|
|
Stranica: 17/31.
|
[ 766 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 12:44 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 15:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Zenicanin je napisao/la: Zepce je potpuno normalan grad bez nacionalizam, nit se vrsi neki pritisak nad Bosnjacima, nit je neki "hrvatcki grad", meni se cini da dosta vas nije nikad vidio Zepce iznutra... Pa normalno. Na selima smo u većini slučajeva odvojeni tako da tu ne dolazi do nekakvih problema, a u samom gradu su prihvaćeni svi. Incidenata tu i tamo ima i bit će ih, ali jebiga nismo se gađali klikerima '93.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 13:03 |
|
|
urednik je napisao/la: dudu je napisao/la: hrvatski nastavni plan i program se provodi redom u Orašju, Odžaku, Domaljevcu, Travniku, Novom Travniku, Vitezu, Fojnici, Bugojnu, Uskoplju, Kiseljaku, Kreševu, Jajcu, Žepču, Usori, Livnu, Drvaru, Glamoču, Grahovu, Kupresu, Tomislavgradu, Posušju, Širokom Brijegu, Grudama, Ljubuškom, Stocu, Čapljini, Čitluku, Rami, Mostaru, Neumu i Ravnom, kao i u katoličkim školskim centrima u Bihaću, Žepču, Zenici, Tuzli i Sarajevu. e sad mi reci, po čemu je Stolac iznimka? Mislim da bošnjaci moraju učiti o hrvatskim kraljevima a ne smiju o bosanskim. Tko piše te hrvatske udžbenike iz recimo povijesti? Mislim da je prisutno veličanje ustaštva. Bosanski kraljevi su bili katolici i Hrvati (Kulin ban je iz Slavonije, tvrtkovoj mami je djevojačko prezime Šubić itd). U ustašama na području današnje BiH su velikom većinom bili muslimani. Inače bi vas četnici u Drinu sve strpali (kao što je viđeno u ovom ratu). A koliko vidim i HSP je muslimanska stranka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 13:38 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
|
Svaka ti čast Šeerac kakve živce imaš da možeš normalnim tonom raspravljat sa takvim provokatorima...
BTW, zamolio bih te kad uhvatiš malo vremena, da mi ucrtaš puteve od Žepča do šeerskog kraja, mislim na alternativne lokalne puteve, ne magistralu. Pošto organiziram neko pješačenje u kolovozu relacija Žepče - Komušina...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 14:01 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 15:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Pa imaš stari dobri put priko Karaule. U Šeeru ti nije baš sve put, pa slobodno tu i tamo prepriječi preko njiva da skratiš put neće ti ništa bit :) 
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 14:03 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
MRSHO je napisao/la: Svaka ti čast Šeerac kakve živce imaš da možeš normalnim tonom raspravljat sa takvim provokatorima...
Di sam ja u toj priči? 
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 14:07 |
|
|
|
Super Pokrenuo sam akciju odnosno pohod "putem spasa" povodom 20. obljetnice zbjega Hrvata sa područja Teslić-Komušina. Krenut će se iz središta Žepča odnosno od centralnog obilježja poginulim braniteljima, preko novošerskog kraja gdje će biti drugi postanak, vjerojatno također kod spomen obilježja (zato sam te neki dan ispitivao gdje je) pa dalje preko Dubrava do Komušine gdje bi trebali stić pred početak Križnog Puta za poginule branitelje kod novog spomen obilježja...
Bit će sve objavljeno na vrijeme pa se možeš pridružit ;)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 14:08 |
|
|
mario_cro je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Svaka ti čast Šeerac kakve živce imaš da možeš normalnim tonom raspravljat sa takvim provokatorima...
Di sam ja u toj priči?  ti si liberal iz RH pa me ne čudi  ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 14:08 |
|
|
Evo da se nadovežem još na raniji post, evo ti jedan šumski put između Pira i Ponijeva. Taman ako ćeš ić tim putem kad izađeš iz šume na selo imat ćeš priliku vidjet propalu zgradu Kiseljaka na Ponijevu. Odatle imaš makadamski put sve do Gornje Matine a odandje se možeš spustit prema dolje. Također tu na ovom skretanju u Matinoj ako skreneš desno put te može odvesti do onog križa na Matinoj koji sam ti spominjao.  Uglavnom prilika da malo zađeš "dublje" u Šeer ako nisi nikad  . EDIT: Lokacija križa na Matinoj 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 14:12 |
|
|
|
bio sam u Matinoj tamo gdje im je groblje na brežuljku do kojeg se ide nekim uskim jako strimim betoniranim putem, ali vjerojatno to nije Gornja Matina...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 14:13 |
|
|
|
Super, hvala ti majstore, ovo će biti pravi izlet! Još ću doradit sa našima iz Žepča, da vidim šta će mi oni predložit
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 14:20 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Super, hvala ti majstore, ovo će biti pravi izlet! Još ću doradit sa našima iz Žepča, da vidim šta će mi oni predložit Ja bih ti predložio da otiđete do šerske crkve, zatim odandje na veliko Ponijevo (pri čemo možete ponijevsku kapelu obić), zatim odandje imate fin put za Malo Ponijevo, a iz malog Ponijeva, a odandje u Matinu pa na Perkoviće odnosnu Ozimicu, i zatim naberete na Karaulu odakle se spustite u Žepče. Lijepo za vidjet, ali svakako će te se nahodat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 14:25 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Super, hvala ti majstore, ovo će biti pravi izlet! Još ću doradit sa našima iz Žepča, da vidim šta će mi oni predložit Ja bih ti predložio da otiđete do šerske crkve, zatim odandje na veliko Ponijevo (pri čemo možete ponijevsku kapelu obić), zatim odandje imate fin put za Malo Ponijevo, a iz malog Ponijeva, a odandje u Matinu pa na Perkoviće odnosnu Ozimicu, i zatim naberete na Karaulu odakle se spustite u Žepče. Lijepo za vidjet, ali svakako će te se nahodat. Vi se šalite da ćete šetat po brdima?Mene uvati u kičmi kad moram pješačit 200 metara uzbrdo do svoje kuće po zimi kad ima snijega.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
urednik
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 14:32 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Super, hvala ti majstore, ovo će biti pravi izlet! Još ću doradit sa našima iz Žepča, da vidim šta će mi oni predložit Ja bih ti predložio da otiđete do šerske crkve, zatim odandje na veliko Ponijevo (pri čemo možete ponijevsku kapelu obić), zatim odandje imate fin put za Malo Ponijevo, a iz malog Ponijeva, a odandje u Matinu pa na Perkoviće odnosnu Ozimicu, i zatim naberete na Karaulu odakle se spustite u Žepče. Lijepo za vidjet, ali svakako će te se nahodat. Ima li tu zmija ljeti?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 14:32 |
|
|
mario_cro je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: Ja bih ti predložio da otiđete do šerske crkve, zatim odandje na veliko Ponijevo (pri čemo možete ponijevsku kapelu obić), zatim odandje imate fin put za Malo Ponijevo, a iz malog Ponijeva, a odandje u Matinu pa na Perkoviće odnosnu Ozimicu, i zatim naberete na Karaulu odakle se spustite u Žepče. Lijepo za vidjet, ali svakako će te se nahodat.
Vi se šalite da ćete šetat po brdima?Mene uvati u kičmi kad moram pješačit 200 metara uzbrdo do svoje kuće po zimi kad ima snijega. Hvala šeer, ma i mora bit "jaka" relacija. Prvo je čak bilo planirano 7-dnevno pješačenje Posušje - Kupres - Bugojno - N. Travnik - Žepče - Komušina... (put civilnog konvoja sa slikom Gospe Kondžilske). No ipak, ide se samo iz Žepča, manje organizacijskih prepreka,a ima se puno toga za odradit u kolovozu u Komušini tako da bi izgubili te dane... mario, ja ponekad vikendom odradim krug od 20-ak km...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 14:41 |
|
|
urednik je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: Ja bih ti predložio da otiđete do šerske crkve, zatim odandje na veliko Ponijevo (pri čemo možete ponijevsku kapelu obić), zatim odandje imate fin put za Malo Ponijevo, a iz malog Ponijeva, a odandje u Matinu pa na Perkoviće odnosnu Ozimicu, i zatim naberete na Karaulu odakle se spustite u Žepče. Lijepo za vidjet, ali svakako će te se nahodat.
Ima li tu zmija ljeti? Nema. Otišle su jer provodimo apartheid na njima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 14:47 |
|
|
MRSHO je napisao/la: mario, ja ponekad vikendom odradim krug od 20-ak km...
Vidiš ,sad sam shvatio koliko sam lijen. Al sve to ima smisla jer su moji po predaji došli iz Boke (CG) i Dalmacije. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
urednik
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 16:38 |
|
|
mario_cro je napisao/la: MRSHO je napisao/la: mario, ja ponekad vikendom odradim krug od 20-ak km...
Vidiš ,sad sam shvatio koliko sam lijen. Al sve to ima smisla jer su moji po predaji došli iz Boke (CG) i Dalmacije.  Zašto ne pravite mimihode po Hrvatskoj?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 16:40 |
|
|
urednik je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Vidiš ,sad sam shvatio koliko sam lijen. Al sve to ima smisla jer su moji po predaji došli iz Boke (CG) i Dalmacije.  Zašto ne pravite mimihode po Hrvatskoj? Kakve mimohode?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
urednik
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 03 ožu 2012, 16:41 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
CortoŽE
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 07 ožu 2012, 17:34 |
|
|
eto ti ćeš nam odreživati 
_________________ U dolini rijeke Bosne, Usore i Liješnice...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 07 ožu 2012, 19:59 |
|
|
mario_cro je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: Ja bih ti predložio da otiđete do šerske crkve, zatim odandje na veliko Ponijevo (pri čemo možete ponijevsku kapelu obić), zatim odandje imate fin put za Malo Ponijevo, a iz malog Ponijeva, a odandje u Matinu pa na Perkoviće odnosnu Ozimicu, i zatim naberete na Karaulu odakle se spustite u Žepče. Lijepo za vidjet, ali svakako će te se nahodat.
Vi se šalite da ćete šetat po brdima?Mene uvati u kičmi kad moram pješačit 200 metara uzbrdo do svoje kuće po zimi kad ima snijega. ma gdje u vinkovcima ima brdo 
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 07 ožu 2012, 20:11 |
|
|
osa je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Vi se šalite da ćete šetat po brdima?Mene uvati u kičmi kad moram pješačit 200 metara uzbrdo do svoje kuće po zimi kad ima snijega.
ma gdje u vinkovcima ima brdo  Na "Borincima" prema Jarmini... Zezam se ,mislio sam na kuću u okolici Tuzle.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 07 ožu 2012, 20:37 |
|
|
mario_cro je napisao/la: osa je napisao/la: ma gdje u vinkovcima ima brdo  Na "Borincima" prema Jarmini... Zezam se ,mislio sam na kuću u okolici Tuzle. e tamo se nađe, zadnji put sam bio na bakinoj sahrani u lipnici, valjda najveće brdo i najstrmije uzeli za groblje...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 07 ožu 2012, 22:14 |
|
|
osa je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Na "Borincima" prema Jarmini... Zezam se ,mislio sam na kuću u okolici Tuzle. e tamo se nađe, zadnji put sam bio na bakinoj sahrani u lipnici, valjda najveće brdo i najstrmije uzeli za groblje... Kad si spomenio najveće odnosno najviše brdo .Palo mi na pamet da su najviše kote označene kamenom sa nekim oznakama.Našo sam ih par tumarajući po uzbrdicama. Navodno su tu još od A-U...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 08 ožu 2012, 13:56 |
|
|
|
Ajd kad ste već krenuli o Vinkovcima, znadeš li ti mario koje Žepčake ondje? Ja sam svjestan da ih tamo ima, kao i po cijeloj slavonskoj posavini ali eto možda si ti malo upućeniji. Inače 60-ih godina se događa migracija mnogih Šeraca koji naseljavaju Slavoniju, posebno Sikirevce, Veliku Kopanicu, Vinkovce itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|