|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 112 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
lider30
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 kol 2011, 12:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24878 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Zadar1993 je napisao/la: Još o ćevapima ?  Najbolji ćevapi što sam ih ja probao (makar nisam mjerodavan pošto nisam prošo velik dio BiH uključujući i Sarajevo) bili su u Mostaru u nekom restoranu , a najbolje ćevapćiće u Hrvatskoj radi moja baba  . Kod Rote u Mostaru na Musali i Starom Gradu. 
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 kol 2011, 15:46 |
|
|
|
Mene su iznenadili bugarski ćevapi. Mi naručili po deset a oni veliki ko vaspitna palica, samo što se nismo ugušili jedući ih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 kol 2011, 16:31 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ti bugarski ćevapi su onda ko na otocima palačinke, pitaš palačinku dobiješ koljenicu 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 28 kol 2011, 16:08 |
|
|
|
Jebes cevap bez svinjetine.
Sarajevski cevapi su mozda prije 30 godina bili kvalitetni, ali danas je to obicna podvala za turiste i bosnjacku dijasporu.
Pokusajte pojesti sarajevski cevap kada se samo malo ohladi, dakle dovoljno je naruciti ih za kucnu dostavu. Guma, guma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 12 svi 2012, 14:55 |
|
|
|
Da ozivimo temo malo da vidimo sta se promjenilo?? Neznam zasto ljudi misle da su najbolji cevapi u sarajevu? valjda jer je glavni grad, najvise stanovnika ima pa tako i najvise sugovornika. Moje iskustvo mi kaze da su najbolji Cevapi u Travniku, nesjecam se imena. A bolji nego u Sarajevu se mogu dobit u Kaknju i Visokom, samo ajd eto ko je od vas bio tamo? A svi ste bili u Sarajevu! U Kaknju preporucujem za Cevape da odete u cevapcinicu "Bosna", inace drze je neki shiptari ali je najbolja u Kaknju! Za burek i ostale pite obavezno "kod Zeke" otic svi idu i jos niko u Kaknju nije reko da igdje ima bolje pite i bureka!! Covjek ima 3 Burekdzinice u kaknju najbolja mu je ona preko puta dzamije na desnu stranu kad se putuje glavnom cestom prema rijeki Bosni!! Inace je to sve sto je ostalo od Srba!! Gazda (moj bivsi komsija) je Srbin pa sad se zapitajte kako da u KAKNJU aloooo u KAKNJU najbolju buregdzinicu drzi Srbin?? Ali eto svi i stvarno mislim SVI (i muslimani i hrvati ) kazu da je najbolji burek "kod Zeke" !!! Eto kad smo vec kod Sarajeva meni su do sad najbolji bili u "mrkvi" ma da nije to neka velika razlika kao kod Zelje ili neki drugi paar lokala na bas carsiji !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 12 svi 2012, 14:58 |
|
|
|
I sad moram da pitam kakvi su "Leskovacki cevapi" ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 12 svi 2012, 14:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24878 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Sarajevski su samo dobro brendirani. Cijela Središnja Bosna ima vrhunske ćevape, ponegdje i boljih nego u Sarajevu.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 12 svi 2012, 16:33 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: I sad moram da pitam kakvi su "Leskovacki cevapi" ? Jeo sam ja prosle godine jednom prilikom Leskovacke cevape. dobri su, cak mozda i bolji od nasih cevapa, mada to je sve stvar ukusa. Ja mogu da pojedem najmanje 20 domacih cevapa sa sve lepinjom i to za manje od 2-3 minute, ali Leskovackih ne mogu vise od 6-7, posto su ljuti i veliki (1 Leskovacki cevap je velicine 2-3 Sarajevska cevapa, barem oni cevapi koje sam ja imao prilku da probam). Znaci, razlika je samo u velicini i u tome sto u Leskovacki cevap ide mljevena crvena Leskovacka paprika u prahu, luk, kao i razni drugi tajni zacini koji daju specifican ukus i aromu Leskovackim cevapima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 12 svi 2012, 17:14 |
|
|
|
Ako nemas merak na jedenje, ne se pipaj oko ćevapi. Ćevapi su za ljudi. Od meljeno meso od plećku, od siju na bika i od paflaku. Kad se ubavoi izmesi, turi se na led, da prespie. Ujutro se izmelje jos jed'n put. Kad meso odvugne - turi se na žar. Ćumur mora da je iz planinu. Domaćica da je ubava. Domaćin da nee budala. Kad se toj udesi, ćevap sam ripne na čoveka, u tanjir. Takvi ćevapi praviv se samo u Leskovac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 12 svi 2012, 20:14 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Jebali vas ćevapi. Kad se najedeš čitav dan smrdi stan od njih.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 12 svi 2012, 21:25 |
|
|
Onda jedi cevape na otvorenom i neces imati taj problem. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
thomas
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 18 svi 2012, 09:25 |
|
|
|
Čevapi su odlični, bar jednom mjesečno!!!
_________________ .
.
.
.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 18 svi 2012, 09:59 |
|
|
|
Sad si se provalio, kofol ti sarajlija....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zmajček
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 18 svi 2012, 11:25 |
|
|
|
Leskovačka jela sa grilla su zakon. Od ćevapa,pljeskavice,uštipaka... Fantazija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 18 svi 2012, 11:54 |
|
|
|
To je stvar ukusa, njihova su jela malo ljuta, sad ko to voli njemu je super!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 18 svi 2012, 11:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63336 Lokacija: DAZP HQ
|
nema gdje nisam jeo ćevape, ali kao u restoranu Majdan kod Cvetkove pijace u Beogradu nikad, duša se topi od radosti. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zmajček
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 18 svi 2012, 12:44 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: To je stvar ukusa, njihova su jela malo ljuta, sad ko to voli njemu je super! Ne da su ljuta nego paprena,ali sve se to da dovesti u balans sa hladnim gemištekom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 18 svi 2012, 13:56 |
|
|
|
Meni su najbolji kada sam sebi napravim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 18 svi 2012, 17:22 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
|
Niste probali u cevadzinici "Pcela" i "Destan", u skopju. Drze ih Torbesi(Makedonci muslimani). Bolji cevap necete naci nigdje, a jeo sam i po sarajevu, leskovcu...Tko god da je probao u ova dva mjesta, a dolazi sa strane, kaze da je fasciniran. Inace, u leskovcu su prepune sojom, a u sarajevu nedostatak svinjetine se osjeti.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 19 svi 2012, 00:54 |
|
|
totem je napisao/la: Niste probali u cevadzinici "Pcela" i "Destan", u skopju. Drze ih Torbesi(Makedonci muslimani). Bolji cevap necete naci nigdje, a jeo sam i po sarajevu, leskovcu...Tko god da je probao u ova dva mjesta, a dolazi sa strane, kaze da je fasciniran. Inace, u leskovcu su prepune sojom, a u sarajevu nedostatak svinjetine se osjeti. A makedonski muslimani nemaju problema sa nedostatkom svinjetine????
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 19 svi 2012, 07:45 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
VUKsaJUGA je napisao/la: totem je napisao/la: Niste probali u cevadzinici "Pcela" i "Destan", u skopju. Drze ih Torbesi(Makedonci muslimani). Bolji cevap necete naci nigdje, a jeo sam i po sarajevu, leskovcu...Tko god da je probao u ova dva mjesta, a dolazi sa strane, kaze da je fasciniran. Inace, u leskovcu su prepune sojom, a u sarajevu nedostatak svinjetine se osjeti. A makedonski muslimani nemaju problema sa nedostatkom svinjetine???? Ako si mislio na makedonce-muslimane... Ovo pitanje trazi kompleksan odgovor. Ali probacu ovako...Da su neki vjernici, nisu, daleko od toga. Ranije sam radio blizu cevabsdzinice Destan, u naselju Bunjakovec. Nekada tamo jeo, nekada poslije posla uzimao za kod kuce. Sa gazdinim sinovcem sam onako, dok sam cekao da mi spakiraju razgovarao. On mi je rekao da normalno, ne mogu priznati da ima svinjetinu u cevapima. I jos mi rekao da u cevapima sem govedjeg mora imati jos neko masno meso, jer govedje nema masnocu, a i smeck. A i klijentela kod ove dve cevabdzinice su 90% Makedonci.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stjepan Kosaca
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 svi 2012, 01:37 |
|
|
BBC je napisao/la: Jebali vas ćevapi. Kad se najedeš čitav dan smrdi stan od njih. Tko još jede ćevape u stanu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 svi 2012, 10:09 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Stjepan Kosaca je napisao/la: BBC je napisao/la: Jebali vas ćevapi. Kad se najedeš čitav dan smrdi stan od njih. Tko još jede ćevape u stanu  Onaj koji kupuje u Lidlu. I nema u gradu restorana sa ćevapima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 svi 2012, 11:24 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 svi 2012, 11:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43712 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Kakva je kvaliteta mljevenog mesa koje se koristi u ćevapima? Nakon uvida kakav se škart ubacuje u smjesu za kobasice, paštete, nareske i sl, izbjegavam sve što nije u izvornom obliku.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|