HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 ožu 2025, 20:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1819 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 73  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 14 stu 2009, 20:33 

oliver je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Nije istina. Čovjek ti je fino dao opcije po kojima se ide. A osim toga ako hoćeš gledati 1991 onda ukljući i Dobretiće koji su do 60-tih bili dio Jajca. Pa su ih kasnije capnuli. Čisto hrvatski kraj :hrvatinic
A za ovo ostalo nazive nacija, ti si Bošnjak (hrvatsko prezime tm) od 1993, prije si bio Musliman, pa musliman, pa neopredjeljeni, pa jugoslaven, pa Hrvat islamske vjere, pa Turčin (sad već ovisi koliko si star :zivili ). A ko zna što ćeš bit u budućnosti.
A u ovom slučaju ti kopiraš četničku ideologiju iz Vukovara i Knina. Zar je BiH muslimanska? Zar neki Turci imaju pravo odlučivati ostalim dvaju nacijama kako će živjeti? Uostalom nitko ne spominje otcjepljenje Herceg Bosne. Samo jednakopravnost. Što bi i tvojoj džamahiriji koristilo.
Međutim nisi ti toliko 'nteligentan da bi to shvatio :smajl015

Mozemo gledati prije 1991 gdje su katolici ( opet vidim da se ide samo po religiji a da se narodnost negira ) bili na trecem mjestu u Jajcu ( poslije Bosnjaka i Srba) a mozes i da dodas Dobratice pa saberi , ako ti ta 524 glasa pomognu bujrum...ali mislim da nece moci :kava
To sto je neko unio u Federaciju je relavatno kao i lanjski snijeg za prognozu vremena. Koga briga sta je neko unio ili nije , gleda se stanje na terenu a tu nemate uslova da provedete to sto planirate.
Ja nikad nisam rekao da je Bosna i Hercegovina muslimanska ili da je Jajce Bosnjacko . Jajce je Bosanski grad u Bosni i Hercegovini . Nije ni Bosnjacki , nije ni Hrvatski a nije ni Srpski kao sto su to oni tvrdili. Ko kaze da je hocu da odlucujem kako ce neko da zivi . Vi poksuavate da mjenjate situaciju , vi ste ti koji se zalazete za nametanje svojih planova i ciljeva. rekao sam ranije, ako mislis da ce Bosnjaci da se dobrovoljno vrate u isto stanje kao sto je bilo prije 2000 kad je HB imala kontrolu u Jajcu ima dobro da se nacekas.
REZULTATI
Kandidat
Glasovi
1
DRAŽETIĆ MARKO
HRVATSKA KOALICIJA ZA POUGARJE HSP-Ð-J, HDZ1990 HSS-NHI
348
66,41 %
Redovni
318
Poštom
3
Odsustvo i mobilni tim
1
Potvrđeni
26
2
POPLAŠEN JOZO
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BIH
176
33,59 %
Redovni
163
Poštom
2
Odsustvo i mobilni tim
0
Potvrđeni
11
Ukupno glasova za načelnika
524

Ok, znalo se da si nepismen, al ovoliko...
Dakle; Jajce 1991: sveukupno 45 007 stanovnika; od kojih 17380 Muslimana(ti suncokreti su se tada tako izjašnjavali :evotigana ), 15811 Hrvata, 8633 Srba, 2496 Jugoslavena i 657 ostalih.
Dobretići 1991: sveukupno 4944 stanovnika; od kojih 3 Muslimana, 4720 Hrvata, 158 Srba, 19 Jugoslavena i 42 ostala.
Današnjoj općini Jajce je priključeno Vlasinje, a isključeno Jezero:
Vlasinje 1991: sveukupno 1133 stanovnika; 975 Muslimana, 1 Hrvat, 149 Srba, 2 Jugoslavena i 6 ostalih.
Današnja općina Jezero 1991: sveukupno: 1949 stanovnika, 756 Muslimana, 95 Hrvata, 1032 Srba, 44 Jugoslavena i 22 ostala.http://en.wikipedia.org/wiki/Central_Bosnia_Canton
----------------------
Ukupno: prostor današnje Jajačke općine (sa Dobretićima) 1991: sveukupno 49103
Muslimana 17602, Hrvata 20437, Srba 7908, Jugoslavena 2473, ostalih 683.
U postotcima 91, to ti je 42% Hrvata naprema 36% Muslimana. Ako isključiš ostale, omjer ti je 54 naprema 46. Skoro 10% razlike :zivili
A za muslimane iz Jajca, ko njih pita? Isto kao što se nije pitalo Hrvate kad se 2000. mijenjala vlast receptima visokih predstavnika (od 2 metra nadalje :smajl010 )
I nemoj prodavati spike, bosanci ovi, bosanci oni. Bosanac je regionalno obilježje. Bosanci su i Hrvati i Srbi i muslimani(Turci, što god već :smajl007 ). Bošnjak je s druge strane hrvatsko prezime :pepam Ovdje se gleda nacija, a granice općina su kao što se vidjelo u Daytonu, fleksibilne :zubati
A jedamput kad se srede granice entiteta, može i općini Vinac biti neka zelena stranka na vlasti :zivili
Samo tim zelembaćima koji će ostati u hrvatskom entitetu će biti sigurno bolje nego ovima izvan.
Samo što ste vi preveliki mulci da to shvatite :ujko

Vrh

PostPostano: 14 stu 2009, 20:42 

oliver je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:
Onda vama ode pola Sarajeva, sve se bojim da bi vaša elita pristala na to :neznam

Ako vi mozete da nagovorite cetnicku elitu da pristane na to i ja cu se potruditi da Bosnjacka elita pristane, moze li ?

Za pola sarajeva, par kvartova u Zenici, Tuzli, Bihaću, jamčenom povratku imovine mislim da bi mogao kupiti Srbe (naravno da oni s druge strane ne jamče ništa osim dopuštanje svih osoba koji su živjeli u nekoj općini da tu i glasaju).
Muslimani bi više izgubili. Većina muslimana je po Švedskoj ili ko zna gdje, a ovi srbi su se samo dislocirali. Stan u Sarajevu je puno vrijedniji nego šumsko imanje u istočnoj Bosni. Što je više nego očito. Koliko vaših se vratilo u Zvornik, Bratunac, Srebrenicu, Foču, Rogaticu... ?
Al čekaj malo, po sadašnjim granicama općina čede ionako imaju većinu u Zvorniku, Foči, Novom Goraždu, onom ficleku od Sanskog mosta koji im je ostao...
Od današnjih općina koje su u četničkom rajhu 1991 su zeleni imali većinu samo u Srebrenici, Bratuncu, Vlasenici,Rogatici, Višegradu i Prijedoru. 6 općina sve skupa. Ma koliko velike bile :pistolji A ako bi se prekombinirale da se izbace sva šumska srpska sela, veličina bi im se zbilja smanjila.
A vaši su se ugodno smjestili na nekom hrvatskom imanju il u Sarajevu :pepam

Vrh

PostPostano: 14 stu 2009, 22:07 

oliver je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Eto,ako laže konj.ne lažu potkovice....

caporegime je napisao/la:

to je hrvatska zastava i dok je god ti zoveš šaharom ja ću tebe zvati smrljivim ******.
stoga smrdljivi ******, moraš znati da nije bilo te "šahare" i momaka koji su je nosili na ramenu ti bi još uvijek morao svoj pljesnivi šupak ispirati daleko od domaje i rodnog kraja u bespućima velegrada u kojemu se nisi mogao snaći odnosno u zenici.

Mozda ne lazu potkovice ali vidim da laze neko ko ne prati temu :kava

dok god moju zastavu tako zoveš, posprdno i potcjenjivački, bez poštovanja ostat ćeš smrdljivi ******.
samo što ti od licemjerja niti ne želiš vidjeti da ti svojim nastupom vrijeđaš.
pripadaš li i ti u gradsku raju?

Vrh

PostPostano: 14 stu 2009, 22:11 

Naša Kvačica je napisao/la:
oliver je napisao/la:
to je hrvatska zastava i dok je god ti zoveš šaharom ja ću tebe zvati smrljivim ******.
stoga smrdljivi ******, moraš znati da nije bilo te "šahare" i momaka koji su je nosili na ramenu ti bi još uvijek morao svoj pljesnivi šupak ispirati daleko od domaje i rodnog kraja u bespućima velegrada u kojemu se nisi mogao snaći odnosno u zenici.

@Caporegime,

molim izbjegavati ove izraze poput "smrdljivi ******". Nije uljudno, ni humano, niti doprinosi raspravi.

to je više jedna dramatičnija usporedba kao upozorenje da pazi na svoj riječnik jer izgovara uvredljivu riječ.
meni je ta riječ u odnosu na našu zastavu kao i smrdljivi ****** da sam musliman i da me netko tako nazove, pa nek si onda predoči kako djeluje na mene izraz šahara.

Vrh

PostPostano: 14 stu 2009, 22:53 

Naša Kvačica je napisao/la:

@Caporegime,

molim izbjegavati ove izraze poput "smrdljivi ******". Nije uljudno, ni humano, niti doprinosi raspravi.

to je više jedna dramatičnija usporedba kao upozorenje da pazi na svoj riječnik jer izgovara uvredljivu riječ.
meni je ta riječ u odnosu na našu zastavu kao i smrdljivi ****** da sam musliman i da me netko tako nazove, pa nek si onda predoči kako djeluje na mene izraz šahara.

Hm, ni slutio nisam da tako nekoga vrijeđa izraz "šahara". :neznam

Ok,

@Oliver, suzdrži se od nazivanja povijesnog hrvatskog grba bilo kako osim "povijesni hrvatski grb". :biceovodobro

1122 of 2558 - 43.86%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 14 stu 2009, 23:43 

oliver je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Nema tu niti jedno ako. Samo kada.
Ali inače tu si mi malo smješan, da li ti to iskreno tvrdiš da bi načelnik Kladnja ili Živinaca svojom odlukom mogao promjeniti Dayton?
Zelembać, niko vas tu ne pita :zivili

Nije mogao nacelnik opstine da promjeni Dejton ali nije ni jedan potpis osigurao da Gornji Vakuf , Bugojno , Travnik , Konjic, Fojnica, pripadnu HB vec ste se morali potruditi da vam se san tu i ostvari...ups, izgleda da nije :ucelo

Ja sam tebi vec ranije rekao, ja cekam da se pokupis iz Zagreba , usetas u kanecelariju Nisveta Hrnjica u Jajcu i da mu kazes da ga se vise nista ne pita vec samo tebe. Bujrum, iako sigurno nikada nisi bio u Jajcu sigurno ces znati da se prebacis , kancelarija je u zgradi opstine , od autobuske prodzes most, prodzes kroz carsiju i poslije Banjalucke odma skrenes desno i ispred si opstine, pitas za nacelnika i ... :HercegBosanac

E moj olivere, ti opet po svom !!! Upitao bih te ko drzi 90% gospodarstvene moci u Jajcu,koliko muslimana radi u hrvatskim firmama ?

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 21:35 

oliver je napisao/la:

dok god moju zastavu tako zoveš, posprdno i potcjenjivački, bez poštovanja ostat ćeš smrdljivi ******.
samo što ti od licemjerja niti ne želiš vidjeti da ti svojim nastupom vrijeđaš.
pripadaš li i ti u gradsku raju?

Take se obracaj onome koji j trebao da te vaspita a vidim da nije .Ja na primjer nikad ne bi nazvao nekoga prljavi kmet ili glupi skutor i da se to dogodi na nekom Bosnjackom sajtu odma bi ko god da to uradi nazvao fasistom i obicnim ljigavcem jer ja ne mrzim citav narod i ne smatram da su svi isti jer je jedan dio poprimio cetnicku ideologiju.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 21:38 

maestral je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Nije mogao nacelnik opstine da promjeni Dejton ali nije ni jedan potpis osigurao da Gornji Vakuf , Bugojno , Travnik , Konjic, Fojnica, pripadnu HB vec ste se morali potruditi da vam se san tu i ostvari...ups, izgleda da nije :ucelo

Ja sam tebi vec ranije rekao, ja cekam da se pokupis iz Zagreba , usetas u kanecelariju Nisveta Hrnjica u Jajcu i da mu kazes da ga se vise nista ne pita vec samo tebe. Bujrum, iako sigurno nikada nisi bio u Jajcu sigurno ces znati da se prebacis , kancelarija je u zgradi opstine , od autobuske prodzes most, prodzes kroz carsiju i poslije Banjalucke odma skrenes desno i ispred si opstine, pitas za nacelnika i ... :HercegBosanac

E moj olivere, ti opet po svom !!! Upitao bih te ko drzi 90% gospodarstvene moci u Jajcu,koliko muslimana radi u hrvatskim firmama ?

Ja bi se stidio da spomenem to sa cime se ti hvalis. 90 % privredne moci a Jajce u doba vladavine HB nije imalo gradsku rasvjetu iako postoje 2 hidrocentrale u gradu. Ljudi umiru jer se od tih 90 % ne uplacuje nista pa bolnica mora da salje pacijente u npr Novu Bilu ( zena katolkinja je umrla na putu izmedzu Travnika i Nove Bile jer su je kad je dobila srcani napad poslali iz Jajca tamo ). A ti se i dalje hvali sa time :palacgore1

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 21:44 

koliko je tek vama do najbliže bolnice? :zubati

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 22:02 

dudu je napisao/la:

Daleko , ali je blize nego ovima koji se hvale da imaju 90% privrede a svoje sugradzane ( bilo koje vjere i nacije ) ubijaju .

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 22:35 

oliver je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Daleko , ali je blize nego ovima koji se hvale da imaju 90% privrede a svoje sugradzane ( bilo koje vjere i nacije ) ubijaju .

O kome pričaš ?

Ja sam ti dao podatke o 10 ubijenih Hrvata a ti o navodno jednoj Muslimanki. Ti nadalje, spominješ množinu tj. sugrađanE...

Ako ti je jasna razlika između jednine i množine onda bi trebao znati da pričaš o svojima.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 23:12 

oliver je napisao/la:
maestral je napisao/la:

Ja bi se stidio da spomenem to sa cime se ti hvalis. 90 % privredne moci a Jajce u doba vladavine HB nije imalo gradsku rasvjetu iako postoje 2 hidrocentrale u gradu. Ljudi umiru jer se od tih 90 % ne uplacuje nista pa bolnica mora da salje pacijente u npr Novu Bilu ( zena katolkinja je umrla na putu izmedzu Travnika i Nove Bile jer su je kad je dobila srcani napad poslali iz Jajca tamo ). A ti se i dalje hvali sa time :palacgore1

to je slucaj kad su je odbili u Travniku jer je katolik.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2009, 09:58 

Nova crkva u Podmilacju je lijepo moderno zdanje. Ali, cini mi se da se u ovim velikim, modernim bogomoljama koje se prave sirom Bosne u svim konfesijama, Bog ne moze pronaci i osjetiti tako intenzivno i jako kao u starim, tihim stoljetnim crkvama.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2009, 10:58 

Prijedlog korigiranih granica općine Jajce (hrvatski dio općine Jajce + Dobretići (Pougarje) + Liskovica):
http://img412.imageshack.us/img412/1258/hrvatskojajce3.jpg

Naselja isključena iz općine mogu se konstituirati u općinu Vinac s bošnjačkom većinom ili priključiti Donjem Vakufu. Karta nema označene granice općine Jezero.

Pitanja:
1.) Je li naznačenim granicama obuhvaćeno 99% Hrvata iz današnje općine Jajce?

2.) Jesu li dva većinski srpska naselja (pretpostavljam da se radi o Borcima i Prisoju) s hrvatskim manjinama koja razdvajaju većinski hrvatski prostor Jajca od Starog Majdana uključena u općinu Jezero?

3.) Nalaze li se u ovim granicama sve hidroelektrane, odnosno strateški objekti ili je nešto ostalo na prostoru buduće općine Vinac?

Napomena: U nove granice Jajca uključio sam i Liskovicu.

Legenda:
crvene crte - nove vanjske granice općine Jajce
plave crte - poništene granice iz 1991.
*izbor crvenih crta je vjerojatno nesretan jer su granice prema srpskim naseljima nepregledne, ali sljedeći put će biti bolje (poslužit ću se drugom bojom).

Vrh

PostPostano: 17 stu 2009, 12:26 

@oliver

Izvor: http://www.opcina-jajce.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=52

Mjesta s područnim školama su označena bojama, prema većinskom stanovništvu na popisu 1991.g. Hrvati (crveno), Muslimani (zeleno), Srbi (plavo).

OŠ "13. rujan"
četiri područne škole (za učenike od I – IV razreda) i to u naseljenim mjestima Mile, Peratovci, Pšenik, Rika i Carevo Polje.

OŠ "Berta Kučera"
Sjedište ove škole je u Vincu + devet područnih škola i to u naseljenim mjestima: Šibenica, Kruščica, Divičani, Kuprešani (1991. relativna većina Hrvati), Bravnice, Vlasinje, Bulići, Barevo, Jajce (1991. je imalo relativnu većinu Muslimana, a dokazali smo da po izborima 2008. ima apsolutnu hrvatsku većinu (i bez autobusa)).

OŠ "Braća Jezerčić"
matičnoj školi u Divičanima, te četiri područne škole u naseljenim mjestima Bešpelj, Dobretići, Melina i Cvitović.

Ne znam jesi li na drugom threadu ciljao na Divičane ili na Pšenik, ali jasno je da Bošnjaci imaju itekako razvijenu mrežu područnih škola i da bošnjačka djeca nigdje ne moraju ići u hrvatske škole, ako ne žele.
A kao bonus-vijest, upravo u bošnjačku školu u Divičanima ne idu samo Bošnjaci, već i Romi.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2009, 12:45 

Glazbenik je napisao/la:
@oliver

Izvor: http://www.opcina-jajce.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=52

Mjesta s područnim školama su označena bojama, prema većinskom stanovništvu na popisu 1991.g. Hrvati (crveno), Muslimani (zeleno), Srbi (plavo).

OŠ "13. rujan"
četiri područne škole (za učenike od I – IV razreda) i to u naseljenim mjestima Mile, Peratovci, Pšenik, Rika i Carevo Polje.

OŠ "Berta Kučera"
Sjedište ove škole je u Vincu + devet područnih škola i to u naseljenim mjestima: Šibenica, Kruščica, Divičani, Kuprešani (1991. relativna većina Hrvati), Bravnice, Vlasinje, Bulići, Barevo, Jajce (1991. je imalo relativnu većinu Muslimana, a dokazali smo da po izborima 2008. ima apsolutnu hrvatsku većinu (i bez autobusa)).

OŠ "Braća Jezerčić"
matičnoj školi u Divičanima, te četiri područne škole u naseljenim mjestima Bešpelj, Dobretići, Melina i Cvitović.

Ne znam jesi li na drugom threadu ciljao na Divičane ili na Pšenik, ali jasno je da Bošnjaci imaju itekako razvijenu mrežu područnih škola i da bošnjačka djeca nigdje ne moraju ići u hrvatske škole, ako ne žele.
A kao bonus-vijest, upravo u bošnjačku školu u Divičanima ne idu samo Bošnjaci, već i Romi.

i to preko 50 :palacgore1

iako, kod nas u TG bilo je teško uvijek podvući razliku između roma i muslimana.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2009, 18:38 

Glazbenik je napisao/la:
Prijedlog korigiranih granica općine Jajce (hrvatski dio općine Jajce + Dobretići (Pougarje) + Liskovica):
http://img412.imageshack.us/img412/1258/hrvatskojajce3.jpg
Naselja isključena iz općine mogu se konstituirati u općinu Vinac s bošnjačkom većinom ili priključiti Donjem Vakufu. Karta nema označene granice općine Jezero.
Pitanja:
1.) Je li naznačenim granicama obuhvaćeno 99% Hrvata iz današnje općine Jajce?
2.) Jesu li dva većinski srpska naselja (pretpostavljam da se radi o Borcima i Prisoju) s hrvatskim manjinama koja razdvajaju većinski hrvatski prostor Jajca od Starog Majdana uključena u općinu Jezero?
3.) Nalaze li se u ovim granicama sve hidroelektrane, odnosno strateški objekti ili je nešto ostalo na prostoru buduće općine Vinac?
Napomena: U nove granice Jajca uključio sam i Liskovicu.
Legenda:
crvene crte - nove vanjske granice općine Jajce
plave crte - poništene granice iz 1991.
*izbor crvenih crta je vjerojatno nesretan jer su granice prema srpskim naseljima nepregledne, ali sljedeći put će biti bolje (poslužit ću se drugom bojom).

1) Nije 99% ali oko 90 je [url]http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Popis_stanovni%C5%[/url]A1tva_u_Bosni_i_Hercegovini_1991.:_Jajce
2) Borci su cijeli u Jezeru, dok je Prisoje dijelom http://hr.wikipedia.org/wiki/Jezero_(BiH)
3) Mislim da granicu moraš pomaknuti malo na zapad i sjever (na današnju Fed -rs granicu) ali nisam siguran. Sjećam se iz post daytonskih vijesti da su srbi u razgraničavanju htjeli maznuti elektrane, pa da nisu uspjeli, ali im ne znam točnu poziciju. Bila je i neka priča da je područje Jezera tada mijenjano za Dobretiće, ali ne znam koliko tu ima istine (prve postadaytonske karte večernjaka su prikazivale Dobretiće izvand fed, a Jezero unutra, ali su isto prikazivale i cijeli Kupres, jug Ribnika i Šipova u Federaciji pa si mislim da je to bila samo novinarska neobavještenost? :pepam ).
Inače ok je karta, samo malo podebljati na zapadu (a možda i prema jugu).
Koliko sam skužio situaciju, većina srpskih prijeratnih nekretnina je u hrvatskim rukama, a i Srbi bi (da su tu :zubati ) vjerojatno rađe u Herceg Bosnu nego u džamahiriju :ujko

Vrh

PostPostano: 17 stu 2009, 22:36 

Ceha je napisao/la:
1) Nije 99% ali oko 90 je http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Popis_stanovni%C5%A1tva_u_Bosni_i_Hercegovini_1991.:_Jajce
2) Borci su cijeli u Jezeru, dok je Prisoje dijelom http://hr.wikipedia.org/wiki/Jezero_(BiH)
3) Mislim da granicu moraš pomaknuti malo na zapad i sjever (na današnju Fed -rs granicu) ali nisam siguran. Sjećam se iz post daytonskih vijesti da su srbi u razgraničavanju htjeli maznuti elektrane, pa da nisu uspjeli, ali im ne znam točnu poziciju. Bila je i neka priča da je područje Jezera tada mijenjano za Dobretiće, ali ne znam koliko tu ima istine (prve postadaytonske karte večernjaka su prikazivale Dobretiće izvand fed, a Jezero unutra, ali su isto prikazivale i cijeli Kupres, jug Ribnika i Šipova u Federaciji pa si mislim da je to bila samo novinarska neobavještenost? :pepam ).
Koliko sam skužio situaciju, većina srpskih prijeratnih nekretnina je u hrvatskim rukama, a i Srbi bi (da su tu :zubati ) vjerojatno rađe u Herceg Bosnu nego u džamahiriju :ujko

1.) Samo 90% od Hrvata u sadašnjoj općini?
2.) Hvala.
3.) Pomaknuo sam malo na zapad, ali nemam pravu predodžbu koliko mogu odrezati. Već sam uzeo Liskovicu od RS-a.

Hidroelektrane su bitne! Očekujem da ćemo u par sljedećih dana saznati njihovu lokaciju.

Da, s ekonomskog stanovišta Herceg-Bosna se čini racionalnijim izborom. Srbi, pretpostavljam, nemaju iluzija da će biti daljnjeg širenja RS-a, dok su Romi vjerojatno uglavnom imuni na bošnjački nacionalizam, pa ih on neće sprječiti u donošenju racionalne odluke.

Karta s uvaženim primjedbama za zapad, a prema jugu čekam za konkretne upute koja mjesta zahvatiti:
http://img134.imageshack.us/img134/5512/hrvatskojajce4.jpg

Karta s većim zapadom prema jugu i preciznijim granicama prema zapadu 8u skladu s podatcima o općini Jezero):
http://img222.imageshack.us/img222/484/hrvatskojajce5.jpg

Koje je mjesto sada uključeno u Jajce, a nalazi se između Rike i Bravnica?

Vrh

PostPostano: 19 stu 2009, 20:34 

Glazbenik je napisao/la:
@oliver

OŠ "13. rujan"

OŠ "Berta Kučera"

OŠ "Braća Jezerčić"

Ako hoces da idemo samo po brojkama moze. Ja sam ti lijepo rekao da u " Hrvatsku " djecu ubrajate sve one iz sela koji gravitiraju u " Hrvatsku " skolu a sa time i svu djecu kao " hrvatsku " iako je u nekim selima broj glasaca za SDA bio oko 50 % pa da te podsjetim da je npr u Bespelju je glasalo za Hrnjica 50, 56 % ( koje si obojio u crveno jer ides po rezultatima iz 1991 kad to vama odgovara a isto tako gledas na trenutno stanje isto samo kad vama odgovara. Pitao sam za dosljednost ali nista od toga) ili u Peratovcu 44,24 % ili na Carevom Polju 20 % a vi ste sve te ucenike iz tih sela nabrojali kao " Hrvate" i time " dokazali " kako je buducnost vasa. Opet ti ponavljam , ova " statistika " koju koristite moze da imponira ove" bojovnike" iz Zagreba koji nemaju pojma gdje je Jajce ali iko ko i malo zna o situaciji u gradu i opstini brzo vidi kroz te ...necu ih nazvati lazima vec manipulacijama sa brojkama. Podsjeca me kad su cetnici "dokazivali" kako je BiH " srpska" zemlja jer je 75 % zemlje u njihovom privatnom vlasnistvu i pokazivali su i karte, dijagrame i izgledalo je impozantno ...samo u " zaboravili " da su u taj broj sabrali i svo drzavno i opstinsko zemljiste :neznam Statistika je zajeban stvar :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 19 stu 2009, 20:39 

Mar-kan je napisao/la:
oliver je napisao/la:

to je slucaj kad su je odbili u Travniku jer je katolik.

Ovo nije istina. Taq zena je poslana u bolnicu u Novoj Biloj iz Jajca i umrla je na putu tamo i nisu imali nista sa Travnikom ili sa doktorima tamo . Da su je odbili i da je zbog toga umrla bila bi podignuta ne samo optuzba vec bi se i povela istraga a kako znam ljude i u jajackoj bolnici a i u sudsko/policijskim organima u srednjobosanskom kantonu znam da se to nije dogodilo i nije bilo ni rijeci o tome ili necemu slicnom . Ako si pogresno informisan onda je onaj ko ti je slagao kriv a ako svjesno lazes onda ne samo da si odgovoran za to vec i za klevetu jer je ozbiljno kriviti medicinsko osoblje za takve stvari.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 00:06 

oliver je napisao/la:
Ako hoces da idemo samo po brojkama moze. Ja sam ti lijepo rekao da u " Hrvatsku " djecu ubrajate sve one iz sela koji gravitiraju u " Hrvatsku " skolu a sa time i svu djecu kao " hrvatsku " iako je u nekim selima broj glasaca za SDA bio oko 50 % pa da te podsjetim da je npr u Bespelju je glasalo za Hrnjica 50, 56 % ( koje si obojio u crveno jer ides po rezultatima iz 1991 kad to vama odgovara a isto tako gledas na trenutno stanje isto samo kad vama odgovara. Pitao sam za dosljednost ali nista od toga) ili u Peratovcu 44,24 % ili na Carevom Polju 20 % a vi ste sve te ucenike iz tih sela nabrojali kao " Hrvate" i time " dokazali " kako je buducnost vasa. Opet ti ponavljam , ova " statistika " koju koristite moze da imponira ove" bojovnike" iz Zagreba koji nemaju pojma gdje je Jajce ali iko ko i malo zna o situaciji u gradu i opstini brzo vidi kroz te ...necu ih nazvati lazima vec manipulacijama sa brojkama. Podsjeca me kad su cetnici "dokazivali" kako je BiH " srpska" zemlja jer je 75 % zemlje u njihovom privatnom vlasnistvu i pokazivali su i karte, dijagrame i izgledalo je impozantno ...samo u " zaboravili " da su u taj broj sabrali i svo drzavno i opstinsko zemljiste :neznam Statistika je zajeban stvar :biceovodobro

1.) Hvala na konstruktivnom pristupu.

2.) Donji i Gornji Bešpelj su po popisu 1991.g. imali 993 Hrvata i 610 Muslimana. Dakle, tvrdiš da bošnjački učenici iz Bešpelja ne idu u Barevo ili Kuprešane, već u Bešpelj u školu?

3.) U Peratovcima je 1991.g. bilo 317 Hrvata i 37 Muslimana. Tvrdiš da bošnjački učenici idu u školu u Peratovce, a ne u Jajce ili Divičane? Molio bih te za jedno objašnjenje - kako to da su danas Bošnjaci 44,24% u Peratovcima -
3.1. zato jer su Hrvati iselili u grad Jajce,
3.2. zato jer su se u Peratovce naselili bošnjački izbjeglice iz RS-a ili
3.3. zato jer pod biračko mjesto Pertovci spada bošnjačko naselje Prudi (415 Muslimana 1991.g.)?

4.) U Carevom Polju je 1991.g. bilo 1512 Hrvata i 304 Muslimana. Tvrdiš da tamošnji bošnjački učenici pohađaju hrvatsku školu, a ne onu u Jajcu?

5.) Uključuješ li i mene među HB statističare koji pokušavaju obmanuti bojovnike iz Zagreba?

6.) Lokacije škola su obojene po bojama reprezentativnima za 1991.g., zato jer nemam dokument koji navodi koja sve naselja spadaju pod pojedino biračko mjesto 2008. Ako ti imaš podatke, daj ih - pa ću promijeniti.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 00:59 

Glazbenik je napisao/la:
oliver je napisao/la:

1.) Hvala na konstruktivnom pristupu.

2.) Donji i Gornji Bešpelj su po popisu 1991.g. imali 993 Hrvata i 610 Muslimana. Dakle, tvrdiš da bošnjački učenici iz Bešpelja ne idu u Barevo ili Kuprešane, već u Bešpelj u školu?

3.) U Peratovcima je 1991.g. bilo 317 Hrvata i 37 Muslimana. Tvrdiš da bošnjački učenici idu u školu u Peratovce, a ne u Jajce ili Divičane? Molio bih te za jedno objašnjenje - kako to da su danas Bošnjaci 44,24% u Peratovcima -
3.1. zato jer su Hrvati iselili u grad Jajce,
3.2. zato jer su se u Peratovce naselili bošnjački izbjeglice iz RS-a ili
3.3. zato jer pod biračko mjesto Pertovci spada bošnjačko naselje Prudi (415 Muslimana 1991.g.)?

4.) U Carevom Polju je 1991.g. bilo 1512 Hrvata i 304 Muslimana. Tvrdiš da tamošnji bošnjački učenici pohađaju hrvatsku školu, a ne onu u Jajcu?

5.) Uključuješ li i mene među HB statističare koji pokušavaju obmanuti bojovnike iz Zagreba?

6.) Lokacije škola su obojene po bojama reprezentativnima za 1991.g., zato jer nemam dokument koji navodi koja sve naselja spadaju pod pojedino biračko mjesto 2008. Ako ti imaš podatke, daj ih - pa ću promijeniti.

Ja sam tebi govorio sta ja znam o stanju u gradu i opstini i rekao si mi da to je samo moje misljenje i da ne vrijedi i da ti stavim samo statisticke podatke. To sam i uradio i sada pitas opet za moje misljenje :confused1 Ja ne znam ko i gdje ide tacno u skolu ali sam pokazao da su cifre koje ste koristili da "dokazete " da su to "Hrvatska " djeca pogresne jer ste koristili pogresan pristup. A za cifre sto se ne podudaraju sa onim iz 1991 mogu da kazem ovako: Na podrucju Jajca ima vrlo malo doseljenika sa strane . Oni koji su bili izbjeglice iz drugih gradova su ili se vratili u svoja stara mjesta ili su ostali u novim sredinama . Sto bi neki izbjeglica iz npr Banja Luke koji je izbjegao u Travnik , zivio tamo nekoliko godina pa se preselio u Jajce ? Isti je slucaj i sa Bosnjacima a i sa BiH Hrvatima . Tako da su velika vecina u Jajcu oni koji su tu zivjeli i prije. Razlika u brojevima je ono sto sam opisao i ranije : Veliki broj od tih koji su upisani kao glasaci nije vise u Jajcu jer se nisu odjavili a zive negdje drugo. Ko , gdje i kako ostavljam tebi i ostalima da razmisle o tome. Ja sam vec spomenuo one autobuse i auta kojima su dolazili glasaci iz drugih krajeva i svi ti glasaci se vode kao " domaci" jer se jos vode kao stanovnici a ustvari nisu.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 01:27 

oliver je napisao/la:
Ja sam tebi govorio sta ja znam o stanju u gradu i opstini i rekao si mi da to je samo moje misljenje i da ne vrijedi i da ti stavim samo statisticke podatke. To sam i uradio i sada pitas opet za moje misljenje :confused1

Sam stalno naglašavaš da je statistika kompleksna. Od početka ti naglašavam da uvažavam tvoje mišljenje (npr. autobusi) i da ga podvrgavam testu, a ti se svako malo inatiš.

oliver je napisao/la:
Ja ne znam ko i gdje ide tacno u skolu ali sam pokazao da su cifre koje ste koristili da "dokazete " da su to "Hrvatska " djeca pogresne jer ste koristili pogresan pristup.

Nisi pokazao da su pogrešne, upravo suprotno. Pokazao si da ne razumiješ kako se dolazi do broja učenika po pojedinom programu. Dokazao sam da je mreža područnih škola dovoljno gusta da bošnjačka djeca nisu prisiljena pohađati hrvatske škole. Brojke za školsku djece koje su ranije bili postali drugi forumaši odnose se na učenike koji pohađaju hrvatsku ili bošnjačku školu, a ne na sastav djece u naseljima u kojima se nalazi škola.

oliver je napisao/la:
A za cifre sto se ne podudaraju sa onim iz 1991 mogu da kazem ovako: Na podrucju Jajca ima vrlo malo doseljenika sa strane. Oni koji su bili izbjeglice iz drugih gradova su ili se vratili u svoja stara mjesta ili su ostali u novim sredinama . Sto bi neki izbjeglica iz npr Banja Luke koji je izbjegao u Travnik , zivio tamo nekoliko godina pa se preselio u Jajce ? Isti je slucaj i sa Bosnjacima a i sa BiH Hrvatima . Tako da su velika vecina u Jajcu oni koji su tu zivjeli i prije. Razlika u brojevima je ono sto sam opisao i ranije : Veliki broj od tih koji su upisani kao glasaci nije vise u Jajcu jer se nisu odjavili a zive negdje drugo. Ko , gdje i kako ostavljam tebi i ostalima da razmisle o tome.

To je konkretna tvrdnja. Hvala.

oliver je napisao/la:
Ja sam vec spomenuo one autobuse i auta kojima su dolazili glasaci iz drugih krajeva i svi ti glasaci se vode kao " domaci" jer se jos vode kao stanovnici a ustvari nisu.

Ne, prvo si spomenuo autobuse. Kad sam izračunao da to nije moglo utjecati na ishod izbora u gradu, tek onda si spomenuo aute.

Nisam siguran da si informiran o vrstama glasača.

Molio bih te izravan odgovor: 5.) Uključuješ li i mene među HB statističare koji pokušavaju obmanuti bojovnike iz Zagreba? Da ili ne?

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 02:06 

Glazbenik je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
1) Nije 99% ali oko 90 je http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Popis_stanovni%C5%A1tva_u_Bosni_i_Hercegovini_1991.:_Jajce

1.) Samo 90% od Hrvata u sadašnjoj općini?
2.) Hvala.
3.) Pomaknuo sam malo na zapad, ali nemam pravu predodžbu koliko mogu odrezati. Već sam uzeo Liskovicu od RS-a.

Hidroelektrane su bitne! Očekujem da ćemo u par sljedećih dana saznati njihovu lokaciju.

Da, s ekonomskog stanovišta Herceg-Bosna se čini racionalnijim izborom. Srbi, pretpostavljam, nemaju iluzija da će biti daljnjeg širenja RS-a, dok su Romi vjerojatno uglavnom imuni na bošnjački nacionalizam, pa ih on neće sprječiti u donošenju racionalne odluke.

Karta s uvaženim primjedbama za zapad, a prema jugu čekam za konkretne upute koja mjesta zahvatiti:
http://img134.imageshack.us/img134/5512/hrvatskojajce4.jpg

Karta s većim zapadom prema jugu i preciznijim granicama prema zapadu 8u skladu s podatcima o općini Jezero):
http://img222.imageshack.us/img222/484/hrvatskojajce5.jpg

Koje je mjesto sada uključeno u Jajce, a nalazi se između Rike i Bravnica?

http://img222.imageshack.us/img222/484/hrvatskojajce5.jpg mi se čini ok. Mislim da trebaš samo pomaknuti liniju malo sjeverno u onom dijelu Skender Vakufske općine između Dobretića i Vlasinja. Je da je to srpsko naselje, ali (poratna) linija je bila na rijeci ugar što bi obuhvatilo i malo (možda 10%) šumske površine (ne mjesta). Granica na rijeci (riječici) zna biti bolja, pogotovo ako ne dira u ljude.

Gledam popis [http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Popis_stanovni%C5%A1tva_u_Bosni_i_Hercegovini_1991.:_Jajce]
Sela u kojima ima Hrvata a da nismo većina su ti ;
Borci(59/227)
Bravnice(4/868)
Ćusine(2/327)
Divčani(252/1257)
Đumezilije(1/92)
Jezero(33/834)
Kamenice(2/291)
Kovačevac(2/131)
Krušičica(39/913)
Lendići(27/703)
Lupnica(375/1064)
Podlipci(106/269)
Prisoje(105/456)
Prudi(173/614)
Pšenik(1/411)
Stare Kuće(1/45)
Šibenica(282/925)
Vinac(3/1341)
Zdaljevac(101/230)
Ovdje je http://www.hercegbosna.org/forum/viewtopic.php?f=17&t=105&start=100Frane priložio imena i pozicije sela Jajačke općine: a ti si http://www.hercegbosna.org/forum/viewtopic.php?f=17&t=105&start=100 nam dao Zdaljevac, Pšenik, Prude u središtu, Divčane, Lupnicu, Šibenicu i Podlipce na istoku, kao i Šeriće na zapadu (i Ćusine, Kamenice, Drenov Do od Srba).
Na karti ti je ucrtan i Vrbas, kako su Muslimani držali Vinac, mislim da time cjelokupni dio Vrbasa što ga je držao HVO ulazi u novu općinu (samim time i hidroelektrane).
Ovi Hrvati ostaju izvan nove općine:
Borci(59/227)
Bravnice(4/868)
Đumezilije(1/92)
Jezero(33/834)
Kovačevac(2/131)
Krušičica(39/913)
Lendići(27/703)
Prisoje(105/456)
Stare Kuće(1/45)
Vinac(3/1341)
što sveukupno daje broj od 267 Hrvata (popis 1991) od 15811 (sa Dobretićima 20531) što je sveskupa 1.7% (sa Dobretićima 1.3%)
Super posao :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 02:10 

Još uzmi u obzir da u odnosu na stanje iz 95 mi tu dajemo ustupke, jer se nešto povlačimo sa Srbima sa zapada(dobro, recimo da je to knap sa Liskovicom), a muslimanima ostavljamo Lendiće, Bučiće i Biokovinu sa juga.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1819 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 73  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: