HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 pro 2024, 01:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 921 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 37  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska
PostPostano: 10 vel 2012, 18:56 

koliko znam ne. :zubati

ja sam ti zagorsko-dalmatinsko-slavonsko šokački purger. :laugh a šta se može. :D

Planirao sam uloviti jednu Primorku sa ličko-herceg bosanskim korjenima da zaokružim naše teritorije u potomstvu ali sam za sada na Slavonki sa hercegovačkim korijenima. Tako da moguće djeca će bit. :001_cool

Doduše s dedine strane iz Slavonije bi trebalo vidjet odakle su došli. Tražili smo u župnim uredima ali se došlo samo do zadruga prije par stoljeća i to je Slavonija. Ali moguće po prezimenu da je podrijetlo iz Bosne.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2012, 20:59 

imate dobre muzicare, ne muzu ovce ko moji Pougarci, al zato pivaju... :D

na ljeto ako Bog da idem u jedne svatove di Planet Band piva...po ovome sto znam i pratim, ne ima li im ravna u Herceg-Bosni :smajl032

Vrh

PostPostano: 10 vel 2012, 21:20 

doc je napisao/la:
kakvi samo igrači. Kakanjska škola nema šta. :001_cool

:evotigana

Vrh

PostPostano: 10 vel 2012, 21:23 

Nema tu velikog umijeća. Ko prvi pošalje PP u prednosti je. :laugh

Ja oženjen pa moram biti vjeran. Ostaje mi utjeha da ćete vi oženjeni/u vezi završiti u paklu.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2012, 21:38 

Dobro je vidjet ovu našu mladost na okupu.
Gdje su cure? =))

Odavno nisam bio zimi u rodnoj grudi... Fine su slike.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 00:47 

BBC je napisao/la:

Ja oženjen pa moram biti vjeran. Ostaje mi utjeha da ćete vi oženjeni/u vezi završiti u paklu.

Znaš kako se kaže oženjeni muškarci možda žive duže, ali puno više žele umrijeti. :smijeh

Pusti ti. Naši Kakanjci su baš galantni. Lijepo ponašanje svake noge širi. Znaju znanje. Samo naprijed dečki.

Samo nabacit neke slike zgodnih Kakanjki da i mi zauzeti malo pasemo oči.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 01:32 

doc je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Znaš kako se kaže oženjeni muškarci možda žive duže, ali puno više žele umrijeti. :smijeh

Pusti ti. Naši Kakanjci su baš galantni. Lijepo ponašanje svake noge širi. Znaju znanje. Samo naprijed dečki.

Samo nabacit neke slike zgodnih Kakanjki da i mi zauzeti malo pasemo oči.

Nema slika Nasi Kakanjki, da vam se zene nebudu pocele logirat na forum pa me pocnu proganjat!
Za vas imam nesto drugo:
http://www.kakanj.com.ba/index.php/home ... vanje.html

slika
:drool
Eto sad ove cure da znaju sta se u Kaknju trazi!
Koja od ovi cura ovde (Vii, dragica itd.) zna vako spremit moze da mi se javi da dogovorimo svadbu :aleale

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 01:48 

=))
PP radi bez prestanka. Nije suša, to je najbitnije. :zubati

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 01:50 

Ja ti buraz jedem u restoranu, tako da ne zavrćem rukave.
Ništa od te fajde :wub

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 01:51 

VUKsaJUGA je napisao/la:

Nema slika Nasi Kakanjki, da vam se zene nebudu pocele logirat na forum pa me pocnu proganjat!
Za vas imam nesto drugo:

slika
Koja od ovi cura ovde (Vii, dragica itd.) zna vako spremit moze da mi se javi da dogovorimo svadbu :aleale

Moja pokojna baba nikad nije makla iz sutješkog kraja, ali ove "turske" kolača nikad nije pravila, niti je to znala!

Tufahije, hurmašice, halva i ti fazoni su tek postali popularni među našim svijetom s industrijalizacijom i seobom stanovništva u grad...

Da nešto razjasnimo; u ta vremena se ljudi sa sela, ali različitih kofesija/narodnosti nisu intenzivno družili, ali su se puno više poštivali.

Redovito se davalo za izgradnju džamije, ali suživot se sastojao od : "jedan pored drugog".

Al dobro, možda ja krivo prepoznajem kolače! :thumbup

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 01:55 

Aguirre je napisao/la:
VUKsaJUGA je napisao/la:

Za vas imam nesto drugo:

slika

Moja pokojna baba nikad nije makla iz sutješkog kraja, ali ove "turske" kolača nikad nije pravila, niti je to znala!

Tufahije, hurmašice, halva i ti fazoni su tek postali popularni među našim svijetom s industrijalizacijom i seobom stanovništva u grad...

Da nešto razjasnimo; u ta vremena se ljudi sa sela, ali različitih kofesija/narodnosti nisu intenzivno družili, ali su se puno više poštivali.

Redovito se davalo za izgradnju džamije, ali suživot se sastojao od : "jedan pored drugog".

Al dobro, možda ja krivo prepoznajem kolače! :thumbup

Ma ja bi in jeo pa da su in i ciganke pravile

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 02:03 

Vii je napisao/la:
=))
PP radi bez prestanka. Nije suša, to je najbitnije. :zubati

Neko se hvali...

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 02:06 

Što ćeš?!
Ali onda nemoj pisati :zubati

Vrh

PostPostano: 11 vel 2012, 02:37 

doc je napisao/la:

Planirao sam uloviti jednu Primorku sa ličko-herceg bosanskim korjenima da zaokružim naše teritorije u potomstvu ali sam za sada na Slavonki sa hercegovačkim korijenima. Tako da moguće djeca će bit. :001_cool

Ja kolko već godina živim u Vinkovcima,znam 20 šokaca,30 u vrh glave. Ovo ostalo sve teški brđani koji se obuku u šokačku nošnju za Vinkovačke jeseni a zovu se Ante ,Mate ... :zubati
Ne zovu Vinkulju džabe gradom Bosanaca i Hercegovaca..

Vrh

PostPostano: 12 vel 2012, 14:03 

mario_cro je napisao/la:
doc je napisao/la:

Ja kolko već godina živim u Vinkovcima,znam 20 šokaca,30 u vrh glave. Ovo ostalo sve teški brđani koji se obuku u šokačku nošnju za Vinkovačke jeseni a zovu se Ante ,Mate ... :zubati
Ne zovu Vinkulju džabe gradom Bosanaca i Hercegovaca..

Vinkovci je i prije bio pun BiH hrvata. Hoces rec da se jos vise napunio njima?

Vrh

PostPostano: 12 vel 2012, 15:38 

totem je napisao/la:

Vinkovci je i prije bio pun BiH hrvata. Hoces rec da se jos vise napunio njima?

Je ,mislim da su ovi šokci debelo u manjini.I župan nam je Hercegovac čini mi se (Božo Galić) ,Gradonačelnik Mladen Karlić isto Ero..
Po mom nekom zapažanju najviše ima Livnjaka ,Duvnjaka i njihovih potomaka ako gledamo BiH Hrvate.Okolna sela Cerić (Ere) , Nuštar (Dalmoši ,Ere) ,Cerna (svega pomalo) ,Privlaka (B.Hrvati ,Šokci 50/50) ,Otok (B.Hrvati , Šokci) ,Ivankovo (Ere). Dovoljno je upisat neka od tih sela na google,pa gledat prezimena odakle su.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2012, 17:04 

Citat:
Eto, možemo ja i Vuk da vas malo provedemo... s obzirom da smo dvojica možeš i ti i sestra da bude veselije. :001_cool

Haha, ne hvala, meni je stalo samo da seku nekome uvalim. :)

A otkud tebe gore, nisi valjda i ti otamo??

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 21:55 

Četiri videa - Egzodus Kakanjskih Hrvata, lipanj 1993. Nažalost, loše kvalitete.

Smještaj u tvorničkim halama u Varešu i obraćanje gvardijana samostana Kraljeva Sutjeska puku.

slika

Prognaničke kolone na svojemu križnom putu.

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 27 tra 2012, 14:30 

Citat:
Susret u Puli
Već četvrtu godinu zaredom u Puli naši iseljeni župljani organiziraju susret pod nazivom „Sutješko večer u Puli“. Tako je bilo i ove godine u subotu, 14.04.2012. i to već postaje tradicija. Međutim, organizatori ove večeri su dobri i plemeniti ljudi, veoma skromni i željeli su da se ne spominju njihova imena pojedinačno, ali oni su u Puli poznatiji kao „Malonogomenta ekipa Kr. Sutjeska“. Na susretu organizatori su prikupili dobrovoljni prilog za samostan u iznosu 5.000 HRK i 50 eura.

Svake godine pripreme kulturno-zabavni program za sve cijenjene goste. Uz folklornu skupinu KUD kraljica Katarina iz Donjeg Lapca, nastupale su i druge izvorne grupe koje su izvornim kolom i pjesmom zabavili sve prisutne do ranih jutarnjih sati. Zabava je bila lijepa i ugodna, a na koncu je najvažnije kako naš narod kaže: „Da je prošlo smijerom“! Organizatori su već najavili da će dogodine biti još bogatiji program jer će to biti pet sutješka večer, zato želimo uspjeh u životu i radu, puno osvojenih turnira i lijepih druženja!

slika
http://www.kraljeva-sutjeska.com/portal ... et-u-puli/

Vrh

PostPostano: 11 svi 2012, 21:52 

Malo je poznato ali u Kraljevoj Sutjesci se tradicionalno odvijaju izložbe oldtimera. Nešto sa čime se rijetko koje mjesto u BiH pa i šire može pohvaliti. Evo nekoliko fotki.

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 15 svi 2012, 14:24 

Turistička agencija Katarina na Zagrebačkom velesajmu

Citat:
Na danima turizma i etno gastronomije na CRO TOURU 2012 koji se odrzavao od 9 do 12 svibnja odrzao na ZAGREBACKOM VELESAJMU.Po cetrvti put se prestavila i TURISTICKA AGENCIJA KATARINA iz Kraljeve sutjeske s turistickom zajednicom F BiH je prezentirala kulturno-povjesno blago,gastro kuhinju KR.Sutjeske.Da je konkurencija bila zaista velika govori i podatak da je oko 200 izlagaca iz 16 zemalja svijeta se prestavilo da smo imali sta prezentirati mi u to se uvijerio i zamjenik ministra turizma Hrvatske gosp.Oleg Valjalo,koji je i sluzbeno otvorio sajam, i medu prvima je sa svojim suradnicima posjetio nas štand,ugostio ga je veliki entuzijasta gosp.Josip Brđanovic koji je na jedostavan nacin prestavio nase blago te je sve prisutne pozvao da kušaju sutješki brend(šljivovicu) i tradicionalni slatkiš ormašicu,koju nije mogao odoliti i da kuša veliki prijatelj stolnog mjesta gradonacelik Zagreba gosp.Milan Bandic.Da smo prava turisticka destinacija uvjerili su se svi oni koji su nas posjetili.Tome je i web portal Ministarstva turzima Hrvatske dalo paznju.Mnogi su se iznenadili da takvo malo mjesto posjeduje toliko blago,a i gospodin ministar je bio iznenaden i na kraju je rekao da imamo neprocjenjive potencijale koje nemaju ni mnoge evropske zemlje, i da ce zasigurno nas posjetiti. Kao i svake godine Zagrebacki Velesajam dao je pohvalu za visoku razinu nastupa na sajamskoj priredbi te je dodijelio i federalnom ministarsku turizma BiH.Veliku potporu su nam dali i nasi zupljani koji zive i rade u Zagrebu.Nasa mlada turisticka djelatnica rodom iz Bištrana,kao i otac naseg proslavljenog fudbalera Lovrena(Bededa)Zahvali smo mnogima a posebnoj turistickoj zajednici BiH i njihovim ravnateljicama Snježani i Mireli,koje su ustupile izlozbeni prostor.kolegama iz Relax Tours-a i njihova ravnateljica gospođa Jašarević,koja se pobrinula da promovator sto prije dode do odredista s CROATIA AIRLINES u Zagreb.Pored velike konkurencije i velike ponude zasigurno cemo postati prava turisticka destinacija koju zele mnogi i posjetiti,a apsurdno je i zalosno da ovakvu manifestaciju medunarodnog znacaja opcinski vladari ne mogu financiski pomoci u kazu:DA U OPCINSKOM BUDZETU ZA VAKVE MANIFESTACIJE NISU PLANIRANA SRESTVA.Uvjerite se i pocastite svoje najdraze i dozivite Srednjovjekovnu Bosnu dolaskom u Kraljevu Sutjesku.

Dobrodoslicu Vam zeli turisticka agencija “KATARINA”.

slika

Vrh

PostPostano: 15 svi 2012, 16:25 

Odlično mjesto za vikendice čak i za one koji nemaju veze sa Kraljevom Sutjeskom.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 15 svi 2012, 19:59 

Ma svaki put kad odem divim se koliko tu ima potencijala za turizam eh da je malo vise novca za neki hotelcic ma netreba bit nista veliko.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 01:40 

Naši prvopričesnici (Zupa Kraljeva Sutjeska)
U nedjelju, 20. svibnja 2012. god u župnoj crkvi Sv. Ivana Krsitelja u Kraljeva Sutjeska bit će proslava Prve Svete Pričesti, kada će 16 dječaka i djevojčica naše župe prvi puta primiti Isusa u svoje srce. U nastavku možete pročitati popis prvopričesnika te pregledati njihove fotografije!

http://www.kraljeva-sutjeska.com/portal ... ricesnici/

Vrh

Naslov: Re: Kakanj- Kraljeva Sutjeska
PostPostano: 29 svi 2012, 20:30 

Bobovac je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:
Jel to onaj Ivica Šarić iz SDA?

Ne znam je li u SDA, ne pratim tu njihovu mahalsku politiku. Ali ako jest, odričemo ga se putem interneta! :smajl037

on je za mene izdajica, uopšte se ne ponosim njime....naprotiv,stidim se kad se njegovo ima spomene

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 921 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: