HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 pro 2024, 04:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 73  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 24 stu 2009, 11:48 

Glazbenik je napisao/la:
Vuco je napisao/la:
Ok, to i je ono što me je zbunilo. Zato su puno bolje ove pite :palacgore1

Da, i ja sam doživljavao isti kraj kao isključivo hrvatski, prije nego sam počeo izračunavati rezultate lokalnih izbora i popisa stanovništva. Hvala na podršci.

Dobro, ali treba se i uzeti u obzir da je odaziv u hrv selima bio za manji nego muslimanski.
Pa je etnička karta ipak malo plavija :ujko

Vrh

PostPostano: 24 stu 2009, 12:21 

Kolko god se pribrojavali, nema koristi!
Jer nema nikakve hrvatske politike u BiH!
Jos kad su podilili HDZ na dva...
Politicki gledano, u BiH- rastureni smo!
Pa tako i u Jajcu!

Al, bar ce nova nova crkva bit cool!
Jos kad bi se na otvorenju ukazo sv.Ivo...

Vrh

PostPostano: 24 stu 2009, 12:59 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
Dr.Vito Dugonoga je napisao/la:

Pa tako i u Jajcu!

Ima nas doktore i bit če nas... često kažem jesmo potonili duboko,
ali nismo se utušili, isplivat čemo i preživit....
Često se sjetim 1993 godine i koliko smo tad bili rastureni i ne samo
politički nego svakako... pa uspješmo isplivat sve ono uradit 1995 i stabilizirat
Onda se sjetim 2001 prije samouprave smo se osječali tako jakim
i močnim pa nas rasturiše....
Treba bit realan i bilo nam je i bolje i gore ali živimo i opstajemo..

U Jajcu smo nekad stajali više nego dobro i onda se desilo da smo
tamo negdje 2004 g. izgubili načelnika za nekih par stotina glasova
i od tad je najgore što je se uvukao defetizam i među politiku ali i među puk..
A Jajce če preživit i hrvatstvo u njemu ima ono snage i kapaciteta.. samo nikad ne treba zaboravit
kako su se prema svemu hrvatskom odnosili oni kojima smo oslobodili grad...

Vrh

PostPostano: 24 stu 2009, 21:05 

Ceha je napisao/la:
Dobro, ali treba se i uzeti u obzir da je odaziv u hrv selima bio za manji nego muslimanski.

Imam u planu malo kalkulirati potencijalne rezultate primjenom različitih stopa izlaznosti.

Po svemu sudeći Hrvati manje izlaze - to dokazuju primjeri Uskoplja (koje je praktično 100% sigurno) i Busovače (velika sigurnost) gdje je hrvatske djece u osnovnim školama jednostavno nerazmjerno više u odnosu na udio Hrvata među glasačima, pa je teško prihvatiti tezu da bi manja izlaznost bila posljedica fiktivnog prijavljivanja Hrvata koji su registrirani birači, ali ne izlaze na izbore zato jer ne žive u tim općinama u kojima su registrirani. Dakle, Hrvati manje izlaze - to je sigurno.

A u Jajcu Hrvati odlično stoje među osnovnoškolskom populacijom, dok oliver ne dokaže drugačije.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2009, 00:09 

sioux111 je napisao/la:
Dr.Vito Dugonoga je napisao/la:

Pa tako i u Jajcu!

Ima nas doktore i bit če nas... često kažem jesmo potonili duboko,
ali nismo se utušili, isplivat čemo i preživit....
Često se sjetim 1993 godine i koliko smo tad bili rastureni i ne samo
politički nego svakako... pa uspješmo isplivat sve ono uradit 1995 i stabilizirat
Onda se sjetim 2001 prije samouprave smo se osječali tako jakim
i močnim pa nas rasturiše....
Treba bit realan i bilo nam je i bolje i gore ali živimo i opstajemo..

U Jajcu smo nekad stajali više nego dobro i onda se desilo da smo
tamo negdje 2004 g. izgubili načelnika za nekih par stotina glasova
i od tad je najgore što je se uvukao defetizam i među politiku ali i među puk..
A Jajce če preživit i hrvatstvo u njemu ima ono snage i kapaciteta.. samo nikad ne treba zaboravit
kako su se prema svemu hrvatskom odnosili oni kojima smo oslobodili grad..
.

