HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 sij 2025, 23:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 504 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Razlog aktivnosti foruma
PostPostano: 11 srp 2022, 13:43 

laganini je napisao/la:
Passenger je napisao/la:

Namjera mi je ostati anoniman, ali osim što sam otkrio odakle sam, mogu još otkriti i broj godina... dakle točno 35, pa sad po čemu si tako točno pretpostavio... ne znam.

...ne znam jednostavno sam prepostavio...mislio sam napisat izmedju 30-40 pa sam stavio sredinu... :zivili

Da, to je prema Danteu sredina života. Svoj ep "Pakao" započinje stihovima:

Na pola našeg životnog puta
U mračnoj mi se šumi noga stvori...

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 13:49 

Mariooo je napisao/la:
@Passenger, manje je mjesto i moguće da je po nečemu pretpostavio da te zna.
Nečemu što si napisao.

Moje mišljenje je bolje da ostaneš anoniman i da ne pišeš stvari koje bi mogle otkriti ko si tačno.
Forum je ipak zamišljen kao anoniman i onda radi ličnih neugodnosti zbog stavova koji očito odudaraju prije svega od većine iz naroda iz kojeg dolaziš, onda bolje da budeš anoniman.
Ima ekstrema koji odmah nešto prijete, mada mislim da se to sve završava na forumu, da su prevelike kukavice da bi ostvarili prijetnje u stvarnom životu.

U svakom slučaju, vidim da si dobar čovjek i ovaj forum takvih definitivno treba.
Još si i smiren i na provokacije ne odgovaraš istom mjerom nego razumno, što je još jedna veličina koju i nema baš svako.

Ma što se tiče te anonimnosti... mislim da moderatori znaju svakog člana foruma imenom i prezimenom, jer mogu provjeriti njegovu IP adresu s koje piše, a na kraju krajeva svi smo kod registracije na forum davali svoj e-mail, ako se dobro sjećam. Međutim, izgubio bi se smisao foruma kada bi svi rekli svoje ime i prezime. Postoji facebook gdje možeš sa svog profila komentirati sve što želiš, potpisan imenom i prezimenom.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 13:51 

Passenger je napisao/la:
Mariooo je napisao/la:
@Passenger, manje je mjesto i moguće da je po nečemu pretpostavio da te zna.
Nečemu što si napisao.

Moje mišljenje je bolje da ostaneš anoniman i da ne pišeš stvari koje bi mogle otkriti ko si tačno.
Forum je ipak zamišljen kao anoniman i onda radi ličnih neugodnosti zbog stavova koji očito odudaraju prije svega od većine iz naroda iz kojeg dolaziš, onda bolje da budeš anoniman.
Ima ekstrema koji odmah nešto prijete, mada mislim da se to sve završava na forumu, da su prevelike kukavice da bi ostvarili prijetnje u stvarnom životu.

U svakom slučaju, vidim da si dobar čovjek i ovaj forum takvih definitivno treba.
Još si i smiren i na provokacije ne odgovaraš istom mjerom nego razumno, što je još jedna veličina koju i nema baš svako.

Ma što se tiče te anonimnosti... mislim da moderatori znaju svakog člana foruma imenom i prezimenom, jer mogu provjeriti njegovu IP adresu s koje piše, a na kraju krajeva svi smo kod registracije na forum davali svoj e-mail, ako se dobro sjećam. Međutim, izgubio bi se smisao foruma kada bi svi rekli svoje ime i prezime. Postoji facebook gdje možeš sa svog profila komentirati sve što želiš, potpisan imenom i prezimenom.

IP adresa odavno nije pouzdan podatak ni za lokaciju odakle ko piše niti ko piše.
Statičke IP adrese su prošlost.
Ja s tim nemam problem i napisao sam ovdje kako se zovem.
Slažem se da onaj ko želi punim identitetom, ima i za to gdje, ne mora ovdje.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 13:52 

Naša Kvačica je napisao/la:
Passenger je napisao/la:

Nego šta! I Isus nam je rekao, gađajte kamenom svakoga ko je grešnik.

Fala Bogu ima i normalnih ljudi koji se igraju s djecom i ne pomišljaju na pedofile.

Pravi sebi djecu pa se igraj s njima. Ako petljaš s tuđom, ćaća može ubit bez upozorenja. Nemoj reć kako nisi znao. :palacgore1

Meni matere iz sela dovedu svoju djecu da se igram s njima. Ako me njihov ćaća ubije bez upozorenja, neću imat kad reć da nisam znao.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 13:54 

Mariooo je napisao/la:
Passenger je napisao/la:

IP adresa odavno nije pouzdan podatak ni za lokaciju odakle ko piše niti ko piše.
Statičke IP adrese su prošlost.
Ja s tim nemam problem i napisao sam ovdje kako se zovem.
Slažem se da onaj ko želi punim identitetom, ima i za to gdje, ne mora ovdje.

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 13:57 

Harezm je napisao/la:
Passenger je napisao/la:

I što onda? Pet novih država na tlu današnje Bosne i Hercegovine? Iz Stoca u Ljubinje s putovnicom, iz Šipova u Kupres s pasošom, iz Zenice u Doboj s ličnom, iz Orašja u Gradišku s osobnom? Mijenjanje maraka u kune, kuna u dinare, dinara u eure svaki dan. Prođem kroz crveno u Visokom, traži me interpol u Ljubuškom.

Zato u Split, Zagreb, Dubrovnik bez papira i plaćanje istom valutom. Al jebo to, ništa tebi ne može zamijenit Zenicu i Visoko. =))

Aha, mi bi se onda u Hercegovini nakon separacije od BiH pripojili Hrvatskoj? Nisam to znao, mislio sam čitajući vaše postove da želite da budemo samostalni.

Kiseljak i Kreševo bi isto bili u Hrvatskoj ili u nekoj drugoj državi?

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 13:59 

Passenger je napisao/la:
Harezm je napisao/la:
Zato u Split, Zagreb, Dubrovnik bez papira i plaćanje istom valutom. Al jebo to, ništa tebi ne može zamijenit Zenicu i Visoko. =))

Aha, mi bi se onda u Hercegovini nakon separacije od BiH pripojili Hrvatskoj? Nisam to znao, mislio sam čitajući vaše postove da želite da budemo samostalni.

Moje je mišljenje da bi nekakva separacija dijela BiH prema Hrvatskoj odnosno prema Srbiji imala isti status: I Zagreb i Beograd bi te dijelove gledali kao pastorke.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 14:01 

Harezm je napisao/la:
Vezano za djecu i multietnićnost, djeca se isto tako motaju oko šporeta dok se ne oprže. Nakon toga nauče da ne valja dirati vruće kolo. Ekvivalentno vrijedi i za suživot s muslimanima.

Znači od doba Hrvatskog narodnog preporoda do kraja drugog svjetskog rata smo mogli živjet s muslimanima, i čak štoviše nazivali smo se istim narodom ili jednim narodom, a onda zadnjih 70 godina smo shvatili da s njima nema suživota?

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 14:13 

Mariooo je napisao/la:
Passenger je napisao/la:

Moje je mišljenje da bi nekakva separacija dijela BiH prema Hrvatskoj odnosno prema Srbiji imala isti status: I Zagreb i Beograd bi te dijelove gledali kao pastorke.

To je čak i nebitno, kako te gleda metropola. Ne gleda nas ni Sarajevo ništa bolje pa isto živimo. Centralizam je prisutan u mnogim razvijenijim zemljama od Hrvatske i Srbije, kao što su na primjer Turska i Mađarska. Mađaru iz Budimpešte je svaki drugi grad u Mađarskoj vukojebina.

Bit je u tome da se BiH uopće ne može etnički podijeliti bez enklava i eksklava. U slučaju bilo kakve podjele i pripajanja granica, svi bi se morali ili odreći nekih dijelova svog teritorija, ili imati "bezbroj" enklava i eksklava kako bi kompletirali teritorij.

Druga veliki problem je kako odrediti što je čiji teritorij? Jablanica i Konjic su zemljopisno Hercegovina, a kod podjele BiH bi ta dva grada pripala Bosni zbog većinskog muslimanskog stanovništva. Što s gradovima u kojima je stanovništvo otprilike na 50% jednih, 50% drugih? Tko će se čega odreći? Bi li se Hrvatska u tom slučaju odrekla Drvara i Grahova za koje se u proteklom ratu tako krvavo borila? Kako onda u takvu Hrvatsku uključiti najstariju hrvatsku biskupiju, Trebinjsko-Mrkanjsku, kada u njoj od ukupnog stanovništva ne živi ni 10% Hrvata? I tako dalje, i tako dalje...

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 14:15 

Passenger je napisao/la:
Harezm je napisao/la:
Vezano za djecu i multietnićnost, djeca se isto tako motaju oko šporeta dok se ne oprže. Nakon toga nauče da ne valja dirati vruće kolo. Ekvivalentno vrijedi i za suživot s muslimanima.

Znači od doba Hrvatskog narodnog preporoda do kraja drugog svjetskog rata smo mogli živjet s muslimanima, i čak štoviše nazivali smo se istim narodom ili jednim narodom, a onda zadnjih 70 godina smo shvatili da s njima nema suživota?

..ne zadnji sedamdeset nego trideset...mlad si al u ljubuškom je suživot pa čak i ratno vrime bio korektan...naravno bilo je provokatora uglavnom s hr strane al nije vridno spomena..jedina žrtva muslimanska u ljubuškom je bio mesar osmić izuzetno poštovan od hrvata al ne zato što je bio musliman nego što su ga ubili psi rata lupetine radi novca...slično je bilo i u čapljini tamo su problem bili ali srbi...posušju i širokom i grudama je zanemariv broj muslimana...

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 14:17 

Passenger je napisao/la:
Mariooo je napisao/la:

To je čak i nebitno, kako te gleda metropola. Ne gleda nas ni Sarajevo ništa bolje pa isto živimo. Centralizam je prisutan u mnogim razvijenijim zemljama od Hrvatske i Srbije, kao što su na primjer Turska i Mađarska. Mađaru iz Budimpešte je svaki drugi grad u Mađarskoj vukojebina.

Bit je u tome da se BiH uopće ne može etnički podijeliti bez enklava i eksklava. U slučaju bilo kakve podjele i pripajanja granica, svi bi se morali ili odreći nekih dijelova svog teritorija, ili imati "bezbroj" enklava i eksklava kako bi kompletirali teritorij.

Druga veliki problem je kako odrediti što je čiji teritorij? Jablanica i Konjic su zemljopisno Hercegovina, a kod podjele BiH bi ta dva grada pripala Bosni zbog većinskog muslimanskog stanovništva. Što s gradovima u kojima je stanovništvo otprilike na 50% jednih, 50% drugih? Tko će se čega odreći? Bi li se Hrvatska u tom slučaju odrekla Drvara i Grahova za koje se u proteklom ratu tako krvavo borila? Kako onda u takvu Hrvatsku uključiti najstariju hrvatsku biskupiju, Trebinjsko-Mrkanjsku, kada u njoj od ukupnog stanovništva ne živi ni 10% Hrvata? I tako dalje, i tako dalje...

..a d anekažemo da bi ravnozemljaši i dodikovi jarani žrtvovali i ono malo posavine što je ostalo...hrvatine.. :rigam

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 14:20 

Passenger je napisao/la:
Mariooo je napisao/la:

Pa i u onoj priči podjele Tuđmana i Alije, Tuđman nije htio ostaviti Hrvate Srednje Bosne i to mi je sasvim ok.

A po ovom što si napisao, jasno je da je BiH jedna cjelina i bilo kakve podjele bi samo stvorile nove probleme.
Bilo bi bolje da gradimo, no struje koje ruše su još uvijek jake.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 14:25 

Mariooo je napisao/la:
Passenger je napisao/la:

...znaš prika zašto je meni bih jedna cijelina zato što je to hrvatska povjest nije hr povjest samo široki nego i cila bosna svjestan sam da tu hrvati više neće kruha jesti al meni je to u mom srcu hrvatska a da ne govorim o sarajevu...ti znaš i sad je u sarajevu istanbul i zapad na tabli postoji...i ako bi bila primjera hb onda više nebi osjeća tu empatiju nikad..ja navijam kad bih igra za njih a za srbiju sam ravnodušan ne što mrzim srbe nedaj bog to je nama blizak narod po puno faktora nego zato što bih osjećam kao nešto hrvatsko ako ništa povjesno...
Pa i u onoj priči podjele Tuđmana i Alije, Tuđman nije htio ostaviti Hrvate Srednje Bosne i to mi je sasvim ok.

A po ovom što si napisao, jasno je da je BiH jedna cjelina i bilo kakve podjele bi samo stvorile nove probleme.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 14:31 

Amiđa je napisao/la:
Jiv je napisao/la:
Još jedan Mujo koji ne može prežaliti što HV nije "oslobodila" Banja Luku od njenih stanovnika i naselila Turke umjesto njih. Zijev :sleep1

Naselila? Bošnjaci su iz Banja Luke PROTJERANI. Baš kao i banjalučki hrvati što su. Naseljavanje istih bi bilo povratak na normalno stanje.

Pred raspad Jugoslavije, 8 rukometnih reprezentativaca bilo je iz Banje Luke. Po raspadu Jugoslavije, od njih 8, jedan je otišao igrati za Srbiju - Mladen Bojinović, jedan za BiH - Senjanin Maglajlija, jedan za Francusku - Andrej Golić, a petorica za Hrvatsku - Irfan Smajlagić, Zlatan Saračević, Božidar Jović, Zdravko Zovko i Bruno Gudelj.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 14:32 

Rika sv Vida je napisao/la:
Bolje da je Banja Luka srpska nego muslimanska. Muslimani nas žele uništit, Srbi ne, zato bolje da su ti Muslimani u Stockholmu i St Loiusu nego u Banja Luci.

Pozdrav Alisi iz zemlje čudesa

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 14:36 

@laganini, malo si mi konfuzno udrobio u moj post, no razlučio sam :palacgore1
Jedna stvar, zašto hrvati ne bi kruha jeli bilo gdje po BiH, ja to ne vidim tako.
Mora se nekad zaustaviti i ovo trovanje naroda.
Svi dobri ljudi su dobrodošli u bilo koji dio BiH.
Oni loši, ko ih šljivi. Oni bi morali da se kriju, kao i svoje stavove.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 14:36 

Amiđa je napisao/la:
Rika sv Vida je napisao/la:
Evo ti na avataru od Novema što je vaše. S tim da je ova zapadna zelena fleka skoro prazna.

Naše je koliko je Armija Republike Bosne i hercegovine uspjela odbraniti od srpskohrvatskih nasrtaja a to je po dejtonu 32,74%.

A di su to Hrvati i Srbi skupa nasrtali na BiH?

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 14:46 

laganini je napisao/la:
Passenger je napisao/la:

..ne zadnji sedamdeset nego trideset...mlad si al u ljubuškom je suživot pa čak i ratno vrime bio korektan...naravno bilo je provokatora uglavnom s hr strane al nije vridno spomena..jedina žrtva muslimanska u ljubuškom je bio mesar osmić izuzetno poštovan od hrvata al ne zato što je bio musliman nego što su ga ubili psi rata lupetine radi novca...slično je bilo i u čapljini tamo su problem bili ali srbi...posušju i širokom i grudama je zanemariv broj muslimana...

Ti si isto iz Ljubuškog ili začuđujuće dobro poznaš ratne prilike u Ljubuškom? Ibro Osmić je ubijen u privatnom obračunu, kakvih je bilo u Ljubuškom devedesetih godina na desetke. Osim toga, Ibro je se izjašnjavao kao Hrvat. Njegovo ubojstvo nije do kraja razjašnjeno, ali se pretpostavlja da su ljudi koji su mu dugovali novac iskoristili hrvatsko-muslimanski sukob da ga ubiju.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 15:01 

Mariooo je napisao/la:
Passenger je napisao/la:

Nisam nikako na čisto s Tuđmanom. Pokazao se kao veliki vojskovođa kada je mislio na Hrvate srednje Bosne, jer samo veliki vojskovođe ne žrtvuju niti jednog svog čovjeka. S druge strane, u Vukovar je mogao poslati pomoć a nije, glatko je otkantao Jastreba kada ga je ovaj molio za pomoć, i doista se stječe dojam kao da je išao žrtvovati Vukovar. Za što, i zbog čega, ne znam.

Mislim da je Tuđman istinski u duši volio Hrvatsku, iako je instaliran iz komunističkih krugova koji su shvatili da Jugoslavija više ne može opstati, i da se trebaju podijeliti.

BiH je od dolaska Osmanlija definitivno jedna zasebna cjelina. Nakon smrti kralja Dmitra Zvonimira, Bosna i Hercegovina su se odvojile od ostatka Hrvatske, i to je bilo dakle 300 godina prije dolaska Osmanlija. Kasnije se odvojila i Dubrovačka Republika. Međutim, prostor Dubrovačke Republike je ostao prostor etnički većinskog hrvatskog stanovništva, dok je prostor Bosne i Hercegovine postao prostor triju naroda i triju vjera. I to je tako! Mnoge države su kroz povijest gubile svoj teritorij, ili osvajale teritorij, pa što bi Hrvatska po tom bila iznimka. Teritorij Bosne i Hercegovine danas više nije hrvatski, ali to ne znači da Hrvati i dalje u njemu ne mogu živjeti.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 15:05 

@Passenger, ne bih se složio s ovim da teritorij BiH nije hrvatski, odnosno rekao bih da je i hrvatski, dakle Hrvata koji žive u BiH.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 15:06 

Passenger je napisao/la:
Amiđa je napisao/la:

Naše je koliko je Armija Republike Bosne i hercegovine uspjela odbraniti od srpskohrvatskih nasrtaja a to je po dejtonu 32,74%.

...a to je ta veliko bošnjački nacionalizam bih je njihova a naši ekstremi na određen način daju za pravo..i tvoj ljubuški je bih i ako se branio branio se od srpski nasrtaja i branila se bih..ta mantra kod muslimana je zlo sjeme u njihovim glavama...

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 15:07 

Mariooo je napisao/la:
@laganini, malo si mi konfuzno udrobio u moj post, no razlučio sam :palacgore1
Jedna stvar, zašto hrvati ne bi kruha jeli bilo gdje po BiH, ja to ne vidim tako.
Mora se nekad zaustaviti i ovo trovanje naroda.
Svi dobri ljudi su dobrodošli u bilo koji dio BiH.
Oni loši, ko ih šljivi. Oni bi morali da se kriju, kao i svoje stavove.

Evo na primjer... mi ti u Hercegovini sad smatramo muslimane neprijateljima zato što nam biraju člana predsjedništva mimo naše volje. Ako ste nam prijatelji, ili pajde ili jarani, pa pustite nas onda da mi biramo svoga a vi svoga.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 15:09 

Mariooo je napisao/la:
@Passenger, ne bih se složio s ovim da teritorij BiH nije hrvatski, odnosno rekao bih da je i hrvatski, dakle Hrvata koji žive u BiH.

Zemljopisno nije hrvatski. A od prvog poznatog hrvatskog kneza Ljudevita, do zadnjeg hrvatskog kralja Zvonimira, bio je zemljopisno hrvatski.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 15:11 

laganini je napisao/la:
Passenger je napisao/la:

...a to je ta veliko bošnjački nacionalizam bih je njihova a naši ekstremi na određen način daju za pravo..i tvoj ljubuški je bih i ako se branio branio se od srpski nasrtaja i branila se bih..ta mantra kod muslimana je zlo sjeme u njihovim glavama...

Ljubuški nije bio izravno pogođen ratom. Bilo je četničkih granatiranja iz zraka, ali na tlu se nisu vodile borbe oko crta razgraničenja. Sama činjenica da je veliki broj Stočana tokom rata živio u Ljubuškom, govori o tome kako je Ljubuški bio siguran.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 15:31 

Passenger je napisao/la:
laganini je napisao/la:

Ljubuški nije bio izravno pogođen ratom. Bilo je četničkih granatiranja iz zraka, ali na tlu se nisu vodile borbe oko crta razgraničenja. Sama činjenica da je veliki broj Stočana tokom rata živio u Ljubuškom, govori o tome kako je Ljubuški bio siguran.

..nije al bilo je granatiranje i dan danas mi je pred očima naslovnica slobodne dalmacije i dvi bile male kašete dječje u ljubuško nikad nisam plaka na išto viđeno il pročitano u novinama al ta slika u novinama je lupila..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 504 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: