HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 pro 2024, 13:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1053 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 43  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvati i Sarajevo
PostPostano: 08 ruj 2012, 10:59 

neko_kao_ja je napisao/la:
ja sam hrvat iz sarajeva. jasno mi je da je ovo komplikovana tema. nikakvog potcinjavanja banjoj luci! barem ne pod ovakvim uvjetima kakvi su danas. [b]

Nikakvog potčinjavanja nikome, ni Banjaluci, ni Sarajevu, ni Mostaru, ni Zagrebu, ni Brezi i Donjem Vakufu!

Citat:
i ova drzava, koliko god bila nakaradna, mora imati glavni grad

Mora, s tim da u svakoj normalnoj europskoj državi većina njenih institucija nije u glavnom gradu.

Citat:
iz mojih iskustava moram reci da nisam naisao na negativan stav prema hrvatima, ovo govorim iz aspekta ocinih ljudi a ne idiota.

To govoriš sa aspekta običnih ljudi a ne idiota? U tim idiotima i jeste problem. Bez idiota je divno živjeti svugdje.
Inače, više budalaština oko Hrvatskog pitanja sam ja u Sarajevu čuo upravo od Hrvata a ne muslimana, valjda se muslimani klone tih tema a Hrvati misle da imaju pravo o tome pričati kao što Židovi jedini misle da imaju pravo pričati viceve o sebi.

Citat:
sto se tice islamiziranja preostalih hrvata... ne znam kako bi se to trebalo izvesti ja za sebe mogu reci da nikada ne bih pristao a nemam ni neke potrebe za tim.

Islamizacija je šarena laža. Pravi problem je eventualna Bošnjakizacija pa da dobijemo "Hrvate" u stilu psa Komšića i cuke Darijana Babića.

Citat:
ako je nekome vjersko opredjeljenje problem onda je sam kriv. koliko ja znam vjerske razlike izmedju kaotlika i muslimana nisu ni Pavelicu smetale tako da ne vidim zasto bi nama smetalo.

Šuti bolan, što spominješ Paveliča, Vratit će se Valter, hebaće ti mater... :zubati

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2012, 14:36 

daxt je napisao/la:

Sto bi danasnje sarajevo bilo glavni grad? Zar ne bi bilo bolje da je to mostar ili banja luka? Imaju bolji geografski polozaj od sarajeva, posebno Banja Luka, a i vise lice na evropu a ne na anadoliju

Glavni grad treba da budu Laktasi.
Zato sto je taj grad razvijeniji od Banja Luke,sto li?

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2012, 14:37 

Vrbosna HR je napisao/la:
dobro je bbc reka
za Hrvate sarajeva je najbolje da se presele u neku od Hr. općina u sr. bosni
u sarajevu im prjeti asimilacija i bošnjakizacija
nema života za Hrvate u sarajevu, to se zna od 95.te

Samo jos trebaju da kupe traktor i zivjet ce sretno do kraja zivota :w00t

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2012, 17:05 

zapovjednik je napisao/la:
daxt je napisao/la:

Sto bi danasnje sarajevo bilo glavni grad? Zar ne bi bilo bolje da je to mostar ili banja luka? Imaju bolji geografski polozaj od sarajeva, posebno Banja Luka, a i vise lice na evropu a ne na anadoliju

Glavni grad treba da budu Laktasi.
Zato sto je taj grad razvijeniji od Banja Luke,sto li?

Sarajevo vise lici na kandahar nego na neku evropsku prestonicu, verovatno zapadne diplomate dozive traumu kad vide sta imaju usred evrope :osama

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2012, 17:42 

https://www.google.com/search?q=london+ ... 24&bih=550

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2012, 17:55 

Lebowski je napisao/la:
https://www.google.com/search?q=london+muslim&hl=hr&safe=off&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=M2dLUJOwBcPWtAbo_oDYBw&ved=0CAoQ_AUoAQ&biw=1024&bih=550

Po ovim kartama muslimani u Londonu žive u centru Londona.

Imaju oni u Londonu Engleza jedva preko 50%.

Sarajevo je sa nešto ispod 50% Bošnjaka došlo na 95%.
Možda se ondašnje Sarajevo i moglo uspoređivati sa današnjim Londonom.

Vrh

Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca
PostPostano: 24 ruj 2012, 04:25 

slika

Vrh

Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca
PostPostano: 24 ruj 2012, 09:35 

Trkulja je napisao/la:
Poznati Hrvati Sarajeva:
Bregović,Josip Čilić,Katalinski,Bukal,Osim,Žera, Vlado Komšić,Davor Jozić, Pimpek, Slišković iz Želje,Šibi iz Nadrealista,Sejo Sexon...
Neznam je li Hrvat bio golgeter FK Sarajeva Dragan Jakovljević.

Jeste.

Pola ovih, ako su i bili etnicki Hrvati, nisu se osjecali kao Hrvati.

Hrvat je i Dragan Vikic, ali samo kada treba demantirati da je bio u SDS-u, samo tada ce Vikic reci "sta cu ja kao Hrvat u SDS-u".

Sve ostalo, ratovao za muslimansku stvar, danas je kandidat muslimanske stranke na opcinskim izborima.

Tako je i sa kojekakvim Pimpekima, sta ce nesretni Ivica Osim, on ima vehabije u uzoj obitelji. Toliko obitelj Osim osjeca hrvatstvo.

Jedino Sliskovic koji je branio u Dinamu, i naravno Mario Stanic.

Drazen Zeric je musliman, Bosnjak. Bregovic je Srbin po opredjeljenju.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 00:04 

Šta kukate umjesto da se počnete doseljavati?
Živim ovdje već neko vrijeme i solidno je. Poznajem dosta kršćana koji su došli i koji čuvaju ovo područje i tako će zauvijek biti. Ne samo što se ne damo, nego i širimo svoju vjeru.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 00:16 

zapovjednik je napisao/la:
Vrbosna HR je napisao/la:
dobro je bbc reka
za Hrvate sarajeva je najbolje da se presele u neku od Hr. općina u sr. bosni
u sarajevu im prjeti asimilacija i bošnjakizacija
nema života za Hrvate u sarajevu, to se zna od 95.te

Samo jos trebaju da kupe traktor i zivjet ce sretno do kraja zivota :w00t

Ne mogu razumjeti toliki pesimizam. Meni je u Sarajevu solidno.
Niti su muslimani bili bezobrazni prema meni, a svi kršćani koje upoznam mi postanu dobri prijatelji.
Asimilacija prijeti samo onom koji nije čvrst u sebi. Jednim dijelom se uvijek moraš prilagoditi, ali
postoje neke stvari U KOJIMA SE NIKAD NE SMIJEŠ PRILAGODITI...ako znaš razliku bit će ti i dobro, a bit ćeš i poštovan. Do nedavno mi je nedostajala moja zastava i grb, ali u zadnje vrijeme sam polako počela prihvaćati BIH za drugu domovinu, i zapravo otkad je tako, puno se bolje osjećam.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 00:19 

Vesela je napisao/la:
Niti su muslimani bili bezobrazni prema meni, a svi kršćani koje upoznam mi postanu dobri prijatelji.
Asimilacija prijeti samo onom koji nije čvrst u sebi. Jednim dijelom se uvijek moraš prilagoditi, ali
postoje neke stvari U KOJIMA SE NIKAD NE SMIJEŠ PRILAGODITI...ako znaš razliku bit će ti i dobro, a bit ćeš i poštovan. Do nedavno mi je nedostajala moja zastava i grb, ali u zadnje vrijeme sam polako počela prihvaćati BIH za drugu domovinu, i zapravo otkad je tako, puno se bolje osjećam.

Dugo si i trajao Safete, dva komentara. Okanite se toga, ne znate i ne ide vam.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 00:27 

Hm, ne razumijem tvoj komentar?
Što sam krivo napisala?

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 00:29 

Hajde lagano, zavuci se o onu rupu zvana klix forum. Ne treba ovdje nikome muslimanskih laži i glumatanja "Hrvata". Ne ide vam to.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 00:48 

Ma htjela sam komentirati, ali nemam komentara jednostavno ne znam što da napišem.
Ne želim nikoga uvrijediti, ali jel tebi u papirima piše BIH ili RH???
Ako ti i piše RH nikad ne piše bez BiH. :)
Tako da ako sam ja muslimanka iz Bosne ti si onda hodza iz afganistana.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 00:50 

Nema nama razlike jesi li musliman ili bradati Gradimir Gojer. Od oboje Hrvatima veliko zlo dolazi.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 01:15 

hm, sad sam i Srbin. Nisam čak ni u ženskom rodu, nego u muškom, uh uh.

Mislim da ti imaš problema, samo to ti mogu reći.

Problem koji se zove opsjednut nacijom, pa i kad vidiš Hrvate koji nisu opsjednuti kao ti, postanu ti neprijatelji.

I kad sam napisala da će BIH uvijek postojati nisam to napisala iz nekih svojih težnji ili uvjerenja, već samo kao konstataciju da mislim da će to tako biti, bez obzira što mi željeli ili ne. Ti si to očito odmah shvatio kao provokaciju.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 01:37 

Bit će BiH, sve dok netko želi to ime. Pa makar bila samo u okolici Sarajeva. Sve se mijenja kroz povijest, nema statičnih granica.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 02:15 

Dok ste vi toliko puni mržnje ne bih voljela da se pripajate lijepoj našoj, iskreno. Samo vi ostanite tamo gdje jeste.
Imamo mi svojih budala dosta, da još i vaše primamo.
I poželjno je da se okanite domovnica.
Pozdrav od NE Bosanke koja očito više voli vašu Bosnu od vas samih.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 02:33 

daxt je napisao/la:
neko_kao_ja je napisao/la:
ja sam hrvat iz sarajeva. jasno mi je da je ovo komplikovana tema. nikakvog potcinjavanja banjoj luci! barem ne pod ovakvim uvjetima kakvi su danas. i ova drzava, koliko god bila nakaradna, mora imati glavni grad. iz mojih iskustava moram reci da nisam naisao na negativan stav prema hrvatima, ovo govorim iz aspekta ocinih ljudi a ne idiota. sto se tice islamiziranja preostalih hrvata... ne znam kako bi se to trebalo izvesti ja za sebe mogu reci da nikada ne bih pristao a nemam ni neke potrebe za tim. mi smo samo prepuni nekih negativnih stavova a samo je potrebno se malo druziti sa obicnim ljudima, ne slusati ove sto naprdjuju politiku preko tv-a svaki dan, i shvatili bi da su sa svih strana ljudi poput nas. ako je nekome vjersko opredjeljenje problem onda je sam kriv. koliko ja znam vjerske razlike izmedju kaotlika i muslimana nisu ni Pavelicu smetale tako da ne vidim zasto bi nama smetalo.

Lijepo je ovaj neko kao ja napisao. Tako se živi U Sarajevu, a vi vjerujte vijestima i glupostima.
Da je potpuno lako,nije, ali MANJINI nikad nije lako. Uvijek će netko negdje provocirat, pa šta,
zar moraš zato divljati po netu ko majmun?
Ja fino objesim križ ok vrata i hodam Sarajevom i šta me briga i još sam živa.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 09:35 

Vesela je napisao/la:

Blago tebi, spadaš u onaj 1%.

Btw, ne znam koliko si u SA, ali ovdje ima ljudi koji imaju višedecenijsko poznavanje toga grada.

Citat:
Niti su muslimani bili bezobrazni prema meni,

Uglavnom nisu ni prema meni, jer ne pričamo o važnim stvarima, pričamo o kiši, suncu, cvijeću, leptirićima i pijevu ptica...

Citat:
a svi kršćani koje upoznam mi postanu dobri prijatelji.

Kakvi sad kršćani? Jesi to ti Adventist? Jehovin svjedok, Evangelist, Luteran, Kalvinist... Jer uglavnom samo oni koriste taj izraz... Kao i muslimani koji muljaju da su Srbi ili Hrvati.

Citat:
postoje neke stvari U KOJIMA SE NIKAD NE SMIJEŠ PRILAGODITI...

Citat:
ako znaš razliku bit će ti i dobro, a bit ćeš i poštovan. Do nedavno mi je nedostajala moja zastava i grb, ali u zadnje vrijeme sam polako počela prihvaćati BIH za drugu domovinu, i zapravo otkad je tako, puno se bolje osjećam.

Da, tipični simptomi i znakovi Stockholmskog sindroma i tzv Sindroma zlostavljane osobe, osobito čestih kod žena.

Više na:

http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_ ... n_politics

http://en.wikipedia.org/wiki/Battered_person_syndrome

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 10:32 

Vesela je napisao/la:
Ja fino objesim križ ok vrata i hodam Sarajevom i šta me briga i još sam živa.

Idem i ja u dresu dresu hrvatske reprezentacije po RS i šta to znači?

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 12:10 

Napisala sam kršćani upravo iz razloga što sam mislila na SVE, a ne isključivo na Katolike.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 12:46 

Ma kakav samo sindrom?

Ne znam,možda ja ne shvaćam prilike u BiH uopće. Naravno da volim svoju zastavu i svoj grb, ali ako sam u drugoj državi koja se zove BiH, a ne Hrvatska, naravno da ću prihvatiti njihove simbole, kao da sam došla u bilo koju drugu državu. Postoji napetost i presing na prilagođavanje baš kao što ovaj reis govori, da mislim da to žele to je istina, ali tako je uvijek s onima koji su u manjini, uvijek će se osjećati tako. To je jednostavno tako. Tako se i muslimani osjećaju u Hrvatskoj.
Ali mi smo oni koji odlučuju hoće li se prilagoditi ili neće i koliko.
Za mene nema te sile koja bi me natjerala da se odreknem svoje vjere ili da napišem u nekom dokumentu da sam Bošnjak itd...ali zašto ne bih poštovala koliko mogu njihovo? Po čemu je to pogrešno?
I napisala sam da se bolje slažem s kršćanima, zar ne? Koliko god se trudila to je istina.
Muslimani imaju neki svoj đir koji ne razumijem dobro i ne uklapam se i lako je da dođe do nesporazuma.
I da, doživljavam provokacije i podjebavanja, ali isto tako i susretljivost i pomoć od nekog drugog.
Ali zar zaista mislite da bi u nacionalno čistom području bilo bolje?

Eto, novo što mi se desilo je da me podjebava učiteljica jel mali ide na vjeronauk. Htjela sam je pitati da ako ima katolički neka ide, ali sam se suzdržala. Ona dobro zna zašto to govori, nije luda, naravno da provocira...ali nekako mislim da je bolje ne reagirati pretjerano na takve stvari.

A ako mislite "osvajati" Sarajevo, sigurna sam da se može, ali to se ne čini bježanjem nego suprotno, vraćanjem u njega. Ne mačem, nego ljubavlju i pažnjom. Čuvaj svoje, ali daj do znanja da ti je stalo i do njih. To se ne čini odvajanjem jer onda se ima ovo što se ima danas, da svatko živi u svom svijetu i ne zna za tuđi.
I ovo vrijedi za svaku naciju i vjeru. Ne odvajanjem u svoje tabore, nego stvaranje zajedničkih. Tek tada će doći do napretka.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 12:50 

Učiteljica te podjebava? A odakle si ti, iz hrvatske?

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 06 lis 2012, 13:04 

Da, ja sam "izbjeglica" iz Hrvatske.

:dinamo

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1053 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 43  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: