PORUČITI SVEĆENICIMA ?”)

bjatcheeezzz :zubati

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2017, 21:36 

Citat:
Poruka, 25. veljača 2017

„Draga djeco! Danas vas pozivam da vašu vjeru duboko živite i molite Svevišnjega da je ojača, te da je vjetrovi i oluje ne mogu slomiti. Neka korijeni vaše vjere budu molitva i nada u vječni život. I već sad, dječice, radite na sebi u ovom milosnom vremenu u kojemu vam Bog daje milost da u odricanju i pozivu na obraćenje budete ljudi jasne i ustrajne vjere i nade. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Hvala ti Majko naša za skoro 40 godina šta si sa nama :tt1

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 13:35 

Za moje drago burence:

http://www.dnevnik.ba/vijesti/papin-izaslanik-stize-krajem-ozujka-zivjet-ce-u-kuci-gospina-ukazanja-u-medugorju

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2017, 16:53 

Trebala bi Gospa poslati neku poruku da će Medjugorje biti jedino sigurno mjesto na planeti za katolike i njihove obitelji kada dodje neko novo razdoblje velikih ratova ili čak smak svijeta.

Zašto se dudu-u ne da da piše te poruke?

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2017, 20:14 

hvala na prijedlogu, Gospa će do kraja godina pozvati za početak čim više blijedolikih katolika na prostor 300 km oko Međugorja, kao sigurne zone, a možda i budućeg Edena.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2017, 20:59 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
dudu je napisao/la:
hvala na prijedlogu, Gospa će do kraja godina pozvati za početak čim više blijedolikih katolika na prostor 300 km oko Međugorja, kao sigurne zone, a možda i budućeg Edena.

Postavlja se pitanje, što onda s stolačkom čaršijom i pojasom istočnog Mostara? Pa i Jablanicom. :kava Ja bih tamo malo Filipinaca uputio, pa makar nisu bljedoliki.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2017, 15:22 

Noćas sam imao religiozno mistično iskustvo. Ukazala mi se vidjelica Vicka i rekla da Gospin kip koji sam kupio nekidan obojim bronzom za oluke kako bih vežbao ukazanja pa kad se uvežbam, rekla mi je da će mi otkriti tajnu svetlećeg premaza.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2017, 15:33 

Balkan je kic. Sveukupno. Kad kazem Balkan mislim na ove zemlje bivse SFRJ. Nikakve tu kulture vise nema. Etnosela, Andricgradovi, Medjugorje..sve jedna velika hrpa kica. Nema tu ni K od kulture. Al hajd nek fercera, ko jebe dugorocni razvoj i smisao.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2017, 15:58 

Citat:
Papin izaslanik za Međugorje: Gospu se može častiti svugdje, u Međugorju je to posebno plodonosno

ožu 16, 2017

Sveti Otac svjestan je toga i zato ne želi u Međugorju istražiti samo pastoralne okolnosti, nego također pronaći načine kako da u slučaju potrebe poboljša pastoralnu brigu za hodočasnike ovog mjesta, koji su toliko predani Majci Božjoj, rekao je nadbiskup Hoser, papin izaslanik za Međugorje.

Na internetskoj stranici Aleteia 15. ožujka objavljen je razgovor s posebnim papinskim izaslanikom za Međugorje nadbiskupom Henrykom Hoserom. Za Svijetlo riječi preveo ga je u cijelosti Danijel Stanić.

„Ako je u Međugorju procvala marijanska pobožnost, ako onamo pristižu mnoštva vjernika, to je mjesto gdje će čašćenje biti nastavljeno, jer Gospu se može častiti svugdje, osobito u mjestima gdje je to čašćenje toliko plodonosno, kako smo čuli iz tolikih svjedočenja.”

To je potvrda koju je za mrežnu stranicu Aleteia dao nadbiskup Henryk Hoser, poseban izaslanik pape Franje za istraživanje okolnosti koje se vežu za marijanska ukazanja u Međugorju, malom gradu u pokrajini Hercegovini u Bosni i Hercegovini, u blizini granice s Hrvatskom.

Papa Franjo u veljači je imenovao nadbiskupa za posebnog izaslanika Svete Stolice u mjestu koje su milijuni hodočasnika posjetili otkako su, kako tvrde, počela ukazanja, od 1981. godine. Nadbiskup je stranici Aleteia naveo neke detalje svog poslanja.

Kad će Vaša ekscelencija otputovati u Međugorje?

Nedavno sam čuo da sam navodno već tamo i da me sveta Djevica Marija čudesno izliječila… Šalu na stranu, moj će prvi posjet Međugorju, orijentacijski posjet, početi krajem ožujka.

Najprije ću se susresti s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini i nadbiskupom Sarajeva. Onda ću se, naravno, susresti s mjesnim biskupom u Mostaru i s braćom franjevcima koji su djelatni u svetištu. Ipak, prije svega, koncentrirano ću saslušati različita mišljenja i razmotriti okolnosti mjesnog pastorala.

Ovo će biti Vaš prvi posjet svetištu. Ipak, ovo neće biti Vaša prva posebna misija, zar ne?

Istina je da nikad osobno nisam posjetio Međugorje, ali mnogi vjernici moje biskupije Praga u Varšavi idu onamo i dobro sam upoznat s njihovim izvještajima.

Istina je i da ovo neće biti moja prva misija kao posebnog Papina izaslanika. Do sad sam vodio tri takve misije. Dvije apostolske vizitacije bile su kratke: proveo sam po dva tjedna u Togu i Beninu. Razmatrao sam probleme tamošnjih sjemeništa. No treća je misija bila duga: proveo sam godinu i pol u Ruandi, odmah nakon genocida. Ovo mi iskustvo daje hrabrosti da započnem novu vizitaciju, u Međugorje.

Što se tiče marijanskih ukazanja u Međugorju i njihove autentičnosti, pojasnimo našim čitateljima trenutno stanje.

Godine 2010. Sveta Stolica sazvala je posebno doktrinarno povjerenstvo pod vodstvom njegove visosti kardinala Camilla Ruinija. Godine 2014. Vijeće je zaključilo svoju djelatnost i predalo zaključke Svetom Ocu. On je potom slučaj proslijedio Kongregaciji za nauk vjere. Do danas Kongregacija nije usvojila zaključno stajalište.

Vaša misija neće se ticati samo ukazanja izravno; ona je po svojoj naravi pastoralna. Ipak, ne razumiju svi zašto je jedan poljski nadbiskup dobio posebno poslanje od Pape. Jedna je mrežna stranica najavila da ćete „razmotriti sukobe u vezi s ukazanjima”.

Misija koja mi je povjerena potpomoći će sve što je doktrinarno povjerenstvo do sad postiglo. Svake godine svetište posjećuje 2 do 2.5 milijuna hodočasnika iz cijelog svijeta. Postalo je karizmatično mjesto. Treba imati na umu činjenicu da Međugorje posjećuje toliko vjernika, koji se bez sumnje ondje duhovno obogaćuju.

Potreba za pastoralnom brigom u ovom je mjestu ogromna. Zamislite – ondje postoji 50 ispovjedaonica. Problem je što često nema dovoljno ispovjednika za različite jezike.

Moja je misija, kako je navedeno u dopisu Svete Stolice, da izbližeg istražim mjesne pastoralne okolnosti, osobito potrebe hodočasnika. Također, od mene se očekuje da ukažem na mogućnosti novih pastoralnih inicijativa. Cilj je da se poboljša pastoralni dohvat i bolja koordinacija mjesnih pastoralnih aktivnosti.

Nakon imenovanja posebnim izaslanikom i objavljivanja pisma mjesnog biskupa (mons. Ratka Perića, op. prev.), u kojem je osporio autentičnost ukazanja, mnogi su vjernici diljem svijeta zabrinuti. Pitaju je li njihovo hodočašće bilo beskorisno? Jesu li njihove molitve bile pogrešne? Možete li im kao papinski izaslanik za pastoral objasniti trenutno stanje i osloboditi ih zabrinutosti?

Nipošto ne bismo trebali biti zabrinuti! Crkva još uvijek nije dala izrijek o autentičnosti ukazanja. Trebali bismo strpljivo čekati na konačan stav. To nipošto nije prvi slučaj da Crkva bez žurbe donosi odluku, osobito što je oblik marijanskih ukazanja u Međugorju znatno različit od ostalih, dobro poznatih ukazanja.

Osim toga, ovaj problem neće promijeniti ništa u nauku Crkve glede marijanskog čašćenja. Ako je u Međugorju procvala marijanska pobožnost, ako onamo pristižu mnoštva vjernika, to je mjesto gdje će čašćenje biti nastavljeno, jer Gospu se može častiti svugdje, osobito u mjestima gdje je to čašćenje toliko plodonosno, kako smo čuli iz tolikih svjedočenja.

Sveti Otac svjestan je toga i zato ne želi u Međugorju istražiti samo pastoralne okolnosti, nego također pronaći načine kako da u slučaju potrebe poboljša pastoralnu brigu za hodočasnike ovog mjesta, koji su toliko predani Majci Božjoj.

Dopustite mi da Vas pozdravim u ime urednika i čitatelja stranice Aleteia i da vam poželim cjelovit i brz oporavak. Želite li uputiti neku riječ našim suradnicima i čitateljima?

Htio bih zamoliti čitatelje stranice Aleteia da mole za uspjeh moje misije u Međugorju. Započeo sam ovu misiju u ime Crkve, a povjerio mi je Sveti Otac. Želim da ova misija dođe do što je moguće objektivnije istine i donese vrlo dobre i konkretne rezultate.

Ja jesam izaslanik Crkve, ali bi Crkva trebala moliti za mene, kao što je nekoć molila i za sv. Petra i Pavla. Na kraju krajeva, molitva je snaga koja omogućuje naše djelovanje u Crkvi, bilo opipljivo, bilo nevidljivo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1871 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: