|
|
Stranica: 19/43.
|
[ 1053 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
emt
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 12:33 |
|
|
Citat: vidim da zapravo njihovi politički stavovi uopće nisu drugačiji od onih prosječnih stanovnika jednog Zapadnog Mostara Ja tu riječ gospoda ne bi povezala sa nekim političkim stavom koji podupire ili ne podupire Bošnjake u pojedinim sredinama kao što je Sarajevo.Više je vjerovatno riječ o kulturi, mentalitetu i sl. Ti imaš recimo suprotan politički stav od mog.Ne vidiš BiH kao jednistvenu, cjelovitu i nedjeljivu, ali to ne znači da te ja ne trebam poštovati zbog nekih drugih tvojih osobina. Zar ne ? Citat: Reakcije majke mu su smjehotresne Pazi ministra i žargona, prešlo mu od Šeherzade ;)))
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 12:38 |
|
|
vanjushka je napisao/la: Ne budi bukvalan.
Ivandici su iz gornjeg Varesa, u tom dijelu grada (gornji Vares) 99% stanovnistva su Hrvati, jedine srpske obitelji su Jojic i Mandic, i to su se slucajno tu zadesili zbog posla (Mandici imali fotografsku radnju, Jojici cuveni vareski mesari) Evo iz ovih stopa idem u Vareš da isprovjeravam sve to s posebnim osvrtom na porijeklo porodice Ivandić a vi skoknite u Beograd i Podgoricu pa se raspitajte zašto baš Beograd i Podgorica a ne Zagreb i Split, pa da raščistimo i to Jel si
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 12:39 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: teranova je napisao/la:
Kako lep čovek! Da li je oženjen?
Bio je u braku sa gospođom Aidom, ali je sada razveden. Sa gospodicnom Aidom ima prekrasnu cerkicu, a Mario je sada u drugom braku. Nije los covjek Mario, pazi curicu maksimalno.
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 12:41 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: vanjushka je napisao/la: Ne budi bukvalan.
Ivandici su iz gornjeg Varesa, u tom dijelu grada (gornji Vares) 99% stanovnistva su Hrvati, jedine srpske obitelji su Jojic i Mandic, i to su se slucajno tu zadesili zbog posla (Mandici imali fotografsku radnju, Jojici cuveni vareski mesari) Evo iz ovih stopa idem u Vareš da isprovjeravam sve to s posebnim osvrtom na porijeklo porodice Ivandić a vi skoknite u Beograd i Podgoricu pa se raspitajte zašto baš Beograd i Podgorica a ne Zagreb i Split, pa da raščistimo i to Jel si Idi di god hoces, boli me briga, nemoj samnom o toj temi jer nemas pojma o cemu govoris. Svoje velikosrpske teze o pokatolicenim ostavi za vase forume.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 12:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
vanjushka je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Bio je u braku sa gospođom Aidom, ali je sada razveden.
Sa gospodicnom Aidom ima prekrasnu cerkicu, a Mario je sada u drugom braku. Nije los covjek Mario, pazi curicu maksimalno. Dobar si vanjuška, imaš Sarajevo u malom prstu...ja nisam ni znao da se opet oženio. Inače, obitelj gospodina Marija su bili kokuzi samo takvi...kada mu je preminuo otac (prije rata), morali su u poduzeću skupljati priloge da bi se financirao pogreb.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 12:44 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25639 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
emt je napisao/la: Citat: vidim da zapravo njihovi politički stavovi uopće nisu drugačiji od onih prosječnih stanovnika jednog Zapadnog Mostara Ja tu riječ gospoda ne bi povezala sa nekim političkim stavom koji podupire ili ne podupire Bošnjake u pojedinim sredinama kao što je Sarajevo.Više je vjerovatno riječ o kulturi, mentalitetu i sl. Ja se ovom gornjim citatom nisam izravno nadovezao na Seherzadinu opasku o gospodi. Na nju sam se osvrnuo opaskom da ima nešto i "drugova". A nastavak mog posta je bio više moj usputni komentar o stanju u Sarajevo, među sarajevskim Hrvatima ( jer to je tema ovoga topica) i pokušaj pojedinih krugova da podjele neke Hrvate na gospodske ili negospodske zbog svojega mjesta rođenja.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 12:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
vanjushka je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Evo iz ovih stopa idem u Vareš da isprovjeravam sve to s posebnim osvrtom na porijeklo porodice Ivandić a vi skoknite u Beograd i Podgoricu pa se raspitajte zašto baš Beograd i Podgorica a ne Zagreb i Split, pa da raščistimo i to Jel si Idi di god hoces, boli me briga, nemoj samnom o toj temi jer nemas pojma o cemu govoris. Svoje velikosrpske teze o pokatolicenim ostavi za vase forume. Pa dobro, zašto je taj Ivandić za vrijeme rata otišao u BG?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 12:47 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: vanjushka je napisao/la: Sa gospodicnom Aidom ima prekrasnu cerkicu, a Mario je sada u drugom braku.
Nije los covjek Mario, pazi curicu maksimalno.
Dobar si vanjuška, imaš Sarajevo u malom prstu...ja nisam ni znao da se opet oženio. Inače, obitelj gospodina Marija su bili kokuzi samo takvi...kada mu je preminuo otac (prije rata), morali su u poduzeću skupljati priloge da bi se financirao pogreb. Ma nemam, nego slucajno znam Aidu a preko nje Marija, on ti sad zivi na vise adresa, poceo je biznis sa hotelima mislim na Kupresu pa odustao od toga, sada se bavi izvozom najkvalitetnijeg hercegovackog vina u Englesku, u najeksluzivnije londonske restorane, ne znam koji proizvodjac ali imaju u nekim pecinama vinarije dole izmedju Citluka i Sirokog, vino mora biti sto kvalitetnije, a Mario koristi svoje ime u Engleskoj i njegovo ime prodaje vino, naravno za pocetak, kasnije ga prodaje kvalitet. Navodno imaju ekstraprofit
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 12:47 |
|
|
vanjushka je napisao/la: Idi di god hoces, boli me briga, nemoj samnom o toj temi jer nemas pojma o cemu govoris.
Svoje velikosrpske teze o pokatolicenim ostavi za vase forume. Ja već krenuo u Vareš, a vi
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 12:49 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25639 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
emt je napisao/la: Ti imaš recimo suprotan politički stav od mog.Ne vidiš BiH kao jednistvenu, cjelovitu i nedjeljivu, ali to ne znači da te ja ne trebam poštovati zbog nekih drugih tvojih osobina.
Zar ne ?
Možda, ali ja sam ( kao što i sama to dobro znaš i osjećaš) ipak poseban. Pa stoga ta neka konvencionalna pravila u mom slučaju ne vrijede. P.S. Evo me sad sam počeo kao Dudu! ;)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: vanjushka je napisao/la: Idi di god hoces, boli me briga, nemoj samnom o toj temi jer nemas pojma o cemu govoris.
Svoje velikosrpske teze o pokatolicenim ostavi za vase forume.
Pa dobro, zašto je taj Ivandić za vrijeme rata otišao u BG? Koliko znam, on je zivio u Beogradu i prije rata, a njegova nacionalnost je ipak bila n-n-n-narkoman. Obitelj mu i danas dijelom zivi u Varesu, mislim da su vecina otisli na zapad. Kao i ostali Hrvati tih krajeva.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
|
|
vanjushka je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Dobar si vanjuška, imaš Sarajevo u malom prstu...ja nisam ni znao da se opet oženio. Inače, obitelj gospodina Marija su bili kokuzi samo takvi...kada mu je preminuo otac (prije rata), morali su u poduzeću skupljati priloge da bi se financirao pogreb.
Ma nemam, nego slucajno znam Aidu a preko nje Marija, on ti sad zivi na vise adresa, poceo je biznis sa hotelima mislim na Kupresu pa odustao od toga, sada se bavi izvozom najkvalitetnijeg hercegovackog vina u Englesku, u najeksluzivnije londonske restorane, ne znam koji proizvodjac ali imaju u nekim pecinama vinarije dole izmedju Citluka i Sirokog, vino mora biti sto kvalitetnije, a Mario koristi svoje ime u Engleskoj i njegovo ime prodaje vino, naravno za pocetak, kasnije ga prodaje kvalitet. Navodno imaju ekstraprofit Nisam znao, mislio sam da živi od kamata na zarađenim milijunima, eventualno da je otvorio neku nogometnu akademiju.
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 12:51 |
|
|
Citat: pokušaj pojedinih krugova da podjele neke Hrvate na gospodske ili negospodske zbog svojega mjesta rođenja. Ma svugdje ima fine raje i papaka.Nema to nikakve veze sa mjestom rođenja niti vjerom.. Nego sa odgojem, kulturom, porodicom i sredinom. Kakve podjele :) Citat: Možda, ali ja sam ( kao što i sama to dobro znaš i osjećaš) ipak poseban. Dudu-a je stvarno teško nadmašiti u samoljublju.Šta kaže "hajmo lajkate raja pokušaj uleta ":))
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 12:55 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nisam znao, mislio sam da živi od kamata na zarađenim milijunima, eventualno da je otvorio neku nogometnu akademiju.
Ma biznismen Takodje i skautira za Bilica, onako diskretno, spijunira protivnike Ma dobar je Mario, ko ne odraste u svili i kadifi, zna sta je zivot.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 12:56 |
|
|
vanjushka je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Nisam znao, mislio sam da živi od kamata na zarađenim milijunima, eventualno da je otvorio neku nogometnu akademiju.
Ma biznismen Takodje i skautira za Bilica, onako diskretno, spijunira protivnike Ma dobar je Mario, ko ne odraste u svili i kadifi, zna sta je zivot. Njegovi su porijeklom od Konjica, jel tako?
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 13:00 |
|
|
vanjushka je napisao/la: Obitelj mu i danas dijelom zivi u Varesu, mislim da su vecina otisli na zapad. Kao i ostali Hrvati tih krajeva.
Znači, Hrvati su išli na Zapad a Srbi su kao išli na Istok: Irak, Japan i te fore Nastavite, gospodine Vanjuška
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 13:03 |
|
|
Inace, treba opet napomenuti, vecina stan ovnika Sarajeva su samo dosljaci, ogromna vecina, tako da ni Hrvati nisu izuzetak.
Srbi su se naseljavali i iz Hercegovine (cijeli Pofalici recimo su bili iz Gacka i Nevesinja) i sa Romanije i iz svih krajeva BiH i bivse Jugoslavije, Bosnjaci najvise iz Podrinja (Foca, Gorazde, Visegrad, Rogatica) zatim i oni sa Romanije, pa iz ostalih krajeva BiH, naravno jednako je i sa Hrvatima samo sto Hrvati nikada nisu imali tu brojcanost kao Srbi i Bosnjaci.
Gledati ko je Sarajlija po ne znam ti kojem koljenu, jalov posao, takvi ne postoje. Svakome je ili djed ili pradjed najdalje, dosao od nekuda. Sarajevo je prije stotinjak godina imalo mozda 10% danasnjeg stanovnistva.
O promjenama nakon ovog rata da ne govorim. Srbi su se uglavnom zbili u Istocnom Sarajeva, ima njih tu skoro 100 tisuca, dobro, procjene su oko 70 ali racunajmo i Federalne, to je tu negdje oko 100 tisuca. Hrvata ima oko 20 tisuca, ako i toliko. Bosnjaci se naseljavaju nakon rata masovno, bjeze od bijede iz malih sredina, ali malo koji se usreci i u Sarajevu. Zive i prezivljavaju, i bjeze u Belgiju, od nove godine planiraju u Nizozemsku, nadajuci se azilima.
Bijeda, i nista drugo.
Onih 10-20% stanovnistva koji su se natovarili na budzetske place, oni pokusavaju stvoriti sliku nekakvog naprednog i superuspjesnog zivota u Sarajevu. Takvi uglavnom i vise po forumima + bosnjacka dijaspora, a na njih dolazi cirka 2/3 Bosnjaka koji prakticno nemaju sto jesti.
I Hrvati nakon rata iz Sarajeva iseljavaju uglavnom zbog ekonomskih razloga.
BiH je u prosjeku, unistena drzava. Od domoljublja, nacije ili patriotizma se ne zivi.
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 13:05 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: vanjushka je napisao/la: Ma biznismen Takodje i skautira za Bilica, onako diskretno, spijunira protivnike Ma dobar je Mario, ko ne odraste u svili i kadifi, zna sta je zivot. Njegovi su porijeklom od Konjica, jel tako? Ne bih znao, znam da su Stanici iz Kreseva i Kiseljaka, a jel on od tamo ili iz Konjica porijeklom, zaista ne znam. Obitelj Stanic je u opcinama Kresevo i Kiseljak jedna od najbrojnijih (uz Komsice recimo), ali zanimljivost tih krajeva su obitelji koje nose po dva ili cak tri prezimena
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 13:08 |
|
|
Citat: Bosnjaci se naseljavaju nakon rata masovno, bjeze od bijede iz malih sredina, ali malo koji se usreci i u Sarajevu. Zive i prezivljavaju, i bjeze u Belgiju, od nove godine planiraju u Nizozemsku, nadajuci se azilima Jesi ti neki dobronamjeran komšija.Pored takvih nam neprijatelji i ne trebaju. Kakvi azili kakvi bakrači ?O čemu ti pričaš i znaš li uopšte uslove koje trebaš ispuniti da bi mogao podnijeti zahtjev za azil u nekoj zemlji Evrope ?
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 13:09 |
|
|
vanjushka je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Njegovi su porijeklom od Konjica, jel tako?
Ne bih znao, znam da su Stanici iz Kreseva i Kiseljaka, a jel on od tamo ili iz Konjica porijeklom, zaista ne znam. Obitelj Stanic je u opcinama Kresevo i Kiseljak jedna od najbrojnijih (uz Komsice recimo), ali zanimljivost tih krajeva su obitelji koje nose po dva ili cak tri prezimena Mislim da mi je ujak (radio sa njegovim pok. starim), rekao da su porijeklom iz Konjica, ali nisam 100% siguran. Nije baš nebuloza jer ima Stanića i u Konjicu, npr. onaj što je ubio Luburića.
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 13:10 |
|
|
emt je napisao/la: Citat: Bosnjaci se naseljavaju nakon rata masovno, bjeze od bijede iz malih sredina, ali malo koji se usreci i u Sarajevu. Zive i prezivljavaju, i bjeze u Belgiju, od nove godine planiraju u Nizozemsku, nadajuci se azilima Jesi ti neki dobronamjeran komšija.Pored takvih nam neprijatelji i ne trebaju. Kakvi azili kakvi bakrači ?O čemu ti pričaš i znaš li uopšte uslove koje trebaš ispuniti da bi mogao podnijeti zahtjev za azil u nekoj zemlji Evrope ? Znam da je 40 tisuca BiH gradjana u Belgiji vec, koristeci bezvizni rezim stigli tamo, i traze azil. Ajde sad ti malo o Romima sa Kosova koji su dobili drzavljanstva i kako Bosnjaci ne bjeze iz beiha vec se i vracaju u Alijino bhlagostahnje od drzhave.
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 13:12 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: vanjushka je napisao/la: Ne bih znao, znam da su Stanici iz Kreseva i Kiseljaka, a jel on od tamo ili iz Konjica porijeklom, zaista ne znam. Obitelj Stanic je u opcinama Kresevo i Kiseljak jedna od najbrojnijih (uz Komsice recimo), ali zanimljivost tih krajeva su obitelji koje nose po dva ili cak tri prezimena Mislim da mi je ujak (radio sa njegovim pok. starim), rekao da su porijeklom iz Konjica, ali nisam 100% siguran. Nije baš nebuloza jer ima Stanića i u Konjicu, npr. onaj što je ubio Luburića. Moze biti. Vidis, ja sam znao djevojku porijeklom iz Konjica, prezime Bebek, a tih Bebeka ipak najvise ima u zapadnoj Hercegovini, ako se ne varam. Raseljavali se ljudi, normalna stvar.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 13:13 |
|
|
Šta je Aleksandar Hemon, pisac i kolumnist, mlada generacija, 1964. godište?
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 13:14 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Šta je Aleksandar Hemon, pisac i kolumnist, mlada generacija, 1964. godište? Citat: Hemon was born in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, then Yugoslavia, to a father of Ukrainian descent and Bosnian Serb mother. Hemon's great-grandfather, Teodor Hemon, came to Bosnia from Western Ukraine prior to World War I, when both countries were a part of the Austro-Hungarian Empire.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 25 ruj 2011, 13:16 |
|
|
Mislio sam da je Jevrej, ne znam zašto.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|