U Jajcu ste stajali i vise nego dobro sve dok ste mogli da onemogucite povratak Bosnjaka i to ubijanjem, premlacivanjem, paljenjem kuca itd itd sve u maniru " oslobodilaca " ( imas zvanicne dokumente koje sam postavio pa procitaj malo ) . " Oslobodili " ste grad tako dobro za Bosnjake da im niste 2 godine poslije " oslobodenja" dali ni da posjete grad :confused1
I znam tu pricu o Jajcu i 2004 : dobili muslici nacelnika jer su imali glasove iz inostranstva, nema toliko Bosnjaka u Jajcu, mala i slaba izlaznost BiH Hrvata..pa ste se zato 2008 pripremili vec da pobjedite na sve moguce nacine ( agitacija ne smao na terenu vec i medijima i forumima, dovlacenje glasaca iz Hrvatske + koalicija sa BiH Srbima da glasaju za vaseg kandidata ) i proslavite nacelnika iz HDZ i slicnih partija...i mozes li zamisliti soka kad su uvidjeli ne samo da su izgubili vec da je razlika cak i veca nego 2004 :smajl049

Vrh

PostPostano: 25 stu 2009, 00:13 

Glazbenik je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Imam u planu malo kalkulirati potencijalne rezultate primjenom različitih stopa izlaznosti.

Po svemu sudeći Hrvati manje izlaze - to dokazuju primjeri Uskoplja (koje je praktično 100% sigurno) i Busovače (velika sigurnost) gdje je hrvatske djece u osnovnim školama jednostavno nerazmjerno više u odnosu na udio Hrvata među glasačima, pa je teško prihvatiti tezu da bi manja izlaznost bila posljedica fiktivnog prijavljivanja Hrvata koji su registrirani birači, ali ne izlaze na izbore zato jer ne žive u tim općinama u kojima su registrirani. Dakle, Hrvati manje izlaze - to je sigurno.

A u Jajcu Hrvati odlično stoje među osnovnoškolskom populacijom, dok oliver ne dokaže drugačije.

Vec sam ti spomenuo kolegi , taj ste izgovor imali i poslije izbora 2004 i zato ste se i onako i spremali i agitirali ne samo na terenu da se glasa vec je bilo i na medijim i forumima...sjecas se kako ste govorili kako su ti izbori veoma vazni da se dokaze kako je Srednja Bosna " Hrvatska " i kako pobjeda na tim izborima stvara preduslove za novu teritorijalnu podjelu .... i opet nista. Rezultati slabiji nego 2004 . A ti sabiraj i oduzimaj i igraj se sa statistikom jer kao sto je davno receno : "Laz, laz i statistika ". Gledam na cetnickim forumima kako isto statistikom " dokazuju " kako ce opet biti RSK i Knin kao njihov glavni grad :huh

Vrh

PostPostano: 25 stu 2009, 00:17 

frane je napisao/la:
oliver je napisao/la:
1) Pogledaj kako su dosli do te brojke. Sabrali su svu djecu iz sela koja gravitiraju tim skolama i ako ti je imalo poznato stanje u Jajcu znao bi da nije dovoljan broj podruznih skola da djeca mogu da idu u bas onu skolu koja bi im odgovarala po programu tako da i danas imas Bosnjacke djece koja moraju da uce po hrvatskom programu. Rekao sam ti da znam podatke koje ne mozes naci u statistici jer poznajem ljude koji rade u skolskom sistemu.
2) Ja sam ti spomenuo 4 autobusa za koja ja licno znam a bilo ih je i vise od toga a i auta samo ne znam broj i zato nisam ni pisao o njima. Ja sam ti samo naglasio da se ti glasaci koji su glasali na taj nacin vode kao " trenutni stanovnici " a ustvari zive izvan BiH .
3 ) Smatram i tebe takvim jer se koristis ciframa a nemas pojma o Jajcu kao i vecina ovdje ( vidim da nisi nikada ni bio i da ne znas osnovne podatke o gradu ) a ciframa pokusavate da dokazete svoje politicke ciljeve.

a koje su to osnovne podatke o gradu ?
daj nam napisi bar nesto konkretno , daj neke podatke ,a ne onako "ja sve znam ,vi ne znate" .

oklen su dosli tih "4 autobusi" ? a auta ,koje registracijske oznake ?

Kad ti znas sto ne pomognes pa odgovoris @glazbeniku kad je pitao za pomoc o naseljima na onoj karti ? Pita za naselja na karti a vamo " zna" sve i jednu cifru o Jajcu :confused1

Da sam znao da ce trebati da i na to odgovorim pitao bi svakog putnika za broj licne karte i krvnu grupu ali sam zaboravio . Izvini .

Vrh

PostPostano: 25 stu 2009, 00:21 

Glazbenik je napisao/la:
oliver je napisao/la:
1) Pogledaj kako su dosli do te brojke. Sabrali su svu djecu iz sela koja gravitiraju tim skolama i ako ti je imalo poznato stanje u Jajcu znao bi da nije dovoljan broj podruznih skola da djeca mogu da idu u bas onu skolu koja bi im odgovarala po programu tako da i danas imas Bosnjacke djece koja moraju da uce po hrvatskom programu. Rekao sam ti da znam podatke koje ne mozes naci u statistici jer poznajem ljude koji rade u skolskom sistemu.
2) Ja sam ti spomenuo 4 autobusa za koja ja licno znam a bilo ih je i vise od toga a i auta samo ne znam broj i zato nisam ni pisao o njima. Ja sam ti samo naglasio da se ti glasaci koji su glasali na taj nacin vode kao " trenutni stanovnici " a ustvari zive izvan BiH .
3 ) Smatram i tebe takvim jer se koristis ciframa a nemas pojma o Jajcu kao i vecina ovdje ( vidim da nisi nikada ni bio i da ne znas osnovne podatke o gradu ) a ciframa pokusavate da dokazete svoje politicke ciljeve.

1.) Hvala ti na primjedbama o školama. Često postoji razlika između percepcije i stvarnosti. Ne isključujem mogućnost da neka bošnjačka djeca polaze hrvatske škole. Ipak, s obzirom na stanje u Uskoplju i Busovači, gdje poput Jajca postoji diskrepancija između odnosa Hrvata i Bošnjaka u osnovnim školama i na izborima, za mene pitanje jajačkih škola i nadalje ostaje otvoreno, a na temelju određenih podataka siguran sam da Hrvati bolje stoje među osnovnoškolskom poulacijom, nego bi ti htio da ja mislim.
2.) O 4 autobusa, za koje sam te pitao detaljnji opis nisi mi bio ništa napisao, već si nakon što ti je pokazano da ta 4 autobusa nisu mogla promijeniti stanje, počeo spominjati dodatne automobile i autobuse.
3.) Ako me smatraš HB statističarom, a ne bojovnikom iz Zagreba, to ću shvatiti kao kompliment. Vjerovao ili ne bio sam više puta u Jajcu.

Pozivam te da odgovoriš na sva ranije pitanja koja su ostala neodgovorena. Npr. na sa-x nemaju ni približno aktivnu i kvalitetnu temu o Jajcu kao mi.

Vidiš i sam da je npr. i ova karta izbora rezultat reakcije na tvoja upozorenja, kao što je i slučaj s ranijom analizom školske mreže. Svi podatci su preuzeti od službenih institucija (izbori.ba, fzs.ba itd.)

Ja ti opet kazem : Pogledaj kako ste dosli do te cifre kojom " dokazujete " broj " Hrvatske " djece. Uzeli ste broj djece iz sela koja gravtitiraju tim skolama , sabrali a pokazao sam vam i to ciframa i zvanicnim podacima da sva ta djeca iz ti tih sela nisu jednonacionalna.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2009, 09:38 

oliver je napisao/la:
Gledam na cetnickim forumima kako isto statistikom " dokazuju " kako ce opet biti RSK i Knin kao njihov glavni grad :huh

1.) Molio bih linkove na te srpske forume + uputu preko kojih podforuma se može pristupiti tim temama sa statistikom.

