|
|
Stranica: 4/5.
|
[ 112 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 svi 2012, 12:03 |
|
|
Nema sta se ne stavlja u cevape, od ostataka svinjskog mesa, pa sve do otkosenog pileceg tkiva (istog onog tkiva koji se koristi za proizvodnju jeftinih salama od 3 KM za kilogram), znaci sve samo otpadno meso koje bi trebalo, po mom misljenju, da ide na otpad, a ne u daljnju proizvodnju. Najvise takvog mesa se prodaje u supermarketima (ako budes vidio reklamu tipa cevapi i pljeskavice 8 KM za kilogram, onda bijezi sto dalje od njih jer upravo oni zbog nize cijene trpaju bukvalno sve i svasta, a i sam kilogram kvalitetnog juneceg mljevenog mesa nikako ne moze da bude 8 KM, posto u lokalnim mesnicama kilogram mljevenog juneceg mesa kosta 12 KM). Nazalost mnogi danas kupuju meso u supermarketima, umjesto u mesnicama, jer kod mesara jeste da je skuplje, ali je bar bolji kvalitet, a i lokalnog mesara mozes pitati odakle je meso, pa cak pojedine mesare mozes da pitas i cime je hranjeno, posto dobar dio lokalnih mesara nude meso iz nerijetko svoje proizvodnje, dakle sto bi se reklo, svjeze i domace, ali nazalost, valjda zbog ove krize i sveopste besparice narod pribjegava nizoj cijeni, pa makar bilo i nezdravo, s obzirom na to da to meso koje se sluzi u supermarketima je najcesce i em sto je losijeg kvaliteta, em je i nezdravo, jer dok ono dodje iz Amerike, Brazila, Argentine ili neke druge svjetske poljoprivredne sile, ono dok do nas dodje to prodje najmanje nekoliko carina, pa se to zamrzava i odmrzava i tako gubi na kvalitetu, tako da, ako mene pitas, treba kupovati meso od provjerenih lokalnih ljudi, jeste da je skuplje, ali je zato i svjezije i kvalitetnije.
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 svi 2012, 12:42 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Kako nema, pa koliko ja znam u Becu zivi puno ljudi sa ovih prostora, stoga cudi me da nema ni barem jedna cevabdzinica u Becu? http://www.banjalukaforum.com/viewtopic.php?f=47&t=48931Ima, nek ode na Märzstrasse tu ima dvije. Ima Galaxy koji je vise restoran ali Super Cevape imaju i ima imbiss isto, ali preporucujem Galaxy. A ima i mnogo vise.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 svi 2012, 12:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Vladimir RUS je napisao/la: Nema sta se ne stavlja u cevape, od ostataka svinjskog mesa, pa sve do otkosenog pileceg tkiva (istog onog tkiva koji se koristi za proizvodnju jeftinih salama od 3 KM za kilogram), znaci sve samo otpadno meso koje bi trebalo, po mom misljenju, da ide na otpad, a ne u daljnju proizvodnju. Najvise takvog mesa se prodaje u supermarketima (ako budes vidio reklamu tipa cevapi i pljeskavice 8 KM za kilogram, onda bijezi sto dalje od njih jer upravo oni zbog nize cijene trpaju bukvalno sve i svasta, a i sam kilogram kvalitetnog juneceg mljevenog mesa nikako ne moze da bude 8 KM, posto u lokalnim mesnicama kilogram mljevenog juneceg mesa kosta 12 KM). Nazalost mnogi danas kupuju meso u supermarketima, umjesto u mesnicama, jer kod mesara jeste da je skuplje, ali je bar bolji kvalitet, a i lokalnog mesara mozes pitati odakle je meso, pa cak pojedine mesare mozes da pitas i cime je hranjeno, posto dobar dio lokalnih mesara nude meso iz nerijetko svoje proizvodnje, dakle sto bi se reklo, svjeze i domace, ali nazalost, valjda zbog ove krize i sveopste besparice narod pribjegava nizoj cijeni, pa makar bilo i nezdravo, s obzirom na to da to meso koje se sluzi u supermarketima je najcesce i em sto je losijeg kvaliteta, em je i nezdravo, jer dok ono dodje iz Amerike, Brazila, Argentine ili neke druge svjetske poljoprivredne sile, ono dok do nas dodje to prodje najmanje nekoliko carina, pa se to zamrzava i odmrzava i tako gubi na kvalitetu, tako da, ako mene pitas, treba kupovati meso od provjerenih lokalnih ljudi, jeste da je skuplje, ali je zato i svjezije i kvalitetnije. Da, tako sam i mislio...dakle ljudi okanite se kobasica, pašteta, narezaka, ćevapa, pljeskavica, sudžuka i sl.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 svi 2012, 16:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Pa imaju mesnice i u trgovackim centrima. Ima i pakirano meso ekstra dobro i kvalitetno... Recimo Vindijino, ili iz BiH isto Akova, s tim da je drugo bitno jeftinije, i imaju sve certifikate. Pljeskavicu sam kupio zadnji put prije dvije godine jer kad sam je ispekao spala je na velicinu skoro cevapa a mast sto se otopila ju je prekrila. Fuj. Mljeveno meso uzimam purece jer mi je puno finije i nemasnije no tele/svinja... Kako god... Dobijete tocno onoliko koliko platite... Hrana bogata proteinima je "skuplja", al u biti dodje na isto, ako ne i jeftinije...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
sioux111
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 svi 2012, 21:17 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 21:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
Vladimir RUS je napisao/la: Nema sta se ne stavlja u cevape, od ostataka svinjskog mesa, pa sve do otkosenog pileceg tkiva (istog onog tkiva koji se koristi za proizvodnju jeftinih salama od 3 KM za kilogram), znaci sve samo otpadno meso koje bi trebalo, po mom misljenju, da ide na otpad, a ne u daljnju proizvodnju. Najvise takvog mesa se prodaje u supermarketima (ako budes vidio reklamu tipa cevapi i pljeskavice 8 KM za kilogram, onda bijezi sto dalje od njih jer upravo oni zbog nize cijene trpaju bukvalno sve i svasta, a i sam kilogram kvalitetnog juneceg mljevenog mesa nikako ne moze da bude 8 KM, posto u lokalnim mesnicama kilogram mljevenog juneceg mesa kosta 12 KM). Nazalost mnogi danas kupuju meso u supermarketima, umjesto u mesnicama, jer kod mesara jeste da je skuplje, ali je bar bolji kvalitet, a i lokalnog mesara mozes pitati odakle je meso, pa cak pojedine mesare mozes da pitas i cime je hranjeno, posto dobar dio lokalnih mesara nude meso iz nerijetko svoje proizvodnje, dakle sto bi se reklo, svjeze i domace, ali nazalost, valjda zbog ove krize i sveopste besparice narod pribjegava nizoj cijeni, pa makar bilo i nezdravo, s obzirom na to da to meso koje se sluzi u supermarketima je najcesce i em sto je losijeg kvaliteta, em je i nezdravo, jer dok ono dodje iz Amerike, Brazila, Argentine ili neke druge svjetske poljoprivredne sile, ono dok do nas dodje to prodje najmanje nekoliko carina, pa se to zamrzava i odmrzava i tako gubi na kvalitetu, tako da, ako mene pitas, treba kupovati meso od provjerenih lokalnih ljudi, jeste da je skuplje, ali je zato i svjezije i kvalitetnije. Drug moj nisam ekspert za meso i čevape al znam nešto i to dovoljno da uvidim da ti priča ne drži vodu..., puno ti nama napisa al većinu nekih dezinformacija i ne znam ti ni ja čega... prvo kad dođeš u Bosnu (npr u TR) slobodno u boljoj čevabdžinici zamoli da ti pokažu kako se rade čevapi.... (ustvari kad budeš prolazio kroz Travnik navrati do Hari čevabđinice (to ti je kod Šarene Džamije) - jedne od najboljih u BiH - i zamoliš ih da ti pokažu tehnologiju pa i sastojke - ne baš sve al njih 99% če ti pokazat, jer naravno recept i svi sastojci su tajna) Bolan cijena kvalitetnog mesa na veliko je oko 2-4 eura to je tebi za informaciju... ne računajući loj, masnoće i druge sastojke (kao luk npr) koji čine minimum oko 20% čevapa (i bez njih čevap nije čevap) Tako da bolan kakvi supermarketi salame, mesnice, meso iz Argentine i te gluposti... kakve to veze ima sa čevapima i čevabđinicama... ajd živio ti meni i sretan bio i dobre čevape jeo..puno pozzz 
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 svi 2012, 09:31 |
|
|
Sa mesom generalno treba biti oprezan. Hranjenje zivotinja anabolicima u pojedinim zemljama, uopste kvalitet ishrane zivotinja, staro zamrznuto meso... Mleveno meso pripremljeno za cevape je uzas, kao sto je vec ovde opisano.
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 svi 2012, 11:36 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Najbolji ćevapi su u Travniku-Merdani,tj. Hari. Definitivno u BiH...best of... pita ispod saca kod nane na Prokoskom (bolje nisam jos jeo do sada nigdje) sto se tice orjentalne kuhinje! Kasnije kaca sira...nako usput,naravno mladi ovciji (atestirani  )
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 svi 2012, 14:10 |
|
|
Hari je najbolji
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
 |
sioux111
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 svi 2012, 16:21 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 21:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
Glava je napisao/la: Sa mesom generalno treba biti oprezan. Hranjenje zivotinja anabolicima u pojedinim zemljama, uopste kvalitet ishrane zivotinja, staro zamrznuto meso... Mleveno meso pripremljeno za cevape je uzas, kao sto je vec ovde opisano. Bolje reći sa hranom treba biti oprezan... kakve je razlike između hranjenja životinja anabolicima i pretjeranog tretiranja povrća kemijskim sredstvima da ne kažem otrovima... pa onda GMO, i ostala sranja pa neadekvatna čuvanja povrća i voća i šta sve ne... Gledaj prevara i podmetanja ima u svim sferama ljudskog života rada i djelovanja- valda je to do nas ljudi... ovdje govorimo o prvoklasnim čevapima a onda neko napiše ...ejj čevapi nevaljaju.. jer gledajte vi te salame po supermarketima šta sve stavljaju u njih, a i to meso to je otrov živi....ma nigdje veze prića... Paradajz je zdrava namirnica... mada kad sam vidio čim ga sve pojedini tretiraju (svojim očima vidio u jednom plasteniku u čapljini) zgadio mi se život a kamoli ne paradajz... al paradajz je kvalitetna i zdrava namirnica i dalje jer zbog par idiota koji sve podrede svojoj brzoj zaradi ne trebamo se i ne smijemo odreći ovog proizvoda... Ista priča je o čevapima, čevap je ok, naravno u umjerenim količinama i od kvalitetnog proizvođača (ma šta ok, izvrstan je) i to biram i konzumiram... gdje mi se ne svidi ili sumnjam u šta i ne konzumiram dalje, tako sa svim proizvodima od paradajza, čokolade , saslame itd... Bit priće je da nevaljali ljudi od dobri prave loše proizvode a ne da ne valjaju proizvodi odnosno da ne valja konkretno čevap... naravno poštujem ako netko nešto ne voli... to je opet stvar ukusa i nema veze sa kvalitetom
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 svi 2012, 17:15 |
|
|
Kad ste lomili kukuruzu i proju žderali, a sada ne valjaju ni ćevapi. Sve se pohasilo
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 svi 2012, 18:12 |
|
|
sioux111 je napisao/la: Drug moj nisam ekspert za meso i čevape al znam nešto i to dovoljno da uvidim da ti priča ne drži vodu..., puno ti nama napisa al većinu nekih dezinformacija i ne znam ti ni ja čega... prvo kad dođeš u Bosnu (npr u TR) slobodno u boljoj čevabdžinici zamoli da ti pokažu kako se rade čevapi.... (ustvari kad budeš prolazio kroz Travnik navrati do Hari čevabđinice (to ti je kod Šarene Džamije) - jedne od najboljih u BiH - i zamoliš ih da ti pokažu tehnologiju pa i sastojke - ne baš sve al njih 99% če ti pokazat, jer naravno recept i svi sastojci su tajna) Bolan cijena kvalitetnog mesa na veliko je oko 2-4 eura to je tebi za informaciju... ne računajući loj, masnoće i druge sastojke (kao luk npr) koji čine minimum oko 20% čevapa (i bez njih čevap nije čevap) Tako da bolan kakvi supermarketi salame, mesnice, meso iz Argentine i te gluposti... kakve to veze ima sa čevapima i čevabđinicama... ajd živio ti meni i sretan bio i dobre čevape jeo..puno pozzz  Da ne povjerujes, ali ovo sto sam bio napisao u mom prijethodnom postu na ovoj temi ziva je istina, naime, kada bi saznao od cega sve pojedini supermarketi (namjerno kazem pojedini, posto nisam siguran da to bas svi supermarketi rade, tako da ne generalizujem dzabe sad) prave meso zabezeknuo bi se i nebi nikad isao kupovati rostilj meso kod njih, posto bukvalno trpaju sve i svasta, tako da nije ni cudo zasto su kod njih cevapi 8 KM za kilogram, jer pravi cevapi ne kostaju 8 KM za kilogram, vec oko 12 KM za kilogram i mogu se kupiti samo u mesnici i to kod samo i od iskljucivo provjerenih mesara, sve ostalo sto je jeftinije od toga je sa kozna cime je mijesano, a i sama svjezina kod mesa od 8 KM je upitna. Znam i ja da se kilogram juneceg mljevenog mesa moze naci za 2 evra za kilogram, ali samo u slucaju ako ces kupovati na veliko i to od covjeka koji licno kolje (  ), ali priznaces da rijetko ko ide da kupuje vise od, ma vise od 500 grama mesa, a kamoli 1 kilogram, a da o 10 ili vise kilograma i ne govorim. Ima veze zatosto to meso, uglavnom zbog sveopste besparice, ljudi uglavnom kupuju u supermarketima, gdje je cijena istih niza (u prosjeku oko 8 KM), ali gdje je kvalitet upitan iz vec navedenih razloga, umjesto da kupuju u lokalnim mesnicama gdje je skuplje (oko 12 KM), ali daleko kvalitetnije meso, negoli u samim supermarketima.
|
|
Vrh |
|
 |
sioux111
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 svi 2012, 20:10 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: sioux111 je napisao/la: Drug moj nisam ekspert za meso i čevape al znam nešto i to dovoljno da uvidim da ti priča ne drži vodu..., puno ti nama napisa al većinu nekih dezinformacija i ne znam ti ni ja čega... prvo kad dođeš u Bosnu (npr u TR) slobodno u boljoj čevabdžinici zamoli da ti pokažu kako se rade čevapi.... (ustvari kad budeš prolazio kroz Travnik navrati do Hari čevabđinice (to ti je kod Šarene Džamije) - jedne od najboljih u BiH - i zamoliš ih da ti pokažu tehnologiju pa i sastojke - ne baš sve al njih 99% če ti pokazat, jer naravno recept i svi sastojci su tajna) Bolan cijena kvalitetnog mesa na veliko je oko 2-4 eura to je tebi za informaciju... ne računajući loj, masnoće i druge sastojke (kao luk npr) koji čine minimum oko 20% čevapa (i bez njih čevap nije čevap) Tako da bolan kakvi supermarketi salame, mesnice, meso iz Argentine i te gluposti... kakve to veze ima sa čevapima i čevabđinicama... ajd živio ti meni i sretan bio i dobre čevape jeo..puno pozzz  Da ne povjerujes, ali ovo sto sam bio napisao u mom prijethodnom postu na ovoj temi ziva je istina, naime, kada bi saznao od cega sve pojedini supermarketi (namjerno kazem pojedini, posto nisam siguran da to bas svi supermarketi rade, tako da ne generalizujem dzabe sad) prave meso zabezeknuo bi se i nebi nikad isao kupovati rostilj meso kod njih, posto bukvalno trpaju sve i svasta, tako da nije ni cudo zasto su kod njih cevapi 8 KM za kilogram, jer pravi cevapi ne kostaju 8 KM za kilogram, vec oko 12 KM za kilogram i mogu se kupiti samo u mesnici i to kod samo i od iskljucivo provjerenih mesara, sve ostalo sto je jeftinije od toga je sa kozna cime je mijesano, a i sama svjezina kod mesa od 8 KM je upitna. Znam i ja da se kilogram juneceg mljevenog mesa moze naci za 2 evra za kilogram, ali samo u slucaju ako ces kupovati na veliko i to od covjeka koji licno kolje (  ), ali priznaces da rijetko ko ide da kupuje vise od, ma vise od 500 grama mesa, a kamoli 1 kilogram, a da o 10 ili vise kilograma i ne govorim. Ima veze zatosto to meso, uglavnom zbog sveopste besparice, ljudi uglavnom kupuju u supermarketima, gdje je cijena istih niza (u prosjeku oko 8 KM), ali gdje je kvalitet upitan iz vec navedenih razloga, umjesto da kupuju u lokalnim mesnicama gdje je skuplje (oko 12 KM), ali daleko kvalitetnije meso, negoli u samim supermarketima. Ma gledaj slažem se ja s tobom da ima svašta danas.... također u osuđujem ljudsko ponašanje koje radi to što radi.. čak nemam razloga da ti ne vjerujem da ovo što si vidio nije točno... znam ja vrlo dobro da soja rapidno povećava profit onome ko je zamijeni za meso i još proda kao svježe meso.. znam da mljevena koža, kosti, hrskavica kad se pomješa sa malo pravog mesa i ako to mješavinu prodaš po cijeni mesa povečava profit također onome ko se bavi tom prljavom rabotom... Al znaš što se dešava kada MI konzumenti postupimo da ne kažem naivno pa kaznimo onog tko nije kriv (a to je u ovom slučaj jedan proizvod kao što je čevap - i nepravedno ga osudimo ga kao veliko zlo po čovječanstvo) ... Tu čak strada jedan običan pošteni proizvođač tog čevapa.. on nema prostora za sniženja cijena i akcije, pad potrošnje njega pogađa više nego ikog jer nije on ni Agrokor ni Konzum a ni Mcdonalds... Slićno se desilo nama običnim ovčarima s planine Vlašić, kad su nam isto tako osudili našu stoljetnu hraniteljicu Ovcu vlašičku pramenku, optužili je moj prika, da je nakon što nas je stolječima hranila , odjevala, školovala, liječila, zapošljavala, obraz nam držala i osvjetljavala, ma sve što je trebalo... da je danas samo prenosnik neke bruceloze i izvor bolesti i zaraze... đaba objašnjavat da to nema veze sa nama da je to došlo od švercera iz rumunije i srbije, da če nakupac se lako preorjentirat sa šverca janjad i sira na šverc bilo čega drugo.. a šta čemo mi ovčari sa 50 000 nasših ovaca na Vlašiću... na što čemo se mi preorjentirat kad samo to znamo radit, što su radili naši očevi i djedovi... i od tog pošteno živjeli.... I otad je dosta toga krenulo po zlu... jer za Vlašički (travnički) sir se uvijek govorilo da je jedinstven proizvod ga se proizvede 2000 tona a proda 5000 tona (jer dosta i švercera uvali i svoje robe)... da je janjetina jedinstvena i svašta nešto dobro ..al zbog nekih bruceloza mnogo poštenih ljudi koji veze ni sa švercom ni sa bilo čim nemaju veze i stada su im i čista i zdrava su dovedeni do propasti i tuga je to golema... a sve zbog tih drugih krivaca ... koji se sad bave nećim drugim i obrću taj novac na drugu prevaru... E zato kažem nemojte nam i čevape dirat, sad če bit da i oni nevaljaju tamo zbog nekog Konzuma ili šta ti ja znam kojeg marketa ili lanca trgovina iliti mesnica.... Čevapi su dobri, još bolji sa malo luka i u travniku sa onom piticom koja se ne poliva ko negdje al opet onako sočna kao nigdje.... tako da pustite vi nas seljake, mi ti ne zalazimo po tim veleradnjama a i vama je bolje malo u turizam i prirodu...
|
|
Vrh |
|
 |
Winston
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 16 lis 2012, 14:01 |
|
|
Lično Željo, mada kažu da je Petica najjača. Uskusi su različiti ...
|
|
Vrh |
|
 |
bura
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 18 pro 2012, 13:14 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 07:32 Postovi: 2508 Lokacija: United States Of Balkan
|
Mrkva 
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
 |
Kovach
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 18 pro 2012, 13:32 |
|
Pridružen/a: 10 lis 2012, 09:36 Postovi: 608 Lokacija: Bošnjački institut
|
Željo.
_________________ ˝Ovdje leži div, hb.org-in stid i sram, što bijaše kriv, jer bijaše Bošnjak"
|
|
Vrh |
|
 |
bura
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 18 pro 2012, 13:41 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Nema sta se ne stavlja u cevape, od ostataka svinjskog mesa, pa sve do otkosenog pileceg tkiva (istog onog tkiva koji se koristi za proizvodnju jeftinih salama od 3 KM za kilogram), znaci sve samo otpadno meso koje bi trebalo, po mom misljenju, da ide na otpad, a ne u daljnju proizvodnju. Najvise takvog mesa se prodaje u supermarketima (ako budes vidio reklamu tipa cevapi i pljeskavice 8 KM za kilogram, onda bijezi sto dalje od njih jer upravo oni zbog nize cijene trpaju bukvalno sve i svasta, a i sam kilogram kvalitetnog juneceg mljevenog mesa nikako ne moze da bude 8 KM, posto u lokalnim mesnicama kilogram mljevenog juneceg mesa kosta 12 KM). Nazalost mnogi danas kupuju meso u supermarketima, umjesto u mesnicama, jer kod mesara jeste da je skuplje, ali je bar bolji kvalitet, a i lokalnog mesara mozes pitati odakle je meso, pa cak pojedine mesare mozes da pitas i cime je hranjeno, posto dobar dio lokalnih mesara nude meso iz nerijetko svoje proizvodnje, dakle sto bi se reklo, svjeze i domace, ali nazalost, valjda zbog ove krize i sveopste besparice narod pribjegava nizoj cijeni, pa makar bilo i nezdravo, s obzirom na to da to meso koje se sluzi u supermarketima je najcesce i em sto je losijeg kvaliteta, em je i nezdravo, jer dok ono dodje iz Amerike, Brazila, Argentine ili neke druge svjetske poljoprivredne sile, ono dok do nas dodje to prodje najmanje nekoliko carina, pa se to zamrzava i odmrzava i tako gubi na kvalitetu, tako da, ako mene pitas, treba kupovati meso od provjerenih lokalnih ljudi, jeste da je skuplje, ali je zato i svjezije i kvalitetnije.  Isto vrijedi i za hrenovke,pastete.. itd
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 18 pro 2012, 13:42 |
|
|
Ćevap dobar volim, samo kod provjerenih mesara i kad mogu zaroštiljati, a kada ne mogu onda klasik žar-tava, jer pun mi je qrac peksinluka i fušerenja po raznim ćevaparama, još kad vidim one lafo bijele wc-pločice sa gljivičnom patinom po obodima u kuhinji, periguz šmrk u wc-u ne prilazim u životu više tu...
Nisam gadljiv niti perso, vojnik sam, jedem sa zemlje i suhe balege, ali ove me stvari nerviraju da moram reagirati bojkotom tih pečenjara i ćevapara i odavno sam u toj fazi. Jednostavno neću da ulazim više niti imam želju da ih jedem braneći se od muha i trpeći ziku sa radio Tirane.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 18 pro 2012, 19:49 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
bumbar92 je napisao/la: periguz šmrk u wc-u ne prilazim u životu više tu...
. To vrlo loše utječe na apetit. Kad to negdje vidim u lokalu više tu ne ulazim.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
bhfanaticos
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 21 sij 2013, 22:06 |
|
|
Definitivno najbolja u gradu Petica-Ferhatović. Bolje ćevape nećete pojesti u Sarajevu, a vala ni bilo gdje u svijetu :) Nikakva reklama, samo lično mišljenje.
Također i novootvorena Villa-Saraj, odmah preko puta Petice je odlična, sve pohvale!
_________________ igre za dvoje
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 22 sij 2013, 10:08 |
|
|
Preferiram banjalucki cevap ( Iako nisam bas veliki ljubitelj cevapa).. Zamola u zanatskom mi je skroz ok
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 22 sij 2013, 10:17 |
|
|
To sto je Banja Luka tvoj kraj
|
|
Vrh |
|
 |
bhfanaticos
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 sij 2013, 13:09 |
|
|
Dobri su i banjalučki, mogu se pojesti i u Sarajevu. Ali ćevap je ćevap, a ne 4 ćevapa ;)
Travnik i Sarajevo su gradovi sa najboljim ćevapima na svijetu - ako se nađete u Travniku obavezno probajte ćevape kod Harija, izvandedno! (Y)
_________________ igre za dvoje
|
|
Vrh |
|
 |
Zijafeta
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 sij 2013, 22:24 |
|
|
Meni su travnički ćevapi najbolji. Poželjela sam se svih i sad bi mi svi pasali. Amerikanci vole da roštiljaju i to im je jedino jelo oko kojeg se malo potrude jer je njihovim domaćicama najdalji domet ubaciti smrznuto jelo u mikrovalnu, zato i jesu sve ko bačve. Nedeljom lijepo zamirišu roštilji u mojoj ulici ali većinom budu kobasice i steaks pa svaki put kažem u sebi djeco moja da vi znate kakve mi ćevape imamo nebi nikad to smeće jeli. Zovu oni i mene ali ja neću. Šta znam može biti i krmetine da izvinete. Od slatka znaju samo suhe kekse praviti u raznijem oblicima i one debele ko prst pancakes koje samo preliju maple sirupom.
|
|
Vrh |
|
 |
budimo realni
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 28 sij 2013, 19:20 |
|
Pridružen/a: 03 lis 2012, 10:19 Postovi: 475 Lokacija: između krajnosti
|
Zijafeta je napisao/la: i steaks pa svaki put kažem u sebi djeco moja da vi znate kakve mi ćevape imamo Čekaj, želiš reći da je smrdljivi ćevap koji se pravi od samljevenog mesnog otpada i loja, bolji nego steak, ili rebarca, ili kremenadla?
|
|
Vrh |
|
 |
bura
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 29 sij 2013, 14:15 |
|
|
Zijafeta je napisao/la: Meni su travnički ćevapi najbolji. Poželjela sam se svih i sad bi mi svi pasali. Amerikanci vole da roštiljaju i to im je jedino jelo oko kojeg se malo potrude jer je njihovim domaćicama najdalji domet ubaciti smrznuto jelo u mikrovalnu, zato i jesu sve ko bačve. Nedeljom lijepo zamirišu roštilji u mojoj ulici ali većinom budu kobasice i steaks pa svaki put kažem u sebi djeco moja da vi znate kakve mi ćevape imamo nebi nikad to smeće jeli. Zovu oni i mene ali ja neću. Šta znam može biti i krmetine da izvinete. Od slatka znaju samo suhe kekse praviti u raznijem oblicima i one debele ko prst pancakes koje samo preliju maple sirupom. Jest,pogotovo u Harisa! Samo sto kad svrnem u Travnik,u Harisa nikad nema mjesta..Uvijek sve krcato,pa odem do plave vode..Tamo je ljeti extra(al namazati se obavezno autanom jer je puno komaraca) 
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|