|
|
Stranica: 9/29.
|
[ 714 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 23 lis 2010, 15:57 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Na kakve trendove u Žepču ukazuju opći izbori 2010.?
Nakon objavljivanja konačnih rezultata općih izbora u BiH donosimo neke zanimljivosti vezane za Općinu Žepče. Za Predsjedništvo BIH ukupno je glasovao 12.071 glasač. Od toga je 11.418 važećih glasova i 653 nevažeća glasa. Malo smo se poigrali brojkama pa smo došlih do nekih zanimljivih podataka. Tako su važeći glasovi za hrvatske kandidate za člana Predsjedništva BIH raspoređeni ovako:
Borjana Krišto………......................3.847 glasova
Martin Raguž…………....................1263 glasa
Jerko Ivanković-Lijanović…………962 glasa
Pero Galić……………………….....30 glasova ....
Ukupno je to 6.102 glasa što kada usporedimo s ukupnim brojem važećih glasova iznosi skromnih 53,44%.
Zanimljiva je i izlaznost glasača po pojedinim glasačkim mjestima s pretežito bošnjačkim i s pretežito hrvatskim pučanstvom. Tako je, recimo, na glasačkom mjestu u Orahovici ukupan broj glasača bio 768 od čega je na izbore izašlo ukupno 363 glasača što nam daje izlaznost od skromnih 47,27%.
Nešto bolja izlaznost je na glasačkom mjestu u Papratnici. Ukupan broj glasača na ovom izbornom mjestu iznosio je 806 od čega je na izbore izašlo 426 glasača što nam daje izlaznost od i dalje skromnih 52,85%. Posebno loša izlaznost je na glasačkom mjestu u Pirama. Ukupan broj glasača u Pirama iznosio je 416, od čega je na izbore izašlo tek 156 glasača, što nam daje izlaznost od samo 37,50%.
Posve drugačija situacija je na glasačkim mjestima s pretežito bošnjačkim pučanstvom. Tako je na glasačkom mjestu Begov Han ukupan broj glasača iznosio je 457, od čega je na izbore izašlo 314 glasača, što nam daje izlaznost od imponzantnih 68,70%. Ili, recimo, na glasačkom mjestu Željezno Polje 1, gdje je ukupan broj glasača iznosio 526 od čega je na izbore izašlo 394 glasača što daje izlaznost od čak 74,90%.
Ovakva apstinencija hrvatskog biračkog tijela je svakako za podrobnu analizu. Radi li se tu o odsutnosti birača (ljudi) radi privremenog boravka na radu izvan Žepča? Ili je to posljedica nezainteresiranosti i nemotiviranosti hrvatskih glasača zbog situacije u kojoj pored Željka Komšića hrvatski kandidati nisu imali nikakvih izgleda za pobjedu? Ili je posrijedi nešto treće, ostaje tek da se vidi.
U svakom slučaju do novih općinskih izbora nije daleko. Možda će oni donijeti novo preslaganje političke scene s posve izmijenjenim ulogama od onih koje su danas aktualne na području žepačke općine.
postaja.ba
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 pro 2010, 18:34 |
|
|
Žepčaci, može li netko od vas iz bliza slikati ploče sa imenima na spomeniku poginulim bojovnicima?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 06 pro 2010, 10:35 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Na kakve trendove u Žepču ukazuju opći izbori 2010.?
Nakon objavljivanja konačnih rezultata općih izbora u BiH donosimo neke zanimljivosti vezane za Općinu Žepče. Za Predsjedništvo BIH ukupno je glasovao 12.071 glasač. Od toga je 11.418 važećih glasova i 653 nevažeća glasa. Malo smo se poigrali brojkama pa smo došlih do nekih zanimljivih podataka. Tako su važeći glasovi za hrvatske kandidate za člana Predsjedništva BIH raspoređeni ovako:
Borjana Krišto………......................3.847 glasova
Martin Raguž…………....................1263 glasa
Jerko Ivanković-Lijanović…………962 glasa
Pero Galić……………………….....30 glasova ....
Ukupno je to 6.102 glasa što kada usporedimo s ukupnim brojem važećih glasova iznosi skromnih 53,44%.
Zanimljiva je i izlaznost glasača po pojedinim glasačkim mjestima s pretežito bošnjačkim i s pretežito hrvatskim pučanstvom. Tako je, recimo, na glasačkom mjestu u Orahovici ukupan broj glasača bio 768 od čega je na izbore izašlo ukupno 363 glasača što nam daje izlaznost od skromnih 47,27%.
Nešto bolja izlaznost je na glasačkom mjestu u Papratnici. Ukupan broj glasača na ovom izbornom mjestu iznosio je 806 od čega je na izbore izašlo 426 glasača što nam daje izlaznost od i dalje skromnih 52,85%. Posebno loša izlaznost je na glasačkom mjestu u Pirama. Ukupan broj glasača u Pirama iznosio je 416, od čega je na izbore izašlo tek 156 glasača, što nam daje izlaznost od samo 37,50%.
Posve drugačija situacija je na glasačkim mjestima s pretežito bošnjačkim pučanstvom. Tako je na glasačkom mjestu Begov Han ukupan broj glasača iznosio je 457, od čega je na izbore izašlo 314 glasača, što nam daje izlaznost od imponzantnih 68,70%. Ili, recimo, na glasačkom mjestu Željezno Polje 1, gdje je ukupan broj glasača iznosio 526 od čega je na izbore izašlo 394 glasača što daje izlaznost od čak 74,90%.
Ovakva apstinencija hrvatskog biračkog tijela je svakako za podrobnu analizu. Radi li se tu o odsutnosti birača (ljudi) radi privremenog boravka na radu izvan Žepča? Ili je to posljedica nezainteresiranosti i nemotiviranosti hrvatskih glasača zbog situacije u kojoj pored Željka Komšića hrvatski kandidati nisu imali nikakvih izgleda za pobjedu? Ili je posrijedi nešto treće, ostaje tek da se vidi.
U svakom slučaju do novih općinskih izbora nije daleko. Možda će oni donijeti novo preslaganje političke scene s posve izmijenjenim ulogama od onih koje su danas aktualne na području žepačke općine.
postaja.ba Koma :/
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 06 pro 2010, 11:20 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26521 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
MRSHO je napisao/la: Ovakva apstinencija hrvatskog biračkog tijela je svakako za podrobnu analizu. Radi li se tu o odsutnosti birača (ljudi) radi privremenog boravka na radu izvan Žepča? Ili je to posljedica nezainteresiranosti i nemotiviranosti hrvatskih glasača zbog situacije u kojoj pored Željka Komšića hrvatski kandidati nisu imali nikakvih izgleda za pobjedu? Ili je posrijedi nešto treće, ostaje tek da se vidi.
Ma jok, to je posljedica toga da muslimani više i bolje muljaju sa izbornim listićima. Muljaju i naši ali ne toliko kao oni. Odgovorno tvrdim da na većini biračkih mjesta u BiH gdje je zvanično izlaznost bila preko 50%, stvarna izlaznost bila manja od 40% upisanih glasača. Naravoučenije: Žepčaci i svi hrvati, nije sramota učiti od većih muljatora.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Zepceboy
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 06 pro 2010, 16:05 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Žepčaci, može li netko od vas iz bliza slikati ploče sa imenima na spomeniku poginulim bojovnicima? Mogu ja ali mislim da to nije baš kulturno da sad ja dođem u sred dana i to slikam A zašto ti to treba, mislim ako ti baš stvarno treba učinit ću ja to za tebe, jer navijaš za Dinamo 
_________________ BAD BLUE BOYS ŽEPČE
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 06 pro 2010, 20:33 |
|
|
Zepceboy je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Žepčaci, može li netko od vas iz bliza slikati ploče sa imenima na spomeniku poginulim bojovnicima? Mogu ja ali mislim da to nije baš kulturno da sad ja dođem u sred dana i to slikam A zašto ti to treba, mislim ako ti baš stvarno treba učinit ću ja to za tebe, jer navijaš za Dinamo  Imaš u ovoj knjizi sva imena,ako te zanima samo spisak bez slika (uneseno ime,mjesto i datum stradanja),može se skenirati 
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 06 pro 2010, 20:41 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Zepceboy je napisao/la: Mogu ja ali mislim da to nije baš kulturno da sad ja dođem u sred dana i to slikam A zašto ti to treba, mislim ako ti baš stvarno treba učinit ću ja to za tebe, jer navijaš za Dinamo  Imaš u ovoj knjizi sva imena,ako te zanima samo spisak bez slika (uneseno ime,mjesto i datum stradanja),može se skenirati  Ajde markane ako možeš skenirat bio bi jako zahvalan.
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 21 pro 2010, 22:38 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
CortoŽE
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 05 sij 2011, 15:33 |
|
|
Evo još jedna vijest iz župe sv. Josipa u Zavidoviću,mada ne svježa ali doista ružna.25.12.2010.godine, na Božić, u selu Dolina, koje pripada spomenutoj župi, oskvrnuto je katoličko groblje. Značajno su oštećeni svi spomenici na tom groblju koje je staro mekih pedesetak godina. Prva sumnja pada na Bošnjake iz istog tog sela ili nekog od susjednih bošnjačkih sela. Taj vandalski čin nije osuđen od lokalnih vlasti, a na FTV je dobio tri sekunde dnevnika. Samo za usporedbu kada su prošle godine na mezarju u Žepču oštećena tri spomenika na FTV se nije moglo živjeti od komentara koji čitav hrvatski narod žepačkog kraja izjednačavaju fašistima, kulturoubicama i tko zna s čim više sve ne. Ovaj čin Bošnjaka Doline je poruka njihovim susjedima da se ne vraćaju u Dolinu, a oni koji su se tamo vrtatili i koji su živjeli tjekom rata u djelu sela koje je držao HVO, da spreme kofere i da se makmu iz multietnićne Doline.
Ako dodjem do slike polupanih spomenika s groblja stavim je ovdje.
_________________ U dolini rijeke Bosne, Usore i Liješnice...
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 05 sij 2011, 16:59 |
|
|
CortoŽE je napisao/la: Evo još jedna vijest iz župe sv. Josipa u Zavidoviću,mada ne svježa ali doista ružna.25.12.2010.godine, na Božić, u selu Dolina, koje pripada spomenutoj župi, oskvrnuto je katoličko groblje. Značajno su oštećeni svi spomenici na tom groblju koje je staro mekih pedesetak godina. Prva sumnja pada na Bošnjake iz istog tog sela ili nekog od susjednih bošnjačkih sela. Taj vandalski čin nije osuđen od lokalnih vlasti, a na FTV je dobio tri sekunde dnevnika. Samo za usporedbu kada su prošle godine na mezarju u Žepču oštećena tri spomenika na FTV se nije moglo živjeti od komentara koji čitav hrvatski narod žepačkog kraja izjednačavaju fašistima, kulturoubicama i tko zna s čim više sve ne. Ovaj čin Bošnjaka Doline je poruka njihovim susjedima da se ne vraćaju u Dolinu, a oni koji su se tamo vrtatili i koji su živjeli tjekom rata u djelu sela koje je držao HVO, da spreme kofere i da se makmu iz multietnićne Doline.
Ako dodjem do slike polupanih spomenika s groblja stavim je ovdje. http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... -2579.html
|
|
Vrh |
|
 |
CortoŽE
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 06 sij 2011, 00:51 |
|
|
hvala, nisam vidio članak:)
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 06 sij 2011, 00:52 |
|
|
CortoŽE je napisao/la: hvala, nisam vidio članak:) Nije problem. Samo ti nastavi javljati vijesti iz ŽE i okolice. Ako nama slučajno promaknu. 
|
|
Vrh |
|
 |
CortoŽE
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 06 sij 2011, 11:36 |
|
|
ne mogu stalno pratiti ostale teme i sudjelovati, ali ovdje cu se truditi biti prisutan sa najnovijim vijestima iz Žepča.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 14 sij 2011, 01:27 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6644 Lokacija: Izvan sebe
|
CortoŽE je napisao/la: Evo još jedna vijest iz župe sv. Josipa u Zavidoviću,mada ne svježa ali doista ružna.25.12.2010.godine, na Božić, u selu Dolina, koje pripada spomenutoj župi, oskvrnuto je katoličko groblje. Značajno su oštećeni svi spomenici na tom groblju koje je staro mekih pedesetak godina. Prva sumnja pada na Bošnjake iz istog tog sela ili nekog od susjednih bošnjačkih sela. Taj vandalski čin nije osuđen od lokalnih vlasti, a na FTV je dobio tri sekunde dnevnika. Samo za usporedbu kada su prošle godine na mezarju u Žepču oštećena tri spomenika na FTV se nije moglo živjeti od komentara koji čitav hrvatski narod žepačkog kraja izjednačavaju fašistima, kulturoubicama i tko zna s čim više sve ne. Ovaj čin Bošnjaka Doline je poruka njihovim susjedima da se ne vraćaju u Dolinu, a oni koji su se tamo vrtatili i koji su živjeli tjekom rata u djelu sela koje je držao HVO, da spreme kofere i da se makmu iz multietnićne Doline.
Ako dodjem do slike polupanih spomenika s groblja stavim je ovdje. Federalna TV koristi uvijek istu matricu. Sotonizacija i fasizacija Hrvata, a dobre bosnje su uvijek zrtve. Sijecam se prije nekoliko godina sjedio sam u parku , kada se dvije muslimanke blizu mene upalise. !Oh sta nam oni Hrvati rade!!" Elem one su slusale vijesti na nasem jeziku radio slobodna evropa, procitali su vijest da je u Sarajevu kod vrata crkve cini mi se Sv. Ante na bistriku eksplodirala neka eksplozivna naprava. One su vijest komentirale u tom smislu. da smo mi sami sebi postavili bombu da im napakostimo u svijetu, kakva indoktrinacija?
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
pjosip
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 15 sij 2011, 13:42 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Federalna TV koristi uvijek istu matricu. Sotonizacija i fasizacija Hrvata, a dobre bosnje su uvijek zrtve. Sijecam se prije nekoliko godina sjedio sam u parku , kada se dvije muslimanke blizu mene upalise. !Oh sta nam oni Hrvati rade!!" Elem one su slusale vijesti na nasem jeziku radio slobodna evropa, procitali su vijest da je u Sarajevu kod vrata crkve cini mi se Sv. Ante na bistriku eksplodirala neka eksplozivna naprava. One su vijest komentirale u tom smislu. da smo mi sami sebi postavili bombu da im napakostimo u svijetu, kakva indoktrinacija? To ti je ta razlika izmedju nas i njih. Kad se takvo sta desi kod njih mi gledamo međuse i pitamo se ko je to mogao među nama mogao napraviti a njima je vazda neko drugi kriv. Mi bar imamo natruhe zapadnoeuropske odgovornosti a oni ko pravi azijati - vazda je neko drugi kriv a oni pravi da ne mogu biti pravlji.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 23 sij 2011, 23:08 |
|
|
HRT prilog: Žepče na rijeci Bosni
Šteta što nema više ovakvih stvari na HRT...
|
|
Vrh |
|
 |
Stecak
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 27 sij 2011, 05:13 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 vel 2011, 15:32 |
|
|
Stecak je napisao/la: Svaka cast, samo sta znaci godina, da li se tada Zepce prvi put spominje ili je nesto drugo?
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 vel 2011, 17:38 |
|
|
Da, prvi pisani spomen Žepča (u povelji Stjepana Tomaša 14.10.1458. godine).
|
|
Vrh |
|
 |
Cro-Zepce
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 06 vel 2011, 01:20 |
|
|
Papratnica
Privitak/ci: |

60014_127073307344946_100001268329845_173355_244474_n.jpg [ 34.22 KiB | Pogledano 7185 put/a. ]
|

31062_1445764272984_1499486175_1169025_7692007_n.jpg [ 102.37 KiB | Pogledano 7185 put/a. ]
|
_________________ Od Zenice i od Tešnja grada branila ga Žepačka brigada
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 06 vel 2011, 01:46 |
|
|
Valja  Svaka čast Papračanima. 
|
|
Vrh |
|
 |
Cro-Zepce
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 07 vel 2011, 01:07 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Valja  Svaka čast Papračanima.  Papraćanima 
_________________ Od Zenice i od Tešnja grada branila ga Žepačka brigada
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 07 vel 2011, 10:36 |
|
|
Cro-Zepce je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Valja  Svaka čast Papračanima.  Papraćanima  Ispričavam se Papraćani.
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 09 vel 2011, 16:41 |
|
|
500.000 eura uloženo u nove laboratorije u KŠC-u „Don Bosco“ Uz ovogodišnji Dan škole u KŠC-u „Don Bosco" ostat će zabilježeno i kako su toga dana blagoslovljeni i otvoreni za korištenje novoizgrađeni i opremljeni laboratoriji za kemiju, fiziku i biologiju. Laboratoriji su izgrađeni uz pomoć talijanske nevladine organizacije VIS (Volontariato internazionale per lo sviluppo) iz Rima, a većinu sredstava osigurala je Talijanska biskupska konferencija. Izgradnja laboratorija bila je predviđena od samoga početka izgradnje Centra, ali budući da se radilo o velikim financijskim sredstvima (oko 500.000 eura), laboratoriji su izgrađeni tek uz 10-u obljetnicu početka nastave u Centru. Nadamo se kako će novoizgrađeni laboratoriji još više povećati interes za prirodne znanosti, a osobito se nadamo kako će njihova izgradnja i mogućnosti motivirati nekoga od učenika da upiše studij fizike (izrazito deficitarno zanimanje u žepačkome školstvu). Vodstvo Centra, u dogovoru s predmetnim nastavnicima, odlučilo je ponuditi općinskoj Službi za društvene djelatnosti i drugim školama iz naše Općine mogućnost posjeta novoizgrađenim laboratorijima u kojima bi učenici, osobito osnovnih škola, mogli obaviti barem dio svoje nastave. postaja.ba
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 09 vel 2011, 20:43 |
|
|
Ovo gore je zadovoljstvo procitati.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|