|
|
Stranica: 16/28.
|
[ 694 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daxt
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 13 vel 2013, 14:20 |
|
|
dudu je napisao/la: otkud ljudi doseljavaju u Istočno Sarajevo i jel doseljavaju uopće? kvalitet gradnje je bolji nego u federalnom sarajevu a cene su nize, tako da ima i federalaca koji se interesuju za stanove.15 min do centra sarajeva,ipak je to blizu.Iako je kriza dosta se gradi u IS, fali im jos jedan solidan gradski trg
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Balansero
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 13 vel 2013, 17:46 |
|
|
Obzirom da je Istočno Sarajevo nastalo skoro bukvalno na ledini nije ni čudo da mu što šta fali, mada je ono što je do sada napravljeno vredno svake pohvale i respekta. Pre svega potrebna su nova radna mesta, još bolja saobraćajna povezanost sa ostatkom RS i ka Srbiji.Klinički centar je u izgledu da kreditom obezbedi novu zgradu(ili više njih).Istočno Sarajevo ima budućnost u svojim stanovnicima koji su vredni i polako stvaraju uslove da žive normalno, svoji, na svome, ponosni na svoj grad. Inače u poslednje vreme se pojavljuje stara želja zapakovana u novu oblandu- jedinstveno Sarajevo kao distriht u koji bi ušlo i Istočno Sarajevo. Mislim da ne postoji bukvalno ni jedan stanovnik Istočnog Sarajeva, koji bi podržao tu ideju, taj grad se uzdiže kao feniks i simbol je opstanka Srba na tom prostoru.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 13 vel 2013, 18:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24102 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Pa da sam sarajevski Srbin, I. Sarajevo je najlogičniji izbor. De facto kvart Sarajeva, a de iure si pod ingerencijom RS-a, živiš među srpskim stanovništvom i ne moraš se nikome politički ulizivati, da budeš raja po mjeri sadašnjeg Sarajeva. Također možeš imati jela sa svinjetinom. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Lebowski
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 13 vel 2013, 18:59 |
|
|
To isto važi i za sarajevske Hrvate.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 13 vel 2013, 19:53 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ova tema vrlo indikativno pokazuje koliko su muslimani zli i u kurcu. Srbi hvale svoje istočno Sarajevo. Muslimani seru protiv istočnog Sarajeva. Iako im naslov teme daje šansu da pohvale svoje.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Popisnova
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 14 vel 2013, 10:56 |
|
|
BBC je napisao/la: Ova tema vrlo indikativno pokazuje koliko su muslimani zli i u kurcu. Srbi hvale svoje istočno Sarajevo. Muslimani seru protiv istočnog Sarajeva. Iako im naslov teme daje šansu da pohvale svoje. Reče velikosrpski arbitar koji je dao ogroman objetivni doprinos ljubavi prema infrastrukturi i u duhu naslova teme.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 14 vel 2013, 18:37 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Bravo, potvrdi moje riječi zeleni.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bura
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 14 vel 2013, 23:49 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2507 Lokacija: United States Of Balkan
|
Standardno preseravanje...Iz vukojebine dodjete u Sarajevo da radite na direktorskim mjestima, pa nebeski narod opet ugrozen.... Tamo ste se razbucali po lukavici,palama..itd..a 90% koji radite,radite u Sarajevu..I onda vam Sarajevo ne valja.. Ajd sikter
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 00:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24102 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
bura je napisao/la: Standardno preseravanje...Iz vukojebine dodjete u Sarajevo da radite na direktorskim mjestima, pa nebeski narod opet ugrozen.... Tamo ste se razbucali po lukavici,palama..itd..a 90% koji radite,radite u Sarajevu..I onda vam Sarajevo ne valja.. Ajd sikter Ne kontam. Zabranjeno je raditi u Sarajevu ili je zabranjeno ne voliti Sarajevo? Što od tog dvoje? Naravno da će kvote u državnim službama popunjavati iz Lukavice. Sasvim logično. Nisu radna mjesta u i pri državnim institucijama rezervirane za federalne Sarajlije. Dapače.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 00:25 |
|
|
Iz ovih sadašnjih Sarajlija prosto toplina izbija... ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 02:38 |
|
|
dudu je napisao/la: otkud ljudi doseljavaju u Istočno Sarajevo i jel doseljavaju uopće? Mislim da su veći procesi uglavnom završeni. Nešto malo likova koji rade u zajedničkim institucijama, ako su sa istoka RS, oni i dosele, Banjalučani uglavnom gostuju bez stalnog nastanjivanja. Takođe, poneko odradi specijalizaciju u bolnici u Kasindolu, pa ako dobije posao i ostane... ne mogu da se sjetim još nekog primjera. Dolaze i studenti, ali ne znam šta s njima biva kad završe. bura je napisao/la: Standardno preseravanje...Iz vukojebine dodjete Opet ta "sarajevska" seljoberska opsjednutost da je neko u Sarajevo došao iz vukojebine... alo dijete drago, 150h Srba je 91. živjelo u tom Sarajevu i okolini, šta laprdaš ti, dođi sebi ako nemaš kome. Citat: u Sarajevo da radite na direktorskim mjestima, pa nebeski narod opet ugrozen.... Nađi negdje procente zaposlenih Srba recimo po opštinama u Federaciji. Direktorska mjesta... kako ti lupetaš pa to je čudo jedno... Citat: Tamo ste se razbucali po lukavici,palama..itd..a 90% koji radite,radite u Sarajevu..I onda vam Sarajevo ne valja.. Naravno da ne valja, ne vidim šta ti tu nije jasno. Citat: Ajd sikter
![smijeh :smijeh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smijeh.gif)
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 12:03 |
|
|
Metemma je napisao/la:
Opet ta "sarajevska" seljoberska opsjednutost da je neko u Sarajevo došao iz vukojebine... alo dijete drago, 150h Srba je 91. živjelo u tom Sarajevu i okolini, šta laprdaš ti, dođi sebi ako nemaš kome.
Vi da ste ljudi ne bi se ni odvajali niti iseljavali. Sada kada ste sami odabrali neka vam je dobra sreca. Moze i tako, zasto da ne.
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 12:05 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: Vi da ste ljudi ne bi se ni odvajali niti iseljavali. Ti da si čovjek ne bi bio to što si. Nismo se mi odvajali, vi ste, pročitaj neku slikovnicu o istoriji.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 12:07 |
|
|
Mozda si ti mladja generacija pa se svega i ne sjecas
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 12:14 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: Mozda si ti mladja generacija pa se svega i ne sjecas Kume Bečo, zlatna ribice...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bura
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 13:32 |
|
|
Metemma je napisao/la: dudu je napisao/la: otkud ljudi doseljavaju u Istočno Sarajevo i jel doseljavaju uopće? Mislim da su veći procesi uglavnom završeni. Nešto malo likova koji rade u zajedničkim institucijama, ako su sa istoka RS, oni i dosele, Banjalučani uglavnom gostuju bez stalnog nastanjivanja. Takođe, poneko odradi specijalizaciju u bolnici u Kasindolu, pa ako dobije posao i ostane... ne mogu da se sjetim još nekog primjera. Dolaze i studenti, ali ne znam šta s njima biva kad završe. bura je napisao/la: Standardno preseravanje...Iz vukojebine dodjete Opet ta "sarajevska" seljoberska opsjednutost da je neko u Sarajevo došao iz vukojebine... alo dijete drago, 150h Srba je 91. živjelo u tom Sarajevu i okolini, šta laprdaš ti, dođi sebi ako nemaš kome. Citat: u Sarajevo da radite na direktorskim mjestima, pa nebeski narod opet ugrozen.... Nađi negdje procente zaposlenih Srba recimo po opštinama u Federaciji. Direktorska mjesta... kako ti lupetaš pa to je čudo jedno... Citat: Tamo ste se razbucali po lukavici,palama..itd..a 90% koji radite,radite u Sarajevu..I onda vam Sarajevo ne valja.. Naravno da ne valja, ne vidim šta ti tu nije jasno. Citat: Ajd sikter
![smijeh :smijeh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smijeh.gif) Da,direktorska mjesta,prije rata...Sto bi sad htjeli...?! Biti opet na tim pozicijama nakon svega sto ste napravili(cast izuzecima)?! No veej amigoo..Sve je jasno,kad vam Sarajevo ne valja,ne dolazite iz Lukavice i ostalih selendri,tamo radite i ne dolazite ovdje! Nemam ja nista protiv srba,nek se vrate svi koji hoce jer Sarajevo je i njihov grad,al za takve kao ti u ovom gradu mjesta nema..Kapiras? Enivej,ovo nije tema,pa se vratite istoj. Ljutit ce se Ministar,pa belaj.. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 13:41 |
|
|
bura je napisao/la: Da,direktorska mjesta,prije rata...Sto bi sad htjeli...?! Biti opet na tim pozicijama nakon svega sto ste napravili(cast izuzecima)?! No veej amigoo.. A da, zaboravih, Srbi su imali direktorska mjesta u Sarajevu, oni koji su došli iz vukojebina, i nisu dali dihat pravim Sarajlijama ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Joj seljoberske priče... I ko je napravio dijete drago, imaš neke podatke, ili ono, svi Srbi su krivi čim su Srbi? Citat: Sve je jasno,kad vam Sarajevo ne valja,ne dolazite iz Lukavice i ostalih selendri,tamo radite i ne dolazite ovdje! Nemam ja nista protiv srba,nek se vrate svi koji hoce jer Sarajevo je i njihov grad,al za takve kao ti u ovom gradu mjesta nema..Kapiras? Živo me zanima šta ti misliš koji si ti faktor pa da meni govoriš šta da radim u mom gradu, gradu u kom sam rođen, u kom su mi rođeni roditelji, a bogme i preci dosta koljena unazad. I sad ćeš TI, a živo me zanima odakle su tvoji šljegli, MENI da naređuješ? Samo u tvojim mokrim snovima, vesela seljančice ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bura
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 13:46 |
|
|
Metemma je napisao/la: bura je napisao/la: Da,direktorska mjesta,prije rata...Sto bi sad htjeli...?! Biti opet na tim pozicijama nakon svega sto ste napravili(cast izuzecima)?! No veej amigoo.. A da, zaboravih, Srbi su imali direktorska mjesta u Sarajevu, oni koji su došli iz vukojebina, i nisu dali dihat pravim Sarajlijama ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Joj seljoberske priče... I ko je napravio dijete drago, imaš neke podatke, ili ono, svi Srbi su krivi čim su Srbi? Citat: Sve je jasno,kad vam Sarajevo ne valja,ne dolazite iz Lukavice i ostalih selendri,tamo radite i ne dolazite ovdje! Nemam ja nista protiv srba,nek se vrate svi koji hoce jer Sarajevo je i njihov grad,al za takve kao ti u ovom gradu mjesta nema..Kapiras? Živo me zanima šta ti misliš koji si ti faktor pa da meni govoriš šta da radim u mom gradu, gradu u kom sam rođen, u kom su mi rođeni roditelji, a bogme i preci dosta koljena unazad. I sad ćeš TI, a živo me zanima odakle su tvoji šljegli, MENI da naređuješ? Samo u tvojim mokrim snovima, vesela seljančice ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Da,ja cu ti reci! Neces ti, ni takvi kao ti, vise dolazit u MOJ grad! Cobane u opancima! Ajd guslaj po Romaniji!
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 13:49 |
|
|
bura je napisao/la: Da,ja cu ti reci! Neces ti, ni takvi kao ti, vise dolazit u MOJ grad! Cobane u opancima! Ajd guslaj po Romaniji! Šta ću ja da radim u mom gradu nije tvoja stvar čobanko, a ti se lijepo tornjaj odakle si se i dovukla ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
volvoks
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 13:51 |
|
|
Ti Sarajlije nisu zdravi ljudi, koliko je to puno urbanog šovinizma, ma fuuuj ![rigam :rigam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a030.gif) Dabogda ti danas Sandžo naplatiJo kaznu u tramvaju ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 13:53 |
|
|
Što je najgore, ti najglasniji su upravo ta dovučena seljačija, kojoj je dedo jebavo koze po Gacku ili Sjenici... svi gradovi to imaju, ali u Sarajevu je to teška patologija.
Ti u njihovim novinama imaš pisce i novinare koji o tom pišu najstrašnije prostačke kolumne, bio je onaj Džamonja, sad je preuzeo Fetahagić... još ako seljaka povežeš sa prodavcem kajmaka sa Romanije... eto arhetipskog neprijatelja...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 13:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Romanija je zakon!
I nije u pitanju urbani nego nacionalni šovinizam, papak i brđanin su sinonimi za Srbe, dok su došlje Muslimani iz istočne Bosne (to je rezervoar iz kojeg se nakon 2 s.r. grad punio "muslimanskom komponentom") i njihovi potomci fetivi građani. Eventualno dreknu malo na Sandže, ali to je maksimum maksimuma.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 14:03 |
|
|
Prije par godina, igra Slavija protiv onih Slovaka na Koševu u Kupu UEFA, pretresa mene lik na ulazu, ja mu pokazujem srpsku zastavu, evo reko, srpska zastava, 4S, orao, nema ništa uvredljivo, samo srpska obilježja, ja se izvinjavam al mi smo Srbi... kaže lik, dobro, ne moraš bit ironičan, ko da ja ne znam šta su Srbi, ja sam iz Rogatice ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Jebiga, sve se preokrenulo, on mene pretresa u mom gradu... štaš...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bura
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 14:04 |
|
|
Metemma je napisao/la: bura je napisao/la: Da,ja cu ti reci! Neces ti, ni takvi kao ti, vise dolazit u MOJ grad! Cobane u opancima! Ajd guslaj po Romaniji! Šta ću ja da radim u mom gradu nije tvoja stvar čobanko, a ti se lijepo tornjaj odakle si se i dovukla ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Razmisljam o tome da se dovucem do Marindvora ilitiga,Marijin dvora,(nekad, davno davnooo,tu mi bilo ''sjediste'') Ti dodji slobodno,al na cevape,nakon sto pojedes,razguli ![sega :sega](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c040.gif)
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Zapadno i istočno Sarajevo Postano: 15 vel 2013, 14:10 |
|
|
bura je napisao/la: Metemma je napisao/la: Šta ću ja da radim u mom gradu nije tvoja stvar čobanko, a ti se lijepo tornjaj odakle si se i dovukla ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Razmisljam o tome da se dovucem do Marindvora ilitiga,Marijin dvora,(nekad, davno davnooo,tu mi bilo ''sjediste'') Ti dodji slobodno,al na cevape,nakon sto pojedes,razguli ![sega :sega](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c040.gif) Ako budeš dobra, pustiću te da ostaneš u mom gradu ;)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|