|
|
Stranica: 10/25.
|
[ 619 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 22 ožu 2012, 23:28 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 02:39 Postovi: 1184 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
Zenica preksinoc dale pocast divjema djevojcicama Emili i Nini, koji su ubijeni o oca
Sahranjene Emile i Nine, Anto Ledic prvi covjek Zenickog katolickog centra drzi govor
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 22 ožu 2012, 23:39 |
|
|
Zeničanin, u kojem dijelu Zenice živiš?
|
|
Vrh |
|
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 22 ožu 2012, 23:49 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 02:39 Postovi: 1184 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
Podbrezje neznam jel poznajes?
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 22 ožu 2012, 23:52 |
|
|
Imam rođaka u Zenici pa pitam. Dobro poznajem Zenicu, lijepa je, ali Bosna vam je prljava.
|
|
Vrh |
|
|
lirik
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 23 ožu 2012, 00:15 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 22:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
Zenicanin je napisao/la: Podbrezje neznam jel poznajes? A ti si gore na brdu?Gornji Cajdras,Stranjani to je blizu tebe.Imao sam prijatelja i skolskih kolega odozgo.Ako se ne varam tu su pretezito Hrvati zivjeli a ti mi bas i ne djelujes kao Hrvat.Kakva je sada struktura stanovnistva u tvom kraju i ima li mundzosa?
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 23 ožu 2012, 00:30 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
E ovo i mene zanima. Moze bit samo pri cesti na ulazu u Podbrezje. Ili je novozenicanin.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 26 ožu 2012, 17:06 |
|
|
lirik je napisao/la: Zenicanin je napisao/la: Podbrezje neznam jel poznajes? A ti si gore na brdu?Gornji Cajdras,Stranjani to je blizu tebe.Imao sam prijatelja i skolskih kolega odozgo.Ako se ne varam tu su pretezito Hrvati zivjeli a ti mi bas i ne djelujes kao Hrvat.Kakva je sada struktura stanovnistva u tvom kraju i ima li mundzosa? Nisam na brdo, blizu sam glavnog puta, necu u detailje u forumu objasnjavati. U podbrezju zive skoro samo Hrvate, ali u zadnje vrijeme su se dosta Bosnje naselile. Nemam nista protiv Hrvata u Zenici, simpatican su mi narod pa sam se zato prijavio ovdje. Neznam strukturu, ali cini mi se da preuzimamo skoro sve krajeve u Zenici gdje nikad nismo bili. Na primjer u podbrezju sam promjetio da nema skoro nikako omladine, samo vidim starce, naravno da ima omladine skojima se i druzim, ali nemozes porediti sa mjestima gdje je naseljeno sa bosnjama.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 26 ožu 2012, 18:06 |
|
|
Pa već si se odao. Ali ja ne izdajem zemljake, makar ne bili iz istog naroda, ili ne bili iste vjere. No, inače korektnim ljudima nije problem ako im se i otkriji.e identitet, a svakom se može otkrit na neki način. Zato se ipak uvijek treba držat kulturnog razgovora, ako ništa onda zbog posljedica koje može izazvat. To se ne odnosi na tebe zemo, samo nastavi tako.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 26 ožu 2012, 21:35 |
|
|
Zenicanin je napisao/la: lirik je napisao/la: A ti si gore na brdu?Gornji Cajdras,Stranjani to je blizu tebe.Imao sam prijatelja i skolskih kolega odozgo.Ako se ne varam tu su pretezito Hrvati zivjeli a ti mi bas i ne djelujes kao Hrvat.Kakva je sada struktura stanovnistva u tvom kraju i ima li mundzosa?
Nisam na brdo, blizu sam glavnog puta, necu u detailje u forumu objasnjavati. U podbrezju zive skoro samo Hrvate, ali u zadnje vrijeme su se dosta Bosnje naselile. Nemam nista protiv Hrvata u Zenici, simpatican su mi narod pa sam se zato prijavio ovdje. Neznam strukturu, ali cini mi se da preuzimamo skoro sve krajeve u Zenici gdje nikad nismo bili. Na primjer u podbrezju sam promjetio da nema skoro nikako omladine, samo vidim starce, naravno da ima omladine skojima se i druzim, ali nemozes porediti sa mjestima gdje je naseljeno sa bosnjama. Ajde neka ima nekih Bošnja što tako misle, mada su takvi prava rijetkost.
|
|
Vrh |
|
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 26 ožu 2012, 21:57 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa već si se odao. Ali ja ne izdajem zemljake, makar ne bili iz istog naroda, ili ne bili iste vjere. No, inače korektnim ljudima nije problem ako im se i otkriji.e identitet, a svakom se može otkrit na neki način. Zato se ipak uvijek treba držat kulturnog razgovora, ako ništa onda zbog posljedica koje može izazvat. To se ne odnosi na tebe zemo, samo nastavi tako. Pa naravno, ja i moja familija smo uvjek bili dobro dosli u podbrezju, i uvjek su komsije bili korektni prema nama, zato sam zavolio Hrvate, i zelim vise zaznati o vama. Ti si znaci isto iz podbrezja? Sigurno se znamo makar iz vidjanja?
|
|
Vrh |
|
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 26 ožu 2012, 22:08 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: Zenicanin je napisao/la: Nisam na brdo, blizu sam glavnog puta, necu u detailje u forumu objasnjavati. U podbrezju zive skoro samo Hrvate, ali u zadnje vrijeme su se dosta Bosnje naselile. Nemam nista protiv Hrvata u Zenici, simpatican su mi narod pa sam se zato prijavio ovdje.
Neznam strukturu, ali cini mi se da preuzimamo skoro sve krajeve u Zenici gdje nikad nismo bili. Na primjer u podbrezju sam promjetio da nema skoro nikako omladine, samo vidim starce, naravno da ima omladine skojima se i druzim, ali nemozes porediti sa mjestima gdje je naseljeno sa bosnjama.
Ajde neka ima nekih Bošnja što tako misle, mada su takvi prava rijetkost. Ja nepoznajem osobu u Zenici od kojoj sam cuo da je rekla da mrzi Hrvate ili nesto tako slicno negativno. Jedino kako sam ja zkuzio da se ljudi (Hrvati i Bosnje) izmedju izbjegavaju dosta, ne tacno u gradu vec u okolini kao naprimjer Tetovo i Podbrezje, al to nije neka mrznja... vec se jednostavno izbjegavaju. Moja tetka je jednom rekla nesto za Hrvate u Banlozima dok sam je vozio kuci, jer sam je upito za njih... ona je rekla da ih nije puno ostalo, ali da su to bas fini ljudi i da im nemas sta rec... Evo jos jedan primjer: Pogledaj onaj video gore sto sam posto gdje Anto Ledis iz katolicko centra drzi govoro za Ninu i Emilu. Tu skoro sve bili Muslimani ali naravno bili su i Katolici, ali svi su ga slusali ko da je njihov, ako me razumjes kako mislim... I nakraju kaze covjek da se ljudi na svoj nacin zamole za Ninu i Emili, i to su uradili. Sa tim hocu da ti kazem da vjerujem u to da se u Zenici Hrvate i Bosnje koliko toliko postuju.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 26 ožu 2012, 22:47 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25803 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Zenicanin je napisao/la:
Ja nepoznajem osobu u Zenici od kojoj sam cuo da je rekla da mrzi Hrvate ili nesto tako slicno negativno.
E jbg sad, smanji malo... Još ćemo pomisliti da ne izlaziš iz kuće.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 26 ožu 2012, 22:52 |
|
|
Zenicanin je napisao/la: Ti si znaci isto iz podbrezja? Sigurno se znamo makar iz vidjanja? Nisam baš, ajmo reći dijelom. Možda. Ovi ljudi jesu: http://www.hercegbosna.org/kolumne/poli ... -4295.html
|
|
Vrh |
|
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 01 tra 2012, 13:41 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 01 tra 2012, 13:42 |
|
|
U vezi rekonstrukcije bilinog polja:
Za novu rekonstrukciju stadiona Bilino polje Općina Zenica neće čekati obećani novac od Svjetske i Evropske nogometne federacije (FIFA i UEFA), koji, kako je vijećnicima u četvrtak prilikom usvajanja budžeta za 2012. kazao načelnik Husejin Smajlović, kasni zbog procedura ovih organizacija.
Budžetom Općine, naime, umjesto 700.000 KM planiranih nacrtom, bit će osigurano svih 1.500.000 KM.
- Kada dobijemo novac od FIFA-e i UEFA-e, knjižit ćemo ga kao vanredni prihod budžeta - kazao je vijećnicima Smajlović, istaknuvši da moraju zauzeti stav žele li da državni nogometni tim u septembru igra u Zenici.
Već je raspisan i tender za izbor izvođača radova, a za 24. april zakazano je i otvaranje prispjelih ponuda potencijalnih izvođača, dok bi radovi trebali početi 25. maja.
- Rekonstrukcijom će biti urađena nova kanalizacija i drenaža te promijenjena trava, s električnim grijanjem terena. Bit će promijenjeni i golovi te klupe za rezervne igrače - objašnjava Lejla Brljevac iz Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada te dodaje da bi ovi radovi mogli koštati između 1,3 i 1,5 miliona KM.
|
|
Vrh |
|
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 10 tra 2012, 21:00 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 10 tra 2012, 21:03 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 10 tra 2012, 21:08 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 10 tra 2012, 21:42 |
|
|
lijepo zenicanine sto je to e da ona slika sa krizevima di pise cimburijada lijepo da imate i krizeve otkad potjece ta cimburijada sto znaci to
|
|
Vrh |
|
|
lirik
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 05 svi 2012, 17:13 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 22:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
Ibar je napisao/la: lijepo zenicanine sto je to e da ona slika sa krizevima di pise cimburijada lijepo da imate i krizeve otkad potjece ta cimburijada sto znaci to I mene zanima ona zastava sa polumjesecom i krizevima!Lici na neku zastavu iz fantazije koja bi valjda trebala simbolizirati tri religije u BiH. Cimburijada ti je inace nesto kao godisnji sabor zenicana:skupe se na Kamberovica Polju (uz rijeku Bosnu),donesu tave i jaja i na zalozenoj vatri prave omlet od jaja(kajganu) iliti po bosanski "cimbur"!
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 12 svi 2012, 20:09 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
|
Vrh |
|
|
Croat
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 12 svi 2012, 20:55 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 15:14 Postovi: 5156 Lokacija: Na dženazi BiH
|
@Ibar Juče je u našem gradu svečano otvoreno spomen-obilježje šehidima, poginulim borcima Armije BiH i civilnim žrtvama rata sa područja općine Zenica. Spomenik je dobio ime „Kameni spavač“ a idejni tvorac je Vedina Babahmetović. Futurističkog dizajna i izrađen od posebnog stakla na sebi ima ispisana imena 924 poginula borca sa područja Zenice i boraca poginulih u zeničkim brigadama iz drugih gradova BiH. One civilne žrtve iz općine Zenica su sadržane u rečenici „I ostale civilne žrtve rata“ koje su takođe uklesane na spomenik.i SDP-ovci odaju poĆast šehidima
|
|
Vrh |
|
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 17 svi 2012, 01:45 |
|
|
Ibar je napisao/la: lijepo zenicanine sto je to e da ona slika sa krizevima di pise cimburijada lijepo da imate i krizeve otkad potjece ta cimburijada sto znaci to Neznam ni ja sta je tacno to, znam samo da je postavljeno na kamberovice polju za vrijeme cimburijade. Evo jos par slika kamenog spavac
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 17 svi 2012, 06:27 |
|
|
Znas ti dobro sta je to, ali eto rec cu ti ja! To je spomen ploca u cast agresorima na BiH !!!!!!!!!! Onim Muhadzedinima koji su dosli i dovodili neke crnce i arapa u BiHda ubijaju ljude koji su stoljecima tu zivjeli!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zenica Postano: 17 svi 2012, 08:26 |
|
|
Paranoja nije potrebna Vuče. Inače, Zenichanin nije reprezentativan iako ima takav nick. Čuj ne zna što je Čimburijada...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Vukota i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|