|
|
Stranica: 13/20.
|
[ 479 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 23 sij 2012, 10:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Citat: Uhićen ubojica Karla Jurčevića
Kenan Huseljić priznao da je starca ugušio krpom
Napao Jurčevića da bi ga opljačkao
Kenan Huseljić (22) iz Doca na Lašvi kod Travnika priznao je ubojstvo Karla Jurčevića (81), potvrđeno nam je iz više izvora u Županijskom tužiteljstvu i travničkoj policiji. Beživotno tijelo Karla Jurčevića pronašli su njegovi susjedi 19. siječnja u prijepodnevnim satima u prizemlju napola obnovljene kuće u naselju Dolac na Lašvi, na istočnom ulazu u Travnik.
Dan poslije ubojstva policija je privela više osoba da bi nakon kriminalističke obrade Kenan Huseljić sve priznao. Prema nezvaničnim informacijama, motiv za ubojstvo je koristoljublje. Huseljić je napao Jurčevića da bi mu oteo novac i za njega je predložen jednomjesečni pritvor. Saznajemo da je starac vezan kablovima, a nakon toga ugušen krpom.
Jurčevićevi susjedi došli su 19. siječnja u njegovo dvorište da bi raskrčile granje, a u kući su zatekle beživotno tijelo nesretnoga starca. Uviđaj na mjestu ubojstva obavili su istražitelji travničke policije, MUP-a SBŽ, a kasnije su im se pridružili službenici Federalne uprave policije sa psima tragačima.
Na mjestu zločina nađen je veliki broj tragova koji su ukazivali na nasilnu smrt. Rezultati obdukcije koju je na Patološkom odjelu JU Bolnica Travnik izvršio dr. Zdenko Cihlarž potvrdili su da je smrt nastupila uslijed nasilnog gušenja.
Karlo Jurčević pokopan je u subotu na mjesnom groblju u naselju Putićevo.
Namjeravao obnoviti kuću
Ubijeni Karlo Jurčević živio je sam u napola obnovljenoj kući pored magistralnog puta M-5, na ulazu u naselje Dolac na Lašvi iz pravca Viteza i Putićeva. Vratio se kući prije nekoliko godina, dok su mu dvojica sinova živjela u Rijeci u Republici Hrvatskoj. Samo prizemlje kuće bilo je obnovljeno, dok su gornji katovi kuće bili bez prozora i vrata. Kako su nam kazali braća i sestra pokojnog Karla, on je dolazio kod njih u posjete na drugi kraj grada, ali bi se uvijek vraćao kući. Imao je želju da obnovi kuću i jedno vrijeme znao je dolaziti i spavati i u sijenu tokom ljetnih mjeseci, dok se kuća obnavljala.
| DA | HB.org |
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 24 sij 2012, 12:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Citat: Traga se za suučesnicima u ubojstvu Karla JurčevićaIstraga - Sud u Travniku odredio pritvor Kenanu HuseljićuTužiteljstvo zahvalilo građanima na korisnim informacijama Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Travnik sudac za prethodni postupak Županijskog suda u Novom Travniku odredio je jednomjesečni pritvor Kenanu Huseljiću (22) iz Doca na Lašvi kod Travnika. Huseljić je priveden nakon uviđaja i brze reakcije istražnih organa zbog sumnje da je 19. siječnja ubio Karla Jurčevića (81) u njegovoj kući u travničkom naselju Dolac na Lašvi. Kako nezvanično saznajemo, on je tijekom kriminalističke obrade priznao da je ugušio starca. - Motiv za ovo djelo je koristoljublje, a istraga u slučaju ubojstva Karla Jurčevića se nastavlja. Županijsko tužiteljstvo ovim putem zahvaljuje svim građanima koji su korisnim informacijama pomogli u istrazi - izjavila je Edina Jaganjac, glasnogovornik Županijskog tužiteljstva Travnik. Jurčevićevi susjedi došli su 19. siječnja u njegovo dvorište da bi raskrčile granje, a u kući su zatekle beživotno tijelo nesretnoga starca koji je bio vezan kablom. Obdukcijom je utvrđeno da je ugušen krpom. Prema tragovima pronađenim na mjestu ubojstva, istražitelji su uvjereni da je Huseljić imao više pomagača. I tijekom jučerašnjeg dana pripadnici Postrojbe za potporu MUP-a SBŽ i službenici Odjela kriminalističke policije nastavili su s istragom. | DA | HB.org |
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 30 sij 2012, 15:30 |
|
|
U novu godinu ulazimo s 39.000 nezaposlenih Prema podacima Zavoda za zapošljavanje,u SBŽ-u je krajem studenog bilo registrirano 38.761 nezaposlenih. U odnosu na kraj listopada, broj nezaposlenih povećao se za 66 ili 0,17 posto. Stagnacija ili blagi porast nezaposlenih obilježili su 2011. u SBŽ. Zavod za zapošljavanje tijekom protekle godine nije bilježio značajne pomake na planu zapošljavanja, ali nije bilo ni masovnih otpuštanja. Inače, zavodima za zapošljavanje u studenom se prijavilo 689 osoba. Najviše ih je s trećim stupnjem stručne spreme, blizu 38 posto. I među nezaposlenim koji od ranije traže posao također je najviše osoba sa svršenom trogodišnjom srednjom školom, nešto više od 38 posto.
Statistika zavoda
S evidencije nezaposlenih u studenom su brisane 623 osobe. Skoro 60 posto pronašlo je posao, a ostali su brisani uglavnom zbog neredovitog javljanja zavodima za zapošljavanje. Što se statistike nezaposlenih po srednjobosanskim općinama tiče, ni ondje nije bilo značajnijih promjena. Statistika je krajenm studenoga pokazala kako je Travnik imao 7436 nezaposlenih, Bugojno 5588, Vitez 3931, Novi Travnik 3752, Jajce 3558, Busovača 3091, Uskoplje njih 3075, Donji Vakuf 2731, Kiseljak 2689 i Fojnica 2158, te Kreševo 629 i Dobretići 123. Kreševo i Dobretići imaju i najmanje stanovnika, Kreševo oko 6000, a Dobretići par stotina.
Razvojačeni branitelji
Krajem studenog bilo je 11.547 nezaposlenih korisnika zdravstvene zaštite, oko 30 posto od ukupnog broja nezaposlenih. Novčane naknade primalo je 687 ili 1,77 posto od ukupnog broja nezaposlenih. Na evidenciji nezaposlenih u SBŽ-u bila su 12.444 razvojačena branitelja, člana obitelji poginulog ili nestalog branitelja. Oni, uz ratne vojne invalide, čine 32,1 posto od ukupnog broja nezaposlenih u SBŽ.
Piše: Ana Popović/VLM
Statisticki podaci su sigurno veci,imajuci u vidu da ima ljudi koji se nisu nikada niti prijavili u evidenciju.
|
|
Vrh |
|
|
Travnik_1987
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 12 ožu 2012, 15:04 |
|
|
Djeste travnicani uskoro uskrs ima da gori donja carsija od pirote do gimnazije ;p.. bit ce ludnica ko svake godina vidimo se i onda nema raja bez rodnoga kraja ni miline bez vlasica planine ...Pozzz
|
|
Vrh |
|
|
cakara
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 16 ožu 2012, 22:43 |
|
Pridružen/a: 04 lis 2009, 21:15 Postovi: 903 Lokacija: Dobretići
|
travniĆani dobili novi grb opcine, bas danas usvojen svecana verzija
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 16 ožu 2012, 22:51 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5851 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Panorama Travnika:
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 16 ožu 2012, 22:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59770 Lokacija: DAZP HQ
|
simpatičan gradić.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 16 ožu 2012, 23:19 |
|
|
Ne moš vjerovat koja razlika između panorame okolice travnika( sve zeleno, bujno) i npr. posušja( krš teški, ljeti liči na neku suhu savanu sa puno kamenja), a relativno su blizu . p.s. ne mislim ništa loše za posušje i nisku hercegovinu, dapače taj krš ima druge prirodne ljepote i posebnosti koje bosna nema, ali stvarno je razlika ogromna.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 16 ožu 2012, 23:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59770 Lokacija: DAZP HQ
|
kakvo Posušje i Travnik, prođeš Kupreška vrata i koda ulaziš na novi kontinent, isti je efekt kad izađeš iz Svetog Roka.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 16 ožu 2012, 23:27 |
|
|
je, ali ipak je kupres na puno višoj visini od posušja, hladniji je od posušja i zeleniji. a, i posušje sam uzeo samo kao primjer.
|
|
Vrh |
|
|
lirik
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 16 ožu 2012, 23:56 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 22:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
Glazbenik mozes li napisati koliko ima dzamija u Travniku?Bio sam cesto u Travniku i znam da ih ima puno ali nikada nisam saznao tocan broj.Zanima me isto tako da li je na tvrdjavi uradjena neka restauracija ili je isto stanje kao i prije rata.Unaprijed hvala!
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 17 ožu 2012, 00:54 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5851 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
lirik je napisao/la: Glazbenik mozes li napisati koliko ima dzamija u Travniku?Bio sam cesto u Travniku i znam da ih ima puno ali nikada nisam saznao tocan broj.Zanima me isto tako da li je na tvrdjavi uradjena neka restauracija ili je isto stanje kao i prije rata.Unaprijed hvala! Nisam iz Travnika, pa ti ne mogu dati konačan broj, navodno 16. Ovo su slike onih koje sam pronašao - 16 njih, a bio sam samo u Šarenoj: 1.) Šarena džamija 2.) Jeni džamija 3.) Ilovača džamija: 4.) Gradska džamija: 5.) Kahvica džamija: 6.) Konaturska džamija: 7.) Lončarica džamija: 8.) Lukačka džamija: 9.) Osojska džamija: 10.) Muslimani džamija: 11.) Skokačka džamija: 12.) Šumećka džamija: 13.) Varoška džamija: 14.) Zulićka džamija: 15.) Hadži-Alibegova džamija 16.) Džamija Kalibunar Što se tiče tvrđave (Starog grada) bilo je neke obnove od 1999. dalje. http://www.muzejtravnik.ba/index.php?view=category&catid=50&option=com_joomgallery&Itemid=59Sve o Travniku ti zna forumaš sioux111.
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 17 ožu 2012, 16:49 |
|
|
- nije vise Travnik vec Karaula II komotno se moze naziv promjeniti. Kasaba ko kasba...ima vise Damija nego kada u Istambul ulazis...nema sta ljepota od grada! Nekada je barem sastav stanovnistva davao neki drugi stih Travniku..ali danas ...grozota. Prije su bile mono,sada su stero..vidi zadnje slike
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 17 ožu 2012, 18:10 |
|
|
zomby je napisao/la: - nije vise Travnik vec Karaula II komotno se moze naziv promjeniti. Kasaba ko kasba...ima vise Damija nego kada u Istambul ulazis...nema sta ljepota od grada! Nekada je barem sastav stanovnistva davao neki drugi stih Travniku..ali danas ...grozota. Prije su bile mono,sada su stero..vidi zadnje slike Pogledaj drugu sliku- tri džamije, u razmaku od 100 metara jedna od druge, stvarno ih ni istanbul ovoliko nema
|
|
Vrh |
|
|
sioux111
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 17 ožu 2012, 19:52 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 22:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
zomby je napisao/la: - nije vise Travnik vec Karaula II komotno se moze naziv promjeniti. Kasaba ko kasba...ima vise Damija nego kada u Istambul ulazis...nema sta ljepota od grada! Nekada je barem sastav stanovnistva davao neki drugi stih Travniku..ali danas ...grozota. Prije su bile mono,sada su stero..vidi zadnje slike Moraš drug malo više pročitati o Travniku pa ćeš znati ono što i zašto i razumjeti više stvari... Većina Džamija u TR je tu stotinama godina i proživjeli su i sjajne dane i njegove tamne ili one sumorne kao što su ove poratne... i nema ti to veze sa mentalitetom Kasabe koji je prevladao u svim gradovim u BiH - pa Travnik tu nije izuzetak.. Popričaj sa Mostarcima pa če ti isto reć za svoj grad.. i tako dalje redom... jebajiga Bosna je ovo i to ona sumorna andrićevska U Travniku stvarno ove Džamije nemaju veze sa hrvatstvom grada Travnika... hrvatstvo ovdje ima duge krajine i razvijalo se nevezano za džamije i muslimane u gradu... ono postoji i danas...istina dosta manje nego prije ali vremena se mjenjaju i ne prvi put u povijesti ... u povijesti je uvijek tako... netkom mao svane a netkom malo omrkne.. i tako naizmjence... U glavnom svi vi stranci koji prolazite kroz naš kraj bez obzira na džamije i krajolik koji vidite ne zaboravite da su ovdje katolički korijeni vjerojatno stariji i dublji ili bar jednake starine od katoličkih korijena vašeg kraja.. ima nas i bit će nas bez obzira na druge... ili da citiram jednog fratra koji fino reče „Ako me tko pita: zašto smo ostali tu gdje smo se našli u tolikim opasnostima, što imam reći? Ali najprije – što je zapravo opasnost u velikom vremenu?! Jedina je opasnost, da se ne pokažeš čovjekom. Smrt je manja opasnost. Ostali smo zato, da i za budućnost skupa sa svojim narodom vazda živimo i hrvatski i katolički, a sa svima ostalim u najljepšim odnosima i stvarno bratski. A da smo se uklonili nekud, bi li bolje bilo po katoličanstvo i hrvatstvo – to mi pitamo?! Ostali smo, da i mi posvjedočimo za istinu, svoje ideale i vjerovanja. Nismo bili političari, već jedino ispovijedaoci (confessores). Ostali smo, jer je tako pravo, i jer smo smjeli ostati.“
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 17 ožu 2012, 20:25 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Danass na radiju cujem da u Stambolu ima 4.500 dzamija. Jedna na cca 3.000 st. Ako Travnik ima 50-ak k stanovnika, tu je to negdje, ali moze se reci da kao i Sarajevo, imaju jednak ili veci broj dzamija od Stambola.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 17 ožu 2012, 20:48 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Danass na radiju cujem da u Stambolu ima 4.500 dzamija. Jedna na cca 3.000 st. Ako Travnik ima 50-ak k stanovnika, tu je to negdje, ali moze se reci da kao i Sarajevo, imaju jednak ili veci broj dzamija od Stambola. 4500 džamija??
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 17 ožu 2012, 20:55 |
|
|
Ako te sto tjesi Split ima veci broj crkava po st. Od svih njih.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 17 ožu 2012, 20:58 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Danass na radiju cujem da u Stambolu ima 4.500 dzamija. Jedna na cca 3.000 st. Ako Travnik ima 50-ak k stanovnika, tu je to negdje, ali moze se reci da kao i Sarajevo, imaju jednak ili veci broj dzamija od Stambola. 4500 džamija?? Pretjerali su na radiju. Istanbul ima samo 2 944 džamije prema Diyanetu ( http://www.diyanet.gov.tr/english/). Citat: Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cami envanteri çalışmasına göre Türkiye'de en fazla cami nüfusun en yoğun olduğu İstanbul'da. 12 milyon 573 bin 836 nüfusuyla Türkiye'nin büyük kenti İstanbul'da tam 2 bin 944 cami var. http://www.milligazete.com.tr/haber/hangi-ilde-kac-cami-var-109907.htm
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 17 ožu 2012, 21:04 |
|
|
Ma opcenito broj st. Tih velikih gradova vjerojatno ovisi o nacinu promatranja sto se obuhvaca. Nekad samo grad, nekad metropolitansko podrucje a nekad i cijelu regiju.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 17 ožu 2012, 21:10 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma opcenito broj st. Tih velikih gradova vjerojatno ovisi o nacinu promatranja sto se obuhvaca. Nekad samo grad, nekad metropolitansko podrucje a nekad i cijelu regiju. Ono gore za 2 944 džamija su podatci iz 2009. za Istanbul koji ima 12 573 836 stanovnika.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 17 ožu 2012, 21:16 |
|
|
Da, znam citat arapske brojeve i na turskom. Ne da mi se trazit ali znam neki dan da sam procitao u novinama o Istanbulu koji ima 18 mil. St.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 17 ožu 2012, 21:32 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Da, znam citat arapske brojeve i na turskom. Ne da mi se trazit ali znam neki dan da sam procitao u novinama o Istanbulu koji ima 18 mil. St. Zato i kažem na koji Istanbul se odnosi. U svakom slučaju Travnik je jači od Stambola u pogledu džamija po glavi stanovnika (muslimana).
|
|
Vrh |
|
|
lirik
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 17 ožu 2012, 22:33 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 22:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
sioux111 je napisao/la: zomby je napisao/la: - nije vise Travnik vec Karaula II komotno se moze naziv promjeniti. Kasaba ko kasba...ima vise Damija nego kada u Istambul ulazis...nema sta ljepota od grada! Nekada je barem sastav stanovnistva davao neki drugi stih Travniku..ali danas ...grozota. Prije su bile mono,sada su stero..vidi zadnje slike Moraš drug malo više pročitati o Travniku pa ćeš znati ono što i zašto i razumjeti više stvari... Većina Džamija u TR je tu stotinama godina i proživjeli su i sjajne dane i njegove tamne ili one sumorne kao što su ove poratne... i nema ti to veze sa mentalitetom Kasabe koji je prevladao u svim gradovim u BiH - pa Travnik tu nije izuzetak.. Popričaj sa Mostarcima pa če ti isto reć za svoj grad.. i tako dalje redom... jebajiga Bosna je ovo i to ona sumorna andrićevska U Travniku stvarno ove Džamije nemaju veze sa hrvatstvom grada Travnika... hrvatstvo ovdje ima duge krajine i razvijalo se nevezano za džamije i muslimane u gradu... ono postoji i danas...istina dosta manje nego prije ali vremena se mjenjaju i ne prvi put u povijesti ... u povijesti je uvijek tako... netkom mao svane a netkom malo omrkne.. i tako naizmjence... U glavnom svi vi stranci koji prolazite kroz naš kraj bez obzira na džamije i krajolik koji vidite ne zaboravite da su ovdje katolički korijeni vjerojatno stariji i dublji ili bar jednake starine od katoličkih korijena vašeg kraja.. ima nas i bit će nas bez obzira na druge... ili da citiram jednog fratra koji fino reče „Ako me tko pita: zašto smo ostali tu gdje smo se našli u tolikim opasnostima, što imam reći? Ali najprije – što je zapravo opasnost u velikom vremenu?! Jedina je opasnost, da se ne pokažeš čovjekom. Smrt je manja opasnost. Ostali smo zato, da i za budućnost skupa sa svojim narodom vazda živimo i hrvatski i katolički, a sa svima ostalim u najljepšim odnosima i stvarno bratski. A da smo se uklonili nekud, bi li bolje bilo po katoličanstvo i hrvatstvo – to mi pitamo?! Ostali smo, da i mi posvjedočimo za istinu, svoje ideale i vjerovanja. Nismo bili političari, već jedino ispovijedaoci (confessores). Ostali smo, jer je tako pravo, i jer smo smjeli ostati.“ Kada sam bio mali bio sam dva puta sa majkom na "Gospinom vrelu" u Travniku .To je bilo svojevrsno zavjetno mjesto gdje se islo iz vjerovanja da je ta voda ljekovita.Zanima me je li jos u zivotu ta cesma i da li vjernici jos uvijek dolaze tamo. Hvala!
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Travnik Postano: 17 ožu 2012, 22:35 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: Ne moš vjerovat koja razlika između panorame okolice travnika( sve zeleno, bujno) i npr. posušja( krš teški, ljeti liči na neku suhu savanu sa puno kamenja), a relativno su blizu . p.s. ne mislim ništa loše za posušje i nisku hercegovinu, dapače taj krš ima druge prirodne ljepote i posebnosti koje bosna nema, ali stvarno je razlika ogromna. al ga i ti kenjas toliko si se ercegovine nagledao, da ti je posusje KRS (posusje najzelenije) znam da je gorivo poskupilo, al upali auto i izvozaj se malo po savani
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Vukota i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|