|
|
Stranica: 16/16.
|
[ 390 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
horus
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Danas, , 14:24 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Komšić, kakva god bio politička ljiga, od toga ima samo materijalne koristi, na račun toga jede, pije, oblači se, toči gorivo, i tako dalje. Nama odvratno ponašanje, ali za njega transakcija u kojoj se okoristio. Ništa ne daje muslimanima iz svog novčanika, samo uzima.
Ivoš živi u Švicarskoj i iz čistog mira džamiji poklanja 60 tisuča KM? Kakva je to mračna priča iza toga? Nema mracne price. Lik se smatra Bosancem i "voli" svoj grad te ulaze u njega i zeli naravno od toga i profitirati. Davor Ivoš, nezavisni kandidat za načelnika Bugojna, odlučno poručio: „Očekivano, ja sam izdajnik, ali evo još jednom: u Bosni žive Bosanci i tačka! Želim pomoći svom Bugojnu!Dzamiju smatra ocito zasluznom za osnivanje Bugojna i zeli je obnoviti. Inace ulaze u sve moguce Iskru. staracki dom, ima vise ugostiteljskih objekata u Bugojnu itd... Ivoš: „Za godinu otvaram tri i po do četiri hiljade radnih mjesta! Bugojno će dobiti aerodrom! Od deponije, koja je izvor zaraze, napravit ću izvor zarade! Titova vila će zasjati starim sjajem! Pravim novi vodovodni sistem! Bit će besplatni vrtići i to nije sve... “Kakve su reakcije SDA i HDZ-a o tvojim izjavama o bosanstvu?” “Očekivane; ja sam izdajnik! Zašto Hrvate kada dođu u BiH ili Hercegovinu nazivaju Bosancima, Bošnjama? Zahtijevaju od nas pojedinaca da mi budemo Hrvati!” Mene samo zanima dali taj janjičar ima Domovinicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Danas, , 14:29 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Danas, , 14:30 |
|
|
horus je napisao/la: Mene samo zanima dali taj janjičar ima Domovinicu. Ako je ima, zbilja bi mu je trebali oduzeti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Danas, , 14:57 |
|
|
horus je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Nema mracne price. Lik se smatra Bosancem i "voli" svoj grad te ulaze u njega i zeli naravno od toga i profitirati.
Davor Ivoš, nezavisni kandidat za načelnika Bugojna, odlučno poručio: „Očekivano, ja sam izdajnik, ali evo još jednom: u Bosni žive Bosanci i tačka! Želim pomoći svom Bugojnu!
Dzamiju smatra ocito zasluznom za osnivanje Bugojna i zeli je obnoviti.
Inace ulaze u sve moguce Iskru. staracki dom, ima vise ugostiteljskih objekata u Bugojnu itd...
Ivoš: „Za godinu otvaram tri i po do četiri hiljade radnih mjesta! Bugojno će dobiti aerodrom! Od deponije, koja je izvor zaraze, napravit ću izvor zarade! Titova vila će zasjati starim sjajem! Pravim novi vodovodni sistem! Bit će besplatni vrtići i to nije sve...
“Kakve su reakcije SDA i HDZ-a o tvojim izjavama o bosanstvu?”
“Očekivane; ja sam izdajnik! Zašto Hrvate kada dođu u BiH ili Hercegovinu nazivaju Bosancima, Bošnjama? Zahtijevaju od nas pojedinaca da mi budemo Hrvati!”
Mene samo zanima dali taj janjičar ima Domovinicu. E to vjerovatno ima. Sumnjam da bi u Svicarsku bez nje mogao otici
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Danas, , 16:50 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45702 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Ti se bahate jer znaju da je Hrvatska blaga. Da sutra Hrvatska usvoji zakon o mogućnosti ukidanja dvojnog državljanstva bili bi manji od makovog zrna. Nitko ne spori ovakvima da budu Bosanci ali nek budu bez hrvatske Domovnice u ladici.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Danas, , 16:56 |
|
|
daramo je napisao/la: Ti se bahate jer znaju da je Hrvatska blaga. Da sutra Hrvatska usvoji zakon o mogućnosti ukidanja dvojnog državljanstva bili bi manji od makovog zrna. Nitko ne spori ovakvima da budu Bosanci ali nek budu bez hrvatske Domovnice u ladici. Upravo tako. Ako si janjičar onda to budi bez Domovnice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Danas, , 17:00 |
|
|
|
Mene je ova priča pozitivno iznenadila, tako da mi nije krivo što je "naš" dao za džamiju.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Danas, , 17:21 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45702 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Mogao je dati u nekoj sredini gdje su muslimani malobrojniji i gdje je zaista potreba za džamijom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Danas, , 21:40 |
|
|
horus je napisao/la: daramo je napisao/la: Ti se bahate jer znaju da je Hrvatska blaga. Da sutra Hrvatska usvoji zakon o mogućnosti ukidanja dvojnog državljanstva bili bi manji od makovog zrna. Nitko ne spori ovakvima da budu Bosanci ali nek budu bez hrvatske Domovnice u ladici. Upravo tako. Ako si janjičar onda to budi bez Domovnice. Pa baš to. Ako ti se gadi Hrvatska i Hrvati, ne trebaju ti ni njeni dokumenti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Danas, , 21:42 |
|
|
daramo je napisao/la: Mogao je dati u nekoj sredini gdje su muslimani malobrojniji i gdje je zaista potreba za džamijom. Dati lovu za džamiju u općini gdje su muslimani pobili toliko Hrvata je u najmanju ruku neumjesno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Danas, , 21:46 |
|
|
|
Mogao je za vrtić kad je već obećavao, ali zna Bosanac da je 101. džamija u Bugojnu potrebnija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Danas, , 22:18 |
|
|
daramo je napisao/la: Mogao je za vrtić kad je već obećavao, ali zna Bosanac da je 101. džamija u Bugojnu potrebnija. Bolje za nas da daje za džamiju nego za vrtić.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Danas, , 22:27 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28688 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Čudan neki seronja. Crtice iz njegovog obraćanja muslimanima u Bugojnu: Mi vjernici za ramazan nalazimo mir. Ne mogu mene muslimani toliko prcat koliko ja njima mogu za za đamiju nadavat. Inshallah, đamija će uskoro biti na raspolaganju NAMA.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Danas, , 22:30 |
|
|
|
Istina, ovako će hodže tih 120 000 KM pokrasti bez konkretne koristi, malo prefarbati džamiju i eto ga. U biti najbolje bačene pare.
Vidim da nije dao za izgradnju nove džamije nego za obnovu neke turske džamije nazvane po nekom sultanu okupatoru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Danas, , 22:42 |
|
|
daramo je napisao/la: Istina, ovako će hodže tih 120 000 KM pokrasti bez konkretne koristi, malo prefarbati džamiju i eto ga. U biti najbolje bačene pare.
Vidim da nije dao za izgradnju nove džamije nego za obnovu neke turske džamije nazvane po nekom sultanu okupatoru. Trebalo bi se to malo rekombinirati u rekonkvističkom stilu  No da, na ovaj način će se samo iseliti nešto muslimana. Za vrtić bi bilo puno gore da je dao.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|