2.) Molio bih linkove na 2 (može i više) bošnjačka foruma koje smatraš najkvalitetnijima.

oliver je napisao/la:
Ja ti opet kazem : Pogledaj kako ste dosli do te cifre kojom " dokazujete " broj " Hrvatske " djece. Uzeli ste broj djece iz sela koja gravtitiraju tim skolama , sabrali a pokazao sam vam i to ciframa i zvanicnim podacima da sva ta djeca iz ti tih sela nisu jednonacionalna.

Već sam ti napisao da to tako ne funkcionira. Roditelji biraju program (hrvatski ili bosanski obrazovni program) i u tu školu šalju djecu. Nas više od tebe očekuje nekakve brojke kojima bi potkrijepio svoju tvrdnju da to nije tako. Postoji analogija sa slučajevima Uskoplje i Busovača, gdje stvari tako funkcioniraju.

Vidiš da sam u sklopu razgovora s tobom napravio i kartu biračkih mjesta i analizu rasporeda osnovnih škola. Budi konstruktivan, pa se možda još nešto napravi.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2009, 13:10 

Oliver, smanji doživljaj, pričaj civilizirano, i sa konkretnim argumentima, jer se ovo pretvara u beskonačno trollanje i miniranje teme, što neću dopustiti.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2009, 13:43 

ČIME BOLAN ĆIRO? Blažević uoči Portugala rezolutan: "Je... ćemo im mater!" .Olivere upravo me podsjecas na Ciru.Pa te pitam cime bolan crni Olivere,cime se prsis? Olivere u vasim kafanama kava kosta pola marke to je nabolji dokazatelj koliko ste jaki,a o vasim firmama i gospodarsvenicima i da ne pricam,ne mogu se na prste prebrojit.Moze vas se kupit za vrecu brasna !!!!

Vrh

PostPostano: 25 stu 2009, 13:47 

Ministry of Sound je napisao/la:
Oliver, smanji doživljaj, pričaj civilizirano, i sa konkretnim argumentima, jer se ovo pretvara u beskonačno trollanje i miniranje teme, što neću dopustiti.

he he...
slika

Vrh

PostPostano: 25 stu 2009, 18:06 

oliver je napisao/la:
frane je napisao/la:

a koje su to osnovne podatke o gradu ?
daj nam napisi bar nesto konkretno , daj neke podatke ,a ne onako "ja sve znam ,vi ne znate" .

oklen su dosli tih "4 autobusi" ? a auta ,koje registracijske oznake ?

Kad ti znas sto ne pomognes pa odgovoris @glazbeniku kad je pitao za pomoc o naseljima na onoj karti ? Pita za naselja na karti a vamo " zna" sve i jednu cifru o Jajcu :confused1

Da sam znao da ce trebati da i na to odgovorim pitao bi svakog putnika za broj licne karte i krvnu grupu ali sam zaboravio . Izvini .

vidin da ne znas odgovoriti na vrlo jednostavna pitanja .
nisan te pitao za licne karte ni krvnu grupu . nego kad vec tvrdis da si osobno vidija autobuse i auta ,moga si lako i vidjeti oklen dolaze (ZG,ST,ZD...)
dakle ... jednostavnije pitanje :
jesi li uopce vidija auta i autobuse ?
ja mislin da ti nisi nista vidija nego si se samo dosa praviti pametan .
kuzis ? :evotigana

Vrh

PostPostano: 25 stu 2009, 22:31 

Glazbenik je napisao/la:
oliver je napisao/la:
Gledam na cetnickim forumima kako isto statistikom " dokazuju " kako ce opet biti RSK i Knin kao njihov glavni grad :huh

1.) Molio bih linkove na te srpske forume + uputu preko kojih podforuma se može pristupiti tim temama sa statistikom.

2.) Molio bih linkove na 2 (može i više) bošnjačka foruma koje smatraš najkvalitetnijima.

oliver je napisao/la:

Već sam ti napisao da to tako ne funkcionira. Roditelji biraju program (hrvatski ili bosanski obrazovni program) i u tu školu šalju djecu. Nas više od tebe očekuje nekakve brojke kojima bi potkrijepio svoju tvrdnju da to nije tako. Postoji analogija sa slučajevima Uskoplje i Busovača, gdje stvari tako funkcioniraju.

Vidiš da sam u sklopu razgovora s tobom napravio i kartu biračkih mjesta i analizu rasporeda osnovnih škola. Budi konstruktivan, pa se možda još nešto napravi.

1) Pogledaj malo po KrajinaForce i Krstarice vidjeces kako se "dokazuje " kako je Knin bio i bice "srpski" :kava
2) ne idem po bosnjackim forumima pa ne znam koje da ti preporucim
3) Ti i ostali se koristite brojkama koje ste dobili na pogresan nacin. Kad sam ukazao na to rekao si da moje misljenje ne vazi nista bez brojki i podataka koji se mogu provjeriti i dao sam ti i brojke i podatke a ti opet nastavljas po starom. Vidi na 4 stranici ove teme kako ste dobili te brojke za koje sam dokazao da nisu tacne . Ti se sada vadis i govoris o svom MISLJENJU a sam kazes da sve svoje znanje baziras na brojkama koje su ti prezentirane ovdje. Ako vec MISLJENJE vazi zasto ne uvazis moje INFORMACIJE koje imam od zaposlenih u obrazovnom sustavu koji pokazuje da je tacno ono sto sam naveo sa brojkama: ta sela koja brojite kao cisto " hrvatska " su u nekim slucajevima glasali i preko 50 % za predstavnika SDA tj male su ili nikakve sanse da su onda i djeca od tih roditelja BiH Hrvati ili Katolici ( jer vidim da se neki ovdje radije koriste religioznim nazivima pa da ne kazete da se nisam priklonio obicajima na forumu ).

Vrh

PostPostano: 25 stu 2009, 22:33 

Ministry of Sound je napisao/la:

Ja sam lijepo postavio podatke za koje su me i pitali i poslije toga oni nastavljaju sa trolanjem teme jer sam ih nekoliko puta pitao da opet provjere nacin na koji su brojke a koje su ocigledno pogresne.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2009, 22:37 

frane je napisao/la:
oliver je napisao/la:

vidin da ne znas odgovoriti na vrlo jednostavna pitanja .
nisan te pitao za licne karte ni krvnu grupu . nego kad vec tvrdis da si osobno vidija autobuse i auta ,moga si lako i vidjeti oklen dolaze (ZG,ST,ZD...)
dakle ... jednostavnije pitanje :
jesi li uopce vidija auta i autobuse ?
ja mislin da ti nisi nista vidija nego si se samo dosa praviti pametan .
kuzis ? :evotigana

Znas li kad su bili ti izbori ? Ja se ne sjecam registracija i nisam se ni trudio da zapamtim. Znam da su bili iz Hrvatske jer su tako govorili oni koji su u njima bili kad su dosli da glasaju . Sad sam im i pokazao tacno na kojoj stranici na ovoj temi da vide te podatke pa se nadam da ces da budes isto ovako agilan ako nastave sa trolanjem.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2009, 22:45 

maestral je napisao/la:
ČIME BOLAN ĆIRO? Blažević uoči Portugala rezolutan: "Je... ćemo im mater!" .Olivere upravo me podsjecas na Ciru.Pa te pitam cime bolan crni Olivere,cime se prsis? Olivere u vasim kafanama kava kosta pola marke to je nabolji dokazatelj koliko ste jaki,a o vasim firmama i gospodarsvenicima i da ne pricam,ne mogu se na prste prebrojit.Moze vas se kupit za vrecu brasna !!!!

Pitao sam vas ranije ali vidim da niko nije odgovorio pa se nadam da ces mi barem ti odgovoriti : Vidim da tvrdite da su vam protivnici " niza rasa, zelembaci ( aluzija na gmizavce ), muslici, krezube kukavice, neradnici , kukavice itd ali da vam je jedini nacin da ih se rjesite pomoc od cetnika koji vas g*ze gdje stignu ( od Posavine pa do Hercegovine - Neretva ) ili MZ ( za koju kazete da vam nije naklonjena ). Pa sta si ti onda ako ti je protivnik takav kako ga opisujete a nadas se da ce vam pomoci neko ko vam nije naklonjen ? Ja ne kazem da su Bosnjaci jaki ali ako si tako spsoban, jak , pametan odes nacelniku u kancelariju ( mozes je naci barem srijedom, znas sta je tada ) pa bujrum jarane, ti ces bez problema da sredis nekoga ko je tipican predstavnik vasih protivnika.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2009, 22:49 

oliver je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

1) Pogledaj malo po KrajinaForce i Krstarice vidjeces kako se "dokazuje " kako je Knin bio i bice "srpski" :kava
3) Ti i ostali se koristite brojkama koje ste dobili na pogresan nacin. Kad sam ukazao na to rekao si da moje misljenje ne vazi nista bez brojki i podataka koji se mogu provjeriti i dao sam ti i brojke i podatke a ti opet nastavljas po starom. Vidi na 4 stranici ove teme kako ste dobili te brojke za koje sam dokazao da nisu tacne . Ti se sada vadis i govoris o svom MISLJENJU a sam kazes da sve svoje znanje baziras na brojkama koje su ti prezentirane ovdje. Ako vec MISLJENJE vazi zasto ne uvazis moje INFORMACIJE koje imam od zaposlenih u obrazovnom sustavu koji pokazuje da je tacno ono sto sam naveo sa brojkama: ta sela koja brojite kao cisto " hrvatska " su u nekim slucajevima glasali i preko 50 % za predstavnika SDA tj male su ili nikakve sanse da su onda i djeca od tih roditelja BiH Hrvati ili Katolici ( jer vidim da se neki ovdje radije koriste religioznim nazivima pa da ne kazete da se nisam priklonio obicajima na forumu ).

He, he , sad smo i Katolici s velikim K. Ovi muslimani se nikad neće naučit što je nacija, njima to definitivno nije jasno... =))

Vrh

PostPostano: 25 stu 2009, 23:31 

Junuz Djipalo je napisao/la:
oliver je napisao/la:

He, he , sad smo i Katolici s velikim K. Ovi muslimani se nikad neće naučit što je nacija, njima to definitivno nije jasno... =))

Da li ti to volis da si sa malim k ? Moze samo reci , vidis kako se ja prilagodzavam vasim obicajima na forumu.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 00:01 

oliver je napisao/la:

Da li ti to volis da si sa malim k ? Moze samo reci , vidis kako se ja prilagodzavam vasim obicajima na forumu.

Ja agnostik. Što ćemo sad. Mislim da trebaš poštovat ovaj forum i ljude s kojima komuniciraš u najmanju ruku da koristiš riječ Hrvati (s velikim H) za nas. Sve ostalo su čiste provokacije. Možeš reći građani BiH na to isto ne vjerujem da će se neko ljutit. Lijepo smo priznali Muslimane kao Bošnjake i od tada vas tako zovemo, i vas i vaš jezik, zaboravi na vjeru. Bio bi red i obratno.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 00:09 

oliver je napisao/la:

Ja agnostik. Što ćemo sad. Mislim da trebaš poštovat ovaj forum i ljude s kojima komuniciraš u najmanju ruku da koristiš riječ Hrvati (s velikim H) za nas. Sve ostalo su čiste provokacije. Možeš reći građani BiH na to isto ne vjerujem da će se neko ljutit. Lijepo smo priznali Muslimane kao Bošnjake i od tada vas tako zovemo, i vas i vaš jezik, zaboravi na vjeru. Bio bi red i obratno.

Ja se ponasam na forum kao i vecina jedino kad se ne vrijedza i za razliku od vecine ovdje nisam nikoga uvrijedio ni po nacionalnom a ni religioznom osnovu ( pogledaj malo sta se pise i tvrdi za Bosnjake pa ce ti biti sve jasno). Ja se koristim samo onim nacinom na koji se i vi ovdje koristite : neki koriste nacionalni naziv a neki religiozni i ja se tome prilagodim. Ne mislim nista lose jer vidim da ni vi ne zovete muslimane tako zbog vrijedzanja ( tako se nadam ) pa sto se onda budis ako na isti nacin i ja koristim religiozni naziv ? Doslijednost, ako se dovoljava koristenje nacionalnih naziva onda je i meni to ok, ako se dozvoljava koristenje religioznih naziva i to je meni ok, samo me cudi sto to tebi smeta ako je dozvoljeno na forumu ? Obrati se moderatoru pa neka on obavjesti onda sviju sta je dozvoljeno i da li da se koriste samo nacionalni ili religiozni nazivi ili je ok kad se koriste obadva kao sto je bio slucaj do sada ?

Hrvat-Bosnjak
Katolik-Musliman
katolik-musliman

Moderator neka odluci sta je ispravo ili da se koriste sva tri nacina kao i do sada.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 00:11 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
oliver je napisao/la:

Ja se ponasam na forum kao i vecina jedino kad se ne vrijedza i za razliku od vecine ovdje nisam nikoga uvrijedio ni po nacionalnom a ni religioznom osnovu ( pogledaj malo sta se pise i tvrdi za Bosnjake pa ce ti biti sve jasno). Ja se koristim samo onim nacinom na koji se i vi ovdje koristite : neki koriste neacionalni naziv a neki religiozni i ja se tome prilagodim. Ne mislim nista lose jer vidim da ni vi ne zovete muslimane tako zbog vrijedzanja ( tako se nadam ) pa sto se onda budis ako na isti nacin i ja koristim religiozni naziv ? Doslijednost, ako se dovoljava koristenje nacionalnih naziva onda je i meni to ok, ako se dozovljava koristenje religioznih naziva i to je meni ok, samo me cudi sto to tebi smeta ako je dozvoljeno na forumu ? Obrati se moderatoru pa neka on obavjesti onda sviju sta je dozvoljeno i da li da se koriste samo nacionalni ili religiozni nazivi ili je ok kad se koriste obadva kao sto je bio slucaj do sada ?

Hrvat-Bosnjak
Katolik-Musliman
katolik-musliman

Moderator neka odluci sta je ispravo ili da se koriste sva tri nacina kao i do sada.

Dakle jasno je, da su se na zadnjem službenom popisu Muslimani - svojevoljno, u demokratskom ozračju, bez prisile, dragovoljno - mahom izjasnili kao Muslimani i to je to.

Hrvati su se izjasnili isto tako mahom Hrvatima. Molio bih da poštuješ slobodnu volju građana, inače ćemo morati drukčije komunicirati.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 00:17 

lider30 je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Ja se ponasam na forum kao i vecina jedino kad se ne vrijedza i za razliku od vecine ovdje nisam nikoga uvrijedio ni po nacionalnom a ni religioznom osnovu ( pogledaj malo sta se pise i tvrdi za Bosnjake pa ce ti biti sve jasno). Ja se koristim samo onim nacinom na koji se i vi ovdje koristite : neki koriste neacionalni naziv a neki religiozni i ja se tome prilagodim. Ne mislim nista lose jer vidim da ni vi ne zovete muslimane tako zbog vrijedzanja ( tako se nadam ) pa sto se onda budis ako na isti nacin i ja koristim religiozni naziv ? Doslijednost, ako se dovoljava koristenje nacionalnih naziva onda je i meni to ok, ako se dozovljava koristenje religioznih naziva i to je meni ok, samo me cudi sto to tebi smeta ako je dozvoljeno na forumu ? Obrati se moderatoru pa neka on obavjesti onda sviju sta je dozvoljeno i da li da se koriste samo nacionalni ili religiozni nazivi ili je ok kad se koriste obadva kao sto je bio slucaj do sada ?

Hrvat-Bosnjak
Katolik-Musliman
katolik-musliman

Dakle jasno je, da su se na zadnjem službenom popisu Muslimani svojevoljno u demokratskom ozračju, bez prisile, dragovoljno mahom izjasnili kao Muslimani i to je to.

