HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 sij 2026, 04:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 757 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Žepče
PostPostano: 07 tra 2011, 22:15 

Pjesma posvećena pok.Nevenku Manduriću

Vrh

PostPostano: 07 tra 2011, 22:35 

Nevenko je bio bolestan, nije poginuo u borbi ako se ne varam?

Vrh

PostPostano: 07 tra 2011, 22:56 

MRSHO je napisao/la:
Nevenko je bio bolestan, nije poginuo u borbi ako se ne varam?

Ja nisam 100% siguran, nesto sam samo cuo da je od žutice,a i da je poginuo,stvarno neznam točno

Vrh

PostPostano: 08 tra 2011, 12:31 

Izvorni Dar je po meni jedna najbolja među najboljim izvornjacima, pogotovo u Žepačkom kraju, bar što se tiče ovih što su izdavali kasete i izdavaju dan danas. Može li mi netko reći što se dogodilo sa Ćamom koji pjeva sa dotičnim Nevenkom ovdje ako se ne varam? Čuo sam svakakve priče da je otišao vani ali i dalje nisam baš siguran. I može li mi netko napisati tekst pošto bih ga volio naučiti ali ne razumijem baš sve?

Vrh

PostPostano: 08 tra 2011, 12:46 

Svi u selu žele i svi se vesele
što je moja Jela ostavila mene
Nije, nije, nije, ja sam Jelu prije
prvo poljubio pa je ostavio

Zvuci violine čuju se sa brijega
još kad zapjevamo ja i moj kolega
I kad Jela čuje drago bit joj neće
jer danas sam sebi našo drugo cvijeće

Sa ovom ti pjesmom želim Jelo sreću
našu divnu ljubav zaboravit neću
Ali ja sam sebi našo drugo cvijeće
sa kojom me niko rastaviti neće

Vrh

PostPostano: 09 tra 2011, 11:25 

Izvornjaci stvarno lijek za dušu. A ovo pjesmu o Jeli mislim da zna svaki Žepčak :D

Pjesmu o pokojnom Nevenku moram priznati da nisam čuo, mada znam dosta pjesma Izvornog dara, imam dosta i onih starih kazeta njihovih. Ne volim nabadati o tuđoj smrti kad ne znam, al' ja sam negdje čuo da je on u prometnoj nesreći poginuo. Sad prošlo je i godina od toga, pa više nisam ni siguran.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2011, 21:50 

Ovu pjesmu i slicne,sa profila maki111xp smo davno nekad stavili na yt
inače pjesma je snimana u Gornjoj Papratnici,a ovo brdo iza njih je Markovo brdo,točnije,"Zapode"dio Papratnice

Vrh

PostPostano: 10 tra 2011, 22:19 

Cro-Zepce je napisao/la:
inače pjesma je snimana u Gornjoj Papratnici,a ovo brdo iza njih je Markovo brdo,točnije,"Zapode"dio Papratnice

Da, onome ko poznaje taj kraj jasno se vidi da je snimano u Gornjoj Papratnici. Ja također imam na kaseti ove pjevače "Koktel izvorne muzike iz Žepča" se zove i započinje onim kolom i pjesmom Malo mjesto po imenu Žepču, a taj klip ima i na youtube vidio sam također. Prebacio sam prošle godine na DVD a zatim i na komp taj koktel i na njemu su prekrasne pjesme, pogotovo one u izvedbi Ćame i braće Zrno. 6. lipanj '92 mi je posebno draga. Nisam siguran ali mislim da su na toj snimci pjevali na hatkinim njivama gdje je i bila linija prema Srbima?
http://www.youtube.com/watch?v=XeYFzz8MPtM

Vrh

PostPostano: 21 tra 2011, 13:47 

NoviSeer je napisao/la:
Cro-Zepce je napisao/la:

Da, onome ko poznaje taj kraj jasno se vidi da je snimano u Gornjoj Papratnici. Ja također imam na kaseti ove pjevače "Koktel izvorne muzike iz Žepča" se zove i započinje onim kolom i pjesmom Malo mjesto po imenu Žepču, a taj klip ima i na youtube vidio sam također. Prebacio sam prošle godine na DVD a zatim i na komp taj koktel i na njemu su prekrasne pjesme, pogotovo one u izvedbi Ćame i braće Zrno. 6. lipanj '92 mi je posebno draga. Nisam siguran ali mislim da su na toj snimci pjevali na hatkinim njivama gdje je i bila linija prema Srbima?
http://www.youtube.com/watch?v=XeYFzz8MPtM

pjesma je snimana u Gornjoj Papratnici, a oni su poginuli tamo negdje na hatkinim njivama ja mislim

Vrh

PostPostano: 23 lip 2011, 14:14 

Za ljubitelje planinarstva, uređena 100 km trasa po žepačko-šeherskom kraju...

Citat:
Planinarska staza-prvi kompletan turistički proizvod općine Žepče

Članovi Planinarskog društva „VIS“ Žepče, ovih su dana angažirani na terenu i to na markiranju planinarske staze u dužini od 100 km. Staza će biti unesena u planinarske vodiče svjetske razine, a prva je koja je urađena na području naše općine, kao kompletna turistička ponuda općine Žepče.

Riječ je o vezanom planinarskom putu u dužini 100 km koji bi povezao sve objekte rekreativno-sportskog sadržaja i sve prirodne znamenitosti na području općine Žepče.

Staza bi trebala biti multifunkcionalna. Njome bi se mogli kretati pješaci, planinari, biciklisti i skijaši.

Prvi dan:

ŽEPČE-PAPRATNICA-RAVNA RIJEKA-LOVAČKI DOM ISPOD BUKOVIH NJIVA-DUGI BRIJEG-VRH MATINSKOG VISA. (Prvi dan bi završio prenoćištem na Matinskom visu).

Drugi dan:

NASTAVAK PREMA MATINOJ (LOVAČKA KUĆA)-PONIJEVO (KISELJAK)-PONIJEVO (STARA CRKVA)-PIVOVARA „ŠEER“-JABLANIČKO JEZERO-LJUBATOVIĆI-GALOVAC-ŽUPNA CRKVA LUG-BRANKOVIĆI-PAZARIĆ-CERIJE-LUČIĆI-GROMILICE (DO REKREACIJSKOG CENTRA)
…tu bi završio drugi dan.

Treći dan:

NASTAVAK PREKO RADUNICA-MATIJEVIĆA BRDA-BREZIKA-VRBICE-DŽIGERA-OSOVE- DO POLJA U ŽEPČU

„Ova staza će biti uvrštena u planinarske vodiče diljem Europe. Kompletna će biti pokrivena GPS- om, kontrolnim točkama. Nakon „prehodane“ staze dobivat će se i značka koja se jedino tako i može dobiti. Vođe puta su iskusni vodiči koji su i sami sudjelovali u markiranju ove turističke staze. Naši prijatelji širom Europe, prvenstveno planinari, tu će stazu organizirano obilaziti barem jednom godišnje“- kazao je za Radio Žepče predsjednik Planinarskog društva „VIS“ Žepče, Mirko Matijević.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2011, 23:11 

MRSHO je napisao/la:
Za ljubitelje planinarstva, uređena 100 km trasa po žepačko-šeherskom kraju...

Citat:
Planinarska staza-prvi kompletan turistički proizvod općine Žepče

Članovi Planinarskog društva „VIS“ Žepče, ovih su dana angažirani na terenu i to na markiranju planinarske staze u dužini od 100 km. Staza će biti unesena u planinarske vodiče svjetske razine, a prva je koja je urađena na području naše općine, kao kompletna turistička ponuda općine Žepče.

Riječ je o vezanom planinarskom putu u dužini 100 km koji bi povezao sve objekte rekreativno-sportskog sadržaja i sve prirodne znamenitosti na području općine Žepče.

Staza bi trebala biti multifunkcionalna. Njome bi se mogli kretati pješaci, planinari, biciklisti i skijaši.

Prvi dan:

ŽEPČE-PAPRATNICA-RAVNA RIJEKA-LOVAČKI DOM ISPOD BUKOVIH NJIVA-DUGI BRIJEG-VRH MATINSKOG VISA. (Prvi dan bi završio prenoćištem na Matinskom visu).

Drugi dan:

NASTAVAK PREMA MATINOJ (LOVAČKA KUĆA)-PONIJEVO (KISELJAK)-PONIJEVO (STARA CRKVA)-PIVOVARA „ŠEER“-JABLANIČKO JEZERO-LJUBATOVIĆI-GALOVAC-ŽUPNA CRKVA LUG-BRANKOVIĆI-PAZARIĆ-CERIJE-LUČIĆI-GROMILICE (DO REKREACIJSKOG CENTRA)
…tu bi završio drugi dan.

Treći dan:

NASTAVAK PREKO RADUNICA-MATIJEVIĆA BRDA-BREZIKA-VRBICE-DŽIGERA-OSOVE- DO POLJA U ŽEPČU

„Ova staza će biti uvrštena u planinarske vodiče diljem Europe. Kompletna će biti pokrivena GPS- om, kontrolnim točkama. Nakon „prehodane“ staze dobivat će se i značka koja se jedino tako i može dobiti. Vođe puta su iskusni vodiči koji su i sami sudjelovali u markiranju ove turističke staze. Naši prijatelji širom Europe, prvenstveno planinari, tu će stazu organizirano obilaziti barem jednom godišnje“- kazao je za Radio Žepče predsjednik Planinarskog društva „VIS“ Žepče, Mirko Matijević.

Je li ovo neka greska ili zaista postoji tamo takvo jezero?

Vrh

PostPostano: 18 srp 2011, 20:07 

Zbog nereda prekinuta utakmica Željezno Polje-Žepče na turniru MZ

Sinoć je tijekom utakmice Željezno Polje- Žepče na malonogometnom turniru Mjesnih zajednica došlo do nereda zbog kojih je utakmica prekinuta. Zbog nereda je intervenirala i jedinica specijalne policije.

Rezultati utakmica: nedjelja 17. 7. 2011.

1. Vinište - Ravne 2 : 2 penali 2 : 4

2. Preko – Papratnica 0 : 1

3. Globarica - Lug-Brankovići 5 : 4

4. Željezno Polje - Žepče prekinuto kod rezultata 1 : 2

Rezultati utakmica: subota 16. 7. 2011.

1. Tatarbudžak - Ponijevo 1 : 5

2. Osova - Novo Naselje 6 : 0

3. Radovlje - D. Ozimica 3 : 5

4. B. Han - Ljeskovica 0 : 0 penali 4 : 1

Vrh

PostPostano: 31 srp 2011, 08:48 

Sta je sa fudbalom u Zepcu?

Vrh

PostPostano: 14 kol 2011, 15:13 

ugašen klub. Čobani su gazde i tako to

Vrh

PostPostano: 14 kol 2011, 15:55 

Rijetke su opstine koje danas nemaju nijedan fudbalski klub.

Vrh

PostPostano: 15 kol 2011, 20:55 

I ove godine prolazio sam kroz Zepce odmaro u restoranu Aquarius i stvarno ako hrana im je super svaki put kad prolazim stanem i pojedem nesto u Aquariusu! Pozdrav

Vrh

PostPostano: 26 kol 2011, 15:42 

Žepče, fotografirano protekle srijede...

Novi Šeer
slika

Žepče na rijeci Bosni
slika

Žepčanke
slika

slika

Spomenik palim braniteljima 111xp HVO
slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 26 kol 2011, 16:04 

slike su ti super, ovaj spomenik poginulim braniteljima je stvarno lijep

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2011, 23:45 

Ovog ljeta kada sam bio na odmoru, otisao sam u zepce. Bio sam tamo i u okolini skoro cijeli dan, mjesto i okolina je predivna.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2011, 13:44 

Zavidovićki Hrvati sačuvali i predali Židovima ploču Dekaloga

slika

U župnom uredu sv. Josipa u Zavidovićima 12. listopada izvršena je primopredaja ploče s Deset zapovijedi između župnog ureda u Zavidovićima, HKD Napredak, Podružnica Zavidovići s jedne strane i predstavnika Židovske zajednice u BiH, tajnika sarajevske židovske općine Elija Taubera. Ploča se nekada nalazila u židovskoj sinagogi u Zavidovićima koja je porušena oko 1959. godine, a zadnjih 8 godina čuvana je u župnom uredu sv. Josipa u Zavidovićima.

Kako je ploča uopće dospjele u posjed HKD Napredak i župu Zavidovići upitali smo zavidovićkog župnika Miru Bešlića:

„Neobična je povijest ove ploče“, kazuje don Miro. „Naš pokojni župljanin Anto Nakić je prije više od 8 godina u jednoj mesnici vidio ploču, koja je služila kao radna ploha, a koja mu je sličila na ploče Dekaloga. Anto je otkupio od mesara tu ploču za 200 ili 300 tadašnjih maraka, donio je u Napredak, a potom smo je radi sigurnosti prebacili u župni ured.“

„Nažalost, danas u Zavidovićima nema Židova. Ono jedino što je ostalo od Židova je zavjetna ploča iz sinagoge te nam je zato veoma važno da je sačuvana. Vrlo sam uzbuđen u ovom trenutku jer se upravo sada zaokružila zajednička suradnja između Židovske zajednice u BiH i župe sv. Josipa i Napretka. Ova ploča će biti pohranjena u Židovskom muzeju u Sarajevu i svjedočit će da su u Zavidovićima nekada živjeli Židovi. Bit će to uspomena na sve njih. Zahvaljujem svima, osobito župniku“, kazao je Eli Tauber prigodom preuzimanja ploče s Dekalogom.

Don Miro Bešlić je dodao: „Drago mi je da su katolici Hrvati Zavidovića sačuvali ovu ploču i predali je Židovskoj zajednici u BiH. Deset zapovijedi su i židovske i kršćanske. Ploču su katolici prepoznali i kao vjersku i kao povijesnu vrijednost. Drago mi je da možemo tu ploču predati Židovskoj općini u Sarajevu i Židovskoj zajednici u BiH. To je spomen na to da je ovdje živio taj drevni narod, a osobito mi je drago da smo upravo mi katolici sačuvali taj vrijedni predmet.“

I u zavidovićkom Napretku su ponosni što su imali udjela u svemu tome. „Drago mi je što je i zavidovićki Napredak pomogao u očuvanju ovog vrijednog kulturnog blaga koje za Židove ima neprocjenjivu vjersku i povijesnu vrijednost i radujemo se činjenici da će ono doći u prave ruke“, rekao je predsjednik podružnice Drago Vidović.

Brane Vrbić

Radiopostaja Žepče

Vrh

PostPostano: 17 lis 2011, 16:30 

Otvorene ceste u Novom Naselju

Još jedan pozitivan primjer razvoja općine Žepče realiziran je povodom svečanog dana naše općine. Naime, u promet su puštene ulice u Novom naselju koje pripadaju MZ Radovlje. Svečano presijecanje vrpce pripalo je načelniku općine Žepče, Mati Zovki i predsjedniku MZ Radovlje Jozi Jukiću.

slika

Ulice su rađene u sklopu GSM licence, odnosno, riječ je o sredstvima od mobilne telefonije koje je općina Žepče sa svojim pripremljenim projektima kandidirala u Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo prometa.

Odobrena su sredstva u iznosu od 314.000,00 KM i urađeno je oko 2,1 km suvremenih ulica, širine 5-6 metara s nogostupima. Iz istog izvora financiranja dobivena su sredstva u iznosu od 180.000,00 KM koja su utrošena na izgradnju lokalnog puta Osova- Dubravica koji spaja općine Žepče i Zavidovići.

opcina-zepce.com

Vrh

PostPostano: 17 lis 2011, 17:05 

Što lijepo izgleda...

Vrh

PostPostano: 17 lis 2011, 18:58 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
MRSHO je napisao/la:
Otvorene ceste u Novom Naselju

Još jedan pozitivan primjer razvoja općine Žepče realiziran je povodom svečanog dana naše općine. Naime, u promet su puštene ulice u Novom naselju koje pripadaju MZ Radovlje. Svečano presijecanje vrpce pripalo je načelniku općine Žepče, Mati Zovki i predsjedniku MZ Radovlje Jozi Jukiću.
slika

Rekao bi negdje u Austriji čovječe. Forza Žepče. :zubati

Vrh

PostPostano: 22 lis 2011, 13:06 

inače turnir MZ koji se odigrao u srpnju osovjila je MZ Globarica pobjedivši u finalu MZ Papratnica rezultatom 2:1.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2011, 13:39 

CortoŽE je napisao/la:
inače turnir MZ koji se odigrao u srpnju osovjila je MZ Globarica pobjedivši u finalu MZ Papratnica rezultatom 2:1.

Corto, kakvo je stanje sa NK Žepče?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 757 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: