|
|
Stranica: 3/11.
|
[ 256 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
HVO-110
|
Naslov: Re: Usora Postano: 07 lip 2010, 09:26 |
|
Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:43 Postovi: 728 Lokacija: USORA! HRHB
|
Evo informacija sa terena, općinskom načelniku građani Usore izglasali su povjerenje, tako da ništa od smjene.
@ Tešanjka, Žabljačka satnija je bila u sklopu 3. Bojne 110 HVO Brigade, kasnje Domobranske pukovnije. Na ostalo mi se ne da ni odgovarat, moglo bi se cijeli dan o tome. Pozdrav
_________________ Oprošteno jest grješnima: Zulumćaru, ubojici, Oprošteno svima, svima, samo nije izdajici!
|
|
Vrh |
|
|
HVO-110
|
Naslov: Re: Usora Postano: 07 lip 2010, 18:29 |
|
|
Na referendum izašlo 1.807 građana.
Za smjenu glasalo 815, protiv smjene 989.
Po glasačkim mjestima za smjenu/protiv:
Makljenovac: 38-84
Ularice: 119-74
Alibegovci: 148-169
Sivša: 272-112
Srednja Omanjska:59-93
Žabljak: 88-308
Omanjska: 91-149
_________________ Oprošteno jest grješnima: Zulumćaru, ubojici, Oprošteno svima, svima, samo nije izdajici!
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Usora Postano: 10 lip 2010, 11:46 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Jel i u ovom slučaju ide za borbu na relaciji Sivša-Žabljak?
|
|
Vrh |
|
|
HVO-110
|
Naslov: Re: Usora Postano: 10 lip 2010, 12:12 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Jel i u ovom slučaju ide za borbu na relaciji Sivša-Žabljak? Rezultati ti daju odgovor vidiš gdje je najviše za smjenu, gdje protiv. Zamjera mu se da sve ode u Žabljak... Inače načelnik je iz Sr. Omanjske, to se sve kolokvijalno zove Sivša, i Župa je Sivša. Pošten je, što je najvažnije. Da je mogao napravit više jest, al ništa od ovog što mu iz HDZ brojki i slova stavljaju na teret ne pije vodu. Iza tog se kriju privatni interesi nekih ljudi. HDZ 90 je na prošlim izborima (prije manje od 2 g) kandidirao DEZERTERA! I onda im za sitne interese daju podršku braniteljske udruge (a u ratu srušena kuća od kandidata), smijeh živi. Svaka čast vratio si se živiš, radiš,firmu si otvorio, al u općini koja je krvlju stvorena ne možeš bit načelnik! To je pljuvanje po svim poginulim u bojovnicima! Inače baš iz ovog razloga kandidat HDZ BiH je relativno loše prošao, jer su se ljudi bojali rasipanja glasova i znali su da veće šanse ima sadašnji načelnik, pa su glasali za njega iako nisu glasači HSS/NHI. U općinskom vijeću ti većinu imaju brojke i slova.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Usora Postano: 19 lip 2010, 14:24 |
|
|
Usora, jel Hrvat vlasnik bazena Copacabana?
|
|
Vrh |
|
|
HVO-110
|
Naslov: Re: Usora Postano: 19 lip 2010, 21:41 |
|
|
Jest. Pejo Ćosić, bolje reći jugosloven. Udbaš! Nađi ga u knjizi Tajni rat udbe protiv hrvatskog iseljeništva! Kodno ime Riki. Operiro po Hamburgu...
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Usora Postano: 13 srp 2010, 16:09 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Usora Postano: 28 srp 2010, 16:09 |
|
|
HVO-110, čuo sam za veliku tragediju. Kad ugasnu 4 mlada života u malom kraju kao što je Usora, tužno, nemam riječi... Iskreno saučešće obiteljima poginulih momaka. Nek im je laka hrvatska zemlja :(
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Usora Postano: 16 kol 2010, 15:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nije zbog stranačke promotivne aktivnosti, nego evo slike jer se na njoj dobro vidi spomenik poginulim u DR u općini Usora (kliknite na sliku za punu rezoluciju):
Privitak/ci: |
usoraspomenik.jpg [ 518.47 KiB | Pogledano 12498 put/a. ]
|
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Usora Postano: 25 stu 2010, 22:04 |
|
|
Citat: Doboj - Nepoznate osobe provalile su u katolički župni ured u Doboju odakle su odnijeli određenu količinu tehničkih stvari, naoružanja, zlata i ostalih predmeta. Provalu je policiji prijavio župnik Pero Iljkić koji je pričinjenu materijalnu štetu procijenio na 25.000 KM, priopćeno je Srni iz CJS Doboj.
Lopovi su odnijeli dva monitora, televizor, dva DVD-a, video kameru, digitalni fotoaparat, kanistar s oko 100 litara vina, 500 KM-a, zlatni nakit, šest zlatnih dukata, lovačku pušku, i veću količinu metaka različitog kalibra te više ostalih predmeta u vlasništvu župnika Iljkića.
Očevidom pripadnika CJS Doboj utvrđeno je da su izvršitelji probili ulazna vrata u prizemlju zgrade. U tijeku je potraga za počiniteljima. Lopovčina je dobro znao gdje će brk umastit... dobar ulov.
|
|
Vrh |
|
|
krle.usora
|
Naslov: Re: Usora Postano: 17 pro 2010, 23:14 |
|
|
HVO-110 je napisao/la: Jest. Pejo Ćosić, bolje reći jugosloven. Udbaš! Nađi ga u knjizi Tajni rat udbe protiv hrvatskog iseljeništva! Kodno ime Riki. Operiro po Hamburgu... na kojoj je to stranici
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Usora Postano: 06 vel 2011, 02:05 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6317 Lokacija: Izvan sebe
|
MRSHO je napisao/la: Zepce Jugend je napisao/la: Svašta. Ja za ovo iskreno do sada nisam čuo.I to 1995. da se to desilo?! Da, još da spomenem da su tada Muslimani organizirali referendum o otcjepljenju hrvatski prostora Usore. Mislim da je većina Hrvata taj referendum blokirala i čekala postupke MZ koja je stupila na stranu Hrvata donjeg toka Usore... Nisu baš Hrvati Usore oduševljeni sa svojim nekadašnji "suborcima", koji su im se zamjerili već tokom rata krađom humanitarne pomoći a najgore je zaboljeo taj nož u leđa pred kraj rata odnosno nakon rata kada su Hrvati formirali svoju općinu... Evo kako je to bilo nakon one famozne utakmice (TUR-HRV) u Jelahu multietnićkom gdje su Usorani bili braća pa po nekim forumima čitam čak i pod zapovjedništvom Alije... http://www.youtube.com/watch?v=_vkLMSJxKokPa zajedništvo na Usori pa ovo, pa zajedništvo u Posavini pa zabranjavanje hrvatskih simbola u Gradačcu, pa zajedništvo u Tuzli pa napadi na katoličke objekte... Hvala vam za vaše zajedništvo! Ah ljudi moji ovo prvi pot citam jeli moguce? Ja sam mislio da ste vi tamo zahvaljujuci Zubaku pobratimi sa muslimanima:
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Usora Postano: 09 vel 2011, 14:44 |
|
|
Nasao sam koja naseljena mjesta pripadaju Usori To su Alibegovici, Makljenovac, Bejici, Miljanovci, Novi Miljanovci, Omanjska, Srdenja Omanjska, Sivsa, Ularice, Zabljak, Tesanjka. Broj i nacionalnu strukturu danasnje Usore prema popisu 1991 je tesko izracunati. Razlog je sto su mnoga od ovih mjesta usla samo djelimicno u okvir danasnje Usore. Prema birackim spiskovima za izbore 2010, je stanje bilo ovako. Glasanje za Predsjednistvo BIH:
Alibegovici : upisano 879, izaslo 272; Makljenovac : upisano 279, izaslo 101; Omanjska : upisano 895, izaslo 241; Sivsa1: upisano 999, izaslo 343; Ularice : upisano 728 , izaslo 185; Zabljak: upisano 10000, izaslo 398; Sivsa2 : upisano 448; izaslo 154; ukupno : upisano 5228, izaslo 1694 (vazeci) + 73 ( nevazecih listica).
Za HDZ + Koaliciju glasalo je cca (55%)62,2%; Boljitak(11,7%)11,9%; SDP (6,35%)6,56%. prvi brojevi su za Skupstinu, drugi za Parlament FBIH. Federalni Zavod daje procjenu za broj stanovnika Usore na dan 30.09.2009 6968 stanovnika. Moja procjena je na dan 31. 12 2010 cirka 6900 stanovnika od cega bi trebalo da bude 4928 Hrvata. ( zapravo je moja procjena izmedu 4725 i 5131 Hrvata) sa vjerojatnocom tacnosti procjene od 95%. Radoznao sam zna li neko koja mjesta su pripadala kojem izbornom mjestu iz gornjeg spiska. Koja su mjesta ( od onih gore nabrojanih) u potpunosti usla u sastav nove opstine Usora.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Usora Postano: 09 vel 2011, 17:58 |
|
|
U općinu Usora ušli su i dijelovi naseljenog mjesta Miljanovci: zaseoci Filipovići, Jeleči, Kovčići.
dio Makljenovca
I Tešanjka i Žabljak su većim dijelom u općini Usora.
Alibegovci, Bejići, Omanjska, Srednja Omanjska, Sivša i Ularice su čitava naselja uključena u općinu.
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Usora Postano: 09 vel 2011, 19:16 |
|
|
MRSHO je napisao/la: U općinu Usora ušli su i dijelovi naseljenog mjesta Miljanovci: zaseoci Filipovići, Jeleči, Kovčići.
dio Makljenovca
I Tešanjka i Žabljak su većim dijelom u općini Usora.
Alibegovci, Bejići, Omanjska, Srednja Omanjska, Sivša i Ularice su čitava naselja uključena u općinu. Hvala na odgovoru, ovo je za mene bilo veoma korisno
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Usora Postano: 09 vel 2011, 21:29 |
|
|
Čemu ti treba? Radiš neku demografsku analizu?
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Usora Postano: 14 vel 2011, 01:53 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Čemu ti treba? Radiš neku demografsku analizu? Pravo da ti kazem radim za svoju dusu, mislim da nas i nije tako malo kako nas hoce uvjeriti, a usputno me interesira koliko je glasalo nas hrvata za SPD, nisam mislio time da dajem bilo kakvu vrednosnu ocjenu glasaca. U ovom podforumu po regijama jednostavno odmorim dusu. Nevjerovatno je koliko ljudi toga znaju i koliko iz ciste ljubavi prema svome zavicaju znaju podataka i koliko se toga moze nauciti. Dode mi kada ja nesto komentiram kao cisto svetogrde i remecenje nekog mira, pa se nekako pokusavam suzdrzati, ali neide ima tako lijepi stvari, da me prsti zasvrbe pa jednostavno moram nesto napisati.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Usora Postano: 14 vel 2011, 14:21 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Čemu ti treba? Radiš neku demografsku analizu? Pravo da ti kazem radim za svoju dusu, mislim da nas i nije tako malo kako nas hoce uvjeriti, a usputno me interesira koliko je glasalo nas hrvata za SPD, nisam mislio time da dajem bilo kakvu vrednosnu ocjenu glasaca. U ovom podforumu po regijama jednostavno odmorim dusu. Nevjerovatno je koliko ljudi toga znaju i koliko iz ciste ljubavi prema svome zavicaju znaju podataka i koliko se toga moze nauciti. Dode mi kada ja nesto komentiram kao cisto svetogrde i remecenje nekog mira, pa se nekako pokusavam suzdrzati, ali neide ima tako lijepi stvari, da me prsti zasvrbe pa jednostavno moram nesto napisati. A nije to nikakvo remećenje mira, samo ti pitaj ako te nešto zanima, zato je topic.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Usora Postano: 29 tra 2011, 17:02 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Usora Postano: 09 lip 2011, 16:02 |
|
|
XXI. DANI HRVATSKE KULTURE 09.VI - danas - Predstavljanje knjige Otajstva slobode Petra Milića u dvorani župne kuće u Sivši u 19h: 10.VI (pet.) - Kazališna predstava Daj čekić dramske grupe iz Prološca (RH) u dvorani MZ Žabljak u 19h; 11.VI (sub.) - Predstavljanje knjige Usora: prošlost, običaji... od zavičajnog kluba usorskog kraja - Zagreb, u dvorani župne kuće u Sivši u 18h; 12. VI (nedj.) - Smotra stvaralaštva KUD-ova na poligonu sportova u Sivši (13h) - Šahovski turnir Dvorana Mz Sivše; 13.VI (ponedj.) - Otkrivenje i blagoslov kipa Sv. Ante Pad., rad kipara Mate Tijardovića (kod crkve na Sivši) i -Izložba radova sa umjetničke kolonije (dvorana MZ Sivša).
|
|
Vrh |
|
|
J-C
|
Naslov: Re: Usora Postano: 20 lip 2011, 22:00 |
|
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Usora Postano: 11 srp 2011, 00:28 |
|
|
Stvarno mi se cini da ovoj opcini ide veoma dobro. Kao prvo drago mi je da su Hrvati uspjeli uspostavit svoju opcinu. A cini mi se da za BiH uvjete i ekonomski nestoje bas lose. Jos samo povecat natalitet za bolju buducnost Hrvata. Samo naprijed malo vam i zavidim.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Usora Postano: 11 srp 2011, 00:46 |
|
|
MRSHO je napisao/la: XXI. DANI HRVATSKE KULTURE 09.VI - danas - Predstavljanje knjige Otajstva slobode Petra Milića u dvorani župne kuće u Sivši u 19h: 10.VI (pet.) - Kazališna predstava Daj čekić dramske grupe iz Prološca (RH) u dvorani MZ Žabljak u 19h; 11.VI (sub.) - Predstavljanje knjige Usora: prošlost, običaji... od zavičajnog kluba usorskog kraja - Zagreb, u dvorani župne kuće u Sivši u 18h; 12. VI (nedj.) - Smotra stvaralaštva KUD-ova na poligonu sportova u Sivši (13h) - Šahovski turnir Dvorana Mz Sivše; 13.VI (ponedj.) - Otkrivenje i blagoslov kipa Sv. Ante Pad., rad kipara Mate Tijardovića (kod crkve na Sivši) i -Izložba radova sa umjetničke kolonije (dvorana MZ Sivša). puno pozdrava za ovaj dio HB i jedan topli savjet......bjezite od ovih iz napretka,koliko vas noge nose
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Usora Postano: 11 srp 2011, 15:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Novi partnerski portal http://www.usora.org/
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Usora Postano: 11 srp 2011, 15:15 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Ministry of Sound je napisao/la: Novi partnerski portal http://www.usora.org/Moderan izgled, dobar vizualni dojam.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|