|
|
Stranica: 8/28.
|
[ 694 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 27 pro 2012, 15:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ma daj lutko, živio sam u Sydneyu i Londonu, nećeš me impresionirati tim skyline-om wannabe prijestonice. Kod mene je na cijeni kvaliteta života, zelenilo, niska gustoća naseljenosti, što manje vjerskih i komunističkih objekata. Sarajevo je obična zagađena selendra, sa ćevapima kao jedinom atrakcijom i sa kompleksom nekakve svjetske metropole.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 27 pro 2012, 15:55 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ma daj lutko, živio sam u Sydneyu i Londonu, nećeš me impresionirati tim skyline-om wannabe prijestonice. Kod mene je na cijeni kvaliteta života, zelenilo, niska gustoća naseljenosti, što manje vjerskih i komunističkih objekata. Sarajevo je obična zagađena selendra, sa ćevapima kao jedinom atrakcijom i sa kompleksom nekakve svjetske metropole. O cemu ti Slika nije bila namjenjena tebi,nego nako..
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 27 pro 2012, 15:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nije tako izgledalo jer ti je post bio reakcija na tvrdnju da jedva čekam obići prijateljsko istočno Sarajevo. :)
Al eto, hvala za slikicu zapadnog Sarajeva.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 27 pro 2012, 16:01 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nije tako izgledalo jer ti je post bio reakcija na tvrdnju da jedva čekam obići prijateljsko istočno Sarajevo. :)
Al eto, hvala za slikicu zapadnog Sarajeva. Ma jok!
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 27 pro 2012, 16:07 |
|
|
bura je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Definitivno planiram posjetiti prijateljsko istočno Sarajevo. Vojkovići npr. su i prije rata bili super izletište. Seher Saraj'vo Au koliko šiljaka.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 27 pro 2012, 16:09 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nije tako izgledalo jer ti je post bio reakcija na tvrdnju da jedva čekam obići prijateljsko istočno Sarajevo. :)
Al eto, hvala za slikicu zapadnog Sarajeva. Smajl je bio reakcija na Vojkovice..Pa i nije ti neko izletiste..Isto ko da odes u neko selo.. Bolji je recimo Skakavac..Cesta do gore je malo u bedu,al izletiste je
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 27 pro 2012, 16:09 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: bura je napisao/la: Seher Saraj'vo Au koliko šiljaka.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Popisnova
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 27 pro 2012, 16:10 |
|
|
bura je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Nije tako izgledalo jer ti je post bio reakcija na tvrdnju da jedva čekam obići prijateljsko istočno Sarajevo. :)
Al eto, hvala za slikicu zapadnog Sarajeva. Smajl je bio reakcija na Vojkovice..Pa i nije ti neko izletiste..Isto ko da odes u neko selo.. Bolji je recimo Skakavac..Cesta do gore je malo u bedu,al izletiste je Možda je mislio na Stojčevac, ali on je u FBiH.
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 06 sij 2013, 11:47 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: Pa šta su Pale i Sokolac također dio istočnog sarajeva?! To su im najurbaniji dijelovi tog "grada".
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 06 sij 2013, 12:05 |
|
|
Zavist je gadna stvar, uostalom šta se ti javljaš iz Banovića? Ja kao rođeni Sarajlija, želim bratskom istočnom Sarajevu sve najbolje, što više stanovnika, firmi, novogradnje, institucija i djece, i neka bliskoistočnom Sarajevu ostanu trn u oku.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 06 sij 2013, 15:34 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: TG-B.B.B je napisao/la: Pa šta su Pale i Sokolac također dio istočnog sarajeva?! To su im najurbaniji dijelovi tog "grada". Selendre
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 06 sij 2013, 15:48 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Zavist je gadna stvar, uostalom šta se ti javljaš iz Banovića? Ja kao rođeni Sarajlija, želim bratskom istočnom Sarajevu sve najbolje, što više stanovnika, firmi, novogradnje, institucija i djece, i neka bliskoistočnom Sarajevu ostanu trn u oku. Ministre, ne živciraj se, sve će to jednog dana biti jedno Sarajevo, ono tvoje Sarajevo, raširiće ti ruke i pružiti zagrljaj.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 06 sij 2013, 15:55 |
|
|
Pale početak 20. veka Pale 1970 Pale danas
|
|
Vrh |
|
|
daxt
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 06 sij 2013, 19:49 |
|
|
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
|
daxt
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 06 sij 2013, 19:54 |
|
|
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
|
daxt
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 06 sij 2013, 19:55 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 06 sij 2013, 23:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76737 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
daxt je napisao/la: Odlična karta. Šteta što se ne vidi više sjevera i istoka.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 06 sij 2013, 23:33 |
|
|
Pogledaj onda čitavu mapu.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 06 sij 2013, 23:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76737 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Vrhunska karta.
Zar je dio (rub) Grbavice u RS? Ja sam mislio da međuentitetska granica s juga ide po vrhovima brda.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 06 sij 2013, 23:54 |
|
|
Nije to Grbavica, to su Vraca, na brdu. Tu gdje je linija, iznad ovo gdje piše "Hram Sv. velikomučenika Georgija", tu je brdo.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 07 sij 2013, 00:09 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Lijepo izgleda. Klin u srcu mladog Bošnjakistana, vječiti izvor frustracija nekima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
daxt
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 07 sij 2013, 00:13 |
|
|
BBC je napisao/la: Lijepo izgleda. Klin u srcu mladog Bošnjakistana, vječiti izvor frustracija nekima. Bosnje prvo nisu obracali paznju na IS, ali kad su videli koliko se gradi na jahorini, palama i Lukavici, sada bi hteli zajednicki kanton
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 07 sij 2013, 11:47 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: daxt je napisao/la: Odlična karta. Šteta što se ne vidi više sjevera i istoka. Metemma to može malo preciznije odrediti, ali mislim da je otprilike ovako....ako sam i fulao, nisam za više od 200-ak metara. Crveno je ratna linija, a plava sadašnja entitetska...od strogog centra grada ne više od 2.5km zračne linije.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 07 sij 2013, 12:35 |
|
|
Zenicanin je napisao/la: Mene samo intersujes sta kad RS postane samostalna drzava. Kako ce se rijesit granicne prelaze u gradu, ludilo. To ce se dogoditi na sveto nikad,a mozda ni tad
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 07 sij 2013, 12:37 |
|
|
bura je napisao/la: Zenicanin je napisao/la: Mene samo intersujes sta kad RS postane samostalna drzava. Kako ce se rijesit granicne prelaze u gradu, ludilo. To ce se dogoditi na sveto nikad,a mozda ni tad Super, možda zatražim državljanstvo Srbije jer su mi roditelji bili podstanari na Vracama kad sam rođen.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|