|
|
Stranica: 12/25.
|
[ 620 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ibar
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 13:59 |
|
|
Jel iz postovanja prema katolicima stavljena van funkcije kao muzej ili se mole ljudi unutra petkom?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 14:06 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 02:39 Postovi: 1185 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
Ibar je napisao/la: Jel iz postovanja prema katolicima stavljena van funkcije kao muzej ili se mole ljudi unutra petkom? Nerazumjem zasto bi? To je danas normalna dzamija kao i sve druge, nema nikakve ostatke crkve da bi se mogle zadrzat, ako je uopste bila na tom mjestu crkva. A uostalom je jedina Dzamija na Vranduku. Sas cu postaviti jos par slika Vranduka
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 14:10 |
|
|
Cuj ako je bila uopste crkva...... Pa naravno da je bila u svakoj tvrdavi kad se sagradi bila je i crkva ili barem kapela unutra. Crkva je tu bila a neznam kakvo postovanje Ibar tu ocekuje?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 14:10 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 02:39 Postovi: 1185 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 14:13 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Cuj ako je bila uopste crkva...... Pa naravno da je bila u svakoj tvrdavi kad se sagradi bila je i crkva ili barem kapela unutra. Crkva je tu bila a neznam kakvo postovanje Ibar tu ocekuje? Dobro je da niko nezna osim tebe da je na tom mjestu bila crkva... pravi si historicar nema sta... jedno pitanje. Jesil ti ikad bio na Vranduku?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ibar
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 14:20 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Cuj ako je bila uopste crkva...... Pa naravno da je bila u svakoj tvrdavi kad se sagradi bila je i crkva ili barem kapela unutra. Crkva je tu bila a neznam kakvo postovanje Ibar tu ocekuje? Pa recimo Aja Sofija il crkva u Cordobi koja je bila džamija prije su stavljene izvan liturgijske upotrebe.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 14:23 |
|
|
1. Kako niko nezna?? Znaju samo nezna niko od muslimana jer nece da zna. Malo se informiraj, procitaj nesto drugo osim Avaza i jako zanimljivi stvari ces saznat. Nemogu ti ja dokazivat da je bila crkva tu ali jest otidi u neki samostan tu u blizini oni ce ti dokazat da je bila. A reko sam ti da su sve te stare tvrdave imali ili crkvu ili kapelu samo sto ti zelis da nije bila je nesto drugo. 2. Koja je razlika jesam li bio ili ne??? To nemjenja cinjenicu da je crkva bila tu!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 14:26 |
|
|
Ibar je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Cuj ako je bila uopste crkva...... Pa naravno da je bila u svakoj tvrdavi kad se sagradi bila je i crkva ili barem kapela unutra. Crkva je tu bila a neznam kakvo postovanje Ibar tu ocekuje? Pa recimo Aja Sofija il crkva u Cordobi koja je bila džamija prije su stavljene izvan liturgijske upotrebe. A u BejHa ? Imas masu dzamija za koje priznaju da su bile crke i koga briga?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ibar
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 14:29 |
|
|
Neznam za BiH u cjelini. Zato pitam. u Bihacu znam za crkvu koja je danas dzamija. Al posto je ovo trvđava iz srednjeg vijeka i pretpostavljam neki zasticeni spomenik kulture mislio sam da je mozda stavljena bogomolja izvan upotrebe.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 14:30 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: 1. Kako niko nezna?? Znaju samo nezna niko od muslimana jer nece da zna. Malo se informiraj, procitaj nesto drugo osim Avaza i jako zanimljivi stvari ces saznat. Nemogu ti ja dokazivat da je bila crkva tu ali jest otidi u neki samostan tu u blizini oni ce ti dokazat da je bila. A reko sam ti da su sve te stare tvrdave imali ili crkvu ili kapelu samo sto ti zelis da nije bila je nesto drugo. 2. Koja je razlika jesam li bio ili ne??? To nemjenja cinjenicu da je crkva bila tu! Zato sto tako receno jedes *** za kasikom a nemas pojma, a nisi ni bio na Vranduku tako da neznas nista o njemu. Naravno da se to predpostavlja ali niko nemoze to dokazati, da je bas na tom mjestu bila crkva ali izgleda da TI mozes. Mozda to mozes zahvaliti svojim psihozama, koji ti mjenjaju dodir za realitetom?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 14:42 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ibar
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 14:46 |
|
|
Je li moguce da je crkva bila na drugom mjestu i da je srusena a da dzamija nije napravljena na njenom temelju?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 14:47 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ibar
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 14:51 |
|
|
Mene ova utvrda ful podsjeca na Medvedgrad a ova prva slika od zadnje 3 sta si stavio ovo ko da je kapelica bila na tom mjestu. Ma imala ju je utvrda sigurno.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 14:52 |
|
|
Ibar je napisao/la: Je li moguce da je crkva bila na drugom mjestu i da je srusena a da dzamija nije napravljena na njenom temelju? Mogce je, jer dzamija izgleda da je naknadno napravljena dok je tu bila kuca. Da su je turci na novi napravili bila bi od kamena. Jednostavno nepostiji nikakvi dokumenti koji to mogu dokazati.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 15:30 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25917 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Kralj Tomaš je u području Vranduka podigao Crkvu sv. Tome, svog zaštitnika i imenjaka, za koju je od pape dobio posebne povlastice, ali nije jasno je li ta crkva bila unutar zidina ili izvan. Ako je bila unutar onda je vjerojatno to bila ta crkva za koju se priča da je nja njenim temeljima kasnije izgrađena džamija. U svakom slučaju, Vranduk je kao i svaka tvrđava morao unutra imati bar kapelicu. Kod Vranduka je bio i franjevački samostan i velika crkva Svete Marije. http://www.scribd.com/doc/72500144/Vran ... -Sv-Marije
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ibar
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 15:38 |
|
|
Bobovac Marije velikim slovom ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 18:10 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Cerić se na većinu tih minareta ni bi mogao ni popeti. Moraš biti vitak.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 19:07 |
|
|
OPA Zenicanin sto si usutio sad si dobio dokaz! A reko sam ti ali ti ignoriras da SVE TVRDAVE UNUTAR IMAJU ILI CRKVU ILI KAPELU. Jesi preglup da to shvatis da je onda i vranduk imao crkvu i kad je sad nema znaci da je dzamija na njenom mjestu! U ostalom svi mi dobro znamo da turcima nie bilo strano pretvarat crkve u dzamije!!! Sto ja nisam bio na vranduku to nema veze ipak sam ja vise o njemu procito nego ti. A lazes da nema dokaza da je bila crkva unutar tvrdave imaju ckrveni zapisci i zna se kad je gdje i koja crkva graden tako se zna da je gradena i na Vranduku crkva SV. Tome. Problemje sto su Turci zatrali tragove toj Crkvi i sad lazu da nije ni bila! Ti tvrdis da nema dokaza jer nikad nije napisano na Avazu da je bila Crkva tu, a dokaz ima samo o tome se neprica jer medija u BiH pricaju samo to sto muslimani oce da cuju! U BiH nije bilo Crkvi, muslimani nastali od Bogumila i Hrvati iz srednje Bosne protjerali sami sebe!!!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 19 svi 2012, 20:39 |
|
|
Kakav dokaz? Nisam ja kao ti 24 sata na computeru.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 20 svi 2012, 01:00 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Usora88
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 20 svi 2012, 01:21 |
|
|
lako njemu hoda po bacarasiji na racun hrvatskih porezni obaveznika a ljudi kopaju kontenere
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lirik
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 20 svi 2012, 11:35 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 22:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
Ovaj na petoj slici odozgo ili ga je htio naguziti ili mu je nesto maznuo iz dzepa,trece nema ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 20 svi 2012, 11:36 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ibar
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 20 svi 2012, 17:34 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: OPA Zenicanin sto si usutio sad si dobio dokaz! A reko sam ti ali ti ignoriras da SVE TVRDAVE UNUTAR IMAJU ILI CRKVU ILI KAPELU. Jesi preglup da to shvatis da je onda i vranduk imao crkvu i kad je sad nema znaci da je dzamija na njenom mjestu! U ostalom svi mi dobro znamo da turcima nie bilo strano pretvarat crkve u dzamije!!! Sto ja nisam bio na vranduku to nema veze ipak sam ja vise o njemu procito nego ti. A lazes da nema dokaza da je bila crkva unutar tvrdave imaju ckrveni zapisci i zna se kad je gdje i koja crkva graden tako se zna da je gradena i na Vranduku crkva SV. Tome. Problemje sto su Turci zatrali tragove toj Crkvi i sad lazu da nije ni bila! Ti tvrdis da nema dokaza jer nikad nije napisano na Avazu da je bila Crkva tu, a dokaz ima samo o tome se neprica jer medija u BiH pricaju samo to sto muslimani oce da cuju! U BiH nije bilo Crkvi, muslimani nastali od Bogumila i Hrvati iz srednje Bosne protjerali sami sebe!!! Pa Muslimani-Bošnjaci i jesu nastali od Bogumila Hrvata kaj ne? Mislim većina ih potječe od Bogumila?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|