|
|
Stranica: 39/63.
|
[ 1561 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 15:32 |
|
|
joe enter je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: To nije točno, islam se sastoji od Kurana i Hadiša.
Mani trola u tri lepe , on samo sam sebi mantra u bradu svoje fantazije misleći da su svi ljudi budale i da njegove isprazne konstrukcije nešto znače. Ja sam prestao komunicirati sa njime jer šta god kažeš i napišeš on će po svome neku trolersku glupost izvaliti ne referišući se na suštinu napisnaog u kuranu i hadisima i šta ja učesnik foruma zapravo hoće reći. Gubljenje vremena. Joe, ako ne mozes razumjeti sta ti govorim, da li je to moja ili tvoja greska?
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 15:41 |
|
|
Opet ovaj propovednik sa "Božijom Knjigom".....
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 15:53 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Opet ovaj propovednik sa "Božijom Knjigom"..... Drzi um, dusu, oci, i usi sirom otvorene, mozda nesto i naucis...
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 15:54 |
|
|
Kljucni problem Bosnjaka kao naroda je da intelektualno nisu kadri razdvojiti vjeru od vlasti.
Radi toga su zavrsili u logicki paradoksalnoj situaciji da istovremeno slave srednjovjekovnu samostalnost Bosne kao i okupatora koji ju je ukinuo.
Zasto to rade? Kakva je to logicka greska?
Pa ocigledno Bosnjaci misle da je njima vjera dosla od Osmanlija a ne od Boga.
Da misle da im je Bog podario vjeru, onda bi Osmanlije smatrali stranim osvajacem koji ih je porobljavao skoro pola milenijuma.
Ne samo da su ih lisili i slobode i imanja i da su ih gurali u visevjekovne ratove sirom Evrope u direktnoj kontradiktornosti sa Bozijim Uputama, nego su ih pogresno ucili vjeri. Tako su im sustinu Bozijih Uputa zamijenili arapskim jezikom i pismom, arapskim imenima, arapskom kulturom i melosom, arapskom arhitekturom tako da i dan danas to sve Bosnjaci pogresno poistovjecuju sa vjerom te besmisleno brane stranog okupatora...
Vjera je vjera a zemaljska vlast je zemaljska vlast. To dvoje se ne izjednacava.
Niti jedan covjek na svijetu nije imao pravo proglasiti bilo kojeg sultana vjernikom jer je to iskljucivo Boziji Prerogativ.
Zar je teoretski moguce da vam nevjernik donese vjeru?
Zar je moguce vjeru prosiriti ratom, osvajanjem, nasiljem i pljackom?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 16:03 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: joe enter je napisao/la: Mani trola u tri lepe , on samo sam sebi mantra u bradu svoje fantazije misleći da su svi ljudi budale i da njegove isprazne konstrukcije nešto znače.
Ja sam prestao komunicirati sa njime jer šta god kažeš i napišeš on će po svome neku trolersku glupost izvaliti ne referišući se na suštinu napisnaog u kuranu i hadisima i šta ja učesnik foruma zapravo hoće reći.
Gubljenje vremena.
Joe, ako ne mozes razumjeti sta ti govorim, da li je to moja ili tvoja greska? A ako te nitko ne razumije, čija je greška?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1071 of 2558 - 41.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 16:04 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: Zar je teoretski moguce da vam nevjernik donese vjeru?
Zar je moguce vjeru prosiriti ratom, osvajanjem, nasiljem i pljackom? Pa očigledno da je moguće, obzirom da nam hvališ Muhameda.
1071 of 2558 - 41.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 16:06 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Veseli Bosanac je napisao/la: Joe,
ako ne mozes razumjeti sta ti govorim, da li je to moja ili tvoja greska?
A ako te nitko ne razumije, čija je greška? Zelite kazati da ne razumijete sustinu ovog sto govorim?
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 16:07 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Veseli Bosanac je napisao/la: Zar je teoretski moguce da vam nevjernik donese vjeru?
Zar je moguce vjeru prosiriti ratom, osvajanjem, nasiljem i pljackom? Pa očigledno da je moguće, obzirom da nam hvališ Muhameda. Ocigledno da nisam hvalio Muhameda nego objasnjavao znacenje Bozijih Uputa...
|
|
Vrh |
|
|
Purger111
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 16:13 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: Purger111 je napisao/la: Dvije trećine ilirski? Mislim da se radi o 40-50%.
Ako misliš na I2a haplogrupu ona ti je dosta rasprostranjena i po slavenskom prostoru, pa je netko sa slavenskog prostora mogao donijeti "ilirski" gen tijekom seobe naroda...
Pricamo o principu. Sta su medju prijateljima cifre i brojke, sad je li 50% ili 60% nije puno ni bitno. Nego sta je bilo sa Ilirima? Ili su Slaveni genocidni narod koji je pobio sve starosjedioce ili su se medjusobno izmijesali... Pitanje je da li smo kao narod genocidni ili smo Iliri... Mi smo prvi krenuli sa ilirskim pokretom. To ti se više manje svede na istu stvar kao i Jugoslavenstvo. Svi smo Iliri odnosno svi smo također južni Slaveni. Ta ideja se pokazala nefunkcionalnom, odnosno ispalo je da zbog kulturno-povijesnih razlika ipak nismo ista nacija i ne možemo na silu to postati. Glupo je bazirat svoj identitet na Ilirstvu, pričat jezikom Hrvata i Srba (koji su također izmiješani s Ilirima) i zatim tvrditi da si autohton od tih istih Hrvata i Srba... da si ti Ilir koji priča slavenski kao i ovi, onda supstituirat naziv Ilir sa Bošnjak (što ste nedavno uveli) pa onda tvrditi da su i ovi Bošnjaci. Zamisli da smo mi sebe prozvali 1992. Arentinci (po ilirskom Neretva), mi smo kao Iliri i onda tvrdimo da ste vi i Srbi zapravo Arentinci (Neretvani), da mi smo tu prvi bili, vi ste svi Arentinci. Zatim vi afirmirate da ste Iliri i sad mi kažemo eto vidite da ste Arentinci (jer smo supstituirali pojmove). Jednostavno pripadaš islamskoj civilizaciji i to je tvoj temelj, zato se osjećaš kao nešto treće i točka.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 16:18 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: A ako te nitko ne razumije, čija je greška? Zelite kazati da ne razumijete sustinu ovog sto govorim? Izgleda da ne razumijem, ili u najboljem slučaju pogrešno razumijem. Naime, kako sam ja razumio, ti u velikoj želji da nađeš čistu vjeru braniš neobranjivo. Muhamed je očigledno bio ratni osvajač, ratni zločinac, pljačkaš, robovlasnik itd. Možeš ti reći da je bio talentiran ratnik, osvajač i nasilnik, ali i dalje stoji da je bio. Slično kao što hvališ Mehmeda za osvajanje Carigrada. Dakle, baš je bio super Mehmed kad je osvojio Carigrad. Ok. Oprosti, ali meni nema logike u roku par sati prvo se diviti Mehmedu kako je dobro osvajao tuđe zemlje, a onda napisati "Zar je moguce vjeru prosiriti ratom, osvajanjem, nasiljem i pljackom?". Sama činjenica da ti Muhameda braniš izrazima kao "slagala Ajša", "slagali pisci hadiša, ne bi Muhamed nikad" je pokazatelj koliko jako nastojiš ne prihvatiti očigledno. Svi slagali na njega, a samo on fin. Ali evo hajde recimo da te ne razumijem.
1071 of 2558 - 41.87%
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 16:27 |
|
|
Purger111 je napisao/la: Jednostavno pripadaš islamskoj civilizaciji i to je tvoj temelj, zato se osjećaš kao nešto treće i točka. Da li ste vi procitali bilo koji moj post prije nego sto ste ovo napisali?
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 16:33 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Veseli Bosanac je napisao/la: Zelite kazati da ne razumijete sustinu ovog sto govorim?
Izgleda da ne razumijem, ili u najboljem slučaju pogrešno razumijem. Naime, kako sam ja razumio, ti u velikoj želji da nađeš čistu vjeru braniš neobranjivo. Muhamed je očigledno bio ratni osvajač, ratni zločinac, pljačkaš, robovlasnik itd. Možeš ti reći da je bio talentiran ratnik, osvajač i nasilnik, ali i dalje stoji da je bio. Slično kao što hvališ Mehmeda za osvajanje Carigrada. Dakle, baš je bio super Mehmed kad je osvojio Carigrad. Ok. Oprosti, ali meni nema logike u roku par sati prvo se diviti Mehmedu kako je dobro osvajao tuđe zemlje, a onda napisati "Zar je moguce vjeru prosiriti ratom, osvajanjem, nasiljem i pljackom?". Sama činjenica da ti Muhameda braniš izrazima kao "slagala Ajša", "slagali pisci hadiša, ne bi Muhamed nikad" je pokazatelj koliko jako nastojiš ne prihvatiti očigledno. Svi slagali na njega, a samo on fin. Ali evo hajde recimo da te ne razumijem. Vjera dolazi od Boga. Tu su Poslanici u biti postari take da nema nikakve potrebe da slavim ili hvalim Muhameda. To je i on sam licno znao te je eksplicitno zabranio da se slavi ili prezentira njegov fizicki lik. Pametnom bi to bilo dosta. Na nesrecu, poslije Muhamedove smrti njegovi suvremenici su poceli idolizirati Muhameda i podizati ga u status Boga. Ono sto radim je da dokazujem besmislenost takvog pristupa vjeri. Zasto bi iko razumio takav rad kao hvalospjev Muhamedu?!
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 16:38 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Veseli Bosanac je napisao/la: Zelite kazati da ne razumijete sustinu ovog sto govorim?
Izgleda da ne razumijem, ili u najboljem slučaju pogrešno razumijem. Naime, kako sam ja razumio, ti u velikoj želji da nađeš čistu vjeru braniš neobranjivo. Muhamed je očigledno bio ratni osvajač, ratni zločinac, pljačkaš, robovlasnik itd. Možeš ti reći da je bio talentiran ratnik, osvajač i nasilnik, ali i dalje stoji da je bio. Slično kao što hvališ Mehmeda za osvajanje Carigrada. Dakle, baš je bio super Mehmed kad je osvojio Carigrad. Ok. Oprosti, ali meni nema logike u roku par sati prvo se diviti Mehmedu kako je dobro osvajao tuđe zemlje, a onda napisati "Zar je moguce vjeru prosiriti ratom, osvajanjem, nasiljem i pljackom?". Sama činjenica da ti Muhameda braniš izrazima kao "slagala Ajša", "slagali pisci hadiša, ne bi Muhamed nikad" je pokazatelj koliko jako nastojiš ne prihvatiti očigledno. Svi slagali na njega, a samo on fin. Ali evo hajde recimo da te ne razumijem. Ne slavim niti Mehmedovo osvajanje Carigrada. Pokusavam razumjeti zasto ga Evropljani nisu mogli u tome sprijeciti a i prepoznati snagu koja mu je to omogucila. Ako je ispravno dijagnosticiram, onda je mogu i sam koristiti te se bolje odbraniti od stranih osvajaca...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 16:39 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Pardon....oliti isprika...
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 16:45 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Sama činjenica da ti Muhameda braniš izrazima kao "slagala Ajša", "slagali pisci hadiša, ne bi Muhamed nikad" je pokazatelj koliko jako nastojiš ne prihvatiti očigledno. Svi slagali na njega, a samo on fin.
Ali evo hajde recimo da te ne razumijem. Niti sam napadao Ajsu niti branio Muhameda. Nikada ne pricam o stvarima koje ne znam. Ne zelim da ogrijesim dusu. Sta god je bilo, Bog zna te ce pravedno presuditi. Pokusaavao sam sve vas zastititi da ne pricate o stvarima koje ne znate, te da ne ogrijesite dusu time sto cete biti lazni svjedoci...
|
|
Vrh |
|
|
Purger111
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 16:45 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: Purger111 je napisao/la: Jednostavno pripadaš islamskoj civilizaciji i to je tvoj temelj, zato se osjećaš kao nešto treće i točka. Da li ste vi procitali bilo koji moj post prije nego sto ste ovo napisali? Ne, pojasni mi zašto su relevantni.
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 16:52 |
|
|
U vjeri je sve kristalno jasno.
Ako se Bozijom Uputom zabranajuje osvajanje, pljacka, ubijanje ili prisila u vjeri, onda se to zabranjuje i Poslaniku licno.
Sta se desavalo na terenu u sedmom stoljecu Bog zna mnogo bolje od mene, te se fokusiram iskljucivo na moje licno ponasanje...
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 16:59 |
|
|
Purger111 je napisao/la:
Mi smo prvi krenuli sa ilirskim pokretom. To ti se više manje svede na istu stvar kao i Jugoslavenstvo. Svi smo Iliri odnosno svi smo također južni Slaveni. Ta ideja se pokazala nefunkcionalnom, odnosno ispalo je da zbog kulturno-povijesnih razlika ipak nismo ista nacija i ne možemo na silu to postati. Glupo je bazirat svoj identitet na Ilirstvu, pričat jezikom Hrvata i Srba (koji su također izmiješani s Ilirima) i zatim tvrditi da si autohton od tih istih Hrvata i Srba... da si ti Ilir koji priča slavenski kao i ovi, onda supstituirat naziv Ilir sa Bošnjak (što ste nedavno uveli) pa onda tvrditi da su i ovi Bošnjaci.
Zamisli da smo mi sebe prozvali 1992. Arentinci (po ilirskom Neretva), mi smo kao Iliri i onda tvrdimo da ste vi i Srbi zapravo Arentinci (Neretvani), da mi smo tu prvi bili, vi ste svi Arentinci. Zatim vi afirmirate da ste Iliri i sad mi kažemo eto vidite da ste Arentinci (jer smo supstituirali pojmove).
Jednostavno pripadaš islamskoj civilizaciji i to je tvoj temelj, zato se osjećaš kao nešto treće i točka. Nije se ideja pokazala nefunkcionalnom nego implementacija. Ideja je genijalna - ujediniti lokalna plemena da se prestanu beskonacno krviti. Pitanje je kako to postici. Sta ih dijeli? Dijele ih katolicanstvo, pravoslavlje i islam. To znaci da bi ujedinili lokalne narode preduslov je temeljno reformirati vjeru i ocistiti je od ljudskih iskrivljenja. To sto su se recimo prva tri modela aviona skrsila ne znaci da je nemoguce covjeku letjeti. Treba samo razumjeti gdje je prije grijesio...
|
|
Vrh |
|
|
Purger111
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 17:04 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: Purger111 je napisao/la:
Mi smo prvi krenuli sa ilirskim pokretom. To ti se više manje svede na istu stvar kao i Jugoslavenstvo. Svi smo Iliri odnosno svi smo također južni Slaveni. Ta ideja se pokazala nefunkcionalnom, odnosno ispalo je da zbog kulturno-povijesnih razlika ipak nismo ista nacija i ne možemo na silu to postati. Glupo je bazirat svoj identitet na Ilirstvu, pričat jezikom Hrvata i Srba (koji su također izmiješani s Ilirima) i zatim tvrditi da si autohton od tih istih Hrvata i Srba... da si ti Ilir koji priča slavenski kao i ovi, onda supstituirat naziv Ilir sa Bošnjak (što ste nedavno uveli) pa onda tvrditi da su i ovi Bošnjaci.
Zamisli da smo mi sebe prozvali 1992. Arentinci (po ilirskom Neretva), mi smo kao Iliri i onda tvrdimo da ste vi i Srbi zapravo Arentinci (Neretvani), da mi smo tu prvi bili, vi ste svi Arentinci. Zatim vi afirmirate da ste Iliri i sad mi kažemo eto vidite da ste Arentinci (jer smo supstituirali pojmove).
Jednostavno pripadaš islamskoj civilizaciji i to je tvoj temelj, zato se osjećaš kao nešto treće i točka. Nije se ideja pokazala nefunkcionalnom nego implementacija. Ideja je genijalna - ujediniti lokalna plemena da se prestanu beskonacno krviti. Pitanje je kako to postici. Sta ih dijeli? Dijele ih katolicanstvo, pravoslavlje i islam. To znaci da bi ujedinili lokalne narode preduslov je temeljno reformirati vjeru i ocistiti je od ljudskih iskrivljenja. To sto su se recimo prva tri modela aviona skrsila ne znaci da je nemoguce covjeku letjeti. Treba samo razumjeti gdje je prije grijesio... Ne možeš reformirati "vjeru" prema ljudskim ili đavolskim konceptima. Možeš je vratiti na ono kako ju je Bog postavio, a postavio ju je kao Katoličku religiju. Tako da je možeš vratiti na to, postati katolikom i ujediniti se s nama kao katolik ako želiš.
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 18:36 |
|
|
Purger111 je napisao/la: Ne možeš reformirati "vjeru" prema ljudskim ili đavolskim konceptima. Možeš je vratiti na ono kako ju je Bog postavio....., a postavio ju je kao Katoličku religiju. Tako da je možeš vratiti na to, postati katolikom i ujediniti se s nama kao katolik ako želiš. Sa prvim dijelom se apsolutno slazem ali ne i sa drugim. Ljudi nemaju pravo definirati vjeru. Dakle, ako krenemo od Isusa, cista vjera je ono sto je Krist prenio. Kada i gdje je Isus govorio o Katolickoj Crkvi, crkvenoj hijerarhiji, kardinalima, biskupima i fratrima, Rimu kao duhovnom sredistu svijeta i papi kao ovlastenom Bozijem predstavniku na zemlji, latinskom jeziku kao sluzbenom jeziku vjere, inkviziciji ili krstaskim ratovima?
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 18:52 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: U vjeri je sve kristalno jasno.
Ako se Bozijom Uputom zabranajuje osvajanje, pljacka, ubijanje ili prisila u vjeri, onda se to zabranjuje i Poslaniku licno.
Sta se desavalo na terenu u sedmom stoljecu Bog zna mnogo bolje od mene, te se fokusiram iskljucivo na moje licno ponasanje... Tako je jarane, zato se sura broj 8 zove PLIJEN
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
|
Purger111
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 19:29 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: Purger111 je napisao/la: Ne možeš reformirati "vjeru" prema ljudskim ili đavolskim konceptima. Možeš je vratiti na ono kako ju je Bog postavio....., a postavio ju je kao Katoličku religiju. Tako da je možeš vratiti na to, postati katolikom i ujediniti se s nama kao katolik ako želiš. Sa prvim dijelom se apsolutno slazem ali ne i sa drugim. Ljudi nemaju pravo definirati vjeru. Dakle, ako krenemo od Isusa, cista vjera je ono sto je Krist prenio. Kada i gdje je Isus govorio o Katolickoj Crkvi, crkvenoj hijerarhiji, kardinalima, biskupima i fratrima, Rimu kao duhovnom sredistu svijeta i papi kao ovlastenom Bozijem predstavniku na zemlji, latinskom jeziku kao sluzbenom jeziku vjere, inkviziciji ili krstaskim ratovima? Krist je utemeljio Crkvu na Stijeni koja je Sv. Petar, princ apostola, čiji su nasljednici rimski biskupi, pape. Glava Crkve je Isus Krist na nebu, a papa je samo njegov zemaljski zamjenik. Latinski Božjom voljom, a Bogoslužje ovisi od provjerenih obreda. Inkvizicija nije davala presude, već su izručivali državnim vlastima, postojala je mogućnost pokajanja i otpusta, svrha je bila da ljudi ne izgube vječni život iskrivljavajući istinsku doktrinu. Bolje se pokajati i priznati grešku nego otići u vječnu smrt i još povesti druge duše sa sobom. Broj žrtava je puno manji nego što ljudi misle što je već odavno obznanjeno i u mainstream historiografskim krugovima. Doktrina pravednog ratovanja - u pitanju je bila izrazito dugotrajna otvorena agresija i teror, to je pravedni razlog da se ide u obranu kako bi se osigurao dugoročni mir. Opet broj žrtava napuhan, a danas čak i najantiklerikalnije procjene pričaju o 200 000 žrtava.
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 20:03 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: Veseli Bosanac je napisao/la: U vjeri je sve kristalno jasno.
Sta se desavalo na terenu u sedmom stoljecu Bog zna mnogo bolje od mene, te se fokusiram iskljucivo na moje licno ponasanje... Tako je jarane, zato se sura broj 8 zove PLIJEN Vec smo rekli sta god narod da uradi da je podlozno ljudskim greskama. Dakle, niti je Bog formalno organizovao Upute u grupe niti je formirao sure niti im je davao nazive. To su sve uradili drevni Arapi, tako da je naziv PLIJEN nekorektan i neodgovarajuci. Od pedeset uputa koje sam procitao samo se jedna jedina odnosila na plijen. Ovo su bili preduslovi: da oni vas proganjaju i da je plijen iskljucivo ono sto uzmete od druge vojske a ne da se pljackaju civili...
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 20:12 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: Tako je jarane, zato se sura broj 8 zove PLIJEN Evo jedne Upute na koju se pozivas: "But if they incline towards peace, then incline towards it, and put your trust in God. He is the Hearer, the Knower." Ali ako oni zele mir, zelite ga i vi i vjerujte u Boga jer On sve vidi i zna. Tesko da ovo moze biti nekakav poziv na rat i pljacku...
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 26 stu 2019, 20:17 |
|
|
Purger111 je napisao/la: Krist je utemeljio Crkvu na Stijeni koja je Sv. Petar, princ apostola... Krist je utemeljio vjeru na Bozijim Porukama koje je sirio svim ljudima koje je sretao, dakle u prenesenom znacenju na citavom covjecanstvu a ne bilo kakvim "profesionalcima"...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|