Hrvati su se izjasnili isto tako mahom Hrvatima. Molio bih da poštuješ slobodnu volju građana inače ćemo morati drukčije.

To je bio popis na osnovu tadasnjih naziva koji su se koristili a koji se vise ne koriste sluzbeno u ovoj drzavi. Koliko znam tada je bilo i odredzeni broj Jugoslovena. Da li su i oni zastupljeni danas ? U ovoj zemlji je sluzbeni naziv Bosnjak pa koristenjem naziva Musliman negiras njihovo postojanje kao nacije i svodis ih na samo religioznu grupu . Postuj ostale narode kao nacionalnu grupu da bi i ti bio postovan kao nacionalna grupa.

Tada je vecina ovih koje danas nazivas Hrvatima koristila hiljadu i sedmica u svakodnevnom govoru bez ikakve prisile a danas koriste jezik koji oni i njihovi roditelji nisu koristili sve do prije nekih 15-16 godina. da li znaci da treba da se vratite na koristenje Srpsko - Hrvatskog u skolama i javnim ustanovama jer je i on bio sluzbeni jezik za vrijeme popisa?

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 00:24 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
oliver je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Dakle jasno je, da su se na zadnjem službenom popisu Muslimani svojevoljno u demokratskom ozračju, bez prisile, dragovoljno mahom izjasnili kao Muslimani i to je to.

Hrvati su se izjasnili isto tako mahom Hrvatima. Molio bih da poštuješ slobodnu volju građana inače ćemo morati drukčije.

To je bio popis na osnovu tadasnjih naziva koji su se koristili a koji se vise ne koriste sluzbeno u ovoj drzavi. Koliko znam tada je bilo i odredzeni broj Jugoslovena. Da li su i oni zastupljeni danas ? U ovoj zemlji je sluzbeni naziv Bosnjak pa koristenjem naziva Musliman negiras njihovo postojanje kao nacije i svodis ih na samo religioznu grupu . Postuj ostale narode kao nacionalnu grupu da bi i ti bio postovan kao nacionalna grupa.

To je bio zbilja jedan popis sa dragovoljnim izjašnjavanjem i bez ikakvih prisila. Kod nacionalne pripadnosti izjašanjavanje je preduvjet svega. Conditio sine qua non.

Ne mogu prihvatiti nešto protivno svim UN poveljama da se jednom poltičkom odlukom i jednim običnim glasovanjem ad hoc nekih ljudi mijenjaju imena i nacionalna pripadnost.

Vratimo se diskusiji.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 00:44 

oliver je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

1.) Kad su ti poznati forumi, zašto ne možeš napisati podforume ili teme kako sam te bio zamolio?

2.) Hvala.

3.) Na str. 4 piše da djeca idu po hrvatskom i bosanskom nastavnom programu. Među djecom Hrvati vode Bošnjake cca 1.4:1. Nigdje ne piše da bošnjačka djeca idu u hrvatsku školu, a ti nisi dao nikakve podatke kojima dokazao da značajniji broj bošnjačke djece ide u hrvatske škole.

4.) Ne brojimo mi nikakva sela u čista hrvatska, za sela koja su na popisu 1991.g. imala hrvatsku većinu tako sam označio - to ne znači da u njima danas nema Bošnjaka ili da 1991.g. nisu popisani Muslimani, ali nisi dostavio popis naselja koja ulaze pod biračka mjesta, pa tvoju tvrdnju ne mogu provjeriti, jer je dokazano da biračka mjesta uključuju po nekoliko sela.

5.) Na područjima gdje ima Bošnjaka oni svoju djecu šalju u bošnjačke škole. Ako nije tako, tvoja informacija mora biti konkretnija: dakle, u koju hrvatsku područnu školu idu Bošnjaci i o kojem se broju radi, barem otprilike. Bez tvojih konkretnih podataka, meni ostaje samo statistika i analogija s Uskopljem i Busovačom, a to je: Bošnjaci ne idu u iole značajnije broju u hrvatske škole. .

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 73  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: